Sâmbătă, 22 Februarie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri prezidențiale
România alege
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri în SUA
Viață sănătoasă
Efectele medicinale ale trandafirilor. Cum poți reduce temperatura corporală în timpul febrei
Cunoscuți de milenii pentru frumusețea și parfumul lor, trandafirii, au fost utilizați și în scopuri medicinale datorită proprietăților lor terapeutice remarcabile.
Viață sănătoasă
03:00
De ce ne chinuim să mergem la culcare. Explicația științifică te va surprinde
Procrastinarea – amânarea intenționată a sarcinilor și activităților, în ciuda consecințelor negative – este un fenomen des întâlnit, inclusiv când vine vorba de ora de culcare. Chiar și în stare de epuizare, trecerea de la confortul canapelei la pat pare inutilă.
Viață sănătoasă
01:30
Sucul care ajută la eliminarea metalelor grele și toxinelor din organism. Cum să îl prepari acasă cu doar câteva ingrediente
Metalele grele precum mercurul, cadmiul, plumbul, uraniul și aluminiul pot ajunge în corpul uman prin alimente, apă, aer sau prin piele și pot provoca probleme de sănătate.
Viață sănătoasă
21 feb. 2025
Care este cea mai bună oră de culcare pentru a rămâne sănătos. De ce somnul profund „spală” toxinele din creier
O noapte de somn prost scade energia, starea de spirit și capacitatea de concentrare. Dar, pe perioade mai lungi de timp, somnul insuficient poate avea implicații grave asupra sănătății noastre cognitive, crescând riscul de demență.
Viață sănătoasă
21 feb. 2025
De ce nu ar trebui să mâncați același mic dejun în fiecare zi. Ce alimente trebuie consumate pentru a vă menține energia
Multe studii au arătat că micul dejun este benefic pentru sănătatea noastră și ne dă energie pe tot parcursul dimineții. Totuși, nu trebuie să mâncăm aceleași alimente în fiecare zi, susțin nutriționiștii.
Viață sănătoasă
20 feb. 2025
Aspartamul, risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral. Este un ingredient-cheie în băuturile dietetice
Un studiu arată că aspartamul a determinat o creștere a nivelului de insulină la animale, ceea ce poate favoriza ateroscleroza, fapt ce crește în timp riscul de infarct și accident vascular cerebral.
Viață sănătoasă
19 feb. 2025
Cum a slăbit un chirurg 25 de kg în 42 de zile. „Dacă nu pot avea grijă de mine, cum aș putea avea grijă de alții?”
Un medic dedicat stilului de viață sănătos a urmat o rutină strictă bazată pe somn regulat, alimentație echilibrată și exerciții fizice, reușind să devină campion și un exemplu pentru pacienții săi supraponderali.
Viață sănătoasă
19 feb. 2025
Iarna, un aliat neașteptat al sănătății. Ce beneficii aduc frigul și zăpada asupra organismului
Specialiștii subliniază beneficiile neașteptate pe care temperaturile scăzute și zăpada le au asupra sănătății, deși pentru șoferi și pietoni poate fi un inconvenient.
Viață sănătoasă
18 feb. 2025
Ce poți face pentru a combate în 24 de ore simptomele răcelii. „Cele mai bune șanse de a lupta cu boala”
Anumite medicamente și remedii pot ajuta la ameliorarea rapidă a simptomelor răcelii, dar există și alte trucuri la care poți apela pentru a te simți mai bine.
Viață sănătoasă
18 feb. 2025
Alimentul ideal pentru o zi de iarnă fără soare. Mihaela Bilic: „Încă o dovadă că sănătatea înseamnă un strop de grăsime”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă un aliment ideal pentru o zi de iarnă fără soare, plin de nutrițienți, proteine, grăsimi esențiale, vitamine și minerale.
Viață sănătoasă
17 feb. 2025
Mâncarea pe care Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin două ori pe săptămână: „E plină de fibre, deci satură”
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic propune un meniu din leguminoase-boabe de cel puțin două ori pe săptămână. „Dacă folosiți o oală de fiert sub presiune, în 20 min masa e gata”, susține aceasta.
Viață sănătoasă
17 feb. 2025
Aurul exotic: fructul-minune care promite tinerețea eternă. Secretul digestiei echilibrate și al frumuseții fără vârstă
În universul fructelor există o adevărată comoară, apreciată atât pentru aroma sa unică, cât și pentru beneficiile impresionante asupra sănătății. Supranumit „aurul exotic” sau „aurul galben”, acest soi special de kiwi nu doar încântă papilele gustative, ci și revitalizează organismul.
Viață sănătoasă
17 feb. 2025
Sucul de fructe care protejează inima și combate constipaţia
Un produs natural, adesea tratat ca orice altă băutură de sezon, vă poate stimula atât sănătatea cardiovasculară, cât și pe cea intestinală. Cidrul de mere conține doi nutrienți cheie care vă pot proteja și hrăni organismul.
Viață sănătoasă
16 feb. 2025
Revitalizează-ți părul cu tratamente naturale pe bază de cartofi
În căutarea unui păr strălucitor și sănătos, multe persoane apelează la tratamente scumpe și produse pline de chimicale. Dar dacă soluția se află în bucătăria dumneavoastră?
Viață sănătoasă
16 feb. 2025
Ce sunt neurocosmeticele, noul trend în industria frumuseții. Cosmeticele care se conectează la sistemul nervos
Neurocosmeticele sunt noul trend în industria de wellness, promițând piele mai sănătoasă și o stare mentalǎ de bine.
Viață sănătoasă
16 feb. 2025
De ce ar trebui să evităm să mâncăm din recipiente din plastic
Un studiu recent realizat de cercetători din China sugerează că folosirea frecventă a recipientelor din plastic, mai ales în cazul alimentelor calde, poate avea efecte negative asupra sănătăţii, microplasticul fiind corelat cu apariţia unor boli de inimă, demenţă şi mai multe forme de cancer.
Viață sănătoasă
15 feb. 2025
Video
Ouă poșate pe pâine prăjită, cel mai bun mic dejun pe care l-ați mâncat vreodată. De ce este esențial să puneți oțet la fiert
Ouăle sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru micul dejun, având o mulțime de beneficii nutriționale. Pe lângă tradiționala omletă, trebuie să știți că există modalități mai sănătoase de a le consuma.
Viață sănătoasă
14 feb. 2025
Turmericul, miracol sau mit? Adevărul despre riscuri și cinci beneficii uimitoare ale acestui ingredient
Turmericul, un ingredient esențial în bucătăria indiană, este apreciat pentru proprietățile sale antiinflamatoare și efectele benefice asupra sănătății. Iată cum îl poți consuma în siguranță și ce avantaje îți poate oferi.
Viață sănătoasă
14 feb. 2025
Cum ne putem antrena corect acasă cu ajutorul tehnologiei
O echipă de cercetători din Norvegia propune o aplicație cu inteligență artificială (AI) care permite utilizatorilor să se antreneze corect, fără a avea nevoie de un antrenor sau de a merge la sală.
Viață sănătoasă
14 feb. 2025
Video
Cum a slăbit un influencer cu carne, unt, coadă de vită și „12 până la 16 ouă pe zi”: „Am scăpat de ceața cerebrală”
Un influencer susține că dieta sa cu carne, unt și ouă are beneficii pentru sănătate. Ea crede că alimentele bogate în grăsimi au ajutat-o să slăbească 30 de kilograme
Viață sănătoasă
13 feb. 2025
De ce unii oameni nu îmbătrânesc. 10 secrete ale super-vârstnicilor
Nu lăsa vârsta să te limiteze: niciodată nu e prea târziu să îți fortifici mintea și corpul! Super-vârstnicii (SuperAgers), un grup rar de oameni care își păstrează claritatea mentală și energia chiar și la 80 de ani, dezvăluie 10 obiceiuri esențiale pentru a îmbătrâni sănătos și armonios.
Viață sănătoasă
13 feb. 2025
Ou fiert versus omletă. Care variantă este mai sănătoasă și vă furnizează vitaminele și mineralele esențiale
Ouăle sunt o sursă puternică de nutriție, pline de proteine și vitamine esențiale. Totuși, nutriționiștii spun că există o diferență între ouăle fierte și omletă.
Viață sănătoasă
12 feb. 2025
Cât de sănătoase sunt sucurile naturale. Concluziile unui studiu din SUA
Sucurile naturale sunt bogate în vitamine, antioxidanți și minerale esențiale, precum vitamina C și potasiu. Specialiștii în nutriție au analizat impactul acestor băuturi asupra sănătății și au tras concluzii surprinzătoare.
Viață sănătoasă
12 feb. 2025
Injecțiile care îți pot întineri corpul. Descoperirea revoluționară care ar putea opri îmbătrânirea
Celulele senescente accelerează procesul de îmbătrânire, iar oamenii de știință lucrează la tratamente pentru a le elimina.
Viață sănătoasă
12 feb. 2025
10 cele mai bune alimente care ajută în mod natural la reducerea inflamației creierului
Modificările dietetice pot ajuta la prevenirea sau ameliorarea inflamației creierului în mod natural. Așasar, consumul de alimente nutritive potrivite poate ajuta la menținerea sănătății creierului, susțin specialiștii.
Viață sănătoasă
12 feb. 2025
Cele mai frecvente simptome care pot indica prezența cancerului. La ce trebuie să fii atent
Depistarea timpurie a acestor simptome și consultarea rapidă a unui medic sunt esențiale pentru șanse cât mai mari de vindecare.
Viață sănătoasă
11 feb. 2025
Fructele care topesc grăsimea și sunt secretul unei inimi sănătoase. Cum ne pot ajuta să slăbim rapid
Anumite fructe nu doar că sunt eficiente pentru pierderea în greutate, dar contribuie și la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge. Un cardiolog explică de ce includerea lor în dietă a devenit o strategie populară pentru susținerea sănătății cardiovasculare și controlul metabolismului,
Viață sănătoasă
11 feb. 2025
Ce se întâmplă în organism dacă mănâncați zilnic caju. Explicațiile specialiștilor
Nucile caju nu primesc la fel de multă atenție ca alte nuci, însă ar trebui. Conțin substanțe nutritive benefice pentru organism, inclusiv proteine, fibre, magneziu, triptofan și grăsimi nesaturate, susțin specialiștii.
Viață sănătoasă
10 feb. 2025
Ouăle nu îngrașă. Câte puteți mânca pe săptămână fără să aveți probleme cu greutatea
O nouă cercetare demontează miturile legate de ouă și obezitate, arătând că un consum moderat susține sănătatea și evidențiind totodată cele mai bune metode de gătit pentru beneficii nutriționale maxime.
Viață sănătoasă
10 feb. 2025
INTERVIU Psihologi, despre cărțile de dezvoltare personală: „Degeaba îl citești pe Freud, doar în terapie poți găsi cele mai bune soluții“
Citirea cărților de specialitate fără îndrumarea unui profesionist sau chiar urmarea sfaturilor unor oameni neavizați, care oferă rețete magice de schimbare, sunt două căi periculoase pentru rezolvarea problemelor de interior.
Viață sănătoasă
09 feb. 2025
Poluarea aerului, un factor major de risc pentru una dintre cele mai frecvente forme de cancer
Poluarea aerului cauzează anual mii de cazuri de cancer pulmonar, arată un nou studiu. Expunerea la particule toxice crește riscul chiar și în rândul nefumătorilor, avertizează experții, care cer măsuri urgente pentru reducerea poluării și protejarea sănătății publice.
Viață sănătoasă
09 feb. 2025
Semnele vizibile care te avertizează că îți pui viața în pericol. Află dacă te afli în jumătatea populației afectate
Oficial, mai bine de o jumătate dintre români suferă de hipercolesterolemie, având niveluri ale colesterolului mai mari de 200 mg/dl. Studiile arată că majoritatea persoanelor cu colesterol crescut nu sunt conștiente de această problemă.
Viață sănătoasă
09 feb. 2025
Descoperă secretul legumelor și sfaturile nutriționiștilor: cum să slăbești rapid și eficient
Alimentele bogate în fibre, legumele cu frunze verzi și cerealele integrale sunt esențiale pentru menținerea sațietății și echilibrarea nivelurilor de zahăr din sânge.
Viață sănătoasă
09 feb. 2025
Pagina 2 →