Sărbătorile Pascale, în colţul de rai din Bistriţa-Năsăud

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Bistriţa-Năsăud este cu siguranţă Pasul Tihuţa, asta datorită peisajelor care-ţi taie respiraţia şi zonelor cu natură neatinse care te încarcă cu energie. Este una dintre cele mai căutate locaţii din Bistriţa-Năsăud şi datorită accesului facil fiind traversată de Drumul Naţional 17, care leagă judeţul de Moldova.

Povestea învăţătoarei care a renunţat la un job de vis în Dublin pentru a se întoarce la catedră în România

Pentru unii români care aleg calea străinătăţii confortul financiar oferit de ţările occidentale nu este suficient, aceştia căutând fericirea şi împlinirea tot acasă. Este şi cazul unei învăţătoare din Bistriţa-Năsăud, care după ce a muncit timp de 10 ani în Dublin, ajungând să managerieze nu mai puţin de trei restaurante, s-a întors acasă la vechea sa pasiune: învăţământul.

Monica Macovei a fost acum ceva timp la Chişinău, imediat după ce Uniunea Europeană a stabilit ca finală data de la care cetăţenii Republicii Moldova vor putea circula fără vize pe teritoriul majorităţii statelor europene. Ea a rămas profund marcată că această veste nu a stârnit un mare val de emoţie şi de bucurie din partea românilor de dincolo de Prut.

acum 4 zile · comentarii (11)

Începând cu 6 aprilie, grupuri pro-ruse locale din regiunile Harkov, Lugansk, Doneţk, Nikolaev, Odesa, au ocupat clădiri administrative din oraşele-reşedinţă ale respectivelor regiuni, şi au proclamat ”republici independente” (Republica Populară a Doneţkului şi Republica populară a Luganskului).

acum 4 zile · comentarii (82)

România poate deveni hub tehnologic şi industrial în regiune până în 2016. Analiza arată viziunea de strategie industrială, ce am reuşit până acum şi ce mai avem de făcut pentru acest sector. România performează puternic în domeniul industrial, având cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani. Tendinţa de Renaştere industrială în România este evidentă.

acum 4 zile · comentarii (13)

Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adoptată marţi, care recomandă drepturi colective pentru minorităţi, printre care şi autonomia teritorială, are toate şansele să arunce în aer şi puţina coeziune care a mai rămas în Europa. Rezoluţia este iniţiată, desigur, de maghiarul Ferenc Kalmár (PPE) şi vine mănuşă pentru mişcările Rusiei care tocmai a obţinut drepturi definitive pentru ruşii din Crimeea, anexând-i!

acum 4 zile · comentarii (378)

Vine Paştele, anual se întâmplă asta, niciodată la dată fixă şi oamenii se sparg brusc în două categorii: credincioşii şi ateii. Mai sunt subcategoriile „săraci“ şi „obscen de săraci“, dar sunt în alte poveşti. Iată cum să descoperi un ateu înainte de Paşte.

acum 4 zile · comentarii (23)

Doar 5 zile. Au fost suficiente ca Victor Ponta, prin declaraţiile halucinante, terifiante, la adresa justiţiei, să-şi îngroape definitiv cariera politică. Lipsa de experienta politică, megalomania, pierderea contactului cu realitatea, paranoia, sunt explicaţiile delirului antijustitie în care s-a afundat Victor Ponta, cu o determinare grefată de inconştienţă şi iresponsabilitate

acum 5 zile · comentarii (36)

Costin Popa: Ai cântat recent la Opera din Roma un mic rol de mezzosoprană în „Manon Lescaut” de Puccini, sub bagheta celebrului Riccardo Muti. Te invit la o convorbire care să panorameze anii de carieră de până acum...De la Bucureşti la Los Angeles via Viena, Roma, Minneapolis...

acum 5 zile · comentarii (0)

Echipa profesorului Daniel David de la UBB Cluj afirmă că mutaţia fundamentală a psihologiei poporului român este cea de la "spiritul de turmă" (C. Rădulescu-Motru, 1937) la complexele de inferioritate şi/sau superioritate (azi). Ca naţie, tindem mai degrabă să ne sub/supraevaluăm fals-ipocrit-vinovat, în loc să ne acceptăm cum suntem şi să fim, pur şi simplu, noi înşine. Dacă aşa suntem, cei mulţi, ce fel de educaţie ne trebuie, pe bune?

acum 5 zile · comentarii (7)

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 2 zile · comentarii (5)

Dl. Crin Antonescu e foarte supărat pe dl. Victor Ponta. Dar ce zic supărat? Exasperat! Furibund! Necruţător! Nici Băsescu nu are atîtea păcate! Dl. Ponta e o nulitate, un mincinos, o marionetă, un sabotor al justiţiei, o piedică în drumul nostru spre europenizare! Dlui Antonescu i-au trebuit mai mult de doi ani ca să ajungă la asemenea teribile concluzii.

acum 2 zile · comentarii (193)

Declaraţiile lui Vladimir Putin că Rusia nu va merge mai departe nu au fost şi se dovedesc a nu fi credibile. Acesta a încercat în mod făţiş să obţină o înţelegere cu americanii, dar a fost categoric refuzat: Ucraina trebuie să îşi decidă singură liberă viitorul şi asta în condiţii democratice. Scenariul din Crimeea se repetă în aceste zile în teritoriile în care comunităţile de ruşi sunt importante, dat atenţie, nu majoritare.

acum 3 zile · comentarii (25)

În probabil ultimul interviu pe care l-a acordat înainte de a pleca din România, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a arătat – într-o limbă română pe care a învăţat-o cu toate nuanţele ei – cum poţi să iubeşti o ţară care nu este a ta şi să fii ferm cu greşelile celor care o conduc. A fost un interviu lecţie pentru politicienii români.

acum 3 zile · comentarii (2)

Tensiunile ce-i înverşunează pe cetăţenii Ucrainei unii împotriva altora reflectă memoria însângerată a unei istorii strivite în îmbrăţişarea sufocantă a marilor puteri din jur. Punctul nevralgic al conştiinţei naţionale ucrainene e legătura foarte strânsă cu Rusia, în urma unei istorii împletite, de voie, de nevoie, de peste un mileniu încoace.

acum 2 zile · comentarii (20)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul Maghiar a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente