Joi, ultima şansă ca legile Justiţiei să ajungă pe masa Comisiei de la Veneţia. Surse: România ar putea fi monitorizată de Consiliul Europei, la fel ca în anii '90 7

Cel mai important for al Consiliului Europei va dezbate joi solicitarea PNL de a trimite Comisiei de la Veneţia legile Justiţiei înainte de a fi promulgate. La dezbaterea de la Strasbourg va fi prezentă şi Simona Marcu, preşedintele CSM. Potrivit unor surse politice, România riscă să fie din nou monitorizată de Consiliul Europei din perspectiva respectării statului de drept, exact ca la începutul anilor '90.

Joi, ultima şansă ca legile Justiţiei să ajungă pe masa Comisiei de
la Veneţia. Surse: România ar putea fi monitorizată de Consiliul Europei, la fel ca în anii '90 Vezi comentarii 7
Psd

Guvernul confirmă pe ultima sută de metri: Viorica Dăncilă va face o vizită de două zile în Israel

La scurt timp de la conferinţa de presă susţinută de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, Guvernul României a emis un comunicat anunţând că premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială de două zile în Israel. Cu doar o oră înainte, Nelu Barbu declara că nu are de făcut niciun anunţ cu privire la programul primului ministru. Potrivit comunicatului, „vizita se înscrie în seria de contacte destinate relaţiilor bilaterale”.

Vizita Vioricăi Dăncilă în Israel, ţinută la secret de Guvern. Nelu Barbu:
„Nu am de făcut niciun anunţ“. Surse : Premierul va fi mâine în  Israel

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat marţi în timpul unei conferinţe de presă că nu are de făcut niciun anunţ cu privire la programul premierului Viorica Dăncilă. Întrebat dacă aceasta va pleca în Israel miercuri, Barbu a ezitat şi a pasat informaţiile referitoare la program către biroul de presă.

/ pnl

PNL a sesizat Avocatul Poporului după spectacolul dat de copii la

PNL a sesizat Avocatul Poporului în legătură cu spectacolul dat de copii la "Simfonia lalelelor" de la Piteşti, unde o fetiţă de trei ani a stat în cap, pe asfalt, în faţa tribunei oficiale unde se afla şi premierul Viorica Dăncilă. Liberalii spun că imaginile cu copilul care se rostogoleşte pe asfalt reprezintă "o amputare a demnităţii umane”.

/ psd

Cine sunt parlamentarii care vor schimba legile securităţii naţionale

Comisia specială care se va ocupa de modificarea legilor securităţii naţionale s-a întrunit marţi, în prima şedinţă, pentru a stabili funcţiile de conducere şi regulamentul de funcţionare. Preşedintele Comisiei de control al SRI Claudiu Manda a fost ales şi preşedinte al Comisiei speciale şi a anunţat că întrunirile vor fi „de regulă” publice. Printre membrii Comisiei se mai numără şi Ţuţuianu, Vlase, Căprar, Raeţchi şi Prişcă.

/ psd

„Iniţiativa România“ le cere americanilor să-i suspende viza lui Dragnea

Mişcarea civică „Iniţiativa România” a solicitat Departamentului de Stat al SUA suspendarea vizei şi interdicţia de a intra pe teritoriul american pe numele lui Liviu Dragnea. La baza motivaţiei stă un Decret american, potrivit căruia persoanele care aduc „consecinţe negative activităţii economice internaţionale ale companiilor americane, securităţii sau stabilităţii naţiunilor democratice” pot primi interdicţia de a intra în SUA.

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA se întruneşte din nou astăzi; judecătorul Cristi Danileţ, printre cei chemaţi la audieri

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, care a fost înfiinţată în septembrie 2017 de către Parlament şi care s-a reactivat la jumătatea lunii martie, după o lungă perioadă de pauză, se reuneşte din nou marţi, iar printre cei chemaţi la audieri se numără judecătorul Cristi Danileţ, fost membru în comisiile de inventariere, şi Valentin Ignuţă, preşedintele comisiei de inventariere.

Sînt pline ziarele şi emisiunile de televiziune de „ştiri-bombă“, „răsturnări de situaţie“ revelatoare, „dezvăluiri“ radicale, „analize“ subtile, scenarii, mărturisiri „cutremurătoare“ etc. S-ar zice că „transparenţa“ a atins cote unice: sîntem orbiţi de atîta lumină, asfixiaţi de atîta informaţie, eliberaţi de povara dubiilor, a subteranelor indescifrabile, a „secretului“ pecetluit pe veci.

acum 20 zile · comentarii (0)

În răspunsul la articolului scris de Moise Guran, în care se pleda pentru clarificarea şi asumarea doctrinară a noii construcţii politice*, Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, explică „de ce trebuie să depăşim etichetele doctrinare, într-un moment în care vom avea mai multă nevoie de unitate ca niciodată“**.

acum 20 zile · comentarii (110)

Aşa-i că v-a înspăimântat nespus Protocolul SRI-Parchetul General? Foarte bine, asta era şi intenţia. Acum, dacă spaima s-a mai domolit, poate e timpul să citim mai cu atenţie nu doar protocolul în sine, ci şi legislaţia sub care acesta a operat. Căci dacă vorbim de ilegalităţi, este sănătos de examinat şi legea pe care protocolul se presupune că o încalcă.

acum 20 zile · comentarii (62)

Două instituţii de interes naţional care ar trebui să pună la dispoziţie documente importante care să ducă la aflarea adevărului despre unele evenimente controversate din trecutul României au fost preluate de apropiaţi ai fostului preşedinte Ion Iliescu. Este vorba de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) şi Institutul Revoluţiei.

acum 21 zile · comentarii (20)

Liviu Dragnea se apropie de momentul în care va controla toate instituţiile fundamentale ale statului român. Niciun lider, de la Iliescu la Băsescu, nu a reuşit aşa ceva. Ultimul mare trofeu este capul lui Mugur Isărescu, dar controlul politic asupra Băncii Naţionale va scufunda România în întuneric, sărăcie şi izolare.

acum 22 zile · comentarii (105)

Aşa după cum au era de aşteptat, reacţiile înregistrate după anunţul în conformitate cu care dl. Dacian Cioloş părăseşte son état de réserve şi intră în politică prin uşa din faţă, în calitate de fondator şi principal vector de imagine al partidului „Mişcarea România Împreună“ au fost extrem de variate.

acum 23 zile · comentarii (26)

Intrarea în scena politică a partidului „Mişcarea România Împreună“ justifică întrebarea din titlu. Încă o garnitură de tineri politicieni intră în ringul politic în speranţa că românii nu vor mai sta acasă la viitoarele alegeri, acum că oferta s-a diversificat. 60% dintre alegătorii români n-au venit la urne în precedentele alegeri,  pentru că n-au găsit vreo formaţiune politică care să merită votul lor.

acum 23 zile · comentarii (18)

Intrăm pe teritoriul presupunerilor. Dar nu de orice tip, ci cele care, în buna şi vechea tradiţie de la Bruxelles, se bazează pe combinaţia de surse, declaraţii on deep background sau a rezultatelor întâlnirilor cu „oficiali europeni de nivel foarte înalt care au ţinut să-şi păstreze anonimatul“.

acum 25 zile · comentarii (79)

Clopotul Reîntregirii bate într-o dungă în Anul Centenar, vestind primejdiile ce încolţesc România – de la şubrezenia interioară la agresivitatea externă. E timpul ieşirii din logica meschină a derizoriului politicianist. Sîntem obligaţi să facem din 2018 anul relansării energiilor naţionale. E vremea Noilor Paşoptişti – a patrioţilor idealişti, competenţi şi oneşti!

acum 25 zile · comentarii (3)

Premise. Să recapitulăm la început câteva fapte. 1. Patru posturi de televiziune, printre care şi Televiziunea naţională, se dau de ceasul morţii să transmită ceea ce ni se anunţă a fi nu ştiu ce mare interviu-eveniment cu fugarul Sebastian Ghiţă.

acum 25 zile · comentarii (22)

Desecretizarea protocoalelor de colaborare între instituţii importante ale statului confirmă ceea cea mulţi bănuiam: nu există nimic nelegal în aceste documente. Doar în mintea celor care vor să scape de justiţie şi care le voiau o dovadă a „statului paralel” există presupunerea unui complot împotriva statului de drept român.

acum 25 zile · comentarii (80)

Nimeni de unul singur nu va putea să schimbe în bine toate lucrurile care nu funcţionează în România. Nu o mână de oameni şi nici măcar câteva zeci de profesionişti nu vor putea să rezolve problema ineficienţei administraţiei publice. Nici calitatea clasei politice, nici problemele legate de corupţie, nici nesimţirea agresivă a celor de la putere nu sunt uşor de schimbat chiar dacă vom fi câteva sute sau câteva mii.

acum 26 zile · comentarii (115)
Postari Recente