Tibi Uşeriu: „A apărut Aurora Boreală. Atunci m-am pus jos pe sanie, mi-am făcut o cafea şi m-am uitat la ea până am îngheţat de frig”

Tibi Uşeriu: „A apărut Aurora Boreală. Atunci m-am pus jos pe sanie, mi-am făcut o cafea şi m-am uitat la ea până am îngheţat de frig”

Miercuri seara, Tibi Uşeriu s-a întorc în ţară de la Cercul Polar, unde a câştigat pentru a doua oară cel mai dificil ultramaraton de pe mapamond. Acesta a aterizat la Cluj-Napoca, unde va mai rămâne câteva zile pentru recuperare. Maratonistul a mărturisit că atunci când a apărut Aurora Boreală s-a aşezat pe sanie şi a savurat o cafea, privind-o, lucru care anul trecut nu şi-a permis să-l facă.

Criminalul care i-a omorât pe cei trei bebeluşi riscă închisoare pe viaţă. Ce au descoperit anchetatorii în urma cercetărilor

Criminalul care i-a omorât pe cei trei bebeluşi riscă închisoare pe viaţă. Ce au descoperit anchetatorii în urma cercetărilor

După o săptămână de linişte totală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a expus presei ce se ştie până în acest moment despre bebeluşii mumificaţi descoperiţi săptămâna trecută în podul unui bloc dintr-o comună bistriţeană. Infracţiunile cercetate sunt omor calificat şi omor, pedepsite cu închisoare de la 15 la 25 de ani sau detenţie pe viaţă.

Tibi Uşeriu a intrat în istorie. Românul a câştigat pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume

Tibi Uşeriu a intrat în istorie. Românul a câştigat
pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume

Organizatorii 6633 Arctic Ultra au anunţat că Tibi Uşeriu a câştigat pentru a doua oară cel mai dur ultramaraton din lume. Problemele de sănătate care l-au însoţit în ultimele două zile erau cât pe ce să-i determine pe medici să nu-l lase să continue cursa. Românul a parcurs ultimii 50 de kilometri pe propria răspundere, după ce rănile i s-au infectat. Tibi a reuşit să-şi bată recordul de anul trecut, ajungând cu peste 15 ore mai devreme.

Doi ardeleni şi-au transformat meseria într-un business înfloritor în Marea Britanie. De ce n-ar funcţiona niciodată în România reţeta lor de succes

Doi ardeleni şi-au transformat meseria într-un business înfloritor în Marea Britanie. De ce n-ar funcţiona niciodată în România reţeta lor de succes

Cristina Grancea a părăsit România în urmă cu un deceniu. În 2015, românca şi fratele său au reuşit să-şi transforme meseria, aceea de asistent social, într-un business înfloritor tocmai în Marea Britanie, unde oferă servicii de îngrijire la domiciliu pentru bătrâni. Cât despre ţara natală, bistriţeanca spune că nepotismul şi corupţia o dezgustă cel mai tare.

VIDEO Românul care înfruntă „iadul alb“ pentru al doilea an are probleme mari de sănătate: „Trebuie să mă vadă un medic, mi-a degerat un picior. E praf!”

VIDEO Românul care înfruntă „iadul alb“ pentru al doilea an are probleme mari de sănătate: „Trebuie să mă vadă un medic, mi-a degerat un picior. E praf!”

Tibi Uşeriu, românul care înfruntă pentru al doilea an consecutiv zăpezile şi gerul arctic în cadrul celei mai solicitante competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra, a trecut deja de jumătatea cursei. Lipsa somnului, foamea, efortul fizic dus la extrem par să-şi fi pus amprenta asupra stării de sănătate şi de spirit a maratonistului, care a recunoscut într-o convorbire telefonică avută cu fratele său că „este rupt”.

Ipoteza teribilă a anchetatorilor în cazul bebeluşilor mumificaţi găsiţi în comuna Bistriţa-Bârgăului: au fost abandonaţi pe rând, în ani diferiţi

Ipoteza teribilă a anchetatorilor în cazul bebeluşilor mumificaţi găsiţi în comuna Bistriţa-Bârgăului: au fost abandonaţi pe rând, în ani diferiţi

Pe măsură ce anchetatorii primesc noi informaţii de la cei care analizează trupurile mumificate ale celor trei bebeluşi descoperiţi în podul unui bloc din Bistriţa-Bârgăului se conturează noi ipoteze. Judecând după gradul de descompunere, se pare că aceştia au fost abandonaţi pe rând, în ani diferiţi.

Nimic, nici o explicaţie de orice natură ar fi ea- salarii mici, condiţii precare de muncă, siguranţa circulaţiei care nu mai e garantată de nimeni căci infrastructura feroviară este aproape complet distrusă, locomotivele ce pot fi lesne comparabile cu nişte bombe cu ceas- nu justifică iresponsabilul act terorist comis miercuri asupra unei părţi dintre cetăţenii României de angajaţii de la Calea ferată.

acum 3 zile · comentarii (4)

Când pe site-ul MAE-ului Federaţiei Ruse a apărut comunicatul Departamentului de Informare şi Tipărire, în legătură cu protestele antiguvernamentale din România, mass-media rusească deja de câteva zile informa, pe îndelete, cetăţenii Federaţiei Ruse despre situaţia excepţională şi tensionată din România.

acum 3 zile · comentarii (55)

În data de 8 martie 2017, la Bruxelles, europarlamentara Maria Grapini a organizat un eveniment deosebit dedicat Zilei Internaţionale a Femeii, la Casa de Cultură Belgo-Română „Arthis” din Bruxelles. Această acţiune se înscrie pe linia activităţii doamnei europarlamentar Maria Grapini de a promova anual imaginea României prin conferinţe şi expoziţii.

acum 4 zile · comentarii (5)

Europa este ameninţată de un scandal imens ale cărui efecte posibile ar putea să zguduie în profunzime credibilitatea sistemului instituţional. Asta deoarece în joc se află cel puţin reputaţia Preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, cel care deţine nu numai cea mai înaltă funcţie la nivelul UE, ci este şi cel mai înalt reprezentant al său la nivel extern.

acum 4 zile · comentarii (59)

Chiar dacă spaţiile dedicate teatrului independent – care n-au nicio treabă cu cele finanţate din bani publici – au devenit invadate, de ani buni, de comedii uşurele şi spectacole mediocre – aşa-numitele „şuşe pentru corporatişti“ –, mai există locuri în care nu numai că se face teatru adevărat, dar i se adaugă şi o latură politică sau socială, sincronă cu ce se întâmplă azi în lume, dimensiune cam inexistentă până acum pe plaiurile mioritice.

acum 4 zile · comentarii (1)

România încă nu are definitivată legea care le dă dreptul străinilor să cumpere pământ în România. Totuşi, deja, prin intermediari români, străinii au ajuns să controleze mari suprafeţe de teren în ţara noastră. Discuţia politică pentru promovarea unei legi în acest domeniu este în continuare deschisă, chiar dacă o decizie trebuia luată încă din 2014.

acum 4 zile · comentarii (11)

Bătrânul continent nu este la prima încercare de unificare, de la sfârşitul Evului Mediu încoace. Indiferent de liderii europeni şi de proiectele lor, mai mult sau mai puţin eficiente, mai mult sau mai puţin inspirate, mai mult sau mai puţin actuale, certitudinea că Europa se va uni într-o zi a existat.

acum 4 zile · comentarii (3)

Prăbuşirea ordinii globale aşa cum o cunoaştem se accelerează simţitor. Lumea parcă a luat-o razna, e cu susu-n jos, anapoda, iar această schimbare vine şi cu cea mai mare colecţie de lideri inadecvaţi, populişti şi necunoscători, care se joacă de-a relaţiile internaţionale acum, când oricum zăngănitul armelor se aude pe holurile oricărei întâlniri diplomatice.

acum 4 zile · comentarii (34)

În aşteptarea documentului pe care, săptămâna viitoare, Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, îl va trimite celor 27 de şefi de state şi guverne pentru a expune liniile directoare ale mandatului de negociere pe care-l va primi Comisia Europeană în vederea ajungerii la un acord cu Marea Britanie în privinţa BREXIT, să vedem care sunt acestea din perspectiva deja anunţată oficial de Theresa May, Primul Ministru al Marii Britanii.

acum 5 zile · comentarii (15)

Se spune că balena seamănă cu omul. Că ar fi un animal social care nu suportă singurătatea, înoată în grupuri mici sau în pereche, familie. Puiul e ţinut mereu aproape. Şi se mai spune că există un fenomen straniu şi unic în lumea animală: cînd o balenă eşuează la mal din diverse motive atunci, în semn de „solidaritate”, grupul de balene se alătură şi ele.

acum 5 zile · comentarii (25)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 6 luni · comentarii (39)
Postari Recente