Emil Boc, despre campania internă: "Cele rele să se spele, cele bune să se adune". Critici pentru Orban: "Ne-a arătat la alegeri că atât poate, locul 2" | emil boc

Emil Boc, despre campania internă:

Emil Boc susţine că ar trebui ca tensiunile şi cuvintele dure spune în campania internă a PNL să fie lăsate în urmă, argumentând că "trecutul nu îl putem schimba". Liderul de la Cluj l-a acuzat pe Ludovic Orban pentru rezultatele slabe la ultimele alegeri, menţionând că "PNL nu este un partid de locul 2".

Gheorghe Flutur: Am ajuns în această situaţie pentru că am confundat moţiunea politică din partid cu moţiunea de cenzură din Parlament | pnl

Gheorghe Flutur: Am ajuns în această situaţie pentru că am confundat moţiunea politică din partid cu moţiunea de cenzură din Parlament

Gheorghe Flutur a transmis în discursul său la congresul PNL că, în opinia sa moţiunea de cenzură a fost folosită împotriva adversarului politic în contextul alegerilor pentru şefia PNL, cursă în care s-au înscris premierul Florin Cîţu şi actualul preşedinte al PNL Ludovic Orban. Liderul le-a transmis foştilor colegi de coaliţie că nu ei le spun libveralilor pe cine vor preşedinte al PNL.

Vîlceanu: „Putem să ne bălăcărim cât vrem la Congres. Românilor nu o să le meargă mai bine”. Atac la Orban: „Aţi vrut să daţi jos Guvernul” | pnl

Vîlceanu: „Putem să ne bălăcărim cât vrem la Congres. Românilor nu o să le meargă mai bine”. Atac la Orban: „Aţi vrut să daţi jos Guvernul”

Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor şi membru al echipei Cîţu, l-a atacat pe Ludovic Orban pentru faptul că ar fi vrut să demită Guvernul prin modul său de comportament din Parlament. Vîlceanu a recunoscut faptul că taberele de la Congres au ajuns să se critice fără a se gândi că de mâine vor fi în acelaşi partid.

Florin Cîţu: Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie votaţi PSD. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea

Florin Cîţu: Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie votaţi PSD. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea

Premierul Florin Cîţu a lansat mai multe atacuri la adresa contracandidatului său, actualul preşedinte al PNL Ludovic Orban, în discurul pe care l-a ţinut în faţa delegaţilor liberali care urmează să voteze următorul preşedinte al formaţiunii. „Nu voi pune în pericol parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Cei care fac acest lucru sunt ipocriţi. Au uitat că suntem la guvernare cu premier liberal”, a declarat liderul Executivului.

MAE: De la 1 octombrie, cetăţenii români nerezidenţi pot intra în Marea Britanie exclusiv pe baza paşaportului

MAE: De la 1 octombrie, cetăţenii români nerezidenţi pot intra în Marea Britanie exclusiv pe baza paşaportului

n continuarea informaţiilor transmise referitoare la regimul de intrare şi şedere în Regatul Unit în contextul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, MAE reaminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi (care nu sunt protejaţi de Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord exclusiv în baza paşaportului valabil.

Oricum ar ieşi lucrurile pentru PNL, este imposibil să aibă un guvern stabil până în 2024. Şi uite aşa, oamenii se înghesuie să moară în spitale, pe când partidele, indiferent de culoare, se înghesuie la coadă la guvern, la bugete şi la a pune mâna pe cât mai multe funcţii la următoarele rânduri de alegeri.

acum 1 ora · comentarii (12)

Este clar că alegerea şefului PNL de azi va avea implicaţii majore în situaţia viitoare a României, în viaţa românilor, şi pentru alegerile din 2024. Trăim vremuri grele, chiar „explozive”, dacă ne gândim la explozia preţurilor, provocată de criza mondială de energie. România are şanse să primească bani europeni doar dacă face reforme profunde, bugetare în primul rând, apoi şi în alte sectoare ale societăţii.

acum 5 ore · comentarii (19)

Ludovic Orban şi Florin Cîţu intră mâine, 25 septembrie, 2021, în ultimul act al competiţiei interne pentru conducerea Partidului Naţional Liberal. Deşi Florin Cîţu se visează câştigător, pentru oricine cunoaşte politica românească a ultimilor 30 de ani, este clar că Ludovic Orban va fi câştigător.

acum 16 ore · comentarii (26)

Domnul Hunor participă chiar aceste zile la un summit budapestan găzduit de primul ministru maghiar Viktor Orban.  „Preocuparea demografică” e cea care îi aduce alături, la umbra ocrotitoare şi omniprezentă a mentorului Vladimir Putin, gazdă a unor ediţii anterioare. Domnul Hunor, specializat în medicină veterinară şi filosofie, lider UDMR, a fost invitat ca vorbitor în calitatea sa oficială de viceprim-ministru al României.

acum 22 ore · comentarii (24)

Aici e punctul în care „echipa câştigătoare” condusă de Cîţu o dă în bară cu logica. Cum să promiţi cele mai „tari” reforme, a pensiilor, în salarizare, justiţie, fiscalitate, educaţie, echilibre bugetare, fără să ai majoritate parlamentară? Trăiesc în altă lume, în altă realitate? Din ultimele declaraţii ale echipei Cîţu rezulta că s-au consolat cu un guvern minoritar. Care nu va face absolut nicio reformă.

Nu mai este nicio îndoială. Indiferent de rezultatul Congresului care va avea loc în data de 25 septembrie, Klaus Iohannis este decis să meargă până în pânzele albe cu susţinerea premierului Florin Cîţu. În acest sens au fost şi mesajele pe care Iohannis le-a lansat către liberali chiar de la New York, acolo unde se află pentru a participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Situaţia actuală şi direcţia în care evoluează lucrurile în ţara noastră ne indică faptul că vom avea o iarnă cu multe îngrijorări, probleme, greutăţi, provocări şi o disperare care îi va face pe mulţi români să iasă în stradă. Protestele de stradă nu rezolvă lucrurile, ci le complică tot mai tare. Iar puterea politică actuală, guvernarea de până acum şi-au dat dovada incompetenţelor şi incapabilităţilor de a rezolva lucrurile în sens pozitiv.

acum 2 zile · comentarii (9)

Trebuie să recunoaştem, sunt zone ale muzicii, sunt teritorii ale spiritului în care Enescu s-a simţit în largul său, sunt altele pe care le-a ocolit. A ocolit expresia contorsionată, lumea angoaselor, dramatismul demolator. Le întâlnim, însă, în opera vieţii sale, în Oedip, drept teritoriu al extensiei extreme a universului uman.

acum 2 zile · comentarii (0)

Preşedintele Iohannis a făcut declaraţii interesante ieri la New York, din care rezultă că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri. Cu ce majoritate parlamentară, nu ne spune preşedintele. Să fi uitat regula după care un guvern rămâne în funcţie? Sau ştie de o majoritate parlamentară pe care noi nu o ştim încă?

acum 3 zile · comentarii (40)

O ştire DW ne informează că a fost declanşat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Justiţiei Sergiu Litvinenco după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiaşi surse, Natalia Gavriliţa, şefa guvernului de la Chişinău, a spus că procurorul general va fi demis.

acum 4 zile · comentarii (0)
Postari Recente
Modifică Setările