Lucian Sânmărtean, cu lacrimi în ochi la ceremonialul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului. Soţia i-a fost alături 0

Vineri la prânz, unul dintre cei mai valoroşi şi talentaţi fotbalişti din istoria fotbalului românesc a fost numit cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud. Cu lacrimi în ochi şi cu o modestie rar întâlnită bistriţeanul a mulţumit celor „patru eroi din viaţa sa”: părinţii, fiica şi soţia, pentru tot ce a realizat pe plan fotbalistic.

Lucian Sânmărtean, cu lacrimi în ochi la ceremonialul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului. Soţia i-a fost alături Vezi comentarii 0

Poliţistul din Sîngeorz-Băi care s-a împuşcat în cap cu arma din dotare, plâns până şi pe reţelele de socializare

Poliţistul din Sîngeorz-Băi care s-a împuşcat în cap cu arma din dotare, plâns până şi pe reţelele de socializare

Apropiaţii poliţistului Viorel Fontul, care de mai bine de 20 de ani lucra în cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, au fost şocaţi de gestul bărbatului, mai ales că l-au ştiut un om echilibrat şi pozitiv. Se pare că acesta a clacat din cauza suferinţei soţiei sale diagnosticate cu cancer. Încă de miercuri seara apropiaţii poliţistului au început să lase mesaje de încurajare pe pagina acestuia de Facebook.

Parcul naţional cu cele mai multe specii de flora şi faună din ţară, pe cale să-şi piardă caprele negre. Braconierii şi câinii sălbăticiţi le-au pus gând rău

Parcul naţional cu cele mai multe specii de flora şi faună din ţară, pe cale să-şi piardă caprele negre. Braconierii şi câinii sălbăticiţi le-au pus gând rău

În cadrul unei conferinţe de presă, biologul Parcului Naţional „Munţii Rodnei” Claudiu Iuşan a făcut cunoscut faptul că efectivul de capre negre din parcul naţional aproape s-a înjumătăţit, asta în condiţiile în care se fac eforturi încă dini anii `60 pentru mărirea numărului acestora. De vină ar fi braconierii „de lux”, bolile, dar şi câinii sălbăticiţi de la stâne.

Bulbii de crin de munte, florile de soc, fructele de slăbănog din „cămara” Munţilor Rodnei dau gust bucătăriei tradiţionale de sute de ani

Bulbii de crin de munte, florile de soc, fructele de slăbănog din „cămara” Munţilor Rodnei dau gust bucătăriei tradiţionale de sute de ani

REDESCOPERIRE Claudiu Iuşan, biologul Parcului Naţional Munţii Rodnei, a adunat peste 500 de reţete culinare din 30 de comunităţi din Bistriţa-Năsăud şi din Maramureş, bazate pe plante spontane. Supa din bulbi de crin de munte, omleta cu flori de soc sau salata cu fructe de slăbănog sunt câteva dintre preparatele-minune din sânul naturii.

Astăzi se decide şefia interimară a marelui Partid National Liberal. De ce cred că Alina Gorghiu va fi preşedinte interimar? PNL + PD-L (să nu uităm) este în trend ascendent.  Lucru care nu poate decât să-i oblige să ia măsuri şi decizii în concordanţă cu creşterea notorietăţii  preşedintelui ales, Klaus Iohannis.

acum 2 zile · comentarii (2)

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

acum 5 zile · comentarii (3)

Preşedintele Klaus Iohannis nu va fi într-o situaţie uşoară la începutul mandatului său. Va avea de gestionat conflictul între două realităţi de sens contrar: aşteptările de la public vs limitele puterii unui preşedinte în sistem semiprezidenţial, ales la jumătatea mandatului Parlamentului în funcţie.

acum 2 zile · comentarii (3)

De astăzi, fac parte din echipa care va realiza Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov. Voi realiza strategia de dezvoltare a mersului cu bicicleta. Piste, benzi, parcări, comunicare, întreţinere, propuneri de schimbări legislative… tot ce este necesar pentru a transforma Bucureştiul într-un Oraş pentru Oameni.

acum 2 zile · comentarii (5)

Deprecierea vertiginoasă a rublei ruseşti poate fi un motiv de euforie doar pentru autorităţile netributare celei mai mari pieţe din estul Europei. Republica Moldova, însă, trebuie să întreprindă toate măsurile necesare pentru a contracara devalorizarea monedei naţionale, tocmai pentru a nu se repeta colapsul economic din 1998.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cea mai bună zi e cea care n-a venit încă, adică mâine, pentru că de ea se leagă întotdeauna speranţa.  Dar înainte de mâine e azi, iar înainte de azi a fost ieri. Inainte de ieri, alaltăieri. Azi, în democraţie, ieri, la revoluţie, alaltăieri, în comunism. O viaţă de om, viaţa celor mai mulţi dintre noi, întinsă pe parcursul a trei zile.

acum 2 zile · comentarii (7)

Bradul de Crăciun atârnat de tavan, ornat cu bomboane. Îngerii* nu existau, iar darurile le aduceau ai ei, într-o familie pe care viaţa o făcuse diferită. Aşa încât, de câte ori şi-a părăsit locuinţa, în vizite sau pentru totdeauna, Ilona-Ibolya André s-a simţit prinsă într-o babilonie. Într-o învălmăşeală de oameni şi obiceiuri prin care, cu timpul, a aflat cum poţi răzbate: cu inima deschisă.

acum 2 zile · comentarii (1)

În viaţa statelor şi instituţiilor sunt momente de bilanţ, în care toţi trebuie să se gândească la ce au făcut, la ce nu au reuşit să realizeze şi mai ales la tipologia în care se încadrează. După 25 de ani de la marea schimbare, o identificare a anumitei tipologii a statului nostru este necesară.

acum 2 zile · comentarii (6)

Nu e prima oară când depun o plângere penală împotriva extremiştilor maghiari. Brusc însă, DIICOT s-a autosesizat din senin şi s-a mişcat în sfârşit împotriva UDMR. Coroborat cu ofensiva diplomatică a SUA împotriva dictaturii lui Viktor Orban, e clar că Washingtonul s-a săturat de cozile de topor maghiare ale Rusiei din Ungaria şi din România. Şi uite aşa România poate să scape legal de extremiştii maghiari!

acum 2 zile · comentarii (23)

Victor Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor şi că, după ce va ieşi din politică, are de gând “să iniţieze un nou demers doctoral”. Vestea bună e că s-ar putea ca, la un moment dat, să iasă din politică. Vestea proastă e că nici acum, în ciuda gestului său aparent onest, dl Ponta tot nu a înţeles despre ce e vorba.

acum 2 zile · comentarii (13)

Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

acum 6 zile · comentarii (6)

Că religiile (în multitudinea lor) sunt un mixt şi uneori ajung în amuzanta situaţie de a se contrazice singure nu-i o surpriză şi nu mă miră. Probabil erau scribii obosiţi şi-au greşit. Cu toate astea nu pot să nu mă gândesc şi să nu întorc Biblia pe toate părţile pentru a căuta pasajul ăla în care Fecioara Maria îi spunea lui Iosif „abia aştept s-ajungem în Bethleem şi să-mpodobim bradul”. Sau smochinul.

acum 6 zile · comentarii (35)

Contextul intern. În opinia mea, Ponta nu mai vrea să guverneze. Pentru că vine după o înfrângere umilitoare, pentru că ar fi vrut toată puterea, pentru că şi-a dat seama că românii nu mai pot fi îmbrobodiţi cu abureli la Gâdea în emisiune. Şi atunci, cu ce să-i mai îmbrobodească, că locuri de muncă nu, creşteri de salarii nu…

acum 6 zile · comentarii (11)

Pe 8 februarie 1587, călăul Mariei Stuart a avut o zi teribil de proastă. Din motive încă necunoscute, cu prima lovitură de secure n-a reuşit s-o descăpăţâneze total pe regina Scoţiei şi a trebuit să mai lovească de două ori - ba unele relatări spun că şi-a desăvârşit opera abia cu cuţitul. Prin multe din deciziile sale, Victor Ponta ne aminteşte de acel călău.

acum 2 zile · comentarii (45)

De câte ori citesc rânduri tipice unei propagande desuete, care flutură pericolul unei revolte în secuime sau a unei intervenţii militare maghiare, în spaţiul intracarpatic - cum se intenţiona, în decembrie 1989, când camioanele kaki, ale Budapestei, cu ajutoare aparent umanitare, a se citi plutoane gata de luptă, erau deja la câţiva metri de fâşia arată, ce marca graniţa, gata de a intra în Transilvania, pământ în veci românesc - mă apucă râsul.

acum 2 zile · comentarii (37)
Postari Recente