Stiri despre obezitate

  593 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tehnicile chirurgicale, soluţii pentru obezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnicile chirurgicale, soluţii pentru obezitate

  Operaţiile care micşorează dimensiunea stomacului câştigă teren în cazurile în care metodele tradiţionale nu mai au succes. Prin aceste tehnici pacienţii slăbesc zeci de kilograme, iar efectele constau în ameliorarea respiraţiei, în tratarea diabetului, normalizarea tensiunii şi în recâştigarea fertilităţii.

 • Peste 1000 de elevi suferă de obezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 1000 de elevi suferă de obezitate

  Consumul de produse fast - food şi lipsa activităţilor sportive creşte numărul tinerilor obezi. Medicii nutriţionişti se confruntă cu din ce în ce mai mult cazuri de obezitate în rândul adolescenţilor, cărora le recomandă o alimentaţie echilibrată, săracă în grăsimi.

 • Tinerii americani, prea rotofei pentru armată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinerii americani, prea rotofei pentru armată

  Rata crescută a obezităţii în rândul tinerilor nu reprezintă doar o ameninţare la adresa sănătăţii poporului american, ci şi la adresa securităţii naţionale, putând afecta viitorul armatei celei mai puternice din lume, au afirmat doi generali în retragere, potrivit AFP.

 • A crescut numărul copiilor obezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A crescut numărul copiilor obezi

  Pentru a limita fenomenul, Centrul Comunitar pentru Tineret al Primariei Bistriţa împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a demarat o serie de lecţii nonconformiste în şcoli. Copiii învaţă care sunt regulile stilului corect de viaţă, iar dascălii speră ca lecţia să ajungă şi la părinţi

 • Plătită cu 2.000 de lire sterline ca să se îngraşe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plătită cu 2.000 de lire sterline ca să se îngraşe

  Dacă în copilărie, cei mici îşi băteau joc de ea din cauza kilogramelor în plus pe care le avea, în prezent, o femeie din Marea Britanie, în vârstă de 30 de ani, este plătită cu 2.000 de lire sterline ca să se îngraşe.

 • De ce apar transpiraţiile nocturne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apar transpiraţiile nocturne

  41% din persoane se plâng medicului că dimineaţa se trezesc într-un „lac de sudoare“. În cazul în care în dormitor este o temperatură normală, transpiraţia abundentă pe timpul nopţii poate fi semnul unor probleme grave de sănătate, avertizează specialiştii.

 • Tiroida, pe nedrept acuzată de obezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiroida, pe nedrept acuzată de obezitate

  Deficitul de hormoni tiroidieni, blamat deseori pentru excesul ponderal, duce la acumularea de apă, şi nu de ţesut adipos. Creşterea în greutate cauzată de hipotiroidie este de ordinul kilogramelor, şi nu al zecilor de kilograme, iar apetitul bolnavilor este scăzut.

 • Obezitatea, determinată de bacterii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obezitatea, determinată de bacterii

  Flora intestinală are o influenţă hotărâtoare asupra taliei. Specia­liştii americani au demonstrat recent că excesul ponderal este determinat de microorganismele din tractul digestiv.

 • 30% din românii adulţi suferă de obezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30% din românii adulţi suferă de obezitate

  România se află printre primele zece ţări din Europa, în ceea ce priveşte rata obezităţii. Hrana bogată în grăsimi şi lipsa de mişcare a făcut ca 30% din populaţia adultă a ţării să sufere de obezitate, potrivit medicului Constantin Dumitrache de la Institutul Naţional de Endocrinologie "C. I. Parhon".

 • Mesele în familie combat obezitatea copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesele în familie combat obezitatea copiilor

  Un regim de viaţă ordonat, cu mese regulate, somn suficient şi mai puţine ore petrecute în faţa televizorului, îi fereşte pe cei mici de obezitate.

 • Un nou tip de colesterol afectează inima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou tip de colesterol afectează inima

  Vinovat pentru creşterea riscului de infarct nu este numai colesterolul „rău“, LDL. Pe lângă acesta, cercetătorii au descoperit că lipoproteina A,un alt tip de colesterol, are acelaşi efect nociv asupra vaselor. Doar printr-o dietă echilibrată putem ţine nivelul său sub control. 

 • Remedii pentru afecţiunile bărbaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru afecţiunile bărbaţilor

  Mulţi bărbaţi ignoră primele semne ale bolilor specifice lor şi, în general, evită medicaţia clasică. Iată remediile cele mai eficiente pentru ei!

 • Târgu-Mureş:Haine noi pentru obezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş:Haine noi pentru obezi

  Magazinele „A la Micutzu” sunt singurele din Târgu-Mureş care comercializează exclusiv îmbrăcăminte pentru persoanele cu probleme de greutate. Hainele sunt 100% noi şi cu mărimi pornind de la 3XL şi până la 8XL.

 • VIDEO Mandometrul, vitezometrul din farfurie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mandometrul, vitezometrul din farfurie

  Obezitatea este influenţată de viteza cu care mâncăm. Un ritm mai lent poate să combată problema, iar un nou aparat poate ghida ritmul corect al ingestiei de alimente.

 • Brăila:40 de bebeluşi, născuţi cu greutăţi impresionante rup cântarele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăila:40 de bebeluşi, născuţi cu greutăţi impresionante rup cântarele

  Numărul copiilor care se nasc cu o greutate de peste patru kilograme a crescut în mod îngrijorător. Obezitatea este o boală tot mai răspândită în rândul gravidelor. Numai anul trecut, la Brăila, au venit pe lume aproape 40 de bebeluşi care au avut la naştere peste patru kilograme.

 • VIDEO Invazia grăsimilor „rele“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Invazia grăsimilor „rele“

  Specialiştii spun însă că trebuie doar să ştim să le alegem pe cele „bune“. Transformă alimentele în bucate delicioase, dar ştim că ne fac mai urâţi, mai complexaţi sau mai bolnavi. Acesta este compromisul la care ne obligă lipidele.

 • Obezitatea se naşte la birou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obezitatea se naşte la birou

  Creşterea în greutate a devenit un flagel favorizat de alimentaţia nesănătoasă la locul de muncă. Comisia Europeană a iniţiat în şase ţări membre un proiect menit să schimbe obiceiurile alimentare ale angajaţilor.

Modifică Setările