Ministrul Agriculturii le-a pus gând rău intermediarilor – aceştia mai primesc finanţare pentru depozite şi vor fi mai scumpi la vedere în pieţe | daniel constantin

Ministrul Agriculturii le-a pus gând rău intermediarilor – aceştia mai primesc finanţare pentru depozite şi vor fi mai scumpi la vedere în pieţe

Potrivit ministrului Agriculturii Daniel Constantin, intermediarii vor fi văzuţi mai rar în pieţe, întrucât într-o lună vor fi gata normele de aplicare ale legii care reglementează această zonă. Acesta a mai spus că intermediarii nu vor mai fi finanţaţi nici dacă vor să facă depozite pentru fructe şi legume, întâietate având asociaţiile de producători.

Mii de afacerişti din domeniul lemnului „s-au evaporat” după intrarea în vigoare a radarului pădurii

Mii de afacerişti din domeniul lemnului „s-au evaporat” după intrarea în vigoare a radarului pădurii

Prezentă sâmbătă la Bistriţa, Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor, a făcut o scurtă analiză a rezultatelor înregistrate de când a intrat în vigoare radarul pădurilor. Potrivit acesteia, mii de afacerişti din domeniul lemnului pur şi simplu s-au evaporat după intrarea în vigoare a acestuia. De asemenea, au fost depistate 172 de transporturi ilegale, cele mai multe în judeţul Braşov.

Călin Popescu Tăriceanu: Raportul privind ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu şi lui Şerban Mihăilescu, gata în 28 octombrie | calin popescu tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu: Raportul privind ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu şi lui Şerban Mihăilescu, gata în 28 octombrie

Prezent joi la Bistriţa, şeful Senatului şi candidatul la alegerile prezidenţiale 2014 Călin Popescu Tăriceanu a precizat că Comisia Juridică va finalize raportul privind ridicarea imunităţii senatorilor PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, cercetaţi în dosarul „Microsoft”. După ce raportul va fi finalizat, în prima şedinţă va fi analizat şi dezbătut.

Surorile top-model din Bistriţa-Năsăud nu mai dau zăpada în Dâmboviţa, s-au reprofilat şi s-au pus pe creat haine

Surorile top-model din Bistriţa-Năsăud nu mai dau zăpada în Dâmboviţa, s-au reprofilat şi s-au pus pe creat haine

La jumătate de an de la scandalul iscat în jurul companiei la care erau acţionare şi care a prins un contract de două milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Dâmboviţa, surorile Salanţă, „miss-uri” de meserie, se reprofilează şi părăsesc lumea construcţiilor şi a întreţinerii de drumuri. Cele două s-au îndreptat spre lumea modei.

Cum a „lovit” justiţia în rândul aleşilor din Bistriţa-Năsăud

Cum a „lovit” justiţia în rândul aleşilor din Bistriţa-Năsăud

În această toamnă, jumătate din Consiliul Local al comunei Livezile a fost trimis în judecată pentru şantaj, instigare la delapidare şi fals în înscrisuri. Aceştia nu sunt singurii care au avut probleme cu legea în ultimii ani. Printre aleşii sau foştii aleşi trimişi în judecată sau cercetaţi se numără şi fostul preşedinte de Consiliu Judeţean Liviu Rusu, fostul secretar de stat Ioan Andreica sau chiar liderul PDL şi deputatul Ioan Oltean.

Acesta este un exerciţiu foarte simplu. O comparaţie-clişeu, rudimentară, poate chiar jignitoare, extrasă din prea cuprinzătoarea lume academică. 1. Alexandra Bellow, 79 de ani, matematician, profesor emerit la Universitatea Northwestern din Statele Unite, e fiica soţilor Dimitrie şi Florica Bagdasar. 2. Andrei Hrebenciuc, 30 de ani, economist, milionar!, lector universitar la Academia de Studii Economice, e fiul lui Viorel Hrebenciuc.

acum 2 zile · comentarii (2)

Aparent, cartea de alegător ar putea fi ceva util. Dar chiar am nevoie de-o hârtie sau un plastic în plus? Nu putem trece dincolo de tradiţia birocratică a hârtiilor cu ştampile şi semnături sau a abţibildurilor cu inscripţia „votat,” în 2014 când avem baze de date informatizate, sisteme de gestionare informatizată a documentelor şi semnături electronice, alături de arhive electronice?

acum 2 zile · comentarii (2)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 4 zile · comentarii (11)

În urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 18 septembrie, în miezul scandalului Cornel Nistorescu-Sorin Avram, creat artificial de dl. Stelian Tănase cu scopul autovictimizării, preşedintele-director general al SRTV acorda un interviu ziarului Gândul. Mustind de minciuni, de falsuri, de auto-laudaţii, de iluzii bolnave, de fantasme şi dezinformări.

acum 4 zile · comentarii (0)

În cenuşa rozalie a destrămării mitului personal al celui care ar fi trebuit să îi supravieţuiască lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi chiar Victor Ponta, se poate citi istoria ultimilor 25 de ani. Efectele pseudo-sinuciderii lui Adrian Năstase sunt infinitezimale pe lângă posibila arestare a lui Viorel Hrebenciuc. Imaginea cu el în celulă, dotat cu un pix şi o coală de hârtie e suficientă încât să tremure tot PSD-ul.

acum 4 zile · comentarii (40)

O ţară a desenelor animate. România, cu tot circul ei cotidian, cu mascarada unei campanii electorale în care nimic nu este ce pare şi în care toate loviturile sunt permise, o ţară în care preşedintele îşi acuză premierul de a fi fost ofiţer al serviciilor secrete, iar acesta nu zice nimic, în care presa şi populaţia primesc ca hrană zilnică dosare, noi şi noi dosare de corupţie, de interes naţional, cu acuzaţi miniştri.

acum 6 zile · comentarii (84)

Moştenirea PDL s-a împărţit frăţeşte în trei părţi inegale. Monica Macovei a plecat cu spiritul, Elena Udrea a luat departamentul financiar iar Vasile Blaga a rămas cu sediile şi imnul. Toţi îşi închipuie că au pornit pe un drum nou şi complet diferit de ce au trăit până acum, dar toţi se trezesc în miezul nopţii transpiraţi şi agitaţi, suferind de sindromul membrului fantomă. Singurul membru care a contat vreodată cu adevărat: Traian Băsescu.

acum 2 zile · comentarii (62)

“Vino în Los Angeles! Soarele străluceşte luminos, plajele sunt late şi îmbietoare, iar păduricea de portocali se întinde cât vezi cu ochii. Slujbele sunt din belşug, iar pământul este ieftin. Orice om lucrător poate avea propria casă, iar în fiecare casă, o familie pur americană, fericită.

acum 5 zile · comentarii (0)

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, a fost lansat la Constanţa, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediţii a Salonului Internaţional al Benzii Desenate, romanul grafic „Bărăgan 1917“ (autori- artiştii plastici Robert Obert şi Diana Necşulescu, după scenariul lui Felix Tzele). Prefaţa cărţii este semnată de către istoricul Adrian Cioroianu.

acum 5 zile · comentarii (34)

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 2 zile · comentarii (48)

Aceste alegeri prezidenţiale 2014 mai au o mână de zile până vor ajunge la primele voturi. Candidaţii grăbesc ritmul, ies prin oraşe şi suie pe Facebook poze cu duiumul, care mai filtrate artistic, care mai naturale şi aduse din mesaj.

acum 5 zile · comentarii (13)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSDul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elveţian „Berner Zeitung“.

acum 5 zile · comentarii (20)
Postari Recente