De ce nu a tras comisarul-şef împuşcat de unul dintre cei mai periculoşi infractori din Ardeal. Mărturiile poliţistului la 6 luni de la eveniment

De ce nu a tras comisarul-şef împuşcat de unul dintre cei mai periculoşi infractori din Ardeal. Mărturiile poliţistului la 6 luni de la eveniment

În urmă cu jumătate de an, şeful Secţiei Investigaţii Criminale era împuşcat de infractorul pe care voia să-l prindă. La 6 luni de la eveniment, poliţistul încă nu s-a întors la muncă, chinuindu-se să-şi recapete funcţiile braţului împuşcat. Despre eveniment, acesta spune că i-a trecut prin cap că ar putea să moară când s-a văzut împuşcat.

Un şofer care a cauzat un accident era să moară de frig, după ce niciun participant la trafic nu a oprit să îl ajute să iasă din autoturism

Un şofer care a cauzat un accident era să moară de frig, după ce niciun participant la trafic nu a oprit să îl ajute să iasă din autoturism

Un bistriţean de 41 de ani a fost implicat, marţi dimineaţă, într-un accident rutier. Acesta s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea Drumului Naţional 15A, rămânând blocat în autoturism. Deşi nu a fost rănit serios în accident, el a fost la un pas de la muri de frig, după ce ceilalţi participanţi la trafic nu au oprit să-l ajute.

Spovedania unui orfan care a trăit ororile dintr-o casă de copii comunistă, ajuns scriitor şi şef de orfelinat: „Fetele erau violate, copiii erau bătuţi”

Spovedania unui orfan care a trăit ororile dintr-o casă de copii comunistă, ajuns scriitor şi şef de orfelinat: „Fetele erau violate, copiii erau bătuţi”

S-a născut cu doar câteva zile înainte de Ajunul Crăciunului şi şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa într-o casă de copii. S-a refugiat în scris, despre care spune că este viciul său, iar în 2014, când avea 48 de ani s-a întors în instituţie să o schimbe. Este povestea scriitorului Nicolae Avram.

Traficul, paralizat în Bistriţa-Năsăud din cauza ninsorii abundente. Un TIR rămas înzăpezit blochează o bandă pe DN17, în Pasul Tihuţa

Traficul, paralizat în Bistriţa-Năsăud din cauza ninsorii abundente. Un TIR rămas înzăpezit blochează o bandă pe DN17, în Pasul Tihuţa

Bistriţa-Năsăud se află sub cod galben de ninsori şi cod portocaliu de vânt intens. Încă de joi în judeţ ninge abundent,şoselele fiind acoperite cu un strat gros de omăt, care face circulaţia foarte dificilă. Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă spun că nimeni nu a rămas blocat şi că nu sunt probleme deosebite.

FOTO Pe un frig pătrunzător, 500 de persoane şi 50 de mijloace tehnice au pus în scenă o paradă spectaculoasă la Bistriţa

FOTO Pe un frig pătrunzător, 500 de persoane şi 50 de mijloace tehnice au pus în scenă o paradă spectaculoasă la Bistriţa

500 de militari, pompieri, jandarmi, poliţişti, dar şi personal al Penitenciarului Bistriţa, al Direcţiei Judeţene de Informaţii Bistriţa, al Poliţiei Locale, al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi voluntarii Crucii Roşii au defilat joi, la Bistriţa, pe un frig pătrunzător. Spectaculoasa paradă nu a reuşit să adune în centrul oraşului la fel de mulţi bistriţeni ca în anii trecuţi.

„Cu sau fără votul meu, tot aia iese” - e genul de replică în spatele căreia se ascund mulţi dintre cei care nu se deranjează la urne. Fals! Pentru cine nu este convins că, de fapt, noncombatul la vot este ceea ce menţine clasa politică instalată după ’90 la putere, am extras câteva date statistice elocvente, pe care le puteţi verifica lesne, pe Google.

acum 17 ore · comentarii (102)

Domnul Viktor Orban, Prim Ministru al Ungariei şi cetăţeanul român Excelenţa Sa dl. Kelemn Hunor, titulatură ce i se cuvine, tehnic, ca fost vice prim-ministru al Guvernului României), ambii aflaţi pe terioriul naţional al ţării noastre, zic din nou că maghiarii din România nu au de ce să să sărbătorească ziua de 1 Decembrie.

acum 17 ore · comentarii (34)

„Nu merită să votez”. E o litanie greu de extirpat din mintea românului dezrădăcinat,  dar în mod iraţional hiperconectat, prin antenele de satelit şi decodoarele vândute între români, ca şi prin reţelele sociale, la spectacolul mediatic al corupţiei şi la vitriolul politic din campania electorală din ţară.

acum 17 ore · comentarii (19)

Au fost scoase de la naftalină clişee naţionaliste şi xenofobe care circulau prin anii ’90. Şi prind de minune în campania electorală. Din nou, străinii sunt de vină, vor să ne ia ţara pe sus, iar noi suntem nişte bieţi oameni oropsiţi de soartă. Faptul că ai noştri au furat de-au rupt nu deranjează. Căci „mândria de a fi român” e tolerantă cu furturile naţionale.

acum 18 ore · comentarii (39)

Este important să extragem din Raportul de 516 pagini cu rezultatele PISA 2015 cât mai multe evaluări care să ne permită să înţelegem etapa actuală din educaţia românească, comparativ cu alte state europene. Ne propunem să vedem cum au evoluat scorurile testelor PISA între 2009 şi 2015, pe ţări, şi cum stă România în această evoluţie.

acum 22 ore · comentarii (34)

În viitorul Parlament vom avea atât dalmaţieni, dinozauri politici, marionete care vor fi doar la număr servind păpuşarilor, personalităţi notorii în domeniul lor profesional, dar naivi idealişti şi victime sigure ale caracatiţei politice şi mafiote, precum şi aleşi tineri competenţi pe zona lor de activitate nepolitică, dar care nu ştiu cu ce se mănâncă politica românească.

acum 23 ore · comentarii (4)

La Bruxelles s-a încheiat reuniunea miniştrilor de Externe ai Alianţei care, printre altele, au aprobat ansamblul de 40 de propuneri comune în 7 domenii în vederea punerii în aplicare a declaraţiei comune de la Varşovia a Preşedintelui Consiliului European, Preşedintelui Comisiei Europene şi a Secretarului General al NATO.

acum 2 zile · comentarii (23)

Singurul eveniment cu adevărat notabil din această campanie electorală a fost o confruntare prin interpuşi: tentativa eşuată de linşaj orchestrată marţi seara de Antena 3 la adresa lui Dacian Cioloş. Un delegat al PSD-ALDE şi un delegat al PNL-USR şi-au disputat semnificaţiile profunde ale cuvântului „mocirlă”. De ce s-a ajuns aici?

acum 2 zile · comentarii (175)

Cetăţeni ai României, dragi rubedenii, prieteni şi duşmani, mă adresez vouă tuturor deopotrivă cu îndemnul să încetaţi să vă purtaţi ca nişte proşti parcă teleportaţi în timp, de parcă nu aţi avea nimic de-a face cu realitatea României de azi! Vă rog, încetaţi să umblaţi prin veac cu coada ridicată ca nişte nevinovate animale în călduri, că v-o luaţi şi ne-o luăm cu toţii! Încetaţi să cerşiţi dragostea, să vreţi să fiţi iubiţi!

acum 15 ore · comentarii (15)

Când eram mici nu prea îl sărbătoream pe Moş Nicolae. Era ziua de nume a unor rude nesuferite cu care ai mei nu prea se înţelegeau motiv pentru care această zi îmi aduce aminte, în primul rând, de urarea pe care o primea unchiu-meu Guguţai de la nevastă-sa: „să fac ceva în ziua ta şi ziua ta să fie în fiecare zi!”.

acum 2 zile · comentarii (10)

Incomod deopotrivă în română şi maghiară pentru unii cititori, Demény Péter e, pentru alţii şi pentru mine, un autor cu o exprimare atrăgătoare şi cu idei cel puţin interesante, dacă nu şi îndrăzneţe. Îndrăzneţ, - în contextul anumitei atitudini faţă de trecut în rândul maghiarilor (dar, vai, nu doar al lor) -, îndrăzneţ, ziceam, este şi textul de mai jos al lui Demény.

acum 2 zile · comentarii (4)

Dincolo de scena unde se produc politicienii, există realitatea cu faptele sale, prezentată mult prea adesea în funcţie de conjuncturi, dorinţă de a menaja susceptibilităţile partenerilor strategici, obsesia de a respecta corectitudinea politică sau, pur şi simplu ignorată din lipsă de timp.

acum 2 zile · comentarii (7)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 luni · comentarii (39)
Postari Recente