Mesajul emoţionant al preoţilor bistriţeni pentru tineri: „Iubiţi-vă mult! Viaţa este scurtă şi trebuie s-o trăieşti frumos!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii bistriţeni s-au rugat vineri pentru cei care au decedat în incendiu acum o săptămână, dar şi pentru sănătatea celor răniţi FOTO: Bianca Sara
Preoţii bistriţeni s-au rugat vineri pentru cei care au decedat în incendiu acum o săptămână, dar şi pentru sănătatea celor răniţi FOTO: Bianca Sara

Vineri, la exact o săptămână de la tragedia din Club Colectiv, în urma căreia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, peste 10 preoţi bistriţeni s-au rugat pentru sufletele celor care au pierit, dar şi pentru cei care încă se luptă să trăiască. Protestele au continuat şi vineri, cei prezenţi aprinzând şi câte o lumânare pentru decedaţi.

Vineri, începând cu ora 18:00, peste 10 preoţi din Bistriţa şi din împrejurimi au ieşit în curtea Protopopiatului Ortodox, unde s-au rugat pentru sufletele celor care au pierit în incendiul care a cuprins Club Colectiv, de acum o săptămână.

Bistriţenii de toate vârstele, care au venit să se roage pentru tinerii care şi-au pierdut viaţa, abia şi-au reţinut lacrimile atunci când preoţii au început să le spună numele celor care s-au dus la cer acum o săptămână. Alături de bistriţeni au fost şi câteva măicuţe de la două mănăstiri din judeţ. 

De asemenea, preoţii le-au urat sănătate celor care încă se luptă pentru viaţa lor, precizând că toată săptămâna s-au rugat la Dumnezeu să îi facă bine. Preoţii s-au rugat şi pentru bărbatul din Braşov, care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la fabrica de pâine. 

Slujitorii Domnului le-au recomandat celor prezenţi să nu se depărteze de Biserică şi să nu o considere un duşman, întrucât aceasta este alături de ei şi atunci când plâng şi atunci când râd. 

„Le-aş transmite tinerilor: iubiţi-vă mult, bucuraţi-vă de mireasma florilor de tei ale lui Eminescu, pentru că viaţa este scurtă şi trebuie s-o trăiţi frumos. Biserica este mama poporului român, nu o blamaţi”, a fost mesajul transmis de preoţi.

Şi protestatarii, în jur de 250 la număr, care au ieşit pentru a treia oară în stradă le-au adus un ultim omagiu celor care au pierit în incendiul de vineri în Bucureşti. 

Aceştia au aprins lumânări în memoria lor în faţa Primăriei Bistriţa şi au păstrat un moment de reculegere, după care şi-au reluat marşul şi scandările anti-sistem. 

„Le-am arătat că acţiunile lor corupte au repercursiuni. Ori de câte ori vom fi nedreptăţiţi vom ieşi cu miile în stradă”, a fost mesajul transmis mulţimii de către unul dintre liderii protestatarilor. 

Vă mai recomandăm:

Proteste în Bucureşti, pentru a patra seară consecutiv. Protestatarii se ciocnesc cu agitatorii: „Vă vindeţi pe 20 de lei!”

„România, nu uita, Bistriţa-i de partea ta!” Tânăra generaţie dă pentru a doua zi o lecţie de solidaritate şi democraţie

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite