UPDATE A treia zi de proteste la Târgu Jiu. Zeci de tineri şi-au dat întâlnire în centrul oraşului la „plimbarea de seară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de tineri au ieşit în stradă în Tâgu Jiu                                                     (sursă foto: Dan Popescu)
Sute de tineri au ieşit în stradă în Tâgu Jiu                                                     (sursă foto: Dan Popescu)

Câteva zeci de persoane s-au strâns pe stradă, vineri seară, la un protest similar cu cel din marile oraşe ale ţării. Oamenii au scandat mesaje împotriva întregii clase politice româneşti, acuzată de corupţie, dar şi de tragedia de vinerea trecută din Clubul Colectiv, din Bucureşti.

UPDATE Doar câteva zeci de persoane s-au mai adunat, vineri seară, în Piaţa Prefecturii, la protestele din Târgu Jiu, scandând mesaje împotriva clasei politice actuale, acuzată că este foarte coruptă. Mişcările în stradă s-au finalizat până la orele 22.00.

Organizarea protestelor este făcută pe facebook. Tinerii au creat diverse evenimente la care-i invită să participe pe alţi tineri. 

„Ne vrem ţara înapoi“ este un alt eveniment creat pe facebook care va avea loc vineri, la ora 17,00. „STOP CORUPŢIEI - STOP MANIPULĂRII - STOP ABUZURILOR - STOP JAFULUI-STOP DEFRIŞĂRILOR DE PĂDURI-STOP MINCIUNII-STOP SĂRĂCIEI - STOP SCLAVIEI. Numărul decedaţilor a crescut la 32! Haideţi să ieşim, suntem tineri, e ţara noastră! Dacă noi tăcem cine o să ne salveze de nişte hoţi care continuă să ne fure?! De ce să ne plângem pe facebook când putem să mergem să ne apărăm drepturile? Şansa vine o dată la generaţie. Haideţi să nu pierdem această şansă! Numai împreună vom reuşi!“

Targu Jiu

SCHIMBARE ŞI DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT! Targu Jiu este un alt eveniment creat pe facebook de către un tânăr, care le recomandă participanţilor să nu se lase manipulaţi de partide: „Propun ca toţi să iese în stradă şi să nu se lase impinşi de partide în direcţia care vor. (...) Votaţi voi pentru legi care sunt cu poporul. Nu permiteţi parlamentarilor să decidă în locul vostru. Evoluaţi din cuşca în care aţi fost închişi. Tragedia care s-a întâmplat nu trebuie să fie un instrument politic“.

Miercuri seară, aproximativ 500 de tineri au ieşit în stradă. Aceştia au scandat împotriva clasei politice şi au pornit într-un marş pe străzile din Târgu Jiu. Şi aseară, în centrul oraşului au ieşit aproximati 300 de tineri.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite