Cristian Unteanu

Cristian Unteanu

Jurnalist
Vezi mai multe
 • acum 56 minute

  Comisia de la Veneţia şi GRECO, încă două rapoarte dezastruoase privind România. Şi mai urmează două

  Nu ştiu dacă aceste rapoarte prezintă cea mai mică importanţă pentru actuala guvernare a României şi dacă, în contextul politic de acum, au cea mai mică şansă să producă vreun rezultat. Ceea ce înseamnă că, informal, demersul politic al perioadei Dragnea continuă netulburat, doar cu permutarea a câţiva pioni, dar cu aceeaşi abordare fundamentală în ce priveşte Europa.

 • acum 2 zile

  O nouă majoritate europeană de centru+centru stânga+stânga?

  E vorba de bani, putere, orgolii naţionale şi personale, totul sub presiunea luării rapide a unei decizii care, în mare, cu excepţia unor accidente majore de parcurs, trebuie să rearanjeze peisajul politic al Europei următorilor ani. Şi, mai ales, să pună în funcţie acele persoane care să convină cel mai tare unuia sau altuia dintre grupurile de presiune organizate în jurul unuia dintre actorii majori, recte Franţa şi Germania.

 • acum 3 zile
 • acum 4 zile

  De ce ar putea ezita americanii în lansarea unui atac masiv împotriva Iranului?

  Planificatorii militari sunt unanimi în a spune că, în afara scenariului-catastrofă al unui conflict cu arme nucleare globalizat în câteva zeci de minute, regulile de până acum privind conducerea acţiunilor militare sunt depăşite şi că ar trebui instaurate, foarte rapid, o serie de constrângeri. Nimeni nu mai ştie cu exactitate ce se află în arsenale, iar noile tipuri de arme apar cu o frecvenţă neliniştitoare.

 • acum 5 zile
 • acum 6 zile

  Lumea se pregăteşte de un conflict major

  În această dimineaţă am primit încă două rapoarte care completează „Dosarul Iran“, foarte amplu, dar, în acest moment, cu semnale de alarmă extrem de puternice deoarece se acumulează, zi de zi, date care confirmă că forţele din zonă sunt nu numai în stand by, ci şi au fost puse în stare de pre-război.

 • acum 7 zile
 • acum 8 zile
Vezi mai multe