stiri despre crin antonescu

Confruntarea dintre marile puteri a început odată cu Primăvara Arabă declanşată în Algeria dar eşuată datorită urmărilor războiului civil din anii 90. Tunisia a preluat modelul revoltelor algeriene şi a schimbat regimul dictatorial condus de Zine Abidine Ben Ali. Au urmat pe rând Libia şi Egiptul. Rezultatul? O iarnă arabă şi o stare convulsivă în Orient!

acum 7 ore · comentarii (8)

Prima dată când am votat aveam cinci ani şi ceva şi abia treceam de un metru înălţime. Al doilea detaliu e relevant în poveste, pentru că arată că eram mai scundă decât tăblia de lemn din cabină, aşa că maică-mea a fost nevoită să mă ridice în braţe ca să văd mai bine pe ce punem ştampila.

acum 4 ore · comentarii (1)

Tensiunea din Venezuela a ajuns la nivelul extraordinar de înalt de acum din cauza internaţionalizării situaţiei, lucru uşor de prevăzut după ce preşedintele Trump a început să vorbească despre faptul că, din punctul domniei sale de vedere, toate opţiunile americane erau deschise, asta incluzând şi pe cea militară.

acum 3 ore · comentarii (2)

Într-o astfel de situaţie, ţara s-ar goli de oameni! Aici ar mai rămâne doar mafioţii şi cetăţenii neputincioşi! Nu este suficient doar să dai un ticălos jos şi după aia să faci prostia să pui altul mai prost în loc, să facă legile. Dacă s-ar întâmpla aşa, cum s-a mai întâmplat, vezi realegerea unor penali-în parlament, în administraţia locală, în euro-parlament, la preşedinţie- în loc să îndreptăm ceva în ţară, am duce-o inevitabil la pierire!

acum 4 ore · comentarii (2)

Niciodată nu am văzut atâtea restaurante noi, câte au apărut în ultimele luni în Bucureşti. Şi le cunosc bine pe cele din oraş, de treizeci de ani mănânc zilnic la câte unul dintre ele, dacă nu chiar la două într-o singură zi. Iată-le pe cele deschise în ultimele luni – şi nu am inclus aici şi cafenelele mici, ci numai restaurantele şi localurile în care poţi mânca.

acum 5 ore · comentarii (0)

Mare este inconştienţa liderilor PSD. Deşi este clar că  Dragnea va scufunda partidul, nimeni nu se grăbeşte să-i ia timona din mână. Aşteaptă toţi minuni de la Dumnezeu. Nu ştiu dacă demisia imediată ar ameliora scorul PSD din 26  mai. Nu e rolul meu să judec situaţia aceasta. Dar ştiu că nu s-a mai întâmplat ca liderul celui mai important partid din România să se mute, cu cătuşe la mâini, de la conducerea partidului în puşcăria Rahova.

acum 18 ore · comentarii (28)

În urma unor cercetări de marketing pe care le-am iniţiat de-a lungul anilor, pe mii de părinţi, am ajuns la concluzia că ei se pot împărţi (simplificat) în aproximativ 3 categorii majore: 35% ”Părinti Zombie”, 55% ”Medii” şi aproximativ 10% ”Părinţi Fanatici”. Dar ce relevanţă are acest lucru?

acum 6 ore · comentarii (2)

Extrase dintr-o corespondenţă extinsă, cu întreruperi, de-a lungul a peste zece ani, cele 333 de scrisori publicate în volumul Dear Scott, Dearest Zelda – The Love Letters of F. Scott & Zelda Fitzgerald redau anatomia relaţiei tumultoase dintre doi scriitori asociaţi exclusiv – şi superficial – splendorii epocii cunoscute drept The Roaring Twenties.

acum 5 ore · comentarii (0)

Semnificaţia istorică, culturală, arhitectonică a Carei Dalga fac din acest complex monumental însăşi coloana vertebrală a staţiunii Mamaia, marcând o etapă importantă legată de începuturile şi evoluţia aşezării litorale, un reper însemnat al istoriei naţionale şi al Casei Regale şi un punct de joncţiune al unui traseu al memoriei Reginei Maria care ar trebuie să reunească cel puţin Balcicul, Cotrocenii, Branul şi Pelişorul.

acum 7 ore · comentarii (2)