Radu Eremia Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Teodorovici: Am o diplomă de la Academia SRI. Nu am trecut niciodată pe acolo. Reacţia SRI: A făcut un curs dedicat civililor. Academia s-a autosesizat | psd

Teodorovici: Am o diplomă de la Academia SRI. Nu am trecut niciodată pe acolo. Reacţia SRI: A făcut un curs dedicat civililor. Academia s-a autosesizat

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, a recunoscut, fiind întrebat de deputatul PMP Robert Turcescu, faptul că a primit o diplomă de la Academia Naţionala de Informaţii, dar  fără să fi „trecut vreodată pe acolo“. SRI confirmă că Teodorovici a urmat „un curs pentru civili“ şi susţine că Academia de Informaţii s-a autosesizat.

/ psd

Surse: Sorin Grindeanu se întoarce într-o funcţie publică. Ce instituţie va prelua fostul premier

Senatorii şi deputaţii stabilesc, luni, data la care vor numi noul preşedinte al Autorităţii de reglementare în telecomunicaţii. Şeful ANCOM, Adrian Diţă, a demisionat. Potrivit Digi24, premierul Tudose îl va propune pe Sorin Grindeanu pentru acest post. Numirea în funcţie a şefilor ANCOM se va face, pentru prima oară, fără implicarea preşedintelui României. Procedura a fost modificată, prin ordonanţă de urgenţă, de guvernul Grindeanu.

Gabriela Firea vrea să pună o nouă taxă. „Vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem
circula. Suntem sufocaţi de toate rablele din Europa“

Primarul general Gabriela Firea a declarat, la Adevărul Live, că va demara un soindaj de opinie în care îi va întreba pe bucureşteni dacă sunt de acord ca Primăria să pună o nouă taxă pentru maşinile care tranzitează centrul Capitalei, ca urmare a faptului că Bucureştiul „a fost invadat de rable“ după ce taxa de mediu a fost eliminată de PSD, partid din care face parte şi Firea. Valoarea taxei încă nu a fost stabilită.

Firea: Directorul de la UTI avea fratele la Administraţia Străzilor. Opoziţia îmi transmite informal că fac o treabă extraordinară cu cele 22 de firme

Primarul General Gabriela Firea a susţinut, la Adevărul Live, că existau patru-cinci firme private care căpuşau bugetul Capitalei. Firea a dat ca exemplu firma UTI, condusă de Tiberiu Urdăreanu. „Directorul firmei UTI avea fratele la Adminsitraţia Străzilor“, spune Firea, care susţine că cele 22 de firme publice vor stopa contractele păguboase. Cât despre consilierii aduşi pe filiera Voluntari, Firea spune că e dreptul său să-şi aleagă sfetnicii.

„Exemplul” seniorilor.
Ludovic Orban s-a bălăcărit cu un alt lider PNL la Congresul tinerilor liberali. Ce
sfori a tras fiecare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi prim-vicepreşedintele partidului, Iulian Dumitrescu, s-au acuzat reciproc, de la tribuna Congresului TNL, de implicare în favoarea unor candidaţi la şefia organizaţiei de tineret. Cei doi au fost în tabere diferite: Iulian Dumitrescu l-a susţinut pe Radu Surugiu, iar Ludovic Orban a făcut lobby pentru Mara Mareş, care, până la urmă, a şi câştigat, după o luptă foarte strânsă.

/ pnl

UPDATE Scandal la Congresul TNL. Mara Mareş a câştigat la mustaţă şefia tineretului liberal. Ludovic Orban, acuzat că a tras sfori pentru învingătoare

Deputata PNL Mara Mareş a fost aleasă duminică preşedinte al TNL, într-un congres cu suspans şi acuzaţii de jocuri de culise. Radu Surugiu şi Glad Varga, rivalii Marei Mareş, s-au coalizat degeaba împotriva sa. Liderul PNL Ludovic Orban a fost acuzat la Congres că a sprijinit-o, prin interpuşi, pe Mara Mareş. În realitate, toţi cei trei candidaţi au fost susţinuţi de diverse tabere din PNL.

Un mai mult decât bizar sondaj de opinie, realizat telefonic de un institut controlat de încă şi mai bizarul sociolog Marius Pieleanu, un ins ce dă semne că ar suferi de ubicuitate, executând un aiuritor slalom seară de seară pe la diverse televiziuni spre a face, când mai pe ascuns, când mai pe faţă, politică pesedistă clară, a pus pe jar, de câteva zile, încoace, principalul partid în mâna căruia se află frâiele guvernării.

acum 13 zile · comentarii (11)

Este clar că relaţia Dragnea-Tudose-PSD a ajuns la limita de rupere. Azi se anunţă o zi importantă pentru soarta guvernării şi implicit pentru soarta ţării. Să se amâne deznodământul, după tot scandalul iscat de declaraţiile premierului Tudose, nu cred că mai este posibil. Scandalul este prea mare pentru a fi lăsat fără final. În spatele uşilor închise, şefii PSD vor lua o decizie: Dragnea sau Tudose?

acum 13 zile · comentarii (8)

Ce se întâmplă la Barcelona, dincolo de propaganda forţelor separatiste? Este o manifestare a democraţiei, aşa cum susţin separatiştii lui Carles Puigdemont? Mişcarea independistă este susţinută de o minoritate a societăţii catalane, după rezultatele referendumului publicate chiar de separatişti. Dar, liderii naţionalişti catalani merg înainte făcând apel la prevederile legii pe care tot ei au promovat-o în parlamentul local.

acum 14 zile · comentarii (85)

1. Vârsta inocenţei: În 1914, scrie Scott Anderson în „Lawrence in Arabia. War, Deceit, Imperial Folly and the Making of the Modern Middle East“, diplomatul şi spionul german Curt Prufer cutreieră Orientul Mijlociul şi Egiptul, alături de alţi orientalişti ai Kaiserului, convingând liderii turci şi arabi şi populaţiile locale să se revolte faţă de imperialismul britanic şi să înceapă un război sfânt. Să proclame Jihadul. Vă sună cunoscut?

acum 15 zile · comentarii (48)

Ex-preşedintele României s-a lansat oficial în bătălia politică din Republica Moldova. A făcut pasul în această săptămână când a intrat într-un adevărat maraton de afirmare publică, nefiind zi în care să lipsească de la întâlnirile oficiale cu cetăţenii sau de pe ecranele televizoarelor.

acum 16 zile · comentarii (33)

A afirma că PSD a derapat de la direcţia autentic europeană şi euro-atlantică şi a ratat guvernarea este deja un truism. A afirma că acest derapaj, proasta guvernare şi reflexele autoritariste ale PSD impun ca alternativă luminoasă o cale politică veritabil democratică, autentic capitalist-antreprenorială şi ireversibil euro-atlantică, este mai mult decât o concluzie de bun simţ, este o necesitate politică.

acum 17 zile · comentarii (4)

Acesta este filonul filosofic al celor care conduc azi România. E suficient să spună un lider ceva, să scrie în Programul de guvernare (PG), ca lucrurile să se şi întâmple. O fractură logică mai mare decât asta n-am întâlnit.

acum 18 zile · comentarii (24)

Aritmetica din CSM s-a deteriorat în defavoarea partidei penale, şefa Înaltei Curţi îl taxează blajin, dar neechivoc pe ministrul Tudorel Toader şi mii de magistraţi se opun „reformei” pe care acesta vrea să le-o impună cu anasâna. Acestea sunt ultimele informaţii de pe un front care testează în condiţii extreme robusteţea sistemului judiciar.

acum 19 zile · comentarii (47)
Postari Recente