Viață sănătoasă
Dacă analizați etichetele fiecărui produs pe care îl puneți în coșul de cumpărături, veți observa probabil o mulțime de ingrediente necunoscute. Cele mai multe dintre acestea sunt aditivi, identificați printr-un număr precedat de litera „E”.
Adăugarea ceaiului verde și a legumelor verzi la dieta mediteraneană tradițională ar putea încetini îmbătrânirea creierului mai eficient, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea BGU din Israel.
Această supă de varză cu usturoi este bogată în fibre și hrănitoare, ideală în sezonul rece. Încărcată cu legume, vă poate proteja de răceli și este benefică pentru intestine.
Este considerat cel mai puternic fruct cu proprietăţi antioxidante, bogat în nutrienţi şi vitamine, însă foarte puţin cunoscut în România. Fructele sunt originare din America de Nord și au atras atenția nutriționiștilor, pentru conținutul lor ridicat de compuși polifenolici.
Persoanele cu diabet care folosesc medicamentele din injecțiile pentru pierderea în greutate prezintă un risc redus pentru 42 de afecțiuni, potrivit unui nou studiu.
Tradiția de a bea ceai cu lapte este bine înrădăcinată în Marea Britanie. Unele obiceiuri par curioase, însă în spatele acestora se ascunde un argument nutrițional real, susține Mihaela Bilic.
Nutriționiștii propun o gustare delicioasă, plină de nutrienți, care ajută la furnizarea de energie constantă organismului. De asemenea, conține magneziu, potasiu și vitamina C, care susțin funcția musculară și sănătatea imunitară.
Deși genuflexiunile sunt considerate unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru forță și mobilitate, tehnica incorectă poate reduce semnificativ beneficiile acestora. O problemă frecvent întâlnită este mobilitatea limitată a gleznelor, care afectează amplitudinea mișcării și postura.
Reducerea consumului de carne roșie poate avea multe beneficii, pentru inimă, mediu și, poate, chiar pentru sănătatea cognitivă pe termen lung, potrivit unui nou studiu.
Specialiștii atrag atenția asupra unui fenomen tot mai frecvent: simptome cauzate de niveluri excesive de vitamina B6. Patologii și dieteticienii avertizează asupra riscurilor asociate supradozajului acestei vitamine.
Obțineți o talie mai subțire rapid cu acest plan simplu, pe care oricine îl poate urma acasă. Pentru a pierde 2,5 cm din talie, o persoană de dimensiuni medii ar trebui să slăbească aproximativ 1,8 kg.
Gândiți-vă la condimentele din cămară: scorțișoara, cuișoarele, oregano... Aceste mici comori culinare nu sunt doar ingrediente pentru a da savoare preparatelor, ci pot avea efecte spectaculoase asupra sănătății, datorită concentrației ridicate de polifenoli.
Un studiu publicat în Marea Britanie arată că din ce în ce mai multe femei care folosesc metode mai „naturale” de prevenire a sarcinii, cum ar fi aplicații de urmărire a ovulației, apelează la avort.
O viață cu obiceiuri sănătoase este mult mai eficientă decât orice dietă atunci când vine vorba de slăbit. Cel puțin asta susține Ben Carpenter, un important influencer în domeniul fitness-ului. Acesta prezintă câteva sfaturi pentru o nouă viață, fără exces de greutate.
Obezitatea este asociată cu numeroase probleme de sănătate, însă ceea ce este cunoscut popular ca „a fi în formă” ar putea fi mai important decât „a fi slab” atunci când vine vorba de sănătatea cardiovasculară și metabolică.
Oamenii de știință avertizează adulții să nu ia în mod regulat paracetamol din cauza legăturilor cu afecțiuni alarmante precum hemoragia internă și boala cronică de rinichi.
Cifrele arată că cererea de sprijin pentru sănătatea mintală a crescut vertiginos, aproape două milioane de persoane primind acum ajutor.
Cea mai bătrână persoană din Spania, Angelina Torres Vallbona, în vârstă de 111 ani, și-a dezvăluit secretul longevității. Ea și-a păstrat o sănătate bună de-a lungul vieții și nu s-a îmbolnăvit niciodată.
Cercetătorii de la Universitatea BGU din Israel au descoperit că o versiune ușor modificată a dietei mediteraneene, bogată în legume verzi, ar putea fi chiar mai bună decât cea originală în ceea ce privește încetinirea îmbătrânirii creierului.
După ce britanicii au desemnat ouăle fierte drept gustarea preferată din pachetele de prânz, iată și alte opțiuni rapide și hrănitoare care îți pot asigura un aport optim de proteine, perfect pentru momentele când ești pe fugă.
Deserturile sunt un deliciu pentru mulți, însă consumul lor seara poate duce la inflamații și creșteri bruște ale glicemiei, avertizează specialiștii.
Ciocolata este unul dintre cele mai apreciate alimente din lume, iar pasiunea pentru aceasta variază de la o țară la alta. În România, în 2023, consumul de cacao și ciocolată a ajuns la aproape 5 kg pe cap de locuitor pe an, plasând țara noastră pe locul 10 în Europa.
Noile studii arată că un singur pahar cu lapte pe zi poate scădea riscul de cancer de colon cu mai bine de 17%. Aceleași studii arată că în general consumul de lactate are efecte incredibile în prevenția acestui tip de cancer tot mai răspândit.
Specialiştii avertizează asupra a trei simptome pe care femeile nu ar trebui să ignore niciodată, pentru că ar putea fi un semnal de alarmă pentru un cancer de col uterin, iar depistarea precoce a acestuia creşte semnificativ şansele de supravieţuire.
articol publicitar
O noapte odihnitoare reprezintă baza pentru sănătatea fizică și mentală, iar alegerea saltelei potrivite este un element esențial în acest proces.
Un bărbat, de 28 de ani, a povestit cum și-a „micșorat” grăsimea de pe burtă și brațe, dezvoltându-și în același timp mușchii picioarelor, printr-o provocare extremă de mers pe jos. El s-a confruntat, însă, și cu câteva probleme.
Mâncatul distras este frecvent în rândul multor persoane și are multiple consecințe negative asupra sănătății. Mulți oameni sunt distrași și fac altceva atunci când mănâncă. Există însă câteva strategii pentru a combate acest comportament.
Un studiu sugerează că un test care analizează vasele de sânge din partea din spate a ochiului poate prezice riscul unei persoane de a suferi un accident vascular cerebral.
Calciul obținut dintr-un aliment comun și foarte hrănitor poate reduce riscul unei femei de a dezvolta cancer colorectal, potrivit unui nou studiu.
După ce Robert F Kennedy Jr a afirmat în mediul online că „uleiurile de semințe ne otrăvesc fără să ştim”, a apărut o adevărată dispută între cei care susţin folosirea uleiurilor vegetale obţinute din seminţe şi cei care le consideră periculoase.
Oamenii de știință spanioli, care au urmărit zeci de copii mici, au descoperit că o dietă formată în principal din alimente ultraprocesate, care sunt de obicei moi și gustoase, a afectat dezvoltarea maxilarului.
Consumul unei anumite gustări de mai multe ori pe săptămână poate reduce riscul de diverse afecțiuni cardiovasculare, arată cercetările în domeniul nutriției. Conține nutrienti esentiali pentru sanătatea inimii, a creierului, acizi graș omega-3, antioxidanti și vitamina E.