Bucătărie
Salată caldă cu linte și brânză de capră, bol marocan cu creveți sau pește „en papillote” – trei rețete simple și savuroase care îmbină gustul cu beneficii pentru sănătate, perfecte pentru o masă rapidă și delicioasă.
Burgerul de urs este un preparat unic în Europa și poate deveni o destinație gastronomică ce poate ajuta la promovarea României, consideră reprezentanții restaurantului care l-au lansat.
Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic propune o soluție la îndemână pentru a scăpa de kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor.
InfoCons a realizat un studiu pe ciorbe de burtă cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ce se comercializează în restaurante.
Supa de ceapă este un preparat tradițional în bucătăria franceză, se consumă în special în sezonul rece, este foarte consistentă, și este însoțită de crutoane cu brânză și muștar.
Nu există o pâine universală „cea mai sănătoasă”, pentru că acest aspect variază în funcție de nevoile, preferințele și starea de sănătate ale fiecărei persoane. Însă, îți vom dezvălui un clasament al celor mai sănătoase tipuri de pâine.
Chef Sorin Bontea, unul dintre cunoscuţii „juraţi” de la show-ul culinar Chefi la cuţite, dezvăluie reţeta sa pentru plăcintă cu telemea, brânză și smântână.
Anul se apropie de final, iar celebrarea trebuie să fie pe măsură. Iată un meniu special pentru Revelion, compus din cinci rețete care îți vor impresiona invitații.
Cunoscută pe toată planeta, prăjitura Pavlova a fost denumită după faimoasa balerină rusă Anna Matveyevna Pavlova. Deliciosul desert a fost creat chiar în timpul turneului pe care faimoasa balerină l-a efectuat în Noua Zeelandă şi Australia în anul 1929.
Dacă doriți să pregătiți rapid o cină de sărbători, puiul pregătit la friteuză este o soluție la îndemână și delicioasă. Iar modul de preparare al acestei rețete este unul extrem de ușor.
Anul 2024 a adus schimbări semnificative în industria alimentară, cu influențe majore de pe TikTok, preferințe pentru mese accesibile și un interes crescut pentru estetică.
Sărbătorile sunt un prilej de bucurie, dar și de excese alimentare care pot duce la creșterea în greutate. Dr. Ihab Tewfik, nutriționist și lector la Universitatea Westminster, oferă 6 sfaturi simple pentru a face mesele de sărbători mai sănătoase, fără a renunța la preparatele tradiționale.
În satele din Moldova, gospodinele păstrează cu sfinţenie o reţetă veche din moşi-strămoşi. Este vorba de „scutecele lui Iisus” sau „pelincuțele Domnului”, un desert tradițional de Crăciun.
Rețeta de cozobrad sau cozonac brăduț cu umplutură de caramel sărat sau ciocolată este perfectă pentru masă de Crăciun și mai ales pentru familiile cu copii. Are o formă frumoasă de brad și este foarte aspectuos, susține Jamila Cuisine.
Crăciunul bate la ușă, iar magia sărbătorilor e peste tot. Dar ce faci dacă timpul te presează și nu ai apucat să pregătești desertul festiv? Nu-ți face griji, avem soluția perfectă! În doar 15 minute, poți prepara pentru sărbători un tort de Crăciun absolut delicios, care va cuceri toți invitații.
Crăciunul este mai mult decât o sărbătoare religioasă, este un moment de reuniune în jurul mesei, într-o atmosferă caldă, presărată cu aromele inconfundabile ale preparatelor tradiționale românești.
Un studiu de care amintește nutriționistul Mihaela Bilic arată că 40% dintre europeni abia așteaptă să treacă sărbătorile, 30% sunt convinși că se vor îngrășa din cauza exceselor alimentare și pentru 45% dintre ei, Crăciunul este sinonim cu un maraton epuizant.
Când vine vorba despre preparatele tradiționale de porc, fiecare regiune a României aduce pe masă nu doar savoare, ci și poveste. În cazul lebărului – cunoscut în Ardeal și Banat sub numele de maioș sau lebervurst – diferențele regionale devin un adevărat spectacol al gustului.
Nicio masă festivă de Crăciun sau Anul Nou nu e completă fără piftie, răcituri sau cotoroage. Piftia de cocoș, bine pregătită, devine un festin vizual și gustativ: un jeleu limpede și savuros, cu bucăți fragede de carne și legume care adaugă o pată de culoare și savoare sărbătorilor de iarnă.
Chef Cătălin Scărlătescu, jurat la MasterChef, a dezvăluit secretul sarmalelor pe care le pregătește în fiecare an de Crăciun. El spune că are un ingredient special care face preparatul „să amintească de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară”.
Afumarea cărnii de porc este mai mult decât un proces – este o adevărată artă ce îmbină tradiția, pasiunea și inovația. Dacă vrei să descoperi tainele care transformă carnea într-un festin al simțurilor, ești în locul potrivit. Urmează acest ghid captivant și vei învăța cum să pregătești carnea
Cozonacul este vedeta sărbătorilor de iarnă, iar Jamila Cuisine propune o rețetă cu aluat opărit. Este un desert excepțional, care se desface în fâșii, este pufos, are multă umplutură, e foarte gustos și aromat, spune vloggerul culinar.
Supa de linte este bogată în proteine, fibre hrănitoare și sănătoase și vă ajută la combaterea inflamației din organism.
Acest desert super ușor de pregătit va încânta toți iubitorii de dulce. Bilele Oreo sunt ideale pentru Crăciun, având un gust minunat și o textură cremoasă.
Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac care umple casele în zilele premergătoare Crăciunului. Variantele tradiționale sunt cele de bază, dar, după viralizarea ciocolatei Dubai, gospodinele deschise la inovații caută acum rețeta ideală pentru cozonacul Dubai.
Crăciunul și Revelionul sunt momente speciale, în care familia se adună în jurul mesei și se bucură de bucate alese, pline de tradiție și savoare. În satele românești, mesele de sărbători sunt încărcate de preparate autentice, pregătite cu migală, folosind ingrediente locale și metode transmise din
Gelatina și usturoiul sunt ingrediente esențiale pentru o piftie de porc savuroasă, iar momentul adăugării lor este crucial pentru un rezultat perfect. Analizând mai multe rețete autentice, am descoperit trucurile-cheie care garantează succesul acestui preparat tradițional nelipsit de pe mesele
articol publicitar
Turta dulce este mai mult decât un desert – este o amintire a sărbătorilor, a mirosului de condimente calde care umplu casa și a momentelor petrecute alături de cei dragi.
Taste Atlas a plasat România pe locul 24 în clasamentul pentru 2024/2025, în urcare față de locul 29 obținut anterior, datorită preparatelor culinare delicioase. Clasamentele au fost realizate pe baza a 477.287 de evaluări valide pentru peste 15.000 de alimente din vasta bază de date a platformei
Cu doar șase ingrediente banale, budinca de pâine a bunicului Joe este ușor de preparat și la îndemâna oricui. El folosește doar patru felii de pâine, stafide, ouă, lapte și zahăr.
Nu există sărbători fără cozonac, iar Jamila Cuisine propune o rețetă cu ciocolată și fistic. Este un desert exceptional, se desface în fâșii, are multă umplutură și e foarte gustos și aromat, spune vloggerul culinar.
Unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România, Gina Bradea, propune un desert „mai bun decât vestita ciocolată Dubai”. Este vorba despre tiramisu cu fistic, ciocolată, si fidea kadaif.