stiri despre adrian nastase

Multe! Am un amplu inventar de argumente: profesionale, politice, psiho-fizice, contextuale, private, destinale şi cîte şi mai cîte, cu care eu însumi nu sînt întru totul lămurit. Nu vreau să mă victimizez. Toţi trecem, la o vîrsta sau alta (dar mai cu seamă la vîrstele tîrzii), printr-o acută tendinţă de abandon, de izolare, de răgaz evaluator.

acum 13 ore · comentarii (0)

Deşi n-au fost siguri de majoritatea parlamentară pentru o remaniere guvernamentală, iată că ieri, odată cu votul pentru Codurile Penale, consensul a reapărut în Parlamentul României. Exact la fix pentru ca Liviu Dragnea să mai dărâme o bucată din şi aşa fragilul edificiu al justiţiei şi, implicit, al democraţiei.

acum 13 ore · comentarii (8)

Declaraţiile de ieri ale lui Liviu Dragnea confirmă ce ştia  tot satul: premierul Dăncilă nu mai ascultă ce-i spune Dragnea şi PSD. Şi încă într-o problemă extrem de importantă, cum este restructurarea guvernului prin parlament, şi evitarea preşedintelui Iohannis de la decizia privind componenţa noului guvern.

acum 16 ore · comentarii (6)

Adoptarea Codului Penal a arătat că alianţa PSD-ALDE este periculos de aproape de pierderea capacităţii de a promova în parlament proiectele importante pe care şi le doreşte. Pe măsură ce presiunea scrutinului european începe să se simtă din ce în ce mai mult, se anunţă tensiuni tot mai mari chiar între cele două formaţiuni aflate la guvernare, mai ales că se intră în linie dreaptă şi pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.

O excepţională demonstraţie de forţă în Mediterană: americanii au trimis două grupări navale fiecare dintre acestea aparţinând structurii de intervenţie duale care operează sub comanda port-avionului Lincoln din clasa Nimitz alături de care este şi USS John C Stennis.

Iugoslavia era atât de dezvoltată faţă de România la începutul războiului din 1992 cum e Spania acum comparată cu noi. Cum s-a putut putem explica, în afară de mărimea ţări? Poate prin inteligenţa liderului comunist? Şi Tito şi Ceauşescu îşi iubeau ţara, dar diferenţa era că Ceauşescu era un nebun, pe când Tito era doar un om normal.

acum 12 ore · comentarii (15)

Cine poate îndeplini dorinţele românilor şi în cât timp? He, he, he! Cum ar exclama un clasic la putere, fiecare dintre noi, mai bun sau mai rău, avem miliarde de dorinţe! Nici „Iepuraşul“ şi cred că nici vreo divinitate, chiar Dumnezeu, nu le-ar putea îndeplini oamenilor toate dorinţele. Cu atât mai mult nouă, românilor, oameni suciţi, care ne mai şi credem buricul pământului.

acum 13 ore · comentarii (3)

Deşi adept al protecţionismului, Preşedintele Donald Trump nu a rezistat foarte mult perspectivei relaţiilor comerciale cu Uniunea Europeană. Şi era de înţeles de ce: anularea TTIP – acordul de parteneriat pe comerţ şi investiţii cu UE, aduce avantaje foarte mari ambelor părţi, Washingtonului şi statelor europene din Uniune.

acum 2 zile · comentarii (8)