Stiri despre teatru

  3915 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şcoala bunului
spectator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala bunului spectator

  Din păcate pentru toată lumea, artişti şi public în egală măsură, în ultimii ani nu o dată am fost deranjaţi la vizionarea unui spectacol.

 • Teatru
şi poezie cu Emil Boroghină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru şi poezie cu Emil Boroghină

  Nu sunt mulţi actori care se încumetă să dea piept cu poezia pe scenă. Mai ales că unii cunoscători sunt de părere că genul liric e destinat eminamente lecturii în solitudine, iar eventuala răspândire publică a poeziei ar fi mai degrabă apanajul poeţilor înşişi.

 • Caragiale,
contemporanul nostru? Da VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caragiale, contemporanul nostru? Da VIDEO

  Un spectacol mai vechi al Teatrului Naţional din Timişoara, „O scrisoare pierdută“, care se reia joi, 30 noiembrie, interoghează felul în care ne mai raportăm, în deceniul 2 al secolului 21, la actualitatea eternului clasic. Regizoarea Ada Lupu are inspiraţia să mute accentul pe figura, deseori ignorată, a Cetăţeanului Turmentat, care devine astfel, pe lângă motor al acţiunii, un fel de Fantomă a tatălui lui Hamlet, ceea ce nu s-a mai făcut.

 • VIDEO La căpătâiul Stelei Popescu. De la dragoste şi admiraţie la „Cincizeci de umbre ale lui Grey “ şi al Treilea Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La căpătâiul Stelei Popescu. De la dragoste şi admiraţie la „Cincizeci de umbre ale lui Grey “ şi al Treilea Război Mondial

  Aproape o sută de persoane, printre care nume cunoscute ale teatrului şi muzicii româneşti, au venit în faţa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ pentru a-i aduce un ultim omagiu Stelei Popescu. Cei care i-au fost mai apropiaţi au fost imediat lăsaţi înăutru pentru a lăsa o floare. Cei mai mulţi au aşteptat ore în şir, în frig, sosirea sicriului. În acest timp, s-au luat cu vorba ca să uite de ger şi de nervi.

 • Viaţa e întotdeauna prea scurtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa e întotdeauna prea scurtă

  Într-unul din interviurile sale recente, Stela Popescu vorbea despre proiectele ei şi viaţa care e atât de scurtă. Privea în viitor, aşadar, lăsându-ne nouă prea curând din păcate, menirea de a privi în trecut; în trecutul plin de glorie al actriţei, o vedetă atât de populară care înainte de se dedica revistei şi show-ului de televiziune a fost o mare promisiune a scenei dramatice.

 • Stela Popescu: peste 25 de filme şi zeci de spectacole de teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stela Popescu: peste 25 de filme şi zeci de spectacole de teatru

  În 2009, actriţa Stela Popescu a primit titlul de „regina comediei“ din partea Centrului Cultural Israel-România din Tel Aviv, în urma turneului cu musicalul „O noapte furtunoasă“ al echipei Operei Comice pentru Copii din Bucureşti la Israel.

 • Stela Popescu, momente vesele şi triste: „Mama m-a ţinut rasă în cap până la 12 ani pentru că, în Basarabia, m-a muşcat de creştet un păianjen otrăvitor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stela Popescu, momente vesele şi triste: „Mama m-a ţinut rasă în cap până la 12 ani pentru că, în Basarabia, m-a muşcat de creştet un păianjen otrăvitor“

  Stela Popescu a fost una dintre cele mai iubite şi apreciate actriţe din România. Şi-a construit cariera cu tenacitate şi talent, însă în viaţa sa au existat şi momente dramatice, mai ales în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, când familia ei a fost nevoită să plece din Basarabia.

 • Intervenţie a pompierilor la Teatrul Constantin Tănase din Capitală, unde au fost degajări de fum în zona scenei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intervenţie a pompierilor la Teatrul Constantin Tănase din Capitală, unde au fost degajări de fum în zona scenei

  Pompierii intervin, marţi seară, la Teatrul Constantin Tănase din Capitală, unde sunt degajări de fum din subsol, în zona scenei, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov. Potrivit acestora, persoanele care erau la repetiţii au ieşit din teatru înainte să ajungă echipele de pompieri.

 • Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani

  Cunoscutul regizor de teatru Felix Alexa a împlinit astăzi 50 de ani, într-un moment parcă mai prolific ca niciodată. Zilele acestea bifează a treia colaborare cu Teatrul Ţăndărică, unde a montat "Scufiţa Roşie", dar pe final de an pregăteşte şi un nou spectacol la Teatrul Naţional din Bucureşti, în timp ce culege laurii succesului cu o montare recentă la Teatrul Nottara.

 • Teatrul Alexandru Davila se reformează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Alexandru Davila se reformează

  După ani lungi şi grei de anonimat datorat unui management defectuos lăsat să-şi arate neputinţa până la ultima consecinţă, Teatrul Alexandru Davila din Piteşti a fost preluat după un concurs exigent de un director ambiţios, priceput şi harnic. În doar 7 luni, Nicolae Poghirc, cunoscut actor al naţionalului craiovean, a cârmit vizibil istoria teatrului redând colectivului speranţa unei renaşteri în care puţini mai credeau.