Cinci bistriţeni au rămas fără mii de euro în doar două zile după ce au fost înşelaţi cu metoda „accidentul”

Cinci bistriţeni au rămas fără mii de euro în doar două zile după ce au fost înşelaţi cu metoda „accidentul”

În ultimele două zile 5 bistriţeni, printre care şi un minor de 16 ani, au fost păcăliţi de necunoscuţi să le ofere diverse sume de bani. Metoda folosită este una care face victime deja de ceva vreme: „accidentul”. Necunoscuţii îi sună pe păgubiţi şi le spun că rudele lor au provocat un accident şi că au nevoie de sume mari de bani pentru a scăpa de arest.

O clujeancă, declarată frumoasa Transilvaniei

O clujeancă, declarată frumoasa Transilvaniei

Bistriţa a găzduit sâmbătă şi duminică concursul Miss Transilvania pentru prima dată. 20 de tinere din tot Ardealul şi-au etalat frumuseţea în centrul oraşului. Marele premiu a mers la clujeanca Iulia Carmen Bobar, premiul II la arădeanca Bianca Tirsin, iar premiul III la bistriţeanca Mihaela Szabo.

Povestea fascinantă a calfelor călătoare, meşteşugarii care se rup de familie şi prieteni trei ani şi poartă „uniformă” desprinsă din Evul Mediu

Povestea fascinantă a calfelor călătoare, meşteşugarii care se rup de familie şi prieteni trei ani şi poartă „uniformă” desprinsă din Evul Mediu

Deşi pare o poveste ireală, calfele călătoare chiar există şi duc tradiţia născută în spaţiul germanic mai departe, chiar şi în era tehnologiei. Tinerii meşteşugari călătoresc preţ de trei ani şi o zi prin toată lumea pentru a se perfecţiona în meseria lor. Tot din meseria lor trăiesc, având voie să ia în călătorie doar o monedă.

Mocăniţa Transilvaniei. Povestea trenului cu abur cu ajutorul căruia maghiarii transportau armament

Mocăniţa Transilvaniei. Povestea trenului cu abur cu ajutorul căruia maghiarii transportau armament

Acum 100 de ani s-a pus în funcţiune ruta care lega Bistriţa-Năsăud de Mureş şi care a ajuns, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să lege şi Târgu Mureş de Budapesta. De mai bine de doi ani, Mocăniţa Transilvaniei a fost transformată într-un tren turistic, ce vine să îi vrăjească pe pasagerii săi cu peisaje de vis. Cu plimbări, gogoşi, pâine cu usturoi şi boia şi vin de Teaca a fost marcat şi centenarul trenuleţului cu abur.

A mai auzit cineva despre planoristul plecat şi negăsit pentru care s-au mobilizat resurse materiale şi umane uriaşe? A mai apărut doctorul Arafat pe toate posturile pentru a gestiona acest eşec ce trebuia să acopere liniştea estivală a guvernării? Oare ce or fi făcând localnicii din zonă? Cum se explică slabele lor rezultate în slavarea imaginii marelui slavator?

acum 5 zile · comentarii (4)

Din oaia neagră a politicii europene, a devenit, brusc, preferatul marilor cancelarii pe imprevizibila scenă greacă. Desigur, numai după ce a acceptat cupa amară a acordului cu liderii Zonei Euro. Din care n-a sorbit, până acum, decât prima înghiţitură. Urmarea? Omul politic al anului joacă din nou în forţă, dovedind că nu se teme de urne. Poate fi, însă, Tsipras mai mult decât un bun candidat?

acum 5 zile · comentarii (24)

Dintr-un cotidian albanez cu titlul „Erdoğan spală milioane de euro prin construirea moscheii din Kosovo" aflăm că preşedintele turc şi-a propus să ridice cât de multe moschei în spaţiu controlat odinioară de către Imperiul Otoman. Mai mult, după o declaraţie „ciudată” cum că musulmanii au descoperit America cu mult înaintea lui Cristofor Columb, preşedintele turc se simte dator să construiască o moschee şi în Cuba.

acum 5 zile · comentarii (16)

Despre Bucureşti se aud şi bune, şi rele. Fie că e „murdar, urât, plin de hoţi şi golani, plin de blocuri gri”, fie că „e frumos, sunt multe locuri de vizitat, centrul e tare plăcut”. Zoli Kondás, un maghiar de lângă Budapesta cu România şi limba română în suflet, a vrut să vadă singur cum e Bucureştiul. Impresiile lui după o vizită de trei zile, mai jos.

acum 5 zile · comentarii (49)

Din punct de vedere politic, toată lumea a câştigat câte ceva săptămâna asta, mai puţin Klaus Iohannis. Victor Ponta a câştigat Codul Fiscal, PNL a câştigat consultările (doar din punct de vedere procedural, însă), UNPR a câştigat că a fost menţionat în fiecare jurnal de ştiri. Dar victoriile sunt prea mici pentru câtă energie s-a cheltuit pentru obţinerea lor.

acum 5 zile · comentarii (7)

Pe 23 august 1944 avea să înceapă calvarul poporului român, odată cu invadarea teritoriului României de trupele sovietice de ocupaţie. Au urmat 20 de ani de eradicare sistematică a intelectualităţii româneşti, cu scopul expres de a aduce neamul românesc la nivelul unei populaţii lipsite de conştiinţă şi identitate.

acum 7 zile · comentarii (41)

Despre regale Mihai I se vorbeşte din ce în ce mai des. Parcă la o comandă, mass-media se întrece în tot felul de reportaje, documentare, ştiri despre cât de providenţial a fost şi este regele Mihai I, de „atuul” pe care-l are – a rămas singurul conducator de stat din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în viaţă. Mai jos încerc să prezint unele fragmente de istorie, pe scurt, la care monarhul nonagenar a jucat un rol important.

acum 7 zile · comentarii (14)

Acesta este titlul original „إدارة التوحش: أخطر مرحلة ستمر بها الأمة‎,” (Idārat at-Tawaḥḥuš: Akhṭar marḥalah satamurru bihā l 'ummah) al cărţii considerate cel mai important document de strategie, dar şi de filosofie politică a Statului Islamic, scris de Abu Bakr Naji.

acum 7 zile · comentarii (10)

La 25 de ani de la despărţirea de comunism, în total dispreţ faţă de  ce se întâmplă în sistemul privat, bugetarii sunt plătiţi după principii păguboase, socialiste, indiferent de performanţe şi rezultatele muncii. Aceasta este explicaţia dezastrului din sistemul bugetar, că vorbim de educaţie, sănătate sau administraţie.

acum 7 zile · comentarii (24)

Un copil se apropie de părintele său plângând, cerând un pic de atenţie şi iubire. Acesta se scotoceşte în portofel şi îi întinde un pumn de bani – „uite, sunt mai mult cu 25% decât ţi-am dat ieri, acum taci şi du-te să-ţi cumpere Buni o maşinuţă!”. Copilul ia banii şi tace. Şi învaţă că golul interior se umple cu bani şi cu maşinuţe. Şi când acest copil ajunge ministru, va face la fel cum i s-a făcut.

acum 8 zile · comentarii (1)
Postari Recente