Muncitorii „rebeli” ai celui mai mare angajator din Transilvania care nu au fost constrânşi să demisioneze s-au trezit cu scrisori de avertisment acasă 14

Începând de săptămâna trecută, mai mulţi muncitori ai producătorului neamţ Leoni ar fi fost forţaţi să îşi dea demisia. Toate acestea după ce muncitorii în cauză ar fi vorbit cu presa şi ar fi postat pe pagina personală de Facebook imagini de la grevele spontane de acum două săptămâni. Cei care încă mai au un loc de muncă au primit acasă scrisori cu avertismente.

Muncitorii „rebeli” ai celui mai mare angajator din Transilvania care nu au fost constrânşi să demisioneze s-au trezit cu scrisori de avertisment acasă Vezi comentarii 14

Business de succes: atelier de croitorie transformat într-o fabrică de costume cu zeci de angajaţi

Business de succes: atelier de croitorie transformat într-o fabrică de costume cu zeci de angajaţi

Dacă îţi doreşti, se poate, acesta este motoul care a ghidat în ultimii ani o făbricuţă de costume bărbăteşti din Năsăud. Cei doi cumnaţi care au pus pe picioare business-ul au început într-o cămăruţă, cu trei oameni, trei maşini de cusut şi una de surfilat, pentru ca 12 ani mai târziu costumele realizate de ei să ajungă în mai bine de 30 de localităţi din ţară.

Organizatorii recordurilor din Năsăud: „Reprezentanul Guinness Book nu şi-a imaginat vreodată că putem aduna atâţia oameni în haine tradiţionale”

Organizatorii recordurilor din Năsăud: „Reprezentanul Guinness Book nu şi-a imaginat vreodată că putem aduna atâţia oameni în haine tradiţionale”

Bistriţa-Năsăud a intrat duminică în Guinness Book cu două recorduri mondiale: cea mai mare mulţime de oameni în haine tradiţionale şi cea mai mare horă din lume. Organizarea unui eveniment de record a fost însă foarte complicată, până şi reprezentantul Guinness Book având dubii că pot fi adunaţi atâţia oameni în costume populare autentice.

Un cântăreţ de manele din Bistriţa şi un alt bărbat au murit într-un teribil accident rutier. Autoturismul în care se aflau a lovit un semn de intrare în localitate

Un cântăreţ de manele din Bistriţa şi un alt bărbat au murit într-un teribil accident rutier. Autoturismul în care se aflau a lovit un semn de intrare în localitate

Doi bărbaţi au murit luni dimineaţa, într-un teribil accident rutier. Autoturismul în care se aflau a lovit soclul unui semn de intrare în localitate. Accidentul s-a produs în satul Anieş, pe DN17 D. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate mai bine de o oră, cei doi nu au putut fi salvaţi.

FOTO Record: peste 9.700 de oameni au îmbrăcat costumul tradiţional pentru a intra în Guinness Book

FOTO Record: peste 9.700 de oameni au îmbrăcat costumul tradiţional pentru a intra în Guinness Book

Nu mai puţin de 9.700 de oameni din Bistriţa-Năsăud şi alte judeţe s-au adunat duminică pe stadionul din oraşul Năsăud, pentru a stabili un nou record mondial. Un reprezentant al Guinness World Records a fost prezent pentru a certifica cea mai mare mulţime de oameni în costum popular şi cea mai mare mulţime de oameni care dansează concomitent un dans tradiţional.

Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh vor asista la doborârea a două recorduri mondiale în Bistriţa-Năsăud | psd

Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh vor asista la doborârea a două recorduri mondiale în Bistriţa-Năsăud

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, sunt prezenţi weekendul acesta la Bistriţa. Cei doi vor semna un contract de finanţare pentru drumul care duce la proaspăta staţiune Colibiţa şi vor lua parte, duminică, la doborârea a două recorduri mondiale.

Tatăl meu, care locuieşte într-un mic oraş din nordul extrem al ţării, mi-a povestit de mai multe ori că de fiecare dată când iese pe balcon vede nişte păsări interesante, probabil nişte ulii, dând târcoale blocului. Clădirea, plasată la marginea oraşului, lângă o zonă sălbatică minunată, era oricum o atracţie pentru porumbei, aşa că n-a fost o mirare.

acum 2 zile · comentarii (17)

Autoironia şi un simţ sănătos al propriilor limite sunt calităţi esenţiale în politică. E o realitate foarte recentă: ca faraon, de pildă, era practic imposibil să devii ridicol, publicul neavând acces la imaginea ta decât rarisim, fulgurant şi ultraritualizat. Nu puteai să spui tâmpenii, să n-ai habar care e definiţia corectă a unui „document“, să te împiedici în timpul emisiunii.

acum 2 zile · comentarii (10)

În care încercăm să găsim un numitor comun între Brexit, alegerea preşedintelui Trump, condamnarea lui Liviu Dragnea şi tentativa sa de anulare a sentinţei, ordonanţa 13 şi legea graţierii, Dan Andronic, comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi arhiva SIPA. Iar acest numitor comun sunt ştirile false.

acum 2 zile · comentarii (45)

Despre dl. Călin Popescu Tăriceanu se ştie deja că are o inteligenţă de invidiat, care frizează genialitatea, deci nu e una dintre acelea pe care le poţi găsi aşa…, la fiecare colţ de secol. În plus, gândirea domniei sale este una bine altoită şi cu multiple posibilităţi de penetrare a esenţelor dintre cele mai profunde — o gândire carteziană, s-ar putea spune.

acum 2 zile · comentarii (18)

Ieri s-a lansat la Bucureşti Contract România, o reţea naţională civică (18 organizaţii, la acest moment) din 8 judeţe ale României. Grupurile civice fondatoare s-au născut în stradă în urma mişcărilor civice din ultimii ani şi ca reacţie la corupţia politică şi la infestarea discursului politic dominant de către propaganda anti-occidentală şi anti-liberală.

acum 3 zile · comentarii (8)

Lanţurile de producţie globale (global supply/value chains), GVCs, întruchipează interdependenţe economice. Chiar dacă Marea Recesiune (criza financiară) a indus fragmentare şi reveniri la matcă (ex: dezintemerdiere/deleveraging), o încetinire a comerţului mondial, lanţuri lecrosfrontaliere în producţie şi financiare rămân puternice şi extinse.

acum 3 zile · comentarii (9)

FDA a aprobat marţi folosirea Keytruda (pembrolizumab) pentru tratamentul pacienţilor adulţi şi copii cu cancer avansat care prezintă deficienţa mismatch repair (MMRd), fără a ţine cont de organul în care este localizat cancerul.

acum 3 zile · comentarii (0)

La Raionul de Peşte din Piaţa Dorobanţilor am fost şi când s-a deschis, acum vreo doi ani, cred. Am mâncat bine, însă am avut două probleme mari cu ei atunci: am aşteptat îngrozitor de mult nişte lucruri relativ simple de mâncare şi a fost foarte inconfortabil din cauza căldurii, m-au trecut toate sudorile şi s-a dus toată plăcerea unui prânz bun, chiar şi îndelung aşteptat, cum a fost.

acum 3 zile · comentarii (3)

Britanicii au trăit cel mai sângeros atac terorist după cel din 2005 din metroul londonez, când au murit 52 de persoane. Acum la Manchester, 22 de persoane au fost omorâte şi 59 rănite. Cea mai tânără victimă, Saffie Rose, avea doar 8 ani. Atacurile teroriste nu au limite şi sunt lipsite de orice urmă de umanitate, sunt iraţionale şi deseori imposibil de prevenit.

acum 3 zile · comentarii (36)

Se împlinesc zilele astea trei ani de la ultimele alegeri europene. De atunci încoace, în multe ţări din UE s-au organizat alegeri, fie parlamentare, fie prezidenţiale. Mulţi au observat că au apărut partide noi, care contestă formaţiunile politice tradiţionale, şi de dreapta, şi de stânga. Până acum, cel mai mult au avut de pierdut socialiştii.

acum 3 zile · comentarii (34)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 8 luni · comentarii (39)