Silvia Radu: Structura Primăriei Chişinău trebuie simplificată 0

Structura stufoasă a Primăriei Chişinău trebuie simplificată, pentru că există oameni care stau în structuri municipale şi nu îşi îndeplinesc obligaţiunile, se dublează funcţiile, sunt înregistrate entităţi separate care au contabili, jurişti, cheltuiesc mii de kilometri fără foi de parcurs, a spus primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

Silvia Radu: Structura Primăriei Chişinău trebuie simplificată Vezi comentarii 0

Primarul de Bucureşti, vizită oficială la Chişinău

Primarul de Bucureşti, vizită oficială la Chişinău

Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, va efectua o vizită oficială, în martie, la Chişinău. Vizita este programată pentru data de 6 martie. Anunţul a fost făcut de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21, transmite IPN.

Termenul de înregistrare a asociaţiilor obşteşti se reduce

Termenul de înregistrare a asociaţiilor obşteşti se reduce

Înregistrarea asociaţiilor obşteşti, a fundaţiilor, filialelor şi reprezentanţelor acestora, precum şi a partidelor politice, cultelor religioase şi altor subiecţi juridici nu se va mai face la Ministerul Justiţiei. Un proiect de lege privind transferul acestor competenţe către Agenţia Servicii Publice a fost votat joi, 15 februarie, de către Parlament, în prima lectură, transmite IPN.

Focuri de armă la Bender: O persoană a murit

Focuri de armă la Bender: O persoană a murit

Un bărbat de 65 de ani din Bender (Tighina) a pus pe jar forţele de ordine din stânga Nistrului în seara de marţi, 14 februarie, când individul a tras un foc de armă asupra unui cetăţean, după care s-a baricadat în subsolul unui bloc locativ de pe o stradă din Bender şi a opus rezistenţă poliţiştilor

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 4 luni · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 6 luni · comentarii (56)

Manipularea orchestrată de către binomul Plahotniuc-Dodon la Chişinău continuă. Pe data de 20 iulie 2017 a fost votată legea care modifică, în pofida recomandărilor europene şi americane, sistemul de vot, iar în aceeaşi zi, ca să acopere subiectul legat de votul parlamentului, a fost votată de către Legislativ o declaraţie pompoasă privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Rrepublicii Moldova.

acum 7 luni · comentarii (11)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 7 luni · comentarii (47)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente