Viață sănătoasă
Un bărbat din Marea Britanie a aflat că are o afecțiune autoimună care îi pune viața în pericol după ce s-a trezit cu mâinile reci.
În perioada Postului, nutriționistul Mihaela Bilic recomandă evitarea consumului în exces de produse de patiserie, margarină, cartofi prăjiți, deoarece au multe calorii. „Preferați mâncărurile gătite la cuptor, ciorbele și tocănițele cu legume”, susține aceasta.
Sezonul sărbătorilor înseamnă și mese copioase care pot duce la creșterea în greutate. Secretul constă nu numai în moderație, ci și în alegerea unor mâncăruri bogate în nutrienți și sărace în zaharuri rafinate, pentru a asigura un nivel stabil al glucozei.
articol publicitar
Posibilitatea de a alterna între statul pe scaun și cel în picioare nu este doar un trend la modă, ci cheia prevenirii problemelor de sănătate precum durerile de spate, rigiditatea musculară sau oboseala.
Reducerea inflamației poate fi realizată prin patru modalități, arată experții. La bază stau obiceiurile alimentare și exercițiile fizice. Inflamația poate crește și riscul bolilor cardiovasculare.
Sărbătorile sunt un prilej de bucurie și răsfăț culinar, dar excesele alimentare pot avea consecințe neplăcute asupra sănătății. Dr. Alexandru Nechifor, medic specialist în medicină internă, oferă câteva sfaturi esențiale pentru a ne bucura de mese festive fără riscuri.
articol publicitar
Pe cât de frumoasă e perioada sărbătorilor, pe atât de copleșitoare se poate dovedi prin prisma activităților care se desfășoară.
Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru suferă diverse schimbări fiziologice, iar sistemul digestiv nu face excepție. Aceste modificări pot influența serios digestia, provocând disconfort și scăzând eficiența absorbției nutrienților esențiali.
Sărbătorile pot deveni copleșitoare din cauza presiunii sociale și personale de a fi fericiți. Goana după cadouri și alimente, care multe ajung la coșul de gunoi, ne dau în acele zile sentimentul că am intrat în spiritul Crăciunului, dar acest trend ne costă nu numai la buzunare, ci și timp și nervi
Alimentele ultraprocesate ar putea alimenta creșterea cazurilor de cancer de colon, însă alimentele sănătoase ar putea deschide noi căi pentru prevenirea sau tratarea bolii, sugerează un nou studiu.
Oamenii de știință britanici au descoperit un semn precoce privind diabetul care ne are legătură cu nivelul zahărului din sânge.
Un model digital grotesc arată cum ar putea arăta oamenii în 2050, dacă nu începem să dormim suficient. Medicii recomandă ca adulții ar trebui să un somn de 7 - 9 ore, pe noapte. Apar durerile de spate, părul se subțiază, piele este lăsată, ochii sunt roșii și apar pierderi de memorie.
Ne place să începem ziua cu cu o ceașcă, însă specialiștii avertizează există o limită cu privire la cât de mult ar trebui să bem. Un prim efect secundar care ar putea apărea este insomnia.
Durerea este o experiență complexă, modelată nu doar de factorii fizici, ci și de psihologia și cultura noastră. De multe ori, auzim oameni spunând că au un „prag al durerii ridicat”, considerând-o dovadă de putere sau reziliență. Dar ce înseamnă, de fapt, acest „prag al durerii”
Odată cu începerea sezonului de răceală și gripă, este recomandat să vă mențineți sistemul imunitar puternic. Nu există o pastilă magică, dar există anumite alimente bogate în nutrienți care vă pot ajuta, susțin specialiștii.
Tehnologia joacă un rol tot mai important în sănătate, iar integrarea unor dispozitive inteligente poate fi un aliat eficient în procesul de pierdere în greutate.
Un studiu suedez sugerează că mâncatul a două tablete mici de ciocolată pe zi ar putea fi mai benefic pentru sănătatea inimii, decât evitarea totală a dulciurilor.
Anumite tipuri de uleiuri de gătit ar putea alimenta un val de cancere de colon la tinerii americani, sugerează un studiu finanțat de guvernul Statelor Unite.
Specialiştii spun că stabilirea unei bune rutine înainte de culcare ne ajută să adormim mai repede. Citiţi ce ar trebui să faceţi şi ce nu înainte de a merge la somn.
Vlad Ciurea, unul dintre cei mai apreciați neurochirurgi din lume, a dezvăluit recent care sunt cele două alimente cu rol în stimularea celulei nervoase.
Vârstnicii care se simt somnoroși în timpul activităților de zi cu zi, ar trebui să-și pună semne de întrebare.
Cercetătorii trag semnale de alarmă cu privire la accidentele vasculare cerebrale (AVC) în rândul persoanelor sub 40 de ani. Numărul AVC-urilor la persoanele tinere a crescut cu aproape un sfert în ultimele două decenii.
Cu toate că mersul la sală regulat la sală este benefic sănătății noastre, însă specialiștii recomandă că niște pauze o dată la câteva săptămâni poate fi la fel de benefică.
Cercetătorii au descoperit că lumânările parfumate sunt mult mai dăunătoare plămânilor noștri decât fumul de țigară.
articol publicitar
Te-ai întrebat vreodată cum poți obține o piele netedă și sănătoasă fără eforturi majore? Indiferent dacă ești bărbat sau femeie, îngrijirea pielii este esențială pentru bunăstarea și încrederea în sine.
Milioane de oameni sunt „dependenți” de medicamente pentru gestionarea refluxului gastric, care îi expun riscului de demență, avertizează un farmacist de renume.
Pe măsură ce temperatura scade, corpul nostru are nevoie de hrană pentru a lupta împotriva frigului, pentru a întări imunitatea și pentru a menține energia.
Specialiştii susţin că o dietă bazată mai mult pe alimente care reduc inflamaţia din organism poate ajuta în mod semnificativ la îmbunătăţirea stării de sănătate şi la reducerea stresului.
Medicamente comune, eliberate pe bază de rețetă sau fără rețetă, ar putea contribui în secret la căderea părului, avertizează un doctor.
Când apar simptome precum tusea, febra ușoară și oboseala, poate fi dificil să faci diferența între o simplă răceală și o afecțiune mai serioasă, precum pneumonia atipică. Iată cum poți distinge între aceste afecțiuni și ce măsuri poți lua.
Un profesionist apreciat în domeniul sănătății și al nutriției a împărtășit pe Instagram rețeta sa secretă pentru a slăbi rapid înainte de Crăciun. Într-o postare recentă, el dezvăluie metoda ideală pentru a pierde până la 20% mai mult din greutatea obișnuită, explicând combinația perfectă
Un cunoscut psihiatru spaniol, Enrique Rojas, a dezvăluit pe Instagram cele patru trăsături definitorii ale persoanelor arogante.