Poliţiştii care făceau legea infractorilor în Bistriţa. Şeful Poliţiei Rutiere, către un subaltern: „N-are fractură, nu? Ioane, tu eşti băiat deştept şi te orientezi. Fii băiat deştept, te rog io!“ 3

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost zguduit din temelii după ce comisarul-şef al instituţiei şi alţi doi subalterni au fost reţinuţi, fiind cercetaţi de DNA pentru abuz în serviciu. Ioan Ovidiu Mureşan, Leon Cloşcă şi Roberto Hasnăş au ascuns accidente, şi-au determinat subalternii să încalce legea şi chiar au favorizat persoane cercetate penal.

Poliţiştii care făceau legea infractorilor în Bistriţa. Şeful Poliţiei Rutiere, către un subaltern: „N-are fractură, nu? Ioane, tu eşti băiat deştept şi te orientezi. Fii băiat deştept, te rog io!“ Vezi comentarii 3

Percheziţii DNA în birourile şi la casele mai multor şefi din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud. Un om de afaceri i-ar fi cadorisit pe şefii IPJ cu arme, maşini şi chiar bere pentru a închide ochii

Percheziţii DNA în birourile şi la casele mai multor şefi din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud. Un om de afaceri i-ar fi cadorisit pe şefii IPJ cu arme, maşini şi chiar bere pentru a închide ochii

Procurori din cadrul DNA Cluj-Napoca efectuează luni dimineaţă percheziţii la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, în birourile unor persoane cu funcţii de conducere şi la domiciliile acestora. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, printre cei vizaţi este şi comandantul IPJ, comisarul-şef Ovidiu Mureşan.

Fără regret în tabăra primarilor care au dat PDL pentru PSD după ce Ponta a pierdut în ograda lor. „Voinţa poporului nu o putem schimba” | victor ponta

Fără regret în tabăra primarilor care au dat PDL pentru PSD după ce Ponta a pierdut în ograda lor. „Voinţa poporului nu o putem schimba”

Aproape jumătate dintre primarii din Bistriţa-Năsăud au profitat de ordonanţa care le-a permis să schimbe tabăra politică. Victor Ponta a reuşit să obţină peste 50% doar în 16 comune, dintre care 7 sunt conduse de primari care au schimbat partidul. Conducătorii traseişti ai comunelor unde a câştigat Klaus Iohannis spun că nu regretă că au schimbat tabăra şi că votul oamenilor nu a depins de ei.

Alegeri prezidenţiale 2014. Cum s-au descurcat primarii traseişti din Bistriţa-Năsăud în turul II | klaus iohannis

Alegeri prezidenţiale 2014. Cum s-au descurcat primarii traseişti din Bistriţa-Năsăud în turul II

Candidatul PSD nu a reuşit să câştige alegerile în Bistriţa-Năsăud deşi peste 20 dintre primarii judeţului au profitat de ordonanţa de urgenţă care le-a permis să schimbe taberele politice şi s-au alăturat fie PSD-ului, fie PLR-ului, fie au optat pentru independenţă. Sub 10 primari care au schimbat barca politică au reuşit să atragă electoratul spre candidatul PSD.

100 de minute, în dialog cu militari de azi şi camarazi de ieri constituie cadrul consemnării   unor confesiuni inedite, în cazul profesioniştilor activi - premiaţi de aliaţii italieni -, dar şi a unor concluzii de referinţă, la finalul discuţiilor nonconformiste purtate cu seniori cu experienţe anterioare relevante, în posturi cheie din armată, cu nimic mai puţin interesanţi decât rezerviştii invitaţi la posturi TV, de peste Ocean.

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

Bugetul pentru 2015 este o temă discutată aprins din motive serioase. Unul central este că, dacă nu s-ar opera modificări în structura chetuielilor şi/sau nu s-ar încasa mai mult la venituri, ar avea loc o inversare a tendinţei de scădere a deficitului bugetului public consolidat aşa cum a început din anul 2010 (în 2009 deficitul structural fiind de cca 9% din PIB).

Odată cu rezultatele alegerilor de duminică, toate privirile s-au îndreptat către viitorul preşedinte. Cum nu a fost încă învestit în funcţie, deciziile şi acţiunile sale politice nu reprezintă subiect de analiză şi comentarii,  prin urmare viaţa privată a domnului Klaus Iohannis este cea aflată, zilele acestea, sub lupa publică, iar după cum a declarat şi domnia sa, soţia, Carmen Iohannis, ocupă cel mai important loc în viaţa sa privată.

acum 5 zile · comentarii (5)

Cuvântul „incompatibilitate” pluteşte deasupra preşedintelui nou ales ca un fel de sabie a lui Damocles. Toată lumea se gândeşte la acest cuvânt, mai puţin Klaus Iohannis, care şi-a luat rolul în serios, iar pe deasupra a lansat zilele acestea cartea „Pas cu pas”. Titlul pare să ascundă o strategie a întregii sale vieţi. De luat aminte!

acum 6 zile · comentarii (44)

Într-un atom există şi protoni, şi electroni. Similar, într-o societate democratică există şi viziuni de dreapta, şi de stânga. Totodată, dacă în fizică extremele se atrag, atunci în politică ele trebuie respinse. Orice deviere de la aceste legităţi înseamnă anormalitate. Or, extremismul nu este doar anormal, ci şi pernicios, pentru că presupune instigarea la violenţă şi impunerea unor anumite convingeri.

acum 2 zile · comentarii (2)

Alegerile parlamentare de la Chişinău au loc sub spectrul fricii. Am asistat la o campanie electorală întinsă pe mai bine de două luni de zile – oficial şi neoficial – o perioadă extrem de lungă, însă a fost o campanie lipsită de orice fel de elemente spectaculoase, spre deosebire de zbuciumata campanie pentru prezidenţiale din România.

acum 2 zile · comentarii (4)

Se spune că victoria lui Klaus Iohannis este un fel de nouă revoluţie. Prin urmare, aşa cum se-ntâmplă îndeobşte la revoluţii, prăvălia domnului Victor Rebengiuc şi-a deschis din nou, primitoare, uşile. Galantarele sunt pline cu hârtie igienică, dar mâncătorii de rahat nu se înghesuie nici acum, cum n-au făcut-o nici în urmă cu 25 de ani, să-i treacă pragul.

acum 6 zile · comentarii (37)

Marele câştigător al acestor alegeri nu este şi cel care şi-a adjudecat victoria, Klaus Iohannis. Există un câştigător simbolic şi acela este o o instituţie a statului, cu o activitate semi-secretă, respectiv DNA. DNA a fost vedeta campaniei electorale, iar Laura Codruţa Koveşi şi nu altcineva a primit de la New York Times, în preziua turului al doilea de scrutin, un portret elogios. Sloganul care a tranşat soarta alegerilor a fost Eu votez DNA.

acum 2 zile · comentarii (29)

În urma înfrângerii lui Victor Ponta, PSD mai poate spera să câştige preşedinţia României în 2019. Înseamnă 15 ani consecutivi, fără ca PSD să aibă funcţia de şef al statului. Ţinând cont, că preşedintele în funcţie are, de obicei,  şanse mari să-şi recâştige mandatul, înseamnă că perspectiva ca un candidat al PSD să ajungă la Cotroceni se prelungeşte semnificativ.