În mediul instituţional, începuturile de an sunt de regulă momente ale bilanţurilor. Inaugurăm astăzi pe blogul INSCOP,  o serie de analize dedicate percepţiei publice asupra instituţiilor măsurate de baromentrul INSCOP-Adevărul despre România, o radiografie a modului în care a evoluat credibilitatea instituţiilor publice, sociale, internaţionale în 2014.

acum 15 zile · comentarii (3)

Ziua de ieri a fost una a contrastelor din punct de vedere al declaraţiilor liderilor partidelor politice. Ba Elena Udrea nu mai vrea preşedinţia PMP, ba Victor Ponta renunţă la congres de teama de a nu pierde şefia PSD. Evident, Alina Gorghiu are un plan să câştige mai mult decât preşedinţia PNL, deşi premier este anunţat un altul. Aparent, aceste declaraţii sunt contradictorii, deşi au un numitor comun.

acum 15 zile · comentarii (0)

Evenimentele tumultoase ale acestui început de an m-au stârnit şi pe mine ca şi pe ceilalţi, făcându-mă să-mi pun întrebări despre ce este drept sau dimpotrivă greşit, despre libertatea mea faţă de a celorlalţi lucru ce m-a pus pe aceeaşi lungime de undă cu milioane şi milioane de alte persoane ce trăiesc la sute sau mii de km depărtare, şi care poate duc o viaţă mult diferită de a mea.

acum 16 zile · comentarii (1)

Mulţi îşi fac chip cioplit din Eminescu sau se aruncă ca epigonii la picioarele sale. Unii vorbesc cu nonşalanţă despre poetul naţional, producând zgomot patriotic, având la baza cel mult poezii de gimnaziu. Eminescu, exclus din bibliotecile lor convenţionale, mentale, transformat în statuie, supravieţuieşte şi astăzi.

acum 16 zile · comentarii (3)

O pondere importantă în cuantumul cotei lunare de întreţinere o are contravaloarea costului cu energia termică necesară încălzirii. Pentru lunile de iarnă, proprietarii trebuie să facă faţă unui efort financiar semnificativ, motiv pentru care în acest material voi încerca să prezint câteva modalităţi prin care asociaţia de proprietari, cu concursul locatarilor, poate diminua acest cost .

acum 16 zile · comentarii (7)

Pe 10 ianuarie, şeful statului rus a avut un nou dialog telefonic, cu cancelarul german, la iniţiativa Angelei Merkel. Subiectul discuţiei a fost situaţia din Ucraina. Vladimir Putin a reiterat viziunea Moscovei privind semnificaţia menţinerii încetării focului, a sprijinului economic pentru zonele afectate de conflict, a dialogului politic necesar între Kiev şi reprezentanţii regiunii Donbass, la care nu ar exista alternative.

acum 16 zile · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 16 zile · comentarii (36)

Euro a avut o evoluţie dramatică in ultimele luni; fata de dolarul american a suferit o devalorizare de la peste 1,38 in mai la cca 1,18 in ianuarie 2015. S-ar putea afirma ca intr-o perioada de incertudini extraordinare in economia globala nu ar trebui sa surprinda miscari de asemenea amplitudine pe cea mai volatila dintre piete.

acum 16 zile · comentarii (3)

Ultimul răcnet în materie de marketing este shoppingul în lenjerie intimă. O năucitoare împletire între promoţie, reclamă gratis, senzualitate, compromis interior şi lipsă de pudoare. Aparent, câştigă toată lumea. Avantajul este însă doar al firmei. Paguba (dacă ne uităm atent) rămâne a clientului.

acum 8 luni · comentarii (82)

Dacă e adevărat că milionarii nu-şi citesc horoscopul, ci doar miliardarii, iată un horoscop săptămânal despre alte categorii defavorizate de previziunile astrelor. Pentru că Berbecii beţivi, Vărsătorii găinari, Balanţele postace şi Peştii „rechini“ au şi ei dreptul la nişte ziceri astrale, deşi nu sunt pomeniţi niciodată!

acum 1 an · comentarii (0)

Pleci la vară în Covasna şi-ţi faci de pe-acum provizii? Ai drum poimâine-n Harghita şi ţi-e teamă că vei muri de foame? Fear no more! Acum POŢI cumpăra o pâine în Ţinutul Secuiesc! Tot ce trebuie să faci e să înveţi aceste propoziţii simple, din prima „Lecţie de limbă secuiască pentru români". Bonus: Ghid de supravieţuire

acum 2 ani · comentarii (43)
Postari Recente