Extraordinara poveste a Rubinei, „mama“ de etnie romă a nevoiaşilor din ghetourile Botoşanilor. „Dacă aveam o pâine o rupeam în şase“

Extraordinara poveste a Rubinei, „mama“ de etnie romă a nevoiaşilor din ghetourile Botoşanilor. „Dacă aveam o pâine o rupeam în şase“

De peste două decenii, Rubina Ferariu îşi riscă sănătatea pentru comunitatea romă din care provine şi care trăieşte în condiţii de neimaginat în ghetourile din Botoşani. Îi educă, îi învaţă să se spele, să se vaccineze, dar şi să se comporte. Vrea să schimbe mentalitatea şi soarta celor care luptă zilnic cu mizeria şi sărăcia.

Cum a fost ridicat de poliţişti în timpul priveghiului trupul neînsufleţit al unui tânăr de 19 ani. Adolescentul murise în Franţa, în urma unui accident bizar

Cum a fost ridicat de poliţişti în timpul priveghiului trupul neînsufleţit al unui tânăr de 19 ani. Adolescentul murise în Franţa, în urma unui accident bizar

Tânărul de 19 ani, din localitatea Tudora, judeţul Botoşani, a murit pe 22 iunie, lovit de o maşină pe o autostradă din Franţa, fiind repatriat vineri, 5 iulie. Trupul lui a fost ridicat din casa părinţilor de poliţişti şi de medici legişti, în timp ce familia se pregătea de înmormântare. Cadavrul a fost dus la Medicina Legală, pentru necropsie.

Vă rugăm să vă aşezaţi şi să puneţi cafeluţa cât mai departe de laptop. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat prin Ordinul nr. 337/2019 din 23 mai 2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 11 iulie 2019 drepturile salariale ale directorului general (DG) de la INCD ÎN SILVICULTURĂ „MARIN DRĂCEA” pentru anul 2019 totalizează 1.943.000 lei!

acum 4 zile · comentarii (2)

De o săptămână, Renate Weber este Avocatul Poporului, preluând funcţia de la Victor Ciorbea ca urmare a votului dat de Parlament pe 26 iunie. Susţinută de PSD-ALDE, ea a câştigat competiţia în faţa lui Peter Eckstein-Kovacs (sprijint de PNL, USR şi UDMR) şi a lui Cătălin Voinea Mic din partea PMP.

acum 5 zile · comentarii (6)

New York Times a scris că, alături de dramaturgul Henrik Ibsen şi de pictorul Edvard Munch, Jo Nesbo reprezintă cea mai importantă moştenire culturală pe care Norvegia a dat-o lumii. Un geniu al literaturii poliţiste, Jo Nesbo este printre cei mai citiţi autori ai planetei, cărţile sale vânzându-se în zeci de milioane de exemplare. În tinereţe a fost fotbalist, mai târziu muzician pentru ca apoi să se dedice literaturii.

acum 5 zile · comentarii (1)

Nu-mi fac iluzii că dna premier va citi şi înţelege acest articol. Îl scriu pentru cititorii care evaluează actuala guvernare şi care vor fi votanţi în următoarele trei rânduri de alegeri. Spunea dna Dăncilă: „PSD - un partid care nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, dimpotrivă…“. Să vedem dacă votanţii sunt de accord cu această afirmaţie. Pe 26 mai n-au fost de accord, PSD şi-a injumătăţit scorul din 2016.

acum 5 zile · comentarii (31)

Cine îşi mai aduce aminte de crima abominabilă din 2012, când studenta japoneză Yurica Masuno, venită în România să predea japoneza la un liceu din Craiova, a fost violată şi ucisă de o bestie, un combinator de taxi, un recidivist periculos ignorat de autorităţile române (incredibil, având la activ 3 crime, 7 violuri, 5 tâlharii, 6 violări de domiciliu şi un comportament  agresiv şi deviant cunoscut de toată lumea).

acum 6 zile · comentarii (3)

Sâmbătă la prânz, pe aeroportul bazei militare Murted la nord-vest de Ankara, au aterizat cel puţin două avioane ruseşti de transport tip A-124, încărcate cu elementele componente ale primei instalaţii S-400 livrate vreodată şi instalate în următoarele ore pe teritoriul unei ţări membre NATO.

acum 6 zile · comentarii (58)

Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

acum 6 zile · comentarii (4)

Dr. Frank Hoffmann (Germania) a produs o revoluţie în depistarea cancerului la sân. El instruieşte femei nevăzătoare să devină examinatori medicali tactili. Datorita sensibilităţii tactile superioare, acestea descoperă cu 50% mai multe tumori şi cu 28% mai multe alteraţii de dimensiuni mici decât doctorii specializaţi. Dr. Hoffmann, Ashoka Fellow vine în România la invitaţia Ashoka România în 16 februarie pentru a-şi prezenta inovaţia socială.

acum 6 zile · comentarii (0)

În urmă cu o lună, în timpul instalării la Chişinău a guvernului susţinut de coaliţia formată din blocul ACUM şi socialişti, s-au făcut speculaţii despre o înţelegere între Rusia şi SUA în privinţa Republicii Moldova. Analiştii susţineau că Rusia obţine controlul asupra Chişinăului în schimbul renunţării la sprijinirea regimului Maduro în Venezuela. Agenda vizitei în Europa a subsecretarului de stat, David Hale, dezminte aceste speculaţii.

acum 6 zile · comentarii (25)

Destul de rari sunt, din păcate, politicienii noştri care să nu sufere de complexul „muştei pe căciulă“ şi care, astfel, să-şi permită – cât pot şi ei – să-şi manifeste în piaţa publică verticalitatea conştiinţei şi demnitatea opiniilor şi iar a conştiinţei în forurile parlamentare în care sunt aleşi şi să înfrunte derapajele de la autentica democraţie şi devotamentul faţă de interesul naţional.

acum 7 zile · comentarii (0)

„Ouououoou, e vară-vară, e soare afară/ Ouououoou, e vară-vară iară. E vara iar, ce n-am dreptate?/ Fete, fete şi de toate/ Chefuri, chefuri cît se poate/ Ce să zic, e ce-mi doresc/ Soare mult să mă prăjesc/ Da, da, da, e vară, da/ Da, da, da, e vara ta/ E vară şi nu pot să cred/ Genius cîntă la mare/ Discoteca-e cea mai tare/ Ţine cheful cel mai mare Hai cu noi, da' doar cu noi/ Chef, uitare-i pentru voi.” (Genius - Vara)

acum 7 zile · comentarii (1)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 7 ani · comentarii (28)