Stiri despre dezinformare

  81 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mitingul PSD şi uriaşa lui manipulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitingul PSD şi uriaşa lui manipulare

  Desfăşurat în acelaşi timp cu finala de la Roland Garros (felicitări, Simona Halep!) şi cu marşul minorităţilor sexuale, mitingul organizat de PSD a demonstrat nivelul periculos de scăzut la care se află (firava) democraţie românească.

 • Cum încearcă Rusia să destabilizeze UE folosindu-se de criza migraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum încearcă Rusia să destabilizeze UE folosindu-se de criza migraţiei

  Pe 17 ianuarie 2018, premierul suedez făcea o declaraţie prin care îşi manifesta îngrijorarea faţă de creşterea violenţelor între diverse clanuri de imigranţi, afirmând că intervenţia militară nu este prima opţiune, dar că Suedia „va apela la orice măsură pentru a pune capăt acestora“ şi, evident, înainte vor fi „analizate şi alte metode“.

 • Rusia şi „căştile albe“ ale... dezinformării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia şi „căştile albe“ ale... dezinformării

  Pe data de 3 mai, Căştile Albe, respectiv grupul de Apărare Civilă Siriană alcătuit din aproximativ 3000 de voluntari, anunţa că Departamentul de Stat al SUA suspendă finanţarea acordată activităţii desfăşurate de aceştia, enunţând că, pentru moment, realizează o revizuire a sprijinului financiar.

 • Un Congres şi mai multe metehne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Congres şi mai multe metehne

  Discuţiile din ultimele zile de pe agenda publică internă au fost confiscate aproape complet de decizia convocării Congresului extraordinar al PSD. Dacă iniţial, Liviu Dragnea a dorit un fel de confirmare, de validare a funcţiei pe care o deţine, ulterior a renunţat la acestă idee - căci a fi preşedinte al PSD i se pare că este evidentă ca o axiomă euclidiană.

 • Dăncilă îşi cere scuze pentru că a folosit termenul „autist“ într-un context nepotrivit. Ce categorie de oameni fusese catalogată astfel de premier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dăncilă îşi cere scuze pentru că a folosit termenul „autist“ într-un context nepotrivit. Ce categorie de oameni fusese catalogată astfel de premier

  Premierul Viorica Dăncilă îşi cere scuze public pentru declaraţia făcută în cadrul interviului de la Antena 3, când a afirmat că politicienii care „dezinformează UE“ ar fi „autişti“, şi precizează că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.

 • Cartel Alfa îl acuză pe ministrul Muncii Olguţa Vasilescu de dezinformare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartel Alfa îl acuză pe ministrul Muncii Olguţa Vasilescu de dezinformare

  Sindicaliştii Cartel Alfa afirmă că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ”transmite public informaţii distorsionate, trunchiate sau de-a dreptul false”, în încercarea de a justifica ”măsuri prost concepute” asupra cărora s-a atras atenţia încă de anul trecut.

 • A treia generaţie de războaie informaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A treia generaţie de războaie informaţionale

  Problema reacţiei la războiul informaţional este linia fină ce există între lucruri legitime, lucruri legale şi imorale şi lucruri ilegale în instrumentarul aferent.

 • Cum detectăm amicii Rusiei şi trolii care îi susţin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum detectăm amicii Rusiei şi trolii care îi susţin?

  Imaginea Federaţiei Ruse în rândul opiniei publice româneşti este, în mare parte, negativă. Un fapt ce se datorează, în special, experienţelor istorice. De aceea, tot ce este livrat din partea Rusiei în România, cu excepţia culturii, este privit cu neîncredere. Realitatea este că mesajul transmis prin intermediul canalelor media oficiale ale statului rus nu prind în faţa publicului din Bucureşti, Cluj sau Iaşi, dar nici în restul ţării.

 • Suedia, tot mai aproape de NATO?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suedia, tot mai aproape de NATO?

  Chiar dacă nu este membră a NATO, Suedia se angajează să ofere sprijin militar şi civil statelor vecine. Acesta este motivul pentru care ar fi important ca ţări precum Suedia sau Finlanda să poată participa la discuţiile sau chiar la deciziile pe care NATO le ia în momente de criză, spune Anna Wieslander, director al Iniţiativei privind Viitorul Europei de la Atlantic Council.

 • Câteva instrumente practice de fact checking
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva instrumente practice de fact checking

  Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă jurnaliştii de investigaţii, precum şi cei care se ocupă de fact checking se referă la verificarea imaginilor şi a sursei conţinutului video publicat deseori pe Facebook, YouTube, Twitter etc.

 • Discursurilor antioccidentale şi dezinformările de inspiraţie rusă practicate în România, analizate într-un eveniment organizat la Washington
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discursurilor antioccidentale şi dezinformările de inspiraţie rusă practicate în România, analizate într-un eveniment organizat la Washington

  Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) şi Centrul Pentru Participare Civică şi Democraţie (CPD) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) au organizat joi, la sediul CEPA din Washington D.C., un eveniment dedicat analizei discursurilor antioccidentale şi dezinformării de inspiraţie rusă practicate în România.