Cristian Unteanu

Cristian Unteanu

Jurnalist
Vezi mai multe
 • acum 5 ore

  Trump şi dubiul existenţial privind angajamentul NATO

  Lucrurile încep să devină foarte serioase, pe măsură ce temerile privind existenţa viitoare a instituţiilor fundamentale ale spaţiului euro-atlantic sunt alimentate nu doar de presupuneri, ci de fapte concrete, toate în linia care duce, cu voia deplină a lui Trump, înspre gara unde Putin aşteaptă, liniştit şi zâmbitor, trenul victoriei sale împotriva Occidentului necreştin-ortodox, duşmănos şi agresiv.

 • acum 2 zile

  Noua Ordine Mondială, prima prezentare publică

  Am ajuns în fine, după ceva timp, să vedem prima prezentare publică a ceea ce ar putea fi Noua Ordine Mondială. Nu este sigur că aşa vor sta lucrurile, foarte mulţi analişti fiind absolut convinşi că nu se poate reveni la un tip de decizie în doi, tocmai pentru că lumea nu mai poate funcţiona în sistem bipolar. Oare?

 • acum 3 zile
 • acum 4 zile

  Luni, trei întâlniri care pot schimba jocuri planetare

  Întâlniri cu interlocutori diferiţi, dar un acelaşi numitor comun şi sub aceeaşi presiune uriaşă determinată de noul şi neaşteptat de conflictualul context creat după ce America lui Trump a declanşat un complex război comercial, mai întâi împotriva aliaţilor săi cei mai apropiaţi şi care tinde să devină acum o confruntare economică pe plan global, generând deja efecte politice dintre cele mai ciudate şi neplăcute.

 • acum 5 zile
 • acum 6 zile
 • acum 7 zile

  Primul efect al lămuririlor aduse la Bruxelles de prim-ministrul Dăncilă: scrisoare de protest din partea Grupului Verzilor din Parlamentul European

  Iată ce au primit corespondenţii de presă acreditaţi la Bruxelles din partea ofiţerului de presă al Grupului Verzilor din Parlamentul European, adică o copie a scrisorii pe care cei doi copreşedinţi ai grupului respectiv, Ska Keller şi Philippe Lamberts o adresează lui Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, precum şi preşedintelui Comisiei, Jean Claude Juncker.

 • acum 7 zile

  Cu cine va dori să joace Vladimir Putin? Dar Trump?

  O întrebare esenţială pentru viitorul imediat şi fundamentală pentru înţelegerea rolului pe care actorii de acum l-ar mai putea ocupa la masa negocierilor şi, în final, pe harta globală a puterii.

Vezi mai multe