Telenovela USR continuă. Referendumul intern va fi discutat în Consiliul Politic. Cum poate fi întors rezultatul în favoarea lui Nicuşor Dan 20

Elek Levente, preşedintele interimar al USR, a declarat pentru „Adevărul“ că organizaţia Caraş-Severin solicită convocarea Consiliului Politic al partidului pentru a analiza referendumul intern, care a decis că USR trebuie să se poziţioneze pe tema familiei tradiţionale. Consiliul Politic a mai întors un vot pe această temă în favoarea lui Nicuşor Dan. Ce ascunde acest plan.

Telenovela USR continuă. Referendumul intern va fi discutat în Consiliul Politic. Cum poate fi întors rezultatul în favoarea lui Nicuşor Dan Vezi comentarii 20
Redacţia Adevărul Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Kelemen îi răspunde din nou lui Pleşu: „Aţi fost ministrul Culturii la Mineriada din '90. Au murit oameni, dar aţi rămas în Guvernul patronat de Iliescu. N-aţi avut crampe etice şi remuşcări morale“ | ion iliescu

Kelemen îi răspunde din nou lui Pleşu: „Aţi fost ministrul Culturii la Mineriada din '90. Au murit oameni, dar aţi rămas în Guvernul patronat de Iliescu. N-aţi avut crampe etice şi remuşcări morale“

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, vine cu un nou drept la replică pentru Andrei Pleşu, după ce scriitorul i-a dedicat un editorial pe blogurile adevarul.ro. Este al doilea schimb de replici dintre cei doi foşti miniştri ai Culturii.

Reacţia Opoziţiei la modificările legilor Justiţiei anunţate de Toader: Ne întoarcem la epoca controlului politic pe magistraţi

Deputatul USR Cristian Ghinea afirmă că modificările propuse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la legile justiţiei sunt grave, el susţinând că, dacă România avea astfel de prevederi, nu ar fi intrat în UE, subliniind că „ne întoarcem la epoca controlului politic pe magistraţi“. De asemenea, liderul PNL, Ludovic Orban, a subliniat că acete modificări i-ar face pe procurori obedienţi.

/ klaus iohannis

Iohannis: Pactul Ribbentrop-Molotov a fost un act odios al istoriei îndreptat inclusiv împotriva Marii Uniri

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, în care afirmă că eforturile românilor trebuie să se îndrepte către condamnarea tuturor acţiunilor care ar putea afecta traiectoria democratică a ţării, iar în actualul context, apărarea şi consolidarea statului de drept împotriva oricăror inamici ostili societăţii deschise reprezintă o prioritate.

Legea confiscării extinse face primul pas cu piciorul
stâng. Ce şanse are statul să recupereze banii furaţi

Guvernul condus de Mihai Tudose a aprobat un proiect de lege privind confiscarea extinsă a averilor provenite din activităţi infracţionale fiind presat de necesitatea transpunerii unei directive europene. Această iniţiativă, care trebuie adoptată şi de Parlament, ar avea, potrivit specialiştilor, mai multe lacune, fiind posibilă chiar declararea sa ca neconstituţională.

/ dacian ciolos

Cioloş: Programul de guvernare al PSD face spicul mai gros şi bobul mai mare. Politizarea îi face pe fermieri să zâmbească

Fostul premier Dacian Cioloş a comentat pe Facebook afirmaţiile liderului PSD Liviu Dragnea cu privire la performanţele agricole ale României, spunând ironic că programul de guvernare al social-democraţilor „face spicul mai gros” şi „bobul mai mare”, iar fermierii probabil zâmbesc „amar” la adresa acestor „politizări” excesive.

/ viktor orban

Cât de importantă este
diaspora pentru Viktor Orban. Voturile maghiarilor din Transilvania ar putea
decide majoritatea la Budapesta în 2018

În contextul în care în Ungaria vor avea loc alegerile legislative anul viitor, premierul de la Budapesta, Viktor Orban, face eforturi susţinute pentru a se asigura de un sprijin cât mai mare al electoratului, diaspora maghiară având o pondere importantă. În jur de 700.000 de voturi sunt aşteptate numai din bazinul carpatic, dintre care peste 200.000 vor veni din partea electoratului maghiar din Transilvania, voturi ce pot decide majoritatea.

Aşa se caracterizează pe sine, semi-ironic şi modest, dl Kelemen Hunor, reacţionînd la un articol al meu, în care i-am dedicat un paragraf. Mă grăbesc să-l liniştesc. Nu, dle Kelemen, nu sunteţi prost crescut. „Sincer“ sunteţi şi vă felicit. Dar nu „prost crescut“. Sunteţi însă lipsit de tact (şi credeţi că asta este o virtute) şi nu prea coerent intelectualmente.

acum 2 zile · comentarii (249)

Cine îşi mai făcea iluzii că premierul Tudose şi-a luat o marjă de independenţă faţă de PSD, îşi dă seama că iluzia s-a terminat. Premierul rămâne „soldatul” fidel al lui Dragnea. De data asta, acesta şi-a ales bine „servitorul obedient” de la Palatul Victoria. Nici nu aveai la ce să te aştepţi la un premier politruc, care vorbeşte în termeni elogioşi despre Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

Pentru că mă întreabă lumea cum este să fii membră în Consiliul Economic şi Social (CES), adică aproximativ 6 ore/săptămână, fără să număr timpul de pregătire, am considerat potrivit să povestesc dilemele mele. Altfel, pentru o dare de seamă: mă strădui să paticip, în fiecare zi de marţi, la şedinţele de Plen şi Birou Executiv, să mă pregătesc înainte şi să contribui cu ce ştiu sau înţeleg (mai bine).

acum 3 zile · comentarii (7)

Nu trebuie să fii cine ştie ce rafinat analist politic spre a băga de seamă că PSD greşeşte zilnic. Se vede cu ochiul liber că cel mai mare partid din România şi-a pierdut busola. Că este din ce în ce mai nesigur pe sine. Că vectorii săi de imagine una spun azi, alta spun mâine. Că s-a insinuat deja o oarecare prăpastie între Daddy Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi că în guvernul PSD-ALDE există mai mulţi poli de putere decât ar fi cazul.

acum 3 zile · comentarii (29)

Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

acum 6 zile · comentarii (19)

Referendumul pentru familie arată ca o boală de laborator. Un savant nebun s-a uitat la noi, ne-a analizat şi a decis că nu merită să ne radieze la rinichi, la ficaţi sau la plămâni. Subtil, ne-a dat o mâncărime pe care unii o consideră marginală sau prea lipsită de sens ca să o bage în seamă. „Trece de la sine“ e formula naivului care ajunge la doctor prea târziu şi care nu va înţelege niciodată cum ar putea să moară de la o banală iritaţie.

acum 6 zile · comentarii (103)

Comisia de control trimisă aşa, de ochii şi de gura lumii, de ministrul Educaţiei Naţionale, dl. Liviu Pop, la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iaşi spre a verifica legalitatea concursului prin care odrasla ministrului Justiţiei, dl. prof.univ.dr. Tudorel Toader, şi-a văzut îndeplinită pohta de a fi asistent universitar la o facultate cu tradiţie, nu la o particulară care, oricum, are zilele numărate, a făcut ceea ce trebuia să facă. Adică nimic.

acum 6 zile · comentarii (35)

Încă o dovadă că ministrul Toader este „prizonierul” coaliţiei de guvernare. Acceptă să-şi terfelească numele şi renumele doar pentru a face pe plac premierului şi şefilor coaliţiei PSD-ALDE. Văzând că pe Codruţa Kovesi nu au cum s-o mazilească, şefii coaliţiei au decis să-l execute pe Procurorul General, Augustin Lazăr, care, în mintea lor, nu se bucură de o susţinere internă şi externă comparabilă cu a dnei Kovesi.

acum 7 zile · comentarii (29)

Luna august, în ciuda aparenţelor, este o lună a pregătirilor pentru o nouă toamnă politică fierbinte la nivel european. În cadrul discuţiilor pregătitoare pentru definirea viitorului Uniunii Europene post-Brexit se remarcă turneul central-european al preşedintelui Franţei Emmanuel Macron derulat în perioada 23-25 august a.c. în Austria, România şi Bulgaria.

acum 7 zile · comentarii (0)

Dodon e nefericit: taman când reuşise, în fine, după un ocol de câteva mii de kilometri, să ia lumina cunoaşterii de la stăpânul său Rogozin, propriii lui deputaţi „socialişti“ l-au făcut de râs. Cu duplicitatea caracteristică spaţiului trans-prutean, respectivii şi-au păstrat cetăţenia română, ignorând complet ordinul său din iarnă, de a renunţa la ea.

acum 10 zile · comentarii (60)

Încă din zilele crizei guvernamentale, pe vremea când dl. Sorin Grindeanu încă mai spera că ar mai putea găsi cine ştie ce soluţie de salvare şi că, prin cine ştie ce miracol, ar fi posibil ca, din senin, să se coaguleze o simpatie populară în favoarea sa, a fost lansată pe piaţă ideea că lucrurile din ţară şi din PSD merg prost fiindcă principalul partid aflat la guvernare ar fi fost încălecat de venetici. De pesedişti neautentici fără pedigree.

acum 10 zile · comentarii (53)

În aceste zile fierbinţi de vară, în care aflăm despre beizadele că au afaceri cu energie (fiica lui Tudose), porci (fiul lui Dragnea), sau că insula Guam are (numai) 14 minute să se pregătească pentru a contracara un atac nord-coreean, opinia publică românească are altceva pe ordinea de zi: unde o fi dispărut inamicul public numărul unu, Liviu Dragnea?

acum 12 zile · comentarii (12)
Postari Recente