Vlad Bătrîncea: PDM încearcă să pregătească din timp scenariul de invalidare a alegerilor parlamentare

Vlad Bătrîncea: PDM încearcă să pregătească din timp scenariul de invalidare a alegerilor parlamentare

Deputatul Partidului Socialiştilor Vlad Batrîncea susţine că Partidul Democrat încearcă să pregătească din timp scenariul de invalidare a alegerilor parlamentare din 24 februarie, pentru a desfăşura alegeri anticipate în martie-aprilie, atât timp cât mai dispun de resurse financiare şi administrative. Într-o postare pe Facebook, parlamentarul menţionează că PSRM nu desfăşoară agitaţie electorală, aşa cum acuză PDM, transmite IPN.

Pavel Filip, despre textul critic al UE la adresa R.Moldova, blocat de România: Dacă era să fie adoptat, însemna amestec în campania preelectorală | uniunea europeana

Pavel Filip, despre textul critic al UE la adresa R.Moldova, blocat de România: Dacă era să fie adoptat, însemna amestec în campania preelectorală

Premierul Pavel Filip consideră că, dacă România nu bloca noul document critic al Uniunii Europene la adresa autorităţilor Republicii Moldova şi acesta era să fie adoptat de Consiliul Afaceri Externe, atunci acest fapt putea fi calificat drept implicare în campania preelectorală de la Chişinău.

Traficul rutier de pe strada 31 August 1989, suspendat pentru o lună în legătură cu desfăşurarea Târgului de Crăciun

Traficul rutier de pe strada 31 August 1989, suspendat pentru o lună în legătură cu desfăşurarea Târgului de Crăciun

Primăria municipiului Chişinău informează că, în perioada 08 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019, va fi suspendat traficul rutier pe str. 31 August 1989, în perimetrul străzilor Alexandr Puşkin – Mit. G. Bănulescu - Bodoni, în legătură cu desfăşurarea manifestărilor culturale cu genericul „Târgul de Crăciun al Guvernului”.

VIDEO Vadim Krasnoselskii, către ambasadorul SUA la Chişinău: „Transnistria este un stat independent”

VIDEO Vadim Krasnoselskii, către ambasadorul SUA la Chişinău: „Transnistria este un stat independent”

Noul ambasador al SUA la Chişinău, Dereck Hogan, a întreprins pentru prima dată o vizită de lucru la Tirapsol, unde a avut o întâlnire cu aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselskii. Liderul de la Tiraspol nu a ezitat să reitereze poziţia sa nici în faţa diplomatului american, subliniind că „Transnistria este un stat independent, cu propriul popor şi Constituţie”.

Sergiu Sîrbu, ironic la acuzaţiile Maiei Sandu şi ale lui Andrei Năstase: „Am verificat şi eu roţile. Surpriză, şuruburile nu mai sunt”

Sergiu Sîrbu, ironic la acuzaţiile Maiei Sandu şi ale lui Andrei Năstase: „Am verificat şi eu roţile. Surpriză, şuruburile nu mai sunt”

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a publicat un mesaj ironic pe pagina sa de Facebook vineri, 7 decembrie, la adresa Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase, după ce liderii PDA şi PDA i-au acuzat pe democraţi că ar fi deşurubat prezoanele de la roţile maşinilor reprezentanţilor celor două formaţiuni politice, pentru a provoca un accident rutier.

Au fost desemnaţi jurnaliştii anului 2018

Au fost desemnaţi jurnaliştii anului 2018

Cei mai buni jurnalişti ai anului 2018 au fost premiaţi în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediţia a 24-a, organizată pe 6 decembrie, la Chişinău. În cadrul acestei ediţii a Galei au fost oferite nouă premii la şase categorii: emisiune TV şi radio, fotografie, investigaţie, longread, reportaj TV şi presa scrisă. De asemenea, au fost acordate şi şase premii speciale, transmite IPN.

Andrei Năstase: Ieşirea masivă la vot va rezolva ecuaţia şi această guvernare va pleca aşa cum nu se aşteaptă

Andrei Năstase: Ieşirea masivă la vot va rezolva ecuaţia şi această guvernare va pleca aşa cum nu se aşteaptă

Pentru a nu se mai întâmpla ceea ce a avut loc la alegerile locale din Chişinău, adică pentru a nu mai fi nevalidat scrutinul, cetăţenii cu drept de vot trebuie să iasă masiv la urne. Declaraţia aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

Alegerile parlamentare care se vor desfăşura pe 24 februarie 2019 transformă viaţa politică de la Chişinău într-un câmp de luptă electoral al formaţiunilor politice pro-europene şi pro-putiniste. Deşi campania electorală încă nu a început, binomul Dodon-Plahotniuc lucrează pentru consolidarea electoratelor ţintă, în contextul în care miza o reprezintă viitorul geopolitic al Republicii Moldova.

Pe 7 octombrie 1989, câteva zeci de tineri au ieşit în Piaţa Centrală din Chişinău şi au început să afişeze placarde cu următoarele înscrisuri: „Cerem alternativă PCUS!”, „Jos Constituţia stalinistă!”, „Jos limba rusă de stat!” etc. Miliţia RSSM a intervenit în forţă şi au avut loc ciocniri cu tinerii demonstranţi.

acum 14 zile · comentarii (1)

Alegerile parlamentare pentru viitorul plen al Republicii Moldova se vor desfăşura pe 24 februarie 2019, dar guvernarea PDM a oligarhului Vladimir Plahotniuc a furat de mult startul campaniei electorale, care încă nu a început.

acum 5 zile · comentarii (1)

În timpul vizitei în RSSM a Comisiei de la Moscova, condusă de E. N. Auelbekov, prim-vicepreşedintele Sovietului Suprem al URSS, Anatoli I. Lukianov, a telefonat, în cursul zilei de 7 septembrie 1989, la Comitetul Orăşenesc al PCM Tiraspol şi a discutat cu primul-secretar L. V. Ţurcan şi cu V. M. Râleakov, liderul OSTK şi co-preşedintele Comitetului republican de grevă, despre situaţia locală şi cea din RSSM.

acum 30 zile · comentarii (0)

Flancul Estic al NATO şi UE intră în febra alegerilor care au un impact major, decisiv, faţă de situaţia de la liniile de demarcaţie din Donbas. Şi dacă alegerile prezidenţiale şi generale cruciale din Ucraina au loc în martie şi noiembrie anul viitor, cel mai probabil, procesele electorale cruciale pentru această zonă se desfăşoară în acest sfârşit de an.

luna trecuta · comentarii (7)

Revolta populaţiei şi-a liderilor din Ţările Baltice faţă de puterea centrală de la Moscova şi folosirea breşelor pe care perestroika şi glasnosti le realizau în eşafodajul puterii sovietice pentru a obţine independenţa, cetăţenii din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) au început să devină tot mai nerăbdători în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi afirmarea identităţii naţionale a majorităţii populaţiei Republicii.

luna trecuta · comentarii (0)

Regiunea separatistă nistreană funcţionează de ani de zile ca un stat în stat. Contestat iniţial, cu liderii sancţionaţi şi astăzi de către UE, totuşi acţiunile de reconciliere şi soluţionare a problemelor curente – aşa numita abordare a paşilor mici – au dus la consolidarea pseudo-statalităţii locale.

luna trecuta · comentarii (26)

Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

acum 2 luni · comentarii (10)

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti.

acum 2 luni · comentarii (16)

Suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al R.Moldova, pentru a patra oară, în contextul în care acesta a refuzat numirile Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sănătăţii şi respectiv Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constituţia R.Moldova a devenit în mâinile acestora "o simplă formă fără fond".

acum 3 luni · comentarii (0)

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

acum 3 luni · comentarii (9)

Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

acum 3 luni · comentarii (17)

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

acum 4 luni · comentarii (4)
Postari Recente