Ipoteză în cazul drogaților la petrecerea din Vâlcea: prăjiturile, consumate într-un apartament din hotel

0
Publicat:

Noi amănunte ies la iveală în cazul petrecerii cu stupefiante, organizată în restaurantul unui renumit hotel din Râmnicu Vâlcea, de unde mai mulți petrecăreți au ajuns la Urgențele Spitalului Județean.

Petrecere cu prăjituri cu marijuana în incinta unui hotel din Râmnicu Vâlcea Foto R Events
Petrecere cu prăjituri cu marijuana în incinta unui hotel din Râmnicu Vâlcea Foto R Events

Un apel la 112, de sâmbătă seara, 21 ianuarie, a pus pe jar autoritățile din Vâlcea, după ce mai multe persoane care participau la aniversarea unui afacerist vâlcean - cu aproximativ  70 de invitați din mai multe zone ale țării - au acuzat stări de rău.

Imediat, la fața locului au ajuns mai multe ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD care i-au preluat pe unii dintre pacienți, în timp ce alții s-au prezentat singuri la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

16 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani, au ajuns în final la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea. În cazul a 15 dintre ei, analizele au scos la iveală că au consumat droguri.

Potrivit unor noi informații, încă neconfirmate oficial, prăjiturile ar fi fost consumate și într-un apartament de la ultimul etaj al hotelului în care erau cazați unii dintre invitați. 

Hotelul din Râmnicu Vâlcea care a găzduit o petrecere cu stupefiante Foto Ștefan Stoica
Hotelul din Râmnicu Vâlcea care a găzduit o petrecere cu stupefiante Foto Ștefan Stoica

Nici un pacient nu a rămas internat și a fost deschis dosar penal pentru trafic, nu și consum de droguri, cazul fiind anchetat de către DIICOT.

„Unii dintre pacienți prezentau și halucinații”

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, dr. Delian Ionescu, a declarat pentru „Adevărul” că opt persoane au fost transportate cu echipajele de ambulanță, două de către cei de la ISU (SMURD), iar restul au ajuns la spital cu autoturismele personale.

„Am intervenit cu toate ambulanțele din dotare. Am mers inclusiv cu APVM-ul pentru victime multiple, dar nu a fost nevoie. Ne-am descurcat cu autosanitarele obișnuite. Starea lor nu era foarte rea. Acuzau tulburări digestive, o singură persoană stare de vomă, în rest patologii ușoare. Media de vârstă a pacienților preluați de noi a fost de 43 de ani”, a explicat directorul SAJ Vâlcea.

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea Foto captură video jpg
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea Foto captură video jpg

Managerul Spitalului Județean Vâlcea a confirmat că în cazul a 15 dintre pacienți testul THC a ieșit pozitiv pentru marijuana. „Erau intoxicați cu o substanță opioidă, cei mai mulți fiind din alte județe. Unii dintre ei prezentau și halucinații. Nu au rămas internați, au plecat spre casele lor până în această dimineață”, a menționat dr. Dan Ponoran.

Euforici la UPU, după petrecerea cu prăjituri

Ancheta DIICOT va scoate la iveală cum s-a reușit drogarea în masă a petrecăreților, dacă s-a făcut prin intermediul prăjiturilor sau în alt mod, dacă s-au drogat de bunăvoie sau involuntar.

Nu se știe dacă prăjiturile cu marijuana au fost consumate în local sau nu. Surse din anchetă, însă, au menționat că cei drogați la petrecere ar fi consumat alte prăjituri decât cele achiziționate de sărbătorit, aduse de un antrenor de fitness, participant la eveniment. Camerele de supraveghere din restaurant au surprins niște imagini care le-au dat de gândit anchetatorilor. Curios este faptul că nici unul dintre copiii prezenți la suspecta petrecere cu stupefiante nu a fost lăsat să guste din respectivele prăjituri cu marijuana, deși părinții lor, care au avut reacții la consumul de droguri, fiind drogați în masă, au menționat că nu aveau cunoștință de riscul la care sunt expuși. 

Petrecere cu prăjituri cu marijuana în incinta unui hotel din Râmnicu Vâlcea Foto R Events
Petrecere cu prăjituri cu marijuana în incinta unui hotel din Râmnicu Vâlcea Foto R Events

Directorul general al hotelului care a găzduit evenimentul, Andrei Teodorini, a ținut să precizeze: „Toate produsele alimentare oferite de noi au fost conforme cu normele de siguranță alimentară. Dulciurile aduse de către sărbătorit pentru bufetul de prăjituri au fost însoțite de avize de conformitate. Regretăm situația creată și avem încredere că organele de cercetare vor stabili datele și cauzele producerii ei”.

Nu este exclus ca numărul victimelor să fie mult mai mare decât cel care a ajuns la UPU. Medicii s-au amuzat să constate că după ce le-a trecut starea de rău pacienților, aceștia au devenit euforici.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite