Ştefan Vlaston

Ştefan Vlaston

Profesor
Vezi mai multe
 • acum 15 ore

  PSD are de răspuns la o întrebare. Dacă consideră guvernul Cîţu un „dezastru”, de ce nu-l dă jos cu moţiune de cenzură?

  Este o fractură logică aici. Vasile Dâncu apreciază că premierul Cîţu este cel mai bun agent electoral pentru PSD, un alt lider PSD i-a spus ziaristului Zachmann că „premierul Cîţu trebuie împăiat şi ţinut la guvern”. PSD vrea să câştige alegerile din 2024 cu ajutorul lui Cîţu premier. Dar ce fel de ţară va „moşteni” PSD? O ţară vlăguită de explozia preţurilor, supraîndatorată, cu moralul la pământ?

 • acum 4 zile

  Dacă va câştiga şefia PNL, Florin Cîţu va continua guvernarea cu un executiv minoritar şantajat de PSD

  Toate semnalele din ultimele zile spre această concluzie ne duc. Liberalii din „echipa câştigătoare” îi ameninţă pe cei de la USR PLUS că vor primi mai puţine ministere şi un nou acord de coaliţie, iar lipsa de reacţie a PSD în chestiunea moţiunii de cenzură ne arată că s-a bătut deja palma. Şi Vasile Dâncu recunoaşte: „Cîţu este cel mai bun agent electoral pentru noi”.

 • acum 5 zile

  Semne bune şcoala nu are…

  N-ar trebui să stricăm atmosfera de sărbătoare din multe familii, prilejuită de deschiderea unui nou an şcolar. Mă adresez în special autorităţilor, care sunt prinse, a câta oară, nepregătite. Dacă pandemia va închide şcolile, vom avea al patrulea semestru de şcoală pierdut. Cu cele trei pierdute anterior, doi ani de şcoală pierduţi! Iar elevii îşi continuă şcoala, deşi nu inţeleg mai nimic.

 • acum 7 zile

  Clipul Florin Cîţu-Superman ne arată că premierul a dat în mintea copiilor. Aştept comentariul: nu este absolut deloc îngrijorător!

  Afirmaţia din titlu aparţine lui Ludovic Orban. Iar comentariul îl aştept de la preşedintele Iohannis, ca urmare a unei alte caracterizări asemănătoare. Suntem într-o situaţie „absolut îngrijorătoare”, iar premierul se visează Superman. Exact ca un copil de şase ani. Putea folosi modelul Spiderman, mai de actualitate. Cum ieşim din această criză, care ne dă fiori în contextul intern şi extern în care ne găsim? Nimeni nu pare să ştie.

 • acum 8 zile
 • acum 9 zile

  PNL condus de Florin Cîţu va ajunge o anexă a lui Iohannis, cu un guvern minoritar şantajat de PSD

  Miza acestor zile o constituie cele 40 de miliarde de euro din PNDL 3 şi PNRR. Toţi ochii stau aţintiţi pe aceşti bani şi fiecare îşi face calculele cum să profite mai mult de ei. Asta îşi calculează „echipa câştigătoare” a lui Cîţu, în frunte cu Emil Boc şi ceilalţi. USR PLUS, Orban şi Bolojan n-au „pus botul” la banii aceştia foarte mulţi. Jockerul perfect care să ducă la capăt acest jaf este Florin Cîţu.

 • acum 10 zile

  Agenţia Fitch ne trage de urechi. Criza politică ar putea periclita capacitatea României de a se împrumuta

  Este exact ce am susţinut în multe articole. Că premierul Cîţu susţine acum altceva decât în 2012, şi anume că devalorizare leului nu este generată de  criza politică, nu mă miră. Dar că nici preşedintele Iohannis nu înţelege este peste puterea mea de pricepere. Una din consecinţele acestei crize politice, poate cea mai gravă, este că România riscă să rămână fără acces la împrumuturi, acum în prag de toamnă şi iarnă.

 • acum 11 zile

  Cine-şi va lua la iarnă înjurăturile oamenilor care îngheaţă în case? Iohannis, Câţu şi PNL

  Conducătorii noştri sunt inconştienţi şi iresponsabili. După creşterea abruptă a preţurilor la energie, specialiştii anunţă o criză mondială la gaze, care vor ajunge la preţuri inaccesibile. Oricum, se anunţă o iarnă foarte grea, peste doar două luni. Şi ei ce fac?  Se ceartă în piaţa publică, care cu cine se aliază mai toxic. Cîţu acuză USR PLUS că face alianţă cu AUR, USR PLUS îl acuză pe Cîţu că se aliază cu PSD. Ca şi cum asta e durerea acum.

Vezi mai multe
Modifică Setările