Drogați în masă, cu prăjituri, la o petrecere în Vâlcea cu zeci de invitați. DIICOT a intrat pe fir

0
Publicat:

Un eveniment privat organizat cu zeci de invitați, într-un renumit hotel din Râmnicu Vâlcea, s-a încheiat pentru unii dintre petrecăreți la Urgențe, în spital. Pacienții au ieșit pozitiv la testul cu marijuana.

Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea unde au ajuns mai multe persoane drogate involuntar
Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea unde au ajuns mai multe persoane drogate involuntar Foto DMS

Un apel la 112, de sâmbătă seara, 21 ianuarie, a pus pe jar autoritățile din Vâlcea, după ce mai multe persoane care participau la petrecerea unui patron din Vâlcea, au acuzat stări de rău.

Imediat la fața locului, au ajuns mai multe ambulanțe SAJ și SMURD care i-au preluat pe unii dintre petrecăreți, în timp ce alții nu au mai așteptat ajutorul specialiștilor și s-au prezentat singuri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea Reprezentanții ISU Vâlcea au menționat încă de sâmbătă seara că opt dintre ei au fost duși cu salvările la spital. 

În total este vorba despre 16 persoane, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 25 și 52 de ani, din cele peste 50 participante la eveniment,  din mai multe zone ale țării. Despre cel puțin o persoană există informații, neconfirmate încă, că ar fi în stare foarte gravă, dar oficial medicii au declarat că starea tuturor este stabilă și se află sub supraveghere. 

Au ieșit pozitiv la opiacee

De la bun început, după cum „Adevărul” a anunțat încă de sâmbătă seara, la scurt timp de la producerea incidentului, s-a bănuit că este vorba despre o intoxicație cu substanțe necunoscute. Analizele făcute la Spitalul din Vâlcea pacienților drogați la petrecere aveau să scoată la iveală faptul că aceștia consumaseră marijuana. 

„Au ieșit pozitiv la opiacee”, au confirmat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență. 

Și se pare că acest lucru a fost realizat involuntar, prin intermediul, cel mai probabil, al unor prăjituri comandate de la o cofetărie din Râmnicu Vâlcea, pentru care, după cum susțin reprezentanții hotelului, există facturi, comanda fiind făcută direct de către organizatorii evenimentului.

Pe fir au intrat și polițiștii și procurorii de la DIICOT care urmează să ancheteze cum au fost drogați în masă petrecăreții și dacă au fost drogați cu prăjituri sau prin alte metode, s-au drogat de bunăvoie sau involuntar etc..

S-au luat inclusiv mostre din prăjituri, precum și din celelalte alimente și băuturi consumate la eveniment pentru a se afla exact cum s-a produs incidentul și cine se face vinovat.   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite