Sebastian Zachmann Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Bilanţ. Ce rămâne în urma lui Sorin Grindeanu, premierul dintre două SMS-uri | psd

Bilanţ. Ce rămâne în
urma lui Sorin Grindeanu, premierul dintre două SMS-uri

Mandatul lui Sorin Grindeanu a început cu un SMS primit de la Klaus Iohannis şi s-a terminat tot cu un SMS, pe care premierul i l-a trimis preşedintelui. Între aceste două scurte mesaje scrise s-a întins un scurt Guvern al României. În urma sa rămâne celebra ordonanţă 13 şi decizia istorică a unui partid de a-şi trânti propriul Guvern.

/ klaus iohannis

Cât de bogat e preşedintele. Declaraţia de avere a lui Iohannis: Veniturile salariale au crescut, iar cele din chirii s-au redus de trei ori

Administraţia Prezidenţială a publicat, sâmbătă, declaraţiile de avere şi de interese ale preşedintelui Klaus Iohannis, din care rezultă că în ultimul an veniturile salariale au crescut, ca urmare a majorărilor pentru demnitari din 2015, în timp ce veniturile din chirii s-au redus de trei ori. Iohannis are şi mai puţini bani în cont decât în declaraţia semnată în 2016.

/ klaus iohannis

Iohannis, despre desemnarea premierului: Voi asculta părţile şi voi trage propriile concluzii, care se verifică prin vot

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că va desemna un premier după ce la consultările de luni va asculta „toate părţile“ şi va trage concluziile, care apoi vor fi verificate prin vot în Parlament, conform procedurilor constituţionale. El a spus că „testarea“ noii majorităţi este simplă şi nu e nicio complicaţie.

/ traian basescu

Băsescu: PSD e deturnat de Dragnea, Firea, Vasilescu şi Shhaideh, nişte submediocri ca intelect, dar vicleni şi guralivi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, pe Facebook, faptul că „un colos de talia PSD” a ajuns să fie deturnat, în inters propriu, de câţiva mediocri ca intelect, vicleni şi guralivi şi, mai ales, vorbitori la televizor, precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Sevil Shhaideh şi Carmen Dan. Potrivit acestuia, cu un comportament de „cutie de plastilină”, PSD este un partid inapt pentru guvernare.

Deputat UDMR: Pentru maghiari, 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este anul doliului

Deputatul de Covasna Kulcsar Terza Jozsef a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă,  că anul 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este unul de doliu pentru maghiari, trebuind ca lângă tricolor să fie pus şi un steag negru. Mai mult, deputatul s-a arătat foarte revoltat de reacţiile de un „şovism extrem” apărute pe fondul negocierilor purtate de UDMR şi PSD privind moţiunea de cenzură.

Ana Birchall şi literatura: Balzac, tatăl curentului literar
numit balzacianism, după ce în 2014 l-a confundat pe Camil Petrescu cu Rebreanu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a oferit o mostră a cunoştinţelor în materie de literatură. Potrivit unei postări pe blogul personal, ministrul i-a atribuit lui Balzac, scriitor francez de secol XIX, crearea curentului literar numit balzacianism. Ministrul nu este la prima gafă literară, în 2014 spunând că „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” a fost scrisă de Liviu Rebreanu.

/ psd

Firea, la un an de mandat: Oraşul a prins viaţă. Am stopat contractele păguboase pentru Capitală. Ce ne propunem? Ne propunem să fie mult mai bine

Primarul Capitalei Gabriela Firea îşi prezintă, vineri, bilanţul, la un an de mandat la Primărie, ea consemnând că au fost stârpite firmele fantomă, că au fost deblocate numeroase şantiere şi anunţând că vor fi construite şase cartiere de locuinţe în toate sectoarele Bucureştiului, un spital metropolitan, creşe şi grădiniţe, precum şi săli pentru organizarea de evenimente.

Buşoi, după un an de mandat cu Firea: Singurul
câştig este imaginea primarului de tip Las Fierbinţi: guralivă, incapabilă şi
fără nicio direcţie pentru Bucureşti

Liberalul Cristian Buşoi a trecut în revistă, după un an de mandat, realizările primarului Gabriela Firea. Potrivit acestuia, singurul câştig este imaginea unui primar guraliv, incapabil şi care nu a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor bucureştenilor. Buşoi enumără şi „realizării” primarului: a băgat în insolvenţă RADET, a pus politrucii din Voluntari în funcţii importante sau a găsit un logo inutil şi copiat pentru capitală.

/ klaus iohannis

Iohannis, după întâlnirea cu Macron: „Am discutat pe scurt despre situaţia din ţară. Am asigurat că România e stabilă“. Macron a acceptat să vină la Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, după o întâlnire cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că a discutat "foarte pe scurt" şi despre situaţia din România. Iohannis l-a invitat pe Emmanuel Macron în România, iar preşedintele Franţei a acceptat invitaţia. Nu a fost stabilită încă data la care va avea loc această viziă.

Cum a cîştigat PSD alegerile? Cu un proiect de guvernare gîndit ca ”România să prospere şi tot românul să fie bine” (Ion Luca Caragiale, O scrisoare pierdută, Actul III, scena 6). Poporul a luat-o de bună şi a votat pentru. (Nu chiar tot poporul, ci doar niţel peste 3 milioane de optimişti candizi.) În cîteva luni, s-a putut vedea că altele erau scopurile reale ale cîştigătorilor.

acum 6 zile · comentarii (193)

O nouă criză politică s-a abătut, recent, peste ţară şi asta nu ar trebui să mire pe nimeni. S-a ajuns exact acolo unde trebuia să se ajungă. Eu, unul, nu cred că, din ’90 şi până astăzi ― exceptându-i pe Corneliu Coposu şi pe alţi câţiva (numărabili pe degete, poate) ―, a intrat cineva în politică împins de altceva decât interesul personal. Dovada acestui lucru este chiar halul în care a ajuns ţara şi societatea românească.

acum 6 zile · comentarii (11)

Rămîn la părerea că PSD trebuie desfiinţat. Nu există, însă, motive de teamă. Dictatura pe care o încurajază propunerile anti-democratice din aceste rînduri nu are sorţi de izbîndă. PSD însuşi a adoptat tacit decizia de autodistrugere şi, mai mult, trage nădejde să se reînfiinţeze, perfect legal, sub aceleaşi iniţiale: Proştii şi Slugile lui Dragnea.

acum 6 zile · comentarii (35)

Oameni care controlează sume enorme de bani. Care au relaţii senzaţionale la nivelul clasei politice şi mecanisme foarte eficiente de şantaj. Oameni care angajează sute de alţi oameni pe care îi plătesc pentru a împinge o agendă netransparentă. Printre cei pe care îi plătesc sunt oameni specialişti în manipulare şi cu experienţă în a influenţa alegeri.

acum 7 zile · comentarii (13)

S-ar putea să vi se pară un aspect cu totul subiectiv şi minor al actualei crize politice, declanşate între partidul majoritar şi... guvernul instalat de acest partid. Dar mie mi se pare semnificativ pentru una dintre cele mai rele deprinderi ale politicienilor noştri. Cu atât mai mult, cu cât s-a repetat identic în absolut toate crizele noastre politice, din 1990 încoace. Indiferent cine a fost la guvernare sau în ce situaţie economică ne aflam.

acum 7 zile · comentarii (54)

Criza politică de la Bucureşti a început deja să capete proporţiile unei drame cinematografice americane, cu un prim-ministru care încearcă să se opună tendinţelor autoritare ale unui lider de partid înfricoşat de mâna lungă a justiţiei şi un cabinet care mai cuprinde doar pe prim-ministru şi un singur ministru nedemisionar, Augustin Jianu.

acum 7 zile · comentarii (18)

Lung şi anevoios a fost drumul fuziunii dintre PNL şi PDL. Începută în noiembrie 2014, cu o victorie a preşedintelui Klaus Iohannis, care dădea speranţe tuturor votanţilor de dreapta, fuziunea putem spune că s-a realizat oficial sâmbătă, odată cu alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

acum 8 zile · comentarii (12)

PSD se află acum într-o situaţie-limită. Şi nu din cauza opoziţiei, care e sublimă, dar nu prea există. Ci pe propriile decizii, proaste, dubioase, în totală contradicţie cu realităţile României şi ale lumii în care trăim. Victor Ponta nu e Grindeanu, are experienţă în bătăliile din tranşee, în conducerea guvernului, din perioada când era la cuţite cu preşedintele Băsescu.

acum 8 zile · comentarii (23)

Blestemul naţional loveşte din nou şi asistăm la un cumul de factori generatori de riscuri profunde. Chiar dacă acest lucru nu e evident, se trimit semnale de alarmă serioase către partenerii noştri externi şi structurile de securitate, acestea având puţină practică în descifrarea comportamentelor specifice unei etape de tip civilizaţie neo-fanariotă, cu ale sale uri, invidii, intoleranţe, otrăvuri şi comploturi servite în sos democratic.

acum 8 zile · comentarii (26)

Criza politică declanşată miercuri, odată cu forţarea demisiei de chiar CEX-ul PSD a Cabinetului condus de dl. Sorin Grindeanu, pune într-un con de umbră Congresul PNL care se desfăşoară începând de astăzi. Un congres pe care toţi observatorii şi analiştii politici de la Bucureşti l-au catalogat a fi cel al ultimei şanse pentru salvarea partidului istoric al Brătienilor.

acum 8 zile · comentarii (4)

La adăpostul celor 40% din alegeri, PSD deţine puterea absolută în România. Iar „puterea absolută corupe absolut”. Sub biciul unui Daddy, partidul guvernează discreţionar, punând între paranteze groase regulile democratice, bunul simţ, respectul faţă de lege şi de cetăţean. Preocupările principale? Îmbogăţirea pe seama statului (adică a noastră), controlul presei şi al justiţiei.

acum 8 zile · comentarii (3)

Criza politică afectează nu doar PSD, ci România în ansamblul său, politicul volatil se reflectă în economic, social şi extern. Nu este aşadar o noutate, ci un element de bun simt ca rezolvarea cu rapiditate a situaţiei şi instalarea unui Guvern cu susţinere parlamentară clară şi transparentă este prioritatea următoarelor zile.

acum 9 zile · comentarii (24)

Aceasta-i realitatea politică a momentului. Să ne imaginăm că, din varii motive, poliţe de plătit, ruperi de segmente din PSD şi/sau ALDE, moţiunea de cenzură nu trece. Ar rămâne Grindeanu singur, dat afară din PSD, obligat să formeze un alt guvern, cu altă componenţă politică. Care va urma să fie validat de Parlament.

acum 9 zile · comentarii (14)
Postari Recente