UPDATE Administraţia Federală Americană, anchetată pentru avizul dat avioanelor 737 MAX. Similarităţi clare între două prăbuşiri cu acest aparat

UPDATE Administraţia Federală Americană, anchetată pentru avizul dat avioanelor 737 MAX. Similarităţi clare între două prăbuşiri cu acest aparat

Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite investighează aprobarea dată de Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) avioanelor Boeing 737 MAX. Anchetatorii vor să afle dacă FAA a utilizat standarde de proiectare şi analize tehnice corespunzătoare în certificarea sistemului anti-blocare al avionului.

Manafort, condamnat la 73 de luni de închisoare

Manafort, condamnat la 73 de luni de închisoare

Fostul director de campanie al lui Donald Trump Paul Manafort a fost condamnat miercuri la 73 de luni de închisoare în legătură cu două capete de acuzare de complot, decurgând din ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016, relatează Reuters.

Centrul pentru Studii de Securitate George C. Marshall - expresie academică a parteneriatului americano-german - organizează curând o conferinţă, pentru absolvenţii regionali, timp de două zile, la Kiev, în Ucraina. Tema acestui brainstorming va fi securitatea în Europa de Est şi în regiunea Mării Negre.

acum 6 zile · comentarii (28)

De la 1 decembrie 2017, românii care merg în Canada în scop turistic nu mai au nevoie de viză.  Mulţi profită însă de această facilitate pentru a trece ilegal în Statele Unite. Astfel, oricine are câteva sute de dolari pentru bilet de avion către Canada îşi poate încerca norocul de a intra ilegal în statul vecin.

acum 12 zile · comentarii (24)

Sigur că cineva trebuia să poarte vina pentru momentul umilitor trăit de Preşedintele Trump la Hanoi atunci când bunul şi marele său prieten Kim Jong Un a părăsit masa negocierilor, a anulat conferinţa de presă, n-a semnat Acordul promis în sunet de fanfară de echipa de propagandă de la Washington, confirmând că nu va accepta condiţiile americane şi că nici nu are de gând s-o facă în condiţiile cerute de Donald Trump.

acum 21 zile · comentarii (24)

Săptămâna trecută, Statele Unite au lansat cea de-a patra Strategie de Intelligence a SUA care vizează Comunitatea de Informaţii, adică nu mai puţin de 17 de entităţi – servicii secrete, direcţii şi oficii – între care Biroul Directorului National Intelligence, Dan Coats, CIA, DIA (agenţia de intelligence a Apărării) NSA şi 8 componente din zona de Apărare, 7 elemente din alte ministere şi agenţii de stat.

acum 2 luni · comentarii (21)

În linia marilor tensiuni trecute între preşedintele SUA şi serviciile sale de informaţii a fost şi acest episod petrecut marţi în Comitetul senatorial pentru informaţii, acolo unde au fost prezentate rapoartele privind nivelul ameninţărilor globale la adresa SUA. Echipa fiind compusă din Dan Coates, şeful National Intelligence, alături de cei cinci şefi ai celor mai importante agenţii de informaţii din SUA.

acum 2 luni · comentarii (49)

Sfârşitul anului 2018 a adus un adevărat cutremur în politica mondială şi la nivel global, odată cu anunţurile lui Donald Trump privind retragerea totală a trupelor americane, rapid şi complet, din Siria şi a jumătate din forţele din Afganistan.

acum 3 luni · comentarii (51)

Anunţul făcut de preşedintele Trump este lipsit de orice ambiguitate: e vorba, într-adevăr, de retragerea celor aproximativ 2.200 de soldaţi americani din trupele speciale aflate în regiunea strategică din nord-estul Siriei, punctul de contact esenţial în orice logică militară a conflictului de acum sau a celor posibile în viitor.

acum 3 luni · comentarii (104)

Ambasadorul american la Moscova, 1986-1991, Jack F. Matlock Jr., cel care a participat la cele două summituri de a Reykjavik şi de la Malta scria în memoriile sale: „După reuniunea de la Reykjavik, la Malta, s-au obţinut mai multe rezultate pozitive decât în oricare alt summit SUA-URSS, deşi nu au fost semnate documente“.

acum 4 luni · comentarii (14)

Ieri seară, de-abia ajuns pe aeroportul de la Orly pentru a participa la festivităţile ce marchează 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, preşedintele Trump a surprins cu o acţiune mai puţin obişnuită în politica externă: a criticat dur gazda franceză printr-un tweet în care vorbeşte despre iniţiativa lui Macron privind constituirea unei armate europene.

acum 4 luni · comentarii (56)

Recentul eveniment sângeros de la Thousand Oaks, Ventura County, California a readus în atenţia comunităţii mondiale problema dureroasă cu care se confruntă ştiinţa medicală (în special în ultimele două decenii, imediat după Războiul din Golf, continuată cu oroarea nesfârşită din Afganistan, dar începută mai demult, odată cu războiul din Vietnam): sindromul de stres post-traumatic (PTSD).

acum 5 luni · comentarii (23)