Trei surori, cu vârste între 3 şi 8 ani, au ajuns în comă alcoolică la spital. Mânate de foamea cumplită, fetiţele au mâncat vişinele alcoolizate ale mamei 9

Şase copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani, din localitatea vasluiană Avrămeşti, au fost scoşi din familie de Protecţia Copilului, după ce s-a constatat că erau puşi în pericol de propria mamă. Copiii erau înfometaţi, supuşi unor pedepse crunte şi închişi în beci printre şobolani.

Trei surori, cu vârste între 3 şi 8 ani, au ajuns în comă alcoolică la spital. Mânate de foamea cumplită, fetiţele au mâncat vişinele alcoolizate ale mamei Vezi comentarii 9

O fetiţă de 11 ani a fugit în toiul nopţii de acasă, după ce mama şi-a părăsit familia. Mesajul tulburător al copilei care devenise mămica fraţilor mai mici

O fetiţă de 11 ani a fugit în toiul nopţii de acasă, după ce mama şi-a părăsit familia. Mesajul tulburător al copilei care devenise mămica fraţilor mai mici

Peste 100 de forţe de ordine din Vaslui sunt în căutarea unei fetiţe de 11 ani, din localitatea Bălteni, care a dispărut de acasă în noaptea de 12/13 iunie. Copila a lăsat un bilet în care anunţă că a recurs la acest gest, deoarece mama a decis să plece definitiv în Republica Moldova, lăsând-o împreună cu fraţii mai mici în grija tatălui.

Judecătorii au aprobat prima eliberare condiţionată în cazul celor 7 violatori din Vaslui. Detaliile deciziei care încă n-a fost contestată de procurori

Judecătorii au aprobat prima eliberare condiţionată în cazul celor 7 violatori din Vaslui. Detaliile deciziei care încă n-a fost contestată de procurori

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au admis prima eliberare condiţionată în cazul celor şapte violatori din Vaslui, condamnaţi în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare. Decizia vine după ce, iniţial, un alt complet de judecată s-a opus liberării condamnatului care a primit cea mai mică pedeapsă.

Clanurile de rromi din Bârlad care au pus stăpânire pe afacerile cu ţigări, luate cu asalt de poliţişti. Şapte persoane au fost arestate

Clanurile de rromi din Bârlad care au pus stăpânire pe afacerile cu ţigări, luate cu asalt de poliţişti. Şapte persoane au fost arestate

Şapte persoane, ce aparţin unor clanuri de rromi din municipiul Bârlad, au fost arestate preventiv fiind acuzate de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări. Pe plan local afacerile cu ţigări de contrabandă vândute de membrii familiilor Dura, Ţaga şi Berescu erau de notorietate, rromii fiind vizaţi şi de alte anchete.

Nu credeam că o să o văd pe Simona câştigând Roland Garros-ul – nu după înfrângerea din finala anul trecut. Probabil că undeva, în subconştient, îmi spuneam că nu merităm, că nici unul dintre noi nu poate avea determinarea, disciplina, tăria mentală şi morală, dacă vreţi, să întoarcă o astfel de înfrângere şi să devină campioană în acelaşi loc, peste un an.

acum 9 zile · comentarii (33)

La 9/21 iunie 1848, în localitatea-port Islaz (situată la vărsarea Oltului în Dunăre), din fostul judeţ Romanaţi (azi, în judeţul Teleorman), revoluţionarii paşoptişti, purtători ai valorilor novatoare din Europa, unde se organizaseră politic şi cultural, insuflaţi de memorabilele cuvinte ”Libertate Egalitate Fraternitate!” declanşau Revoluţia de la 1848 din Ţara Românească.

acum 9 zile · comentarii (12)

Nu, nu este vorba despre WC-ul în care, zice-se, s-ar fi întrunit o majoritate a judecătorilor constituţionali ca să repare naturelul simţitor al ministrului Justiţiei. Până apar dovezi, acest episod este doar o snoavă care va intra în jurisprudenţa neoficială a prestigioasei instituţii. WC-ul la care mă refer este o afacere urât mirositoare, gestantă de aproape trei decenii, născută de câteva săptămâni şi detonată public de câteva zile.

acum 14 zile · comentarii (113)

Cadrul fiscal de care depind producătorii din Marea Neagră să îşi fundamenteze decizia de investiţie este sub un mare semn de incertitudine. Negocierile dintre statul român şi cei de la Exxon, Black Sea Oil&Gas, Romgaz, LukOil şi OMV Petrom privind reglementările Legii Offshore au ajuns într-un impas. Cum s-a întâmplat acest lucru şi de ce este important ca părţile să lămurească toate aceste aspecte până la 30 iunie?

acum 14 zile · comentarii (4)

Titlul de mai sus este, contrar tuturor aparenţelor, o ştire adevărată. În contextul din Republica Moldova, se pune la îndoială orice. Nu cumva Andrei Năstase este un pseudonim? Nu cumva le-a pierdut dar propaganda românească/europeană lucrează eficient? Alegeri? Poate că de fapt nici nu au fost alegeri, ci doar o consultare online

acum 14 zile · comentarii (1)

Este la modă de ceva ani să-ţi faci autocritica pentru greşelile istoriei – şi să vorbeşti, din nou şi din nou, despre problemele morale ale trecutului mai mult sau mai puţin îndepărtat. Dar când vom ajunge, sau vom ajunge oare să vorbim despre problemele morale ale prezentului?

acum 14 zile · comentarii (2)

Trebuie să recunoaştem cu toţii că avem o situaţie de Guinness Book. Unică în lume. Paznicul Constituţiei nu respectă Constituţia! Cum spuneam şi altă dată, am pus lupul paznic la stână! Am aşteptat să văd opinia juriştilor. A venit şi din partea asociaţiei VeDem Just şi a multor jurişti specialişti în drept constituţional.

acum 14 zile · comentarii (32)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 14 zile · comentarii (5)

Un scandal de amploare a venit să dubleze ecourile ultimului raport olandezo-australian despre doborârea cursei MH17 deasupra Donbasului, atunci când un dispozitiv anti-rachete BUK care făcea parte dintr-un complex al Brigăzii 53 anti-aeriene din Kursk, şi despre responsabilitatea Federaţiei Ruse pentru doborârea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, la 17 iulie 2014.

acum 14 zile · comentarii (73)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 3 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 3 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 3 ani · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 3 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 3 ani · comentarii (10)