Cadavrul unui bărbat descoperit în apropierea locului unde s-a prăbuşit un motodeltaplan în urmă cu patru luni

Cadavrul unui bărbat descoperit în apropierea locului unde s-a prăbuşit un motodeltaplan în urmă cu patru luni

Rămăşiţele osoase ale unui bărbat au fost descoperite în pădurea din judeţul Vaslui, unde în urma octombrie anul trecut, s-a prăbuşit un motodeltaplan. Atunci, anchetatorii au declarat că nu au descoperit urme de sânge sau alte indicii care să conducă la ipoteza că în urma prăbuşirii aparatului de zbor, abandonat în pădure, s-ar fi înregistrat victime.

E frică mare printre baronii neocomunişti din PSD. Firesc. E greu pentru nişte politruci să priceapă că nu mai pot controla chiar toată ţara. E greu să vadă că există o lume, pe Facebook, de exemplu, pe care n-o pot manevra în niciun fel. O lume care le-a dat peste cap, în ultimii ani, planurile de jefuit ţărişoara.

acum 2 zile · comentarii (123)

Am scris de multe ori despre jegul din trenurile României, despre infecţia şi molima de acolo. Despre compartimente în care, dacă s-ar lua probe, nu ar fi exclus să se descopere ciumă bubonică. Despre căile ferate atât de distruse încât trenul are mers de căruţă. Despre faptul că înăuntru este mereu prea frig sau prea cald. Azi aş vrea să mă refer şi la călătorii autohtoni care, uneori, îşi merită trenurile.

acum 2 zile · comentarii (25)

Se spune nu fără temei că un popor ce nu are istorie nu are nici trecut, nici viitor, fiind condamnat să repete greşelile strămoşilor, să înainteze prin lume în voia vântuluia fără a avea un ideal care să-l anime în vreun chip. O ţară ce nu-şi cunoaşte istoria, nu-şi cunoaşte nici rostul, fiind asemenea unui ospiciu de nebuni doar o adunare de minţi rătăcite.

acum 2 zile · comentarii (23)

Definiţiile date de dicţionarele explicative cuvântului „plagiat” ţin, fireşte, de uzul comun, nefiind decât în parte satisfăcătoare atunci când preocupările noastre depăşesc sfera lexicografiei. De aceea, în articolul de azi, vom cerceta înţelesurile acestui termen dintr-o triplă perspectivă: lingvistică, etică şi juridică.

acum 3 ore · comentarii (3)

În ultimele două zile, reacţiile din online faţă de legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup („legea defăimării) arată profesionalismul propagandei PNL în a distruge o lege utilă dar şi lipsa de informare a celor pentru care este mai comod să dea cu piatra decât să se informeze.

acum 2 zile · comentarii (2)

Cîteva notiţe. Propaganda împotriva sistemului de educaţie publică dusă cu atîta virulenţă în ultima perioadă, care nu e neapărat una construită programatic, are un efect pervers. Ea duce la distrugerea unui principiu fundamental: dreptul universal şi gratuit la educaţie. Cazul Liceului Vianu e ca o hîrtie de turnesol.

acum 2 zile · comentarii (20)

Am auzit persoane care au spus: „ce folos că îl mai arestează pe Vişinescu acum, la vârsta asta? Apoi, asta îi mai întoarce pe morţi?” Nu, nicio condamnare a unui criminal nu învie victima acestuia. Condamnarea este pentru buna funcţionare a societăţii, pentru ca oricine să conştientizeze faptul că nu poate încălca legea fără să i se întâmple nimic. Chiar dacă acest lucru i se întâmplă înainte de a muri.

acum 2 zile · comentarii (10)

De câţiva ani tot umblu prin ministere şi prin companii de stat, şi aud zilnic şi la tot pasul: cutare nu e azi la birou, are aga, sau are cea. Şi am văzut sute şi sute de age şi de ceauri, însă nu am văzut şi nici nu am auzit de vreuna care să se ţină sâmbăta, duminica sau după şase, şapte seara.

acum 2 ore · comentarii (0)

„Un dezacord politic major“, aşa a descris Christiane Taubira motivul îndepărtării ei din guvernul condus de Manuel Valls. Spre deosebire de alţi miniştri, care au plecat sau au fost demişi, după ce au protestat împotriva politicii de austeritate, care însemna, în mod concret, reducerea bugetului alocat ministerelor pe care le păstoreau, acum a fost vorba despre cu totul altceva.

acum 2 zile · comentarii (5)

De când scriu în mediul online şi am ieşit din turnul de fildeş al „Academiei” am fost etichetat în fel şi chip. De la filosemit vândut lui Soros la antisemit, de la marxist nostalgic după Ceauşescu la neoliberal. Injuriile şi atacurile la persoană nici nu le contabilizez. Cu toate acestea, consider că legislaţia privind „defăimarea socială” este excesivă.

acum 2 zile · comentarii (18)

Revine în discuţie, aşa cum s-a întâmplat mereu în momente de criză majoră, discuţia despre capacitatea de lovire/ripostă pe care o deţin marile armate ale lumii posesoare de armament nuclear. Discuţie pe nedrept uitată sau ignorată, cu o inconştienţă provocată şi întreţinută profesionist în cadrul unui uriaş război informaţional în miezul căruia trăim.

acum 6 zile · comentarii (47)

Lui Rareş Bogdan, un atât de mare expert în caragialeologie empirică încât a ajuns să devină el însuşi reîncarnarea mult mai caricaturală decât cea specifică originalului lui Rică Venturiano, reîncarnare combinată, ca să fie masa bogată, cu fantoma lui Corneliu Vadim Tudor, nu i-a trecut nici azi marea durere a vieţii lui.

acum 3 zile · comentarii (30)

În finalul unei declaraţii recente care critica organizarea unei expoziţii la Bucureşti despre deportarea, la sfârşitul Celui de Al Doilea Război Mondial, a saşilor în URSS, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova afirma că Rusia nu uită de partea cui au luptat Românii la Stalingrad.

acum 3 zile · comentarii (18)

În ultimele două zile, reacţiile din online faţă de legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup („legea defăimării) arată profesionalismul propagandei PNL în a distruge o lege utilă dar şi lipsa de informare a celor pentru care este mai comod să dea cu piatra decât să se informeze.

acum 2 zile · comentarii (2)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 6 luni · comentarii (113)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 7 luni · comentarii (218)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 7 luni · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 7 luni · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 1 an · comentarii (10)
Postari Recente