Departe de a fi o reaşezare fundamentală a sferelor de influenţă geopolitice, evenimentele care au însângerat pe parcursul acestui an Ucraina sunt, mai degrabă, o încercare disperată a „geniului rus“ de a reface „splendoarea“ pierdută a Uniunii Sovietice, vârf al tentativei utopice în istoria umanităţii. Generaţiile viitoare vor studia fascinate această societate ca pe una dintre cele mai bizare făptuiri ale omului.

acum 15 zile · comentarii (50)

Pentru cei mai mulţi, pe la 50 de ani se opreşte evoluţia profesională şi în carieră se instalează o oarecare stagnare, după care urmează declinul, mai mult sau mai puţin accelerat. E normal aşa, în contextul socio-economic occidental în care trăim, care defineşte, promovează şi măsoară performanţa în business aşa cum ştim cu toţii foarte bine.

acum 16 zile · comentarii (6)

Era firesc, după ce PSD a pierdut alegerile, să asistăm la drastice „restructurări“. Dar o restructurare ratată e mai rea decît amînarea sine die a restructurării. În loc să producă limpezire, în loc să redistribuie competenţele, loialităţile şi vinovăţiile, ea sfîrşeşte prin a spori haosul şi prin a accelera derapajul. În mintea mea, aş fi ales una din următoarele două variante:

acum 16 zile · comentarii (147)

Acest articol de opinie nu tratează problema naţională a doctrinelor politice ci face o trimitere la ceea ce se întamplă la nivel internaţional, pentru a arăta care este trendul politicilor de dezvoltare şi viitoarelor concepte ideologice. Acest trend internaţional va cuprinde probabil şi Romania, însă nu înainte  de a rezolva reforma sistemului politic.

acum 16 zile · comentarii (13)

Ultimul răcnet în materie de marketing este shoppingul în lenjerie intimă. O năucitoare împletire între promoţie, reclamă gratis, senzualitate, compromis interior şi lipsă de pudoare. Aparent, câştigă toată lumea. Avantajul este însă doar al firmei. Paguba (dacă ne uităm atent) rămâne a clientului.

acum 6 luni · comentarii (82)

Dacă e adevărat că milionarii nu-şi citesc horoscopul, ci doar miliardarii, iată un horoscop săptămânal despre alte categorii defavorizate de previziunile astrelor. Pentru că Berbecii beţivi, Vărsătorii găinari, Balanţele postace şi Peştii „rechini“ au şi ei dreptul la nişte ziceri astrale, deşi nu sunt pomeniţi niciodată!

acum 1 an · comentarii (0)

Pleci la vară în Covasna şi-ţi faci de pe-acum provizii? Ai drum poimâine-n Harghita şi ţi-e teamă că vei muri de foame? Fear no more! Acum POŢI cumpăra o pâine în Ţinutul Secuiesc! Tot ce trebuie să faci e să înveţi aceste propoziţii simple, din prima „Lecţie de limbă secuiască pentru români". Bonus: Ghid de supravieţuire

acum 2 ani · comentarii (43)
Postari Recente