„La vremuri noi, tot noi“. PNL a început reforma în Bucureşti cu perdanţii de la locale şi parlamentare 1

Competiţia internă în PNL pentru şefia organizaţiilor Capitalei este cvasiabsentă în condiţiile în care în mai multe sectoare va fi un singur candidat pentru funcţia de preşedinte. Mai mult, chiar la nivelul PNL Bucureşti, singura persoană care a anunţat că va intra în competiţie e Cristian Buşoi, secretarul general interimar al formaţiunii liberale.

„La vremuri noi, tot noi“. PNL a început reforma în Bucureşti cu perdanţii de la locale şi parlamentare Vezi comentarii 1
Pnl
Laura Andreea Popa Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Dan Mihalache, replică dură la adresa unei studente care i-a luat un interviu: Eu nu aş mai angaja-o nici măcar ca taxator de bilete

Dan Mihalache, replică dură la adresa unei
studente care i-a luat un interviu: Eu nu aş mai angaja-o nici măcar ca taxator
de bilete

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, i-a răspuns, printr-o postare pe Facebook, Maiei Bondici, stundenta la jurnalism care acum câteva zile povestea cum a decurs un interviu cu amsabadorul, despre care spunea că este „incorent, lipsit de concizie”, dar şi „deasupra legii”. În mesajul online, Mihachle i-a replicat fetei că după „povestea construită”, el nu ar mai „angaja-o ca reporter sau ca redactor, nici măcar ca taxator de bilete.”

Grindeanu a cerut ministrului Justiţiei să fie informat constant privind rezultatele monitorizării activităţii procurorilor

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a luat act, miercuri, de decizia ministrului Justiţiei, în urma evaluării procurorului general, Augustin Lazăr, şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în contextul deciziei CCR de miercuri şi a cerut să fie informat constant în legătură cu rezultatele monitorizării continue asupra activităţii procurorilor.

/ psd

Pericolele 
din Legea referendumului propusă 
de PSD. Atac la suveranitatea poporului

Iniţiativa deputatului PSD Eugen Nicolicea de a modifica Legea referendumului conţine un articol ambiguu, care ar tăia dreptul constituţional al poporului de a participa la consultări populare, indiferent de temă. Pe scurt, s-ar încălca, într-o bună măsură, suveranitatea poporului român, suveranitate exercitată şi prin referendum. Într-o discuţie telefonică, Nicolicea a explicat ce înţelege prin Justiţie.

Ministrul Agriculturii: Aduc carne pe masa românilor din producţie proprie. Iată cum ne-am făcut datoria pentru ţară

Petre Daea, Ministrul Agriculturii, a vorbit, într-o emisiune de la Digi 24, despre priorităţile ministerului pe care-l conduce, printre care se numără şi sprijinirea fermelor de porci.  Legat de ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea, ministrul Daea a declarat că „ dacă îndeplineşte condiţiile” poate beneficia de subvenţii de la stat, mai ales că „România nu are capacitatea de a produce în maternităţi necesarul de porci.”

/ klaus iohannis

Dezbatere pe Legea referendumului. Nicolicea: Domnul Dragnea are un cuvânt foarte important de spus, să nu zic că are şi drept de veto

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a organizat, miercuri, o dezbatere pe tema modificării Legii referendumului, în cadrul acesteia fiind prezentat un proiect de lege care îngrădeşte dreptul preşedintelui de a alege temele pentru o consultare populară. Din cauza faptului că la dezbatere au fost mai puţin de 10 aleşi, Nicolicea a încheiat dezbaterea după aproape 30 de minute.

VIDEO Şedinţă cu scandal la Primăria Capitalei. Înfiinţarea celor zece firme propuse de PSD, aprobată de consilierii generali. Disputa se mută la tribunal

Majoritatea din Consiliul General al Capitalei a adoptat proiectele pentru înfiinţarea a zece societăţi comerciale controlate de municipalitate, în urma unei şedinţe cu scântei, unde nu au lipsit jignirile. USR şi PNL s-au opus înfiinţării celor zece societăţi comerciale şi au anunţat că vor ataca în contencios deciziile luate miercuri.

În urma numeroaselor incriminări, spuse şi scrise, privind „cadoul” prietenesc pe care i l-am făcut, în februarie 1990, lui Gabriel Liiceanu, mă văd obligat să-mi recunosc, smerit, faptele şi să mă pun, gata de jertfă, la dispoziţia tuturor „organelor” acreditate, pentru lămurirea definitivă a cazului.

acum 3 zile · comentarii (189)

Rezist tentaţiei de a scrie despre ultimele „giumbuşlucuri” ale lui Igor Dodon, cum ar fi isprava de a-i dărui lui Vladimir Putin vinuri din propria colecţie a preşedintelui rus, sau propunerea eliminării examenului de bacalaureat. Ele nu fac decât să adauge noi tuşe unui portret deja închegat, de bufon aflat într-un loc – preşedinţia Republicii Moldova – pentru care nu este absolut deloc potrivit.

acum 3 zile · comentarii (32)

Ne facem unii altora chip cioplit. Ne alegem reprezentatul cel mai rău al oponentului şi ne certăm cu el, indiferent cu cine vorbim. Toţi ceilalţi sunt nişte oameni de paie cu chip cioplit. Faptul că majoritatea suntem oameni rezonabili e desconsiderat ca truism. Teoretic om fi, practic ne comportăm toţi ca nebunii şi îi tratăm pe ceilalţi la fel.

acum 4 zile · comentarii (38)

„Pentru mine e o datorie morală, ca istoric şi conducător al comisiei de înălţare a statuii lui Ion Antonescu la Cluj-Napoca din 2000, să repun în coordonatele istorice ştiinţifice contribuţia militară a mareşalului la apărarea creştinătăţii şi civilizaţiei europene, dar şi ca să se respecte o hotărâre de restaurare a memoriei acestui mare conducător de oaste românească.”

acum 9 zile · comentarii (20)

Este o întrebare pe care mi-am pus-o de foarte multe ori atunci când un român s-a afirmat la nivel internaţional. Fie că vorbim despre sport sau învăţătură, rezultatele bune ale conaţionalilor nasc fenomene sociale mai mici sau mai mari. Hagi, Năstase, Ţiriac, Nadia Comăneci, Halep, gimnastică, matematică, informatică şamd.

acum 9 zile · comentarii (9)

Democraţia? Păcat de întrebare! O suficienţă neobosită a transformat întrebarea asupra democraţiei în sora ei mai mică: întrebarea asupra banalităţii permanente. Exemplu: mîine, mai e gravitaţie? Cu varianta suplimentară şi divergentă: dar poimîine? Prea multă lume inteligentă sau deloc inteligentă dar amatoare de inteligenţă a ajuns să creadă că democraţia e o alcătuire nedemontabilă.

acum 9 zile · comentarii (57)
Postari Recente