gripa

  633 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vaccinul antigripal:
reacţii adverse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinul antigripal: reacţii adverse

  Gripa este o boală contagioasă care se poate răspândi rapid şi este provoactă de diferite tipuri de tulpini ale virusului gripal. Aceste tulpini suferă mutaţii şi se pot schimba în fiecare an. De aceea, este necesar un nou vaccin antigripal pentru fiecare sezon. Vă prezentăm mai multe informaţii despre vaccinul antigripal: reacţii adverse.

 • Vaccinul antigripal 2015-2016, mai eficient
decât cel din sezonul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinul antigripal 2015-2016, mai eficient decât cel din sezonul trecut

  Vaccinul antigripal din sezonul 2015-2016 asigură o rată de protecţie de 50%, faţă de numai 13% a vaccinului antigripal de iarna trecută, potrivit autorităţilor americane. Anul trecut, vaccinul antigripal a oferit o protecţie scăzută persoanelor imunizate, deoarece principala tulpină inclusă în vaccin a suferit o mutaţie de ultimă oră.

 • Eşti dependent
de internet? Te poţi îmbolnăvi mai uşor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti dependent de internet? Te poţi îmbolnăvi mai uşor

  Un nou studiu vine să ne atragă atenţia că dependenţa de internet măreşte riscul îmbolnăvirii de gripă şi alte infecţii respiratorii. Explicaţia: capacitatea de apărare a organismului scade din cauza stresului generat de petrecerea unui timp îndelungat în faţa calculatorului.

 • Homeopatia:
salvează sau nu România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Homeopatia: salvează sau nu România?

  CONTROVERSĂ Homeopatia a devenit în ultimii ani un cartof fierbinte care încinge spiritele în rândul românilor. Unii susţin că i-a scăpat de boală, iar alţii, mai sceptici, refuză să creadă că o „apă specială“ ar putea avea vreun efect curativ. Despre originile şi filosofia homeopatiei, boli vindecate peste noapte şi argumentele scepticilor veţi citi în continuare

 • Gripa, viroza respiratorie şi pneumonia fac ravagii printre buzoieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gripa, viroza respiratorie şi pneumonia fac ravagii printre buzoieni

  Vremea înşelătoare din ultima perioadă i-a triumis la medic pe buzoieni. În numai o săptămână, aproape 5000 de persoane s-au prezentat la medic cu simptome de răceală, gripă şi pneumonie. Dacă pentru majoritatea pacienţilor s-a ales un tratament ambulatoriu, cei cu forme mai severe au fost internaţi în spital.

 • Ce boli pot ascunde durerile de gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli pot ascunde durerile de gât

  În medie, o persoană înghite de aproximativ 50 de ori pe minut. Dacă simţi un disconfort când ingerezi ori dacă te doare pur şi simplu gâtul, nu mai amâna vizita la medic.

 • Încă un om a murit din cauza gripei AH1N1
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un om a murit din cauza gripei AH1N1

  Gripa AH1N1 a mai făcut o victimă. Un bărbat de 35 de ani din satul Fârlădeni, raionul Căuşeni şi-a pierdut viaţa în urma complicaţiilor provocate de virusul gripal.

 • Gripa ţine copiii acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gripa ţine copiii acasă

  Trei grădiniţe din raionul Vulcăneşti şi-au suspendat temporar activitatea începând de vineri, 6 martie, pentru a stopa răspândirea infecţiei de gripă în rândul copiilor.

 • Pneumonia a omorât un bistriţean săptămâna trecută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pneumonia a omorât un bistriţean săptămâna trecută

  Direcţia de Sănătate Publică atrage atenţia bistriţenilor să fie atenţi cu afecţiunile de sezon care pot să fie chiar fatale. Este şi cazul unui bărbat de 50 de ani care a murit săptămâna trecută după ce a făcut pneumonie.