Andrei Năstase solicită Procuraturii ca Igor Dodon să fie tras la răspundere penală, după ce şeful statului l-a numit pe Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”

Andrei Năstase solicită Procuraturii ca Igor Dodon să fie tras la răspundere penală, după ce şeful statului l-a numit pe Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a depus o sesizare la Procuratură prin care solicită ca Igor Dodon să fie tras la răspundere, după ce şeful statului l-a numit pe Vadim Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”. Năstase consideră că declaraţia lui Dodon este un „act imoral și anticonstituțional de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste”.

VIDEO Protest la Preşedinţie. PAS îi cere lui Igor Dodon să nu accepte numirea în funcţie a judecătorului Vladislav Clima

VIDEO Protest la Preşedinţie. PAS îi cere lui Igor Dodon să nu accepte numirea în funcţie a judecătorului Vladislav Clima

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a organizat un protest luni, 3 august, la Preşedinţie, pentru a-i cere lui Igor Dodon să nu semneze decretul de numire în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău a judecătorului Vladislav Clima, cel care în vara anului 2018 a menţinut hotârârea primei instanţe privind anularea alegerilor locale din Chişinău.

PAS va depune un denunţ la Procuratură: Contrabanda cu ţigări a căpătat amploare odată cu instaurarea „Guvernului Dodon”

PAS va depune un denunţ la Procuratură: Contrabanda cu ţigări a căpătat amploare odată cu instaurarea „Guvernului Dodon”

Contrabanda cu ţigări a căpătat amploare odată cu instaurarea „Guvernului Dodon”. Declaraţia aparţine preşedintelui fracţiunii PAS, Igor Grosu, care susţine că, în timp ce Uniunea Europeană, partenerii de dezvoltare, au venit cu ajutor pentru ţară, condiţionat de reforme, „guvernarea Dodon” răspunde cu contrabandă, care inundă piaţa europeană şi în special piaţa românească, transmite IPN.

VIDEO „Moarte trădătorilor”. Veteranii de război au protestat la Reşedinţa de Stat, revoltaţi că Dodon l-a numit pe Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”

VIDEO „Moarte trădătorilor”. Veteranii de război au protestat la Reşedinţa de Stat, revoltaţi că Dodon l-a numit pe Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”

Zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat vineri, 31 iulie, la Reşedinţa de Stat de la Condriţa, acolo unde recent a avut loc întrevederea dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski. Manifestanţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că Igor Dodon l-a numit pe liderul de la Tiraspol „preşedintele Transnistriei”, calificând această declaraţie drept un „act de trădare”.

În Republica Moldova am înregistrat două evoluţii preocupante în ultimele zile. Mai întâi, e vorba despre modificarea Codului Electoral, în proximitatea alegerilor prezidenţiale, cu schimbări ce favorizează un candidat şi limitează - nu extind - dreptul de vot şi accesibilitatea la cât mai mulţi cetăţeni.

acum 24 zile · comentarii (19)

La Chişinău, actuala coaliţie PSRM-PDM a pierdut majoritatea. Motiv pentru ca regimul prorus al lui Igor Dodon în sine să se clatine puternic. Dar atât dărâmarea guvernului fără nume al lui Dodon, cât şi constituirea unei noi majorităţi trece prin chinurile facerii din cauza multor limite naturale pe care le au sau unora artificiale pe care şi le-au auto-impus partidele componente ale posibilei viitoare coaliţii

acum 2 luni · comentarii (12)

Epoca şi regimul Dodon sunt aproape de final. Acesta e un lucru cert, dacă e să analizezi exact gradul de adecvare şi livrabilele pe care preşedintele Igor Dodon, partidul şi guvernul său le-au oferit către populaţie, calitatea serviciilor guvernării şi mai ales gestiunea crizei pandemiei de coronavirus.

acum 2 luni · comentarii (12)

În perspectiva ultimelor evoluţii tot mai inflamate de la Chişinău, nu trebuie ignorată pădurea din cauza copacilor. Iar pădurea înseamnă alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 şi posibilitatea schimbării majorităţii guvernamentale, de la una pro-rusă şi (tot mai) antiromânească la una pro-europeană şi, cel puţin, nu antiromânească.

acum 3 luni · comentarii (10)

Ajutorul României pentru Republica Moldova, cel mai important dacă îl comparăm cu sprijinul oferit de alte state, s-a transformat într-o telenovelă din patru episoade a cărei regie a fost asigurată de către guvernarea coruptă, antieuropeană şi incompetentă din acest stat.

acum 3 luni · comentarii (31)

O filmare în care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, lua şpagă de la Vladimir Plahotniuc, ar fi trebuit să determine cel puţin o revoluţie. Însă în Republica Moldova nimic nu mai miră şi nu mai mişcă pe nimeni: procuratura a precizat că nu s-a depus în mod oficial plângere, iar preşedintele afirmă că nu ştia ce este în pungă.

acum 3 luni · comentarii (7)

Au trecut şi cele două săptămâni ale desantului cu ajutorul umanitar al României la Chişinău, desantul impresionant şi masiv şi primirea minimalizată şi nepotrivită care nu a făcut decât să accentueze amploarea amprentei României în Republica Moldova în cadrul crizei pandemiei de coronavirus.

acum 3 luni · comentarii (58)

Planurile preşedintelui Igor Dodon privind intrarea în campania pentru cucerirea unui nou mandat prezidenţial, chiar dacă pentru unii par evidente, totuşi nu sunt oficial confirmate. Dar, cum scrie la carte, a început pregătirea pentru un asemenea moment şi este chiar semnificativ este modul în care, într-un interviu pentru TASS, el îşi prezintă principalul său argument politic.

acum 3 luni · comentarii (4)

Am asistat cu surprindere la zbaterile dinaintea, din timpul şi de după desantul românesc la Chişinău prin care preşedintele pro-rus Igor Dodon şi guvernarea pestriţă de la Chişinău au încercat să oculteze, să minimizeze sau să blocheze vizibilitatea ajutorului umanitar românesc la Chişinău.

acum 3 luni · comentarii (116)
Postari Recente