Interpretul maramureşean de muzică populară Petre Giurgi, client fidel al „cuibului de prostituate“ al unui om de afaceri din Bistriţa

Omul de afaceri şi fermierul Ioan Opre se află în atenţia DIICOT după ce a fost descoperit că şi-a creat un adevărat cuib de prostituate pe proprietatea sa din localitatea Dumitra. Potrivit referatului DIICOT, pe la „cabana de plăceri” a lui Ioan Opre a ajuns, şi nu doar o dată, şi interpretul maramureşean de muzică populară  şi poliţist de profesie Petre Giurgi.

FOTO Literatura, îmbrăţişată de tânăra generaţie. Bistriţa are propria „grupare” de scriitori tineri

Patru tineri din Bistriţa care abia au terminat liceul ne demonstrează că poţi să faci literatură la orice vârstă. De curând, scriitorul şi profesorul universitar Alexandru Uiuiu i-a luat pe cei patru sub aripa sa, proiectul numindu-se „Domino”. Poeziile şi proza celor patru a fost bine primită şi de către cei mai vechi în branşă, mai ales că sunt puţini tinerii care încă se mai simt atraşi de literatură.

Ambasadorul Indoneziei în România, alături de profesori universitari din Egipt, Ungaria sau Italia, prezenţi la Conferinţele de vară de la Telciu

Weekendul acesta se va desfăşura a III-a ediţie a „Conferinţelor de Vară de la Telciu”. La evenimentul ce va cuprinde mai multe sesiuni de comunicări ştiinţifice va fi prezent şi ambasadorul Republicii Indonezia în România, Diar Nurbintoro. Acesta va fi însoţit de Lao De Ida, vicepreşedintele Camerei Regiunilor din Parlamentul Republicii Indonezia şi sociolog al Universităţii de Stat din Jakarta care va susţine un discurs sâmbătă.

Lipsa de asistenţi sociali împiedică stârpirea cerşetorismului, crede Ani Bob, şefa Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de miercuri s-a discutat şi problema cerşetorilor, care sufocă centrul municipiului şi nu numai. Dacă adjunctul IPJ Liviu Olariu a spus că legislaţia îi leagă de mâini pe oamenii legii, şefa Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud a precizat că numărul mic de asistenţi social a dus la această situaţie neplăcută.

Profesor bistriţean, prins cu fiţuica la titularizare

Un profesor care a susţinut proba scrisă la fizică la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare” a fost eliminat din examenul de titularizare după ce a fost prins în timp ce încerca să copieze. Acesta nu este singurul incident înregistrat, un alt profesor fiind eliminat după ce a fost prins cu telefonul mobil în timpul examenului de definitivat.

Pe 23 august 1939 Germania şi Rusia semnau un Pact de Neagresiune ce conţinea o anexă secretă cu împărţirea lumii. Toată comunitatea internaţională a criticat ulterior această înţelegere, iar istoricii au cercetat-o şi condamnat-o. Iată că la mai bine de jumătate de secol de la această odioasă înţelegere, istoria se repetă şi întreaga comunitate europeană asistă pasivă la realităţile internaţionale actuale.

acum 6 zile · comentarii (7)

Reacţiile preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, după prăbuşirea aeronavei Malaysia Airlines în Ucraina, nu pot fi descrise altfel decât cinice sau ipocrite. Putin nu sfidează pentru prima dată regulile morale ale politicii internaţionale (sau atât cât a mai rămas din ele). De data aceasta el sfidează totdodată victimele acestui incident tragic, pe cei implicaţi direct în conflictul din estul Ucrainei, precum şi propriul popor.

acum 4 zile · comentarii (27)

Europa Occidentală pare să fi asimilat România cu tot cu apucăturile ei regretabile. Bunăoară, furatul căciulii. De ani buni, ţările vest-europene se prefac că Rusia a devenit un partener democratic acceptabil, în schimbul „favorurilor” economice cu care liderul de la Kremlin îi cadoriseşte. Sau doar îi momeşte, după caz.

acum 6 zile · comentarii (29)

În universul nostru mic ştirile care vin din afara graniţelor sunt, de obicei, tratate sumar. Dacă a mai luat Putin o bucată de Ucraină, dacă s-a mai răţoit Obama la cineva, dacă la Bruxelles nişte feţe de tocilari cu ochelari n-au mai luat o decizie importantă sunt lucruri de final de jurnal, de coadă de site, de ultimă pagină.

acum 6 zile · comentarii (7)

Decizia UDMR de a rămâne la guvernare după ce MAE a atacat o iniţiativă identitară, asumată de maghiari, privind autonomia culturală, arată că tot ceea ce contează e puterea. Scandalul loveşte UDMR unde ar trebui să o doară mai tare, în nucleul dur, Secuimea. Diaspora maghiară urbană este mult prea sofisticată pentru discursul radical identitar. Semne că şi UDMR se apropie de o criză de reprezentativitate.

acum 6 zile · comentarii (33)

Suntem atât de înconjuraţi de probleme, conflicte, zone de iminentă explozie, încât există riscul de nu le mai putea ordona pe o scară a valorilor, fie ele şi negative. Răul devine comun, tragedia devine dramoletă pe scena unui teatru oarecare de provincie, problemele globale se judecă exclusiv prin acoperirea mediatică a unui eveniment care, cu cât este mai sângeros şi mai aproape de noi, va capta atenţia pentru o zi sau o săptămână.

acum 6 zile · comentarii (5)

Nu ştiu cum e la japonezi şi la asiatici, în general, însă dintre culturile cu care suntem în contact direct, extremele în materie de tutuire le găsim la francezi, respectiv la americani. Francezul îi spune lui mademoiselle „je vous aime” şi după ce a făcut sex de multe ori cu ea şi sunt aproape de marriage, americanul are doar pe „you”, pe care puţini s-ar gândi să-l traducă prin „dumneavoastră”.

acum 6 zile · comentarii (8)

Doborârea avionului companiei Malaysia Airlines are efecte mai ieri neluate în calcul. America se trezeşte treptat la realitate. Şi poate la Casa Albă se înţelege abia acum ceea ce îi recomanda, acum o lună, şeful statului român omologului american, insistând pe necesitatea unei solidarităţi euroatlantice în prezent, pentru că altfel, ulterior, preţul ar putea fi unul sângeros.

acum 7 zile · comentarii (83)

Subiectele majore pentru funcţionarea unei societăţi normale, cum ar fi educaţia, sănătatea, respectul faţă de lege sunt aduse în atenţia publică doar sporadic, de obicei atunci când se întâmplă ceva rău şi atunci cu scopul de a „mitralia” nişte vinovaţi de serviciu şi nu pentru a urmări în mod logic cauzele care produc astfel de derapaje sau modalităţile prin care să le evităm pe viitor.

acum 7 zile · comentarii (13)

Pentru antreprenorii care şi-au format o echipă şi au o idee pe care deja au testat-o în piaţă, următorul pas pentru a-şi dezvolta în continuare afacerea la nivel global poate fi participarea la un program de accelerare. Beneficiile celor care aleg un astfel de program sunt creşterea numărului de utilizatori, acces la reţelele de mentori şi profesionişti, sau testarea performanţei echipei.

acum 4 zile · comentarii (0)

Desfăşurate simultan, renovările sălilor Olimpia şi Dunărea au scos în evidenţă incapacittea actualelor administraţii de a conserva edificiile construite de comunişti, în vremuri în care ne-am aştepta la construirea unora noi. Cu proiectanţii originali alături, la Ploieşti s-a renovat în sărăcie. Fără aceştia, la Galaţi s-a ajuns la un dezastru.

acum 5 zile · comentarii (0)

Grava criză prin care trece sistemul naţional de educaţie se datorează, în afară de metoda eronată de predare-învăţare (reproducerea - despre care am scris pe blogul Adevărul.ro pe data de 28 iunie, http://adevarul.ro/educatie/scoala/educatia-nu-indoctrinare-1_53ae86e90d133766a8f775a0/index.html), şi faptului că s-a transferat confuzia (degringolada) valorică de la nivelul societăţii româneşti.

acum 7 zile · comentarii (2)
Postari Recente