Pavel Filip: Amenzile pentru traficul ilicit de pasageri trebuie să fie mai dure 1

Combaterea transportului ilicit de pasageri şi de mărfuri a fost discutată în seara zilei de marţi, 25 aprilie, la Guvern. Prim-ministrul, Pavel Filip a declarat că transportatorii de pasageri trebuie să activeze în baza autorizaţiei/licenţei şi să plătească impozitele la stat. Amenzile în acest sens trebuie să fie dure, iar regulile şi legea trebuie respectate.

Pavel Filip: Amenzile pentru traficul ilicit de pasageri trebuie să fie mai dure Vezi comentarii 1

Veteranii şi pensionarii MAI vor protesta în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Veteranii şi pensionarii MAI vor protesta în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Veteranii şi pensionarii Batalionului de poliţie cu destinaţie specială al MAI vor protesta vineri, 28 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a cere întoarcerea înlesnirilor de care au beneficiat, dar şi majorarea pensiilor şi a îndemnizaţiilor. Protestatarii vor solicita să fie primiţi în audienţă la premierul Pavel Filip, pentru a-l informa că sunt contra votului uninominal, propus de PDM, cât şi cel mixt, propus de Igor Dodon.

Chirtoacă, despre percheziţiile de la Primărie în dosarul parcărilor cu plată: Se caută probleme printre crengile căzute şi nu în urma miliardului furat VIDEO

Chirtoacă, despre percheziţiile de la Primărie în dosarul parcărilor cu plată: Se caută probleme printre crengile căzute şi nu în urma miliardului furat VIDEO

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a comentat percheziţiile CNA şi ale procurorilor anticorupţie ce au avut loc marţi, 25 aprilie, atât în incinta Primăriei Capitalei, cât şi la domiciliile viceprimarului Nistor Grozavu şi şefului Direcţiei transport, Igor Gamreţchi. Edilul s-a arătat surprins că descinderile au loc „în timpul calamităţii naturale”, fapt ce i-ar demotiva pe funcţionari să continue lichidarea consecinţelor ninsorii.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 12 luni · comentarii (30)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 6 luni · comentarii (0)

Cine e Maia Sandu? Eu am întîlnit-o o singură dată. În schimb am întîlnit zeci de tineri moldoveni, în vestul Europei, unde trăiesc, şi toţi mi-au vorbit despre ea. E alegerea copiilor voştri. Dacă aveţi altă alegere decît ei, sau cei mai buni dintre ei, îi încuiaţi pe afară şi n-o să-i mai vedeţi.

acum 6 luni · comentarii (2)

Ultimele evoluţii politice de la Chişinău nu sunt îmbucurătoare. Parcursul european al Republicii Moldova stagnează, iar România se rezumă la ajutoare sporadice şi fonduri economice de urgenţă. Soluţia unei instituţii, precum cea menţionată recent în dezbaterea publică, precum cea de Înalt Reprezentant pentru Moldova, nu pare nici ea o soluţie eficientă pentru Chişinău.

acum 11 luni · comentarii (6)

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, este o figură senină, plăcută printre politicienii de la Chişinău, însă rezultatele sale sunt modeste şi mai degrabă simbolice. Prima oară când l-am cunoscut la o conferinţă la Chişinău, Tapiola îşi mărturisea tristeţea faţă de politicienii moldoveni în faţa jurnaliştilor.

acum 1 an · comentarii (2)

Conflictul din Nagorno-Karabah se deosebeşte de celelalte „puncte fierbinţi“ în stare latentă din spaţiul ex-sovietic prin câteva trăsături de bază, care trebuie luate în calcul atunci când se încearcă formularea de concluzii cu privire la evoluţia potenţială a ostilităţilor şi identificarea unei soluţii definitive şi permanente.

acum 1 an · comentarii (19)
Postari Recente