Curiozităţi despre arici

Curiozităţi despre arici

Dincolo de prima impresie, ariciul este un animal de-a dreptul fascinant, cu un mod de viaţă interesant şi cu un rol de mare importanţă în ecosistemele din care face parte. Iată câteva curiozităţi despre arici.

Cele mai mari escrocherii din istorie

Cele mai mari escrocherii din istorie

Deşi oamenii sunt învăţaţi de mici să nu se încreadă în străini, mulţi dau dovadă de o naivitate extremă, iar cineva este mereu gata să profite de aceasta. Cele mai mari escrocherii din istorie ar trebui să pună pe gânduri orice adult care are tendinţa să creadă orice poveste pe care un străin i-o spune pentru a primi un ajutor de orice fel.

MAPN a-nceput să strângă de armată în eventualitatea unui conflict NATO – Rusia. Nu-i de mirare că nu prea se-nghesuie lumea să tragă cu puşca-n ruşi, mai ales acum în prag de Valentine`s Day şi iminenta lansare iPhone 7. Dacă am face o comparaţie, coada pentru un telefon mobil deştept e până la Moscova, în schimb la înrolare bate vântul.

acum 5 luni · comentarii (40)

În nesemnificativa, paupera şi nu tocmai onorantă pentru un teatru membru al UTE foaie distribuită gratuit, e drept, în loc de ceea ce ar fi trebuit să fie un luxos şi plin de informaţii caiet-program, aşa cum cred că ar fi meritat spectacolul cu piesa Omul cel bun din Seciuan, regizorul Andrei Şerban face o mărturisire.

acum 5 luni · comentarii (2)

Corupţii pot fi împărţiţi în două categorii bine definite: ”gaşca celor 100” (”high-lifeul Parlamentului, adică cei care nu se ”ridică din pat” pentru mai puţin de 1 milion de euro) şi ”hoţii de buzunare” (90% dintre corupţi, adică cei care fură oricât, orice şi de la oricine). Carnagiul pornit de DNA în ultimele 6 luni ne arată o Românie cariată de politicieni în moduri inimaginabile.

acum 5 luni · comentarii (5)

Un personaj dintr-o piesă de teatru dă replica: „Politica, scumpă doamnă, se practică numai în picioare”. Enunţul are valoarea unui aforism, unul aluziv şi destul de enigmatic. El ar putea avea mai multe înţelesuri, dintre care selectăm doar trei, adică, politica nu se practică în genunchi, nu se practică într-un fotoliu comod şi nu se practică în somn, pentru că visurile nu au un caracter practic.

acum 5 luni · comentarii (4)

Joi s-a anunţat în grabă că Angela Merkel şi François Hollande merg la Kiev, apoi la Moscova. S-au văzut cu Vladimir Putin fără să facă nici un comentariu pentru presă, nici la venire, nici la plecare. Vineri s-a anunţat că duminică va fi dat publicităţii un plan de pace, asupra căruia Merkel-Hollande îi convinseseră pe preşedinţii Ucrainei şi Rusiei.

acum 5 luni · comentarii (18)

Avem o poveste. O tânără virgină de 21 de ani, Anastasia Steel, visătoare, amatoare de literatură britanică, întâlneşte un tânăr de 27 de ani, Christian Grey, pragmatic, amator de BDSM, cu un imperiu la picioare. Întrebarea care a stat la baza a sute de articole scrise până acum este: ce anume din această carte scrisă prost şi ce anume din acest film a atras milioane de femei de au transformat 50 Shades of Grey într-un fenomen global?

acum 5 luni · comentarii (40)

Recentul vot de respingere a încuviinţării începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian a inflamat pe toată lumea, de la preşedinte şi prim ministru la mass-media şi cetăţeni. Chiar şi Elena Udrea, din arest, s-a arătat extrem de nemulţumită de această interesantă ,,întorsătură” a lucrurilor. În ce mă priveşte, voi propune o interpretare nouă.

acum 5 luni · comentarii (9)

Umorul e atât de rar în iubire încât mă întreb dacă nu cumva povestea nenăscutului Jimi Hendrix-Munteanu pare mai degrabă o anecdotă. Nu vreau să spun că orice iubire demnă de luat în seamă şi în scris are magnitudinea unui cutremur, dar nici nu m-aş gândi vreodată că poveştile de dragoste ar putea fi atât de uşor de manevrat: fără nelinişti crescânde, fără îndoieli pătimaşe, ba chiar fără cuvinte doldora de dulcegării.

acum 5 luni · comentarii (5)

Ultimul răcnet în materie de marketing este shoppingul în lenjerie intimă. O năucitoare împletire între promoţie, reclamă gratis, senzualitate, compromis interior şi lipsă de pudoare. Aparent, câştigă toată lumea. Avantajul este însă doar al firmei. Paguba (dacă ne uităm atent) rămâne a clientului.

acum 1 an · comentarii (82)

Dacă e adevărat că milionarii nu-şi citesc horoscopul, ci doar miliardarii, iată un horoscop săptămânal despre alte categorii defavorizate de previziunile astrelor. Pentru că Berbecii beţivi, Vărsătorii găinari, Balanţele postace şi Peştii „rechini“ au şi ei dreptul la nişte ziceri astrale, deşi nu sunt pomeniţi niciodată!

acum 2 ani · comentarii (0)

Pleci la vară în Covasna şi-ţi faci de pe-acum provizii? Ai drum poimâine-n Harghita şi ţi-e teamă că vei muri de foame? Fear no more! Acum POŢI cumpăra o pâine în Ţinutul Secuiesc! Tot ce trebuie să faci e să înveţi aceste propoziţii simple, din prima „Lecţie de limbă secuiască pentru români". Bonus: Ghid de supravieţuire

acum 2 ani · comentarii (43)