Cum să furi 40 de milioane de euro: companie germană jefuită ca în filme de un hacker la Bistriţa 20

Compania Leoni Wiring Systems, unul dintre cei mai importanţi investitori străini din România, a fost jefuită de 40 de milioane de euro din doar câteva mişcări. Totul s-a petrecut la sediul central din România de la Bistriţa, unde directoarea financiară a fost convinsă să transfere suma uriaşă în conturile unei firme de un hacker care a pretins că este un superior din Germania.

Cum să furi 40 de milioane de euro: companie germană jefuită ca în filme de un hacker la Bistriţa Vezi comentarii 20

Începând de săptămâna viitoare se colectează din nou deşeurile din Bistriţa-Năsăud. Bistriţenii plătesc mai mult

Începând de săptămâna viitoare se colectează din nou deşeurile din Bistriţa-Năsăud. Bistriţenii plătesc mai mult

Autorităţile locale şi judeţene par să fi rezolvat problema deşeurilor, care, în unele locuri din Bistriţa-Năsăud nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni. Supercom, firma care se ocupă de curăţenia stradală din Bistriţa a bătut palma cu autorităţile pentru a prelua începând de săptămâna viitoare această sarcină.

În timp ce tu mai eşti în vacanţă, în timp ce tu persişti în activismul tău plenar în care politica e o râie, în timp ce fiecare aspect al vieţii tale, surprise!, e consecinţă a calităţii dezastruoase a politicienilor pe care îi votezi, Sistemul se pregăteşte de alegeri. În laboratoare, în timp ce tu sorbeai din cocktailul refreshing, s-a decis. Diversiunea PRU şi curăţenia de toamnă din media trebuie să meargă şnur.

Noul ministru al Educaţiei din Rusia, Olga Vasilieva, a anunţat că începând de la 1 septembrie, elevii ruşi vor învăţa istoria naţională din manuale noi, reformate ca să corespundă „noului standard istoric-cultural”. Au fost pregătite trei ediţii ale manualelor de istorie, scoase la trei edituri diferite, însă, potrivit presei ruse, nu toate manualele se găsesc în principalele librării.

acum 2 zile · comentarii (87)

Un val de isterie a cuprins Moldova şi o parte a clasei politice româneşti după declaraţiile ambasadorului SUA la Chişinău James Pettit. Dacă în ceea ce-i priveşte pe unioniştii de peste Prut, frustrarea poate fi înţeleasă, în contextul luptei lor pentru păstrarea românismului în ţara vecină, reacţiile de la Bucureşti sunt doar poziţionări electorale, care nu fac deloc bine României.

acum 2 zile · comentarii (91)

Mă uit în „vitae-le” oamenilor de un sfert de secol, asta fac în fiecare zi, şi văd că oamenii cu CV-uri apropiate seamănă mult mai mult decât le-ar plăcea lor să creadă. Când citesc o astfel de hârtie, şi apoi am în faţă un om care pare să nu-mi mai spună nimic nou faţă de ce am citit eu acolo, nu mai ştiu ce să cred. O fi lumea mult mai mică decât se spune...

acum 2 zile · comentarii (6)

Stagiunea estivală oferită (şi) anul acesta de către Lanto Communication şi al său dăruit Dorin Ioniţă a adus, la Ateneu, sub genericul deja familiar nouă, „Vara magică” - ajunsă la ediţia a V-a -, o adevărată paradă a ansamblurilor simfonice, chiar şi de peste hotare, toate din marea familie a orchestrelor de tineri, realizare posibilă prin implicarea efectivă a directorului artistic Marin Cazacu.

acum 2 zile · comentarii (0)

„Dacă tăceai, filosof rămâneai!” Este o vorbă veche, de care ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, ar fi trebuit să ţină seama. Prin declaraţia sa publică împotriva Unirii Republicii Moldova cu România a deschis cutia Pandorei, pentru că a lansat propaganda antiamericană în România. Românii s-au înşelat când au crezut că SUA este aliatul României!

acum 2 zile · comentarii (73)

Este important de aflat dacă declaraţiile ambasadorului american în Republica Moldova, James Pettit, făcute într-un interviu prilejuit de Ziua Independenţei Republicii Moldova,  reprezintă opinii personale sau  poziţia oficială a Departamentului de Stat American? Declaraţiile dlui ambasador sunt cel puţin şocante.

acum 2 zile · comentarii (29)

Cînd mă plictisesc, sau ma înfurii, sau cad în depresie, sau îmi vine să las totul baltă, (ceea ce mi se întîmplă zilnic, de îndată ce răsfoiesc ziarele), mă salvez, sau măcar mă ţin pe linia de plutire, răsfoind scrierile lui Nenea Iancu. O adevărată vitamină naţională, un bărbat curajos, realist, necomplezent, plin de haz, de relativism mîntuitor şi de o sănătoasă melancolie…

acum 2 zile · comentarii (110)

Ca unul care am poposit la Departamentul de Stat al SUA, inclusiv în sala cu harta vizând intenţiile, pe diferite continente, ale superputerii lumii, pe un deceniu, îmi aduc aminte, cu plăcere, de interlocutorii tineri, extrem de bine pregătiţi, temeinic documentaţi, cu răspunsuri pertinente, la întrebările unor militari şi experţi civili veniţi din state europene centrale şi răsăritene.

acum 3 zile · comentarii (96)

În urmă cu o lună, publicam pe acest blog semnalul de alarmă „Atenţie la Vlad Voiculescu!”. Nu ştiu dacă semnalul respectiv a influenţat. Cert este că memorandumul semnat miercuri de premierul Dacian Cioloş oglindeşte o cu totul altă realitate decât cea din materialul amintit.

acum 3 zile · comentarii (6)

E ceva ce am visat înainte de 1989 şi am obţinut printr-o Revoluţie ea însăşi suprapusă unei lovituri de stat şi deturnată de eşalonul doi al nomenclaturii comuniste. Am fost atât de fericiţi să devenim liberi, încât parcă nu ne-a mai păsat că vechii activişti şi securişti, ascunşi în primele săptămâni de libertate, au devenit peste noapte capitalişti şi prosperi oameni de afaceri.

acum 3 zile · comentarii (9)
Postari Recente