Preşedinta Maltei a făcut o donaţie impresionantă pentru un român mort în urma unui accident oribil pe insula din Marea Mediterană

Preşedinta Maltei a făcut o donaţie impresionantă pentru un român mort în urma unui accident oribil pe insula din Marea Mediterană

Sute de oamenii au făcut donaţii pentru a ajuta la repatrierea trupului românului care a murit strivit de un copac weekendul trecut în Malta. Banii strânşi o vor ajuta şi pe soţia bărbatului, care a rămas singură cu doi copii mici. Printre donatori s-a numărat atât preşedinta Maltei, cât şi o companie aeriană din Malta.

Ce mâncau românii în perioada interbelică. Ţăranii consumau cantităţi „neverosimile“ de mămăligă zilnic

Ce mâncau românii în perioada interbelică. Ţăranii consumau cantităţi „neverosimile“ de mămăligă zilnic

În ciuda faptului că este prezentată ca o perioadă cu o economie înfloritoare, România din perioada interbelică nu arată atât de bine, dacă privim în farfuriile ţăranilor din prima parte a anilor 1900. Din alimentaţia lor lipsea carnea, lactatele abia erau prezente, iar cantitatea de mămăligă consumată zilnic putea să ajungă şi la 3 kilograme de persoană.

10 reguli respectate cu sfinţenie de mafioţii italieni. Cât de importantă este punctualitatea şi de ce ai nevoie pentru a fi primit în „familie“

10 reguli respectate cu sfinţenie de mafioţii italieni. Cât de importantă este punctualitatea şi de ce ai nevoie pentru a fi primit în „familie“

Mafia italiană este, cu siguranţă, una dintre cele mai temute organizaţii criminale din lume. Membrii acesteia se ghidau după o serie de reguli foarte stricte, care, dacă erau încălcate puteau să ducă la moartea celui care a îndrăznit să nu le respecte. Una dintre regulile importante era, culmea, punctualitatea.

Un primar din Belgia s-a oferit să-l asiste în instanţă pe un român condamnat la 4 ani de închisoare, deşi nu luase parte la proces

Un
primar din Belgia s-a oferit să-l asiste în instanţă pe un român
condamnat la 4 ani de închisoare, deşi nu luase parte la proces

Un primar care este şi un important avocat în Belgia s-a oferit să îl reprezinte pe românul care s-a trezit condamnat la închisoare cu executare de o instanţă belgiană, în ciuda faptului că nu luase parte la proces. Primarul localităţii bistriţene Spermezeu a fost cel care a luat legătura cu edilul din Belgia şi i-a cerut ajutorul.

Prestaţia de aseară a ministrului Toader mi-a amintit de comisarii stalinişti, care executau oamenii după rechizitorii sumare şi mincinoase. Dublat de un politruc obedient care pupă ghiulul jupânului de partid, pentru cine ştie ce avantaje iluzorii. Nicăieri în Raportul prezentat referitor la dna Koveşi nu s-a văzut profesionistul, specialistul în drept.

acum 16 ore · comentarii (19)

În urmă cu câteva zile, atunci când a fost întrebat ce aşteaptă de la informarea de presă în cursul căreia ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, urma să îşi prezinte concluziile referitoare la evaluarea activităţii d-nei Laura Codruţa Kövesi în fruntea DNA în perioada februarie 2017-februarie 2018, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, afirma sibilinic: “Sper ca dl. Tudorel Toader să nu se facă de râs”.

acum 20 ore · comentarii (8)

Preşedintele Klaus Iohannis are o singură opţiune: să refuze revocarea şefei DNA. Dar cum va reacţiona Liviu Dragnea? Va accepta decizia constituţională a preşedintelui? Nici gând. E ultima şansă ca PSD să scape de Kovesi, e marea şansă ca Liviu Dragnea să pună un trofeu pe masa baronilor hăituţi ani în şir de procurori. Indiferent care va fi deznodământul, Iohannis va învăţa o lecţie: cu PSD nu se poate negocia.

acum 22 ore · comentarii (127)

Serviciul este locul acela fain spre care pleci dimineaţa fără vreun fel de vigoare, îi aloci o grămadă de timp, opt ore pe zi, adică aproximativ o treime de viaţă, unde eşti prin definiţie la cheremul cuiva sau chiar al unei cohorte, şi de unde pleci plin de energii negative pe care încerci să le abandonezi prin mijloacele de transport pe care le iei spre casă. Uneori reuşeşti.

acum 24 ore · comentarii (0)

Tudorel Toader a promis că pune „raportul” pe site-ul MJ. Iar site-ul MJ nu merge. Smart guy, nu? Dar până apare „raportul” lui Tudorel Toader pe site-ul MJ, semnalez două episoade aşa cum le-am reţinut din prezentarea sa, ca să dovedesc că Tudorel Toader îşi foloseşte ştiinţa de carte pe care se presupune că o deţine doar ca să manipuleze în mod grosier.

Situaţia geopolitică şi geostrategică din proximitatea frontierelor României este complexă, complicată şi incertă. Nici situaţia internă nu este strălucită. Noi, românii, suntem dezbinaţi, umiliţi, deposedaţi de avuţia naţională, minţiţi, manipulaţi, alungaţi din ţară! Acesta este cel mai mare pericol, generat şi întreţinut conştient sau inconştient, dar direct, permanent şi nonşalant de clasa politică românească, de conducerea României.

acum 2 zile · comentarii (6)

N-o cunosc personal pe doamna Laura Codruţa Kövesi. Nu am nici competenţa ultimă să mă pronunţ pe fondul problemelor tehnice legate de DNA şi dezbătute amplu şi pătimaş în presa de toate culorile. Mi se pare, totuşi, evident că tabăra anti-DNA e alimentată şi reprezentată preponderent de inşi cu un statut juridic neclar: fie suspecţi de felurite ilegalităţi, fie dovediţi şi condamnaţi ca infractori.

acum 2 zile · comentarii (0)

Dincolo de ce va face sau nu va face Tudorel Toader astă-seară, e legitimă întrebarea din titlu, pentru a lămuri ce urmăreşte PSD prin cererea de revocare a dnei Kovesi. Presiunile din PSD asupra lui Tudorel Toader sunt uriaşe. De la Codrin Ştefănescu: „Tudorele, fă ceva, aşa nu se mai poate”, la declaraţia premierului Dăncilă: „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

acum 2 zile · comentarii (18)

Sunt un răhăţel colorat, probabil câinele care m-a produs a mâncat nişte grăunţe din alea nasoale, combinate cu cine ştie ce ierburi smulse dintr-un gard. Deşi la drept vorbind, din ce observ, aici e cam iarnă şi nu văd de unde ar fi găsit ierburi pe vremea asta. Oricum, ideea e că, deşi ştiu totul despre lumea asta de-afară, deşi am aflat totul despre ea încă de când eram în burta bestiei fălcoase, tot nu pot conteni să o admir.

acum 2 zile · comentarii (9)

N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

acum 2 zile · comentarii (0)

V-aţi aştepta să spun că vreo instituţie - Guvern, BNR, CNSM s.a. sau vreun demnitar. Nu, politicile economice din România sunt conduse de un indicator. Se numeşte PIB potential şi dacă îmi permiteţi o analogie - forţată sau nu - este cea legată de evoluţia temperaturii corpului uman.

acum 2 zile · comentarii (9)

Mariana Gheorghe se pregăteşte să-şi încheie mandatul după 12 ani la cârma OMV-Petrom, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa românească. De numele ei se leagă cea mai importantă investiţie pe care Petrom, alături de Exxon, se pregăteşte să o faca anul acesta. Este vorba despre exploatarea resurselor de gaze naturale din Marea Neagră. Decizia de investitie va fi luata in acest an.

acum 2 zile · comentarii (9)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 1 an · comentarii (39)
Postari Recente