Stiri despre religie

  738 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mai încet cu incorectitudinea politică pe scări!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai încet cu incorectitudinea politică pe scări!

  Apar tot mai multe voci care se pronunţă împotriva „corectitudinii politice“. Sunt puţini, totuşi, cei care înţeleg „corectitudinea politică“ şi mai ales ce se ascunde în spatele criticilor ei. Criticile vin deopotrivă dinspre gânditori elitişti şi dinspre iluştri necunoscuţi. Se publică articole, interviuri, postări Facebook, se traduc cărţi pe această tematică. Ce deranjează?

 • Limbi moarte, tratate medicale şi poeme greceşti, descoperite în manuscrisele din Mânăstirea Sfânta Ecaterina, de la poalele muntelui Sinai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Limbi moarte, tratate medicale şi poeme greceşti, descoperite în manuscrisele din Mânăstirea Sfânta Ecaterina, de la poalele muntelui Sinai

  Una dintre cele mai vechi şi mai bine păstrate biblioteci din lume se află la Mânăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai, construită acum 15 secole şi unde sunt păstrate manuscrise antice. Recent, datorită unei noi metode de cercetare, savanţii au descoperit limbi care nu au mai fost folosite din „epoca întunecată”, printre care şi albaneza caucaziană, noi poeme în greaca veche, precum şi trei tratate de medicină, informează The Atlantic.

 • Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017

  Hait! Bigotism! Intoleranţă!, ar sări ca arşi cei infestaţi cu morbul corectitudinii politice. Cum adică al „Domnului“?! Şi mai ales cum al „nostru“?! Carevasăzică alţi „Domni“ nu există, sau, mai grav, există unul Dumnezeu?! Curat murdar, numaidecât un spirit intolerant poate sta în spatele unei astfel de exprimări! Un creştin habotnic, un conservator, un om de dreapta! Poate chiar un „white supremacist“, cine ştie...!

 • Haideţi să nu mai „ştim chiar totul”!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haideţi să nu mai „ştim chiar totul”!

  Până nu de mult, paleta competenţelor româneşti era una modestă, constantă, limitată la doar două domenii: fotbal şi religie. Aproape că nu exista cineva care, la o adică, să nu „cunoască”, în nebănuite profunzimi, această dualitate armonică.

 • Familia tradiţională nu e reală, este un basm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia tradiţională nu e reală, este un basm

  Dom'le, când o afirmă Mircea Cărtărescu nu poţi decât să te gândeşti cu mai mare atenţie la conotaţiile acestei afirmaţii! Oare ce vrea să zică? Că nu poate fi o afirmaţie aruncată la întâmplare. Scriitorul nu ne lasă în suspans, nici nu face declaraţii gratuite şi nesusţinute ori din rea voinţă.

 • Veşnica
pomenire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veşnica pomenire

  Îmi trag sufletul lângă mormânt. Soacră-mea, mai sprintenă, scoate tava cu fructe, biscuiţi şi pateuri cu brânză din sacoşa pe care am cărat-o până aici. De undeva din deal se aude glasul preotului: „Veşnica pomenire, veşnica pomenire...“.

 • Ce spun specialiştii despre incidentul din Cluj unde o tânără a fost luată pe sus de jandarmi. Sociolog: Nu cred că e posibil un dialog între cele două tabere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun specialiştii despre incidentul din Cluj unde o tânără a fost luată pe sus de jandarmi. Sociolog: Nu cred că e posibil un dialog între cele două tabere

  Incidentul de la mitingul pentru susţinerea familiei tradiţionale de la Cluj, unde o tânără a fost luată cu forţa de jandarmi şi băgată în dubă, a împărţit, în mediul virtual, românii în două. Unii au luat partea femeii luate pe sus, actriţa Oana Mardare, alţii, dimpotrivă, spun că nu ar fi avut ce să caute acolo.

 • Altarului Mănăstirii Adam, resfinţit. Era locul preferat de închinare al Reginei Maria, iar comuniştii au făcut acolo, în bajocură, CAP „Tractorul Roşu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Altarului Mănăstirii Adam, resfinţit. Era locul preferat de închinare al Reginei Maria, iar comuniştii au făcut acolo, în bajocură, CAP „Tractorul Roşu”

  Atestarea documentară a mănăstirii Adam este la 1658, însă înainte de aceasta a mai existat acolo o zidire ortodoxă, despre care se crede că este din vremea lui Ştefan Cel Mare. Aşezarea monahală adăposteşte una dintre cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni din România, cunoscută în popor sub numele de „Sfânta de la Adam”.

 • Noua religie a prostiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua religie a prostiei

  „Agora” a devenit atât de vastă, încât filtrele bunului-simţ aproape că au dispărut, căci fiecare poate spune lumii orice, fără să existe vreo restricţie (legală, morală, teritorială etc). Pare un model ideal la nivel filosofic, însă este clar că n-ar fi rău dacă ar fi bine, ca să parafrazez un filosof fotbalistic în viaţă.

 • Nemulţumirile unui profesor din 1870. De ce condamnă învăţarea mecanică şi accentul prea mare pus pe religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nemulţumirile unui profesor din 1870. De ce condamnă învăţarea mecanică şi accentul prea mare pus pe religie

  Patronate în mare parte de biserici, primele variante de şcoli româneşti puneau pe un piedestal religia şi ignorau celelalte materii. În 1870, religia era împărţită în mai multe materii obligatorii, care, culmea, erau predate şi de doi profesori diferiţi. Materii precum ştiinţele naturii nu îşi aveau locul în programa şcolară, decât în cazul celor care visau la studii superioare.

 • O Biserică liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Biserică liberă

  Anul 2017, dedicat de Biserica noastră formelor diverse de rezistenţă şi mărturie în plină dictatură atee a comunismului, poate însemna un real moment de cotitură. Cum se spune mai elevat: o schimbare de paradigmă. Oare de ce?