Una dintre cele mai ozonate zone din ţară care include şi o arie protejată, tratată cu MHC-uri. Agenţia pentru Protecţia Mediului asigură că nu poluează 0

Paradisul din Colibiţa, o micuţă localitate din Bistriţa-Năsăud, ce aspiră la statutul de staţiune de mai mulţi ani, este pe cale să fie distrus de două microhidrocentrale. Acestea vor fi amplasate chiar în situl Natura 2000 Cuşma, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului spune că cel puţin una dintre ele nu prezintă pericol pentru mediu.

Una dintre cele mai ozonate zone din ţară care include şi o arie protejată, tratată cu MHC-uri. Agenţia pentru Protecţia Mediului asigură că nu poluează Vezi comentarii 0

În premieră la Bistriţa bicicliştii au târgul lor

În premieră la Bistriţa bicicliştii au târgul lor

Weekendul acesta, în premieră la Bistriţa va avea loc târgul bicicliştilor, găzduit de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud. În cadrul târgului se vor putea vinde, cumpăra, schimba sau chiar dona biciclete, piese şi echipament pentru biciclete. Evenimentul face parte din „Săptămâna mobilităţii”, desfăşurată în perioada 16-22 septembrie.

Două mame susţin tratamentul copiilor lor autişti cu surplusul din cămară. Gogoşarii în sos de muştar, printre specialităţi

Două mame susţin tratamentul copiilor lor autişti cu surplusul din cămară. Gogoşarii în sos de muştar, printre specialităţi

Ioana şi Ionela, două tinere din Josenii Bârgăului au fost binecuvântate cu doi copii frumoşi, care însă au nevoie de o atenţie deosebită, fiind diagnosticaţi cu autism. Cele două mame au decis să ofere contra cost surplusul din cămară pentru a-şi ajuta financiar familia. Printre specialităţile oferite de mămici se numără şi ardeii în sos de muştar.

Un tânăr a furat o maşină, a accidentat grav un pieton şi a fost prins abia după ce poliţiştii au avertizat că folosesc arma

Un tânăr a furat o maşină, a accidentat grav un pieton şi a fost prins abia după ce poliţiştii au avertizat că folosesc arma

Poliţiştii din Bistriţa au avut parte luni noaptea de un accident desprins parcă din filmele de acţiune. Un tânăr de 21 de ani a furat o maşină, iar în raidurile sale prin Bistriţa a accidentat grav un pieton. Când şi-a dat seama ce a făcut a fugit de la locul accidentului, fiind prins de către poliţişti după ce i-au blocat calea şi au ameninţat că folosesc arma din dotare.

FOTO Bistriţa anilor 1900, refăcută de un comisar bistriţean care a dat arma şi bastonul pentru pensulă şi şevalet

FOTO Bistriţa anilor 1900, refăcută de un comisar bistriţean care a dat arma şi bastonul pentru pensulă şi şevalet

Splendoarea celor mai frumoase clădiri din micul burg din inima Transilvaniei lăsate moştenire de saşi a fost surprinsă de un artist bistriţean. Prima parte a zilei artistul care ne poartă prin tot centrul vechi al Bistriţei cu ajutorul a 35 de lucrări de grafică şi-o petrece în inspectoratul de poliţie, unde este comisar şef, în timp ce în a doua parte a zilei, poliţistul se lasă purtat de creion sau pensulă.

Prima zi de şcoală fără manuale. Învăţătorii folosesc abecedarele vechi sau apelează la jocuri educative

Prima zi de şcoală fără manuale. Învăţătorii folosesc abecedarele vechi sau apelează la jocuri educative

Şcolile din Bistriţa-Năsăud au prins viaţă luni odată cu începerea noului an şcolar. Cu mic cu mare elevii au împânzit curţile şcolilor şi mai apoi terasele şi cafenelele. În ciuda faptului că Ministerul Educaţiei a lăsat elevii de clasa I şi a II-a fără manuale, învăţătoarele nu se arată îngrijorate, susţinând că vor folosi abecedarele vechi până la reglementarea situaţiei.

E un mijloc de septembrie frumos în Marea Britanie, colorat, încă verde, încă tăcut. Asta până când porneşti radioul, aprinzi televizorul, deschizi un ziar sau contul de Twitter plin cu hastag-uri cu #Yes sau #BetterTogether. Toamna lui 2014 e o toamnă scoţiană. Despre Scoţia şi ideile ei.

acum 4 zile · comentarii (18)

La ora la care scriu, media ultimelor trei sondaje de opinie referitoare la votul de joi pentru independenţa Scoţiei este de 52% pentru "nu", faţă de 48% pentru "da", conform BBC.com. Prognoze extrem de strânse şi un trend îngrijorător, de creştere substanţială a optiunilor în favoarea "partidei naţionaliste" (aflate, de altfel, la guvernare în Scoţia cea autonomă).

acum 2 zile · comentarii (23)

Apropierea alegerilor prezidenţiale, din România, invită la reflecţie pe compatrioţii interesaţi de consolidarea instituţiilor fundamentale ale statului naţional unitar român. Din această perspectivă, o tribună de exprimare a unor opinii distincte, complementare sau parţial opuse, care să vizeze modalităţile prin care şeful statului poate şi trebuie să fie preşedintele tuturor românilor este un necesar exerciţiu democratic.

acum 2 zile · comentarii (8)

Nu era suficient că o serie de asociaţii de proprietari au decis renunţarea la repartitoarele de căldură, nu era suficient că în cadrul adunărilor generale există o mare dispută între cei care doresc păstrarea/montarea de repartitoare şi cei care nu doresc o astfel de contorizare, a apărut un nou act normativ care va încinge şi mai mult disputa.

acum 2 zile · comentarii (1)

Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

acum 4 zile · comentarii (6)

Grupul de strategie Aspen, un grup apartinic de experţi în politici externe, coprezidat de Brent Scowcroft, fost consilier pe probleme de securitate naţională al SUA, şi de mine, s-a confruntat de curînd cu problema modului în care trebuie reacţionat la intervenţia Rusiei din Ucraina. NATO se confruntă acum cu aceeaşi problemă.

acum 4 zile · comentarii (4)

Poate cineva va vrea să înveţe ceva din comportamentul ce merită elogiat al actualului comisar european Dacian Cioloş. Am vorbit în numeroase rânduri despre excepţionala sa prestaţie profesională, încununată de ceea ce este acum una dintre cele mai importante politici europene, noua Politică Agricolă Comună cu care, deja, şi-a înscris numele în istoria de succes a Uniunii Europene.

acum 4 zile · comentarii (1)

Nu trebuie să înlocuiţi toată mobila din casă atunci când vă vine cheful de o schimbare de decor! Nu e eficient din punct de vedere costuri şi nici bătaia de cap nu face sens. Până dăm piesele vechi, până le luăm pe cele noi, riscăm să ne piară pofta de reamenajare, să ne oprim chiar în mijlocul procesului şi să rămânem cu casa neterminată. Şi asta chiar nu cred că ne dorim!

acum 2 zile · comentarii (1)

A doua Mare Unire a tuturor Romanilor – tinta strategica a Proiectului de Tara propus de Victor Ponta inseamna nu numai un exemplu de cultura politica – iesirea din logica adversitatii dar si o punte aruncata dinspre prezent spre viitor. Cred că trebuie să avem o atitudine corectă faţă de cei care vin după noi.

acum 4 zile · comentarii (3)

În 2010, am încercat să îmi conving colegii parlamentari că manualele şcolare au nevoie de un cadru legal, bine definit, predictibil şi nu stabilit prin ordin de ministru. Am depus o lege, care a fost tergiversată vreo doi ani în Parlament, după discuţii prin comisiile ambelor Camere, unde a întrunit unanimitate, nu însă şi la vot. Păstrarea manualelor şcolare la pixul ministrului este prima piedică în rezolvarea acestei spinoase probleme.

acum 4 zile · comentarii (9)

„Act diabolic“, „crimă barbară“, „faptă dispreţuitoare la adresa umanităţii“, „crimă abominabilă“ – sunt doar câteva din reacţiile liderilor occidentali la noul act de cruzime săvârşit de miliţiile „Statului Islamic“ (SI). Teoriştii SI au postat o înregistrare video care prezintă decapitarea unui al treilea ostatec, de astă dată un lucrător umanitar britanic.

acum 4 zile · comentarii (12)

Dincolo de implicaţiile juridice, descinderile la foc automat din această săptămână la Siveco ar putea avea ca efect distrugerea pieţei de IT autohtone. Siveco România a jucat pe mize mari, atât în ţară, cât şi în străinătate, provocând uimirea, consternarea şi, desigur, nemulţumirea multora. Dar când mascaţii vin peste tocilari, ce mai rămâne în urmă?

acum 4 zile · comentarii (50)

M-aş bucura dacă cei care nu au promovat BAC-ul ar fi susţinuţi nu prin transformarea examenului într-un EDUPASS, într-o hârtioară de fasttrack prin viaţă. La fel cum m-aş bucura dacă fondurile acordate universităţilor nu s-ar mai da după principiul gloatei şi al sufletelor dintr-un cazan, de către cei care cred că o universitate e bună şi va primi cele mai bune resurse doar dacă are tot atâţia studenţi câţi locuitori are o metropolă.

acum 5 zile · comentarii (7)