Marile companii din Bistriţa, nevoite să îşi îndrepte atenţia spre muncitori vietnamezi din cauza lipsei cronice de forţă de muncă

Marile companii din Bistriţa, nevoite să îşi îndrepte atenţia spre muncitori vietnamezi din cauza lipsei cronice de forţă de muncă

Potrivit estimărilor Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, deficitul de personal din companiile din Bistriţa ajunge la 3.000 de locuri de muncă. Lipsa angajaţilor îi face pe afacerişti să-şi îndrepte atenţia asupra muncitorilor din Vietnam, care sunt mai disciplinaţi, nu sunt pretenţioşi şi au un cult al muncii mult mai bine dezvoltat.

Lucruri pe care nu le-ai ştiut despre erecţie

Lucruri pe care nu le-ai ştiut despre erecţie

Modalitatea în care funcţionează organele sexuale feminine sau masculine a fost în atenţia cercetătorilor şi specialiştilor de ani buni. Deşi pare greu de crezut, erecţiile sunt întâlnite inclusiv în rândul copiilor, unii bebeluşi experimentând aşa ceva chiar înainte să se nască.

VIDEO Un adolescent din Bistriţa, într-o reclamă la un parfum lansat de celebra Carolina Herrera, alături de unul dintre îngerii Victoria`s Secret

VIDEO Un adolescent din Bistriţa, într-o reclamă la un parfum lansat de celebra Carolina Herrera, alături de unul dintre îngerii Victoria`s Secret

Andrei Dobrin, un adolescent din Bistriţa care lucrează în industria modei încă de când avea 15 ani, a avut ocazia să apară într-o reclamă dedicată unui parfum semnat de celebra Carolina Herrera. Reclama a fost filmată în New York în luna septembrie şi alături de român a mai apărut şi Lily Aldridge, una dintre cele mai longevive modele Victoria`s Secret.

Aventurile românului Perdevară: a călătorit prin zeci de ţări, a făcut voluntariat şi a pătruns în lumea cerşetorilor

Aventurile românului Perdevară: a călătorit prin zeci de ţări, a făcut voluntariat şi a pătruns în lumea cerşetorilor

A călătorit în zeci de ţări, fie ca să le vadă, fie ca să facă voluntariat şi să cunoască astfel obiceiurile şi cultura lor. Este povestea lui Victor Perdevară, un bistriţean de 29 de ani care a început să cutreiere lumea în 2013. Despre cerşetorii români spune că sunt printre cei mai rezistenţi oameni pe care îi cunoaşte.

Comisia Europeană nu mai are răbdare cu România. Paharul este plin.  România şi-a asumat prin tratatele semnate un anumit comportament legat de statul de drept, de independenţa justiţiei, de deficitul bugetar. Nu respectă aceste tratate, ghinion. „Gardianul” UE, Comisia Europeană, îi arată cartonaşul roşu, apoi uşa. Interesul românilor  este ca România să respecte ce a semnat, nu să apere interesele lui Dragnea.

acum 8 zile · comentarii (14)

În direct de la Gala naţională a Comediei. În eforturile de a-şi redefini genurile în postmodernitatea actuală care le-a amestecat cu sârg, teatrul se ţine uneori morţiş de tradiţii, mai ales când vine vorba de comedie. Cu cinismul lui proverbial omul contemporan parcă mai are din când în când apetit şi pentru o glumă bună, un râs sănătos printre atâtea scrâşnete de măsele şi gâlgâieli sarcastice de care sunt pline spectacolele moderne.

acum 9 zile · comentarii (0)

Asociaţia „Oameni Buni“ a vernisat duminică, 7 octombrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, expoziţia „Poveşti cusute vechi şi noi“. Obiectele expuse au fost realizate de persoane diagnosticate oncologic care participă la activităţile atelierului de creaţie „Povestea mea“, desfăşurat în cadrul Centrului de zi „Spirit liber”. Expoziţia este deschisa până joi, 11 octombrie 2018.

acum 9 zile · comentarii (0)

Acum că aventurierii politici ai medievalizării şi-au primit mesajul că România se vrea modernă şi aparţine Europei, acum că organizaţii ale urii precum Coaliţia pentru Familie şi-au luat lecţia că nu pot manipula la liber populaţia, acum că congregaţiilor religioase li s-a indicat limpede că nu au ce să se amestece în politică, acum că guvernului i s-a comunicat răspicat că populismul e un instrument politic

acum 9 zile · comentarii (45)

Pe surse se ştie că negocierile pentru trecerea unei moţiuni de cenzură au eşuat. Parlamentarii PSD-ALDE ar vrea să dea jos „calamitatea“ guvernului Dăncilă, dar nu cu preţul pierderii guvernării. Între două rele, continuare guvernării PSD-ALDE cu Dragnea şi Dăncilă în frunte, şi continuarea guvernării PSD-ALDE cu o altă conducere şi un alt guvern, alegerea este simplă. A doua variantă este mai puţin rea.

acum 9 zile · comentarii (17)

Românii sunt un popor fascinant. Când în ţări din regiune începeau să încolţească curente naţionaliste şi eurosceptice, ei îşi alegeau un preşedinte dintr-o minoritate etnică. Acum, când în Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia opinia publică devine din ce în ce mai eurofobă, în România creşte cota de susţinere pentru Uniunea Europeană.

acum 9 zile · comentarii (47)

Un Ateneu plin a asistat aseară la deschiderea stagiunii centenare. Filarmonica a reuşit să iasă din păguboasa mentalitate a evenimentelor de tip „marea lovitură”, mergând pe mâna lui Christian Badea, care a imaginat o stagiune solidă şi consistentă. Va fi o toamnă în care chiar vom avea ce vedea şi auzi, aici. În pauză, lumea comenta cu surprindere încântată lista de invitaţi ai sezonului.

acum 10 zile · comentarii (0)

Acţiunile serviciului de informaţii militar al Federaţiei Ruse, GRU, pe teritoriul european şi mai departe, surprind prin gradul de impunitate dar şi prin neglijenţă şi ne oferă unele indicii importante cu privire la conflictul intern din Moscova, succesiunea lui Putin şi ce ar trebui să facă România faţă de această ameninţare

acum 10 zile · comentarii (1)

Acum este clar. Cu o prezenţă la vot la ora 16 de 15,21%, adică 2,8 milioane votanţi, nu se mai poate schimba ceva. Susţinerea PSD şi a lui Liviu Dragnea este acum de maximum 10%, pentru că mai mult de jumătate dintre cei care au votat la referendum sunt partizani fanatici ai familiei tradiţionale, oameni de dreapta, neînregistraţi neapărat într-un partid. PSD a decis declanşarea unui referendum nerelevant şi acum plăteşte.

acum 10 zile · comentarii (62)

Miercuri, 3 octombrie 2018, când premierul României, Viorica Vasilica Rodica Dăncilă, s-a dus în Parlamentul European de la Strasbourg ca să răspundă la întrebări privind ciomăgirea, gazarea, hăituirea şi evacuarea în şuturia manifestanţilor Diasporei din Piaţa Victoriei, am înţeles imediat mesajul ei agresiv adresat „clicii“ de la Bruxelles (Comisia Europeană), cum a denumit un europarlamentar britanic, extremist, Guvernul UE.

acum 10 zile · comentarii (3)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)
Postari Recente