Bucătărie
Atunci când simți nevoia de ceva savuros și rapid, și nu te îngrijorează caloriile, opțiunea de a pregăti niște șnițele de pui sau porc e una la îndemână. Pentru a obține cel mai fraged și gustos înveliș trebuie să știi un secret care nu apare în toate rețetele pentru acest preparat.
Pe rețelele sociale, carismaticul Chef Joseph Hadad, pe care românii îl știu mai ales de la emisiunea Masterchef România, și-a obișnuit fanii cu postări în care apare executând cap-coadă, preparate savuroase, după rețete inedite.
Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor, fiind apreciate deopotrivă de copii și de adulți. În plus, reprezintă un preparat la îndemâna oricui, deși nu se pregătesc oricum.
Aflată pe culoarul Rucăr-Bran, la poalele Munţilor Piatra Craiului, comuna argeşeană Dâmbovicioara este o destinaţie aleasă de tot mai mulţi români şi de străini, zona fiind apreciată pentru istoriile vechi, peisajele splendide și rețetele delicioase.
Mâncarea asiatică pare cel puțin exotică și, deși este foarte gustoasă, nu toată lumea știe să o gătească. Dincolo de faptul că are ingrediente cu care nu suntem toți familiarizați, și procedurile sunt diferite față de mâncarea tradițională românească.
Se apropie 9 martie, ziua în care Ortodoxia celebrează sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, prilej cu care multe gospodine prepară tradiționalii mucenicii, copți sau fierți.
Micul dejun reprezintă combustibilul esențial pentru a începe ziua cu energie și vitalitate. Cu toate acestea, agitația dimineților poate face ca pregătirea unor preparate sănătoase să pară dificilă.
Cu gustul său inconfundabil și aromele intense, leurda adaugă un strop de savoare oricărei rețete. Click! a prezentat trei variante delicioase pentru integrarea leurdei în bucătăria de primăvară.
Desert de Dragobete: Câteva idei dulci, ușor și rapid de preparat cu care să-ți surprinzi partenerul
Ca și de Valentine’s Day, de Dragobete, sărbătoarea dragostei la români, marcată pe 24 februarie, nimic nu e mai potrivit decât o floare și un desert savuros.
Rețeta cornurilor pufoase cu magiun/gem este simplă, delicioasă și se prepară foarte repede, iar rezultatul este minunat. Pentru desertul gustos care va impresiona musafirii ai nevoie de câteva ingrediente.
Desert de nerefuzat, clătitele se pregătesc ușor, însă este obligatoriu să respectăm câțiva pași ai gătirii. Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie secretul celor mai pufoase și fragede clătite.
Preparate cu ton, chifteluțele sunt un deliciu și pot constitui o garnitură perfectă ori un aperitiv gustos. Făcute doar din câteva ingrediente, chifteluțele pot asigura o gustare sănătoasă în pauza de masă de la serviciu.
Este o salată gustoasă, ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente simple. Se servește pe pâine proaspătă sau prăjită, dar și pe platourile cu aperitive are mare succes.
Dacă nu ai timp să îți prepari sosul de roșii în casă, poți apela cu încredere și la cel cumpărat din supermarket. Însă, probabil, ai simțit că acesta are un gust destul de bun, dar că îi lipsește acel ceva. Iată care este ingredientul secret care îl transformă din bun în grozav.
Subțiri, crocanți la exterior, moi în interior, sărați și cu o aromă bogată, cartofii prăjiți de la McDonald's sunt greu de „reprodus” acasă. Dar nu imposibil. Parade a publicat pontul recomandat pe TikTok de Chef Mike Haracz.
Originea borșului poate fi urmărită în istoria Europei de Est, având rădăcini adânci în tradițiile culinare ale unor popoare precum românii, ucrainenii, rușii și bulgarii.
Poți folosi păstrăv, crap, macrou sau chiar somon, iar rezultatul va fi întodeauna senzațional. Plachia de pește iese delicioasă folosind câteva ingrediente care dau savoare preparatului. Mai mult decât atât, se gătește rapid.
Kunefe a fost peparat pentru prima dată în Egipt și Siria pentru a potoli foamea califilor în timpul Ramadanului, luna de post.
În fiecare an, pe 9 februarie, întreaga lume sărbătorește preparatul italian pentru care te lingi pe degete: pizza. Rețetele sunt numeroase, însă cea originală, asezonată cu mult orgoliu italian, este pizza napoletană.
Un preparat gustos cu multe vitamine care nu trebuie să lipsească de pe nicio masă. Ciorba de legume cu spanac se gătește ușor, iar calitățile sale nutritive sunt uimitoare. Această mâncare este o adevărată porție de sănătate.
Este un preparat delicios și foarte sănătos. Peștele cu roșii și usturoi la cuptor este o rețetă simplă și rapidă. Este atât de ușor de făcut: nu trebuie decât să așezi ingredientele în tavă și să pui la cuptor.
Cu doar câteva ingrediente iese un desert care îi impresionează și pe cei mai pretențioși musafiri. Fursecurile cu unt sunt un deliciu, iar rețeta este una foarte simplă. Pentru a ieși fragede, gospodinele sunt avertizate să fie atente la modul în care adaugă făina.
În ciuda renumelui nefast de carne fadă, pieptul de pui, un sortiment bogat în proteine și foarte sărac în grăsimi, poate fi chiar o alegere delicioasă pentru prânz sau cină, dacă îl prepari corect, evitând uscarea.
Indiferent dacă suntem deja experți în bucătărie sau încă ne mai chinuim să ducem la capăt rețete simple, un lucru este sigur: pastele sunt o opțiune delicioasă pe care orice persoană o poate pregăti rapid.
Românii adoră parizerul, chiar dacă unii dintre noi îl asociază cu vremurile „de tristă amintire”. Chiar și așa, parizerul este unul dintre mezelurile cele mai consumate deși, în prezent, nu mai este la fel de natural ca și pe vremuri
Cele mai pufoase chiftele ies dacă în compoziție se adaugă un ingredient banal. Nu este vorba despre ou sau pâine înmuiată, ci despre ceapă. Această legumă va da o consistență fină preparatului și va face cheftele pufoase în interios și ușor crocante la exterior,
French Toast sau frigănelele, așa cum este cunoscut preparatul în țara noastră, se realizează cu ajutorul câtorva alimente pe care, cu siguranță, le ai în bucătărie.
Croissantele franțuzești sunt un deliciu și le poți prepara destul de ușor acasă, dacă încă nu te-ai încumetat să le faci. Aluatul iese pufos și foarte aerat. Există un secret care face ca rezultatul să fie impresionant.
Deși în anii de după Revoluție, pâinea de casă a pierdut din popularitate, în special din timpul pandemiei, o mulțime de români au redescoperit bucuria de a coace o pâine proaspătă. Despre gust și ingredientele mult mai sănătoase este inutil să mai vorbim.
E o rețeta simplă si delicioasă care va cuceri toate gusturile. Gogoșile americane glazurate pot fi preparate ușor și acasă. Ies niște gogoși glazurate delicioase, pe care le puteți decora cu glazură de zahăr pudră, fondant sau ciocolată.
Orice gospodină își dorește ca bucătăria să fie mereu „lună”, însă grăsimea de pe aragaz poate fi greu de îndepărtat. Poți scăpa de aceste pete nedorite cu ajutorul unor mici trucuri.
Chef Sorin Bontea a obișnuit publicul cu împărtășirea secretelor culinare care fac diferența în bucătărie. Printre multe preparate, a dezvăluit și rețeta sa de supă de pui cu găluște, care a cucerit o mulțime de gospodine.