Surse: Dragnea îşi elimină şi ultimii adversari din conducerea partidului. Ce lideri PSD vor fi maziliţi la Congres 53

Congresul extraordinar al PSD, convocat la insistenţele lui Liviu Dragnea, va avea trei mize: mazilirea unor vicepreşedinţi care nu-i sunt loiali liderului PSD, ridicarea interdicţiilor pentru social-democraţii cercetaţi penal şi acordarea unui vot de încredere, simbolic, pentru Liviu Dragnea, care oricum nu poate fi dat jos, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

Surse: Dragnea îşi elimină şi ultimii adversari din conducerea
partidului. Ce lideri PSD vor fi maziliţi la Congres Vezi comentarii 53
Psd
Maria Tufan Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Cât de bogată e Viorica Dăncilă. Averea premierului a crescut de la an la an | psd

Cât de bogată e Viorica Dăncilă. Averea premierului a crescut de la an la an

Averea noului premier PSD, Viorica Dăncilă, a crescut de la ultima declaraţie oficială cu peste 12 mii de euro. Potrivit ultimului document postat pe site-ul Guvernului săptămâna trecută, primul ministru are în conturi o sumă cumulată de peste 120 de mii de euro şi este proprietara mai multor terenuri în Predeal, Dolj şi Teleorman. Viorica Dăncilă a avut, în 2017, în calitate de europarlamentar, un venit anual de aproximativ 80.000 euro.

/ psd

PSD face „ordine“ în MAE: afară cu specialiştii, vin sinecuriştii! Portretul diplomatului Winzer, diletantul care gestionează afacerile europene

Într-o perioadă în care analişti ca Dan Dungaciu avertizează că România este „într-un deficit profund de gândire strategică “ în materie de politica externă şi relaţii internaţionale, PSD dă afară din Ministerul de Externe diplomaţi de carieră, dar păstrează demnitari promovaţi strict pe bază de proptele politice.

Dăncilă îşi laudă şeful: „Viabilitatea PNDL, introdus de domnul Dragnea, ne-a dat certitudinea că trebuie continuat“. Cum şi-au împărţit baronii PSD banii din PNDL

Într-un discurs susţinut la o întrunire a Asociaţiei Comunelor, premierul Viorica Dancilă l-a lăudat pe şeful său de partid, Livu Dragnea pentru infiinţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 1), pe vremea când acesta conducea Ministerul Dezvoltării. Anul trecut, judeţele controlate de baronii PSD apropiaţi la acea vreme de Dragnea au primit cei mai mulţi bani din PNDL.

/ psd

Eurodeputat PSD, atac la adresa unui lider european: Krichbaum pur şi simplu minte în scrisoarea pentru Comisie şi face recomandări inacceptabile

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a reacţionat dur la scrisoarea transmisă Comisiei Europene de către parlamentarul german Gunther Krichbaum. Popa l-a acuzat de minciună pe europarlamentarul neamţ şi a numit recomandările acestuia cu privire la MCV şi la activarea Articolului 7 din Tratatul UE în cazul României ca fiind inacceptabile.

Raport EFOR. „Transferurile de fonduri pentru dezvoltarea locală şi companiile de stat, principalele rezervoare de bani iliciţi ale politicii româneşti“

Organizaţia neguvernamentală Expert Forum (EFOR) a prezentat, luni, un raport referitor la costurile „clientelismului în administraţia locală“. Sorin Ioniţă, preşedintele organizaţiei, a subliniat că transferurile de fonduri pentru dezvoltarea locală şi companiile de stat ar fi „principalele rezervoare de bani iliciţi pe care se construieşte politica românească“.

/ pnl

PNL încearcă să o dea jos pe Olguţa Vasilescu. Ministrul Muncii: Dacă dau la o parte invectivele din moţiune, nu prea mai am la ce să răspund

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, depusă de peste 60 de parlamentari liberali, a fost dezbătută, luni, în Camera Deputaţilor. În cadrul dezbterii, Olguţa Vasilescu le-a spus liberalilor că nu prea mai are la ce să răspundă, dacă ar da la o parte invectivele la adresa sa.

/ klaus iohannis

Tomac, PMP: Tudorel Toader nu va avea curaj să ceară demisia şefei DNA. Surpriza neplăcută este abandonul total al preşedintelui faţă de acest proces

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat luni că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „nu va avea curajul” să propună demiterea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. El a mai precizat că „surpriza neplăcută” vine însă din partea preşedintelui Iohannis şi „a abandonului său total” faţă de acest proces.

Disperare mare la PSD-ALDE. Ultimele atacuri la adresa DNA şi a dnei Koveşi n-au avut rezultatul scontat. Inclusiv datorită intervenţiei preşedintelui Iohannis şi a conferinţei de presa a dnei Kovesi. România este pe muchie de cuţit. Au adversarii independenţei justiţiei forţa s-o întoarcă  în jugul politic? Sau am trecut de punctul de inflexiune de la  care restauraţia  nu mai este posibilă?

acum 22 ore · comentarii (8)

Mulţi români trăiesc cu sindromul „tătucului” în vene. Aşteaptă de la un om, cum aşteptau odata de la domnitori sau de la dictatorii comunişti, să le rezolve toate problemele. Iar lor să „li se dea” cam totul. De la salarii la bunăstare, la educaţie, clasă politică de calitatea, drepturi dar fără obligaţii.  Uitând că nu asta înseamna democraţie.

acum 3 zile · comentarii (47)

Pe 5 februarie s-au împlinit 130 de ani de la naşterea lui Constantin Titel Petrescu. Eveniment consumat într-un total anonimat. Un anonimat tragic, şi nemeritat, Titel Petrescu fiind unul dintre liderii interbelici ai social democraţiei româneşti, o direcţie politică şi ideologică mult mai puternică şi mai influentă decât au prezentat-o atât cei din epocă, dar şi comuniştii, după ei.

acum 3 zile · comentarii (2)

Acesta este, sau ar trebui să fie – corolarul fundamental al unei societăţi cu o cultură civică amplă, în care cetăţenii implicaţi contribuie, prin participarea lor, la consolidarea unei societăţi democratice şi puternice. Prin urmare, acesta ar trebui să fie idealul către care trebuie să aspirăm – indiferent de agendele proprii, indiferent de modelele diferite de cultură politică din jur.

acum 3 zile · comentarii (7)

Contextul internaţional şi dezvoltările contemporane ale conflictului în direcţia războiul hibrid aduc noi provocări statelor, cu atât mai mult statelor slabe. În spaţiul post-sovietic, dar nu numai, în întreaga zonă de interes rusă, războiul informaţional permite dezvoltări ce ameninţă societăţile şi comunităţile statelor din spaţiul post-sovietic.

acum 4 zile · comentarii (24)

Trebuie să recunoaştem, indiferent în ce tabăra ne aflăm, că dna Kovesi a dat lovitura de imagine la conferinţa de presă de ieri. Singură, în faţa unei armate de gazetari, în majoritate ostilă, a făcut faţă cu brio la rafala de întrebări de toate felurile. A explicat, deşi uneori nu putea intra în detaliile secrete ale unor anchete, tot ce se putea explica.

acum 5 zile · comentarii (18)

Toată lumea e convinsă că, în avionul care îl aduce din Japonia, ministrul Justiţiei a scris deja cererea de revocare a Codruţei Kovesi şi o va trimite la Cotroceni de pe faxul aeroportului. Temeiuri ar fi să credem asta: de pe partea cealaltă a globului, imediat după detonarea scandalului „Probe fabricate la DNA Ploieşti”, Toader a anunţat că decizia e luată şi nu mai sesizează Inspecţia Judiciară. Însă între timp s-au mai întâmplat chestii.

acum 5 zile · comentarii (52)

Nu am informaţii directe. Dar prea se leagă totul.  Ştiind năravurile şefilor Coaliţiei de guvernare, Dragnea şi Tăriceanu, nu m-ar mira că presupunerile mele să se adeverească. Sper să nu fie aşa. Dar opinia publică merită să fie avertizată fie şi asupra unei posibilităţi, cu şanse mari de îndeplinire. Iată argumentele.

acum 6 zile · comentarii (19)

Chestiunea nr. 1 pe agenda politică a majorităţii este „lupta cu statul paralel”. Este o doctrină la care au construit piesă cu piesă, de ani de zile, actori politici (între care mulţi confruntaţi cu anchete, inculpări sau verdicte judiciare de corupţie), analişti, jurnalişti, activişti, ba chiar şi magistraţi, convinşi sincer sau interesaţi.

acum 6 zile · comentarii (2)