stiri despre crin antonescu

După recenta hotărâre solomonică a Curţii Constituţionale a Republicii Moldova – care nu a clarificat lucrurile, deşi s-a băgat într-o chestiune ce vizează viaţa politică, oportunitatea şi actul de voinţă al Preşedintelui – am intrat într-o situaţie de „pat”.

acum 3 ore · comentarii (11)

Administraţia Biden face, joi, încă un gest extrem de important în operaţiunea de recredibilizare internaţională a SUA, demers care, aşa cum s-a anunţat şi era şi normal, nu poate trece decât prin anularea marilor decizii ale lui Trump, cele care reuşiseră să introducă haosul şi să stârnească sentimente de uluire şi apoi de adversitate în mai multe zone strategice.

acum 11 minute · comentarii (0)

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a găsit soluţia pentru plata salariilor minerilor din Valea Jiului pentru următoarele trei luni, oferind baza pentru stingerea conflictului de muncă. Premierul Câţu anunţa,la rândul său, că înţelege ce se întâmplă şi că nu va fi nicio mineriadă în mandatul său.

acum 2 zile · comentarii (21)

România primeşte pentru relansarea economică post-Covid peste 30 de miliarde de euro prin instrumentele programului european Next Generation EU. Principalul mecanism de finanţare este cel privind redresarea şi rezilienţa. Acesta necesită un plan naţional de reforme, cu proiecte concrete, ce trebuie negociat cu executivul european.

acum 22 ore · comentarii (6)

Doamna Şoşoacă nu e o ignorantă, asta neînsemnând că dă pe-afară de inteligenţă, însă are dramul de minte care-i permite să speculeze vulnerabilităţile unora (din nefericire foarte mulţi), pentru a-şi urmări satisfacerea megalomană, cât şi parvenirea la palierul puterii, celebrităţii etc. Iar dacă îi reuşeşte, iată că, în România, sunt destui naivi sub nivelul de inteligenţă al domniei sale.

acum 2 zile · comentarii (21)

Încă un şef de fialală PNL este trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Deputatul PNL şi preşedinte al organizaţiei Neamţ, Mugurel Corneliu Cozmanciuc, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. Dacă atunci când era în opoziţie PNL, dublat de preşedintele Iohannis, nu mai pridideau să critice, să demonizeze PSD pentru faptele de corupţie ale şefilor săi, acum e linişte. Penalii noştri sunt buni!

Biden a declarat,  în faţa a 4 senatori, la o întâlnire pe subiectul modernizării infrastructurii SUA, că a vorbit cu preşedintele chinez Xi Jinping timp de două ore. "Dacă nu ne mişcăm, ei vor mânca prânzul nostru", a spus Biden despre chinezi. "Au noi iniţiative majore, în domeniul feroviar. Şi au deja trenuri care merg, cu uşurinţă, cu 360 km/h ...Lucrează foarte mult pentru a face ceea ce cred că va trebui să facem şi noi".

acum 3 zile · comentarii (28)

În această iarnă cu asperităţile tocite de încălzirea globală, la Căminul Artei din Bucureşti a explodat bomba de culori vii, melancolice sau surâzătoare, ale anemonelor lui Murivale. Îl ştiţi, artistul de la kilometrul 0. Pictorul pentru care jocul – cu formele, cu focul, cu viaţa- a devenit un mod de existenţă.

acum 2 zile · comentarii (0)

Imensa popularitate a Aidei e cel mai mare obstacol pentru creativitatea regizorală. Clişeul „grand opera” e aplicat în scenografii monumentale şi adevărate manevre militare în scena triumfului, exagerări frecvente care strivesc latura intimă şi profund omenească a relaţiilor dintre personaje, cu un triunghi amoros în care două femei frumoase se luptă pentru dragostea unui tânăr, pe fondul războiului.

acum 3 zile · comentarii (1)

Există multe exemple despre impactul generalizării mesei calde oferite în şcoli. Există analize care justifică nevoia şi care demonstrează beneficiile, inclusiv în România. O cantină în comunitate ar fi ajutat enorm în pandemie. România are deja practica alocării unui sume de 10 lei/zi/elev din bugetul de stat.

acum 4 zile · comentarii (6)
Modifică Setările