Germania şi-ar putea retrage avioanele de la Incirlik, Rusia ar putea să-i ia locul 45

Armata germană se pregăteşte pentru posibila retragere a şase avioane militare de recunoaştere Tornado de la baza aeriană Incirlik, din Turcia, pentru că Ankara nu le permite parlamentarilor germani să viziteze centrul, scrie joi Der Spiegel.Pe de altă parte, un oficial rus a declarat că Ankara analizează posibilitatea de a oferi Moscovei acces la această bază.

Germania şi-ar putea retrage avioanele de la Incirlik, Rusia ar putea să-i ia locul Vezi comentarii 45

Cicero scria în Scrisori catre Aticus: „Cauzele evenimentelor sunt chiar mai interesante decât evenimentele înseşi”. Lovitura de stat militară s-a încheiat (!?). Elitele militare, arestate şi înjosite prin închisori, sunt eliminate din jocurile pentru putere (!?). Ce-i mai rămâne preşedintelui Recep Tayyip Edogan? Definitivarea unei Revoluţii islamice soft începute în 1969 de mentorul său, Necmettin Erbakan.

acum 26 zile · comentarii (122)

Piloţii care au fost implicaţi în doborârea avionului rus care, în noiembrie, a violat pentru scurt timp spaţiul aerian al Turciei au fost arestaţi de autorităţile turce. Un oficial turc a spus că arestările au legătură cu tentativa eşuată de lovitură de stat. Cu acest eveniment, unul dintre principalele rezultate ale tentativei de puci devine evident.

luna trecuta · comentarii (42)

Nume: Ahmad Al Faqi Al Mahdi. Învinuiri: Mandatul de arestare a fost emis pe 18 septembrie 2015. Se afirmă că Al Mahdi ar fi persoana responsabilă pentru atacurile executate în mod premeditat împotriva unor clădiri dedicate cultului religios sau monumentelor istorice, inclusiv nouă mausolee şi o moschee între 30 iunie şi 11 iulie 2012 la Tombuctu (Mali).

acum 9 zile · comentarii (6)

Brazilia a organizat Jocurile Olimpice de Vară, prima olimpiadă găzduită de America de sud. În acelaşi timp cu entuziasmul pentru întâlnirile sportive, spectatori din întreaga lume au urmărit şi imagini cu defilarea torţei olimpice acompaniată fiind de protestele cetăţenilor care strigau deja binecunoscutul „Fora Temer!” (Jos Temer!)

acum 9 zile · comentarii (0)

În urmă cu ceva timp, vă anunţam viitoarea formare a unei noi axe strategice pe linia Moscova-Ankara-Tel Aviv. S-a confirmat mai întâi prima sa parte, prin acordul pe dimensiuni multiple ce a urmat întâlnirii de la Sankt Petersburg între preşedinţii Erdogan şi Putin.

acum 13 zile · comentarii (39)

Poate titlul vi se pare inutil provocator şi tema absurdă. Nu e aşa. Discuţia care a devenit acum o bătălie feroce, trecută la rang de principii şi care deja se află la nivelul acţiunilor de justiţie deoarece poate crea jurisprudenţă naţională şi servi drept precedent pentru alte state europene, a pornit într-adevăr de la forma unui costum de baie.

acum 14 zile · comentarii (38)

Dincolo de jocurile politice, de declaraţii şi ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, pe linia de fractură care desparte spaţiul lumii occidentale şi euroatlantice de cel al estului apropiat şi îndepărat, ruşii au stabilit acum o linie de forţă cu un uriaş potenţial distructiv. Cea care începe de la Marea Baltică trece prin Marea Neagră, exact pe la poarta de est a României, şi ajunge în Mediterană.

acum 18 zile · comentarii (171)

Informaţia a fost făcută publică azi de Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de Externe al Turciei, care a declarat pentru agenţia de presă Anadolu că, începând cu noaptea asta „oficialii turci vor fi la Sankt Petersburg, delegaţia fiind formată din ministrul de Externe, reprezentanţi ai Ministerului Forţelor Armate şi şeful serviciului nostru de informaţii“.

acum 21 zile · comentarii (30)

Problema din Occident este că „s-a creat o modă” a tipului de violenţă ca mod de comunicare publică a nemulţumirilor, că este vorba despre cele individuale – tentative de suicid – că este vorba despre cele familiale sau societale – de incluziune sau identitare - că este vorba despre cele politice.

acum 29 zile · comentarii (54)

Nu m-am grăbit să public rândurile de mai jos, din mai multe motive. Unul fiind reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în urma căreia am aflat că un consilier prezidenţial, evident înstelat, va coordona cele necesare primirii, probabil anul viitor, a unor militari din state aliate, care au desemnat efective simbolice, menite să fie încadrate în anunţata brigadă multinaţională, care va activa, undeva, cândva, pe teritoriul României.

luna trecuta · comentarii (123)

Cu câteva luni în urmă, pe baza unui set de informaţii care parveneau pe linie diplomatică la Bruxelles, vă anunţam că se prefigura cu certitudine finalizarea procesului de normalizare a relaţiilor dintre Turcia şi Israel, acum confirmându-se procesul similar dintre Turcia şi Rusia, marcat prin vizita pe care Preşedintele Erdogan o va face pe 9 august la Sankt Petersburg.

luna trecuta · comentarii (31)

Bătălia pentru controlul acestei părţi de lume care este şi a noastră a început de mai mult timp, iar ceea ce se petrece acum în Turcia este momentul în care tensiunile au explodat la vedere. Ele germinau de mai mult timp, dar momentul acesta de explozie a fost amânat relativ o lungă perioadă, până în clipa în care vectorii care compuneau ambiţiile locale, regionale, continentale sau mondiale s-au apropiat de o inevitabilă decizie.

luna trecuta · comentarii (36)

Recep Tayyip Erdogan este un om mai special. Şef al statului turc din 2014, ales în premieră de popor nu de parlament (după ce referendumul constituţional din 2007 a modificat regula anterioară), lider al celui mai puternic partid al ţării, AKP, a ajuns să se creadă omul-providenţă, salvatorul poporului său. Anii preşedinţiei sale au fost, e adevărat, dificili.

luna trecuta · comentarii (6)

Conform agenţiei de ştiri Anadolu, ex-comandantul Forţelor Aeriene din Turcia a pledat vinovat pentru organizarea rebeliunii militare. „Am început să acţionez cu scopul de a da o lovitură de stat“, a declarat Akin Ozturk. Ce nu se precizează de Anadolu, dar se vede bine din fotografiile şi imaginile filmate, cele difuzate cu o diabolică plăcere, este faptul că generalul Ozturk a fost lovit, în mod repetat, pe timpul interogatoriilor succesive.

luna trecuta · comentarii (86)
Postari Recente