Cum au revoluţionat vameşii de la Albiţa încasarea şpăgii şi jargonul pentru mită. Acum ţigările sunt „electrozi” sau „vin“

Cum au revoluţionat vameşii de la Albiţa încasarea şpăgii şi jargonul pentru mită. Acum ţigările sunt „electrozi” sau „vin“

Doi poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa şi patronul restaurantului din incinta vămii au fost arestaţi preventiv de către judecătorii Tribunalului Vaslui sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă. Anchetatorii au descoperit o metodă revoluţionară de încasare a şpăgii.

Văcarul alcoolic din Lăleşti, care îşi lega cei şase copii cu funia în podul casei pentru a nu fi auziţi de vecini, îşi va petrece următorii ani în puşcărie

Văcarul alcoolic din Lăleşti, care îşi lega cei şase copii cu funia în podul casei pentru a nu fi auziţi de vecini, îşi va petrece următorii ani în puşcărie

Magistraţii Judecătoriei Bârlad l-au condamnat pe Ionel Cucu (43 ani), din localitatea vasluiană Lăleşti, comuna Puieşti, la închisoare cu executare pentru pentru comiterea infracţiunilor de violenţă în familie, rele tratamente aplicate minorului, ameninţare şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 6 zile · comentarii (3)

Am văzut o estimare de 100.000 de euro de persoană, în medie, pentru costurile cercetărilor DNA în cazurile de corupţie, până când dosarul e gata să ajungă în instanţă. Înmulţit cu 100.000, cam cât arată altă estimare că ar fi numărul de cazuri care ar trebui să ajungă cu adevărat la DNA, din toată ţara, fac 10.000.000.000, adică zece miliarde de euro.

acum 6 zile · comentarii (3)

Se tot caută premizele care au dus la îngreunarea votului cetăţenilor din diaspora. Cea mai sigură şi simplă pistă este aceea a depistării schimbărilor intervenite între alegerile prezidenţiale din 2009 şi cele din 2014. Studierea deciziilor ce au dus la modificarea numărului secţiilor de votare de peste hotare i-ar identifica pe semnatarii acestora şi ar da un semnal clar românilor din străinătate, că vocea lor chiar se vrea a fi luată în seamă.

acum 7 zile · comentarii (2)

O constituţie stabileşte raporturile dintre stat şi cetăţeni, nu şi între state, a căror relaţii se reglementează prin tratate, acorduri, convenţii. Astfel, neutralitatea Republicii Moldova este una declarativă, fiind inserată unilateral în legea supremă, nu şi efectivă, sub forma unei clauze într-un act internaţional. De aici reiese că suntem neutri doar faţă de noi înşine.

acum 7 zile · comentarii (6)

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

acum 7 zile · comentarii (3)

Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

acum 8 zile · comentarii (6)

Cartea lui Alexander von Schönburg s-ar fi putut intitula, la fel de bine, „Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre Regi”, dar nu v-a trecut prin cap să întrebaţi - un fel de enciclopedie „ad usum delphini” despre monarhie, despre lumea regală (la propriu şi la figurat) pe cât de fascinantă, pe atât de puţin cunoscută şi de înţeleasă.

acum 6 zile · comentarii (1)

Cum e posibil ca nişte cetăţeni ai unor democraţii liberale să îşi tortureze semenii? Cum poate o societate „liberă” să accepte cruzimea şi sadismul împotriva altor oameni, cum pot fi utilizate tehnici barbare într-o autoproclamată lume „civilizată”? De ce este compatibilă libertatea cu brutalitatea? Răspunsul vine din însăşi esenţa capitalismului.

acum 9 zile · comentarii (32)

Să te plimbi cu metroul londonez, reprezintă o adevărată experienţă. De la locul de reşedinţă până la destinaţie, o experienţă în plus aşteaptă să fie absorbită şi desluşită. La Londra, multiculturalismul, tristeţea sau zâmbetul învăluite în zgomot sau linişte, în aglomeraţie sau pustietate reprezintă una dintre experienţele vieţii.

acum 10 zile · comentarii (104)

Se pare că, la Opera Naţională Bucureşti, tot ce înseamnă tradiţie trebuie... reconsiderat, dovadă elocventă fiind (şi) înlocuirea (înlăturarea) îndrăgitei operete Liliacul de Johann Strauss, aplaudată, de Anul Nou, şi la Viena şi la Paris şi la Londra şi la Timişoara şi, până de curând, la Bucureşti, într-o superbă producţie preluată de la Covent Garden,

acum 7 zile · comentarii (0)

Există câteva asemenea scenarii studiate acum de analiştii pe probleme de securitate globală şi previziune pe termen lung. Interesante deoarece nu pleacă doar de la presupuneri, ci integrează logicile inerente ale unor jocuri deja petrecute sau în curs de desfăşurare şi le plasează în ipoteza de lucru cea mai credibilă a momentului:

acum 8 zile · comentarii (51)
Postari Recente