stiri despre google

Am călcat în premieră la Măgurele să văd şi eu minunea tehnologică şi realizarea ştiinţifică europeană cu cele trei culori româneşti adânc împlântate în realitatea de pe teren de lângă Institutul de Fizică Atomică Horia Hulubei, respectiv proiectul ELI NP.

acum 11 ore · comentarii (15)

Deşi, la nivel de formă, există elemente care pot conduce la ideea că relaţiile bilaterale româno-maghiare se înscriu în rândul celor avute şi de alte state vecine membre UE şi NATO, în realitate, acestea cunosc o deteriorare. Expresia fenomenului este mai puţin legată de zona electorală şi ar fi o greşeală ca declaraţiile acide ale oficialilor maghiari să fie citite doar prin această cheie.

acum 11 ore · comentarii (76)

Uitaţi-vă cum, sub ochii noştri, într-o perioadă foarte scurtă de timp, după căderea Cortinei de Fier, s-au săpat tranşeele de-alungul noii frontiere nevăzute, nemarcate şi niciodată nerecunoscutre ca atare. Totuşi, realitatea tragică care desparte spaţiul NATO/UE de cel Euro-asiatic.

acum 9 ore · comentarii (2)

Comisa Europeană a publicat, astăzi, primul său raport cu privire la situaţia statului de drept în Uniunea Europeană. Raportul prezintă evaluările specifice ale statelor membre şi instituie un mecanism suplimentar şi cuprinzător privind statul de drept ca piatră de temelie în angajamentul comun al UE şi al statelor membre de a consolida statul de drept.

acum 5 ore · comentarii (0)

Excelenţa Sa David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, vorbeşte într-un dialog cu Răzvan Munteanu despre relaţiile bilaterale dintre cele două state, situaţia geopolitică actuală din Orientul Mijlociu, dar şi alte subiecte precum relaţia cu Republica Populară Chineză sau provocările comune generate de fake news şi actuala pandemie.

acum 18 ore · comentarii (5)

Multă agitaţie zilele acestea pe rezultatele punctuale ale alegerilor locale. Mie mi se par la fel de importante rezultatele privind votul politic, la nivelul ţării. PSD, care căzuse la alegerile europarlamentare la 22%, iar în sondaje la 19%, a urcat la recentele alegeri la 30%. Cum se explică şi de ce se ignoră această realitate politică importantă? Am scris adesea despre erorile premierului Orban, şi acum se vede că am avut drepate.

acum 12 ore · comentarii (27)

La fel ca în mai multe rânduri în ultimul deceniu şi mai bine, alegerile, de orice fel ar fi ele, sunt un instrument bun pentru măsurarea gradului de responsabilitate civică a poporului nostru. Ştiu că o să îmi ridic în cap o sumedenie de oameni care nu votează din felurite motive, dar asta e.

La aproape 10 ani de când s-a pus pentru prima dată pe agenda Bursei de Valori Bucureşti promovarea pieţei la o clasă superioară, luni, 22 septembrie, acest deziderat a fost parţial îndeplinit. Seamănă destul de mult această reuşită cu cea a inaugurării metroului din Drumul Taberei cu o întârziere de 9 ani.

”Eu sunt un candidat care nu are absolut  nicio legătură, nici cu comunismul, nici cu postcomunismul, nici cu acest sistem  cu baroni locali sau miliardari de carton”, spune Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, despre el însuşi, prezentându-se pentru cei care încă nu îl cunosc, în primul său discurs de după confirmarea rezultatului alegerilor.

acum 2 zile · comentarii (55)

Un studiu publicat de Comisia Europeană în 2017 arată că  90% dintre companii consideră această abilitate una de bază pentru prezenţa într-o piaţă competitivă şi extinderea pe plan internaţional. Dacă eşti HR sau L&D manager, ai misiunea de a-i ajuta pe colegii tăi să nu facă una dintre următoarele gafe…

Modifică Setările