Stiri despre obezitate

  593 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românii, cei mai supli cetăţeni europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, cei mai supli cetăţeni europeni

  România are cei mai puţini obezi de pe continent, potrivit unui studiu Eurostat, ba chiar suntem printre cei mai supli dintre pământeni.

 • Suferi de hipertensiune? Iată cum o ţii sub control!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suferi de hipertensiune? Iată cum o ţii sub control!

  Renunţarea la fumat, mişcarea zilnică timp de 30 de minute, dieta bogată în fructe şi legume şi menţinerea stresului sub control sunt doar câteva dintre măsurile la îndemână pentru controlarea bolii.

 • Greutatea bebeluşilor prezice obezitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greutatea bebeluşilor prezice obezitatea

  Nou-născuţii care iau rapid în greutate în primele luni de viaţă ar putea deveni adulţi obezi, arată un studiu recent, realizat la Universitatea Harvard.

 • Pofta de mâncare poate fi dată de bacteriile din stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pofta de mâncare poate fi dată de bacteriile din stomac

  Zece triloane de bacterii populează organismul uman, iar comportamentul acestora ne poate influenţa sănătatea şi stilul de viaţă, sugerează un studiu recent, realizat la Universitatea Colorado.

 • 7 ponturi ca să trăieşti mai mult şi mai sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 ponturi ca să trăieşti mai mult şi mai sănătos

  La 20 de ani, principala preocupare este să trăim viaţa din plin. Odată ajunşi la 35-40 de ani, priorităţile se schimbă. Vrem să ne vedem copiii realizaţi şi nepoţii sănătoşi. Dar cum atingem vârste "onorabile" şi cum ne putem trăi bătrâneţea cu "demnitate"?

 • Dormi prea puţine ore pe noapte? Află la ce riscuri eşti expus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dormi prea puţine ore pe noapte? Află la ce riscuri eşti expus

  Bolile psihice, afecţiunile inimii, hipertensiunea arterială, diabetul, vulnerabilitatea în faţa infecţiilor virale şi îngrăşarea - toate aceste condiţii pot fi cauzate de un singur factor: lispa somnului pe perioadă îndelungată.

 • Atenţie! Joggingul poate să îngraşe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie! Joggingul poate să îngraşe

  Pentru unii, alergarea pare a fi arma cea mai potrivită împotriva kilogramelor în plus. Dar cele mai recente cercetări arată că această activitate poate avea efecte mai puţin aşteptate. În loc să slăbească, oamenii care fac jogging se pot îngrăşa dacă nu-şi schimbă comportamentul alimentar.

 • Ce riscăm dacă mâncăm des produse de fast-food
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce riscăm dacă mâncăm des produse de fast-food

  Introduse zilnic în dietă, alimentele de tip fast-food cresc riscul de diabet zaharat, de hipertensiune arterială şi de obezitate. Potrivit statisticilor, 25 la sută dintre români sunt obezi, iar 50 la sută au probleme cu kilogramele în plus.

 • La ce ajută consumul de ceai verde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce ajută consumul de ceai verde

  Obezitatea, diabetul, colesterolul crescut şi chiar cancerul pot fi combătute cu ajutorul ceaiului verde. Totuşi, ai grijă la dozele folosite şi nu-l bea seara, atrag atenţia specialiştii.

 • Te costă mai mult să fii obez în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te costă mai mult să fii obez în Ungaria

  Ungaria a făcut un nou pas în lupta împotriva obezităţii. Guvernul de la Budapesta a decis să instituie o „taxă pe grăsime", începând din septembrie anul acesta. Astfel, toate alimentele care au un conţinut ridicat de grăsime, sare şi zahăr vor fi impozitate cu 0,37 de euro, ceea ce va aduce la bugetul de stat aproximativ 70 de milioane de euro pe an.

 • Sfatul săptămânii: Obezitatea, boala secolului XXl
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfatul săptămânii: Obezitatea, boala secolului XXl

  Obezitatea a ajuns o epidemie a secolului XXl. România ocupă locul trei în Europa ca și număr de cazuri de obezitate. Datorită stilului de viață alert, mulți dintre noi aleg alimentele procesate gen fast-food.

 • De ce sunt obezii predispuşi la diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sunt obezii predispuşi la diabet

  Excesul de ţesut adipos provoacă un stres organismului, care creşte rezistenţa celulelor la insulină. Obezitatea abdominală creşte riscul de diabet, iar scăderea în greutate corectează parţial glicemia şi reduce necesarul de medicamente.

 • Românul care îi scapă de obezitate pe americani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul care îi scapă de obezitate pe americani

  Alexandru Lăpuşan, directorul general al companiei Zitec, a lansat o aplicaţie pentru telefonul mobil prin care îi învaţă pe utilizatori cum să dea jos kilogramele în plus. Că o treime dintre americani sunt obezi ştie toată lumea. Că plecând de la această informaţie se pot face bani era până astăzi un secret bine păstrat de Alexandru Lăpuşan.

 • Forbes: McDonald's pune Happy Meal-ul la dietă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forbes: McDonald's pune Happy Meal-ul la dietă

  Presat de campaniile de prevenire a obezităţii, McDonald's schimbă cu fructe jumătate din cartofii din meniul pentru copii. În toată lumea, 43 mil. de copii sub 5 ani sunt supraponderali.

 • Suceava: Dotări moderne în şcoli împotriva obezităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suceava: Dotări moderne în şcoli împotriva obezităţii

  18 unităţi şcolare din judeţ au primit materiale sportive în valoare de 37.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii. Noile dotări sunt menite să crească interesul copiilor pentru educaţie fizică şi sport, în lupta cu kilogramele în plus.

 • 21 mai - Ziua Europeană împotriva Obezităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  21 mai - Ziua Europeană împotriva Obezităţii

  Eurodeputata de Dâmboviţa Oana Antonescu solicită forurilor UE ca obezitatea să fie declarată boală cronică la nivel european, pentru ca lupta pentru combaterea acesteia să poată avea eficienţă, anvergură ţi suportul financiar necesar.

 • Nu lăsa obezitatea să-ţi umbrească viaţa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu lăsa obezitatea să-ţi umbrească viaţa!

  Ţii o dietă, slăbeşti câteva kilograme, apoi stagnezi, ceea ce te face să renunţi. După o vreme, încerci o altă dietă, poate şi mai drastică, şi tot aşa... Rezultatul: îţi slăbeşti rezistenţa organismului în faţa bolilor, însă cântarul arată tot atâtea kilograme sau poate chiar mai multe. Află cum să slăbeşti sănătos, cu rezultate de durată.

Modifică Setările