Top Forbes: Bill Gates, cel mai bogat om din lume pentru al patrulea an consecutiv. Ion Ţiriac, singurul român în acest clasament | bill gates

Top Forbes: Bill Gates, cel mai bogat om din lume pentru al patrulea an consecutiv. Ion Ţiriac, singurul român în acest clasament

Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft,  este încă cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului realizat de revista Forbes.  În vârsta de 61 de ani, Gates se află pe primul loc în acest top pentru al patrulea an consecutiv. Averea sa personală este estimată la 86 de miliarde de dolari. Ion Ţiriac este singurul român inclus în ultima ediţie a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes, pe locul 1.795 la nivel mondial.

20 de liceeni au murit după ce un copac s-a prăbuşit într-o cascadă populară din Ghana

20 de liceeni au murit după ce un copac s-a prăbuşit într-o cascadă populară din Ghana

Autorităţile locale au anunţat luni dimineaţă că până la 20 de liceeni şi-au pierdut viaţa, iar multe alte au fost rănite, după ce un copac uriaş s-a prăbuşit în piscina unei cascade populare din apropiere de Kintampo, o localitate din zona centrală a Ghanei. Potrivit primelor informaţii, victimele înotau în cascadă în tmpul unei furtuni puternice, relatează BBC News.

Pentru mulţi oameni, Coreea de Nord este ceva atât de diferit, încât pare a fi de pe altă planetă. Manifestările publice cu scop politic sunt atât de stridente, încât nu pot fi admirate în mod obiectiv de nici un tiran de secol XXI, chiar dacă în sinea lui îşi doreşte exact acelaşi tip de adulaţie, pe stadioane şi largi bulevarde.

acum 18 zile · comentarii (49)

Deşi jocurile păreau făcute în Siria, noile evoluţii anunţă schimbări importante în perspectivă. După cucerirea Palmirei, cuplul Assad-Putin deţine pe de-a-ntregul controlul asupra Siriei utile şi întâmpină orice negociere din postura de forţă a deţinerii controlului.

acum 20 zile · comentarii (26)

Intervenţia din 2003 a Statelor Unite în Irak, precum şi izbucnirea Primăverii Arabe din 2011, au fost percepute de către Arabia Saudită ca ameninţări la adresa propriei securităţi şi stabilităţi interne, motiv pentru care Riyadul a trebuit să construiască o strategie de politică externă care să răspundă propriilor nevoi şi percepţii privind dinamicile geopolitice ale Orientului Mijlociu.

acum 2 ore · comentarii (0)

Prăbuşirea ordinii globale aşa cum o cunoaştem se accelerează simţitor. Lumea parcă a luat-o razna, e cu susu-n jos, anapoda, iar această schimbare vine şi cu cea mai mare colecţie de lideri inadecvaţi, populişti şi necunoscători, care se joacă de-a relaţiile internaţionale acum, când oricum zăngănitul armelor se aude pe holurile oricărei întâlniri diplomatice.

acum 6 zile · comentarii (34)

În apropierea referendumului ce va avea loc în Turcia pe 16 aprilie pentru schimbarea Constituţiei, cea mai importantă schimbare va fi preluarea principalelor prerogative în stat de către preşedinte. Acest sistem prezidenţial, în cazul în care va trece (anticipăm că va trece), îi va conferi preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan un rol decisiv în ceea ce priveşte orice decizie politică.

acum 9 zile · comentarii (3)

În ultimele săptămâni, în Statele Unite s-au intensificat atacurile antisemite. Zeci de cimitire evreieşti au fost vandalizate, mai multe instituţii ale comunităţii evreieşti au fost ameninţate. Ce îi face pe unii să dorească să distrugă mormintele care poartă steaua lui David, sau să scrie cu spray mesaje antisemite pe zidurile sinagogilor? Cărei componente a existenţei publice trebuie să îi atribuim acest reviriment al urii faţă de evreitate?

acum 14 zile · comentarii (77)

Schimbări importante se anunţă la orizont, cu certe implicaţii asupra întregului peisaj geopolitic. Calculele sunt făcute pe baza evoluţiei indicelui PPP, folosit de macroeconomişti pentru a determina productivitatea economică şi nivelul de viaţă dintr-o ţară pe o anumită perioadă de timp.

acum 26 zile · comentarii (45)

Pe timp de nesiguranţă, nelinişti şi crize multiple, revine acum această întrebare, exact aşa cum s-a întâmplat odinioară în cazul defunctei şi de nimeni jelite Ligi a Naţiunilor. Revine acum pentru că, pe fond, nu despre problema relevanţei simbolice a unei asemenea organizaţii mai e vorba. Nici atunci, nici acum.  Nu de nobile idealuri e vorba.

acum 2 luni · comentarii (59)

Ciclurile istorice au, în general, o durată de 30 de ani sau sunt un multiplu al acestei cifre. Suntem acum la închiderea unui asemenea ciclu, început prin deciziile de enormă importanţă luate în septembrie 1989, în Malta, de liderii de atunci ai celor două superputeri, George Bush şi Mihail Gorbaciov, dar şi în perioada de pregătire a momentului respectiv.

acum 2 luni · comentarii (87)

„Nimeni nu poate sta în faţa clădirii noului stat turc”, declara sâmbăta trecută  preşedintele Erdogan, susţinând nevoia de a modifica cât mai repede Constituţia Turciei, un act esenţial, conform propriilor declaraţii, pentru construirea unei adevărate puteri regionale, şi nu numai, sub conducerea sa.

acum 2 luni · comentarii (11)
Postari Recente