stiri despre adrian nastase

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) publică o analiză prin care dă greutate, cu reputaţia organizaţiei, şantajului la care ne supune PSD: ori vă umplem ţara cu criminali şi violatori, ori ne lăsaţi să scăpăm doar noi de condamnări. Analiza porneşte însă de la o ipoteză discutabilă: Completele de 5 de la Înalta Curte sunt ilegale pentru că aşa a zis Curtea Constituţională.

acum 11 ore · comentarii (46)

Dacă despre Unirea de la 1918 se poate spune fără greşeală că este „Mare“, a folosi formula de „Mica Unire“ pentru actul din ianuarie 1859 nu este la deloc potrivit. Actul fondator al naţiunii este cel din 1859, România apare ca stat pe harta Europei după unirea fostelor Principate Dunărene.

acum 12 ore · comentarii (14)

Răspunsul ar trebui să fie nu unul conjunctural, ci să facă parte din proiectul nostru de ţară, pe cât de des proclamat ca vital pentru naţiune, de atâtea ori dovedit absolut imposibil datorită incapacităţii clasei politice de la noi de a trece la un stadiu creativ şi, prin asta, condamnându-ne la izolarea excentrică de azi. Asta este cauza pentru care, la nivel naţional, nu ştim şi nici nu pare să vrem să ştim cu cine să jucăm alături.

acum 18 ore · comentarii (34)

Cu Securitatea de modă veche sau mai nouă nu te joci. Azi îţi pune la dispoziţie culoarele politico-mediatice, se încolonează în spatele tău, te propulsează în funcţii cheie în stat, te ajută să câştigi lupte politice interne, te sprijină să-ţi devorezi sau să-ţi elimini adversarii politici, îţi creează ample campanii de imagine, manipulează, minte, cumpără, dezinformează, influenţează sau şantajează pentru tine.

acum 18 ore · comentarii (59)

Rar poţi vedea un fenomen de „sinucidere politică colectivă”, cum se prefigurează a fi emiterea OUG privind contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători de la ICCJ. Jurişti, experţi constituţionalişti, judecători, procurori explică de câteva zile aberaţiile juridice şi constituţionale pe care le-ar conţine o astfel de OUG, doar Toader, şi acum premierul Dăncilă, nu le înţeleg.

acum 21 ore · comentarii (32)

A mers eutanasia prea departe?“, se întreabă The Guardian. Articolul porneşte de la spusele unui doctor olandez care, înainte de a deveni medic, a studiat filosofia; şi care crede că eutanasia e un mare progres deoarece e un mod „uman“ de a te sinucide – în timp ce eşti în mijlocul altora, în loc să te ascunzi cu pistolul în cămară.

acum 13 ore · comentarii (25)

„Coloana vertebrală“ a statului este roasă până la os de acest cancer care a fost folosit fără rezerve de toate partidele. De la director până la femeia de serviciu şi şofer, posturile în instituţiile publice sunt ocupate cu „recomandare“ de la partid. Acesta este adevăratul stat paralel.

acum 2 zile · comentarii (25)

Scandalurile începutului de an confirmă că multora din spaţiul public românesc ura le dă o raţiune de a trăi. Spaţiul politic rămâne o culme a abjecţiilor, iar lumea jurnalistică îi ţine trena. Până şi sfera literară ajunge să fie bântuită de miasmele scandalului. Dintre toate, însă, atacarea premierului Viorica Dăncilă pentru adopţia fiului său va rămâne un pisc al mizeriei, egalat doar de acuzarea, în 2014, a d-lui Iohannis că nu are copii.

acum 2 zile · comentarii (9)