gripa

  586 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Virozele respiratorii fac ravagii în colectivităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virozele respiratorii fac ravagii în colectivităţi

  Virozele respiratorii sunt în creştere, iar copiii şi adolescenţii sunt cei care cad primii victime răcelilor de sezon. Specialiştii spun însă că vaccinul antigripal nu este o soluţie decât pentru cei cu imunitatea foarte scăzută.

 • INFOGRAFIE 5 modalităţi prin care sigur NU te îmbolnăveşti de Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE 5 modalităţi prin care sigur NU te îmbolnăveşti de Ebola

  De când virusul Ebola a depăşit graniţele Africii, panica a cuprins Occidentul. Teama răspândirii epidemiei în Statele Unite ale Americii este tot mai mare după ce autorităţile de acolo au confirmat că o infirmieră care a inrat în contact cu pacientul decedat zilele trecute a fost infectată.

 • Din deşeu, panaceu: 7 remedii din coji de ceapă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din deşeu, panaceu: 7 remedii din coji de ceapă

  Că ceapa este un excepţional aliment-medicament e un lucru ştiut de toată lumea. Efecte terapeutice extraordinare au însă şi cojile ei. Infuzia preparată din acestea ameliorează tusea, protejează tractul urinar şi întăresc imunitatea.

 • Cum tratăm natural bolile acutizate de toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratăm natural bolile acutizate de toamnă

  Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

 • 5 virusuri mai periculoase decât Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 virusuri mai periculoase decât Ebola

  „Ebola“ e pe buzele tuturor. Întreaga lume e în alertă, după ce, în ultima lună, numărul victimelor afectate de acest virus virulent a început să crească într-un ritm alarmant. Cu toate acestea, experţii în sănătate din Statele Unite consideră că alte virusuri sunt mai periculoase decât Ebola.

 • INFOGRAFIE Cum „atacă” Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Cum „atacă” Ebola

  Ebola continuă răspândirea ei terifiantă în Africa de Vest, cu un număr total de cazuri de 1.201, dintre care 672 mortale, raportate la 23 iulie, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 • Afecţiunile pe care le tratează ghimbirul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiunile pe care le tratează ghimbirul

  Ghimbirul s-a dovedit a fi o sursă importantă de vitamine şi minerale pentru organismul nostru. Folosit de mii de ani în medicina ayurvedică, acesta poate trata anumite afecţiuni, fiind un aliat al sănătăţii tale, beneficiile sale fiind multiple.

 • Cum rişti să te
molipseşti de stres „la mâna a doua”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum rişti să te molipseşti de stres „la mâna a doua”

  Stresul se  transmite de la o persoană la alta la fel de uşor ca o banală răceală, au descoperit cercetătorii americani. Ne putem „contamina” de la prietenii, colegii şi chiar de la necunoscuţii stresaţi, susţine studiul lor.

 • Remedii din
natură pentru prevenirea şi combaterea răcelii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii din natură pentru prevenirea şi combaterea răcelii

  Schimbările bruşte de temperatură ne afectează pe toţi fiindcă fără să dorim avem parte de mici răceli sau chiar de o gripa supărătoare, ceea ce ne face pe unii dintre noi să apelăm la medicamente, în timp ce alţii aleg varianta remediile naturiste.

 • Când ai cu adevărat nevoie de antibiotice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când ai cu adevărat nevoie de antibiotice

  Eşti bolnav. Nu eşti sigur ce ai, dar ştii că ai prefera să scapi de urechile înfundate, de tusea sâcâitoare sau de durerile musculare. Bănuieşti că ai gripă, aşa că te duci la medic. Dacă cercetările recente au dreptate, atunci medicul tău îţi va prescrie antibiotice, chiar dacă ştie că nu te vor face bine mai repede.

 • Apocalipsa care se ia: ciuma, holera, tifosul şi gripa în istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocalipsa care se ia: ciuma, holera, tifosul şi gripa în istorie

  De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice (microbi, bacili, bacterii, virusuri) au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare.

 • ANALIZĂ Secretul companiilor farmaceutice: cât de eficiente sunt pastilele pe care le luăm? Antigripalul Tamiflu, o risipă de bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Secretul companiilor farmaceutice: cât de eficiente sunt pastilele pe care le luăm? Antigripalul Tamiflu, o risipă de bani

  Astăzi, s-a anunţat oficial că medicamentul contra gripei Tamiflu nu funcţionează atât de bine pe cât se spunea, mai ales în cazul unei epidemii de gripă. Însă, secretul bine păstrat despre studiile clinice înseamnă că sunt multe lucruri pe care nu le cunoaştem despre medicamentele pe care le luăm, notează „The Guardian“ într-o analiză amănunţită a transparenţei studiilor clinice realizate de companiile farmaceutice.