Tăcere din partea Casei Albe după acuzaţiile că telefonul şefului Amazon a fost spart la comanda prinţului saudit

Tăcere din partea Casei Albe după acuzaţiile că telefonul şefului Amazon a fost spart la comanda prinţului saudit

Tăcere până acum din partea Casei Albe care nu făcut niciun fel de comentarii după ce miercuri publicaţia The Guardian a relatat că liderul Arabiei Saudite, prinţul încoronat Mohammed bin Salman, a comandat spargerea telefonului şefului Amazon Jeff Bezos, acuzaţii aduse de acesta din urmă în baza raportului unei echipe specializate în infracţiuni cibernetice.

Duel Trump-Greta Thunberg, la Davos. Preşedintele american denunţă  „profeţii pesimişti“ şi „predicţiile apocalipsei“ în privinţa modificărilor climatice

Duel Trump-Greta Thunberg, la Davos. Preşedintele american denunţă  „profeţii pesimişti“ şi „predicţiile apocalipsei“ în privinţa modificărilor climatice

Preşedintele american Donald Trump a denunţat ”profeţii pesimişti” şi ”predicţiile apocalipsei” într-un discurs, marţi, la Davos, la care a asistat şi activista în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg, care a deplâns anterior faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea salvării mediului, relatează AFP.

Sfârşitul de săptămână a adus o abundenţă de conferinţe şi întâlniri internaţionale, la Davos, la Tel Aviv şi la Bruxelles. Dezbaterile pe marile teme ale lumii au revenit pas cu pas spre aceleaşi mari întrebări şi realităţi greu de ocolit: Transformarea Americii ţine de Trump sau este o chestiune structurală?

acum 1 ora · comentarii (1)

Stephen K. Bannon explică într-o nouă ediţie a emisiunii „War Room Impeachment“ importanţa punerii sub acuzare a consensului între agenţiile SUA în procesul de impeachment. „Iată ce e interesant în procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump“, spune Bannon. „Dacă ai senzaţia că e neplăcut şi dur, n-ai văzut nimic încă.“

acum 21 zile · comentarii (2)

Formularea  a devenit celebră, pe nedrept atribuită preşedintelui George W. Bush şi anunţată a fi fost rostită în timpul discursului istoric ţinut în ziua de 1 mai 2003 la bordul portavionului USS Abraham Lincoln pentru a anunţa că „s-au încheiat marile operaţiuni militare din Irak. În această bătălie SUA şi aliaţii săi au învins”. Şi atunci, cine a rostit „Mission Accomplished“?

acum 23 zile · comentarii (25)

Ştirea zilei de ieri a fost punerea sub acuzare – impeachment – a preşedintelui SUA Donald Trump, de către Camera Reprezentanţilor a Congresului American. Este al treilea preşedinte în această postură, urmând să fie judecat de către Senatul majoritar republican pentru cele două capete de acuzare identificate.

luna trecuta · comentarii (23)

Atacul terorist de la baza Pensacola din Florida a făcut 4 victime şi 7 răniţi. Un student saudit ce se pregătea al treilea an consecutiv la cursurile de aviaţie a luat un pistol şi a împuşcat colegii de curs şi a tras în poliţiştii care l-au ucis în final.

luna trecuta · comentarii (24)

Senatorul american Doug Jones a afirmat sâmbătă, 14 decembrie 2019, că a purtat o discuţie cu secretarul Forţelor Aeriene ale SUA, Barbara Barret, context în care au abordat locaţia probabilă a Comandamentului Forţei Spaţiale, noua categorie de forţe armate americane, actualele fiind acelea terestre, navale, aeriene, corpul infanteriei marine şi forţa destinată anihilării operaţiunilor cibernetice ostile SUA.

luna trecuta · comentarii (3)

Din 11 noiembrie 2019, polonezii pot călători liber în Statele Unite, în scop de afaceri sau turism, până la 90 de zile, fără să obţină în prealabil o viză. Aproximativ 10 milioane de polonezi locuiesc în Statele Unite, reprezentând una dintre cele mai importante minorităţi etnice, conform Reuters.

acum 2 luni · comentarii (5)

Prima decadă a ultimei luni, din acest an, este marcată de două momente diferite ce conduc la concluzii ce ţin mai degrabă de genul proxim, decât de diferenţa specifică. Pe 1 Decembrie a fost parada militară din Capitala tuturor românilor. Apoi, la reuniunea aniversară a NATO, va fi adoptată o declaraţie comună ce va reitera angajamentul pentru apărarea colectivă.

acum 2 luni · comentarii (9)

Prezenţa la Paris a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, însoţit de adjunctul său, Mircea Geoană, a confirmat menţinerea unor opinii diferite, preşedintele francez nerenunţând la agenda sa, de promovare a Franţei, cu orice preţ, în condiţiile în care afirmaţiile sale teribiliste nu pot întări imaginea de putere regională, alterată şi de lovirea în aer a două elicoptere militare franceze, în Mali, în care au murit 13 militari francezi.

acum 2 luni · comentarii (20)

Spunea cineva, o persoană extrem de onorabilă, fost comandant de prim plan al Armatei Americane şi membru în administraţii americane succesive, dar al cărui nume nu am autorizaţia să-l divulg, că schimbările dese din administraţia Trump nu sunt doar rezultatul confruntărilor directe cu preşedintele şi al schimbării de stare de spirit a acestuia, iar calitatea discutabilă a membrilor administraţiei numiţi are şi alte resorturi.

acum 2 luni · comentarii (29)