Blonda superbă din Bistriţa care „a făcut“ toată Europa pe motocicletă. „Sunt ca un copil mic care vrea să meargă peste tot“

Blonda superbă din Bistriţa care „a făcut“ toată Europa pe motocicletă. „Sunt ca un copil mic care vrea să meargă peste tot“

Înaltă, blondă şi călare pe motocicletă. Nu este vreun fotomodel desprins din reviste, ci Alexandra Anisie, o tânără din Bistriţa care şi-a descoperit microbul pentru motociclism în urmă trei ani. Motocicleta s-a îmbinat de minune cu cealaltă mare pasiune a sa – călătoriile. Această combinaţie a determinat-o să dezvolte şi o aplicaţie pentru mobil care vine în sprijinul motocicliştilor.

Mesajul emoţionant al tatălui tânărului român împuşcat în cap, în Ohio: „Un om fără Dumnezeu mi-a luat lumina vieţii”

Mesajul emoţionant al tatălui tânărului român împuşcat în cap, în Ohio: „Un om fără Dumnezeu mi-a luat lumina vieţii”

Un tânăr de doar 19 ani din România a fost împuşcat în cap în urmă cu o săptămână, chiar în garajul casei sale din Ohio, Statele Unite. Disperat, tatăl tânărului, care locuieşte în Bistriţa, a mers de urgenţă în Statele Unite şi face apel la populaţia din Ohio să-l ajute cu informaţii pentru prinderea criminalului.

7 joburi pentru studenţi şi elevi

7 joburi pentru studenţi şi elevi

Dacă pentru unii elevi sau studenţi vara este o perioadă de relaxare, în care petrec timpul liber cu prietenii pe terase sau în vacanţe, pentru alţii reprezintă câteva luni în care îşi pot face câţiva bani de buzunar. Printre cele mai interesante job-uri de vacanţă se numără cel de ospătar, salvamar sau dădacă.

Un bărbat a murit înecat cu o bucată de carne după o beţie cruntă. Partenerul de pahar a fugit în sat, unde a violat o femeie de mai multe ori

Un bărbat a murit înecat cu o bucată de carne după o beţie cruntă. Partenerul de pahar a fugit în sat, unde a violat o femeie de mai multe ori

Un cioban de 27 de ani din judeţul Botoşani riscă să-şi petreacă următorul deceniu după gratii, după ce a agresat sexual o femeie. Incidentul s-a petrecut în localitatea bistriţeană Blăjenii de Sus, în prag de Rusalii. Înainte de a o viola pe femeie, tânărul a asistat la moartea prietenului de pahar, care se înecase cu o bucată de carne.

Româncă ţinută ostatică în Spania timp de peste un an. Cum au scăpat-o poliţiştii spanioli de calvarul la care a fost supusă de propriul partener de viaţă

Româncă ţinută ostatică în Spania timp de peste un an. Cum au scăpat-o poliţiştii spanioli de calvarul la care a fost supusă de propriul partener de viaţă

Un român este acuzat de poliţia spaniolă că şi-a sechestrat iubita mai bine de un an, în localitatea Almeria. Femeia a fost închisă în casă şi împiedicată să ia legătura cu familia din România. Tânăra era bătută, abuzată psihic şi forţată să stea închisă alături de cei doi bebeluşi ai cuplului, două fetiţe de 4 luni, respectiv 1 an şi jumătate.

Am citit zilele trecute un eseu cu caracter istoric, cu totul remarcabil. Se cheamă „România în 100 de ani- Bilanţul unui veac de istorie”, e scris de austriacul Oliver Jens Schmitt, un profesor relativ tânăr- e născut în anul 1973- care predă istoria sud-est europeană la Universitatea din Viena şi care e evident că dovedeşte o preocupare evidentă pentru românia.

acum 3 zile · comentarii (28)

Problemele deosebit de ample ridicate de situaţia statului de drept din Polonia sunt din nou considerate de europarlamentarii europeni ca fiind într-atât de importante şi urgente încât au necesitat o nouă dezbatere în plen şi au justificat o scrisoare adresată domnilor Juncker şi Timmermans de către preşedinţii principalele grupuri politice din legislativul comunitar.

acum 4 zile · comentarii (10)

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 4 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 4 zile · comentarii (0)

Aniversarea unui sfert de veac de Teatru de stat cu numele celebrei Elvira Godeanu la Târgu-Jiu – un oraş care la sfârşitul veacului al XIX-lea abia număra 3.000 de locuitori, cum ne spune secretarul literar Ion Cepoi, avea totuşi o sală construită anume cu 300 de locuri, o performanţă în epocă –

acum 5 zile · comentarii (0)

INTERVIU / Piesele de puzzle ale politicii europene se reconfigurează chiar sub ochii noştri. Anticipând schimbările fundamentale care se vor produce în economiile ţărilor din UE, statele membre implicate în construcţia de proiecte de infrastructură energetică încearcă să obţină o poziţie cât mai avantajoasă în perspectiva perioadei de tranziţie ce se va finaliza cu decarbonizarea economiilor.

acum 5 zile · comentarii (1)

Unul dintre cele mai complicate puncte de divergenţă între SUA şi Turcia a fost închis, cu largul concurs al secretarului de Stat Mike Pompeo şi al secretarului Apărării, James Mattis. La 5 iunie, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a convenit cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, în legătură cu situaţia din Kurdistanul sirian, continuând înţelegerea convenită cu predecesorul său, Rex Tillerson.

acum 5 zile · comentarii (30)

LA SCARĂ MARE În noul „Jurassic World: Fallen Kingdom“, regizorul J.A. Bayona introduce numeroase teme filozofice şi politice, care fac ca precedentele filme să pară doar un „parc de distracţii“, reuşind cel mai bun „Jurassic“ făcut vreodată. Eroii din precedentul film, Bryce Dallas Howard şi Chris Pratt, îşi reiau aici rolurile.

acum 5 zile · comentarii (1)

În revista satirică franceză „Charlie Hebdo” apare o caricatură (produsă în maxim zece minute) care o înfăţişează pe Simona Halep în finala Roland-Gaross. Ilustraţia o arată pe Simona cu trofeul în mâini, strigând „Fier vechi, fier vechi”. Ore mai târziu, toată ţara a sărit în aer de supărare că de ce, dom'le, „se ia francejii” de noi.

acum 5 zile · comentarii (18)

Procentul unioniştilor este în creştere semnificativă de la un an la altul, iar acest lucru reiese din toate declaraţiile politice făcute dincolo de Prut, indiferent că vorbim de unionişti, socialişti sau europeneşti cu acte româneşti.

acum 5 zile · comentarii (1)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)
Postari Recente