O asistentă medicală din Marghita, confirmată cu Covid-19 la câteva zile după nunta la care a avut peste 100 de invitaţi | coronavirus

O asistentă medicală din Marghita, confirmată cu Covid-19 la câteva zile după nunta la care a avut peste 100 de invitaţi

O asistentă medicală ATI de la Spitalul orăşenesc Marghita, proaspăt soţie de poliţist, a fost confirmată cu COVID-19. Cei doi s-au căsătorit sâmbăta trecută, iar la nunta care a avut loc într-un local din Marghita, au participat peste 100 de invitaţi. În aceeaşi zi, la Oradea, a mai avut loc o nuntă, cu peste 350 de invitaţi, mireasa fiind de asemenea confirmată cu COVID-19, marţi.

Nuntă cu 350 de persoane, oprită la Oradea. Socrul mare, fost şef al Poliţiei Bihor, a ascuns lista cu invitaţi

Nuntă cu 350 de persoane, oprită la Oradea. Socrul mare, fost şef al Poliţiei Bihor, a ascuns lista cu invitaţi

Nunta fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, comisarul şef (r) Eugen Boc, în prezent pensionar, a fost întreruptă, sâmbătă seara, de foştii subalterni ai ofiţerului, care verificau respectarea măsurilor anti - COVID 19 în sălile de evenimente, şi care au descoperit că la petrecere se aflau 350 de persoane, în timp ce maximul admis era de 150.

Toate ţările se confruntă cu problemele ridicate de pandemie în funcţionarea învăţământului. Este o premieră acest început de an şcolar, şi mai toată lumea bâjbâie şi caută soluţii. La noi, foarte multe şi importante sarcini revin APL-urilor (Autorităţi Publice Locale). Numai că multe APL-uri nu au resurse financiare şi nici oameni calificaţi să facă faţă acestor sarcini.

acum 2 luni · comentarii (5)

La periferia Europei, tensiunile care implică o serie de ţări concurente cresc. Criza din Belarus a stârnit temeri că o intervenţie armată rusă este posibilă în orice moment. În estul Mediteranei, Turcia a devenit o provocare împotriva Greciei, Egiptului, Ciprului şi Franţei. Dacă SUA dialoghează cu Irakul, Rusia dialoghează cu Iranul. Cele două  puteri sunt în competiţie în Orientul Mijlociu.

acum 2 luni · comentarii (30)

Pe 31 august, în Ziua sărbătorii Limba Noastră cea Română, Donald Tusk a făcut cea mai clară dovadă privind respectful faţă de limba română. Preşedintele Partidului Popular European, fost premier polonez şi Preşedinte al Consiliului European a demonstrat cum se serbează şi cum se arată respectul faţă de limba română: vorbind-o corect! Mai corect decât cei mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, mai corect decât mulţi români.

acum 2 luni · comentarii (49)

13 noiembrie 1795. În Bucureşti a dat bruma, iar Maria scrie lângă fereastră. E o confesiune, pe care încearcă s-o spună fără înflorituri, ca-ntr-un roman din ziua de zi. De la bun început se prezintă ca fată săracă. Toate i se trag de aici. Deşi nu e chiar orişicine. Are casă în Bucureşti, într-o mahala bună, fiind vecină cu protopopul Constandin Pop.

acum 2 luni · comentarii (4)

Marcel Ciolacu este liderul care câştigă din înfrângerile propriului partid. Dacă îi va ieşi pasenţa întocmai cum îşi doreşte, PSD va ajunge un partid mai mic decât este în prezent, dar va fi total în mâna sa. Pentru aceasta, mai are nevoie ca încă un adversar să-şi rupă gâtul, electoral vorbind, anume primarul în funcţie al Capitalei.

acum 2 luni · comentarii (30)

La Moscova, pe 2 septembrie 2020, miniştrii de externe din Belarus şi Federaţia Rusă vor discuta relaţia dintre cele două state ex-sovietice. Anterior, pe 30 august - ziua celei mai mari manifestaţii contra dictatorului din Minsk - a avut loc o conversaţie telefonică a lui Lukashenko cu Putin, despre: 1. cooperarea bilaterală, 2. situaţia actuală din Belarus, dar şi din jurul acestei republici, 3. o vizită la Moscova, a dictatorului din Belarus.

acum 2 luni · comentarii (6)

Un război surd are loc în Siria în această perioadă în care trupele ruse şi americane au intrat în contact şi în confruntări directe în numeroase zone pe teren. Flancaţi de companiile militare private controlate de GRU şi de trupele guvernamentale siriene, ruşii au declanşat o campanie de şicanare şi atacuri directe asupra trupelor americane din nord-estul Siriei, pe care doresc să le împingă afară din Siria.

acum 2 luni · comentarii (43)

Succesul guvernului Orban de la finele acestui august trebuie citat în manualele anticorupţie. Deşi, dacă mă gândesc mai bine, într-un singur manual anticorupţie, cel în bruxeleză, pus pe coloana din dreapta (pe stînga – premierul bulgar Borisov, căruia trebuia să i se ridice MCV-ul anul ăsta şi teancul de euro de pe noptieră cu care a fost filmat de atunci). Că în restul lumii ce s-a petrecut la Bucureşti nu e de fapt aşa de original.

acum 2 luni · comentarii (0)

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului liberal a rămas un act ratat, o înfrângere tehnică, din lipsă de cvorum pentru PSD. Politic, spectacolul a fost gândit pentru congresul social-democraţilor, dar odată îndeplinit scopul, alegerea lui Marcel Ciolacu în fruntea partidului, moţiunea devenise un lest de care social-democraţii aveau nevoie să se debaraseze cu pierderi cât mai mici de imagine.

acum 2 luni · comentarii (67)

Ştiaţi că până în 2028 73% dintre companii vor avea echipe care lucrează remote? Cel puţin asta susţin cei de la Upwork. Însă în condiţiile în care oamenii sunt fiinţe sociale cărora izolarea nu le face tocmai bine, mă întreb cum vor aborda companiile subiectul motivării echipelor remote. Eu am testat deja câteva metode pe care le-am descris mai jos.

acum 2 luni · comentarii (0)

Tot mai multe semnale vin dinspre învăţământul privat, odată cu închiderea şcolilor până la 1 septembrie. Dacă profesorii din unităţile de stat stau acasă, bine mersi, cu salariul întreg, profesorii din învăţământul privat nu mai pot fi plătiţi pentru că părinţii nu mai plătesc taxele în perioada în care şcolile şi grădiniţele, inclusiv cele private, stau închise.

acum 6 luni · comentarii (14)

În ultimii 30 de ani interesul faţă de absolvirea unei facultăţi tehnice a scăzut, iar acest lucru se datorează în general superficialităţii şi uşurinţei cu care universităţile private au eliberat diplome către "specialişti" care nu au dat o singură zi pe la cursuri sau examene. Vă voi prezenta mai jos câteva argumente, spun eu solide, care vă pot da de gândit.

acum 4 luni · comentarii (12)

România e ţara în care instituţiile culturale se deschid ultimele. Poate pentru că politica se duce prin lovituri de teatru şi atunci pare că nu mai avem nevoie şi de intervenţia artiştilor. În acest context am lansat platforma #ROMANIANCULTUREAFTERLOCKDOWN, un plan cuprinzând 40 de măsuri pentru redresarea strategică şi financiară a sectorului cultural românesc postpandemie.

acum 4 luni · comentarii (4)
Modifică Setările