stiri despre twitter

Adunarea Generală a ONU de săptămâna trecută a permis Rusiei o schimbare la faţă şi de postură, nu neapărat de năravuri. Omul forte al regimului, Vladimir Putin, care se pregăteşte de prezidenţialele din martie, a încercat să-şi fardeze faţa plină de ridurile minciunilor şi agresiunii, corupţiei şi îmbogăţirii pe seama propriului popor.

acum 6 ore · comentarii (33)

Vorbim adesea de Basarabia, dar uităm că, odată cu ea, României i-au fost răpite de către URSS şi alte teritorii: Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa şi Insula Şerpilor. Ulterior, prin reorganizarea teritorială a nou-născutei „Republici Sovietice Socialiste Moldoveneşti“, Basarabia şi-a pierdut sudul, dăruit de conducerea sovietică Ucrainei.

acum 7 ore · comentarii (9)

Duminică dimineaţă, politologul Stelian Tănase a publicat pe blogul personal un text intitulat Deutschland über alles. Text prilejuit de faptul că, în ziua respectivă, erau aşteptaţi la urne peste 60 de milioane de germani care, prin votul lor, urmau să decidă în mâna cui vor încredinţa sarcina guvernării ţării pentru următorii ani.

acum 9 ore · comentarii (7)

Antonio Pappano a fascinat întotdeauna prin angajamentul total cu care se implică în lecturi, prin desfăşurarea energetică nezăgăzuită, de spectaculoasă anvergură. Cu braţele precum tentaculele, decupează eterul, inspiră tot ce întâlneşte în cale, instrumentişti, corişti, solişti, dar şi... publicul în sufletul căruia se insinuează şi rămâne acolo pentru multă vreme.

acum 7 ore · comentarii (1)

În această cercetare a fost studiat un grup de 94 pagini web care promovează, susţin sau sunt partenere a mişcării separatiste din Doneţk şi Lugansk. Metodologia aplicată în cercetare a fost analiza de reţea, scopul cercetării fiind identificarea unui model de construcţie şi funcţionare a reţelelor online de pagini web care susţin mişcarea Novorossia.

„Mamaie, noi furăm copii?”. „Ce-ţi veni, copilă?”. „Ştii, azi la grădiniţă mama lui X a spus că dacă nu stă cuminte o să vină un ţigan să o fure!”. Mama s-a cam blocat şi a încercat să bălmăjească un răspuns fără să ştie cam de unde să înceapă. Ochii negri ai nepoată-mii se înecau în lacrimi şi mâinile îi atârnau pe lângă corp. „Spune-mi!”, se auzi vocea ei nervoasă, „Vreau să ştiu! Acum!”.

Organizaţia nonguvernamentală UN Watch a acuzat public: Rusia a dat 50.000 $ unui expert ONU pentru a fi denumită „ţară victimă a sancţiunilor coercitive individuale“. Scandalul de mari proporţii a apărut imediat după ce Idriss Jazairy, un expert internaţional nominalizat ca Raportor Special de către Consiliul pentru drepturile omului al ONU, a prezentat un raport în care condamnă SUA şi UE pentru impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei.

Alice Weidel (una dintre cele mai vizibile figuri ale partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania – AfD – şi cap de listă la alegerile parlamentare din 2017, unde AfD tocmai a devenit al treilea cel mai mare partid din ţară), Marine Le Pen (lidera Frontului Naţional francez) şi nepoata ei, Marion Maréchal-Le Pen, sînt vîrfuri de lance ale unor formaţiuni naţionalist-anti-imigraţioniste, la limită fasciste.

În timp ce realitatea cotidiană e poluată cu ştiri false şi scandaluri privind atmosfera de intoleranţă din Ardealul multietnic, la faţa locului lumea îşi vede de treabă, şi, spre exemplu un teatru precum Tomcsa Sandor, din Odorheiul Secuiesc se face gazda unui interesant festival focusat pe dramaturgia contemporană română şi maghiară.

Germania a votat: CDU/CSU câştigă numărul cel mai mare de locuri în Bundestag, iar Angela Merkel (Mutti - Mămica, afectuos numită de susţinătorii săi) se îndreaptă, deşi a făcut un scor electoral dezamăgitor, către un al patrulea mandat de Cancelar al celui mai important stat european.

Ce înseamnă pentru viitorul Europei rezultatele alegerilor germane? Deşi a răsărit soarele pe la ora patru după amiaza şi pe Spree şi în grădina mea, cu rîul şi vechile faţade înviind deodată, ca să arate miilor de alergători de maraton (şi milioanelor de alegători) deprimaţi de ploaia rece de mai devreme, că oraşul are rezerve de atracţie, fie şi la apus, alte ecouri, mult mai sinistre, au ajuns pînă la noi.

acum 2 zile · comentarii (0)