INTERVIU Raluca Turcan: USR poate să vină alături de PNL, fie într-o alianţă, fie printr-o fuziune. Şansa PNL e să facă echipă cu preşedintele Iohannis 8

Într-un interviu pentru Adevărul, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, vorbeşte despre lupta pentru putere din partid. Deocamdată, Turcan nu e sigură dacă va candida la Congres, dar e sigură că viitorul lider PNL trebuie să fie partenerul preşedintelui Iohannis. Turcan critică „dublul limbaj“ folosit de PNL în campanie, care a dus partidul la 20%, şi vorbeşte despre o alianţă - de ce nu chiar fuziune- cu USR, o contrapondere la PSD.

INTERVIU Raluca Turcan: USR poate să vină alături de PNL, fie într-o
alianţă, fie printr-o fuziune. Şansa PNL e să facă
echipă cu preşedintele Iohannis Vezi comentarii 8
Pnl
Sebastian Zachmann Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Liviu Dragnea le-a arătat primarilor parola pentru evitarea puşcăriei | psd

Liviu
Dragnea le-a arătat primarilor parola 
pentru evitarea puşcăriei

Liderul PSD s-a angajat în faţa primarilor că Parlamentul va redefini în lege relaţia dintre legalitate şi oportunitate. În viziunea PSD, oportunitate înseamnă portiţa prin care se poate scăpa de răspunderea penală. Un exemplu elocvent este Ordonanţa 13, adoptată de Guvern tot pe criteriul „oportunităţii“.

/ psd

Ivan: Declaraţia lui Dragnea că nu sunt membru PSD are consecinţe foarte grave, care riscă să arunce PSD într-un scandal european

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că afirmaţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia el nu ar fi membru PSD de doi ani are consecinţe foarte serioase şi grave şi ”riscă să arunce PSD într-un scandal european”, întrucât banii alocaţi de Parlamentul European pentru grupul eurodeputaţilor PSD se face în funcţie de numărul de membri.

/ pnl

Eşecul fuziunii PNL-PDL, faza pe comisii. Ce oameni
pregătesc alegerea viitorului şef de partid şi cum ar putea arăta noul BPN

Eşecul fuziunii PNL-PDL a fost recunoscut de preşedintele interimar Raluca Turcan la „Adevărul Live“, iar una din doveziile acestei probleme interne este modul în care au fost constituite comisiile care pregătesc Congresul din vară al liberalilor. Cele două grupări au trimis fiecare un număr asemănător de membri pentru a se controla reciproc.

/ klaus iohannis

„Viaţa şi moartea“ OUG 13. Cele 13 momente-cheie ale ordonanţelor care au scos românii în stradă

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, vineri, legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Întreg scandalul ordonanţei care modifica legislaţia penală a început cu o lună în urmă, iar începerea remedierii situaţiei, prin adoptarea unei alte ordonanţe, a fost hotărâtă de Guvernul Grindeanu în urmă cu trei săptămâni, după ample proteste desfăşurate în toată România.

Raeţchi: Partidul lui Tăriceanu să se delimiteze de Verhofstadt sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi solicită partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu să se delimiteze sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European, după ce liderul acestui grup, Guy Verhofstadt, a propus o rezoluţie prin care doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaţilor europeni din statele non-euro să fie consultative.

/ calin popescu tariceanu

Tăriceanu: „Instituţiile de forţă - nedemocratice“ încearcă să devină stat în stat. În curând vor ancheta creşterea salariului minim

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un nou atac la adresa „instituţiilor de forţă - nedemocratice“, despre care spune că încearcă să devină stat în stat şi pretinde că, sub „oblăduirea“ preşedintelui Iohannis, DNA va ajunge să ancheteze creşterea salariului minim sau înăsprirea politicii fiscale faţă de multinaţionale.

Dezbatere Brexit. Birchall: Obiectivul României este acela
de a gestiona acest proces în consonanţă cu interesele naţionale

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat, vineri, o dezbatere pe tema Brexit-ului la care au participat reprezentanţi ai PSD, PNL, dar şi ai Guvernului şi Administraţiei Prezidenţiale. Ana Birchall, ministrul pentru Afaceri Europene a punctat faptul că obiectivul României este să gestioneze acest proces în „consonanţă cu interesele naţionale“.

Dacă mă întrebaţi ce înseamnă „gogomănie”, vă pot spune doar cum resimt eu, ca nespecialist, sonoritatea cuvîntului. E „prostie gogonată”, prostie ţanţoşă, neghiobie, fudulie nătîngă. Prin asociere, îmi sună în minte şi „goangă”, „gogoriţă”, „gogoaşă”. Auzi şi nu-ţi vine să crezi ce proferează, sigur de sine, gogomanul. Uneori e agresiv, alteori doar netot, adesea - lichea. Există, recunosc, şi cazuri de imbecilitate candidă.

acum 5 zile · comentarii (186)

Serialul Designated Survivor sau Supravieţuitorul Desemnat, pentru cei care nu-s familiari cu limba domnului Scutură-suliţă, descrie un scenariu al haosului, atunci când aproape toţi politicienii americani sunt omorâţi într-un atac terorist, în timpul speech-ului despre Starea Naţiunii. Un singur ministru, neimportant, devine peste noapte preşedintele Statelor Unite.

acum 5 zile · comentarii (10)

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, kremlin.ru, a apărut ieri un comunicat din care aflăm că preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dă instrucţiuni autorităţilor ruse să recunoască pretinsele acte de identitate eliberate populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei de către autoproclamatele autorităţi separatiste.

acum 5 zile · comentarii (9)

În fiecare 20 februarie se celebrează eliberarea din sclavie a rromilor din România, din 1856. „Emancipaţii” au devenit liberi, dar au rămas săraci sau într-un retard socio-cultural engramat în vechea opoziţie dintre civilizat vs. barbar/ primitiv. Afroamericanii, sclavi ca şi ţiganii, au reuşit în mare parte ieşirea din marasmul dispreţului şi urii, nu şi rromii. De ce?

acum 5 zile · comentarii (81)

Alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este poate cea mai mare greşeală politică pe care a făcut-o Vlad Plahotniuc şi guvernul său, când au ales să joace la dublu şi să încline balanţa către „omul Kremlinului”. Plahotniuc şi oamenii săi au preferat o formulă facilă de a-şi conserva puterea sub deviza: „guvernăm ruseşte, pe bani europeni”, dar „socoteala de acasă nu mai corespunde cu cea din târg”.

acum 6 zile · comentarii (7)

Priviţi video de mai jos. În prima parte sunt imagini dintr-o emisiune de la TVR din ianuarie, unde afirmam ceva simplu: guvernul Cioloş a recunoscut situaţia supraaglomerării din penitenciare şi a căutat soluţii financiare. Personal am început discuţiile informale cu Comisia Europeană pentru a putea aloca bani europeni pentru penitenciare, prin modificarea Programul Operaţional Infrastructură Mare.

acum 6 zile · comentarii (5)

Şi pentru astăzi, duminică, 19 februarie, sunt anunţate noi proteste. S-au lansat chemări în spaţiul virtual, li s-a cerut oamenilor să nu cedeze, să nu se lase păcăliţi de tacticile perverse ale guvernării PSD-ALDE. O alianţă care, doar de ochii lumii, se face că ar fi declarat un time-out în lupta pe viaţă şi pe moarte dusă împotriva justiţiei. Întru salvarea de puşcăria meritată de clientela ei politică.

acum 6 zile · comentarii (19)

Vineri, premierul Sorin Grindeanu, aflat în vizită la Bruxelles, a avut programate întâlniri cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În centrul discuţiilor dintre oficialii europeni şi prim-ministrul Sorin Grindeanu se găsesc politicile economice ale Guvernului de la Bucureşti. Sunt câteva aspecte care preocupă cu precădere: situaţia deficitului bugetar şi politica fiscală în perspectivă.

acum 7 zile · comentarii (3)

Lupta contra plagiatului ca fenomen s-ar fi împotmolit, din câte citeam într-un ziar cu ceva timp în urmă, din cauza softurilor scumpe, ale căror costuri (30.000 de euro pe an) universităţile nu şi le pot permite. Noul ministru al şcolii n-ar avea habar că ministerul său a achiziţionat din fonduri europene un soft care poate fi folosit de universităţi în mod gratuit. Un fost ministru ar fi fost revocat, totuşi, înainte softul să devină funcţional. Mai apoi, s-ar fi uitat de el, ca şi de banii cheltuiţi, aproximativ 27 de milioane de lei.

acum 8 zile · comentarii (19)

Suntem la un moment cheie de lămurire a raporturilor dintre puterile statului, a ce înseamnă separaţia puterilor în stat, dar şi aplicarea principiului „checks and balances”. Mihai Politeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai mişcării civice Iniţiativa România, au depus la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ penal împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

acum 8 zile · comentarii (9)

Două lucruri s-au schimbat fundamental în ultimele campanii electorale prin care am trecut. Unul este finanţarea campaniilor electorale de la buget, iar celălalt este profilul donatorului şi relaţia cu el. De la campania electorală pentru alegerile locale din 2016 şi trecând prin campania pentru alegerile parlamentare din toamna aceluiaşi an, statul returnează partidelor politice banii cheltuiţi în campanie de la bugetul de stat. Acest lucru a dus la limitarea foarte strictă a cheltuielilor şi la o reglementare excesivă a acestora.

acum 9 zile · comentarii (4)

Nu departe de subiectul pe care îl va ridica preşedintele apropo de lupta anticorupţie la referendum, am realizat faptul că însăşi Piaţa devine un simbol al acestui deziderat. Cu societatea profund polarizată pe temă, cel puţin în mediile urbane, întrebarea adevărată devine una simplă: în ce măsură înseamnă continuarea luptei anticorupţie progresul societăţii?

acum 9 zile · comentarii (21)

Epopeea Ordonanţei 13 seamănă izbitor cu „sportul naţional” intitulat alba-negra, exportat cu atât succes de ţiganii români prin Uniunea Europeană. O permanentă tentativă de a prosti Strada, mizând pe o naivitate vecină cu nerozia. E abrogată prin Ordonanţa 14, dar există în continuare în circuitul legislativ. Şi dacă cineva reuşeşte să anuleze OUG 14 la Curtea Constituţională în baza vreunei chichiţe legislative, mult hulita OUG 13 apare ca prin minune în vigoare pentru a-şi face efectul mult visat de păpuşarii care manipulează paharele jocului sub ochii hipnotizaţi ai societăţii.

acum 9 zile · comentarii (25)

În ultimele săptămâni s-au vehiculat multe teorii juridice şi para-juridice pe tema recentelor ordonanţe de urgenţă ale guvernului Grindeanu, de acum nefasta OUG nr. 13/2017 care conţinea anumite prevederi deloc subtil dedicate unei anumite categorii de inculpaţi, ceea ce a generat o imensă revoltă publică, cu proteste în majoritatea oraşelor mari.

acum 9 zile · comentarii (19)
Postari Recente