Un şef de secţie de la Căile Ferate din Moldova, reţinut de CNA pentru tentativă frauduloasă de însuşire a unui imobil

Un şef de secţie de la Căile Ferate din Moldova, reţinut de CNA pentru tentativă frauduloasă de însuşire a unui imobil

Şeful Secţiei administrare construcţii locative, filiala Întreprinderii de Stat „Căile Ferate din Moldova”, a fost reţinut marţi, 28 martie, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de delapidare a averii străine şi fals în acte publice. Potrivit unui comunicat de presă al CNA, funcţionarul ar fi încercat să intre în posesia unui apartament în valoare de 300.000 de lei, ce aparţinea întreprinderii, prin falsificarea unor acte.

Prohibiţie la pescuit

Prohibiţie la pescuit

Ministerul Mediului interzice în perioada 25 martie-9 iunie pescuitul sportiv şi cel amator din obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova. Potrivit unui ordin al ministrului Valeriu Munteanu, semnat la 24 martie, prohibiţia la pescuit se anunţă pentru dobândirea moluştelor, crustaceelor şi altor organisme acvatice, transmite IPN.

A fost creată o comisie parlamentară specială cu privire la cazurile de suicid

A fost creată o comisie parlamentară specială cu privire la cazurile de suicid

Parlamentul a decis, la propunerea fracţiunii Partidului Socialiştilor, crearea unei comisii speciale pentru elaborarea şi aprobarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului. Comisia are în sarcină să evalueze situaţia în ansamblu privind suicidul, dar şi să analizeze factorii care determină copiii şi tinerii la comportament suicidal, transmite IPN.

O schemă de spălare de bani prin Moldova, contracarată de ofiţerii SIS şi de procurori. Sumele ajungeau până la un milion de dolari VIDEO

O schemă de spălare de bani prin Moldova, contracarată de ofiţerii SIS şi de procurori. Sumele ajungeau până la un milion de dolari VIDEO

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în comun cu procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au deconspirat şi destructurat o schemă pusă la cale de o grupare criminală internaţională de spălare, lichefiere şi contrabandă a mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari. Sumele variau de la 500.000 până la 1 milion de dolari lunar.

Profesorii au pichetat sediul Parlamentului şi solicită salarii mai mari VIDEO

Profesorii au pichetat sediul Parlamentului şi solicită salarii mai mari VIDEO

Profesorii au reluat protestele împotriva guvernării, cerând salarii mai mari. Câteva sute de cadre didactice au pichetat la 23 martie sediul Parlamentului şi au adus acuzaţii autorităţilor că tergiversează procesul de majorare a salariilor pentru angajaţii din ramura educaţiei. Pedagogii au scandat lozinci împotriva guvernării, deplângând salariile mizere pe care le ridică., transmite IPN.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 11 luni · comentarii (30)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 5 luni · comentarii (0)

Cine e Maia Sandu? Eu am întîlnit-o o singură dată. În schimb am întîlnit zeci de tineri moldoveni, în vestul Europei, unde trăiesc, şi toţi mi-au vorbit despre ea. E alegerea copiilor voştri. Dacă aveţi altă alegere decît ei, sau cei mai buni dintre ei, îi încuiaţi pe afară şi n-o să-i mai vedeţi.

acum 5 luni · comentarii (2)

Ultimele evoluţii politice de la Chişinău nu sunt îmbucurătoare. Parcursul european al Republicii Moldova stagnează, iar România se rezumă la ajutoare sporadice şi fonduri economice de urgenţă. Soluţia unei instituţii, precum cea menţionată recent în dezbaterea publică, precum cea de Înalt Reprezentant pentru Moldova, nu pare nici ea o soluţie eficientă pentru Chişinău.

acum 10 luni · comentarii (6)

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, este o figură senină, plăcută printre politicienii de la Chişinău, însă rezultatele sale sunt modeste şi mai degrabă simbolice. Prima oară când l-am cunoscut la o conferinţă la Chişinău, Tapiola îşi mărturisea tristeţea faţă de politicienii moldoveni în faţa jurnaliştilor.

acum 11 luni · comentarii (2)

Conflictul din Nagorno-Karabah se deosebeşte de celelalte „puncte fierbinţi“ în stare latentă din spaţiul ex-sovietic prin câteva trăsături de bază, care trebuie luate în calcul atunci când se încearcă formularea de concluzii cu privire la evoluţia potenţială a ostilităţilor şi identificarea unei soluţii definitive şi permanente.

acum 12 luni · comentarii (19)

Liderii de la Kremlin au devenit extrem de îngrijoraţi de turnura pe care o luau evenimentele în spaţiul RSSM, astfel încât, la sfârşitul lunii martie 1989, a sosit la Chişinău o Comisie a CC al PCUS condusă de către Ivan Feklistov cu misiunea de-a examina situaţia politică locală şi acordarea ajutorului necesar CC al PCM.

acum 1 an · comentarii (10)
Postari Recente