Vocea străzii s-a făcut auzită pentru a patra zi. Protestele din România, pe oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele din România, pe oraşe. 3000 de gălăţeni au înfruntat frigul şi au ieşit în stradă
Protestele din România, pe oraşe. 3000 de gălăţeni au înfruntat frigul şi au ieşit în stradă

Protestele din România, pe oraşe. Mii de oameni au ieşit în stradă şi vineri, pentru a treia zi consecutiv în unele oraşe şi pentru a patra în alte oraşe. Protestatarii au ţinut momente de reculegere şi au aprins lumânări în memoria victimelor de la Colectiv.

Vocea străzii s-a făcut auzită şi vineri, 6 noiembrie, în unele oraşe pentru a patra zi consecutivă, iar în altele pentru a treia zi. În multe oraşe, protestatarii au ţinut momente de reculegere şi au aprins lumânări în memoria celor care au murit în incendiul care a cuprins Club Colectiv acum o săptămână.

Protestele din România, pe oraşe. Mii de oameni au ieşit în stradă

Adevărul.ro vă prezintă protestele antisistem din ţară, oraş cu oraş şi vă invită să vă spuneţi opinia cu privire la acestea. 

ALBA – Sute de protestatari au ieşit în a patra zi consecutivă în stradă. Au avut loc proteste şi în Cugir, Blaj şi în faţa Primăriei Roşia Montana. Dacă în primele zile de protest, numărul participanţilor a trecut de 1500, vineri doar câteva sute şi-au strigat nemulţumirile în stradă.

ARAD – Peste 600 de arădeni au ieşit vineri în stradă, pentru a treia oară. În ciuda temperaturilor scăzute, protestatarii au scandat şi au mărşăluit pe străzi preţ de câteva ore. 

BACĂU – În jur de 200 de protestatari s-au adunat vineri în centrul oraşului Bacău. În a treia zi de proteste, portavocile au lipsit, iar pancartele au fost şi ele destul de rare. 

BISTRIŢA-NĂSĂUD – În jur de 250 de persoane au ieşit vineri în stradă. În a treia zi de proteste, participanţii au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări în memoria victimelor de la Colectiv. Înainte de protest, preoţii s-au rugat alături de bistriţeni pentru cei decedaţi şi răniţi în urmă cu o săptămână.

BÂRLAD – În jur de 300 de tineri s-au adunat vineri în centrul Bârladului. În a treia seară de proteste, participanţii au aprins lumânări şi lampioane pentru victimele de la Colectiv.

BRAŞOV – 200 de braşoveni s-au adunat în Piaţa Sfatului vineri seara. În a patra zi de proteste şi la Braşov s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de acum o săptămână. 

protest brasov piata sfatului

BRĂILA – La Brăila, la protestele de vineri, la care au luat parte în jur de 200 de persoane, s-au înregistrat şi conflicte. Protestatarii i-au scuipat şi înjurat pe jurnalişti şi jandarmi şi i-au gonit pe tinerii care cântau paşnic lângă lumânări, în memoria celor decedaţi. 

BOTOŞANI – în jur de 150 de protestatari au ieşit vineri în stradă pentru a patra seară consecutivă. Numărul lor a scăzut drastic, de la 1200 câţi au participat miercuri, la 150. Protestatarii s-au rugat în genunchi pentru victimele de la Colectiv.

BUZĂU – 300 de persoane au protestat vineri la Buzău, numărul lor scăzând considerabil comparative cu primele două seri de proteste. Din mulţime au făcut parte şi copii mici de 5-6 ani, dar şi tineri care consumau alcool în timpul protestelor. 

CĂLĂRAŞI – Pentru a treia seară consecutivă, sute de protestatari s-au adunat în faţa Prefecturii, pentru a-şi striga nemulţumirile. Cum s-a întâmplat şi în primele zile de proteste, mulţimea a pornit în marş, îndemând şi alţi oameni să iasă în stradă.

CLUJ- În Cluj-Napoca aproape 3000 de oameni au ieşit vineri în stradă. În a treia seară de proteste, participanţii au avut un mesaj şi pentru studenţi: „Ieşiţi din cămine, aşa nu mai tine”. Mai mulţi protestatari au îngenuncheat în Piaţa Unirii şi au spus „Tatăl nostru”. 

CONSTANŢA – Peste 8000 de constănţeni au ieşit în stradă în a patra zi de proteste la Constanţa. La o săptămână de la tragedia din Colectiv, la Constanţa a avut loc cea mai mare manifestaţie stradală din ultimii ani. Şi aici s-au ţinut momente de reculegere.

Constanţa - a patra zi de proteste Foto Mariana Radu

DÂMBOVIŢA – 600 de oameni au ieşit în stradă în Târgovişte, pentru a treia seară consecutivă. Protestatarii au mers pe jos mai bine de 10 kilometri, oprindu-se în faţa Arhiepiscopiei Târgovişte, unde au spus rugăciunea „Tatăl nostru” şi au scandat lozinci împotriva preoţilor. 

GALAŢI – Peste 3000 de gălăţeni au înfruntat frigul şi au participat la protest vineri seara. În a treia zi de proteste, pe doar 4 grade, manifestanţii au scandat lozinci antisistem, dar s-au şi rugat pentru victimele decedate în incendiul de la Club Colectiv. 

GORJ – În cea de-a treia zi de proteste, numărul participanţilor a scăzut drastic şi la Târgu Jiu. Doar câteva zeci de persoane s-au mai adunat vineri seara în Piaţa Prefecturii. 

HUNEDOARA – 200 de hunedoreni au ieşit şi vineri în stradă, în a treia zi de proteste. Vocea străzii s-a făcut auzită şi în Deva, Petroşani, Haţeg, Lupeni şi Petrila. Protestatarii au aprins lumânări şi candele în memoria celor decedaţi în incendiul de la Colectiv. 

IAŞI – 4000 de ieşeni au ieşit în stradă vineri pentru a-şi exprima revolta antisistem. Protestatarii i-au comemorat pe cei decedaţi în urmă cu o săptămână şi au scandat lozinci împotriva BOR.

image

MARAMUREŞ – 500 de băimăreni au ieşit în stradă vineri. În a treia zi de proteste, cele mai importante artere ale oraşului Baia Mare au fost luate la pas. Protestatarii au luat în vizor şi politicienii locali.

MUREŞ – În a treia zi de proteste, peste 150 de târgumureşeni au comemorat victimele de la clubul Colectiv, aprinzând lumânări şi rugându-se în română şi maghiară pentru sufletul celor care au pierit.

NEAMŢ – Vineri seara, doar câteva zeci de protestatari au dus mai departe mitingurile antisistem. În a treia zi de proteste au lipsit şi pancartele şi scandările, tinerii alegând să discute fără patimă despre evoluţia evenimentelor din Capitală. 

OLT – La Slatina, în a treia seară de proteste au ieşit în stradă în jur de 400 de persoane. După ce au mărşăluit şi au scandat mesaje antisistem, protestatarii au îngenuncheat şi s-au rugat pentru cei decedaţi în incendiul de la Colectiv. 

PRAHOVA – Pentru a patra seară consecutiv, 150 de persoane au ieşit în stradă în Ploieşti. O femeie a îngenuncheat în faţa lumânărilor aprinse pentru victimele incendiului din Club Colectiv, iar protestatarii au urmat-o, ţinând un moment de reculegere. 

SATU MARE – 150 de persoane au participat la protestul de la Satu Mare. În a treia zi de proteste participanţii au venit echipaţi cu steaguri şi pancarte cu mesaje antisistem. 

SIBIU – În jur de 1000 de persoane au protestat vineri la Sibiu, în a patra zi de mitinguri anti-sistem. Protestatarii au cântat imnul national şi au spus „Tatăl nostru”, în memoria victimelor de la Colectiv. 

SUCEAVA – A treia zi de proteste a scos din casă în jur de 1000 de suceveni. Steagurile, bannerele şi pancartele nu au lipsit şi nici fluierele şi vuvuzelele. Şi aici s-au spus rugăciuni şi au fost comemorate victimele de la Colectiv.

image

TIMIŞ – 300 de oameni au protestat vineri în centrul Timişoarei. Protestatarii au ieşit pentru a treia zi în stradă, numărul lor scăzând considerabil, de la 1500 la 300. În timp ce tinerii îşi strigau nemulţumirea în stradă, Timişoara a fost vizitată şi de Victor Ponta, care ar fi fost însoţit de către socrul său, Ilie Sârbu. 

VASLUI – În a treia zi de proteste, 200 de tineri au ieşit în stradă în Vaslui. În prima parte a marşului protestatarilor, pe traseu nu a fost niciun echipaj de poliţie pentru a dirija circulaţia, tinerii ocolind maşinile. Ulterior, protestatarii au fost acompaniaţi de poliţie, jandarmerie şi un echipaj ISU. 

VÂLCEA – 400 de oameni au participat vineri la protestele din Râmnicu Vâlcea. În mijlocul protestatarilor a apărut şi un tânăr „deghizat” în Patriarhul Daniel, cu sutană alba. 

VRANCEA – 100 de oameni au participat vineri la protestele din Focşani. Protestatarii au venit în a treia zi de proteste cu o petiţie adresată autorităţilor central şi locale. Şi la Focşani s-a ţinut un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv.

Vă mai recomandăm:

România în stradă pentru a patra zi la rând. Peste 3.000 de oameni au ieşit să protesteze la Iaşi şi Galaţi

Mii de români au protestat pentru a treia zi consecutiv în marile oraşe: mesaje împotriva clasei politice corupte, dar şi agitatori infiltraţi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite