Google susţine că a descoperit dovada uluitoare că „trăim într-un multivers”. Ce rol are noul cip Willow în această teorie
0Hartmut Neven, fondatorul Google Quantum AI, susţine că existenţa multiversului poate fi dovedită de performanţele extraordinare ale cipului Willow.
Cercetătorii de la Google cred că noul lor cip, Willow, este atât de extrem de rapid încât indică faptul că folosește puterea de calcul din alte universuri.
După ce gigantul tehnologic a uimit o lume întreagă cu noul său cip Willow, Hartmut Neven, fondatorul Google Quantum AI, spune că singura explicație pentru performanţele extraordinare ale acestuia este influența unui univers paralel.
„Performanța lui Willow la acest punct de referință este uimitoare: a efectuat un calcul în mai puțin de cinci minute, care i-ar lua unuia dintre cele mai rapide supercomputere de astăzi 1025 sau 10 septilioane de ani. Dacă vreți să scrieți, este vorba de 10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 ani.
Acest număr uluitor depășește scalele de timp cunoscute în fizică și depășește cu mult vârsta universului. El acreditează ideea că, de fapt, calculul cuantic are loc în multe universuri paralele, în conformitate cu ideea că trăim într-un multivers, o predicție făcută pentru prima dată de David Deutsch”, a explicat Hartmut Neven, citat de Mirror.
Profesorul David Deutsch, fizician la Universitatea din Oxford, este considerat drept „părintele” calculului cuantic, după ce a efectuat cercetări în anii 1990, ceea ce ar susține afirmațiile doctorului Hartmut Neven.
Multiversul continuă să fie un domeniu de studiu serios în domeniu, numeroşi fizicieni susţinând că există un alt univers paralel și prezicând că vom vedea dovezi ale existenţei acestuia.
De partea cealaltă, scepticii spun că afirmațiile doctorului Hartmut Neven privind performanța noului cip se bazează pe un punct de referință creat chiar de Google în urmă cu câțiva ani pentru a măsura performanța cuantică. Deşi nu neagă neapărat existenţa unor versiuni paralele ale oamenilor în alte universuri, ei susțin că doar acest argument nu constituie o dovadă.
Calculatoarele cuantice utilizează mecanica cuantică pentru a calcula probleme extrem de complexe care nu pot fi rezolvate în prezent cu ajutorul calculatoarelor clasice. Willow a fost conceput pentru a reduce erorile din inteligența artificială și cipurile existente, cauzate adesea de faptul că dispozitivele clasice de calcul nu pot ține pasul cu progresele uriașe ale tehnologiei.
Dr. Hartmut Neven, care a fost profesor de cercetare în informatică la Universitatea din California de Sud la sfârșitul anilor 1990, după ce și-a finalizat doctoratul, afirmă că Willow reduce aceste erori.
Rezultatele științifice ale dezvoltării Willow de către gigantul tehnologic Google au fost publicate în revista Nature.