Stiri despre siria

  2606 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Turcia a lansat operaţiunea „ramura de măslin“ în nordul Siriei, cu „binecuvântarea“ Rusiei VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia a lansat operaţiunea „ramura de măslin“ în nordul Siriei, cu „binecuvântarea“ Rusiei VIDEO

  Turcia a lansat sâmbătă o ofensivă terestră şi aeriană în nordul Siriei împotriva unor miliţii kurde pe care le consideră organizaţii teroriste.  Aceleaşi miliţii ar urma să conducă o forţă aliată, sprijinită de Statele Unite, care să prevină reîntoarcerea jihadiştilor ISIS în regiune. YPG (unităţile de apărare ale poporului kurd) au anunţat că forţele militare ale Turciei au tras peste 70 de proiectile asupra satelor kurde din regiunea Afrin.

 • Rusia se declară „preocupată“ de ofensiva turcă din Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia se declară „preocupată“ de ofensiva turcă din Siria

  Rusia s-a declarat „preocupată“ şi a făcut apel la „reţinere“, după anunţul Turciei privind o ofensivă terestră şi aeriană în Siria contra unei miliţii kurde considerată de Ankara drept o organizaţie teroristă, relatează AFP.

 • ANALIZĂ SUA provoacă Rusia şi Turcia în Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ SUA provoacă Rusia şi Turcia în Siria

  Războiul din Siria a intrat într-o nouă fază după ce SUA au anunţat că vor crea o forţă militară de graniţă, de circa 30 de mii de oameni, făcând parte din miliţiile care luptă împotriva regimului Assad şi a organizaţiei teroriste a Statului Islamic şi dominată de miliţii kurde. Rusia, Turcia şi Siria au criticat planurile Washingtonului.

 • Măcelul din Siria: război ruso-american cu ingrediente turco-iraniano-saudite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măcelul din Siria: război ruso-american cu ingrediente turco-iraniano-saudite

  Se apropie împlinirea a şapte ani de la începutul războiului civil din Siria. Iar luptele nu par să încetinească, chiar dacă duşmanul oficial, Daesh, autointitulată Stat Islamic, a dispărut ca jucător pe teren, redevenind organizaţie teroristă în reţea. Din contra însă, vălul de fum care acoperea situaţia reală de pe teren a fost risipit, iar părţile trebuie să înveţe să trăiască fără duşmani sau să inventeze un duşman nou.

 • Cel puţin 18 persoane au murit într-o explozie la Idlib
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel puţin 18 persoane au murit într-o explozie la Idlib

  Cel puţin 18 persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, inclusiv civili, într-o explozie a unei maşini capcană în oraşul Idlib, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), potrivit Reuters.

 • ANALIZĂ Trupele Rusiei în Siria: o armată a anilor '90
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Trupele Rusiei în Siria: o armată a anilor '90

  Rusia a anunţat luna aceasta o nouă reducere a operaţiunilor sale militare din Siria, ce au început în septembrie 2015. Armata rusă va menţine însă trupe în Siria, probabil pe termen lung, unde a demonstrat noi capabilităţi tactice şi tehnice, ce împreună demonstrează că a reuşit să înveţe din greşelile trecute.

 • 2017, anul
prăbuşirii „califatului“ Statului Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2017, anul prăbuşirii „califatului“ Statului Islamic

  „Califatul“ grupării Statul Islamic (SI) s-a prăbuşit în 2017, în urma unei ofensive antijihadiste de anvergură, însă Irakul şi Siria se confruntă în continuare cu provocări, oraşe în ruină şi o ameninţare extremistă care persistă, analizează AFP.

 • Erdogan, contrazis de MAE rus în legătură cu Bashar al-Assad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erdogan, contrazis de MAE rus în legătură cu Bashar al-Assad

  Ministerul rus de Externe l-a contrazis pe Recep Tayyip Erdogan în legătură cu declaraţia sa despre Bashar al-Assad, subliniind că preşedintele turc nu are „nicio bază juridică“ să-l numească terorist pe omologul său sirian.

 • ISIS se regrupează în Afganistan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ISIS se regrupează în Afganistan

  Înfrânţi în Siria şi Irak, jihadiştii grupării Statul Islamic se regrupează şi se îndreptă în afara Orientului Apropiat, centrul principal fiind Afganistan, a anunţat directorul serviciilor secrete ruse, FSB, Aleksandr Bortnikov.