Tibi Uşeriu, românul care a câştigat cursa extremă de la Cercul Polar, înfruntă Alpii în pantaloni scurţi şi la bustul gol

Tibi Uşeriu, românul care a câştigat cursa extremă de la Cercul Polar, înfruntă Alpii în pantaloni scurţi şi la bustul gol

Tibi Uşeriu, românul care a uimit întreaga ţară şi nu numai după ce a câştigat o cursă extremă la Cercul Polar, îşi testează din nou limitele. De data aceasta, în Alpi, la Tor Des Geants, una dintre cele mai dure competiţii din Europa. Acesta îşi obişnuieşte corpul alergând la 3.200 de metri la bustul gol şi în pantaloni scurţi.

În caz de catastrofă, militarii NATO ajung la spital la Bistriţa. Aparatul de sterilizat şi cel de măsurat profunzimea anesteziei i-au dat gata

În caz de catastrofă, militarii NATO ajung la spital la Bistriţa. Aparatul de sterilizat şi cel de măsurat profunzimea anesteziei i-au dat gata

Deşi pare greu de crezut, oficialii NATO au ales Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa ca punct strategic, în caz de catastrofă. Dacă se întâmplă ceva cu militarii NATO pe teritoriul României, aceştia vor ajunge la spitalul din Bistriţa. Noile dotări ale unităţii medicale au cântărit mult în  luarea acestei decizii.

Misterul castelului lui Dracula încinge în continuare imaginaţii. Traseul turistic fără destinaţie imaginat în Pasul Tihuţa

Misterul castelului lui Dracula încinge în continuare imaginaţii. Traseul turistic fără destinaţie imaginat în Pasul Tihuţa

Având în vedere că unele date istorice şi locurile prezentate în romanul „Dracula“, al lui Bram Stoker, sunt parcă rupte din realitate, nu puţini au fost cei care au căutat castelul contelui pe dealurile din Pasul Tihuţa. De altfel, un profesor de geografie din Bistriţa organizează trasee în căutarea obiectivelor care l-ar fi putut inspira pe autorul irlandez.

În România care este... La munte şi la mare. La mare înghesuială de probleme, confuzie şi alertă. Pe multiple planuri. Fără scopuri, resurse, determinare. Într-o ţară cu lideri chemaţi la nivel de masă la DNA, printr-o comunicare publică pe cât de zgomotoasă pe atât de parşivă. Cu multiple infiltrări locale, regionale şi globale dintre cele mai străine de interesul public.

acum 2 zile · comentarii (2)

În dimineaţa de după alegerile parlamentare din Rusia, o altă veste a ajuns în presa rusă. Autorităţile pregătesc o profundă reformă a sectorului instituţiilor de forţă. Ziarul „Kommersant” a fost unica instituţie de presă care a relatat despre aceste noi planuri ale guvernării ruse. Ca orizont temporal, reforma urmează să se finalizeze până la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

acum 3 zile · comentarii (59)

Într-un text publicat la data de 24 septembrie 2016 pe platforma contributors.ro, dl. Gabriel Liiceanu, intelectual rasat şi prosper om de afaceri, ne înştiinţează pe toţi cei care îl preţuim şi îl citim că nu îl mai miră nimic. Nimic din ceea ce se întâmplă zi de zi în România contemporană.

acum 3 zile · comentarii (73)

E complicat să fii Daniel Barbu. Fără să îi contest biografia intelectuală, cred că domnul Barbu nu înţelege cât de grav e să fie el însuşi. Să ai tot timpul o morgă serioasă, chiar şi atunci când emiţi panseuri care te-ar stânjeni şi pe tine însuţi. Să manifeşti o preocupare înaltă, dar septică pentru lume, cât să îţi practici retoric peste tot Weltanschauung (un cuvânt care ar putea fi pe placul domnului Barbu).

acum 3 zile · comentarii (42)

Întrebarea din titlu a fost generată de preocuparea celor ce văd în clătinarea pasageră, a unor structuri multinaţionale, doar necesitatea de a fi obligaţi să alegem între partenerul strategic de peste Ocean şi alinierea noastră, se pare necondiţionată, la exigenţele berlineze pentru comunitatea europeană, chiar dacă la ultimul summit al UE, în fotografia de familie, şeful statului român era în primul rând, iar cancelarul german pe cel secund.

acum 3 zile · comentarii (21)

Nu vedem nicio pregătire specială orchestrată şi condusă de autorităţi pentru un cutremur puternic, care poate interveni oricând. Nu avem o listă a instituţiilor publice cu grad ridicat de pericol la seism: şcoli, grădiniţe, spitale, unităţi militate, clădiri aflate în proprietatea statului, a primăriilor etc.

acum 4 zile · comentarii (9)

Începând de ieri după-amiază, analiştii politici de la Bruxelles şi cei din marile capitale europene se concentrează pentru a determina impactul unei analize fundamentale apărute în THE LANCET, clasament mondial al performanţelor sistemelor de sănătate. Din 188 de ţări, suntem pe locul 74, deloc, absolut deloc onorant dacă ne uităm la grupul de ţări care ne precede şi la cel care ne urmează...

acum 5 zile · comentarii (10)

Îmi pun de la un timp câteva întrebări naive, şi nu pentru că n-ar avea răspuns, fiind, altfel zis, inutile, ci pentru că pot fi considerate un picuţ retorice, conţinându-şi,  adică, răspunsul. Problema ar fi de ce mi le mai pun. Fiindcă nu pot să nu mi le pun: au devenit o obsesie. Într-o anumită măsură, mă confortează faptul că şi alţii împărtăşesc aceeaşi obsesie.

acum 5 zile · comentarii (33)

E de poveste. La Auvers-sur-Oise s-a pus în vânzare o biserică. Un promotor imobiliar a vrut să-i dărâme turla şi să construiască în loc un bloc de locuinţe. Parohia română din apropiere, de la Cergy, a făcut o ofertă. Povestea cu suspans o spune părintele Răzvan Ionescu, teolog şi om de ştiinţă, preot paroh la St. Sulpice, la Paris.

acum 5 zile · comentarii (94)

Toamna aceasta care abia izbuteşte să ia locul unei veri năzbâtioase ce va fi multă vreme ţinută minte pentru seceta şi căldurile ei tropicale, toamna aceasta despre care ne pregătim să spunem că ,,niciodată nu fu mai frumoasă”, vine în capitala Olteniei de sub munte, Râmnicul-Vâlcii, cu poezia emoţionantă a unei mari sărbători creştine, aducând în atenţia întregii suflări româneşti un praznic cu adevărat împărătesc.

acum 5 zile · comentarii (8)

Textul de mai jos cuprinde citate din discuţii, comentarii şi imagini surprinse pe data 21 septembrie 2016. Vă rog să citiţi acest text doar dacă sunteţi interesaţi să aflaţi cum mi-am petrecut 6 ore din viaţă încercând să solicit respectarea legii, remedierea unor proiecte dovedite ca având erori şi oprirea irosirii banilor publici.

acum 6 zile · comentarii (6)
Postari Recente