Constanţa este în stradă! Cel mai mare protest al ultimilor ani. Peste 8.000 de manifestanţi scandează pentru România lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa - a patra zi de proteste Foto Mariana Radu
Constanţa - a patra zi de proteste Foto Mariana Radu

Constanţa a ieşit să manifesteze, în cea de-a patra zi de proteste. Vineri, 6 noiembrie, se împlineşte o săptămână de la tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti, care a scos România în stradă. Demonstraţii au loc şi în alte oraşe din judeţul Constanţa.

UPDATE ORA 22.00. Peste 8.000 de constănţeni sunt la marş. Este cea mai mare manifestaţie de stradă desfăşurată la Constanţa.

UPDATE ORA 20.35 Aproape 5.000 demonstranţi au plecat în marş pe străzile Constanţei. Coloana a pornit pe Bulevardul Ferdinand, îndreptându-se spre Casa de Cultură, Dacia şi retur Prefectură, pe Bulevardul Tomis. Mulţimea este în formă de zile mari, scandează, suflă în vuvuzele, au pancarte şi bannere, steaguri tricolore. Alte 1.000 persoane au rămas în faţa Prefecturii să manifesteze. Ele vor aştepta întoarcerea marşului.

UPDATE ORA 20 Peste 2.000 constănţeni sunt strânşi în zona de proteste din centrul oraşului: Hartă-Prefectură. Oamenii scandează lozinci, fluieră, au ţinut un moment de reculegere, au îngenuncheat şi au spus „Tatăl nostru“. Manifestanţii s-au întors cu spatele la Prefectură, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de guvernarea României.

UPDATE ORA 19 Constănţenii au început să se adune la Harta arheologică şi în faţa Prefecturii din Constanţa. Demonstranţii îşi cheamă cunoscuţii la protestul care marchează o săptămână de la tragedia din Clubul Colectiv. Pe paginile de Facebook unde s-au făcut convocările, oamenii îşi anunţă prezenţa, spunând că se îndreaptă spre locul indicat.

Constanţa - a patra zi de proteste Foto Mariana Radu

Foto Mariana Radu

Vineri, constănţenii sunt aşteptaţi din nou în stradă, începând cu ora 18.30, în zona Harta arheologică-Prefectura Constanţa. De data aceasta, nu se va mai pleca în marş, ci protestatarii vor rămâne grupaţi. Toţi artiştii din oraş sunt aşteptaţi la acţiunea de stradă care va comemora o săptămână de la tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti.

„Va rog sa faceti propuneri pentru protestul din aceasta seara. Cel mai probabil, astazi vom avea cu totii in mana si o lista cu revendicarile cerute de protestatarii din tara. Sa vedem de unde facem rost de bani pentru a printa foile. Va incurajez pe toti sa va adresati multimii la portavoce si sa nu bagati in seama potentialii agitatori care au ca unic scop sa ne strice manifestatia. Este protestul cetatenilor si asa trebuie sa ramana! Schimbare!“, a cerut Andrei Eduard Burghelia, unul dintre organizatori. 

Constanţa - A patra zi de proteste Video Alexandru Marian

Constanţa - A patra zi de proteste. Rugăciunea „Tatăl nostru“ Video Manuela Dragomir

image

Foto Mariana Iancu

Constanţa - a patra zi de proteste Foto Alexandru Cosor

Foto Alexandru Cosor

Joi seara, peste 3.500 de protestatari au mărşăluit pe principalele bulevarde ale oraşului Constanţa. Protestul a început cu intonarea „Imnului golanilor“ şi s-a sfârşit în faţa Prefecturii târziu în noapte.

Constanţa a trăit în seara de miercuri cea mai mare manifestaţie de stradă din ultimii ani. Momentul de vârf a strâns peste 5.000 persoane, care au mărşăluit entuziaşti pe traseul Prefectură - Capitol - Dacia - City Mall - Casa de Cultură - I.Gh.Duca - Fantasio - Prefectură. 

La întoarcerea de la Prefectură, alte sute de oameni aşteptau să demonstreze în faţa clădirii administrative a Constanţei. Ei au scandat ore în şir: „Corupţia ucide“, „A venit momentul / Jos Parlamentul!“, „Afară, afară cu mafia din ţară“, „Să vă fie frică / Poporul se ridică“, „Ole-ole-ola / Începe Revoluţia / O dorinţă sinceră / România Liberă“. 


Vă mai recomandăm:

Protestul de la Constanţa. Aproape 3.500 manifestanţi au scandat pentru schimbarea sistemului: „Dacă ne înfruntă munţii/ Cu munţii ne vom bate“

Cea mai mare manifestaţie de stradă de la Constanţa. Peste 5.000 oameni au plecat în marş şi au scandat: „Corupţia ucide“, „A venit momentul/Jos Parlamentul!“

Constănţenii, protest în faţa Prefecturii. Oamenii cer demisia Guvernului Ponta: „Morţii nu ne lasă, nu plecăm acasă!“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite