Cum a reușit un cunoscut psiholog român să slăbească peste 100 kg. „Am descoperit că nu am nevoie de mâncare”

0
Publicat:

După ce, ani la rând, s-a confruntat cu riscurile venite la pachet cu obezitatea, psihologul Radu Leca a reușit o performanță uluitoare: a slăbit 100 de kilograme.

 Radu Leca în 2021. FOTO Facebook Radu Leca Consilier Dezvoltare Personală
Radu Leca în 2021. FOTO Facebook Radu Leca Consilier Dezvoltare Personală

Psihologul a mărturisit pentru DCNews că ajunsese la o greutate care-i punea viața în pericol.

„Am avut de ales între a muri având sângele foarte gros, ca marmelada, și de a renaște fără mâncare. La mine problema a fost cantitatea de mâncare pe care eu o înghițeam compulsiv (...)”, a explicat psihologul.

Am mâncat 50 g de mâncare solidă în fiecare zi

A urmat o intervenție riscantă, iar ulterior, cu disciplină și determinare, a reușit să scape de aproape 105 kg. De la 167 kg, cântarul arată acum 63 kg, după ce, timp de o jumătate de an, a mâncat o cantitate infimă de mâncare pe zi. 

 Radu Leca a slăbit peste 100 kg. FOTO Facebook Radu Leca Consilier Dezvoltare Personală
Radu Leca a slăbit peste 100 kg. FOTO Facebook Radu Leca Consilier Dezvoltare Personală

„Primele șase luni de zile am mâncat 50 g de mâncare solidă în fiecare zi. (...) M-am înfometat, am băut apă multă și am făcut foamea. Ulterior, am descoperit că nu am nevoie de mâncare, nici ca să trăiesc în opulența dopaminei ce apărea din cantitățile mari de mâncare consumată, nici să am senzația de bine", a spus Radu Leca pentru DC News.

Psihologul este încă foarte prudent cu ceea ce mănâncă.

A trecut la 100g de mâncare pe zi, iar potrivit mărturisirilor sale, meniul este format dintr-un baton proteic de 60g, un fruct sau o legumă, iar în rest, apă.

Obezitatea poate conduce la foarte multe probleme de ordin medical  

Amintim că medicii avertizează constant că că obezitatea este o reală problemă, adesea tratată superficial.

Pe lângă faptul că afectează aspectul fizic, obezitatea poate conduce la foarte multe probleme de ordin medical. Netratate la timp, aceste probleme pot duce chiar la deces. Bolile renale, bolile cardiovasculare sau diabetul zaharat sunt doar câteva dintre afecțiunile grave care pot fi determinate de obezitate. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite