stiri despre adrian nastase

Implicaţiile civile şi militare sunt enorme şi ne arată că civilizaţia noastră este gata să intre într-un stadiu cu totul nou de evoluţie, pentru prima oară folosind la o scară regională sau continentală Inteligenţa Artificială pentru a schimba radical condiţiile de viaţă, de producţie materiaă şi perspectivele de supravieţuire.

acum 8 ore · comentarii (37)

Ce votăm sâmbătă şi duminică? Membrii Parlamentului pentru următorii patru ani. Alegem din cei care sunt pe liste. Alţii nu sunt, de data aceasta. Nici nu apar până mâine, oricât am fi de nemulţumiţi. Super-puterea de a schimba, cu puterea minţii, candidaţii, pur şi simplu nu există.

acum 4 ore · comentarii (5)

Se spune că politicienii au nevoie de un popor naiv, iar oamenii de stat de consilieri cu minţi strălucite. Dacă este aşa, apare întrebarea: care este proporţia corectă dintre cele patru grupuri, pentru a se obţine cîştiguri substanţiale pentru stat şi naţiune? Mai corect spus: câtă prostie poate fi admisă în cadrul celor patru entităţi sus-amintite, pentru a nu dezechilibra sistemul politic, administrativ, social şi economic?

acum 9 ore · comentarii (9)

"Nu m-am prea priceput să mă uit în viitor, trecutul fiind specialitatea mea. Dar uitându-mă în trecut, aş spune că după o asemenea experienţă omenirea nu numai că nu devine mai înţeleaptă, ci dimpotrivă, o cam ia razna (gândiţi-vă ce s-a întâmplat după Marele Război, cum au arătat „anii nebuni” şi tot ce-a urmat). Dacă atunci erau anii nebuni, acum cred că vor fi mai degrabă anii descreieraţi..."

acum 5 ore · comentarii (0)

Întotdeauna am fost de principiul că trebuie să ai nişte criterii şi să urmăreşti care dintre candidaţii înscrişi pe buletinele de vot îndeplinesc cele mai multe dintre aceste criterii. Chiar dacă e pandemie, trebuie să mergem la vot pentru că altfel riscam să ne trezim că cei aleşi nu aduc deloc cu profilul politicianului pe care ni-l dorim.

acum 6 ore · comentarii (8)

Siria a reprezentat un dosar important de politică externă în mandatele ultimilor doi preşedinţi ai SUA. Politica lui Barack Obama a urmărit două direcţii clare: răsturnarea regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi combaterea Statului Islamic, în timp ce politica promovată de Trump a fost, în cel mai bun caz, lipsită de consistenţă.

Din păcate, s-a pierdut un an în reconstrucţia sistemelor de educaţie şi formare profesională, după dezastrul lăsat de PSD. Nu s-a progresat cu nimic, în arhitectura curriculară, în numirea unor manageri capabili, în adaptarea şcolii la condiţiile aduse de pandemie. Este una din neîmplinirile importante ale guvernării Orban. Şi nu este vorba de opoziţia parlamentului.

acum 12 ore · comentarii (38)

Inaugurări făcute cu alaiuri, cu presă, camere de televiziuni, care să prezinte marile realizării ale diverşilor ayatolahi la putere. Evenimente de cascadorii râsului şi plânsului, pregătite dinainte cu ”inspecţii inopinate” pe şantiere, cu mare de buldozere şi utilaje mutate dintr-un loc în altul pentru a vedea poporul că se face treabă, se lucrează! Dar nimeni nu a răspuns de modul cum se cheltuiesc banii şi de nerealizarea obiectivelor.

Modifică Setările