stiri despre adrian nastase

Semnele vitale ale acordului nuclear cu Iranul, cunoscut în mod obişnuit ca JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action), sunt foarte slabe, chiar în timp ce părţile semnatare – SUA, Franţa, Marea Bitanie, China, Rusia, Germania şi Republica Islamică Iran – se reunesc la Viena pentru a relua negocierile privind viitorul acestuia.

acum 5 ore · comentarii (0)

La nivelul Uniunii planează de aproape 20 de ani ideea unei armate europene. După fiecare eveniment global cu potenţial de conflict armat se rediscută viabilitatea proiectului. Mandatul lui Trump urmat de retragerea pripită din Afganistan dar şi mutarea atenţiei americane în zona India – Pacific pune iar pe tapet proiectul unei forţe militare europene.

acum 2 ore · comentarii (2)

Nu mulţi miniştri ai Educaţiei au avut curajul să denunţe public, voalat sau pe faţă, falimentul status quo-ului curricular mioritic – mai mult, să-şi şi asume resetarea întregului proces, pentru reinventarea sa structurală. Dacă nu greşesc, nici un (în două cuvinte - aşa vreau eu) ministru, până la cel în funcţie, acum. E pilula de sistem cea mai amară cu putinţă, dar critic necesară dacă vrem să scoatem Şcoala din comunism, pe bune.

acum 22 ore · comentarii (2)

Deşi trăim o perioadă de mari şi mici restricţii sanitare şi sociale, oamenii din industriile creative au dovedit că, precum pandemia, nici ei nu se dau bătuţi, ci se adaptează la condiţiile generate de valurile epidemice, pentru a furniza publicului încărcătura spirituală de care are nevoie. Şi ce antidot mai bun la restriştile vieţii, în general, şi ale pandemiei, în special, decât o comedie? Şi încă una foarte inteligentă.

acum 18 ore · comentarii (2)

Aşa se deduce din entuziasmul afişat de guvernanţi după aprobarea PNRR şi semnarea acordului de împrumut cu CE, de aproape 15 miliarde de euro. Trecem acum peste faptul că prin acest împrumut România depăşeşte gradul de îndatorare de 60% din PIB, acceptat prin Tratatul de la Maastrict. Din planul de măsuri foarte riguros, acceptat de România, 20 trebuie îndeplinite în Trimestrul IV 2021.

acum 2 zile · comentarii (37)

Consilier regal, Deputat, Preşedinte al Adunării Deputaţilor, Senator, Preşedinte al Senatului, Preşedinte al Consiliului de Miniştri, Preşedinte al Partidului Naţionalist-Democrat, Ministru de Interne, Ministru de Stat, Ministru al Instrucţiunii Publice, Cultelor şi Artelor. În viziunea corporate de astăzi, am spune că Nicolae Iorga a fost unul dintre oamenii politici care a reuşit să comunice eficient la toate nivelurile ierarhice.

acum 2 zile · comentarii (13)

Un tratament adecvat nu se poate realiza fără un diagnostic corect. Economia românească nu se află deloc într-o situaţie bună. S-au erodat şi ultimele supape prin care se detensionau dezechilibrele macroeconomice, Astfel, devine urgentă aplicărea unor măsuri puternice de stabilizare macroeconomică. Amânarea lor va costa mult mai mult populaţia şi companiile din România.

acum 3 zile · comentarii (11)

E posibil ca producţia regretatului regizor de teatru Alexandru Tocilescu să fie mai în vârstă decât o parte dintre tinerii prezenţi sâmbătă seara la Operă pentru spectacolul cu Faust. Premiera a avut loc în 1998, iar Doina Dimitriu şi Robert Nagy, soliştii care debutau atunci în rolurile principale, s-au şi retras din activitate, după cariere internaţionale notabile.Summary

acum 2 zile · comentarii (0)

Maşina timpului există şi funcţionează, în Parlament. E drept că numai de-a-ndăratelea, dar până la urmă e şi asta o reuşită, faţă de eşecul amuzant trăit de astrofizicianul Stephen Hawking în 2009, când a organizat o petrecere... neanunţată, la care potenţialii călători din viitor – pe care-i aştepta, ca să-i infirme scepticismul legat de călătoriile în timp–  n-au mai ajuns.

acum 3 zile · comentarii (2)

Ambasadorul român cu cea mai înaltă poziţie în cadrul echipei de conducere a Serviciului European de Acţiune Externă („Ministerul de Externe” al UE) este Viorel Isticioaia-Budura. În perioada 2011-2014 a ocupat funcţia de de director general pentru gestionarea relaţiilor cu Asia, în cadrul echipei de conducere a SEAE. Ulterior, a fost numit în poziţia de Şef al Delegaţiei UE în Japonia în septembrie 2014.

acum 3 zile · comentarii (2)

Puţină lume ştie, dar înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) de către fosta guvernare PSD a fost şi o măsură de protecţie socială: a scăzut cuantumul şpăgii pentru magistraţi. În consecinţă, românii din categoriile defavorizate „scot mai puţini bani din buzunar” pentru a avea liber acces la Justiţie.

acum 5 zile · comentarii (46)
Modifică Setările