Zeci de persoane intoxicate cu substanțe necunoscute, la un hotel renumit din Râmnicu Vâlcea. 14 oameni au ajuns la UPU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambulanțe și echipaje de Poliție au intervenit, sâmbătă seara, la un renumit hotel din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, după ce mai multe persoane au acuzat că se simt rău.

Zeci de persoane intoxicate cu substanțe necunoscute la UPU Vâlcea Foto Colaj
Zeci de persoane intoxicate cu substanțe necunoscute la UPU Vâlcea Foto Colaj

Deși autoritățile au comunicat că s-au acordat îngrijiri medicale pentru 14 persoane care se aflau la un eveniment unde se pare că ar fi consumat alimente ce conțineau substanțe interzise, surse neoficiale au declarat pentru „Adevărul” că numărul ar putea să crească până la 50, în următoarele ore.

Tot neoficial, „Adevărul” a aflat că persoanele vizate acuză stări de rău, dureri abdominale, grețuri, vărsături, cefalee și alte simptome, informație confirmată ulterior și de către autorități. În cercuri restrânse se vorbește despre „dulciuri” aduse din Olanda, care ar conține canabis.

14 persoane au ajuns deocamdată la spital

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au confirmat doar că este vorba despre mai multe persoane intoxicate la o locație din zona centrală a orașului.

În această seară, paramedicii SMURD au fost solicitați să intervină în Râmnicu Vâlcea - zona centrală, la o locație cu profil de alimentație publică, pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane care acuzau stare de rău. La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje SMURD și SAJ (Serviciul Județean de Ambulanță - n.red.) cu personalul aferent unde au constatat că cele sesizate la 112 se confirmă, persoanele în cauză acuzând cefalee, stări de vomă și dureri abdominale”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Sursa citată a mai menționat că, până la momentul publicării acestei informații șase persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea cu ambulanțele SAJ, alte două cu ambulanțele SMURD, iar șase s-au prezentat singure la spital.

„Numărul total al persoanelor care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Județean Vâlcea este în acest moment de 14”, a  mai spus sursa citată.

Ora semnalării problemelor în sistemul național de urgențe este 20:42.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite