Două românce care locuiesc în Italia au anunţat că se căsătoresc: „Suntem împreună de 15 ani“ 7

Liliana Crăciun şi Ramona Dinescu formează primul cuplu gay de românce care-şi oficializează relaţia în Italia. Se va întâmpla într-o localitate din Sardinina. Cele două spun că sunt împreună de 15 ani, iar până acum şi-au ţinut relaţia secretă. Primarul oraşului în care cele două locuiesc a precizat pentru mass-media italiană că orice persoană, indiferent de orientarea sexuală, se poate căsători în oraşul pe care-l administrează.

Două românce care locuiesc în Italia au anunţat că se căsătoresc: „Suntem împreună de 15 ani“ Vezi comentarii 7

Propunere a Ministrului Educaţiei: Bacalaureatul românilor de pretutindeni. „La 100 de ani de la Unire trebuie să facem acest pas“

Propunere a Ministrului Educaţiei: Bacalaureatul românilor de pretutindeni. „La 100 de ani de la Unire trebuie să facem acest pas“

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, ministrul Educaţiei a spus că intenţionează să propună o variantă de Bacalaureat special pentru copiii românilor din străinătate. De asemenea, Liviu Pop a vorbit despre intenţia de a pune la dispoziţia comunităţilor mari de români din străinătate manuale speciale în limba română.

Asistenta voluntară care a salvat de la moarte o copilă lovită de maşina unui inconştient: „Am găsit-o în şanţ, fără puls. Sora mai mică striga după ajutor“

Asistenta voluntară care a salvat de la moarte o copilă lovită de maşina unui inconştient: „Am găsit-o în şanţ, fără puls. Sora mai mică striga după ajutor“

Un adolescent de 16 ani din Bistriţa-Năsăud, aflat în stare avansată de ebrietate, a furat camioneta părinţilor şi a provocat un adevărat dezastru, lovind şapte oameni, dintre care unul a murit. O tânără de 14 ani acroşată de maşină a fost salvată de o asistentă medicală, care locuieşte la doi paşi de locul în care s-a produs accidentul.

Un adolescent în comă alcoolică a furat camioneta părinţilor şi a lovit în plin trei grupuri de copii în doar câteva minute. O tânără de 16 ani a murit

Un adolescent în comă alcoolică a furat camioneta părinţilor şi a lovit în plin trei grupuri de copii în doar câteva minute. O tânără de 16 ani a murit

Un adolescent de 16 ani din Bistriţa-Năsăud care consumase alcool a furat camioneta părinţilor vineri, 5 ianuarie, şi a lovit în plin trei grupuri de copii care se deplasau pe marginea drumului naţional 17. Şoferul a fost găsit de către poliţişti în comă alcoolică. Una dintre victimele sale a murit.

Cine se mai îndoia de  faptul că acesta este planul secret al Coaliţiei de guvernare, a avut ieri prima dovadă concretă. Premierul Tudose a fost alungat cu o majoritate ultra-confortabila: 60 voturi pentru, 4 contra şi 4 abţineri. Este primul pas din acest plan malefic, alcătuit cu grijă şi migală, după modelul planului lui Voiculescu din 2012, de la suspendarea preşedintelui Băsescu.

acum 5 zile · comentarii (22)

Vineri noaptea extremiştii maghiari au vandalizat faţada Ambasadei României la Budapesta prin acoperirea stemei naţionale cu steagul secuiesc. Ministrul de externe român, Theodor Meleşcanu, nu a avut nicio reacţie publică, deşi este vorba de Ambasada României şi de stema României. Iar lipsa de reacţie a oficialilor maghiari sugerează cine este în spatele acestei acţiuni.

acum 6 zile · comentarii (94)

Extremişti maghiari au montat peste stema de stat a României, din Budapesta, aşa zis-ul steag al aşa numitului „Ţinut Secuiesc“. Ce nu ştiu respectivii cetăţeni este că legile, sistemul politic şi de justiţie din Ungaria nu îi pot apăra în cazul în care în România se va depune plângere penală împotriva lor.

acum 6 zile · comentarii (19)

Facebook s-a dezvoltat cu mult peste cele mai optimiste aşteptări ale creatorilor săi. În acest moment, reţeaua are peste două miliarde de utilizatori, iar compania este printre cele mai profitabile din lume. Anii 2016 şi 2017, deşi au adus creşteri spectaculoase ale numărului de utilizatori şi multe miliarde în conturile companiei, au arătat pentru prima dată nişte vulnerabilităţi insurmontabile ale reţelei.

acum 6 zile · comentarii (0)

La 73 de ani de la încheierea celui de-a Doilea Război Mondial şi la peste 60 de ani de la fondarea Comunităţii Economice Europene, precursoarea actualei UE, tema celui de-al Doilea Război Mondial rămâne constantă, şi uneori răbufneşte la suprafaţă în Europa. Adesea, tema războiului este utilizată ca argument în dezbateri politice fără nicio legătură cu marea conflagraţie mondială.

acum 6 zile · comentarii (12)

Automobilele viitorului, în contracurent cu ideile despre un vehicul universal, vor fi combinaţii de mobilitate reală şi virtuală, vor avea în multe cazuri propulsie electrică, alimentată de baterii, pile de combustie sau maşini termice lucrând la punct fix. În alte cazuri, propulsia va fi combinată sau combinabila între motoare termice şi electrice cuplabile pe punţi sau pe roţi.

acum 6 zile · comentarii (1)

Astăzi are loc şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PSD. O şedinţă „de criză”, cum altfel? Pentru că, de mai bine de un an, PSD dă senzaţia unui partid aflat în perpetuă criză. A câştigat alegerile, a format guvernul, dar nu este capabil să gestioneze victoria politică.

acum 6 zile · comentarii (2)

„Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

acum 6 zile · comentarii (8)

Presa europeană se face ecoul unei scrisori deschise semnate de personalităţi ale vieţii internaţionale, un text profund neliniştitor pentru că aliniază nu numai un apel de o duritate fără precedent, ci şi o serie de argumente care, cel puţin, ar trebui să ne pună foarte serios pe gânduri.

acum 6 zile · comentarii (80)

Proiectul „Sănătate prin Acţiune şi Limitare Voluntară a Erodării Zilnice (SALVEZ)“ pe care l-am înscris în toamna anului 2017, la o dezbatere desfăşurată la Bucureşti,  îşi propune să creeze o bază de date (informatică şi nu numai), un set de acţiuni prin care să se oprească erodarea sistemului public de sănătate şi un fond financiar de acţiune.

acum 6 zile · comentarii (1)

Vorbind de aplicaţii în carne vie, nu pe mobil: ce-aţi zice de o dimineaţă senină, înviorată sonor şi ideologic de pumni şi picioare în uşă? Deschideţi, în pijama. O ceată răcneşte bolborosit şi negru, vă lipeşte de zid, vă înhaţă tatăl, coboară cu el în stradă şi îl spînzură repede de prima cracă, în chiotele mulţimii din cartier. De ce? Gura!

acum 6 zile · comentarii (22)

Avalanşa de date statistice neprelucrate privind evoluţia macroeconomică a României în anul 2017 poate conduce la incertitudini privind interpretarea corectă, raţională a realităţii. Tabloul macroeconomic arată o evoluţie consistentă anul trecut, fără riscuri sistemice severe/ridicate. Este o evoluţie sustenabilă.

acum 6 zile · comentarii (8)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 7 zile · comentarii (19)

În aceste ore, când cariera politică a lui Dragnea pare că se apropie de final, se cuvine să ne întrebăm ce anume din personalitate sa l-a condus spre acest sfârşit nefericit. Pe scurt, a înghiţit şi el confuzia care se face încă în România între „îmbârligătorii” politici şi cei cu pregătire teoretică, filosofică, care să înţeleagă sensul devenirii lumii în care trăim.

acum 7 zile · comentarii (37)

Preşedintele Iohannis tocmai a retrimis în Parlament o modificare la Legea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, pe care România a trebuit s-o armonizeze cu o directivă europeană, în ceea ce priveşte organismele de gestiune colectivă a drepturilor, sub ameninţarea unui infringement cu penalităţi de 43.000 euro pe zi.

acum 7 zile · comentarii (33)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 1 an · comentarii (39)
Postari Recente