TV

Realitatea TV, amendă de la CNA pentru afirmaţii injurioase în emisiunea „Jocuri de putere“. Cum s-a scuzat Rareş Bogdan: „S-a derapat, a fost un pamflet nemarcat“

Realitatea TV, amendă de la CNA pentru afirmaţii injurioase în emisiunea „Jocuri de putere“. Cum s-a scuzat Rareş Bogdan: „S-a derapat, a fost un pamflet nemarcat“

Postul Realitatea TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru o ediţie din luna octombrie a emisiunii „Jocuri de putere“ în care s-a discutat despre „operaţiunea Black Cube“. Realizatorul Rareş Bogdan a fost prezent la şedinţa forului şi a recunoscut că au existat derapaje în emisiunea respectivă.

TV

INTERVIU Mihai Bobonete, despre ipostaza de prezentator la Vocea României Junior: „Am făcut o fetiţă să plângă cu o întrebare mai complicată“

INTERVIU Mihai Bobonete, despre ipostaza de prezentator la Vocea României Junior: „Am făcut o fetiţă să plângă cu o întrebare mai complicată“

Actorul Mihai Bobonete (36 de ani), cunoscut pentru rolul din „Las Fierbinţi“, show-urile de stand up comedy şi ca prezentator al emisiunii „Jocuri de celebritate“, poate fi văzut în curând într-o nouă ipostază - cea de prezentator al emisiunii „Vocea României Junior“, alături de magicianul Robert Tudor. Bobonete a vorbit pentru „Adevărul“ despre noua provocare dată de Pro TV.

TV

Concluziile EBU cu privire la situaţia TVR: „Am observat un obstrucţionism politic care a dus la paralizie, dar postul poate redeveni un jucător puternic“

Concluziile EBU cu privire la situaţia TVR: „Am observat un obstrucţionism politic care a dus la paralizie, dar postul poate redeveni un jucător puternic“

Necesitatea separarării rolurilor directorului general de cel al preşedintelui Consiliului de Administraţie, obstrucţionismul politic care a dus la paralizie şi cota de piaţă deloc îmbucurătoare sunt doar câteva dintre concluziile din raportul de consultanţă realizat pentru Televiziunea Română de European Broadcasting Union (EBU), organizaţie ce reuneşte sub umbrea sa toate posturile publice din Europa.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact, în 13 ianuarie, revista Forbes România a făcut cunoscută dinamica audienţei principalelor posturi de televiziune cu acoperire naţională în anul 2016. Şi chiar dacă se spune că românii petrec mai multe ore decât alte popoare europene în faţa micului ecran, iată că se constată şi la noi o oarecare scădere a interesului publicului pentru ceea ce se dă, se spune la televizor.

luna trecuta · comentarii (15)

Nu am nici cea mai mică simpatie pentru pretinsul realizator tv Rareş Bogdan, un ins ce mi se pare a fi, nici mai mult, nici mai puţin decât un amestec dizgraţios şi neterminat de Nae Caţavencu şi Rică Venturiano. Nu-mi plac deloc tiradele cu care respectivul îşi începe fiecare apariţie şi pe care, în cea mai crasă necunoaştere a speciilor publicistice, le numeşte editoriale.

acum 3 luni · comentarii (13)

La mijlocul săptămânii ce tocmai se încheie, preşedintele Klaus Iohannis şi-a rupt din preţiosul timp spre a lua parte la o dezbatere publică referitoare la taxa de abonament la serviciul public de radio şi televiziune. Au participat la areopagul respectiv reprezentanţi ai tot soiul de ong-uri, analişti media, oşteni, boieri, curteni, băgători de seamă şi ajutoarele lor. Cine vrei şi cine nu ai fi vrut.

acum 3 luni · comentarii (26)

Strategia de schimbare editorială a Antenei 3, care a uimit analiştii media şi despre care am scris de curând, devine destul de previzibilă: în spatele unei imparţialităţi şi a unei campanii de „împăcare” a celor două „tabere”, din Piaţa Victoriei şi Cotroceni, se află de fapt dorinţa anteniştilor de a-şi recăpăta publicitatea pierdută, o gaură serioasă în bugetul televiziunii.

acum 14 zile · comentarii (13)

Festivalurile de teatru ale toamnei şi premierele numeroase ce caracterizează fiecare nou început de stagiune m-au împiedicat, în vremea din urmă, să mă uit prea mult la televizor. Deschid destul de rar aparatul din camera de hotel bucureştean în care stau de câteva zile, iar ceea ce văd pe canalele Televiziunii Române mă înspăimântă.

acum 4 luni · comentarii (13)

Doi oameni privesc, străini de lumea fizică, un obiect care le luminează camera. Văzută de la distanţă, fereastra apartamentului din Bucureşti pâlpâie, ea însăşi, ca un ecran spart, aproape înghiţit de întunericul nopţii. Obiectul care le luminează încăperea este televizorul, iar cei doi oameni ar putea fi părinţii noştri, deposedaţi de realitatea imediată.

acum 4 luni · comentarii (4)

Succesul filmelor sau ştirilor care conţin violenţă şi sex nu este specific României. Această plăcere se bucură de o popularitate crescută din Orientul Mijlociu până în America de Sud. Oricât de sofisticaţi ne place să credem că suntem, în cele din urmă, oamenii au nevoie de violenţă, aşa cum au nevoie de sex sau de mâncare.

acum 4 luni · comentarii (9)

Cum doamna Irina Radu, încă şi din nefericire preşedinte-director general al TVR, cocoţată în funcţia respectivă de PSD şi ALDE conform metodei cu iz de loz în plic mai trage o dată, este ţâfnoasă, pusă pe scandal şi doritoare de procese chiar şi atunci când e prinsă cu mâţa-n sac (vezi cazul promovării în funcţia de director a d-lui Corneliu Calotă), voi începe aceste note printr-un exces de rigoare.

acum 5 luni · comentarii (0)

De cîte ori pot, mă uit la Las Fierbinţi şi regret cînd agenda cîte unei seri mă împiedică s-o fac. Dezamăgit n-am fost niciodată, deşi, inevitabil, nu toate episoadele sînt la aceeaşi înălţime. „Cum?“ – sare cîte un snob, care mă socoteşte „om serios“, abonat pe viaţă numai la Noica sau Kant. „Te uiţi la aşa ceva?!

acum 6 luni · comentarii (105)

Aveţi aici un fragment de două minute dintr-un documentar produs de TVR. Tema: frumuseţea munţilor Făgăraş. Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, pe la mijlocul filmului, autorul cade într-un delir apocaliptic. Am râs în hohote, până când vocea raţiunii mi-a şoptit: „ia uite, bă, pe banii proştilor...“. Daţi play şi mai vorbim.

acum 11 luni · comentarii (15)

Azi e o sărbătoare a iubirii, iar pentru a mai contrabalansa avalanşa de mesaje virulente (nu mai puţin justificate) pe care colegii mei i le trimit prin intermediul Blogurilor Adevărul antenistei Oana Stancu, am zis să compensez cumva cu un text mai puţin vitriolant, aşa cum ne-au obişnuit locuitorii sediului de televiziune din Băneasa, DN1.

acum 1 an · comentarii (31)
Postari Recente