VIDEO Un bărbat s-a rostogolit 70 de metri într-o râpă cu tractorul forestier. Salvatorii au coborât din elicopter ca să-l scoată din prăpastie 0

O spectaculoasă operaţiune de salvare a avut loc vineri, în jurul prânzului, în Munţii Ţibleşului. Un elicopter SMURD a preluat un bărbat de 45 de ani, rănit grav după ce s-a rostogolit 70 de metri într-o râpă cu utilajul forestier pe care îl manevra. În sprijinul medicilor a venit şi un echipaj Salvamont.

VIDEO Un bărbat s-a rostogolit 70 de metri într-o râpă cu tractorul forestier. Salvatorii au coborât din elicopter ca să-l scoată din prăpastie Vezi comentarii 0

Gestul inuman al unui şofer din Cluj. După ce a luat un biciclist pe capotă, a virat şi a accelerat ca să scape de el şi l-a lăsat să zacă pe marginea drumului

Gestul inuman al unui şofer din Cluj. După ce a luat un biciclist pe capotă, a virat şi a accelerat ca să scape de el şi l-a lăsat să zacă pe marginea drumului

Un biciclist din comuna bistriţeană Braniştea s-a ales cu răni serioase, după ce a fost lovit de o maşină. Şoferul, văzându-se cu biciclistul prins de capotă, a virat şi a accelerat pentru a scăpa de el şi l-a lăsat să zacă pe marginea drumului. Acesta a fost prins o oră mai târziu, în apropiere de Gherla.

Un adolescent a abuzat sexual un copil de 9 ani şi a fugit în Marea Britanie. Poliţiştii englezi l-au găsit cu ajutorul populaţiei

Un adolescent a abuzat sexual un copil de 9 ani şi a fugit în Marea Britanie. Poliţiştii englezi l-au găsit cu ajutorul populaţiei

În urmă cu mai bine de un an, un adolescent de 17 ani din localitatea bistriţeană Suplai abuza sexual un băiat de 9 ani din acelaşi sat. Adolescentul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie într-un centru pentru minori. Înainte de a-şi primi pedeapsa, adolescentul a plecat în Marea Britanie, fiind identificat de către poliţiştii englezi, cu ajutorul populaţiei.

Un ardelean a pus la punct prima bază de date cu amprentele palmelor din ţară

Un ardelean a pus la punct prima bază de date cu amprentele palmelor din ţară

Până ca tehnologia să ajute serios criminaliştii din întreaga ţară, bazele de date cu amprentele infractorilor erau ţinute sub cheia unor cutii cu fişe. La Bistriţa s-a regăsit singura „bază de date“ din ţară cu amprentele palmelor. Nu mai puţin de doi ani a muncit Ioan Iudean, un dactiloscop din Bistriţa, pentru a simplifica şi a alcătui o asemenea bază de date. Fiica i-a călcat pe urme şi îi continuă munca, în era digitală.

Cât de greu era să vopseşti ţesături acum 150 de ani. Condiţiile de respectat pentru a obţine 100% natural o anumită nuanţă

Cât de greu era să vopseşti ţesături acum 150 de ani. Condiţiile de respectat pentru a obţine 100% natural o anumită nuanţă

Coji de nucă, flori, scoarţă răzuită de pe crengi, pieliţa de la prune erau ingrediente folosite acum 150 de ani de femei pentru a da culoare ţesăturilor. Procesul era extrem de anevoios, nu doar pentru că necesita recoltarea unei cantităţi însemnate de flori, de exemplu, ci şi pentru că ingredientele pentru fiecare culoare trebuia procurate în anumite perioade ale anului.

Ieri m-am uitat pentru câteva ore la Antena 3 în perioada de maximă audienţă. Mă uit de vreo şase luni constant atât la Antena 3, cât şi la RTV. Documentez felul în care cele două posturi de televiziune influenţează opinia publică şi rezultatele eforturilor jurnaliştilor de la Antena 3 şi de la RTV şi ale invitaţilor acestora de a promova o agendă pe care eu o percep ca fiind toxică.

acum 4 zile · comentarii (46)

Dragă Vintilă Mihălescu, volumul „De ce este România astfel?” (editura Polirom 2017) este o replică adusă volumului lui Lucian Boia „De ce este România altfel?” (Editura Humanitas 2012) care a făcut ceva valuri acum cîţiva ani. Cu ce a deranjat acest volum încît să merite un răspuns mai complex la care să contribuie un număr destul de mare de autori?

acum 3 zile · comentarii (5)

Miercuri, 19 Iulie, s-a deschis oficial a 28-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, unde, ca în fiecare an, se clamează de către politicienii maghiari autonomia Ţinutului Secuiesc. În prima zi au fost două constante ale discursurilor politice: interpretarea vizitei lui Klaus Johannis în ziua precedentă în Secuime şi un închipuit interes al lui Donald Trump faţă de problema minorităţilor în Europa Centrală.

acum 3 zile · comentarii (164)

Sunt mai multe poveşti care se suprapun pe acest subiect. Toate senzaţional de interesante. Iar unele dintre ele, după cum vedeţi, trec mult dincolo de domeniul oricând dilematic al istoriei şi al reprezentărilor culturale, intrând direct în zona politicii, manipulării şi folosirii „brigăzilor de şoc“.

acum 3 zile · comentarii (63)

L-am invitat la o discuţie prin internet pe tânărul actor Alex Buescu. Pe Alex l-am văzut pentru întâia oară în primăvară la Gala „Bacău Fest Monodrame”, unde a prezentat unul dintre cele mai realizate recitaluri. Mai apoi, în luna mai ne-am întâlnit pentru o jumătate de oră în cafeneaua unei celebre librării bucureştene. Atunci am avut amândoi ideea să dăm o formă ceva mai coerentă unor idei răzleţe. Iată ce a ieşit.

acum 3 zile · comentarii (0)

Conflictul din Ucraina intră de acum într-o nouă fază, perfect logică în ceea ce este, odată cu anexarea ilegală a Crimeei, o mişcare amplă şi susţinută de recuperare de către Rusia a unei părţi a teritoriilor ce au aparţinut odinioară Rusiei Imperiale şi URSS.

acum 4 zile · comentarii (68)

Europa are nevoie de leadership! Ultimele evoluţii ne-au convins că Bruxelles-ul emite edicte, iar ceilaţi membri fac ceea ce cred că este în interesul lor. Uniunea de astăzi se îndreaptă spre irelevanţă. Va fi Macron noul lider? În Est, SUA se pregăteşte să instaleze un cordon sanitar împotriva Moscovei. Relaţia SUA-Rusia este frântă, fiecare având propria viziune asupra a ceea ce nu merge bine între ele.

acum 4 zile · comentarii (31)

România contemporană este tot mai mult dominată de discursuri şi forme de gândire înapoiate. Înapoi la familia tradiţională! Înapoi la naţionalism! Înapoi la valorile noastre (oricare ar fi acestea)! De ce are nevoie societatea noastră de un discurs progresist şi care sunt beneficiile unei gândiri progresiste?

acum 4 zile · comentarii (63)

Se întâmplă uneori să găzduieşti texte pe propriul blog, cu atât mai firesc atunci când în discuţie e creaţia ta, despre care nu se cuvine să vorbeşti singur. Sunt astfel onorat să public mai jos recenzia scrisă de reputatul poet si critic literar, domnul profesor Aurel Pantea, despre miniseria „Răzbunarea ţigăncii“, filmul independent (în două părţi) realizat de către mine (regie, scenariu, producător executiv).

acum 4 zile · comentarii (7)

Pe 12 iulie semnalam, în acest areal electronic, că „O epocă se încheie la Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România“. Iar pe 18 iulie 2017, la şedinţa Consiliului Director  al UZPR, francheţea a devoalat impardonabile acţiuni, care au fost generate de un stil de impunere unilaterală a voinţei unui trecător ocupant al posturii de unde a privit, spre ceilalţi, cu o vizibilă dispreţuire a principiului conducerii colective.

acum 5 zile · comentarii (10)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 9 luni · comentarii (39)