Cum s-a transformat o notă de 8,15 în 9,40, în urma recorectării de la Bac. Eleva „păţită“ îi acuză de nepăsare pe profesorii care au corectat iniţial

Cum s-a transformat o notă de 8,15 în 9,40, în urma recorectării de la Bac. Eleva „păţită“ îi acuză de nepăsare pe profesorii care au corectat iniţial

Iulia Bidică, o proaspătă absolventă de Filologie de la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, a avut un şoc când a văzut că ia la BAC, la Limba şi Literatura Română, materia sa de bază, doar 8. Mai mare i-a fost şocul când a văzut că aceeaşi lucrare, recorectată într-un alt judeţ, este notată cu un punct şi 25 de sutimi mai mult. Aceasta spune că cadrele didactice au corectat lucrările doar să fie corectate.

„Sima Vampirul”, autorul jafului de la banca din Bistriţa, le-a „promis” poliţiştilor că îi împuşcă pe toţi după liberare. Acesta a avut şi un complice

„Sima Vampirul”, autorul jafului de la banca din Bistriţa, le-a „promis” poliţiştilor că îi împuşcă pe toţi după liberare. Acesta a avut şi un complice

În cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud Angela Sîngeorzan a făcut cunoscut faptul că jefuitor băncii din Bistriţa avea un complice. Mai mult, „Sima Vampirul” le-a promis poliţiştilor că îi împuşcă pe toţi după liberare.

Câţi anume, cum anume propuşi a fi cheltuiţi, domenii prioritare, creşteri sau reduceri şi în ce sectoare. Pentru prima oară în România, ziarul nostru vă oferă să consultaţi cu mult în avans, înainte de intrarea în luna septembrie în procedura finală de vot la Parlamentul European, propunerea de buget comunitar pentru 2017.

acum 2 ore · comentarii (1)

Succesul înregistrat anul trecut când în colecţia Memorii/Jurnale a editurii Humanitas a fost publicată Cartea de la Vama Veche a avut două consecinţe. Prima, aşteptată, dorită, este reprezentată de apariţia unei continuări ce se cheamă- nici nu putea să se numească altfel- A doua carte de la Vama Veche (Editura Humanitas, Bucureşti, 2016).

acum 2 ore · comentarii (0)

În mod normal, în îndelungatul concediu de care beneficiez pe timp de vară, ar trebui să continui studiul intens în vederea promovării examenului de definitivare în învăţământ, treaptă profesională ce mă va debarasa de statutul de profesor-amator. Textul acesta l-am scris pe la începutul verii, moment prielnic pentru făcut bilanţuri. Mi-am dorit să iasă ceva funny, într-un stil detaşat, pe alocuri deliberat exagerat şi chiar patetic.

acum 6 ore · comentarii (0)

Într-un binevenit, dar excesiv de încărcat de informaţii inutile, articol publicat în 25 iulie în Adevărul, tânărul militant pro-LGBT Vlad Viski ne demonstrează că baptiştii americani fundamentalişti au pus gând rău liberalei noastre Constituţii de inspiraţie belgiano-(petre)romano-iliesciană. Ironic, nu-i aşa?, cum s-a gândit ea, bigota BOR, să se alieze cu duşmanul, un cult protestant...

acum 7 ore · comentarii (20)

Menţionam anterior că discuţiile referitoare la iniţiativa de modificare a articolului 48 din Constituţie au fost, din păcate, umbrite de o gravă confuzie, voit întreţinută, între instituţii juridice şi sociale diferite: familie/căsătorie, căsătorie/parteneriat. Chiar dacă a lipsit din discuţie,  scopul real al iniţiatoriloreste însă o altă formulă: familie=căsătorie civilă=căsătorie religioasă.

acum 14 ore · comentarii (7)

Să ne înţelegem de la început. Exemplele de mai jos, bazate pe documentele comisiilor de BAC, nu au conotaţie negativă, apriori. Doar că trezesc mirarea, dacă nu chiar suspiciuni. Sunt alte zeci de localităţi în ţară, de aceeaşi mărime sau chiar mai mari, care nu se pot mândri nici pe departe cu asemenea rezultate la BAC, ilustrate în exemplele ce urmează.

acum 16 ore · comentarii (7)

Anumiţi angajaţi ai BNR (Banca Naţională a României)! Nu e glumă. „Potrivit legii, eventualele pierderi înregistrate de banca centrală sunt acoperite de la buget. Totuşi, raportul instituţiei arată că rezultatul negativ de anul trecut va fi compensat din profiturile viitoare. Pe de altă parte, BNR a distribuit 9,99% din profitul din 2012, adică aproape 14 milioane de lei, tot către angajaţi, prin fondul de participare a salariaţilor la profit.”

acum 22 ore · comentarii (10)

Seria de atacuri sinucigaşe din Germania vine să confirme analizele, oficiale sau confidenţiale, produse în ultimele săptămâni de unităţile de analiză şi evaluare din cadrul unor mari servicii de informaţii sau de către Europol, text pe care, acum câteva zile, v-am oferit posibilitatea de a-l consulta în integralitate.

acum 23 ore · comentarii (39)

Dacă punem la o parte declaraţia de săptămâna trecută prin care, de fapt, doamna Alina Gorghiu nu declara nimic, înştiinţându-ne doar că va demisiona de la şefia PNL în cazul în care acesta va face cine ştie ce pact de guvernare cu PSD-ul cu care ştim bine că se urăşte de moarte, putem spune că liderii marilor partide politice din România au dispărut cu desăvârşire din spaţiul public.

Să observăm, cît mai avem ce: naţiunile occidentale au pornit revolta împotriva lumii de deasupra. Ştirea a căzut prizonieră imediat după naştere şi e tîrîtă de mediile de informare sub un titlu care arată că există loc de cazare pentru nuci în perete: gloata extremistă atacă democraţia! În spatele acestei lozinci care distinge între plebe şi iluminaţi, spumegă un amestec de aroganţă şi iritare boierească.

Cum la chestiunea teroristă n-am - evident - nicio soluţie, în starea asta de oripilare universală care m-a cuprins (până şi pe mine), mi-am amintit de cea mai gravă ameninţare - cel puţin la adresa bărbaţilor de pretutindeni (unde se poartă şosete) -: dispariţia constantă şi inexplicabilă a şosetelor noastre, fraţilor!

Înainte de a pica în somnul de după masă (model standard Mareşal Antonescu şi Nicolae Ceauşescu – aţipitul zilnic, doar aţipitul, pentru reîmprospătarea forţelor cerută de lucrul pînă noaptea tîrziu), ascult la iPod muzică de Tudor Gheorghe. Ca şi Mircea Baniciu sau, mai bine zis, ca şi regretatul Vali Sterian, azi uitat, Tudor Gheorghe apropie poezia de oamenii prozaici punîndu-i veşminte de cîntec, atrăgătoare.

acum 2 zile · comentarii (14)

„Provocările actuale arată că Uniunea instituţională aşa cum a fost ea constituită până acum nu răspunde aşteptărilor cetăţenilor europeni... Comisia Europeană nu a asumat toate consecinţele ce se impun după referendumul britanic... Europa trebuie să revină la rădăcinile sale şi să se concentreze mai mult pe drepturile cetăţenilor şi mai puţin asupra instituţiilor”.

acum 2 zile · comentarii (97)

Avem, iată, într-un final, şi decizia Curţii Constituţionale a României cu privire la iniţiativa Coaliţiei pentru Familie de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Curtea a spus nici mai mult nici mai puţin că căsătoria nu este un drept fundamental, nici conform jurisprudenţei româneşti, nici celei europene.

acum 3 zile · comentarii (98)

În primele zile ale lunii septembrie din anul 1972, se afla în plină desfăşurare la München a XX a ediţie din istoria modernă a Jocurilor Olimpice de Vară. Erau prezenţi în capitala Bavariei 7173 de sportivi din 121 de ţări, iar Olimpiadă părea perfect organizată, confirmând încă o dată că germanii sunt imbatabili la capitolele perfecţiune, planificare şi seriozitate

acum 3 zile · comentarii (29)

„Doriţi ca Uniunea Europeană să decidă o relocare a cetăţenilor non-maghiari în Ungaria fără aprobarea prealabilă a Parlamentului ungar?“ – aceasta este întrebarea la care vor trebui să răspundă cetăţenii din ţara vecină, pe 2 octombrie, într-un referendum convocat de guvern pe tema cotelor obligatorii de refugiaţi impuse de Bruxelles.

acum 3 zile · comentarii (173)