gripa

  580 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 5 virusuri mai periculoase decât Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 virusuri mai periculoase decât Ebola

  „Ebola“ e pe buzele tuturor. Întreaga lume e în alertă, după ce, în ultima lună, numărul victimelor afectate de acest virus virulent a început să crească într-un ritm alarmant. Cu toate acestea, experţii în sănătate din Statele Unite consideră că alte virusuri sunt mai periculoase decât Ebola.

 • INFOGRAFIE Cum „atacă” Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Cum „atacă” Ebola

  Ebola continuă răspândirea ei terifiantă în Africa de Vest, cu un număr total de cazuri de 1.201, dintre care 672 mortale, raportate la 23 iulie, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 • Afecţiunile pe care le tratează ghimbirul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiunile pe care le tratează ghimbirul

  Ghimbirul s-a dovedit a fi o sursă importantă de vitamine şi minerale pentru organismul nostru. Folosit de mii de ani în medicina ayurvedică, acesta poate trata anumite afecţiuni, fiind un aliat al sănătăţii tale, beneficiile sale fiind multiple.

 • Cum rişti să te
molipseşti de stres „la mâna a doua”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum rişti să te molipseşti de stres „la mâna a doua”

  Stresul se  transmite de la o persoană la alta la fel de uşor ca o banală răceală, au descoperit cercetătorii americani. Ne putem „contamina” de la prietenii, colegii şi chiar de la necunoscuţii stresaţi, susţine studiul lor.

 • Remedii din
natură pentru prevenirea şi combaterea răcelii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii din natură pentru prevenirea şi combaterea răcelii

  Schimbările bruşte de temperatură ne afectează pe toţi fiindcă fără să dorim avem parte de mici răceli sau chiar de o gripa supărătoare, ceea ce ne face pe unii dintre noi să apelăm la medicamente, în timp ce alţii aleg varianta remediile naturiste.

 • Când ai cu adevărat nevoie de antibiotice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când ai cu adevărat nevoie de antibiotice

  Eşti bolnav. Nu eşti sigur ce ai, dar ştii că ai prefera să scapi de urechile înfundate, de tusea sâcâitoare sau de durerile musculare. Bănuieşti că ai gripă, aşa că te duci la medic. Dacă cercetările recente au dreptate, atunci medicul tău îţi va prescrie antibiotice, chiar dacă ştie că nu te vor face bine mai repede.

 • Apocalipsa care se ia: ciuma, holera, tifosul şi gripa în istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocalipsa care se ia: ciuma, holera, tifosul şi gripa în istorie

  De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice (microbi, bacili, bacterii, virusuri) au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare.

 • ANALIZĂ Secretul companiilor farmaceutice: cât de eficiente sunt pastilele pe care le luăm? Antigripalul Tamiflu, o risipă de bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Secretul companiilor farmaceutice: cât de eficiente sunt pastilele pe care le luăm? Antigripalul Tamiflu, o risipă de bani

  Astăzi, s-a anunţat oficial că medicamentul contra gripei Tamiflu nu funcţionează atât de bine pe cât se spunea, mai ales în cazul unei epidemii de gripă. Însă, secretul bine păstrat despre studiile clinice înseamnă că sunt multe lucruri pe care nu le cunoaştem despre medicamentele pe care le luăm, notează „The Guardian“ într-o analiză amănunţită a transparenţei studiilor clinice realizate de companiile farmaceutice.

 • Minunatele beneficii ale boabelor de muştar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunatele beneficii ale boabelor de muştar

  Bobiţele de muştar alb, care asezonează atât de savuros carnea de vită, şi care dau un gust excelent marinatelor, fac deliciul gospodinelor de mai bine de 3000 de ani.

 • Spitalul Elias: Una dintre cele două paciente cu gripă a decedat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalul Elias: Una dintre cele două paciente cu gripă a decedat

  Una dintre cele două paciente cu gripă sezonieră, internate la începutul lunii martie, în clinica de terapie intensivă a Spitalului Elias din Capitală, o femeie de 65 de ani ce suferea de obezitate şi diabet, a decedat, a declarat luni directorul medical al unităţii, Dana Safta.

 • A fost confirmat primul caz de gripă la Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost confirmat primul caz de gripă la Buzău

  Tocmai când vremea s-a încălzit, a fost confirmat la Buzău primul caz de gripă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 49 de ani, care a primit diagnosticul „gripă cu virus gripal tip A”.