Puştii români geniali care impresionează mapamondul. Au ajuns campioni la GO, sportul chinezesc al minţii practicat de 27 de milioane de oameni

Puştii români geniali care impresionează mapamondul. Au ajuns campioni la GO, sportul chinezesc al minţii practicat de 27 de milioane de oameni

Un puşti de doar 11 ani face furori la toate competiţiile de GO la care participă. Anul acesta, Denis a adus la Bistriţa titlul de campion european la GO. De asemenea, în palmaresul puştiului se află şi un loc 7 la Mondiale, cea mai bună performanţă înregistrată de vreun copil român la sportul minţii vechi de 4.000 de ani.

„Colţul de rai” din Bistriţa-Năsăud, cu aer pur ca-n Alpi

„Colţul de rai” din Bistriţa-Năsăud, cu aer pur ca-n Alpi

O micuţă localitate din Bistriţa-Năsăud este a doua din ţară care are aerul la fel de pur ca în Munţii Alpi. Este vorba despre Colibiţa, o viitoare staţiune, amenajată în munte, lângă un lac de acumulare. Deşi se ştia de acum câteva decenii despre proprietăţile aerului de aici, abia anul precedent s-a făcut un studiu în acest sens.

O jucătoare de handbal a fost înjosită în timpul unui meci de la Zalău. De câte ori era la minge, unii spectatori scoteau strigăte de maimuţă şi făceau orice le era la îndemână ca să-i aducă aminte că are pielea neagră. Şi ce-i cu asta, veţi spune? E un fapt banal de stadion. Lumea, la sport, nu vine tocmai ca la bibliotecă.

acum 3 zile · comentarii (53)

Dacă nu eşti de acord cu ideea migraţiei în masă, care amestecă, fără să şi decanteze, refugiaţii cu migranţii economici şi de altă natură, eşti spion rus. Te-ai apucat să critici o decizie sfântă a Europei unite, e clar că faci jocul ruşilor, care-şi freacă de plăcere mâinile, păroase şi cu ghiul pe degetul mic, când un supus european îşi critică regina. Dar, dacă ai puţin noroc, sistemul te bagă doar la xenofobie şi şovinism.

acum 3 zile · comentarii (0)

Pregătirile pentru alegerile locale au intrat în linie dreaptă. Schimbările neaşteptate de pe scena politică şi răfuielile interne au amânat desemnarea candidaţilor pentru primăria Capitalei. Incertitudinea este cuvântul de bază, iar numele vehiculate trădează criza profundă pe care o traversează marii jucători politici.

acum 3 zile · comentarii (5)

Recent, ministrul culturii, dl Vlad Alexandrescu, a deschis cutia Pandorei atunci când a pus în discuţie modificarea condiţiilor pentru ocuparea unui post managerial în instituţiile artistice. Propunerea sa viza profesionalizarea acestor instituţii prin mărirea bazei de selecţie pentru candidaţi, până acum limitată de tot felul de restricţii.

acum 3 zile · comentarii (1)

Am fost binecuvântat să trăiesc 14 ani în casă alături de un om care a supravieţuit 14 ani închisorilor comuniste. Sânge din sângele lui. L-am iubit foarte mult pentru că am învăţat foarte multe de la el, din pilda vieţii lui, din suferinţele sale, din conduita zilnică şi din lecturile unice pe care nu înceta să mi le împărtăşească şi să mă îndrume înţelept.

acum 3 zile · comentarii (141)

Se spune nu fără temei că un popor ce nu are istorie nu are nici trecut, nici viitor, fiind condamnat să repete greşelile strămoşilor, să înainteze prin lume în voia vântuluia fără a avea un ideal care să-l anime în vreun chip. O ţară ce nu-şi cunoaşte istoria, nu-şi cunoaşte nici rostul, fiind asemenea unui ospiciu de nebuni doar o adunare de minţi rătăcite.

acum 4 zile · comentarii (23)

Am scris de multe ori despre jegul din trenurile României, despre infecţia şi molima de acolo. Despre compartimente în care, dacă s-ar lua probe, nu ar fi exclus să se descopere ciumă bubonică. Despre căile ferate atât de distruse încât trenul are mers de căruţă. Despre faptul că înăuntru este mereu prea frig sau prea cald. Azi aş vrea să mă refer şi la călătorii autohtoni care, uneori, îşi merită trenurile.

acum 4 zile · comentarii (27)

Nu mă bucură condamnarea tovarăşului Vişinescu, pentru simplul motiv că nu este de prea mare folos: nici pentru Justiţie, că nu ne dovedeşte prin asta că începe, cu adevărat, ofensiva penală anticomunistă, nici pentru societatea românească, pentru că nu scăpăm de fantomele comuniste care încă bântuie şi nici pentru torţionar, deşi merită pe deplin puşcăria, pentru că nu cred că se va căi acolo.

acum 4 zile · comentarii (17)

Ce se va schimba mai exact? ADEVĂRUL v-a dat răspunsul cu mult înainte, într-o corespondenţă în care am publicat documentele care sintetizau negocierile privind situaţia Marii Britanii, marele „compromis-aranjament“ care, scriam atunci, în cazul în care va fi aprobat, va schimba faţa Europei.

acum 4 zile · comentarii (18)

În ultimele două zile, reacţiile din online faţă de legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup („legea defăimării) arată profesionalismul propagandei PNL în a distruge o lege utilă dar şi lipsa de informare a celor pentru care este mai comod să dea cu piatra decât să se informeze.

acum 4 zile · comentarii (2)

E frică mare printre baronii neocomunişti din PSD. Firesc. E greu pentru nişte politruci să priceapă că nu mai pot controla chiar toată ţara. E greu să vadă că există o lume pe Facebook, de exemplu, pe care n-o pot manevra în niciun fel. O lume care le-a dat peste cap, în ultimii ani, planurile de jefuit ţărişoara.

acum 4 zile · comentarii (125)

Am auzit persoane care au spus: „ce folos că îl mai arestează pe Vişinescu acum, la vârsta asta? Apoi, asta îi mai întoarce pe morţi?” Nu, nicio condamnare a unui criminal nu învie victima acestuia. Condamnarea este pentru buna funcţionare a societăţii, pentru ca oricine să conştientizeze faptul că nu poate încălca legea fără să i se întâmple nimic. Chiar dacă acest lucru i se întâmplă înainte de a muri.

acum 4 zile · comentarii (12)

Cîteva notiţe. Propaganda împotriva sistemului de educaţie publică dusă cu atîta virulenţă în ultima perioadă, care nu e neapărat una construită programatic, are un efect pervers. Ea duce la distrugerea unui principiu fundamental: dreptul universal şi gratuit la educaţie. Cazul Liceului Vianu e ca o hîrtie de turnesol.

acum 4 zile · comentarii (23)
Postari Recente