Klaus Iohannis o respinge pe Adina Florea la şefia DNA. Cum a reacţionat ministrul Justiţiei 33

Preşedintele Klaus Iohannis o respinge pe Adina Florea, propusă de ministrul Tudorel Toader pentru conducerea DNA. Anunţul a fost făcut făcut de Administraţia Prezidenţială, fiind invocate motive de legalitate. Tot azi, preşedintele Iohannis a respins alţi patru procurori propuşi de ministrul Justiţiei pentru poziţii de conducere în Ministerul Public.„Mă surprinde faptul că a terminat de citit şi de înţeles aşa de repede!", a reacţionat Toader.

Klaus Iohannis o respinge pe Adina Florea la şefia DNA. Cum a reacţionat ministrul Justiţiei Vezi comentarii 33

Portretul lui Ilan Laufer, politicianul care l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism: carieră, avere, scandaluri | klaus iohannis

Portretul lui Ilan Laufer,
politicianul care l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism: carieră, avere, scandaluri

Ilan Laufer a fost la un pas de a ocupa a doua funcţie în Guvern, însă Klaus Iohannis i-a refuzat această şansă, forţând PSD să propună noi nume pentru două ministere. Ilan Laufer l-a acuzat pe preşedinte de antisemitism, chiar din sediul PSD, invocând  ampla sa experienţă profesională. Cine este Ilan Laufer şi cum a ajuns aproape în fruntea Guvernului după ce a absolvit o facultate de sport.

Tudorel Toader, despre refuzul preşedintelui de a o numi pe Adina Florea la şefia DNA: A vrut să meargă pe argumente de legalitate, dar le-a greşit

Tudorel Toader, despre refuzul preşedintelui de a o numi pe Adina Florea la şefia DNA: A vrut să meargă pe argumente de legalitate, dar le-a greşit

MInistrul Justiţiei, Tudorel Toader a criticat miercuri, refuzul preşedintelui Iohannis de a o numi pe Adina Florea la şefia DNA pe motiv că nu are certificat de la CNSAS care să ateste că nu a colaborat cu securitatea. Tudorel Toader l-a acuzat pe şeful statului de un dublu standard şi a susţinut că „obligaţia de a verificare la CNSAS nu-i revine preşedintelui”.

Pe măsură ce ne apropiem de 1 decembrie, nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama că nu suntem unde ne aşteptam sau unde trebuia să fim. Dacă ne întreba cineva la 1 ianuarie 2007 cum va arăta România politică în 2018, în an centenar, e puţin probabil ca imaginaţia noastră să fi fost atât de creativă.

acum 5 zile · comentarii (2)

Prin expresia „Pas cu pas“, Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a definit una dintre cele trei direcţii strategice ale evoluţiei ţării noastre, în viitor. Dar, expresia „Pas cu pas“ nu îi aparţine „sasului“, sau „neamţului“ Klaus Iohannis - cum a fost etichetat de către adversari -, ci îi aparţine poporului român.

acum 5 zile · comentarii (1)

În martie 2018, la Congresul PSD, Dragnea declara: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. La doar şase luni distanţă o propune pe Ecaterina Andronescu ministru al Educaţiei. Ce s-a schimbat între timp? Doar se ştie că începând cu anul 2000 toate schimbările din sistem au fost realizate, impuse, propuse sau sugerate de către doamna Andronescu.

acum 5 zile · comentarii (10)

Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

acum 6 zile · comentarii (9)

Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

acum 6 zile · comentarii (4)

Sunt ipotezele implicite sau explicite făcute de mass-media înţelese, deliberate, gândite de cetăţeni? Cine controlează şi dă formă agendei politice a noului mediu mass-media? Care sunt caracteristicile acestei noi epoci media? La aceste întrebări ne răspund Michael Delli Carpini şi Bruce Williams de la Universitatea din Pennsylvania.

acum 6 zile · comentarii (0)

Rezoluţia votată de Parlamentul European, cu o largă majoritate, şi recentul Raport din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) vin să confirme situaţia gravă în care se află România. Din păcate pentru cetăţenii români, din păcate pentru cetăţenii europeni, România se dovedeşte nu numai veriga slabă a lanţului european, dar şi, fapt extrem de grav, veriga ce periclitează unitatea şi stabilitatea Uniunii Europene.

acum 6 zile · comentarii (23)

Nu se întrevede constituirea unei noi majorităţi parlamentare. „Puciştii“ şi parlamentarii pe care îi controlează declară la unison că nu vor vota împotriva propriului guvern. Presiunea pe care preluarea preşedinţiei UE o exercită asupra PSD-ALDE, poziţia UE faţă de România, exprimată prin MCV şi Rezoluţia PE, creează condiţii cel puţin inconfortabile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

acum 6 zile · comentarii (40)

Atunci când partidul te numeşte a patra oară pe aceeaşi funcţie, deşi nu ai reuşit să demonstrezi nimic pentru societate în celelalte 3 cazuri, se numeşte nebunie. Sau mai degrabă se numeşte sfidarea poporului, lucru pe care Partidul Social Democrat îl face, fără să se ferească, asumat, de 28 de ani încoace.

acum 7 zile · comentarii (3)

Cam asta este perspectiva, căci, de ieri de las prânz, oficialii care gerează treburile României de acum au decis că a venit timpul să iasă la luptă dreaptă împotriva exploatatorilor, capitaliştilor criminali care sug sudorea poporului după ce, adevăraţi vampiri internaţionali, ne istoviseră de sânge şi de alte fluide esenţiale.

acum 7 zile · comentarii (65)

Mare scandal mare în coaliţia de guvernare de la Bucureşti, împotriva celor două documente emise ieri de Comisia Europeană  şi Parlamentul European. Declaraţii care de care mai belicoase şi de ameninţătoare, unele cerând plecarea României din UE, pe motiv că aceasta ne încalcă suveranitatea. Nicio vorbă despre tratatele semnate de România la aderarea la UE, despre prevederile Constituţiei, ale CCR, pe această temă.

acum 8 zile · comentarii (26)
Postari Recente