Vameşa care ar fi pretins bani de la două pasagere pe Aeroportul Internaţional Chişinău, suspendată din funcţie 0

Serviciului Vamal va efectua o anchetă internă în cazul angajatei postului vamal a Aeroportului Internaţional Chişinău suspectate de comiterea unor abuzuri în cadrul efectuării controlului pasagerilor cursei Chişinău – Tel Aviv. Pe parcursul anchetei interne, conducerea Serviciului Vamal a dispus suspendarea acesteia din funcţie. Dacă vina va fi demonstrată, femeia riscă să fie eliberată din serviciu.

Vameşa care ar fi pretins bani de la două pasagere pe Aeroportul Internaţional Chişinău, suspendată din funcţie Vezi comentarii 0

Curtea Constituţională îşi va anunţa joi decizia privind referendumul consultativ iniţiat de Igor Dodon

Curtea Constituţională îşi va anunţa joi decizia privind referendumul consultativ iniţiat de Igor Dodon

Curtea Constituţională a examinat în şedinţa de miercuri, 26 iulie, sesizarea PL cu privire la controlul constituţionalităţii decretului preşedintelui pentru desfăşurarea referendumului republican consultativ. În cadrul audierii părţilor, liberalii au insistat pe declararea neconstituţionalităţii decretului emis de şeful statului, menţionând că acesta se ocupă de politică şi nu de problemele cetăţenilor.

Majoritatea cântarelor din pieţele din Moldova sunt neconforme

Majoritatea cântarelor din pieţele din Moldova sunt neconforme

În pieţele din ţară multe dintre mijloacele de măsurare nu sunt verificate metrologic şi nu sunt introduse în registrul de stat. Directorul adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, Grigore Caţer, a declarat că în urma vizitelor efectuate recent în mai multe pieţe, inspectorii au constatat că din cele 902 mijloace de măsurare puse în utilizare doar 46% erau conforme, iar 54% erau neadecvate, ilegale sau neverificate metrologic.

Echipament militar din Federaţia Rusă, depistat la frontiera moldo-română

Echipament militar din Federaţia Rusă, depistat la frontiera moldo-română

Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să ajungă la elemente diversioniste ale căror zonă de operare cuprinde spaţiul european, în special regiunea Balcani.

Igor Gamreţchi riscă doi ani de închisoare

Igor Gamreţchi riscă doi ani de închisoare

Procurorii cer doi ani de închisoare şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de trei ani pentru Igor Gamreţchi, şef al Direcţiei transport din Chişinău, suspendat din funcţie. Procurorul care instrumentează dosarul, Dumitru Robu, a declarat că pronunţarea sentinţei ar putea avea loc pe 3 august, transmite IPN.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 1 an · comentarii (30)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 3 zile · comentarii (47)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 9 luni · comentarii (0)

Cine e Maia Sandu? Eu am întîlnit-o o singură dată. În schimb am întîlnit zeci de tineri moldoveni, în vestul Europei, unde trăiesc, şi toţi mi-au vorbit despre ea. E alegerea copiilor voştri. Dacă aveţi altă alegere decît ei, sau cei mai buni dintre ei, îi încuiaţi pe afară şi n-o să-i mai vedeţi.

acum 9 luni · comentarii (2)

Ultimele evoluţii politice de la Chişinău nu sunt îmbucurătoare. Parcursul european al Republicii Moldova stagnează, iar România se rezumă la ajutoare sporadice şi fonduri economice de urgenţă. Soluţia unei instituţii, precum cea menţionată recent în dezbaterea publică, precum cea de Înalt Reprezentant pentru Moldova, nu pare nici ea o soluţie eficientă pentru Chişinău.

acum 1 an · comentarii (6)
Postari Recente