Sebastian Zachmann Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Liviu Dragnea patentează o nouă instituţie: Parlamentul-fantomă. Ce efecte atrage sesiunea extraordinară | psd

Liviu Dragnea patentează o nouă instituţie: Parlamentul-fantomă. Ce efecte atrage sesiunea extraordinară

PSD a convocat o sesiune extraordinară pe toată durata vacanţei parlamentare. Miza? Guvernul va putea emite ordonanţe de urgenţă, în timp ce aleşii îşi vor vedea în continuare de concedii. La această situaţie constituţională, dar profund imorală, a pus umărul şi PNL

Camera Deputaţilor şi Senatul şi-au votat bugetele pe 2017. De ce sunt aceste bugete mai mici faţă de anul precedent

Deputaţii au aprobat luni, în plen, cu 221 de voturi “pentru” şi 19 abţineri, bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2017 care va fi cu 17,9% mai mic faţă de cel de anul trecut, De asemenea, Senatul a aprobat un buget de 121,5 milioane de lei, mai mic tot cu aproape 7% faţă de cel pe 2016. Reducerea acestor bugete e datorată diminuării numărului de parlamentari, de la 588 la 465.

/ klaus iohannis

Iohannis, despre prezenţa lui Dragnea la învestirea lui Trump: Nu reprezintă statul român. România va fi reprezentată de Maior. Niciun şef de stat nu participă

Administraţia Prezidenţială explică de ce Klaus Iohannis nu va participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, în contextul în care Liviu Dragnea şi-a anunţat prezenţa în SUA. Cotroceniul susţine că la ceremonia de învestire a noului preşedinte american nu va participa, conform cutumei, niciun şef de stat sau de guvern, iar România va fi reprezentată, oficial, de ambasadorul George Maior.

Nicuşor Dan, la Adevărul Live: Nu mă aştept ca Clotilde Armand să candideze la şefia USR. A fost o greşeală când am vorbit de ruperea partidului

Liderul USR Nicuşor Dan a vorbit, la Adevărul Live, despre conflictul intern din partid dintre conservatori şi progresişti, relaţia cu vicepreşedintele Clotilde Armand, despre omul pe care îl va trimite USR în comisia de control a SRI, dar şi despre ce mai înseamnă Dacian Cioloş pentru partidul pe care îl conduce.

Parlamentul a votat: Comisiile de buget-finanţe vor ancheta gaura din buget. PSD cere şi Curţii de Conturi să pornească o anchetă în paralel

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului au votat, luni, efectuarea de către Comisiile reunite de Buget-Finanţe a unei anchete parlamentare privind veniturile prognozate, dar nerealizate de Guvernul Cioloş. Fostul premier Dacian Cioloş arată că „gaura“ la buget nu este altceva decât o invenţie a lui Liviu Dragnea. În paralel, Parlamentul, controlat tot de PSD, a cerut Curţii de Conturi să facă propria anchetă.

România începe 2017 într-un adevărat tumult al reaşezării globale, cu o Rusie revizionistă şi revanşardă, cu ambiţii de superputere şi dorinţe neoimperiale, cu o Americă în reaşezare şi întoarsă spre interior şi spre noi azimuturi, pragmatică şi mult mai mercantile, cu o relaţie transatlantică în revizuire şi reaşezare.

acum 14 zile · comentarii (24)

Coaliţia PSD-ALDE are la îndemână o soluţie juridică îndrăzneaţă pentru a-l instala rapid ca prim-ministru pe Liviu Dragnea. Ceea ce urmează este deocamdată un scenariu pur teoretic, dar care se bazează pe câteva fapte suspecte petrecute la sfârşitul anului trecut şi pe „cazierul” celor care, în trecut, au instrumentat aventuri legislative precum puciul din 2012, „marţea neagră” din 2013 sau ordonanţa traseiştilor din 2014.

acum 15 zile · comentarii (95)

Potoliţi-vă entuziasmul, sunt doar nişte idei, iar politicienii noştri nu le vor pune în aplicare niciodată. Secolul XXI vine mai târziu în România. Sunt idei care necesită curaj politic, o majoritate solidă, o dorinţă de reformă onestă, lucruri sau valori care nu există în societatea românească, cel puţin în chip majoritar. Dar, dacă doriţi să citiţi ceva care să vă facă să speraţi la următorii ani şi nu sunteţi politicieni, homofobi, rasişti sau oameni răi, ideile de mai jos reprezintă speranţe pentru o viaţă mai bună.

acum 15 zile · comentarii (7)

Având în vedere că în aceste zile discuţiile pentru formarea noului Guvern al României sunt în plină desfăşurare, iar Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu gestionează împreună procesul de finalizare a programului de guvernare şi de formare a cabinetului pentru următorii 4 ani, le-am adresat acestora o solicitare în ceea ce priveşte sectorul de tineret.

acum 14 zile · comentarii (17)

Lunga conferinţă de presă din miezul zilei de 30 decembrie 2016 a trioului Dragnea-Tăriceanu-Grindeanu a confirmat prin desfăşurare, prin vorbele rostite şi prin scenografia aferentă, adică prin felul în care erau dispuse microfoanele, care vor fi ierarhiile politice dar şi intensitatea vocilor ce îşi vor pune amprenta pe funcţionarea noului guvern al României.

acum 15 zile · comentarii (68)

Am traversat hotarul dintre ani, înecaţi în manevre şi comentarii politice de un gri – ca să zic aşa – „multicolor”. Gri, adică fără anvergură reală, fără relief, fără imaginaţie, dar multicolor, adică bălţat, gălăgios, plin de jocuri de gleznă şi fente mediocre. Nu vreau să adaug pălăvrăgelii generale propriul meu vraf de cuvinte.

acum 15 zile · comentarii (263)

În urmă cu exact 366 de zile, îmi începeam comentariul prin care îmi luam adio de la 2015, citând un fragment din mesajul de An Nou primit pe mail de la o veche prietenă, de zeci de ani stabilită în străinătate. O doamnă care, o bună bucată de vreme, ne-a fost oaspete bine primit în fiecare casă, graţie micului ecran, pentru ca apoi să ne aducă adevărul de la microfonul unui celebru post de radio anticomunist.

acum 16 zile · comentarii (31)

Mi-aş dori să intrăm în normalitate şi să nu ne mai jucăm cu destinele unei ţări. Mult succes, domnule Grindeanu, şi La Mulţi Ani, Români! Numele proaspătului premier mi-a trezit amintiri din adolescenţă pentru că îmi este cunoscut încă din timpul liceului. Că am absolvit acelaşi liceu riguros, exigent şi cu prestanţă de matematică informatică îmi pare a fi o coincidenţă pozitivă, aşa cum amândoi am studiat mai târziu la Universitatea din Bologna (Italia) şi mai apoi în Marea Britanie, domnia sa la Leeds şi eu la Londra. Mă încântă persoanele care şi-au făcut temele în materie de educaţie academică.

acum 17 zile · comentarii (30)

Aşa cum arătam şi cu altă ocazie, puterea reală nu stă doar în controlul mecanismelor statului, ci şi în preţuirea reală de care te bucuri în societate. Nu putem încheia ”cronica” acestui an fără a consemna stângăcia neverosimilă cu care preşedintele Klaus Iohannis şi-a exercitat, pentru prima dată de la alegerea sa, cea mai importantă prerogativă: desemnarea unui prim-ministru. Absenţa sa, care părea la început o retragere calculată din febrilitatea nevrotică a vieţii politice şi mediatice, a devenit, în mod cert, o neadecvare.

acum 17 zile · comentarii (3)

Dacă vrei să fii partid naţional, nu ai cum să deserveşti interesele unei minorităţi din electorat, iar dacă reprezinţi doar acea minoritate, nu poţi avea speranţe la un procentaj mai mare. Uniunea Salvaţi România se va confrunta cu o problemă strategică dacă va continua pe două paliere de comunicare. Este un partid nou-construit, a picat în picioare, dar în fugă, la ultimul scrutin. Peste patru ani, problema aceasta îi va hăitui - şi chiar dacă pare departe, o decizie acum le-ar formula mult mai bine acţiunile viitoare.

acum 18 zile · comentarii (29)

E imposibil să definesc ceea ce se întâmplă pe ecranele România TV. Mizerie e un cuvânt prea mic. Despre jurnalism nici nu poate fi vorba. Trebuie să fii complet defect ca să crezi că libertatea presei înseamnă să acoperi un fugar acuzat că a furat banii statului, chiar dacă acel fugar îţi este patron.

acum 18 zile · comentarii (158)

Este de înţeles nemulţumirea primelor persoane din statul rus faţă de expulzarea a 35 de diplomaţi ai Federaţiei Ruse din SUA. Este de înţeles şi indignarea serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru că au intrat în „hora” sancţiunilor, primele persoane din Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi din Direcţia Generală de Spionaj al armatei ruse (GRU) fiind incluse pe lista celor care nu pot călători în SUA sau deţine proprietăţi acolo.

acum 18 zile · comentarii (68)

Postarea unui deputat USR îmi aduce aminte de timpul petrecut la Casa Poporului şi despre obsesia angajaţilor cu cozile. Nicuşor Dan preia pe Facebook postarea colegei Cosette Chichirău, care la rândul ei povesteşte excelentele aventuri ale unor deputaţi USR în lumea Parlamentului român. Lectura este tragi-comică, dar evidenţiază o imagine perfect adevărată.

acum 18 zile · comentarii (14)

Sebastian Ghiţă ne-a invitat să verificăm documentele pe care le-a prezentat miercuri într-un mesaj video, dar nu ne ajută deloc să o facem: aceste documente nu sunt accesibile nicăieri în format electronic şi, mai ales, într-un mod lizibil. Nu ne rămâne decât să le verificăm în condiţiile dictate de domnul Ghiţă. Şi le luăm pe rând.

acum 18 zile · comentarii (45)

Geopolitica viitorului apropiat va fi, din nou, după secole de pauză, una a mărilor. Globalizarea care a şters graniţele regionale, care a făcut din avion simbolul libertăţii de a „sări” de pe un continent pe altul, se resoarbe tot mai mult într-o politică locală delimitată şi definită de ape.

acum 19 zile · comentarii (15)

Am asistat, cu destul de puţină curiozitate, ce-i drept, la periajul pe care dr. Gâdea l-a aplicat din nou lui Liviu Dragnea, dar şi noului candidat la funcţia de prim ministru, al cărui nume mărturisesc că l-am reţinut cu greu. Ce am reţinut, însă, cu mirare, este că Liviu Dragnea chiar citeşte, iar unul dintre scriitorii săi preferaţi este americanul Kurt Vonnegut.

acum 19 zile · comentarii (43)

Un grup de foşti deputaţi ai poporului (membri ai unei camere a parlamentului sovietic create de Gorbaciov la sfârşitul anilor ’80), un deputat în funcţie al Dumei de Stat şi reprezentanţi din Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Kîrgîzstan, Estonia, şi autoproclamatele republici din estul Ucrainei, au semnat, pe 24 decembrie, o rezoluţie de „restaurare a URSS, în cadrul hotarelor sale”.

acum 19 zile · comentarii (123)

PSD ar fi „câştigat lupta de idei”, scria recent un observator altfel avizat. În fapt, partidul învingător s-a văzut pus pe butuci de propriul său lider. Va dura mult să se refacă. Evaluarea scrutinului românesc, apreciind că PSD ar fi câştigat lupta de idei, pare scrisă la repezeală. Căci nu e clar despre ce „idei” victorioase ar fi vorba. Încât întreb: ce idei, monşer?

acum 20 zile · comentarii (36)
Postari Recente