Surprizele continuă la Australian Open! Halep a scăpat de cea mai tare adversară de pe jumătatea sa de tablou

Surprizele continuă la Australian Open! Halep a scăpat de cea mai tare adversară de pe jumătatea sa de tablou

Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova a reuşit, sâmbătă dimineaţă, cea mai mare surpriză de pe jumătatea a doua a tabloului feminin de la Australian Open, învingând-o în minimum de seturi, 7-6(4), 7-6(3), pe Karolina Pliskova (cap de serie 2). Simona Halep scapă astfel de cea care, pe hârtie, ar fi fost cea mai tare adversară de pe secţiunea sa de tablou, chiar înainte de a intra pe Rod Laver Arena pentru duelul său din turul trei cu Putintseva.

Băsescu crede că magistraţii nu erau categoria cea mai potrivită să facă proteste pentru eliminarea pensiilor speciale

Băsescu crede că magistraţii nu erau categoria cea mai potrivită să facă proteste pentru eliminarea pensiilor speciale

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că există unele categorii de persoane – magistraţi, politicieni – care au restricţii toată viaţa şi este normal să fie recompensaţi pentru privaţiuni, dar crede că magistraţii nu erau categoria cea mai potrivită să facă proteste împotriva eliminării pensiilor speciale.

Primele două cazuri de coronavirus din Europa detectate în Franţa / Al doilea caz de coronavirus confirmat în SUA

Primele două cazuri de coronavirus din Europa detectate în Franţa / Al doilea caz de coronavirus confirmat în SUA

Franţa confirmă două cazuri de coronavirus - primele diagnostice din Europa. Ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn, a declarat vineri că două cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în Franţa, un caz în sud-vestul oraşului Bordeaux şi un altul la Paris. Ambii pacienţi au fost recent în China. Autorităţile franceze se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească.

Tensiuni în PNL. Mărul discordiei: filiala Bucureşti, „premiată“ cu prea multe funcţii, deşi e printre codaşe | pnl

Tensiuni în PNL. Mărul discordiei: filiala Bucureşti, „premiată“ cu prea multe funcţii, deşi e printre codaşe

Împărţirea funcţiilor de către conducerea centrală a adus nemulţumiri în cadrul mai multor filiale cu rezultate bune, principala cauză fiind faptul că organizaţii codaşe ale liberalilor au primit mai multe funcţii decât meritau, cel mai relevant fiind cazul Bucureştiului, organizaţie de la coada clasamentului, susţin surse din PNL pentru „Adevărul”.

„Am avut un vis. Şi mi l-am îndeplinit. Azi a fost perfect“. Cu bine, „Sweet Caroline“: ce lasă în urmă Wozniacki

„Am avut un vis. Şi mi l-am îndeplinit. Azi a fost perfect“. Cu bine, „Sweet Caroline“: ce lasă în urmă Wozniacki

„Am avut un vis... Şi mi l-am îndeplinit. Cred că ce s-a întâmplat astăzi a fost perfect. Tribuna a fost plină. Oamenii s-au ridicat în picioare. În microfoane s-a auzit tot timpul 'Sweet Caroline'. Aplauze. Am avut steagul Danemarcei. Familia a fost aici, iar prietenii dragi mie m-au urmărit de asemenea. Mai bine nu se putea. A fost un moment perfect“. Aşa a rezumat Caroline Wozniacki ultima sa reverenţă pe terenul de tenis.

Sondaj. PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie | pnl

Sondaj. PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD nu trece de 15%, spre deosebire de Gabriela Firea, care atinge 30%. Datele apar într-un sondaj comandat de Nicuşor Dan, însă nu au fost făcute publice de candidatul independent, susţin surse din USR pentru Adevărul. Cifrele au fost prezentate de Nicuşor Dan atât în filiala USR Bucureşti, cât şi în discuţiile cu liderii PLUS

Australian Open, ziua a 5-a: Federer, patru ore de agonie pe teren! Şocuri pe bandă, premiera Ungariei + primele optimi

Australian Open, ziua a 5-a: Federer, patru ore de agonie pe teren! Şocuri pe bandă, premiera Ungariei + primele optimi

Ziua a cincea a fost una agitată şi foarte nebună la Australian Open. Ca o sentinţă definitivă a venit ultimul meci al carierei danezei Caroline Wozniacki, iar în rest surprizele s-au ţinut lanţ, venind ca tirul de mitralieră (3 şi 1/2 la feminin, 2 la masculin). Aşa cum v-am obişnuit, „Adevărul“ vă prezintă rezultatele zilei, reperele şi poveştile de la Melbourne.

Un tur sau două tururi la alegerile locale pentru alegerea primarilor? Ȋntrebarea divizează spectrul politic de mai multă vreme. Opinia publică pare a fi mai degrabă în favoarea a două tururi dar o dezbatere serioasă pe această temă nu există. Avantajele sstemului în două tururi (sau ale sistemului cu un singur tur) nu sunt prezentate pentru a vedea care este cea mai bună opţiune.

acum 17 ore · comentarii (7)

Înainte de a fi voinţa PNL şi cu atât mai puţin a preşedintelui acestuia, dl. Ludovic Orban, alegerile anticipate reprezintă dorinţa d-lui Klaus Werner Iohannis Iohannis. Poate şi de aceea dl. preşedinte este mai activ ca niciodată, mult mai prezent decât a fost în viaţa ţării în anteriorul lui mandat de cinci ani la Cotroceni.

acum 20 ore · comentarii (19)

Aproape nu este zi în care să nu citim avertismentele specialiştilor asupra prăpastiei spre care ne îndreptăm, dacă aplicăm în continuare aberaţiile economice ale trio-ului Dragnea-Vâlcov-Vasilescu. Preşedintele şi premierul ne spun însă că pot creşte salariile bugetarilor, iar pensiile cu 40% începând de la 1 august. Ba chiar şi dublarea dublării alocaţiilor. Cine minte?

acum 22 ore · comentarii (15)

Comisia Europeană a updatat pe 17 decembrie sondajul EU-SILC care calculează, între altele, coeficientul GINI (proporţia dintre venitul populaţiei celei mai bogate şi a celei mai sărace dintr-o populaţie). România şi Bulgaria ies din nou în vîrful clasamentului drept ţările cu cea mai mare disproprorţie dintre veniturile bogaţilor şi săracilor din Europa. Numai ţări în curs de aderare ca Serbia şi Turcia mai au asemenea cifre.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cu toate aceste măreţe „înfăptuiri”, realitatea zilnică a celor care trăiesc, muncesc sau tranzitează oraşul ne loveşte cu o poluare masivă, care pare să crească zi de zi. Praf, noxe, mizerie, gunoaie şi tot ghiveciul cu efecte serioase asupra sănătăţii cetăţenilor. Doar când respiri şi vezi zilnic pe maşini straturile groase de praf şi alte metale, te ia durerea de cap şi ameţeala de la otrăvurile pe care le inhalăm continuu.

acum 2 zile · comentarii (0)

O experienţă caracteristică a memorialisticii este ruptura comică, dar şi potenţial traumatizantă, între ceea ce ştii că ai trăit şi ceea ce se speculează ulterior, cu motivaţii diverse, în legătură cu „bagajul“ tău existenţial. Ai, pe de o parte, faptele biografiei tale şi, pe de alta, ambalajul „hermeneutic“, jurnalistic, „demascator“ al imaginii lor în posteritate.

acum 2 zile · comentarii (0)

Sub guvernarea Dăncilă, PSD a legiferat tot ce se putea legifera în materie de populism, creşteri de salarii, pensii şi cheltuieli sociale peste orice limită impusă de starea veniturilor bugetare. Şi pentru a nu lăsa lucrurile baltă, a mai impus şi dublarea alocaţiilor pentru copii, după ce a plecat de la guvernare.

acum 2 zile · comentarii (32)

Am descoperit foarte devreme că oamenii iubesc gutuile. Mie, doar dacă mă gândesc la ele, mi se strepezesc dinţii. De timpuriu, am aflat şi că oamenii iubesc anotimpurile, unii iubesc vara, alţii toamna, mulţi iubesc primăvara, dar sunt o grămadă care se dau în vânt după iarnă. Pe când eu de abia dacă remarc că este august sau februarie sau mai sau noiembrie. Mi-e nu-mi pasă în ce lună suntem. Poate ploua la fel de bine în orice sezon.

acum 3 zile · comentarii (1)

Ce am spune despre noi dacă ne-am întâlni cu un extraterestru ? O întrebare care circulă de ceva vreme în anturajul meu. O primă concluzie ar fi asta, că avem aceeaşi matrice şi suntem biologic diferiţi. Cantitătile şi calităţile din chimia corpului ne fac unici. Putem spune, deci, că matricea noastră este condiţionată de diversitate.

acum 4 zile · comentarii (5)

În 2007, când Băsescu căuta un sistem electoral care să rezolve problemele de fragmentare pe partea dreaptă a spectrului politic (mai exact, o coaliţie indisciplinată), i-am vorbit de sistemul majoritar în două tururi de scrutin. I-am explicat avantajul principal: se formează o majoritate pentru că în al doilea tur partidele sunt obligate să negocieze.

acum 4 zile · comentarii (0)

Pe bulevardele mari ale Capitalei se pot zări de câteva zile afişe uriaşe, galbene unde tot tineretul care chiuleşte de la ore îşi poate lua doza de curiozitate în ce priveşte drogurile şi să pornească în căutarea mirificelor substanţe despre care se vorbeşte cu lux de amănunte, care mai de care mai interesante. Cu susţinerea Primăriei, a Ministerului Educaţiei şi a altor comiţii a căror competenţă în domeniu este chestionabilă cel puţin.

acum 4 zile · comentarii (5)

Cu riscul de a părea o „piază rea” cititorilor mei, mă simt dator să atrag atenţia asupra riscurilor şi capcanelor rezultate din asumarea răspunderii guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. Nimeni nu contestă că e un lucru bun, să nu mai avem primari aleşi cu 12-15 sau 20% din voturile alegătorilor, adică lipsiţi de reprezentativitate. Dar mecanismele şi procedurile democraţiei trebuie respectate.

acum 8 zile · comentarii (13)

Premierul Orban dă semne că a înţeles lipsa de realism a  promisiunile anterioare investirii guvernului său. Nu acelaşi lucru se observă la preşedintele Iohannis, care îi cere premierului să găsească bani din „piatră seacă”.  Există şi la Cotroceni specialişti în economie, în buget, care pot înţelege că  veniturile bugetare reale, nu imaginare, nu pot acoperi toate aceste promisiuni. Şi atunci, ce să înţelegem?

acum 4 zile · comentarii (17)
Postari Recente