Decizie incredibilă la Tribunalul Vaslui. Banda de hoţi care a terorizat Moldova şi Dobrogea, dând ultimul jaf la un magazin Altex, eliberată din arest

Decizie incredibilă la Tribunalul Vaslui. Banda de hoţi care a terorizat Moldova şi Dobrogea, dând ultimul jaf la un magazin Altex, eliberată din arest

Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea din arest a celor trei tineri din judeţul Constanţa, acuzaţi că au spart magazinul Altex din Vaslui, şi plasarea lor în arest la domiciliu. Doi dintre cei trei tineri fac parte dintr-o bandă de hoţi care, în ultimii ani, au teriorizat judeţele din Moldova şi Dobrogea, dând jaf după jaf de îndată ce scăpau de puşcărie.

Reacţia preotului din Vaslui acuzat că îşi bătea soţia după ce l-a prins iubindu-se cu o minoră: „Am avut multe tinere în jurul meu, le-am spus uneori că ţin la ele”

Reacţia preotului din Vaslui acuzat că îşi bătea soţia după ce l-a prins iubindu-se cu o minoră: „Am avut multe tinere în jurul meu, le-am spus uneori că ţin la ele”

Ovidiu Mihalache, preotul din judeţul Vaslui acuzat că şi-a agresat soţia şi a alungat-o de lângă cei doi copii, răspunde, într-o postare pe Facebook, acuzaţiilor aduse, negând că şi-ar fi lovit vreodată soţia sau că şi-ar fi influenţat copiii să nu o mai vadă pe mamă. Preotul susţine că de fapt el este cel care a fost agresat de soţie.

Nu mai sunt de multă vreme un admirator al fostului jurnalist Robert Turcescu. Mi-am luat adio de la el nu doar în octombrie 2014, cu atât mai puţin de abia în august 2015 ori decembrie acelaşi an. Atunci când am publicat pe adevărul.ro trei comentarii tăioase la adresa sa, a afirmaţiilor, a conduitei şi a derapajelor lui incalificabile de la etica de jurnalist. Ci cu mult mai devreme.

Ceea ce urmează e o poveste nu despre Opera Naţională neapărat, ci despre o anume stare de lucruri care a făcut posibil „scandalul“ de la ONB. Va fi plicticos şi lipsit de termeni atrăgători precum „xenofobi“, „pui de legionari“, „cumplitul paradox“ etc. Şi nici nu voi declara că „I love Vlad“.

acum 2 zile · comentarii (8)

Orice cititor al unui articol de ziar privind infecţiile intraspitaliceşti poate cădea un pic pe gânduri. Oare ce se întâmplă? Nu avem antibiotice? Nu ştim să întreţinem curăţenia? Sunt spitalele noastre atât de infectate încât nu se mai poate face nimic? Este o răfuială între doctori, îşi varsă unii frustrările lansând acuze fără noime sau ăştia chiar vor să ne omoare cu zile?

acum 2 zile · comentarii (23)

Momentul trecerii din stânga, în dreapta Milcovului de azi, a unor subunităţi americane a devoalat atât primitivismul unor pigmei politici, din stânga Prutului, cât şi perceperea romantică a prezenţei Unchiului Sam pe pământul românesc din dreapta Nistrului. Bomboana pe coliva aroganţei unor dâmboviţeni a fost reactivarea, după Sf.Paşti, a cădelniţei antiunioniste, în buna tradiţie a defetismului celor ce îşi fac din asta un titlu de glorie.

acum 2 zile · comentarii (15)

Pe 17 aprilie, Camera deputaţilor (513) din Brazilia vota demararea procedurii de destituire a preşedintei Dilma Rousseff, iar acum urmează ca Senatul (81 de membri) să voteze pe 11 mai. Dacă două treimi din senatori vor confirma votul deputaţilor, atunci preşedinta va fi suspendată timp de 180 de zile şi vice-preşedintele îi va lua locul, timp în care procesul de destituire va fi organizat.

acum 2 zile · comentarii (2)

Nu agreez deloc scenarita şi tocmai de aceea nu dau nici măcar doi bani pe scenariile şchiopătânde, unele infantile de-a dreptul, altele mai proaste chiar decât filmele americane de mâna a cincea despre şi cu ofiţeri KGB, urzite în jurul succesiunii faptelor ce au determinat plecarea din Guvern a d-lui Vlad Alexandrescu. Devenită, între timp, demitere în lege.

acum 2 zile · comentarii (9)

Mai bine de două mii şi jumătate de ani, în toate culturile şi civilizaţiile, „dezvoltarea personală” s-a făcut exclusiv prin mentorat, în paralel cu educaţia „formală”, sau în continuarea ei. Uneori căutat şi asumat, alteori prin întâmplare, mentorul a fost cel care îţi spunea ce nu ştiai şi îţi explica ce nu înţelegeai, chiar dacă erai tot timpul în bibliotecă.

acum 3 zile · comentarii (6)

Proaspătul ministru moldovean al Economiei, numit odată cu noul guvern de la Chişinău, la începutul anului 2016, Octavian Calmâc, a întreprins recent o primă vizită la Paris. Ministrul Calmâc a făcut din această vizită scurtă o adevărată ofensivă de şarm. Moldova vrea cucerirea Europei?

acum 3 zile · comentarii (11)

În perioada 25 aprilie-6 iunie, în România şi Republica Moldova se desfăşoară un exerciţiu militar numit ”Dragon Pioneer 2016", la care participă trupe ale României, Republicii Moldova şi Statelor Unite ale Americii. Componenta acestui exerciţiu care are loc în Republica Moldova presupune participarea a aproximativ 200 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al Forţelor Armate ale SUA.

acum 4 zile · comentarii (4)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 9 luni · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 9 luni · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 10 luni · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 10 luni · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 1 an · comentarii (10)
Postari Recente