Directorul CIA: Coreea de Nord, la un pas de capacitatea de a lansa un atac nuclear. Preşedintele american „este pregătit să se asigure chiar prin forţă militară“ 3

Washingtonul trebuie să se comporte ca şi cum regimul de la Phenian ar fi „pe punctul“ de a obţine o rachetă nucleară capabilă să-i lovească obiectivele şi să acţioneze în aşa fel încât să împiedice acest lucru, a atras atenţia directorul CIA, Mike Pompeo, care nu exclude utilizarea forţei militare.

Directorul CIA: Coreea de Nord, la un pas de capacitatea de a lansa un atac nuclear. Preşedintele american „este pregătit să se asigure chiar prin forţă militară“ Vezi comentarii 3

După victoria de la Rakka, Trump anunţă o eră de tranziţie spre pace în Siria. Răspunsul critic şi ironic al Moscovei

După victoria de la Rakka, Trump anunţă o eră de tranziţie spre pace în Siria. Răspunsul critic şi ironic al Moscovei

Donald Trump a anunţat deschiderea unei ere de tranziţie spre pace în Siria, care va presupune implicarea diplomatică a Statelor Unite. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a criticat bombardamentele desfăşurate de coaliţia împotriva Statului Islamic şi a apreciat că victoria de la Rakka nu este atât de importantă pe cât spun americanii.

OMS a cedat în faţa criticilor şi a renunţat la numirea dictatorului Robert Mugabe ca ambasador al bunăvoinţei

OMS a cedat în faţa criticilor şi a renunţat la numirea dictatorului Robert Mugabe ca ambasador al
bunăvoinţei

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat astăzi anularea numirii preşedintelui Zimbabwe, Robert Mugabe, ca ambasador al bunăvoinţei pentru OMS, explicând că a luat această decizie în interesul agenţiei ONU pe care o conduce şi pentru a pune capăt controverselor provocate de această numire, transmite AFP online.

VIDEO Primele imagini cu oraşul Rakka eliberat

VIDEO Primele imagini cu oraşul Rakka eliberat

Organizaţia teroristă Statul Islamic (SI) a suferit cea mai dureroasă înfrângere de la proclamarea califatului său, în vara anului 2014. Supuşi unor bombardamente şi atacuri devastatoare, jihadiştii din cadrul SI au fost nevoiţi să recunoască pierderea „capitalei“ lor, oraşul Rakka, situat în nordul Siriei. Trupele arabo-kurde au difuzat primele imagini cu oraşul Rakka eliberat.

Deşi semnalele haosului persistă, o geană de speranţă animă evoluţiile ultimelor săptămâni, prin eforturile generale ale diplomaţiei şi ale politicienilor responsabili de a reduce propensiunea spre conflict şi a evita explozia de violenţă pe diferitele meridiane.

acum 14 zile · comentarii (27)

La fel de rapid şi surprinzător cum, în urmă cu câteva decenii, a apărut bătălia - acum devenită globală - pentru recunoaşterea homosexualităţii apoi a cadrului juridic care să permită recunoaşterea statutului „căsătoriilor civile“ între parteneri de acelaşi sex - acum este în plină desfăşurare o altă dezbatere.

acum 2 zile · comentarii (40)

Săptămâna trecută a fost ocazia pentru relansarea unor conflicte locale, unele mai vechi, altele proaspăt apărute, care ameninţă să relanseze dispute puternice şi escaladări globale cu impact major asupra Europei. Iar toate aceste seminţe de zâzanie apar din rivalităţi mărunte sau din ambiţii mari, din motive simbolice, cu profund impact emoţional sau din raţiuni înguste, materiale şi gânduri de mărire ale unor actori mai mari sau mai mici.

acum 7 zile · comentarii (10)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 9 zile · comentarii (159)

Pe harta ameninţărilor de securitate regionale şi globale care ne afectează direct au apărut noi actori şi noi fenomene, capabile să arunce în aer lumea pe care o ştim astăzi. Astfel, înregistrăm un separatism catalan pe baze egoiste, excepţionaliste şi criticabile moral prin lipsa de solidaritate cu naţiunea spaniolă de care aparţin cetăţenii regiunii, care anunţă o refragmentare a Europei după valul de populism şi euro-scepticism.

acum 21 zile · comentarii (72)

În ciuda presiunilor internaţionale, ignorând cererile venite de la americani, de la ţări mebre ale UE, din Turcia, din Iran, nesocotind decizia Curţii Constituţionale din Irak care a declarat referendumul ilegal, kurzii sunt decişi să iasă la vot pentru ceea ce ar putea fi decizia de a susţine apariţia unui stat kurd, independent şi suveran care să cuprindă teritoriul actual al Kurdistanului irakian, dar şi toate zonele populate de kurzi în Irak

luna trecuta · comentarii (38)

Mark Zuckerberg, patronul-fondator al companiei, a făcut un anunţ care poate schimba, dacă nu fundamental, cel puţin în foarte mare parte, regulile după care se joacă acum campaniile electorale. A enumerat nouă măsuri pe care compania doreşte să le implementeze pentru a împiedica statele de a folosi Facebook pentru a interveni în procesele electorale ale altor ţări.

luna trecuta · comentarii (30)

După ce asculţi discursurile şefilor de state în cadrul Adunării General a ONU (ceea ce am făcut cu multă atenţie de foarte mult timp), inevitabil, ajungi la concluzia că, după asta, nu poate să urmeze decât o nouă epocă de aur în existenţa umanităţii.

luna trecuta · comentarii (10)

Crizele suprapuse, interdependente şi care se potenţează reciproc se acumulează la nivel global. Iar acum Regiunea Extinsă a Mării Negre este în vârtejul acestei suprapuneri între crizele globale, cele europene şi regionale care bagă în şoc leadershipul deciziei statelor din regiune.

luna trecuta · comentarii (39)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

luna trecuta · comentarii (93)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

luna trecuta · comentarii (0)

Oamenii de ştiinţă sunt foarte reţinuţi să facă o asemenea legătură definitivă de cauzalitate, dar avertizează că există multe argumente în acest sens, concluzia definitivă fiind posibilă, spun unii dintre ei, doar după observaţia timp de decenii a evoluţiei fenomenelor care stau la baza uraganelor gigantice.

acum 2 luni · comentarii (16)
Postari Recente