UPDATE VIDEO Râmnicenii, marş de solidaritate cu victimele incendiului din Club Colectiv. Un tânăr a venit la protest costumat în patriarh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de râmniceni au participat vineri seara la un marş de solidaritate cu victimele incendiului din Clubul Colectiv. Mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare.

UPDATE: Participanţii la marş s-au deplasat pe traseul Tribunalul Vâlcea-Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari"-Parcul de lângă Teatrul "Anton Pann"-Gară-Casa Ştiinţei. Grupul de protestatarii a scandat lozinci antisistem şi în parcul de lângă Teatrul "Anton Pann". În mijlocul protestatarilor a apărut la un moment dat un tânăr îmbrăcat în veşminte albe, o imitaţie de sutană. 

"Vrem să-l vedem pe Preafericitul Daniel în mijlocul oamenilor, asta e mesajul nostru", a comentat tânărul. 

Cei mai mulţi dintre participanţii la protestul de pe străzile din Râmnicu Vâlcea, de vineri seara, au fost tineri. În timpul marşului, râmnicenii au huiduit inclusiv în momentul când au trecut prin faţa casei lui Mircia Gutău, fostul primar al Râmnicului. 

UPDATE: Grupul manifestanţilor de la Râmnicu Vâlcea numără peste 400 de persoane. Protestatarii au plecat în marş prin oraş. 

UPDATE: Câteva sute  de persoane s-au adunat în faţa Tribunalului Vâlcea pentru a protesta împotriva sistemului. Se scandează „Vrem spitale, nu catedrale” şi „Jos corupţia”. 

   

proteste valcea

Stirea initiala:

O săptămână de la tragedia din Colectiv. Râmnicenii, marş de solidaritate cu victimele incendiului din Club Colectiv

Râmnicenii sunt aşteptaţi în această seară, în stradă, la un marş de solidaritate cu victimele incendiului din Clubul Colectiv. Mobilizarea se face pe reţelele de socializare, iar locul de întâlnire este scuarul din faţa Tribunalului Vâlcea.

Câteva sute de locuitori din Râmnicu Vâlcea au ieşit în stradă în această săptămână, în semn de solidaritate românii din toată ţara care au protestat împotriva sistemului politic. De asemenea, râmnicenii au ţinut un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv şi au aprins lumânări la monumentul închinat eroilor Revoluţiei din 1989, din faţa Tribunalului Vâlcea. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite