Reacţia episcopului cu bolid de lux faţă de răzvrătirea enoriaşilor. PS Corneliu Bârlădeanu terfeleşte imaginea părintelui duhovnic, iubit de credincioşi

Reacţia episcopului cu bolid de lux faţă de răzvrătirea enoriaşilor. PS Corneliu Bârlădeanu terfeleşte imaginea părintelui duhovnic, iubit de credincioşi

PS Corneliu Bârlădeanu, episcopul Huşilor, a explicat printr-un comunicat de presă motivele pentru care a fost transferat preotul Sorin Chirvase, de la biserica "Sf. Spiridon" Bârlad. Este primul răspuns oficial al episcopului, după mai bine de şase luni de când enoriaşii cer să le fie adus înapoi părintele intrat în dizgraţia Episcopiei

Cum şi-a ruinat cariera o avocată din Vaslui, din dragoste pentru un interlop periculos

Cum şi-a
ruinat cariera o avocată din Vaslui, din dragoste pentru un interlop periculos

Procurorii DNA au dispus ieri trimiterea în judecată a avocatei Alina Scafaru din cadrul Baroului Vaslui, sub acuzatia de complicitate la dare de mită şi introducerea în penitenciar, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deţinuţi.

VIDEO Enoriaşi în pragul răscoalei. Credincioşii care l-au huiduit Episcopul de Huşi în uşa bolidului de lux ameninţă cu sechestrarea bisericii

VIDEO Enoriaşi în pragul răscoalei. Credincioşii care l-au huiduit Episcopul de Huşi în uşa bolidului de lux ameninţă cu sechestrarea bisericii

La o săptămână după ce câţiva enoriaşi s-au adunat în curtea Protopopiatului Bârlad şi l-au huiduit pe PS Corneliu Bârlădeanu, au organizat un protest în curtea bisericii "Sf. Spiridon" Bârlad. Credincioşii au decis să nu mai dea bani pentru Biserică şi traiul îndestulat al celor care nu fac cinste sutanei

Domnule preşedinte Iohannis, vă scriu din nou tot cu amărăciune, tot cu dezamăgire. Aş vrea să vă înţeleg, dacă tot v-am votat şi am crezut, cum au făcut-o mulţi la fel ca mine, că facem România bine. Aflu, domnule preşedinte, că aţi decorat un şpăgar nenorocit. Aşa le spunem noi doctorilor care ne lasă să trăim doar pentru un pumn de bani.

acum 6 ore · comentarii (31)

Când ajung în ţară, aud în jur prieteni, despre care aş spune că sunt clasa de mijloc a României, afirmînd că le trece prin cap să plece, să-şi găsească un alt rost afară. Mă încearcă de fiecare dată un sentiment de stupoare în faţa încăpăţânatei tentaţii de a pleca, tocmai pentru că vine din partea unor oameni „aşezaţi“.

UE şi preşedintele României sunt preocupaţi de libera competiţie, însă piaţa liberă, o dogmă de esenţă tare, nu face fotosinteză. Preocupările de bază ar trebui să fie comerţul transnaţional al resurselor de lemn, schimbarea utilizării terenurilor şi criminalii din mafia pădurilor, corupţi care utilizează brute şi gorile plătite să bată ong-işti ori jurnalişti, să radă ecosisteme de o valoare inestimabilă şi să contribuie la distrugerea planetei.

În primul rând, antibăsiştii şi băsiştii au găsit un nou prilej să se ia la bătaie în spaţiul virtual. Prima categorie consideră că a primit noi şi devastatoare argumente care să justifice convingerea că Băsescu este răul absolut al României. Ceilalţi sunt revoltaţi şi o acuză pe autoare de josnicie şi trădare în raport cu fostul preşedinte.

acum 2 zile · comentarii (38)

Statistic România este lider european la numărul de morţi pe şosele. Şi şosele tot nu avem, şoferi teribilişti cu permis “de Piteşti” avem. Statistic blocurile sunt realizate conform standardelor de calitate, să fim feriţi însă de un cutremur major. Statistic avem cea mai mare creştere economică. Statistic … stăm bine.

acum 2 zile · comentarii (28)

Există, în galeria numelor de referinţă din istoria unui teatru liric, câteva repere înscrise nu doar în albumul personalităţilor, ci mai ales în memoria şi sufletul spectatorilor, cei care, decenii la rând, i-au ascultat şi i-au aplaudat pe artişti în seri de neuitat, în spectacole devenite emblematice, adevărate repere în „grila” valorică de ieri şi de azi.

acum 2 zile · comentarii (0)

Este o opinie unanim împărtăşită, care ţine de „mentalul colectiv” - cum îi spun sociologii - că cel mai mare câştig al „evenimentelor” de la 1989 este înlăturarea dictaturii, deci a constrângerii, şi trecerea la democraţia liberă. Pentru liberalul Călin Popescu Tăriceanu, această libertate ar fi chiar o „libertate absolută”.

acum 2 zile · comentarii (8)

Recunosc faptul că am fost profund surprins de tema de moţiune anunţată de PNL la finalul săptămânii trecute. Şi asta nu pentru că nu aş considera votul prin corespondenţă ca fiind o temă de discuţie, ci pentru că este mai degrabă o temă legată de activitatea Parlamentului.

Toate gogoşile guvernului Ponta s-au dezumflat odată cu apariţia raportului Curţii de Conturi a României, care analizează gradul de îndatorare al ţării în ultimii 3 ani. Ne-am lămurit acum şi cum funcţionează guvernarea Ponta: pe împrumuturi masive, care nu se duc în investiţii şi infrastructură, ci în necesarul de finanţare a serviciilor publice, pe care incompetenţa guvernului nu le poate finanţa altfel.

acum 2 zile · comentarii (40)

Cam aşa s-ar putea caracteriza astăzi relaţia dintre Parteneriatul Estic şi Uniunea Europeană după reuniunea la nivel înalt de la Riga. Citind printre rândurile Declaraţiei finale, devine evident că UE s-a dezis de ţările din cadrul Parteneriatului, iniţiat în 2009  de Polonia şi Suedia, pentru a îmbunătăţi relaţiile între UE şi Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Republica Moldova.

acum 2 zile · comentarii (1)

Cea mai păcătoasă trăsătură a oamenilor de dreapta este vanitatea. Ea întunecă raţiunea, împinge emoţiile în faţă şi transformă oameni inteligenţi în animale emoţionale. Vanitatea a fost caria care a măcinat din interior atât fostele PNL şi PDL cât şi PNŢCDul, APRul, PMPul şi cam orice mişcare de dreapta din România. De multe ori a făcut şi diferenţa dintre disciplina stângii şi haosul dreptei.

acum 3 zile · comentarii (6)

Florin Zamfirescu, actor, profesor universitar şi fost rector: „După atîta murdărie aruncată parcă «la comandă» asupra coregrafului si profesorului Sergiu Anghel, îi răsfoiesc si eu postările de pe Facebook... Îmi exprim încă odată respectul, nu numai pentru un maestru intrat definitiv in istoria scenei şi şcolii româneşti, ci si pentru un cetăţean implicat dureros in destinul lumii în care trăim”.

acum 6 zile · comentarii (6)

E îngrămădeală mare la făcut topuri cu cel mai cel politician de după 1989. Ba topul preşedinţilor, ba al premierilor, uneori şi al personalităţilor. Lista e subţire şi instituţională pentru că o dată ce ai ocupat o funcţie, vrei nu vrei, faci parte din panteonul neamului. Adevărata listă, cu de toate, e cea pentru cel mai toxic politician din ultimii 25 de ani.

acum 5 ore · comentarii (80)

Dragă DNA, ştiu că nu îţi vezi capul de treabă. Nu vreau să te încarc mai mult. Dimpotrivă, vreau să te ajut, de asta fac acest denunţ legat de corupţia din sistemul de educaţie românesc. Am văzut că ai mai cules pe un profesor sau altul care ia mită de la studenţi sau elevi, că ai trimis în judecată oameni care păzesc sălile de bacalaureat sau pe cei prinşi cu fiţuici.

acum 9 ore · comentarii (0)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 4 luni · comentarii (10)
Postari Recente