În Chişinău, apometrele vor înlocuite cu altele de tip nou

În Chişinău, apometrele vor înlocuite cu altele de tip nou

Municipalitatea îşi propune să înlocuiască actualele contoare de apă din locuinţele capitalei cu un tip nou – apometre radio, cu o precizie ridicată şi citire de la distanţă, prin tehnologia wirelless. Pentru anul curent se planifică montarea a astfel de contoare în o sută de blocuri, în care se înregistrează diferenţe mari între consumul calculat de contorul comun şi cel raportat de locatari în baza apometrelor individuale, transmite IPN.

Andrian Candu: În relaţia cu Găgăuzia, 2016 a fost anul de stabilire a comunicării

Andrian Candu: În relaţia
cu Găgăuzia, 2016 a fost anul de stabilire a comunicării

Grupul de lucru al Parlamentului cu Adunarea Populară a UTA Găgăuzia îşi va relua activitatea imediat după desemnarea de către Comrat a unor noi membri în componenţa grupului. Priorităţile în relaţia cu UTA Găgăuzia au fost discutate în cadrul unei întrevederi a preşedintelui Parlamentului Andrian Candu cu echipa de experţi ai organizaţiei „Crisis Management Initiative” (CMI), transmite IPN.

VIDEO Tradiţia e pentru toţi! Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a scăldat în apa rece a unui lac, de Bobotează

VIDEO Tradiţia e pentru toţi! Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a scăldat în apa rece a unui lac, de Bobotează

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a ţinut de promisiune: nu a renunţat la scăldatul în apa rece a unui lac, de Bobotează, nici de această dată. ˜„Boboteaza e o sărbătoare nu doar a sufletului, ci şi a trupului, pentru că întru credinţă trebuie să fim căliţi şi duhovniceşte, şi fizic“, a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Implementarea reformelor în Moldova va fi coordonată de un centru special

Implementarea reformelor în Moldova va fi coordonată de un centru special

Guvernul de la Chişinău a instituit, printr-o decizie a sa, miercuri, 18 ianuarie, Centrul de Implementare a Reformelor. Misiunea acestuia va fi coordonarea reformelor la nivel guvernamental, evaluarea gradului de implementare a acestora de către autorităţile publice şi structurile organizaţionale. Cooperarea cu instituţiile internaţionale în vederea transpunerii în fapt a celor mai bune practici, precum şi atragerea asistenţei externe.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 8 luni · comentarii (30)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 3 luni · comentarii (0)

Cine e Maia Sandu? Eu am întîlnit-o o singură dată. În schimb am întîlnit zeci de tineri moldoveni, în vestul Europei, unde trăiesc, şi toţi mi-au vorbit despre ea. E alegerea copiilor voştri. Dacă aveţi altă alegere decît ei, sau cei mai buni dintre ei, îi încuiaţi pe afară şi n-o să-i mai vedeţi.

acum 3 luni · comentarii (2)

Ultimele evoluţii politice de la Chişinău nu sunt îmbucurătoare. Parcursul european al Republicii Moldova stagnează, iar România se rezumă la ajutoare sporadice şi fonduri economice de urgenţă. Soluţia unei instituţii, precum cea menţionată recent în dezbaterea publică, precum cea de Înalt Reprezentant pentru Moldova, nu pare nici ea o soluţie eficientă pentru Chişinău.

acum 8 luni · comentarii (6)

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, este o figură senină, plăcută printre politicienii de la Chişinău, însă rezultatele sale sunt modeste şi mai degrabă simbolice. Prima oară când l-am cunoscut la o conferinţă la Chişinău, Tapiola îşi mărturisea tristeţea faţă de politicienii moldoveni în faţa jurnaliştilor.

acum 9 luni · comentarii (2)

Conflictul din Nagorno-Karabah se deosebeşte de celelalte „puncte fierbinţi“ în stare latentă din spaţiul ex-sovietic prin câteva trăsături de bază, care trebuie luate în calcul atunci când se încearcă formularea de concluzii cu privire la evoluţia potenţială a ostilităţilor şi identificarea unei soluţii definitive şi permanente.

acum 10 luni · comentarii (19)

Liderii de la Kremlin au devenit extrem de îngrijoraţi de turnura pe care o luau evenimentele în spaţiul RSSM, astfel încât, la sfârşitul lunii martie 1989, a sosit la Chişinău o Comisie a CC al PCUS condusă de către Ivan Feklistov cu misiunea de-a examina situaţia politică locală şi acordarea ajutorului necesar CC al PCM.

acum 10 luni · comentarii (10)
Postari Recente