Incendiul de la Institutul de Zoologie a provocat pagube uriaşe 0

Administraţia Institutului de Zoologie al AŞM susţine că incendiul de vineri, 20 aprilie, a provocat pagube enorme. Acoperişul a ars aproape în totalitate şi va trebui înlocuit, iar cheltuielile estimate în acest sens ar putea depăşi patru milioane de lei. Valoarea pagubelor va fi şi mai mare în condiţiile în care sălile de la etajul patru, dotate cu echipamente, au fost inundate.

Incendiul de la Institutul de Zoologie a provocat pagube uriaşe Vezi comentarii 0

Consilierul PDM care a accidentat mortal un copil, iar apoi a fugit de la locul faptei, nu va face închisoare

Consilierul PDM care a accidentat mortal un copil, iar apoi a fugit de la locul faptei, nu va face închisoare

Consilierul local din Corjeuţi Iurie Groza, membru PDM, care a accidentat mortal un copil pe un drum din satul Corjeuţi, iar apoi a fugit de la locul faptei, nu va face închisoare. Acesta a fost condamnat la trei ani si două luni de închisoare cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată recent de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni.

Percheziţii la FC Dacia Chişinău: Conducerea clubului ar fi oferit jucătorilor salarii „în plic” în sumă de 3 milioane de euro

Percheziţii la FC Dacia Chişinău: Conducerea clubului ar fi oferit jucătorilor salarii „în plic” în sumă de 3 milioane de euro

Procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale au descins în dimineaţa zilei de joi, 19 aprilie, la clubul de fotbal Dacia Chişinău. Mai mulţi foşti jucători, persoane din conducerea, dar şi din staff-ul tehnic al clubului sunt vizate într-o cauză penală de evaziune fiscală, care se ridică la 10 milioane de lei.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 29 zile · comentarii (44)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

luna trecuta · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 6 luni · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 8 luni · comentarii (56)

Manipularea orchestrată de către binomul Plahotniuc-Dodon la Chişinău continuă. Pe data de 20 iulie 2017 a fost votată legea care modifică, în pofida recomandărilor europene şi americane, sistemul de vot, iar în aceeaşi zi, ca să acopere subiectul legat de votul parlamentului, a fost votată de către Legislativ o declaraţie pompoasă privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Rrepublicii Moldova.

acum 9 luni · comentarii (11)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 9 luni · comentarii (47)
Postari Recente