Antrenorul de fitness care a drogat 15 oameni la o petrecere în Vâlcea, după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mandatul de arestare preventivă pentru 21 de zile, împotriva vâlceanului care a drogat în masă invitații la o aniversare în Râmnicu Vâlcea, a fost emis de judecătorii Curții de Apel Pitești.

Dumitru Cojocari antrenorul de fitness acuzat că a drogat în masă 15 persoane în Vâlcea Foto FB
Dumitru Cojocari antrenorul de fitness acuzat că a drogat în masă 15 persoane în Vâlcea Foto FB

Magistrații argeșeni au desființat hotărârea Tribunalului Vâlcea privind doar arestul la domiciliu pentru 30 de zile a lui Dumitru Cojocari, de 32 de ani, originar din Chișinău, Republica Moldova, care locuia în Râmnicu Vâlcea de mai mulți ani.

Decizia de arest preventiv, pentru următoarele trei săptămâni, admisă în urma contestației procurorilor DIICOT Vâlcea, este definitivă. Prin urmare, moldoveanul va sta după gratii cel puțin 21 de zile.

În soluția pe scurt, publicată pe portalul instanțelor de judecată, se menționează: „Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, (...), pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea, (...) intimat-inculpat fiind Cojocari Dumitru. Desființează în parte încheierea atacată și rejudecând (...) dispune arestarea preventivă a inculpatului Cojocari Dumitru, pe o perioadă de 21 de zile, începând cu data efectivei încarcerări. Menține celelalte dispoziții ale încheierii, care nu contravin prezentei. (...) Definitivă”. 

„Privarea de libertate, necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol”

În ziua de 21 ianuarie, în timp ce se afla la aniversarea unui milionar din Râmnicu Vâlcea, un antrenor de fitness / antrenor personal, pe care sărbătoritul îl cunoscuse la sala de sport, a adus la petrecere un desert care s-a dovedit ulterior a fi o prăjitură cu droguri, ce avea printre ingrediente 15 grame de cannabis, cu care au și fost drogați în masă petrecăreții.

16 dintre cei peste 50 de invitați de la petrecere, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani, au ajuns la scurt timp la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea, acuzând stări de rău: afecțiuni digestive, palpitații, atacuri de panică, halucinații, vomă etc.

Testele de laborator cu THC au ieșit pozitiv la consumul de droguri pentru 15 dintre pacienți.

La scurt timp, ancheta avea să fie preluată de DIICOT. Pe baza imaginilor obținute de pe camerele sistemului de supraveghere a hotelului, în care a avut loc respectiva petrecere cu stupefiante, polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate (CCO) și procurorii DIICOT Vâlcea au aflat cine se făcea vinovat de întreaga situație.

La o zi după aniversare, antrenorul moldovean era reținut pentru 24 de ore, ca ulterior să fie arestat la domiciliu, pentru 30 de zile, sub acuzația de trafic de droguri de risc. 

Resturi de cannabis și un grinder au fost descoperite și în timpul perchiziției domiciliare de la locuința antrenorului. 

Ar mai fi de menționat faptul că magistrații argeșeni care luat decizia de arestarea preventivă a lui Dumitru Cojocari pe baza faptului că „din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o infracțiune intenționată contra vieții, (...) o infracțiune de trafic de stupefiante (...)”, drept pentru care au tras concluzia că „se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică” (art.223, alin.2 Cod de procedură penală).

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri