Viață sănătoasă
Alimentele sărate sunt un element de bază în multe diete, dar consumul excesiv de sodiu poate avea implicații grave pentru sănătatea inimii.
Fructul, care se află în fruntea unei liste a „celor mai nutritive alimente din lume”, este o sursă bună de vitamine și fibre și are un conținut ridicat de antioxidanți.
Un test de cinci minute ar putea arăta dacă aveți un semn timpuriu al afecțiunii care afectează memoria. „Este una dintre cele mai simple și mai ieftine modalități de a identifica pacienții cu tulburări mintale care necesită analize neurologic”, susțin medicii.
Merele sunt o sursă bogată de vitamine, minerale fibre și antioxidanți. În plus, fructele sunt deosebit de bune pentru menținerea unui intestin sănătos.
Un medic neurochirurg și-a avertizat clienții că un popular tratament de înfrumusețare ar putea declanșa un accident vascular cerebral care le pune viața în pericol.
Statul prea mult la birou, chiar și dacă facem exerciții fizice, crește riscul apariției bolilor de inimă, potrivit unui nou studiu.
Cancerul colorectal afectează din ce în ce mai mulți tineri, iar medicii au studiat creșterea numărului de cazuri. Noi studii arată că o cauză principală ar putea fi utilizarea tot mai frecventă a substanțelor chimice microscopice care se regăsesc în produsele de zi cu zi.
Specialiștii explică de ce tot mai mulți oameni se plâng anul acesta că se simt la capătul puterilor.
Medicii de la Institutul Național de Sănătate britanic (NHS) au lansat un studiu pentru a înțelege cum au reușit unii pacienți bolnavi de cancer să trăiască mai mult decât se aștepta, scrie The Guardian.
Furia provoacă încordarea mușchilor, mai ales în zona gâtului și umerilor. „Este nevoie de șapte ore pentru ca nivelul de cortizol să revină la normal”, atrage atenția un specialist. Dar ce efecte devastatoare și nebănuite, are, de fapt, furia asupra corpului tău?
Cel mai frecvent tip de cancer în România este cancerul colorectal, care include atât cancerul de colon, cât și pe cel de rect. Cunoașterea factorilor de risc este esențială.
Un adolescent din șapte la nivel global se confruntă cu o afecțiune mintală, iar în acest context, se caută tot mai multe soluții de prevenire. Surprinzător, cercetările recente sugerează că activitatea fizică ar putea fi cheia unei abordări simple, dar extrem de eficiente.
Se știe că vitamina D este sintetizată de organism atunci când pielea este expusă la soare. Ea se găsește și în alimente de origine animală, precum peștele gras, ficatul sau gălbenușul de ou, dar poate fi produsă și de o așa zisă „legumă”, impropriu denumită astfel din punct de vedere botanic.
Oamenii consumă cel mai mult cafeaua instant, dar experții avertizează că aceasta poate cauza grave probleme de sănătate și poate crește riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.
Medicii avertizează că, în mod normal, o vizită la toaletă nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute, asociind prelungirea acesteia timp îndelungat cu apariţia unor probleme de sănătate.
Doar o oră de exercițiu o dată sau de două ori pe săptămână – ori 4.000 de pași pe zi – este suficient pentru a reduce semnificativ riscul de demență, potrivit unui studiu recent.
Ice roller-ele – instrumente de masaj facial reci – au beneficii atât pentru piele, cât și pentru sănătatea mintală. TikTokerii sunt entuziasmați de aceste efecte, iar dermatologii și terapeuții confirmă eficiența lor.
Pe măsură ce nopțile devin mai lungi și frigul se intensifică, e ușor să fim tentați să renunțăm la exercițiile în aer liber. Totuși, experții spun că putem folosi temperaturile scăzute în avantajul nostru, ba chiar să ne îmbunătățim forma fizică.
Somnul bun ajută la echilibrarea sistemului nervos și la întărirea imunității, protejează împotriva obezității și demenței, crește puterea de concentrare, atenția și performanțele fizice, în general. O calitate proastă a somnului are efecte negative pe toate aceste planuri.
Setea nu este întotdeauna un indicator fiabil al deshidratării, deoarece poate apărea deja atunci când corpul începe să piardă fluide. Deși recomandările generale sugerează consumul a opt pahare de apă pe zi, necesarul de hidratare variază în funcție de fiecare persoană.
Prevenirea Alzheimer, a cancerului și a altor boli legate de vârstă reprezintă un aspect din ce în ce mai important în domeniul sănătății, iar cercetările arată că alimentația joacă un rol important în reducerea riscului acestor afecțiuni.
Astmul este legat de problemele de memorie ale copiilor - iar apariția timpurie a acestei afecțiuni poate agrava dificultățile de memorie, potrivit unui studiu al cdercetătorilor de la Universitatea din California.
Somnul ajută organismul să se regenereze, echilibrează sistemul nervos și întărește imunitatea. Un somn odihnitor ne protejează de obezitate și Alzheimer, crește puterea de concentrare și atenția, performanțele fizice și rezistența la boli.
Vârsta mijlocie vine cu o serie de provocări pentru fiecare femeie sau bărbat, specialiștii în viața sanatoasa venind cu o serie de recomandări de alimentație.
Omniprezentă în fiecare gospodărie, planta de aloe vera este considerată un ingredient de bază în îngrijirea pielii. Cu aproximativ 75 de substanțe active, inclusiv vitamine esențiale, enzime și minerale, aloe vera oferă o multitudine incredibilă de beneficii.
Greșelile minore pot compromite sănătatea dentară. Clătirea după periaj, perierea imediat după masă și nefolosirea aței dentare afectează smalțul și gingiile. Experții subliniază că o rutină corectă poate preveni problemele dentare costisitoare și menține un zâmbet sănătos.
Foarte mulți oameni își visează propria moarte, iar acest tip de coșmar poate fi din cauza stresului, îngrijorărilor și presiunii din viața de zi cu zi. Experții spun că în timpul unui astfel de vis, corpul trece prin mai multe stări și poate cauza probleme grave de sănătate.
O dietă echilibrată poate ajuta la gestionarea artritei. Specialiștii le recomandă celor care confruntă cu această afecțiunea să evite anumite alimente care le intensifică inflamațiile și durerea.
Conform mai multor studii realizate de NASA în ultimii ani, anumite plante de interior au o putere purificatoare impresionantă, absorbind din aer compușii volatili, monoxidul de carbon și numeroase substanțe nocive, după care le captează în rădăcini, eliberând, în schimb, oxigen.
Când vine vorba de a păstra tinerețea fără bătrânețe, celebritățile și persoanele potente financiar sunt mereu în căutarea celor mai noi și extravagante tratamente. De exemplu, injectările cu spermă de somon au devenit un „must-have” în frumusețe, promițând beneficii surprinzătoare pentru piele.
Un grup de nutriționești poziționează cafeaua în capul listei alimentelor pe care ar nu ar trebui niciodată să le consumi pe stomacul gol. Specialiștii au notat și alte alimente, pe care le mânânci zilnic, dar care ar putea cauza disconfort când mergi la toaletă.