Bătălia pentru Mosul. 550 de familii sunt folosite pe post de scuturi umane, iar combatanţi kurzi au fost ucişi şi atârnaţi de stâlpi în centrul oraşului FOTO VIDEO 23

Militanţii din organizaţia teroristă Statul Islamic au luat 550 de familii ostatice în jurul Mosulului şi îi folosesc pe post de scuturi umane. Şi atrocităţile nu se opresc aici. Combatanţi ai forţelor kurde „peshmerga", luaţi prizonieri de gruparea jihadistă au fost executaţi joi în centrul oraşului.

Bătălia pentru Mosul. 550 de familii sunt folosite pe post de scuturi umane, iar combatanţi kurzi au fost ucişi şi atârnaţi de stâlpi în centrul oraşului FOTO VIDEO Vezi comentarii 23

VIDEO Haos în Kirkuk, în urma unui atac-fulger al Statului Islamic. Un raid aerian a ras o moschee şi a ucis zeci de civili

VIDEO
Haos în Kirkuk, în urma unui atac-fulger al Statului Islamic. Un raid aerian a ras
o moschee şi a ucis zeci de civili

Ofensiva pentru recapturarea Mosulului a suferit o primă sincopă, vineri, după ce militanţii Statului Islamic au lansat un atac-fulger asupra oraşului Kirkuk, aflat în zona controlată de forţele kurde din Irak. Relatările oficiale au fost contradictorii, iar lupte sporadice par să fi continuat în oraş pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă. O moschee shia din oraş a fost ţinta unui raid aerian, omorând cel puţin 15 civili.

Autorităţile israeliene au arestat doi presupuşi jihadişti, care au tranzitat România în drum spre Siria

Autorităţile israeliene au arestat doi presupuşi jihadişti, care au tranzitat România în drum spre Siria

Un cuplu arabo-israelian a fost arestat luna trecută de către autorităţile de pe aeroportul internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv. Autorităţile israeliene susţin că cei doi suspecţi s-au folosit de un eveniment de familie din România pentru a putea călători fără să trezească suspiciuni în Turcia, iar mai departe spre Siria, scrie Times of Israel.

SUA şi Rusia au ajuns într-o nouă zodie ciudată, generată de fereastra de oportunitate valorificată azi de Putin. În pline alegeri prezidenţiale în SUA, acolo unde Moscova îşi continuă ingerinţa directă, SUA sunt nevoite să abordeze nuanţat Rusia lui Putin pe toate cele trei paliere: confruntare, competiţie şi cooperare.

luna trecuta · comentarii (80)

De la ziare, analize în reviste de specialitate şi dezbateri academice, întregul spaţiu public occidental a explodat în argumente şi mesaje privind apropierea, ba chiar declanşarea de către Rusia, în Siria, a celui de-al treilea Război Mondial, sau măcar al celui de-al doilea Război Rece.

acum 6 zile · comentarii (127)

După ce, pe 2 octombrie, cetăţenii columbi­eni votau în proporţie de 50% împotriva acordurilor de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), pe 7 oc­tombrie preşedintele Co­lumbiei, Juan Manuel San­tos, artizanul acestui acord de pace, semnat pe 26 sep­tembrie la Cartagena, pri­mea Premiul Nobel pentru pace.

acum 6 zile · comentarii (0)

Românii ajunşi în Franţa sunt, deopotrivă, un capitol de Istorie şi, pe de altă parte, este limpede că fiecare dintre ei are propria sa istorie – una care nu poate fi cuprinsă într-o grilă nivelatoare. Este imposibil să trasezi un „portret robot” al românului ajuns în Franţa – după cum nu poţi face acest lucru cu portughezii din Franţa, cu grecii, albanezii, tunisienii ş.a.m.d.

acum 8 zile · comentarii (21)

Aceasta este întrebarea la care vor trebui să răspundă, cel puţin la nivel de principiu, şefii de state şi guverne care se vor reuni la Bruxelles în cadrul Summitului de joi şi vineri. Lovitura majoră ar fi un semnal în favoarea prelungirii pentru încă şase luni a pachetului de sancţiuni împotriva Rusiei, actualmente activ până la finele lunii ianuarie.

acum 8 zile · comentarii (79)

Ministerul nostru de Externe a confirmat faptul că inginerul român Cristian Nedelcu a fost răpit în sudul Nigeriei, în ceea ce apare a fi un nou episod într-o listă foarte lungă de acţiuni similare. Răpirea s-a petrecut luni seară, pe un şantier de construcţie de la Owa Oyibo a unei căi ferate în Agbor, în regiunea de deltă din sudul ţării.

acum 12 zile · comentarii (11)

Situaţia din Orientul Mijlociu şi tensiunile ruso-americane din Siria sunt pe punctul de a duce la declanşarea confruntărilor militare directe. Motivul este utilizarea de către Rusia a pretextului combaterii Statului Islamic pentru a obţine schimbarea raportului de forţe pe teren în favoarea lui Bashar al Assad.

acum 13 zile · comentarii (188)

Cârtiţele - agenţi care penetrează sistemele de securitate naţionale pe termen lung - fac parte din cel mai negru scenariu cu care se poate confrunta un serviciu de informaţii. În realitate, mai rar decât în ​​romanele de spionaj, cârtiţele, există şi pot face daune enorme în vânzarea secretelor şi diminuarea capacităţii de spionaj a unei ţări.

acum 17 zile · comentarii (74)

Ultimele zile au dat posibilitatea tuturor analiştilor cu ştiinţă de carte să răstoarne abordările superficiale ale jurnaliştilor de senzaţional pentru care întâlnirea Putin-Erdogan sau Kerry-Lavrov înseamnă de fiecare dată un târg fără drept de apel şi o schimbare fundamentală în relaţiile dintre părţi. Ei bine, e şi o săptămână de validare a trendurilor relevante din relaţiile internaţionale, dar şi a complexităţii abordărilor dintre actori.

acum 27 zile · comentarii (27)

Trei femei musulmane radicalizate au fost arestate în Franţa, după ce pregătiseră un atentat, parcând în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris o maşină plină cu butelii de gaz. Francois Hollande, preşedintele Franţei, a afirmat, într-un discurs despre democraţie şi terorism că, de la începutul anului, au fost dejucate peste 250 de atentate şi intenţii de atentat.

luna trecuta · comentarii (48)

Miercuri, 31 august, Donald Trump, candidat al Partidului Republican la preşedinţia SUA, a făcut o vizită foarte scurtă în Mexic, la in­vi­taţia preşedintelui Enrique Peña Nieto. Ştirea nu poate decât să surprindă, având în vedere declaraţiile lui Trump de-a lungul ul­ti­mu­lui an care au fost extrem de agresive la adresa me­xi­ca­ni­lor, promiţând construirea unui zid care să-i împiedice pe aceştia să mai intre în ţară.

acum 2 luni · comentarii (33)

Desigur, cunoşteţi documentul, cel mai posibil apocrif, dar, la acea vreme elaborat de un autor care avea o cunoaştere amănunţită a modului în care Petru Cel Mare elabora o strategie a puterii imperiale a cărei configuraţie generală avea să rămână nealterată până în momentul actual.

acum 2 luni · comentarii (50)