Prăjitura oferită la petrecerea din Vâlcea conținea 15 grame de canabis. Vinovatul, reținut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au găsit vinovatul în cazul petrecerii cu stupefiante din Râmnicu Vâlcea și au stabilit și modul în care în care au fost drogate în masă 15 persoane. Vinovatul riscă să fie arestat preventiv.

Drogurile folosite în prăjitura de la petrecerea cu stupefiante din Râmnicu Vâlcea Foto DIICOT jpeg
Drogurile folosite în prăjitura de la petrecerea cu stupefiante din Râmnicu Vâlcea Foto DIICOT jpeg

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate din Vâlcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Vâlcea, au găsit dovezi împotriva unui bărbat, de 32 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc.

Cel mai probabil este vorba despre antrenorul de fitness despre care au apărut informații în spațiul public că ar fi adus la aniversarea unui afacerist vâlcean, transformată în petrecere cu stupefiante, ce a avut loc sâmbătă, 21 ianuarie, la un renumit hotel din centrul Râmnicului, o prăjitură cu canabis.

Suspectul a fost reținut duminică, 22 ianuarie, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc.

„Bănuitul a oferit o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit 15 grame de cannabis”

De asemenea, anchetatorii au stabilit și modul în care s-a ajuns ca 15 invitați să fie drogați în masă.

Din cercetări a reieșit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de cannabis. În urma consumului, 15 dintre invitați ar fi acuzat stări de rău, palpitații și atacuri de panică și s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Județean Vâlcea. În urma percheziției efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuința bărbatului au fost descoperite resturi de cannabis și un grinder”, se menționează într-un comunicat al DIICOT.

Se schimbă încadrarea juridică în funcție de drogul folosit

Interesant este faptul că anchetatorii menționează despre cannabis în timp ce reprezentanții Spitalului Județean Vâlcea au precizat că testele în cazul victimelor au ieșit pozitiv la marijuana, iar încadrarea juridică între cele două substanțe, atrag atenția anumite surse, ar fi diferită, în favoarea persoanei bănuite, în cazul cannabisului.

De asemenea, au fost găsite imagini care demonstrează că prăjitura cu droguri a fost adusă de către un invitat la aniversarea de sâmbătă.

În cursul zilei de luni, 23 ianuarie, suspectul va fi prezentat Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite