Culmea ecologiei: un primar a cumpărat 40 de camere video inteligente şi a angajat doi paznici pentru a lupta cu oamenii care aruncă gunoaiele peste tot

Culmea ecologiei: un primar a cumpărat 40 de camere video inteligente şi a angajat doi paznici pentru a lupta cu oamenii care aruncă gunoaiele peste tot

Titlul de cel mai „ecologic” primar îi revine cu siguranţă edilului din Rebra, care în ultimii ani a montat peste 40 de camere inteligente de supraveghere şi a angajat doi paznici înarmaţi cu aparate foto. Acesta spune că „ameninţările” şi supravegherea continuă este singura metodă prin care îşi poate disciplina sătenii.

Liviu Rusu, fostul preşedinte de CJ şi candidatul UNPR la Primăria Bistriţa este cercetat de mai bine de 4 ani de DNA

Liviu Rusu, fostul preşedinte de CJ şi candidatul UNPR la Primăria Bistriţa este cercetat de mai bine de 4 ani de DNA

Deşi se spune că atenţia procurorilor DNA înseamnă „moartea” politică, nu este şi cazul fostului preşedinte de Consiliu Judeţean Liviu Rusu, care, după patru ani de pauză politică, s-a decis să candideze la Primăria Bistriţa din partea UNPR. De mai bine de patru ani acesta este cercetat penal pentru luare de mită şi deturnare de fonduri.

Recentele „Ţiganiade” din spaţiul public de la noi nu fac decât să expună, dacă mai era nevoie, predilecţia pentru un tip de interacţiune socială, practicată cu mare plăcere pe aceste meleaguri: cearta în public, bălăcăreala în văzul lumii, scoaterea la iveală a murdăriilor. Scandalul de la Opera Naţională, împreună cu tărăboiul din PSD, arată cum, la români, ridicarea poalelor în cap este o practică firească.

acum 5 zile · comentarii (5)

Spargerea ROMGAZ-ului a determinat distrugerea unui system, funcţional, înaintea construirii noului system bazat pe economia de piaţă. Acest fapt unic în Europa s-a bazat pe fanatismul unui ministru - Radu Berceanu şi a grupurilor de interese pe care-l reprezenta. Haosul de astăzi din piaţa de gaze îşi are originea în decizia luată pe data de 28 aprilie 2000

acum 5 zile · comentarii (2)

Există daruri care ne emoţionează atât de mult încât păstrăm bucuria trăită cu intensitate maximă pentru multă vreme. O astfel de bucurie am trăit cu aproximativ un an în urmă, când am primit două cărţi de la Paris ce poartă semnătura Éléonorei Cosmopol. „Întâlnirea” mea cu autoarea seamănă cu, astăzi am numi-o sau nu, o poveste a eleganţei în comunicare şi ale unei amabilităţi autentice.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, este o figură senină, plăcută printre politicienii de la Chişinău, însă rezultatele sale sunt modeste şi mai degrabă simbolice. Prima oară când l-am cunoscut la o conferinţă la Chişinău, Tapiola îşi mărturisea tristeţea faţă de politicienii moldoveni în faţa jurnaliştilor.

acum 5 zile · comentarii (2)

Se declară anti-sistem, anti-şpagă şi voluntar DNA. Este unul dintre românii întorşi din Diaspora aşa cum le cere statul să se întoarcă şi celorlalţi români plecaţi din ţară. S-a luat la trântă cu morile de vânt, candidează ca independent la Primăria oraşului Tulcea. Fără sponsori, fără partid în spate, fără susţinerea unor organizaţii sau a unor nume cu influenţă.

acum 5 zile · comentarii (0)

Când nu ai nicio idee politică de ani de zile şi o ţii într-un eşec permanent, cel mai simplu e să recurgi la valorile universale care - deşi nu te crede nimeni că le venerezi - te ajută cel puţin să nu ţi se poată reproşa în faţă că spui prostii. Cum poţi critica pe cineva că se trezeşte şi se culcă ţinând Constituţia sub pernă? E caraghios, desigur, dar nu te contrazici cu individul.

acum 5 zile · comentarii (88)

Până la finele preşedinţiei olandeze sau, cel mai probabil, până la finele acestui an, urmează, în fine, să apară o nouă instituţie cu un rol-cheie în structurarea Uniunii Europene. O sursă într-atât de importantă de putere, influenţă şi generatoare de asemenea posibile schimbări fundamentale în circuitele financiare şi de securitate, încât se justifică anii petrecuţi în pregătirea lansării ei în circuit.

acum 5 zile · comentarii (11)

În anii 60, Stanley Milgram, un psiholog american, a efectuat un experiment social care, deşi a fost îndeajuns de contestat de-a lungul vremii, arată un lucru cert: oamenii sunt capabili să îi pedepsească pe alţii fără să fie constrânşi. S-a luat în calcul, în timpul procesului de la Nurenberg (sau filme precum A Few Good Men), scuza legală: „Eu nu am vrut, doar ascultam ordine”.

acum 5 zile · comentarii (3)

Am fost recent într-o scurtă vizită prin locurile natale. Am mereu sentimente confuze când mă duc la Slatina, mai bine-zis într-o comună limitrofă oraşului, o localitate tipic oltenească. Îmi place să revăd locurile dragi ale copilăriei şi adolescenţei, dar sunt convins că voi pleca din nou dezamăgit de modul în care gândesc oamenii locului.

acum 5 zile · comentarii (24)

Mi-amintesc ca şi cum ar fi fost ieri cât de tare a bătut vântul în acea zi. Mult praf. Mi-am pus batista la nas. Nici nu mai ştiu cine de pe uliţă a zis ceva despre o explozie nucleară. Eram oricum „rupţi” de lume, de ştiri şi de televizor. Eram nişte copii, dar adulţii erau şi mai departe de realitate.

acum 6 zile · comentarii (17)

În acest moment a început o luptă dură între structurile de forţă ale statului român. Se pare că DNA a trecut la un alt nivel, la acel nivel în care afectează interesul grupurilor infracţionale străine, ce deţin legături cu structuri de securitate ale altor state şi care sub diverse forme prejudiciază statul român şi pe cetăţenii români.

acum 6 zile · comentarii (8)
Postari Recente