Un poliţist aflat în timpul serviciului a lovit cu autospeciala un om al străzii care dormea pe şosea. Victima a murit 0

Joi dimineaţă, un poliţist care se afla în timpul serviciului de patrulare a lovit un om al străzii care dormea pe şosea. Accidentul s-a produs pe drumul naţional 17, care leagă Ardealul de Moldova, pe raza localităţii Tiha Bârgăului. Bărbatul a fost găsit în stop cardio-respirator, stabilizat şi transportat la spital.

Un poliţist aflat în timpul serviciului a lovit cu autospeciala un om al străzii care dormea pe şosea. Victima a murit Vezi comentarii 0

Ce învăţau copiii de la ţară acum un secol şi jumătate. Un învăţător avea pe atunci în grijă chiar şi 100 de elevi

Ce învăţau copiii de la ţară acum un secol şi jumătate. Un învăţător avea pe atunci în grijă chiar şi 100 de elevi

Religia, caligrafia, matematica, citirea, pomicultura, apicultura şi legumicultura erau materiile pe care se punea accent la ţară, în învăţământul primar din România, acum 150 de ani. Dacă acum fiecare clasă are învăţătorul său, atunci un dascăl putea să aibă în grijă şi 100 de copii, pe care trebuia să-i "grijească" simultan.

Dosarul jafului de 40 de milioane de euro de la Leoni, aproape de soluţionare. Fabrica de unde s-a făcut transferul uriaş a rămas fără director

Dosarul jafului de 40 de milioane de euro de la Leoni, aproape de soluţionare. Fabrica de unde s-a făcut transferul uriaş a rămas fără director

Anchetatorii sunt pe cale să dea de urma hoţilor responsabili de cel mai mare prejudiciu înregistrat în România: 40 de milioane de euro. Surse judiciare au precizat pentru Adevărul.ro că hackerii care au stat în spatele jafului au avut ajutor din interior. Până una alta, fabrica de unde s-a făcut transferul a rămas marţi fătă director.

Drama unei tinere de 18 ani: abuzată de tată şi fraţi, a fugit cu un bărbat care o bătea de faţă cu propriii copii

Drama unei tinere de 18 ani: abuzată de tată şi fraţi, a fugit cu un bărbat care o bătea de faţă cu propriii copii

La 18 ani, vârsta la care majoritatea adolescenţilor încă sunt în liceu, Ana Maria are deja doi copilaşi. Tânăra originară din Cluj a fost abuzată de tată şi de fraţii săi, iar la 14 ani s-a refugiat în braţele unui bărbat care o bătea de faţă cu micuţii săi. Ana Maria a fost găsită de jandarmi aproape îngheţată în Gara Bistriţa şi dusă la centrul maternal.

Manevre esenţiale care vă pot salva viaţa când rămâneţi înzăpeziţi. De ce este vitală curăţarea ţevii de eşapament

Manevre esenţiale care vă pot salva viaţa când rămâneţi înzăpeziţi. De ce este vitală curăţarea ţevii de eşapament

În multe zone din ţară, aventurarea pe drumurile judeţene sau chiar naţionale poate să vă pună viaţa în pericol. Potrivit pompierilor, nişte operaţiuni simple precum o curăţarea periodică a ţevii de eşapament de zăpadă sau aprinderea luminii din interior pe timp de noapte pot să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte atunci când rămâneţi înzăpeziţi.

Prima vizită diplomatică pe care Igor Dodon a efectuat-o, marţi, la Kremlin, în calitate de şef al statului moldav, a fost un fiasco care pe termen mediu va fi greu de gestionat de către echipa sa de imagine. Prin prisma declaraţiilor făcute la întâlnirea cu Vladimir Putin, preşedintele moldav s-a dovedit a fi un ”personaj umil şi nepregătit”, care dinamitează viitorul Republicii Moldova, atât în relaţia cu Rusia cât şi cu UE.

acum 2 zile · comentarii (3)

Cererea domnului Coldea pare un gest politic, în contextul furtunii iscate de clipangela lui Sebastian Ghiţă. Confirmările venite din lumea politică, cu tot cu părerologia de rit canapelistic aferentă televiziunilor de ştiri, fac această situaţie una toxică. Poate că în era post-adevăr există şi o variantă de post-scandal, dar SRI-ul a reuşit să se apere, instituţional vorbind, chiar şi cu preţul retragerii domnului Coldea.

acum 2 zile · comentarii (12)

Ion Iliescu continuă lupta cu mistificarea istoriei. În cel mai profund spirit bolşevic, Ion Iliescu susţine că nu se simte vinovat pentru victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Nu regretă că a chemat hoardele de mineri-bătăuşi din Valea Jiului, nu plânge pentru nevinovaţii omorâţi de loviturile acestora, nu plânge pentru femeile abuzate şi violate şi, în general, nu se simte vinovat de nimic.

acum 2 zile · comentarii (70)

Perioadele de turbulenţă şi tumult ale reaşezărilor, schimbărilor globale, mai ales la nivelul regulilor şi raporturilor dintre marii actori, sunt cele mai sensibile şi periculoase pentru actorii naţionali.

acum 2 zile · comentarii (8)

Este un moment excepţional şi o performanţă de marcă în istoria noastră de care trebuie să ne bucurăm ca atare: un autor român contemporan, Eugen Ovidiu Chirovici, cu cartea sa Book of Mirrors, scrisă direct în limba engleză, figurează pe lista celor mai traduse opere literare din toate timpurile.

acum 2 zile · comentarii (15)

Oficial, este profesor la Facultatea de Arhitectură, însă când îi rosteşti numele faci referire la un reper al fotografiei contemporane. Şi deşi şi-a format o reputaţie respectată în comunitatea de profil prin lumea pe care o surprinde prin obiectivul lui, Vlad continuă să spună despre el că nu se consideră fotograf, ci vede în ceea ce face o terapie de care nu poate şi nici n-ar vrea să se despartă.

acum 2 zile · comentarii (1)

Pentru cei care nu au aflat încă: post-adevărul este noua denumire, politically corectă, a minciunii. Ar trebui să ştie asta toţi cei care vor să fie imuni la depresie în următoarea perioadă, încă nedeterminată, de timp. Şi pentru că în ultimele luni au tot apărut post-adevăruri care nu doar că inundă (şi imundă) spaţiul public, dar încep să ne croiască şi vieţile, găzduiesc aici un text care le face un prim inventar.

acum 3 zile · comentarii (26)

Cercetătorii i-au spus broscuţei: sari! Şi ea a sărit. Apoi, i-au tăiat picioarele din spate şi i-au spus din nou să sară. Broscuţa a rămas pe loc. Cercetătorii s-au panicat: o fi surzit sau e amnezică? Asta e, acum, dilema apărătorilor democraţiei. Între timp, broscuţa, în strădania ei, l-a născut pe Trump. Cu ce efect asupra democraţiei?

acum 3 zile · comentarii (12)

Partidele politice din România s-au confruntat la ultimele alegeri din nou cu valul celor care au solicitat „o altfel de politică”, „alţi politicieni”, „alt sistem”. Fapt care a adus un scor destul de bun celor care şi-au organizat campania pe ideea că ei reprezintă altceva. Astfel, USR obţine un meritabil scor de 8 procente.

acum 3 zile · comentarii (9)

Nu mă socotesc competent să analizez, să sistematizez şi să judec ceea ce se întîmplă, de la o vreme, în patria noastră. Poate că dl Ciorbea are dreptate: ce suntem noi, ăştia care l-am bombănit pentru obiecţiile d-sale la legea 90/2001? Nişte „bieţi oameni” care habar n-au despre ce e vorba. Trebuie să fii expert în drept ca să pricepi că nu e corect ca unui ins cu probleme penale să i se ia şansa de a guverna.

acum 3 zile · comentarii (173)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 3 luni · comentarii (39)
Postari Recente