Cum a ajuns Vasluiul pe harta celor mai aşteptate evenimente muzicale ale anului. Open Camp, la a zecea ediţie: Vama, Taxi, Bucovina, S.A.R.S., printre invitaţi

Cum a ajuns Vasluiul pe harta celor mai aşteptate evenimente muzicale ale anului. Open Camp, la a zecea ediţie: Vama, Taxi, Bucovina, S.A.R.S., printre invitaţi

Cea de-a zecea ediţie a festivalului de muzică şi cultură urbană Open Camp Vaslui se va desfăşura în perioada 19-21 iulie în locaţia devenită tradiţională- poligonul de tir din pădurea Paiu. La eveniment sunt aşteptate peste 20 de trupe din ţară şi din străinătate. Dincolo de concerte, organizatorii au pregătit vasluienilor mai multe proiecte, Open Camp devenind în ultimii mai mai mult decât un festival de muzică.

Lupta pentru protejarea sistemelor informatice începe să capete noi valenţe. Pe de o parte, soluţiile de securitate au devenit mai complexe şi comprehensive, pe de altă parte însă, atacurile cibernetice sunt tot mai greu de detectat şi de investigat. Atât experţii de securitate, cât şi infractorii cibernetici, au început să fie tot mai interesaţi de utilizarea inteligenţei artificiale pentru perfecţionarea instrumentelor create.

acum 4 zile · comentarii (3)

Înainte de a pleca în concediu, Tăriceanu a ţinut să adreseze un avertisment celor de la PSD, în legătură cu prezidenţiabilul comun PSD-ALDE. Avertismentul poate fi interpretat şi ca un şantaj, în sensul că va forma o altă coaliţie, cu un alt partid, cu Pro România. Să ai o alianţă electorală cu Pro România şi una de guvernare cu PSD, poate fi o situaţie cel puţin ciudată.

acum 4 zile · comentarii (14)

Vă rugăm să vă aşezaţi şi să puneţi cafeluţa cât mai departe de laptop. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat prin Ordinul nr. 337/2019 din 23 mai 2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 11 iulie 2019 drepturile salariale ale directorului general (DG) de la INCD ÎN SILVICULTURĂ „MARIN DRĂCEA” pentru anul 2019 totalizează 1.943.000 lei!

acum 4 zile · comentarii (2)

De o săptămână, Renate Weber este Avocatul Poporului, preluând funcţia de la Victor Ciorbea ca urmare a votului dat de Parlament pe 26 iunie. Susţinută de PSD-ALDE, ea a câştigat competiţia în faţa lui Peter Eckstein-Kovacs (sprijint de PNL, USR şi UDMR) şi a lui Cătălin Voinea Mic din partea PMP.

acum 5 zile · comentarii (6)

O veritabilă explozie de bucurie ieri pe reţelele sociale. Românii au uitat dintr-o dată, ca prin minune, de necazuri, de tot ceea ce îi desparte. Şi-au regăsit fie şi numai pentru o zi solidaritatea şi mândria naţională. Aşa cum nu se mai întâmplă, din păcate, decât cu ocazia marilor bucurii ori, la polul opus, a tragediilor care îndoliază o ţară.

acum 5 zile · comentarii (64)

Cine îşi mai aduce aminte de crima abominabilă din 2012, când studenta japoneză Yurica Masuno, venită în România să predea japoneza la un liceu din Craiova, a fost violată şi ucisă de o bestie, un combinator de taxi, un recidivist periculos ignorat de autorităţile române (incredibil, având la activ 3 crime, 7 violuri, 5 tâlharii, 6 violări de domiciliu şi un comportament  agresiv şi deviant cunoscut de toată lumea).

acum 6 zile · comentarii (3)

New York Times a scris că, alături de dramaturgul Henrik Ibsen şi de pictorul Edvard Munch, Jo Nesbo reprezintă cea mai importantă moştenire culturală pe care Norvegia a dat-o lumii. Un geniu al literaturii poliţiste, Jo Nesbo este printre cei mai citiţi autori ai planetei, cărţile sale vânzându-se în zeci de milioane de exemplare. În tinereţe a fost fotbalist, mai târziu muzician pentru ca apoi să se dedice literaturii.

acum 5 zile · comentarii (1)

Cine îşi mai aduce aminte de crima abominabilă din 2012, când studenta japoneză Yurica Masuno, venită în România să predea japoneza la un liceu din Craiova, a fost violată şi ucisă de o bestie, un combinator de taxi, un recidivist periculos ignorat de autorităţile române (incredibil, având la activ 3 crime, 7 violuri, 5 tâlharii, 6 violări de domiciliu şi un comportament  agresiv şi deviant cunoscut de toată lumea).

acum 6 zile · comentarii (3)

În urmă cu o lună, în timpul instalării la Chişinău a guvernului susţinut de coaliţia formată din blocul ACUM şi socialişti, s-au făcut speculaţii despre o înţelegere între Rusia şi SUA în privinţa Republicii Moldova. Analiştii susţineau că Rusia obţine controlul asupra Chişinăului în schimbul renunţării la sprijinirea regimului Maduro în Venezuela. Agenda vizitei în Europa a subsecretarului de stat, David Hale, dezminte aceste speculaţii.

acum 6 zile · comentarii (25)

Dr. Frank Hoffmann (Germania) a produs o revoluţie în depistarea cancerului la sân. El instruieşte femei nevăzătoare să devină examinatori medicali tactili. Datorita sensibilităţii tactile superioare, acestea descoperă cu 50% mai multe tumori şi cu 28% mai multe alteraţii de dimensiuni mici decât doctorii specializaţi. Dr. Hoffmann, Ashoka Fellow vine în România la invitaţia Ashoka România în 16 februarie pentru a-şi prezenta inovaţia socială.

acum 6 zile · comentarii (0)

Au mai fost scandaluri, certuri, ameninţări mai puţin voalate. Dar ceea ce publică azi publicaţia britanică Mail On Sunday chiar este fără precedent şi ridică întrebări extrem de grave, pe măsura acuzaţiilor teribile aduse administraţiei Trump şi preşedintelui SUA personal de Sir Kim Darroch, ambasadorul britanic la Washington.

acum 12 zile · comentarii (86)

În sfârşit, premierul Dăncilă şi ministrul Teodorovici recunosc, cu jumătate de gură, că nu au bani la buget. Teodorovici spune că deficitul bugetar e foarte mare, 11 miliarde lei (de fapt 14,7, conform execuţiei bugetare la 5 luni), şi că la rectificarea bugetară din iulie se va face o evaluare şi va propune reducerea personalului din unele ministere şi agenţii. Nu este prima dată când ameninţă cu reducerea personalului bugetar.

acum 12 zile · comentarii (16)

Că învăţământul nostru e prost ştim de vreo câteva decenii. Că nimeni nu se atinge de o curriculă şcolară învechită în ciuda atâtor avertismente vedem, simţim şi protestăm degeaba tot de vreo câteva decenii. Dar că se mai inventează în fiecare an alte şi alte strategii de tortură psihică la adresa copiilor şi părinţilor este peste puterile de înţelegere şi suportare ale unui om normal.

acum 15 zile · comentarii (1)

În România, cine vrea să ştie cum stăm cu autostrăzile are o dilema: în curentul informaţiilor având că sursă percepţia publică, lumea este nemulţumită şi convingerea generală este că stăm foarte prost. Pe contracurentul informaţiilor oficiale, autorităţile debordează de satisfacţie, lăudând-se cu realizările viitoare pe care le pregătesc în prezent, ca să repare trecutul, moştenire grea.

acum 15 zile · comentarii (2)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 4 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 4 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 4 ani · comentarii (70)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 4 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 5 ani · comentarii (10)