În Moldova va fi creat Consiliul teritorial antiterorist

În Moldova va fi creat Consiliul teritorial antiterorist

În Republica Moldova va fi creat Consiliul teritorial antiterorist, organ local de gestionare a crizelor teroriste. Din componenţa noii structuri vor face parte conducători ai consiliilor raionale, reprezentanţi teritoriali ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai Inspectoratului General al Poliţiei şi al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale

Legea cu privire la prevenirea şi combaterea terorismului, aprobată de Parlament

Legea cu privire la prevenirea şi combaterea terorismului, aprobată de Parlament

Documentul conţine 11 capitole şi determină cadrul juridic şi organizatoric al activităţii de prevenire şi combatere a terorismului în Republica Moldova, modul de coordonare a activităţii subdiviziunilor specializate în prevenirea şi combaterea terorismului, a acţiunilor întreprinse de autorităţile publice centrale şi locale, de asociaţiile şi organizaţiile obşteşti, de persoanele cu funcţii de răspundere.

ANSA a depistat mai multe încălcări la magazinul unde a fost agresată jurnalista ziarului Jurnal de Chişinău

ANSA a depistat mai multe încălcări la magazinul unde a fost agresată jurnalista ziarului Jurnal de Chişinău

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) s-a autosesizat în cazul de constatare a produsului cu termenul de valabilitate expirat, pus în comercializare în magazinul de pe strada Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al Capitalei. După ce jurnalista ziarului Jurnal de Chişinău Nadejda Roşcovanu a decoperit acel produs expirat, ea a fost agresată de proprietarul şi vânzătoarea gheretei respective.

Expert-Grup: Nivelul de executare a recomandărilor Curţii de Conturi rămâne scăzut

Expert-Grup: Nivelul de executare a recomandărilor Curţii de Conturi rămâne scăzut

Nivelul de implementare a recomandărilor venite din partea Curţii de Conturi în adresa instituţiilor publice rămâne a fi extrem de scăzut. Printre cauzele care determină acest lucru se numără lipsa unui control parlamentar adecvat, responsabilitatea şi implicarea insuficientă a instituţiilor ierarhic superioare, lipsa şi calificarea joasă a personalului, dar şi autoritatea joasă a Curţii de Conturi.

Raport: Manipularea în presa de la Chişinău se menţine

Raport: Manipularea în presa de la Chişinău se menţine

Tendinţele de manipulare în presă se menţin prin prezentarea selectivă a faptelor sau distorsionarea mesajelor surselor, care este cea mai gravă lipsă de respect faţă de public, susţine Viorica Zaharia, care a monitorizat 11 instituţii media în perioada lunilor aprilie-mai la iniţiativa Centrului pentru Jurnalism Independent.

Garda de Onoare marchează 25 de ani de la fondare

Garda de Onoare marchează 25 de ani de la fondare

Garda de Onoare a Armatei Naţionale marchează joi, 22 iunie, 25 de ani de la fondare, transmite IPN. La ceremonia organizată pe platoul Ministerului Apărării cu ocazia aniversării, locotenentul major Vitalie Josan a spus că 22 iunie este o zi specială pentru feciorii patriei, care au avut şi au tărie de caracter să treacă prin soare şi ploaie, vânt şi ninsoare pentru a servi poporul Republicii Moldova.

Ambasada Poloniei a acordat distincţii la mai mulţi jurnalişti de la Chişinău

Ambasada Poloniei a acordat distincţii la mai mulţi jurnalişti de la Chişinău

Ambasada Poloniei în Republica Moldova a acordat distincţia „Emerit pentru cultura poloneză” mai multor jurnalişti şi oameni de artă de la Chişinău, care s-au evidenţiat în crearea, popularizarea şi protecţia culturii poloneze. Ambasadorul Poloniei la Chişinău, Artur Michalski, a declarat în cadrul evenimentului că prin aceste distincţii este dată o apreciere înaltă pentru meritele în promovarea culturii poloneze, transmite IPN.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 1 an · comentarii (30)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 8 luni · comentarii (0)

Cine e Maia Sandu? Eu am întîlnit-o o singură dată. În schimb am întîlnit zeci de tineri moldoveni, în vestul Europei, unde trăiesc, şi toţi mi-au vorbit despre ea. E alegerea copiilor voştri. Dacă aveţi altă alegere decît ei, sau cei mai buni dintre ei, îi încuiaţi pe afară şi n-o să-i mai vedeţi.

acum 8 luni · comentarii (2)

Ultimele evoluţii politice de la Chişinău nu sunt îmbucurătoare. Parcursul european al Republicii Moldova stagnează, iar România se rezumă la ajutoare sporadice şi fonduri economice de urgenţă. Soluţia unei instituţii, precum cea menţionată recent în dezbaterea publică, precum cea de Înalt Reprezentant pentru Moldova, nu pare nici ea o soluţie eficientă pentru Chişinău.

acum 1 an · comentarii (6)
Postari Recente