stiri despre ion iliescu

37

Încă ne întrebăm asta. În decembrie ’89, mai mulţi oameni îşi transmiteau mesajele prin Televiziunea Română. Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Militaru, Silviu Brucan şi Iulian Vlad sunt câţiva dintre cei care vorbeau în direct cu populaţia, cu Armata şi cu Securitatea. Se împărţeau între TVR, CC şi MApN.

A trecut şi ziua de luni în care, după asumarea răspunderii pe legea prin care premierul numea Procurorul General, guvernul Maia Sandu a căzut. Potrivit propriilor susţineri, Guvernul a fost dărâmat pentru că a declanşat reforma justiţiei, de partenerii din mezalianţă, socialiştii pro-ruşi ai lui Dodon.

acum 21 ore · comentarii (28)

Era mare de nevoie de o detensionare publică a relaţiilor SUA-Turcia, o demonstraţie vizibilă şi cât mai uşor de digerat care să spună că sunt nefondate temerile globale stârnite de mesajul extrem de dur al lui Macron privind incapacitatea de coordonare a aliaţilor incapabili de a avea o reacţie unitară în cazul agresiunii Turciei pe teritoriul sirian.

acum 18 ore · comentarii (10)

Ana Birchall a fost exclusă din PSD pentru că - aşa cum a explicat Viorica Dăncilă - a vorbit despre justiţie, în condiţiile în care consemnul de partid era să nu se mai vorbească deloc despre justiţie. Argumentul este de o logică zdrobitoare: despre ce putea să vorbească ministrul Justiţiei dacă nu despre justiţie? Despre agricultură?

De Ziua dramaturgiei româneşti fixată în calendar la iniţiativa Muzeului Naţional al literaturii pentru data de 13 noiembrie ( data premierei  cu O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale de la care au trecut 135 de ani ) au avut loc mai multe întâlniri, mai mult sau mi puţin festive, printre care şi o dezbatere cu dramaturgi şi critici  moderată de criticul Ioan Cristescu, directorul Muzeului, unde a fost convocată în special secţia de dramaturgie

acum 13 ore · comentarii (0)

Noi speranţe vin de la ministrul Educaţiei, proaspăt instalat în funcţie. Obligat de o lege de curând aprobată în Parlament, care prevede 20, 25, 30 ore/săptămână la primar, gimnazial şi liceal, ministrul Educaţiei trebuie să respecte legea şi să refacă arhitectura curriculară, care să intre în vigoare în anul şcolar următor. Am mai avut aşteptări de felul acesta, nu s-au realizat.

acum 21 ore · comentarii (8)

La începutul veacului trecut, pe strada Podolskaia din centrul oraşului Sankt Petersburg, se năştea unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii: Dimitri Şostakovici. Autorul genial al faimosului Waltz (opus 99), dar şi al celor cincisprezece simfonii cântate şi azi de marile orchestre ale lumii, a fost produsul unei excepţionale educaţii oferite-n casă.

acum 21 ore · comentarii (5)

Toate sunt urgente în educaţie. Şi cel mai simplu este să eliminăm verigile “slabe”. Fără nicio asumare de responsabilitate pentru cum au ajuns acestea să fie slabe. Dispariţia lor nu rezolvă nevoia, dar lasă loc pieţelor libere. Ce să spun? Mult succes! În loc să descentralizăm strategic, destructurăm sistemic.

acum 19 ore · comentarii (0)