Părinții sunt de acord cu introducerea religiei la BAC doar pentru absolvenții profilului teologic - SONDAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi din cinci părinți susțin că doar absolvenții profilului vocațional teologic ar trebui să poată alege să aibă religia la bacalaureat, arată un sondaj realizat de Federația Națională a Părinților – Edupart.

Părinții nu vor ca religia să fie probă la Bacalaureat / Foto: Arhivă
Părinții nu vor ca religia să fie probă la Bacalaureat / Foto: Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă, sondajul s-a desfășurat în perioada 20 - 22 martie și a avut scopul de a stabili „percepția părinților în legătură cu unele propuneri de modificare a Proiectului Legii Învățământului Preuniversitar „România Educată”, privitoare la modul de susținere a examenului de bacalaureat, subiect intens dezbătut în spațiul public”. Au participat 41.637 de persoane.

Principalele concluzii ale sondajului

Potrivit federației, părinții nu sunt de acord să fie introdusă o probă suplimentară, în cadrul examenului de bacalaureat, la o disciplină complementară profilului/specializării.

În același timp, deși ei cred că, „în cadrul examenului de bacalaureat, elevii ar trebui să poată opta pentru susținerea probei la alegere la orice disciplină dintre cele obligatorii”, 2 din cinci părinți sunt de părere „că doar absolvenții profilului vocațional teologic ar trebui să poată opta pentru disciplina religie”. 

Aproape o treime (30%) dintre respondenți nu sunt de acord cu introducerea religiei ca disciplină a unei probe de bacalaureat. Doar 22,6% dintre părinți sunt de acord ca religia să fie probă la examenul de bacalaureat pentru elevii de la orice profil.

La întrebarea „în opinia dumneavoastră, examenul de bacalaureat ar trebui să conțină o probă la o disciplină din afara profilului/specializării absolvit(e)?”: 23% dintre părinți au răspuns că sunt de acord și 68% au spus că nu sunt.

„În opinia dvs., pentru probele la alegere din cadrul examenului de bacalaureat ar trebui să poată susțină o probă la alegere la orice disciplină dintre cele obligatorii profilului/specializării” este o altă întrebare pusă în sondaj, iar părinții au răspuns: 77% da și 17,6% nu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite