Un bistriţean a găsit un geamantan cu bani şi l-a dus păgubitului. Incredibila poveste a urmat abia când omul de bine şi-a pierdut şi el banii pe stradă 19

Zicala „faci bine, primeşti bine” s-a adeverit la Bistriţa. După ce în urmă cu doi ani un pompier bistriţean a găsit o servietă plină cu bani pe care a înapoiat-o posesorului, săptămâna trecut acestuia i s-a înapoiat portofelul pe care îl pierduse, în care culmea avea o sumă importantă de bani.

Un bistriţean a găsit un geamantan cu bani şi l-a dus păgubitului. Incredibila poveste a urmat abia când omul de bine şi-a pierdut şi el banii pe stradă Vezi comentarii 19

Poveste de dragoste cum rar întâlnim. Doi bistriţeni căsătoriţi de 65 de ani au găsit secretul pentru iubirea ca-n prima zi: „Divorţul e cea mai mare prostie”

Poveste de dragoste cum rar întâlnim. Doi bistriţeni căsătoriţi de 65 de ani au găsit secretul pentru iubirea ca-n prima zi: „Divorţul e cea mai mare prostie”

Care este secretul unei căsnicii fericite şi împlinite? Este întrebarea la care se chinuie să răspundă consilierii de cuplu de decenii bune. Secretul pare să-l deţină doi bistriţeni, care şi-au unit destinele în urmă cu 65 de ani. Ioana şi Vasile Mihalca se ţin şi acum de mână, petrec tot timpul pe care-l au împreună şi spun că se iubesc ca în prima zi.

Părintele-fenomen pe Facebook, despre sfârşitul lumii. „Se uită Dumnezeu la noi şi spune: ăştia sunt tâmpiţi? De curvărie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu”

Părintele-fenomen pe Facebook, despre sfârşitul lumii. „Se uită Dumnezeu la noi şi spune: ăştia sunt tâmpiţi? De curvărie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu”

Cum vede sfârşitul lumii părintele Calistrat, din Iaşi, devenit un adevărat fenomen pe Facebook cu predicile şi învăturile sale tranşante? Potrivit acestuia, Dumnezeu se întreabă dacă nu cumva oamenii sunt „tâmpiţi”, întrucât nu se pocăiesc, nu postesc, nu se lasă de băut, de fumat şi de duşmănie, dar se întreabă când vine El.

Jurnalul emoţionat al unui militar român din Primul Război Mondial: „Am primit cadou nemţesc - 7 ţigarete, 5 pişcoturi, 3 bucăţele de zahăr alb”

Jurnalul emoţionat al unui militar român din Primul Război Mondial: „Am primit cadou nemţesc - 7 ţigarete, 5 pişcoturi, 3 bucăţele de zahăr alb”

Drama trăită de soldaţii români care au luptat în Primul Război Mondial este surprinsă de mai multe jurnale de front. Printre cei care au consemnat toate evenimentele de care au avut parte pe frontul rusesc se numără sublocotenentul Iustin Sohorca. Acesta descrie şi prima zi de Crăciun din 1914, când a primit şi un cadou compus din: ţigări, pişcoturi, zahăr şi ciocolată.

O fotografie de nuntă a unui bistriţean a ajuns în top 10 cele mai bune poze de ceremonie din lume

O fotografie de nuntă a unui bistriţean a ajuns în top 10 cele mai bune poze de ceremonie din lume

Fotografia realizată de un bistriţean, care înfăţişează un preot ce imortalizează doi miri cu telefonul mobil, a ajuns în top 10 al celor mai bune poze de ceremonie. Juriul, format din doi câştigători ai premiului Pulitzer şi un editor foto al publicaţiei Los Angeles Times, nu au putut să nu glumească, susţinând că în cazul acesta cea mai bună „poziţie” a avut-o preotul şi nu fotograful.

Nostalgii culinare din comunism. Cum erau păcăliţi „carnivorii“ cu salam cu soia, iar copiii salivau după suc Ci-Co

Nostalgii culinare din comunism. Cum erau păcăliţi „carnivorii“ cu salam cu soia, iar copiii salivau după suc Ci-Co

Deşi rafturile supermarketurilor sunt pline cu zeci de tipuri de preparate şi dulciuri, cei care au prins perioada comunistă spun că unele gustări şi alimente nu se compară cu ce găsim acum pe piaţă. Printre preparatele pe care le cumpăram cu cartela, care încă ne îndeamnă la nostalgii, se numără: marmelada, pâinea neagră, ciocolata de casă sau Eugenia.

Reacţia unui fost primar din Irlanda când a ajuns în ţara noastră, adus de români din diaspora: „M-am simţit ca un idiot, pentru că m-am aşteptat la ce e mai rău”

Reacţia unui fost primar din Irlanda când a ajuns în ţara noastră, adus de români din diaspora: „M-am simţit ca un idiot, pentru că m-am aşteptat la ce e mai rău”

Preţ de câteva zile, Andrew McGuinness, fostul edil al unui oraş din Irlanda, a părăsit ţara natală pentru România. Acesta nu a stat la un hotel, ci acasă la nişte români care lucrează de mulţi ani în oraşul unde a fost primar şi a condimentat vizita cu concertul celor de la The Prodigy. Fostul Primar irlandez spune că s-a simţit "ca un idiot", pentru că s-a aşteptat la ce e mai rău înainte să ne calce pragul.

Există în mod cert o contradicţie între ideea democraţiei votului fiecărui membru şi filtrul preşedinţilor de organizaţii: cum ar spune unii, ori eşti inclusiv ori nu mai eşti. Conducerea PSD a ratat o oportunitate. Contrar a ceea ce încearcă să transmită conducerea PSD, în evidenţă iese nu unitatea pesedistă, ci ideea candidatului unic.

acum 4 zile · comentarii (1)

Dacă Estul Europei nu intră într-o criză neaşteptată, 2016 are toate şansele să fie, economic vorbind, un an bun pentru România. Se simte deja interesul în creştere pentru companiile româneşti, cel puţin în rândul investitorilor instituţionali din străinătate care operează pe piaţa de capital.

acum 4 zile · comentarii (0)

Un istoric serios e dator să se dea în vînt după sfîrşitul lumii. Nimic mai captivant decît un imperiu care se sparge în zeci de muzee regionale sau o cultură care se duce la fund şi reapare, închinîndu-se unor zei noi. Cîte încap într-un sfîrşit de lume reuşit! Cîte specualţii scăpărătoare şi cîte vorbe de dat duhul în mijlocul Academiei!

acum 4 zile · comentarii (54)

Problematica relaţiilor dintre ţările Europei Central-Răsăritene şi Rusia a revenit pe agenda cancelariilor occidentale odată cu criza din estul şi sudul Ucrainei. Se întâmplă adeseori ca guvernele şi diplomaţiile Europei Occidentale să privească cu reticenţă sensibilităţile, angoasele sau cel puţin rezervele acestor state cu privire la intenţiile imediate sau de perspectivă ale Moscovei.

acum 5 zile · comentarii (1)

Arestul preventiv, arestul la domiciliu sau controlul judiciar sunt, în acest moment, măsurile pe care procurorii le cer şi judecătorii le aprobă pentru corupţii noştri cei de toate zilele prinşi la furat. Uneori, mai ales când ne confruntăm la firul ierbii cu efecte ale acestor furturi, ne gândim că ar putea exista şi altfel de pedepse pentru cei care sunt puşi în funcţii să ne facă viaţa mai uşoară şi de fapt ne-o fac un iad.

acum 5 zile · comentarii (39)

Platforma DA, cea care pretinde a dori binele "poporului moldovean", a decis înfiinţarea la Chişinău a unor "gărzi populare". Tot astăzi, aparent întâmplător, Igor Dodon şi unul dintre liderii platformei DA şi-au dat prieteneşte mână în timpul manifestaţiei.

acum 5 zile · comentarii (5)

Este afirmaţia directorului general al E.ON România. La aceste poziţii, dese în ultimii 10 ani, încercarea de contracarare a Preşedintelui ANRE a fost rapid catalogată de către directorul general al celeilalte mari companii - GdF Suez: „preţul trebuie să scadă la alţii”. Puterea obişnuinţei sau puterea indolenţei?

acum 5 zile · comentarii (8)

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut amabilitatea să-mi răspundă la câteva întrebări despre concertul politic european, fragilitatea Uniunii Europene după primăvara grecească şi vara siriană, şi despre cât de mult poate creşte discursul urii promovat de extrema dreaptă după crizele anului 2015.

acum 5 zile · comentarii (20)

Recenta declaraţie tranşantă şi cum nu se poate mai clară a domnului Victor Ponta, prim-ministru al României, privind perspectivele reale şi inexistente ale integrării ţării noastre în Spaţiul Schengen semnifică recunoaşterea falimentului unui demers politic. Pe mai multe nivele. Cu mai multe responsabilităţi directe. Dar, toate, în sarcina clasei politice româneşti.

acum 5 zile · comentarii (51)

Intervenţia Rusiei în conflictul din Siria nu conţine nici un scop caritabil. Această acţiune face parte dintr-un plan pe termen mediu şi lung şi vizează spulberarea Hegemoniei Americane în Orientul Mijlociu şi Europa şi eliminarea principalei sale vulnerabilităţi: preţul petrolului.

acum 5 zile · comentarii (7)

Nu mă poate bănui nimeni că mor de grija PSD. Dar e de neînţeles politica dusă de actuala conducere a partidului, care riscă să scufunde PSD în mlastina neîncrederii electoratului. Populaţia şi electoratul din România sunt exasperate, indignate, revoltate de corupţia fără sfârşit, care duce la fraudarea  banilor publici destinaţi spitalelor, şcolilor, infrastructurii de transport, canalizării şi alimentării cu apă curentă a satelor noastre

acum 7 zile · comentarii (31)

Dincolo de evenimentele surogat care acaparează piaţa comunicării publice în efortul steril de a deplasa atenţia de la priorităţi acute, realitatea românească, aparent haotică, urmează o traiectorie pe cât de păguboasă pe atât de dură. Există o ordine parşivă în ambalajul dezvoltărilor inerente, specifice unei lumi părăsite de ani (răi…) de involuţie, infracţiune şi indiferenţă. .

acum 7 zile · comentarii (1)

Las la o parte prietenia cu care mă onorează Neagu Djuvara, dar care, vă asigur, nu are nicio legătură cu preţuirea istoricului, fiind chiar ceva mai veche. Recent, petrecându-mi câteva zile la Câmpulung Muscel, am luat cu mine cea mai nouă ediţie (2015) a cărţii „Thocomerius-Negru Vodă“, apărută în condiţii grafice excepţionale la Humanitas, graţie şi dosarului iconografic alcătuit de Radu Oltean.

acum 7 zile · comentarii (167)

Limba română se manifestă ca un sistem lexical deschis, primind necontenit cuvinte din limbi străine, dominantă fiind azi engleza anglo-americană. În general, aceste cuvinte îşi menţin scrierea şi pronunţia din limba de origine, fără adaptări. Fireşte, nu toate împrumuturile sunt recomandate, fie că este vorba de un sens nou, fie că este vorbă de o nouă unitate lexicală, dar aceasta este o chestiune pe care doar timpul o va putea lămuri.

acum 7 zile · comentarii (15)

Arhitectura Bucureştiului de la sfârşitul sec. 19 până la Marele Război a fost caracterizată în mare de moda stilurilor istoriciste de sorginte occidentală, in special neorococo, popular in Franţa acelei perioade, redate intr-o manieră provincială ce merita un termen descriptiv specific, acela de stil Mic Paris. Unul din elementele definitorii ale acestei arhitecturi este mascaronul.

acum 7 zile · comentarii (0)

Când am aflat că un steag adus de veteranii români nu a putut flutura deasupra Primăriei Sfântu Gheorghe, am simţit mânie. Apoi am văzut steaguri româneşti la parterul instituţiei. Şi, mai târziu, BurePişta mi-a povestit cum vede el, ca tânăr intelectual maghiar, povestea steagurilor. E rândul vostru să aflaţi părerea prietenului meu, mai jos. (Sever Ioan Miu)

acum 7 zile · comentarii (77)
Postari Recente