Stiri despre saracie

  862 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Disperarea unei mame care vrea doar să aibă ce-i pune pe masă copilului: „Nu mi-e ruşine, spăl şi toalete, numai să ştiu că am un venit stabil“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Disperarea unei mame care vrea doar să aibă ce-i pune pe masă copilului: „Nu mi-e ruşine, spăl şi toalete, numai să ştiu că am un venit stabil“

  O familie din Călăraşi are nevoie de ajutor ca să supravieţuiască. În timp ce tatăl munceşte în Cehia, soţia şi fetiţa, rămase în ţară, fac eforturi disperate pentru a avea ce mânca. De multe ori, după plata facturilor şi a chiriei la apartamentul în care locuiesc, nu le rămân nici bani de pâine.

 • Cursuri digitale pentru femeile din Ferentari: „Am învăţat să citesc din cărţile de rugăciuni. Simt că pot să fac şi altceva în viaţă în afară de a sta la cratiţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cursuri digitale pentru femeile din Ferentari: „Am învăţat să citesc din cărţile de rugăciuni. Simt că pot să fac şi altceva în viaţă în afară de a sta la cratiţă“

  10 femei aflate în situaţii dezavantajate, care nu au mers la şcoală sau trăiesc în săracie, s-au înscris la prima sesiune de cursuri digitale şi dezvoltare profesională şi personală desfăşurată în Ferentari. Alte sute de femei din comunitate şi din afara ei vor putea beneficia de aceste cursuri în mod gratuit.

 • Seminar regional pe malul Borcei. Dezbatere privind Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seminar regional pe malul Borcei. Dezbatere privind Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României

  Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului împreună cu Prefecturile şi Consiliul judeţean din Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia organizează marţi, 13 febraruarie, seminarul regional “Împreună pentru dezvoltarea durabilă”, un eveniment organizat pentru a dezbate revizuirea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României din 2008.

 • Sărăcie criminală la Urgenţele din Galaţi şi Tecuci: lipsă gravă de bani, posturi blocate, investiţii îngheţate de DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărăcie criminală la Urgenţele din Galaţi şi Tecuci: lipsă gravă de bani, posturi blocate, investiţii îngheţate de DNA

  Într-un document transmis Guvernului, managerii spitalelor atrag atenţia că lucrurile au luat-o razna din cauza lipsei banilor. Posturile neocupate sunt blocate de ani de zile, deşi este nevoie acută de medici şi de asistente. Maşinile sunt vechi, iar reparaţiile lor costă deja mai mult decât o maşină nouă la schimb. O serie de aparate esenţiale lipsesc, iar o investiţie a fost blocată de o anchetă DNA.

 • VIDEO Ca în evul mediu: trei fraţi dintr-o comună buzoiană se adăpostesc între ruinele casei în care au copilărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ca în evul mediu: trei fraţi dintr-o comună buzoiană se adăpostesc între ruinele casei în care au copilărit

  Au avut cândva o viaţă normală însă soarta le-a fost potrivnică după moartea părinţilor. Trei fraţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, din localitatea Amaru, judeţul Buzău, trăiesc sub cerul liber, la propriu, mai precis între ruinele casei în care s-au născut. Un apel pentru sprijinirea celor trei fraţi a fost lansat pe Facebook de un grup de buzoieni care doresc să ajute familii cu posibilităţi financiare limitate.

 • Primii 42 de miliardari au bani cât jumătate din populaţia planetei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primii 42 de miliardari au bani cât jumătate din populaţia planetei

  Cei mai bogaţi 42 de oameni din lume deţin o avere însumată egală cu cea a jumătate din populaţia lumii, arată un raport al Oxfam, o confederaţie de ONG-uri, care subliniază că anul trecut inegalitatea globală s-a agravat ca urmare a creării de noi miliardari.

 • Hoţi, fricoşi, proşti şi câştigători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţi, fricoşi, proşti şi câştigători

  Fapta lui Iohannis seamănă cu marea dezamăgire produsă cu ani în urmă de a altui preşedinte al României, în care cetăţenii îşi puseseră mari speranţe, Emil Constantinescu, care a capitulat în faţa serviciilor. Oare actualul şef de la Cotroceni a capitulat şi el în faţa serviciilor? Ori este o marionetă în mâinile cuiva? Mulţi se gândesc că preşedintele ori nu are anvergura necesară funcţiei, ori este şantajat cu ceva!

 • Ajutoare sociale, între mit şi realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutoare sociale, între mit şi realitate

  Media şi o parte din colegii mei parlamentari ne spun că beneficiarii de ajutor social sunt leneşi, nu vor să muncească şi că sistemul este prea permisiv cu ei.

 • Cine are grijă de copiii noştri?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine are grijă de copiii noştri?

  Parcul Floreasca, sectorul 1, cel mai bogat sector din Bucureşti. Zonă ultracentrală, departe de orice ghetou urban. Priviţi cu atenţie ce scrie pe pereţii „castelului“. Fetiţa mea de cinci ani a învăţat literele, dar nu ştie încă să citească. Deocamdată e „protejată“.

 • Ai avut noroc, băăăă...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai avut noroc, băăăă...

  Dialog cu un candidat de top: - Şi ce salariu vrei? - Păi, minim 20,000 de Euro pe lună. - Net? - Da, net, desigur. Plus bonusuri şi toate celelalte beneficii, se înţelege de la sine, care trebuie să fie consistente…

 • Omul, cea mai egoistă fiinţă din Lume! Mai ales de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul, cea mai egoistă fiinţă din Lume! Mai ales de Crăciun

  ...şi de Paşte, fireşte! Îmi amintesc o anecdotă clasică în care era (parcă) considerat ca fiind o “culme” (a ghinionului omenesc), să ai “cu cine” şi “cu ce”, dar “să n-ai unde”...  Sau o fi fost oare “să ai cu cine şi unde, dar să n-ai cu ce...”?! Hm... Mai bine alegeţi domniile voastre, între toate combinaţiile posibile...

 • De ce sunt îngrijoraţi moldovenii: viitorul copiilor, preţuri, sărăcie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sunt îngrijoraţi moldovenii: viitorul copiilor, preţuri, sărăcie

  Datele Barometrului de Opinie Publică, ediţia noiembrie, arată că pentru 31% din respondenţi veniturile familiei nu sunt de ajuns nici pentru strictul necesar. Totodată, 44,2% dintre intervievaţi au declarat că veniturile le ajung doar pentru strictul necesar, iar 17,8% – pentru un trai decent, dar nu îşi permit cumpărarea unor bunuri mai scumpe.

 • Populismul anti-asistaţi, cheia evitării problemelor de sărăcie din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul anti-asistaţi, cheia evitării problemelor de sărăcie din România

  Populismul conţine mai multe „ideologii gazdă” şi este o supra-strategie politică a mai multor partide la noi. Avem un populism anti-elite soroşiste, de esenţă social-conservatoare, specific electoratului PSD, dar nu numai. De asemenea, avem un populism (neo)liberal anti-asistaţi, ca leneşi şi paraziţi, desprinşi de corpul social al poporului pe care îl cangrenează.

 • Oportunitatea reducerii sărăciei energetice prin eficienţă energetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oportunitatea reducerii sărăciei energetice prin eficienţă energetică

  În timp ce atenţia opiniei publice este captată de modificările legislative din justiţie, Guvernul a adoptat două acte normative prin care a trimis 115,7 milioane de lei înspre 13 localităţi cu scopul de a sprijini alimentarea cu energie termică. Problema, dar şi oportunitatea, ţine de orientarea unor fonduri publice către menţinerea în viaţă a unor sisteme energetice cu un randament foarte scăzut.