Cum a fost sancţionată firma care a abandonat proiectarea autostrăzii Bacău-Braşov după ce a câştigat licitaţia 0

Search Corporation, firma care câştigase licitaţia pentru proiectarea autostrăzii şi care a renunţat recent la proiect, a primit certificate negativ din partea Ministerului Transporturilor. Documentul este avut în vedere la viitoarele licitaţii şi poate constitui un motiv de excludere pentru abateri grave în derularea contractelor.

Cum a fost sancţionată firma care a abandonat proiectarea autostrăzii Bacău-Braşov după ce a câştigat licitaţia Vezi comentarii 0

În 32 de judeţe, la concursul pentru ocuparea funcţiilor de coordonatori judeţeni în cadrul Programului naţional de educaţie remedială a fost un candidat pe un loc, care a obţinut la proba de dosare 80-90-100 de puncte dintr-un foc. (Antonia Pup pentru România Curată)

acum 10 luni · comentarii (2)

Am rămas absolut siderat când am citit afirmaţia preşedintelui. Adică tot ce vedem noi că se întâmplă cu guvernul României este foarte îngrijorător doar pentru noi. Pentru preşedintele Iohannis nu este. Se pare că trăim în lumi paralele, sau că noi românii suntem proşti, analfabeţi, şi nu ştim să apreciem ce se întâmplă pe scena politică.

acum 10 luni · comentarii (30)

Ajuns, cum spunea Marques într-o superbă nuvelă, „la o vârstă la care majoritatea muritorilor sunt morţi”, m-am gândit, la 89 de ani şi 7 luni, să mă adresez prietenilor mei nonagenari, care au mai rămas – şi se numără pe degetele de la o mână – întrebându-i cum se află şi ce mai fac.

acum 10 luni · comentarii (4)

Azi a fost o zi foarte bună de Festival. A fost o zi ca pe vremuri, fără apariţii cameo ale artiştilor solişti. A fost ca atunci când nici publicul şi nici muzicienii nu aveau nici o angoasă colectivă, în faţa unei ameninţări comune. Aşa cum e acum în România, când numărul zilnic de cazuri de Covid s-a dublat de la începutul Festivalului.

acum 10 luni · comentarii (0)

O paralelă între gândirea lui Dostoievski (pe 30 octombrie se împlinesc 200 de ani de la naştere) şi cea a lui George Orwell, printre cele mai mari spirite ale secolelor XIX şi XX, poate cele mai mari dintre cele care s-au exprimat asupra chestiunilor social-politice. Dostoievski a „profetizat“, iar Orwell a dus, în literatura sa, până la ultimele consecinţe „palatul de cleştar“, a cărui construcţie se definitivează acum, sub ochii noştri.

acum 10 luni · comentarii (11)

Se vorbeşte adeseori în politica românească, iar în aceste zile parcă şi mai mult, despre nevoia de unitate. Într-adevăr, unitatea e un reper important, o valoare şi un scop care pot diferenţia un proiect politic de succes de unul aventuros şi sortit eşecului. Aş vorbi totuşi despre o altă valoare diferenţiatoare în politică, mult mai puţin invocată, şi anume coerenţa.

acum 10 luni · comentarii (6)

În această seară am formulat şi trimis un comunicat de presă în care am atras atenţia cu privire la nerespectarea de către administraţia condusă de Cosmin Necula a etapelor procesului bugetar şi în care totodată am criticat faptul că proiectul de buget al municipiului Bacău pentru anul 2017 nu este adus la cunoştinţa cetăţenilor.

acum 5 ani · comentarii (2)

Pe 5 iunie candidez la Primăria şi Consiliul Local Bacău. V-am spus deja de ce candidez şi ce fel de campanie voi aborda în următoarele 2 luni, însă aş vrea să subliniez şi să detaliez principiile după care mă ghidez pentru această candidatură independentă, iniţiativă care pentru mine chiar nu este o chestiune de viaţă şi de moarte şi pe care o socotesc ca fiind mult mai importantă decât persoana mea.

acum 6 ani · comentarii (4)

M-am hotărât să candidez ca independent la Primăria şi Consiliul Local Bacău şi cred că e corect faţă de voi, cititorii mei, să ştiţi acest lucru. Voi încerca să aduc un suflu nou în politică şi vă voi relata atât aspectele pozitive, cât şi cele negative din următoarea perioadă, căci deja sunt destule minciuni pe care principalele partide încearcă să le împrăştie despre mine în spaţiul public. Se vede că le stric jocurile, blaturile...

acum 6 ani · comentarii (16)

Cât de actuală este balada populară Mioriţa şi cum îi adună pe români în jurul ei?! De Sfânta Maria Mare, în comuna băcăuană Caşin a avut loc un eveniment cultural, cu adânc impact spiritual. Meritul îi aparţine lui Constantin Tudose, autorul unei lucrări, care deja a făcut înconjorul ţării şi a unei părţi a lumii: „Porţile de lemn ale satului. Porţile sufletului“.

acum 7 ani · comentarii (6)

Zilele acestea, aleşii locali din Republica Moldova, votaţi de popor la alegerile din 14 şi 28 iunie, au fost investiţi în funcţie. Joi, 9 iulie,la Ialoveni şi Costeşti, localităţi apropiate Chişinăului, au fost numiţi în funcţii primarul şi preşedintele raionului şi au fost create noi alianţe, care ar putea fi semnul unui nou guvern stabil, cu un puternic nucleu proeuropean.

acum 7 ani · comentarii (1)

Corupţia lui Romeo Stavarache nu are leac. După 7 luni de arest, după ce a promis deschidere şi sinceritate, primarul ales al Bacăului a minţit din nou. De data asta, în faţa probelor care-l încriminează direct, cu subiect şi predicat, scoase în evidenţă în două anchete de presă apărute în ziarul Adevarul, în ultimile luni, când primarul era în cătuşe şi nu putea răspunde.

acum 7 ani · comentarii (1)

Declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis, făcute la CSM,  referitoare la exercitarea decentă a actului Justiţiei, fără lezarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie, par să fi intrat într-un con de umbră, după atacul terorist la redacţia Charlie Hebdo. Şi totuşi de ce a cerut Iohannis să fie luate măsuri, atunci când din dosarele aflate în curs de instrumentare apar informaţii în presă?

acum 8 ani · comentarii (6)

"Recuperarea, menţinerea, amenajarea şi punerea în valoare a spaţiilor verzi urbane reprezintă una dintre căile amenajării durabile a oraşelor. Aspectele cantitative şi calitative ale verdelui urban sunt considerate elemente cheie, prin beneficiile sociale şi ecologice care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşe" (Baycan-Levent, 2002)

acum 8 ani · comentarii (2)

După jumătate de secol de întuneric, în care li s-a şters adevărata identitate, moldovenii au cerut în august 1989 revenirea la grafia latină iar în declaraţia de Independenţă au menţionat limba română ca limbă de stat. Impulsul revoluţionar al Marii Adunări Naţionale a pornit o nouă eră pentru întreaga populaţie dintre Prut şi Nistru. Moldovenii au început un drum lung al revenirii acasă, al reconstituirii istoriei şi conştiinţei de neam.

acum 8 ani · comentarii (1)

Ziua de 9 Mai rămâne pentru majoritatea moldovenilor o zi de sărbătoare, în care propaganda, simbolurile comunismului şi ale Rusiei sunt încă la ele acasă, o zi liberă pentru oamenii muncii, încărcată de melancolie şi nostalgie după Uniunea Sovietică. Totodată, tinerii etnici moldoveni şi români, cunoscători ai „noii istorii“, predată după 1991, reprezintă singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

acum 8 ani · comentarii (0)
Modifică Setările