Articol publicitar

Principala operaţie ca​re poate vindeca obezitatea

0
0
Obezitate

Excesul ponderal, în forma severă numit obezitate, constituie o problemă majoră de sănătate publică date fiind complicaţiile pe care le favorizează această tulburare a metabolismului, iar numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate este în continuă creştere.

Pentru a reduce riscurile pentru sănătate ale obezităţii, precum apariţia şi agravarea unor boli cardiovasculare sau a diabetului zaharat, este nevoie de revenirea la o greutate în limite normale şi de adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Dietele singure nu pot face prea mult în cazurile de obezitate morbidă.

În aceste situaţii, chirurgia bariatrică oferă soluţia optimă pentru a trata pe termen lung obezitatea şi afecţiunile asociate. Numită şi chirurgie metabolică sau chirurgia obezităţii, chirurgia bariatrică este partea din chirurgia generală care se ocupă cu tratamentul obezităţii severe (obezitate cu indicele de masă corporal peste 40 sau IMC peste 35 şi afectare severă a stării de sănătate) la pacienţii care nu au reuşit să îşi controleze greutatea cu ajutorul altor modalităţi terapeutice, precum exerciţiile fizice sau dieta alimentară restrictivă.

Intervenţiile de chirurgie bariatrică au ca scop principal modificarea anatomiei aparatului digestiv, pentru a restricţiona cantitatea de alimente ingerată şi pentru a scădea semnificativ absorbţia nutrienţilor. În practică, tipul de intervenţie se alege în funcţie de particularităţile clinico-biologice ale pacientului şi de comorbidităţi – sindromul metabolic, boala cardiovasculară, diabetul zaharat sau sindromul de apnee în somn. Intervenţia considerată standard „de aur” pentru chirurgia bariatrică este bypassul gastric.

Tratamentele chirurgicale moderne sunt, în prezent, în cele mai multe cazuri, minim invazive, cu beneficii importante pentru pacient, care suportă mult mai uşor intervenţia şi se bucură apoi de o recuperare postoperatorie foarte rapidă. În chirurgia bariatrică, vasta majoritate a intervenţiilor chirurgicale, inclusiv bypassul gastric, sunt efectuate minim invaziv, laparoscopic sau prin chirurgie robotică.

Bypassul gastric este o intervenţie bariatrică sigură, minim invazivă, care este urmată de o scădere ponderală rapidă şi de lungă durată. Pacienţii cu bypass gastric beneficiază de limitarea cantităţii de alimente ingerate, dar şi de scăderea absorbţiei principiilor alimentare.Pe termen lung, reuşita intervenţiilor de chirurgie bariatrică este asigurată prin managementul multidisciplinar al pacienţilor, care sunt incluşi în programe de monitorizare postoperatorie.

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa de chirurgie bariatrică practică intervenţii minim invazive, laparoscopice şi robotice, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor cu obezitate severă. SANADOR oferă pacienţilor o gamă completă de opţiuni pentru tratamentul bariatric de succes, precum şi de programe multidisciplinare de consiliere şi evaluare înainte şi după intervenţia chirurgicală. Supravegherea evoluţiei pacientului, monitorizarea periodică a scăderii ponderale şi menţinerea acesteia pe termen lung fac parte din planul de tratament al obezităţii, pentru ca pacienţii să se bucure de o viaţă normală şi fără riscuri.

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite