FOTO VIDEO Petiţie în 12 puncte citită la Focşani de protestatari. Ei au cerut printre altele suspendarea lui Marian Oprişan şi guvern de tehnocraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum, protestele au fost paşnice
Până acum, protestele au fost paşnice

În jur de 100 de oamni au venit de la ora 20.00 în Piaţa Unirii la o nouă acţiune de proteste îndreptată împotriva corupţiei.

În a treia seară de proteste de la Focşani, în Piaţa Unirii, unde s-au adunat aproximativ 100 de oameni, reprezentanţii tinerilor au citit o petiţie adresată autorităţilor centrale şi locale, în frunte cu preşedintele ţării. De această dată, jandarmii au fost mai îngăsuitori şi nu i-au mai legitimat pe tineri, aşa cum au făcut-o joi seara., într-o acţiune de intimidare care nu-şi avea scopul.

Tinerii au citit la o portavoce o petiţie în 12 puncte, cu următoarele revendicări:

1.Comunicarea publica si de urgenţă de către Primul Ministru Interimar a datelor reale privind situatia economică şi bugetară a României la predarea mandatului lui Victor Ponta.
2.Suspendarea din functie a Presedintelui Consiliului Judetean  Marian Oprisan pana la solutionarea dosarului de abuz in serviciu.
 3.Numirea unui Guvern de Tehnocrati pana la urmatoarele alegeri si depunerea garantiilor de:
a)Modificarea legii partidelor politice si finantarea campanilor electorale.
b)Alegerea primarilor din doua tururi de scrutin.
c)Parlament bicameral cu un numar de maxim 300 de alesi.
d)Modificarea legii electorale si inlaturarea barierelor legislative pentru partidele mici,locale si regionale pentru o mai buna reprezentativitate.


 4.Anularea imunitatii pentru parlamentari si membrii ai Guvernului.
 5.Retragerea mandatului Avocatului Poporului.
 6.Depolitizarea tuturor institutiilor statului si desfiintarea Consiliului National al Audiovizualului.
 7.Confiscarea EXTINSA a averilor dobandite ilicit.
 8.Confiscarea si recuperarea de urgenta a prejudiciilor aduse statului de catre persoanele condamnate prin sentinte definitive.

1


 9.Limitarea prin lege a numarului de Ordonante de Urgenta ale GUVERNULUI.
  10. BISERICA:
a)Stoparea finantarii si impozitarea tuturor activitatilor (economice) prin instituirea unui drept de proprietate REAL al mirenilor in raport cu bisericile lor.
b)Constituirea unui Grup de Reflectie pentru innoirea si adaptarea BISERICII IN CONTEMPORAN.
 11.Limitarea numarului de mandate a PARLAMENTARILOR la maximum doua.

1


 
12.Reducerea privilegiilor pentru demnitari si  salariilor acestora la MINIMUL PE ECONOMIE!!!!   

1

După citirea proclamaţiei de către Alexandra Mazilu, cei 100 de protestatari au plecat într-un marş pe străzile oraşului, cu revenire în Piaţa Unirii, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria victimelor Colectiv, dispărute tragic din viaţă exact în urmă cu o săptămână.

1
1
image
1

              

Cea de a treia seară de proteste de la Focşani se anunţă şi cea mai importantă ca participare de până acum.

Pe reţelele de socializare, oamenii spun că vor veni în centrul oraşului să ceară tragerea pe linie moartă a autorităţilor suspectate de fapte de corupţie, cel puţin până la soluţionarea lor în instanţă.

Jandarmii spun că nu vor mai fi atât de scrupuloşi ca joi seara, când s-a încercat, din punctul nostru de vedere, o acţiune de intimidare a celor care şi-au dorit să participe la manifestaţie.

"S-a dorit a fi o acţiune preventivă a celor care participă la evenimentele de comemorare. Bănuim că s-a înţeles şi nu o să mai fie nevoie să mai continuăm cu acţiunile de informare", ne-a declarat plt. adj. şef Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vrancea.

Este cea de a treia seară de manifestaţii la Focşani, după ce miercuri au ieşit în stradă aproape 1000 de aomeni, iar joi seara în jur de 500.

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite