După jumătate de an după gratii, doi dintre foştii şefi ai poliţiei bistriţene trimişi în judecată pentru abuz în serviciu vor dormi în patul de acasă

După jumătate de an după gratii, doi dintre foştii şefi ai poliţiei bistriţene trimişi în judecată pentru abuz în serviciu vor dormi în patul de acasă

De mai bine de jumătate de an, fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud Ioan Ovidiu Mureşan, fostul şef al Poliţiei Rutiere Roberto Hasnăş şi fostul şef al Poliţiei Năsăud, Leon Cloşcă se află în arest preventiv fiind trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Joi, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au hotărât ca Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă să fie lăsaţi în arest la domiciliu.

Primăria Bistriţa îşi protejează panseluţele cu ţepuşe. Poliţia a somat Primăria să le demonteze rapid, ca să nu devină un pericol public

Primăria Bistriţa îşi protejează panseluţele cu ţepuşe. Poliţia a somat Primăria să le demonteze rapid, ca să nu devină un pericol public

În două sensuri de la ieşirea din Bistriţa, într-o zonă intens circulată de maşinile de mare tonaj, au apărut în urmă cu câteva zile ţepuşe de aproximativ 8-10 centimetri. Primăria Bistriţa, fără să întrebe Poliţia Rutieră, a montat ţepuşele pentru a-şi proteja panseluţele de TIR-işti care adesea ajung în sensul giratoriu plin cu flori.

Bilanţul ultimelor 48 de ore de ploi torenţiale: alunecări de teren, case avariate, drumuri şi terenuri agricole inundate

Bilanţul ultimelor 48 de ore de ploi torenţiale: alunecări de teren, case avariate, drumuri şi terenuri agricole inundate

Bistriţa-Năsăud s-a aflat în ultimele două zile sub incidenţa mai multor avertizări meteorologice şi hidrologice. Cantităţile mari de precipitaţii au făcut ravagii în întreg judeţul. Mai multe case au fost avariate în Şieu Măgheruş, iar mai multe drumuri şi terenuri agricole au fost inundate. De asemenea, un adolescent a murit după ce a fost lovit de un fulger.

Primarul comunei Leşu Ilvei, unde a antrenat Leon Buhai, despre antrenorul acuzat de act sexual cu un minor: „Nu l-am crezut capabil de aşa ceva”

Primarul comunei Leşu Ilvei, unde a antrenat Leon Buhai, despre antrenorul acuzat de act sexual cu un minor: „Nu l-am crezut capabil de aşa ceva”

Vestea că antrenorul de fotbal Leon Buhai a fost reţinut pentru 30 de zile fiind acuzat de agresiune sexuală şi act sexual cu un minor i-a surprins chiar şi pe cei cu care a lucrat. Primarul comunei Leşu Ilvei, unde a antrenat până anul trecut Leon Buhai, spune că nu l-a crezut capabil de aşa ceva pe bărbatul de 49 de ani.

Ce spune unul dintre baronii lemnului despre percheziţiile procurorilor DNA de la Bistriţa: „Interesul nostru este să fim competitivi, dar în cadru legal”

Ce spune unul dintre baronii lemnului despre percheziţiile procurorilor DNA de la Bistriţa: „Interesul nostru este să fim competitivi, dar în cadru legal”

La aproape o săptămână de la percheziţiile procurorilor DNA la Direcţia Silvică şi la mai multe firme din judeţ, unul dintre baronii lemnului, Traian Larionesi, care a fost luat în vizor de oamenii legii, reacţionează printr-un comunicat de presă. Acesta spune că toate relaţiile contractuale s-au desfăşurat în cadru legal.

Yoga şi muzica africană pun stăpânire în luna august pe paradisul de la Malin al belgianului Philippe Coupe

Yoga şi muzica africană pun stăpânire în luna august pe paradisul de la Malin al belgianului Philippe Coupe

Ritmurile africane vor pune stăpânire în luna august pe colţul de rai al belgianului Philippe Coupe de la Malin. La Ermitaj Malin va poposi preţ de aproape o săptămână Hugues Adam, un belgian care studiază instrumentele africane de mai bine de 20 de ani. Acesta este şi antrenor de yoga, astfel că cei care vor vizita ferma de la Malin vor avea ocazia să înveţe şi tehnici de relaxare de la Hugues Adam.

Condamnarea lui Liviu Dragnea a fost cel mai preţios cadou pe care l-a primit Victor Ponta  de când a ajuns la Putere. Exact ca în bancul cu pensionarul mort ţinut în fereastră ca să-l vadă poştaşul, aşa îl ţine şi Ponta pe Dragnea în partid ca să-l vadă baronii locali când trec prin Kiseleff.

acum 2 zile · comentarii (13)

O călătorie „de plăcere“ aş fi zis altădată, dacă astăzi n-ar fi istovitor fugărită de ambiţia de a „recupera“ locuri visate o biografie întreagă, m-a adus la poalele castelelor Loirei umilit, până aici venit din sudul mediteranean, de statornicirea unei copleşitoare patimi în slujba apărării şi mereu renaşterii civilizaţiei rurale.

Anul acesta, regizorul Corneliu Porumboiu s-a întors la Cannes cu un nou lungmetraj, „Comoara“, cel care a câştigat premiul „Un Certain Talent“ în cadrul secţiunii Un Certain Regard. Povestea a doi vecini – Adrian Purcărescu (Adrian) şi Toma Cuzin (Costi) –, aflaţi în căutarea unei comori, îngropate de străbunicii lui Adrian, în grădina casei familiei lui, a pornit de la o situaţie reală.

Atenţiune! La comanda mea, toată lumea strânge sfincterul. Unu, doi, trei şi strânge. Şi dă drumul. Şi strânge. Şi dă drumul. Aşa. Trebuie să fim cu toţii pregătiţi în cazul în care ne atacă vreun gay. Nimic nu intră şi nu iese fără acordul nostru. Strânge mă sfincterul, nu râde, că să te văd eu dacă mai râzi după, când o să te împrăştii peste tot.

acum 2 zile · comentarii (22)

Pe mai multe drumuri din Republica Moldova, atunci când ieşi dintr-o localitate observi un panou cu inscripţia „Drum bun!”. Câteva din aceste inscripţii au şi o replică (formatul nu-mi permite să o public), ce face aluzie la faptul că drumul nu-i deloc bun. Aşa e şi în cazul meu. Cu aceeaşi replică aş reacţiona şi eu dacă cineva mi-ar ura „Bună dimineaţa!”. De ce?

acum 2 zile · comentarii (0)

Mai mulţi oficiali de top ai FIFA, cea mai importantă şi mai bănoasă organizaţie sportivă din lume, au fost reţinuţi de FBI după o descindere ca în filme la un hotel din Elveţia. Acuzele sunt spectaculoase: oamenii ar fi încasat şpăgi de sute de milioane de euro pentru a măslui diverse alegeri în cadrul organizaţiei şi pentru a direcţiona contracte de publicitate şi drepturi de televiziune.

acum 3 zile · comentarii (11)

A mai trecut un Bookfest, dominat, ca întotdeauna, de “lansări”. Probabil că e cuvântul cel mai frecvent al săptămânilor când se întâmplă târguri de carte: în presă, pe Facebook, la radio (că televiziunile nu prea au treabă cu cărţile) se anunţă lansări pe bandă rulantă. Acum, că s-a terminat, reintrăm în ritmurile noastre sărăcăcioase.

acum 3 zile · comentarii (2)

Azi am participat la evenimentul de lansare a ediţiei cu numărul 3 a Coaliţiei pentru Universităţi Curate, un proiect care îşi propune să monitorizeze integritatea şi buna guvernare în universităţile publice. Primul rezultat este Topul transparenţei universităţilor de stat, un raport care scoate în evidenţă ce ne spun şi ce ne ascund paginile WEB ale universităţilor în care învăţăm.

acum 3 zile · comentarii (1)

De multe ori, libertatea e asociată cu dreptul de a minţi, a escroca, sau, pur şi simplu, a calomnia. Acesta e debutul haosului. Articolul de azi pleacă de la un fals. Cică un fotograf din Timişoara ar fi surprins furtuna care stătea deasupra oraşului şi a imortalizat-o. Imediat, poza a devenit virală, toată România minunându-se de aşa o frumuseţe ameninţătoare.

acum 3 zile · comentarii (83)

E îngrămădeală mare la făcut topuri cu cel mai cel politician de după 1989. Ba topul preşedinţilor, ba al premierilor, uneori şi al personalităţilor. Lista e subţire şi instituţională pentru că o dată ce ai ocupat o funcţie, vrei nu vrei, faci parte din panteonul neamului. Adevărata listă, cu de toate, e cea pentru cel mai toxic politician din ultimii 25 de ani.

acum 3 zile · comentarii (128)

Potrivit Eurostat, încă din 2013 mai multe regiuni de dezvoltare din România au reuşit să îşi îmbunătăţească statutul din clasamentul celor mai sărace zone ale Uniunii Europene, unele având un nivel al PIB peste media UE28 – de exempu, zona Bucureşti-Ilfov depăşeşte media UE cu 31%.

acum 3 zile · comentarii (0)

Domnule preşedinte Iohannis, vă scriu din nou tot cu amărăciune, tot cu dezamăgire. Aş vrea să vă înţeleg, dacă tot v-am votat şi am crezut, cum au făcut-o mulţi la fel ca mine, că facem România bine. Aflu, domnule preşedinte, că aţi decorat un şpăgar nenorocit. Aşa le spunem noi doctorilor care ne lasă să trăim doar pentru un pumn de bani.

acum 3 zile · comentarii (46)