Iohannis, discuţii cu Trump şi Macron la reuniunea NATO: Le-am urat bun venit şi i-am asigurat de tot sprijinul. România şi-a atins obiectivele şi la acest summit 19

Preşedintele Klaus Iohannis a purtat, joi, la Bruxelles, scurte discuţii cu noul preşedinte al SUA, Donald Trump, şi cu noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, afirmând că le-a urat acestora bun venit în cadrul NATO şi i-a asigurat de tot sprijinul său şi al României.

Iohannis, discuţii cu Trump şi Macron la reuniunea NATO: Le-am urat bun venit şi i-am asigurat de tot sprijinul. România şi-a atins obiectivele şi la acest summit Vezi comentarii 19
Klaus Iohannis
Radu Eremia Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Opt grupuri civice au lansat coaliţia „Contract România“. Reprezentant al ambasadei SUA: Instituţiile trebuie lăsate să aplice legea

Opt grupuri civice au lansat coaliţia „Contract România“. Reprezentant al ambasadei SUA: Instituţiile trebuie lăsate să aplice legea

Opt grupuri civice au lansat, marţi, coaliţia „Contract România“, o reţea naţională de grupuri civice al căror scop e „reacţia coerentă şi consistentă“ de fiecare dată când au loc „derapaje ale puterii centrale şi locale“. La această lansare a participat şi ataşatul ambasadei SUA la Bucureşti Preston Savarese cel care a subliniat că instituţiile din România trebuie lăsate să aplice legea şi să fie continuată lupta împotriva corupţiei.

/ psd

Noi tensiuni în Guvern. Dragnea şi Tăriceanu
forţează schimbarea unor miniştri. Grindeanu se opune

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au coalizat împotriva premierului Sorin Grindeanu şi încearcă să schimbe doi, trei miniştri din Guvern, pe motiv că nu comunică suficient. De partea cealaltă, Sorin Gridneanu se opune şi i-a transmis lui Dragnea că, în fotbal, nu se fac schimbări în minutul 15 când conduci cu 3 la 0.

/ traian basescu

Băsescu: Dacă va stabili comisia asta faimoasă că Geoană a fost preşedinte în 2009, o să mai candidez o dată

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ironizat, vineri, demersurile comisiei parlamentare care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009, Băsescu spunând: ”Ce să fac, să-l chem pe Geoană să fie ce? Preşedinte? Îl trimitem pe Ioahannis acasă, la odihnă, până-şi face Geoană mandatul? Păi îi paşte pericolul, pentru că dacă va stabili comisia asta faimoasă că Geoană a fost preşedinte, eu o să recunosc şi o să mai candidez o dată”.

/ klaus iohannis

Norica Nicolai: declaraţia lui Cazanciuc pe
tema becului de la SIPA nu e verosimilă. Preşedintele Iohannis trebuie să ia o
decizie privind arhiva SIPA

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, vineri, că explicaţia oferită de fostul ministrul al justiţiei, Robert Cazanciuc, pe tema schimbării becului din arhiva SIPA „nu este verosimilă”, de vreme ce un fost angajat al SRI a fost implicat în această poveste. Mai mult, Nicolai îi cere preşedintelui Iohannis să ia o poziţie în acest scandal.

/ daniel constantin

Daniel Constantin a depus la tribunal actele pentru
partidul Pro România. Un alt deputat a demisionat din ALDE pentru a se alătura noului partid

Fostul copreşedinte ALDE, Daniel Constantin, a depus, vineri, la Tribunalul Bucureşti, actele pentru constituirea partidului Pro România. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook şi a fost însoţit de un mesaj sugestiv, fostul vicepremier spunând că a depus actele pentru „un #altfel de proiect politic”. Tot azi, un alt deputat ALDE, Damian Florea, şi-a dat demisia din formaţiunea condusă de Tăriceanu, alăturându-se demersului lui Constantin.

/ klaus iohannis

Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea legii care elimină CSAT din procedura de demitere a şefului serviciului secret al Armatei

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului pentru reexaminare proiectul care modifică legea de funcţionare a MApN prin care se elimină CSAT din procedura de demitere a şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA). Şeful statului solicită şi clarificarea prevederii potrivit căreia ministrul Apărării Naţionale este abilitat să emită ordine şi instrucţiuni privind, printre altele, şi mobilizarea Armatei României.

/ daniel constantin

Tăriceanu, noi săgeţi către Daniel Constantin:
Este manelistul politicii româneşti, a trecut de la PC la ALDE şi acum la
naţionalişti

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a criticat pe fostul copreşedinte ALDE,  Daniel Constantin, pentru intenţia de a înfiinţa o nouă formaţiune naţionalistă, spunând că acesta şi-a „aruncat la gunoi” convingerile politice, pentru că a realizat că e nevoie de un astfel de partid pe „piaţă”, ceea ce îl face un „manelist” al politicii.

/ psd

Stenogramă. Şerban Nicolae, ironic cu legea graţierii: E o direcţie la Ministerul Justiţiei absolut genială, alcătuită din academicieni, dar proiectul
e inaplicabil

După ce a încercat salvarea corupţilor, senatorul PSD Şerban Nicolae a ironizat direcţia "absolut genială" de la Ministerul Justiţiei care a elaborat legea graţierii, arată o stenogramă a şedinţei Biroului Permanent al Senatului. În aceeaşi şedinţă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a cerut retrimiterea proiectul la Comisia Juridică. Între timp, a expirat termenul de adoptare tacită, aşa că legea graţieiri a plecat la Camera Deputaţilor.

/ comisia europeana

Dragnea îi cere explicaţii lui Juncker
pentru atitudinea critică la adresa României: Sădeşte neîncredere în
Guvern

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat că împreună cu şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi va trimite o scrisoare oficilă preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin care să-i ceară explicaţii cu privire la atitudinea critică a Comisiei şi a FMI privind măsurile luate de guvern în economie.

/ psd

Dragnea: Codruţa Kovesi ar trebuit audiată la comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009. Nu cred că nu o vor invita

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, în cadrul unei emisiuni la România TV, că nu vede de ce nu ar fi invitată Laura Codruţa Kovesi la comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, în opinia sa fiind necesar ca toate persoanele care au avut o funcţie la vremea respectivă şi au participat lacina de la Gabriel Oprea de acasă să fie audiate.

În mesajul adresat Parlamentului cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la obţinerea Independenţei, preşedintele Klaus Iohannis a lansat câteva mesaje importante, venite în contextul favorabil al victoriei lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa. În condiţiile unui succes al candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen, aceste mesaje nu ar fi existat.

acum 18 zile · comentarii (19)

Cercetătorii au trimis o petiţie către Ministerul Cercetării şi Inovării în sprijinul ştiinţelor umaniste din România, afectate de deciziile selective ale ministrului Şerban Valeca. Petiţia este online şi poate fi semnată şi de tine, dacă îţi pasă de cercetarea ştiinţifică.

acum 19 zile · comentarii (6)

Am avut, în două-trei rînduri, obiecţii, rezerve, melancolii legate de prestaţia publică a domnului preşedinte Iohannis. Nu regret deloc că l-am votat, dar, uneori, mi se pare cam laconic, uşor absent, prizonier al unei retorici previzibile. N-am fost de acord cînd, de la Cotroceni, a coborît în stradă pentru a susţine o manifestaţie, oricît de legitimă. Nu era rolul lui.

acum 19 zile · comentarii (184)

Astăzi, Vineri, 5 mai 2017, domnul europarlamentar Cristian Buşoi, autorul unei teze de doctorat suspectată de plagiat, a anunţat că vrea să devină preşedintele Partidului Naţional Liberal. Aceasta este dovada cea mai clară că PNL nu este capabil să promoveze personalităţi publice a căror integritate este incontestabilă. Mai are vreo şansă PNL să se reformeze ca să câştige alegerile în bătălia cu PSD?

acum 22 zile · comentarii (3)

Aceia dintre dumneavostră care urmăresc cu o oarecare constanţă însemnările mele zilnice au băgat uşor de seamă că am evitat să mă pronunţ prea des ori prea categoric în privinţa aventurilor cu iz de telenovelă politică, de roman ieftin, istorisite cu consecvenţă de Dan Andronic în cotidianul proprietate personală “Evenimentul zilei”.

acum 22 zile · comentarii (29)

Dacă Liviu Dragnea încearcă, indiferent de protestele masive care au avut loc în iarnă, să modifice legea pentru a scăpa de dosarele pe care le are, într-unul fiind implicată şi fosta lui soţie, Bombonica, Traian Băsescu întăreşte şi mai tare speculaţiile care au apărut de-a lungul timpului că pentru „febleţea lui” e în stare să schimbe inclusiv Constituţia României.

acum 23 zile · comentarii (14)

Sunt oameni care, trezindu-se cu noaptea în cap, vor purta noaptea între tâmple tot restul vieţii. Şerban Nicolae, cel care, nu demult, declara că „eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”, este, după cum se poate vedea, perseverent. El crede invers. Viceversa.

acum 23 zile · comentarii (13)
Postari Recente