Tiraspolul consideră că Chişinăul trebuie să organizeze un referendum cu privire la statutul regiunii din stânga Nistrului

Tiraspolul consideră că Chişinăul trebuie să organizeze un referendum cu privire la statutul regiunii din stânga Nistrului

Publicaţia rusă Izvestia scrie că, pentru prima dată după mulţi ani, în Transnistria se vorbeşte despre posibilitatea de a reveni la discuţii privind statutul politic al regiunii. Doar că impune o condiţie: voinţa Parlamentului de la Chişinău şi a poporului de pe malul drept al Nistrului, expusă în cadrul unui referendum cu privire la acest subiect.

Ministerul Sănătăţii, despre majorarea tarifelor la serviciile medicale: Este o măsură obligatorie pentru buna funcţionare a sistemului de sănătate

Ministerul Sănătăţii, despre majorarea tarifelor la serviciile medicale: Este o măsură obligatorie pentru buna funcţionare a sistemului de sănătate

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău vine cu precizări asupra subiectului ce vizează mărirea tarifelor la serviciile medicale. Asta după ce joi, 23 februarie, socialiştii au protestat în faţa instituţiei, solicitând demisia ministrului şi anunţând intenţia de înainta o moţiune de cenzură pe numele Ruxandei Glavan.

Chirtoacă a primit o cupă cu glod pentru starea în care se află Capitala. Ceban: Glodderul anului s-a indignat de premiu VIDEO

Chirtoacă a primit o cupă cu glod pentru starea în care se află Capitala. Ceban: Glodderul anului s-a indignat de premiu VIDEO

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a primit joi, 23 februarie, de la vechii săi „prieteni” socialişti, un premiu mai puţin obişnuit. Edilului i-a fost înmânată o cupă plină cu glod chiar în timpul şedinţei de lucru privind realizarea proiectului de eficienţă energetică şi izolarea clădirilor publice, şedinţă la care a fost prezent şi consultantul energetic al grupului de consultanţă „LDK”, Savvas Louizidis.

Un lector al Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, reţinut de procurori pentru acte de corupţie

Un lector al Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, reţinut de procurori pentru acte de corupţie

Ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI şi procurorii au efectuat miercuri, 22 februarie, percheziţii în biroul de serviciu şi la domiciliul unui lector al Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare”. În rezultat, acesta a fost reţinut. El este bănuit că estorca bani de la cei care voiau să obţină în mod facilitat permisul de conducere. Sumele variau între 350 şi 1.000 de euro.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 10 luni · comentarii (30)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 4 luni · comentarii (0)

Cine e Maia Sandu? Eu am întîlnit-o o singură dată. În schimb am întîlnit zeci de tineri moldoveni, în vestul Europei, unde trăiesc, şi toţi mi-au vorbit despre ea. E alegerea copiilor voştri. Dacă aveţi altă alegere decît ei, sau cei mai buni dintre ei, îi încuiaţi pe afară şi n-o să-i mai vedeţi.

acum 4 luni · comentarii (2)

Ultimele evoluţii politice de la Chişinău nu sunt îmbucurătoare. Parcursul european al Republicii Moldova stagnează, iar România se rezumă la ajutoare sporadice şi fonduri economice de urgenţă. Soluţia unei instituţii, precum cea menţionată recent în dezbaterea publică, precum cea de Înalt Reprezentant pentru Moldova, nu pare nici ea o soluţie eficientă pentru Chişinău.

acum 9 luni · comentarii (6)

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, este o figură senină, plăcută printre politicienii de la Chişinău, însă rezultatele sale sunt modeste şi mai degrabă simbolice. Prima oară când l-am cunoscut la o conferinţă la Chişinău, Tapiola îşi mărturisea tristeţea faţă de politicienii moldoveni în faţa jurnaliştilor.

acum 10 luni · comentarii (2)

Conflictul din Nagorno-Karabah se deosebeşte de celelalte „puncte fierbinţi“ în stare latentă din spaţiul ex-sovietic prin câteva trăsături de bază, care trebuie luate în calcul atunci când se încearcă formularea de concluzii cu privire la evoluţia potenţială a ostilităţilor şi identificarea unei soluţii definitive şi permanente.

acum 11 luni · comentarii (19)

Liderii de la Kremlin au devenit extrem de îngrijoraţi de turnura pe care o luau evenimentele în spaţiul RSSM, astfel încât, la sfârşitul lunii martie 1989, a sosit la Chişinău o Comisie a CC al PCUS condusă de către Ivan Feklistov cu misiunea de-a examina situaţia politică locală şi acordarea ajutorului necesar CC al PCM.

acum 11 luni · comentarii (10)
Postari Recente