Stiri despre teatru

  3887 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Doamna Olga şi lumina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doamna Olga şi lumina

  Se pot spune nenumărate lucruri extraordinare despre Doamna Olga Tudorache: actriţă de geniu, dascăl înzestrat cu un har special (mulţi dintre marii noştri actori i-au fost studenţi), dar eu am cunoscut-o într-o postură mai deosebită. Într-o vreme, eram enoriaşele aceleiaşi parohii.

 • VIDEO Marina Constantinescu: FNT este „un maraton al teatrului românesc”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marina Constantinescu: FNT este „un maraton al teatrului românesc”

  Marina Constantinescu, directorul şi selecţionerul unic al Festivalului Naţional de Teatru, a declarat, în cadrul unei conferinţe susţinute luni, că ediţia de anul acesta este "un maraton al teatrului românesc", în care publicul va avea posibilitatea să urmărească 91 de reprezentanţii şi trei spectacole invitate din străinătate.

 • Conferinţele Ateneului Român. George Banu în dialog cu Ion Caramitru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conferinţele Ateneului Român. George Banu în dialog cu Ion Caramitru

  Programul de manifestări culturale din cadrul Festivalului Naţional de Teatru ce se va desfăşura între 20 şi 30 octombrie, va include şi un dialog public, organizat pe scena Ateneului Român, care va reuni două personalităţi de seamă ale lumii artistice contemporane, George Banu şi Ion Caramitru. De mai bine de 50 de ani, cei doi aduc contribuţii esenţiale la dezvoltarea artei scenice. Conferinţa va avea loc pe 28 octombrie, de la ora 18.00.

 • Cum a reuşit o româncă să devină prima actriţă de limbă idiş din lume. A înfiinţat primul teatru evreiesc din New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a reuşit o româncă să devină prima actriţă de limbă idiş din lume. A înfiinţat primul teatru evreiesc din New York

  Sara Segal (cu numele de afiş Sophie Goldstein şi Sophia Karp) era născută la Galaţi şi a intrat în lumea teatrului la numai 16 ani, după ce trupa Goldfaden (singura trupă din lume ce juca pe atunci în limba idiş) a poposit la Galaţi şi a început să caute colaboratori locali. Sara i-a cucerit pe artişti, care au primit-o în trupă.

 • INTERVIU Dinu Cernescu, regizor de teatru: „În puşcăria România lui Ceauşescu, eu eram foarte liber“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dinu Cernescu, regizor de teatru: „În puşcăria România lui Ceauşescu, eu eram foarte liber“

  Care sunt şansele să te afli într-un restaurant în Paris şi deodată să se aşeze lângă tine Salvador Dalí? Pentru admiratorii artistului suprarealist, e ca şi cum ar câştiga la loterie. Regizorul Dinu Cernescu (81 de ani), aflat la masa alăturată, şi-a validat acest bilet norocos şi cu un bonus: a planificat o întâlnire faţă-n faţă cu Dalí, care va rămâne cea mai emoţionantă experienţă câştigată la mustaţă.

 • Regizorul Alexa Visarion, sărbătorit la 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Alexa Visarion, sărbătorit la 70 de ani

  Institutul Cultural Român organizează marţi, 17 octombrie, de la ora 18.00, la sediul din Aleea Alexandru, nr. 38, un eveniment în onoarea regizorului şi profesorului Alexa Visarion.

 • Actorul Victor Rebengiuc: „Asta mă enervează cel mai mult: comunismul şi PSD-ul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Victor Rebengiuc: „Asta mă enervează cel mai mult: comunismul şi PSD-ul”

  Pe 6 octombrie, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc o întâlnire deschisă cu Victor Rebengiuc, pe tema „Actorul faţă cu societatea”.  La întâlnirea moderată de Monica Andronescu, acesta a vorbit despre situaţia actorului în România de astăzi, despre marile întâlniri pe care le-a avut într-o viaţă infuzată de teatru, dar şi despre motivele pentru care nu joacă în „Moromeţii 2”.

 • Horaţiu, te-ai ars!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horaţiu, te-ai ars!

  O colegă mai şugubeaţă care abia a făcut ochi în teatrul românesc şi se afirmă pe seama curajului ei nesăbuit ce se opreşte însă unde trebuie, acceptă, vai!, că Horaţiu Mălăele e un actor, citez, „realmente talentat şi inteligent“ după ce-l face harcea-parcea pentru ultimul lui spectacol, Shylock, de la Teatrul de Comedie.

 • Spectacolul „Căpcăuni/Ogres”, realizat de Eugen Jebeleanu la Théâtre Ouvert din Paris, în Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti #4
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Căpcăuni/Ogres”, realizat de Eugen Jebeleanu la Théâtre Ouvert din Paris, în Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti #4

  Spectacolul „Căpcăuni/Ogres” de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, producţie realizată la Théâtre Ouvert din Paris, deschide joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, seria evenimentelor din cadrul Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti #4 ce se vor desfăşura între 12 şi 15 octombrie la Arcub Gabroveni şi Point Art Hub. Reprezentaţia va fi urmată de o discuţie cu echipa artistică.

 • Se poate trăi fără să citeşti măcar o carte?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se poate trăi fără să citeşti măcar o carte?

  Se poate! – îmi spunea cineva apropiat de preocuparea privind lectura lumii noastre politice, a liderilor în general, a celor care şi-au asumat şi bucuria Puterii şi Răspunderea pentru administrarea vieţii noastre de toate zilele.

 • Cine mai are nevoie de comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine mai are nevoie de comedie

  Cu vreo două decenii în urmă, pe la începuturile tranziţiei noastre avea succes pe scena Naţionalului o piesă cu titlul „Cine mai are nevoie de teatru?“, provocatoare doar prin titlu, fiindcă aşa cum toate erau date la coş pe atunci şi teatrul se autochestiona cu privire la utilitatea lui socială.

 • Blogul, la vreme de schimbare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogul, la vreme de schimbare

  Luna viitoare, se vor împlini cinci ani de când am primit invitaţia de a scrie pe platforma de bloguri a cotidianului „Adevărul“. Fac parte, aşadar, din „prima generaţie“ de bloggeri a unuia dintre cele mai serioase şi de tradiţie cotidiane naţionale.