Clanul Stănescu. Cum a împânzit familia baronului de Olt Parlamentul, Guvernul şi administraţia locală 12

Paul Stănescu a condus oficial judeţul Olt timp de 8 ani. Din decembrie 2016, s-a „refugiat“ în Senat. Soţia este consiliera ministrului Educaţiei, cel care a numit-o pe cuscra soţilor Stănescu inspector şcolar adjunct. Fratele lui Paul Stănescu este deputat PSD. Nici tatăl său nu e străin de politică: a fost primarul unei comune din Olt până la vârsta de 75 de ani. Iată un tablou de familie standard pentru un baron local.

Clanul Stănescu. Cum a împânzit familia baronului de Olt Parlamentul, Guvernul şi administraţia locală Vezi comentarii 12
Psd
Radu Eremia Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

PNL, îngropat în datorii de foşti membri de partid. Cum vor liberalii să-şi achite sumele restante | pnl

PNL, îngropat în datorii de foşti membri de partid. Cum vor liberalii să-şi achite sumele restante

Liberalii au de plătit datorii de aproximativ 4,5 milioane de euro, mare parte făcute în campaniile din 2009 şi 2012. Pentru plata lor, conducerea PNL a reuşit anul trecut să obţină eşalonarea datoriilor, iar în prezent Biroul Executiv încearcă să găsească un sistem de cotizaţii cât mai eficient pentru ca până la alegerile din 2020 partidul să scape de ele, potrivit unor surse politice.

/ psd

Vicepreşedinte PSD Iaşi: Cătălin Ivan, exclus din PSD, nu urmăreşte decât compromiterea şi distrugerea celui mai puternic partid din România

Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Laicu susţine că europarlamentarul Cătălin Ivan nu are nicio legitimitate să vorbească despre o nouă construcţie în PSD, pentru că a fost exclus din partid şi nu urmăreşte decât ”compromiterea şi distrugerea celui mai puternic partid din România”. Laicu cere conducerii PSD Iaşi să clarifice odată pentru totdeauna faptul că Ivan nu mai este membru al formaţiunii.

/ pnl

Orban anunţă că PNL va sesiza Avocatul Poporului pentru a ridica excepţie de neconstituţionalitate la modificarea Codului Fiscal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, sâmbătă, că săptămâna viitoare partidul va sesiza Avocatul Poporului pentru a ridica excepţie de neconstituţionalitate cu privire la modul prin care a fost modificat Codul Fiscal, respectiv prin ordonanţa simplă adoptată zilele trecute, prin care angajatorii sunt obligaţi să plătească CAS şi CASS la nivelul salariului minim pentru salariaţii cu contracte part-time.

/ psd

Siegfried Mureşan: Tudose a semnat, la Chişinău, cu prim-ministrul Republicii Moldova, frăţia intereselor PSD - PD

Eurodeputatul Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă, că premierul Mihai Tudose a semnat vineri, la Chişinău, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, „frăţia intereselor PSD - PD“, ignorând recomandările Comisiei de la Veneţia privind noile prevederi ale legislaţiei electorale şi recomandările instituţiilor europene şi sfidând oamenii „care chiar în acele momente protestau pe străzile Chişinăului“ împotriva modificărilor aduse.

Surse: Premierul Mihai Tudose decide săptămâna viitoare dacă îl demite sau nu pe ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ar putea fi remaniat săptămâna viitoare, decizia urmând să fie luată de către premierul Mihai Tudose, dacă va fi nemulţumit de raportul privind importanţa informării populaţiei în cazul vaccinării copiilor pe care i l-a cerut în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

/ psd

Iordache, despre proiectul politic anunţat de Cătălin Ivan: Nu ştie ce se întâmplă în ţară şi în PSD. Nu pleacă nimeni la drum cu el

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a afirmat că europarlamentarul Cătălin Ivan poate să facă orice dezbatere doreşte, dar prin anunţul acestuia potrivit căruia lucrează la un proiect politic în interiorul partidului dovedeşte că „nu ştie ce se întâmplă în ţară şi în PSD“. Mai mult, deputatul social-democrat a punctat faptul că Ivan nici nu ar mai fi membru de partid.

Ministerul pentru diaspora a iniţiat o
consultare pe tema BREXIT cu românii din Marea Britanie. Ce trebuie să facă românii pentru a afla ce drepturi au

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a iniţiat un proces de consultare cu reprezentanţii organizaţiilor si asociaţiilor româneşti din Marea Britanie, privind drepturile cetăţenilor în context Brexit, „în spiritul cunoaşterii realităţilor din comunităţile de români care trăiesc în afara graniţelor ţării“.

Nici în cele mai negre vise ale lui Liviu Dragnea nu s-a arătat realitatea economică de azi: nu sunt bani pentru aplicarea programului de guvernare. Toate visele şefului PSD şi ale conducerii acestuia, de a ridica România pe „noi culmi de civilizaţie şi progres” se dovedesc castele de nisip luate de valurile Mării Negre.

acum 5 zile · comentarii (14)

De ce are rost să mai discutăm despre USR? Păi, pe de o parte, suntem unii care au senzaţia că, deşi are un început dezamăgitor, există acolo ceva care merită susţinere şi înţelegere. De cealaltă parte, avem cinicii politicii româneşti care se sperie de orice ar merita o investiţie emoţională, aşa că preferă să ţipe permanent: „ţi-am spus eu că nu sunt în stare?!“. Şi-l mai avem pe Nicuşor Dan, despre care încă nu ştim cine e şi ce doreşte.

acum 6 zile · comentarii (58)

Ne-a anunţat că aşa va proceda, în urmă cu câteva zile: „PSD va avea o altă atitudine, nu va mai întoarce celălalt obraz“; „E o campanie împotriva mea şi a PSD. Vor să mă înlăture şi să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu ştiu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta că până acum. Nu vreau să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm, vrem să guvernăm“.

acum 8 zile · comentarii (32)

Veşti îmbucurătoare pentru toţi cei interesaţi de prezentul, viitorul şi şansele de nobelizare ale literaturii noastre. Nu ne-a ieşit cu Cărtărescu, certitudinile lui Varujan Vosganian s-au dovedit nişte simple iluzii, însă lucrurile s-ar putea să dobândească o nouă turnură graţie contribuţiilor esenţiale datorate lui Sorin Ovidiu Vântu şi lui Dan Radu Ruşanu.

acum 8 zile · comentarii (13)

Toamna trecută, în timpul campaniei electorale, atunci când ne cerşeau voturile şi nu ştiau ce să mai facă, ce să ne mai promită ca să ne păcalească să li le dăm, mai-marii PSD au prezentat elaborarea şi adoptarea unei aşa-zise legi unice sau unitare a salarizării drept o prioritate absolută. Un act de justiţie socială.

acum 10 zile · comentarii (14)

Luaţi cu treburile, omitem să observăm că de vreo jumătate de an, tiptil-tiptil şi prin iniţiative aparent disparate, dar care curg în acelaşi sens, se schimbă din temelii fundamentele pe care se sprijinea până acum această ţară. Cum actuala majoritate a dovedit deja că nu face nimic întâmplător şi că nu iese din cuvântul liderului nici când riscă ridicolul absolut, cred că putem credita cu acest demers gândirea politică a lui Liviu Dragnea.

acum 11 zile · comentarii (53)

În ultimii 15 ani, m-am întâlnit cu Soros de câteva ori. De fiecare dată am vorbit despre problematica romilor şi despre nevoia de a susţine o generaţie de tineri care să fie motorul intern necesar schimbării situaţiei actuale. Indiferent de poziţia mea faţă de ideile lui, şi de multe ori am fost în dezacord, am fost unul dintre cei ce au fost susţinuţi şi încurajaţi să spună ce gândeşte.

acum 11 zile · comentarii (20)

După ce fusese pus în hibernare ca urmare a folosirii asidue de către Victor Ponta şi PRU în campania electorală din iarnă, George Soros este scos din nou din cutia fermecată şi pus la muncă în poziţia care îi prieşte cel mai bine, aceea de balaur jidano-ungur-afacerist care vrea să sleiască de puteri şi prosperitate bunătatea de ţară din spaţiul carpato-danubiano-pontic.

acum 12 zile · comentarii (15)

Este cunoscut rolul jucat de Fethullah Gülen în contralovitura de stat dată de Erdogan în Turcia, cu câteva luni în urmă. Sub aparenţa păstrării democraţiei, Erdogan a „măcelărit” instituţii ale statului de drept, a dat afară sute de mii de angajaţi la stat, până la profesori şi medici. Mulţi alţii au luat calea închisorilor şi tribunalelor. Câteva mii au fost asasinaţi.

acum 12 zile · comentarii (14)