Liviu Dragnea: Ordonanţa de urgenţă care le permite aleşilor locali să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul, gata până la finalul acestei luni

Liviu Dragnea: Ordonanţa de urgenţă care le permite aleşilor locali să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul, gata până la finalul acestei luni

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că ordonanţa de urgenţă care le permite aleşilor locali să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul va fi gata până la finalul lunii august. El a precizat că a fost determinat să propună această ordonanţă de urgenţă de numeroasele blocaje din consiliile locale şi judeţene din ţară.

Tânărul care şi-a decapitat tatăl cu lovituri de topor, reţinut. Vărul tatălui său ar putea fi acuzat de complicitate

Tânărul care şi-a decapitat tatăl cu lovituri de topor, reţinut. Vărul tatălui său ar putea fi acuzat de complicitate

Tânărul de 24 de ani care şi-a decapitat tatăl cu mai multe lovituri de topor a fost reţinut pentru 30 de zile.Tot conflictul ar fi pornit de la 18.000 de euro pe care bătrânul i-ar fi luat după vânzarea unui teren, sumă pe care a refuzat să o împartă cu fiul său de 24 de ani. Verişorul bătrânului ar putea fi şi el acuzat de complicitate, după ce ar fi scăpat de arma crimei.

Dincolo de dispreţul naţional perfect indreptăţit faţă de „boacăna“ de ţară comisă de generaţii de politicieni rataţi odată cu ea, managementul politic al ultimului preşedinte de sorginte comunistă din capul statului nostru are un bilanţ demn de „zbor deasupra unui cuib de cruci“.

acum 2 zile · comentarii (45)

„Cred că voi avea un suport considerabil din partea femeilor“, s-a pronunţat Elena Udrea, în primul discurs din calitatea oficială de candidat la prezidenţiale. Ignoranţii ar spune că reînvie tema feminismului, pentru simplul motiv că e femeie. În realitate, românii ar vota un extraterestru hermafrodit cu dragă inimă, dacă le-ar îndeplini aşteptările. Elena Udrea nu este un candidat exotic pentru că este femeie, ci din cu totul alte motive.

acum 2 zile · comentarii (48)

Mi-am dat demisia din PSD, un gest de conştiinţă şi de consecvenţă pe care îl voi continua printr-o angajare şi mai puternică în lupta pentru apărarea demnităţii româneşti. Această demisie este dovada că nu am renunţat la principiile pentru care lupt de 4 ani şi jumătate, iar cei care au sperat că îmi vor închide gura într-un fel sau altul vor avea o mare surpriză: de acum înainte voi vorbi şi mai tare!

acum 2 zile · comentarii (51)

Cică există ONG-uri care îi reprezinta pe romi. Cică aceste ONG-uri fac minuni în ceea ce priveşte integrarea romilor şi accesul lor la educaţie. De când activează în România au înregistrat succes după succes în ceea ce priveşte combaterea discriminării, pe de-o parte, şi oprirea abuzurilor comise de autorităţile locale şi centrale asupra membrilor etniei rome, pe de altă parte.

acum 2 zile · comentarii (4)

Nu-i frumos să vorbeşti urît. Aşa ştiam fiindcă aşa ni se spusese – acasă, la şcoală, pe scară sau în spatele blocului, oriunde aveam parte de-un pedagog cumsecade. Mai tîrziu am aflat că e firesc şi chiar practic să bobinăm sudălmi şi vorbe grele; oameni cu doctorat ne-au adus la cunoştinţă că facem un lucru util, că ne detoxificăm mintea, că măscarea spusă la vreme te ajută să rezişti presiunilor din jur.

acum 2 zile · comentarii (8)

Fluturată pe sub nasul nostru din motive de campanie electorală, “mândria de a fi român” este totuşi o temă serioasă. Oamenii obişnuiţi, cei care cred sincer în ea, se întemeiază – chiar dacă nu toţi sunt conştienţi de asta – pe sentimentul apartenenţei la o comunitate de valori culturale, construite în timp.

acum 3 zile · comentarii (12)

Doamnelor şi domnilor prezidenţiabili, dincolo de bătălia din ce în ce mai joasă şi murdară în care este angrenată întreaga noastră clasă politică, unul dintre dumneavoastră, peste câteva luni, va trebui să reprezinte România în cele două mari alianţe din care facem parte: Uniunea Europeană şi NATO.

acum 3 zile · comentarii (5)

Despre Dinu Patriciu  pot  să spun că este fondatorul „Adevărului” modern. Visa sa facă din „Adevărul” o mare companie multinaţională. Adică un fel de News Corporation sau Time Warner al regiunii noastre, în Balcani, Europa Centrală, Republica Moldova, Ucraina, Georgia ( ţară pentru care avea o slăbiciune aparte, fiind un mare admirator al guvernării neoliberale a lui Saakaşvili, cu care de altfel se afla în relaţii foarte apropiate).

acum 3 zile · comentarii (2)

Românul Ion Vasilescu senior, fiu de boieri munteni, fost pilot militar şi diplomat, se stabileşte în ţara pe care o bombardase în timpul războiului. În Ungaria. Unde ajunge să deţină o prosperă afacere şi cea mai mare colecţie de artă contemporană maghiară. Pe care propriul fiu încearcă s-o fure. Mai multe, în articolul lui Zoltán Zsolt Mészáros pe care îl publicăm cu ocazia aniversării a cinci ani a MaghiaRomânia.

acum 4 zile · comentarii (64)

În seara zilei de 20 august 2014, actualul preşedinte al României - stat membru al NATO şi al UE, ţară latină pe care SUA o consideră egala Poloniei, ca al doilea pilon de sprijin al defensivei euroatlantice disuasive, la graniţa de est a NATO - a declarat că românii s-ar putea să voteze surprinzător la viitoarele alegeri. O afirmaţie care merită o corectură. Surpriza ar putea să fie pentru toţi actualii candidaţi la funcţia supremă în stat...

acum 3 zile · comentarii (10)
Postari Recente