FOTO Zecistele Vasluiului la examenele naţionale, premiate la Inspectoratul Şcolar Judeţean

Elevele din judeţul Vaslui care au obţinut zece pe linie la examenele naţionale au fost premiate de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin intermediul inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. La Bacalaureat 2014, judeţul Vasluiu a ocupat locul 10 la nivel naţional în privinţa promovabilităţii şi locul 12 în ceea ce priveşte numărul elevilor cu 10 la acest examen.

Primarul comunei Dragomireşti şi şefa Serviciului Contabil din cadrul CJ Vaslui, acuzaţi de conflict de interese

Aurel Turcu, primarul comunei Dragomireşti acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul agent fiscal. Ecaterina Safir, şefa Serviciului Contabil din cadrul Consiliului Judeţean Vaslui este acuzată că a semnat două contracte de finaţare pentru societatea la care fiul ei este administrator şi asociat.

Directorii liberali, înlocuiţi din funcţii. Şefi noi la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul de Stat în construcţii din Vaslui

La cinci luni de la ruperea Alianţei USL, directorii serviciilor deconcentrate vasluiene aparţinând liberalilor au început să fie schimbaţi din funcţie. La Vaslui, doi directori susţinuţi de PSD au luat locul liberalilor de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Chirurgul cercetat de procurori pentru sex cu o minoră de 16 ani, naşte intrigi în CL Bârlad. Foştii colegi de partid solicită încetare mandatului de consilier local

Octavian Marcu, chirurgul bârlădean implicat în scandalul amoros cu minora dipărută în urmă cu un an şi jumătate, intră din nou în atenţia opiniei publice. Consilierii locali din partea PDL, partidul care l-a propulsat în politică, cer pentru a cincea oară încetarea mandatului de consilier local

16 ani de închisoare pentru afaceristul care vindea carne alterată vasluienilor

Controversatul afacerist vasluian Cezar Lăzurcă care a fost prins în timp ce incerca să plaseze pe piaţa o tonă de carne alterată a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la 16 ani de închisoare. Carnea de pui alterată era spălată cu apă rece şi oţet.  Pe lângă cei condamnaţi se află şi un fost director de bancă, dar şi un tehnician veterinar care il avertiza pe Lăzurcă atunci când urmau controale sanitar veterinare.

Bârladul, raiul traficanţilor de lemn de foc

La o săptămână după doi tineri din Vrancea au fost prinşi în Bârlad comercializând lemn de foc fără acte de provenienţă, a fost identificat alt cetăţean, din judeţul Bacău, care a adus spre vânzare peste 15.000 de mc lemn, fără acte de provenineţă

Suntem atât de înconjuraţi de probleme, conflicte, zone de iminentă explozie, încât există riscul de nu le mai putea ordona pe o scară a valorilor, fie ele şi negative. Răul devine comun, tragedia devine dramoletă pe scena unui teatru oarecare de provincie, problemele globale se judecă exclusiv prin acoperirea mediatică a unui eveniment care, cu cât este mai sângeros şi mai aproape de noi, va capta atenţia pentru o zi sau o săptămână.

acum 2 zile · comentarii (5)

Nu ştiu cum e la japonezi şi la asiatici, în general, însă dintre culturile cu care suntem în contact direct, extremele în materie de tutuire le găsim la francezi, respectiv la americani. Francezul îi spune lui mademoiselle „je vous aime” şi după ce a făcut sex de multe ori cu ea şi sunt aproape de marriage, americanul are doar pe „you”, pe care puţini s-ar gândi să-l traducă prin „dumneavoastră”.

acum 2 zile · comentarii (8)

Grava criză prin care trece sistemul naţional de educaţie se datorează, în afară de metoda eronată de predare-învăţare (reproducerea - despre care am scris pe blogul Adevărul.ro pe data de 28 iunie, http://adevarul.ro/educatie/scoala/educatia-nu-indoctrinare-1_53ae86e90d133766a8f775a0/index.html), şi faptului că s-a transferat confuzia (degringolada) valorică de la nivelul societăţii româneşti.

acum 4 zile · comentarii (2)

În amfiteatrul de la etajul doi, al Facultăţii de Litere, Ioan Alexandru ţinea seara, în 1977, un curs insolit. Poetul tocmai tradusese în versuri „Cântarea cântărilor”, apărută în acel an, şi era cufundat în sublimul erotism biblic. Tema de bază era Biblia, firească la un poet creştin, dar într-unul din comentarii, Ioan Alexandru s-a aplecat însă şi asupra celei mai filozoficeşte ziceri de ocară, prea românescul „du-te în p… mă-tii!”.

acum 4 zile · comentarii (54)

De câte ori trec prin Râmnicu Vâlcea, oraşul în care m-am născut pe 27 noiembrie 1939, evit strada unde mi-am petrecut copilăria: în locul casei demolate se ridică un bloc „oribil“. Când m-am născut eu, în toamna în care începea cel de-Al Doilea Război Mondial, Râmnicu Vâlcea n-avea mai mult de 25.000 de locuitori şi semăna cu multe alte oraşe româneşti, mai ales din Oltenia, Muntenia sau Moldova.

acum 4 zile · comentarii (11)

Grija edililor pentru traficul motorizat este îngrijorătoare atunci când se ignoră oamenii. În Bucureşti, calitatea trotuarelor este foarte proastă, acolo unde nu sunt ocupate de maşini. Infrastructura pentru biciclete este la pământ, cu toate ca sumele cheltuite depăşesc 10 milioane de euro. Iar transportul public, cu toate că deserveşte de 3 ori mai mulţi oameni decât transportul motorizat individual, nu este prioritizat.

acum 4 zile · comentarii (3)

Zi de zi, România apare tot mai clar, ca o ţară a nimănui. Agenda publică, adică ceea ce este cu adevărat necesar, urgent şi abordabil, este marcată de evoluţii contradictorii, păguboase. Se adânceşte decalajul între aglomerarea sfidărilor şi capacitatea efectivă de percepţie, interpretare şi asumare. Asumare legitimă, responsabilă şi eficientă. Vorbe mari?! Păi de ce i-am considera „mari”,  pe şefii României?! („Care este...”).

acum 5 zile · comentarii (4)

Capete machiate în măşti groase, albe sau gri, răsar din rampă. Replicile se întretaie: „Nu-mi place să aştept!” „Fă un efort de voinţă!” „Incredibil!”. În muzica de uvertură veselă, se insinuează, din când în când, un grohăit de rinoceri. Un personaj face o săritură în faţa cortinei. Un băiat străbate teatral-sprinţar rampa, în paşi de cabaret.

acum 4 zile · comentarii (0)

„Germania a câştigat Campionatul Mondial de Fotbal. Iar selecţionata naţională a Germaniei a meritat această victorie din plin! Dar atât! Mai mult nu este de văzut şi nici de interpretat în acest succes”, notează un cunoscut jurnalist german. Un Gigi-frână al euforiei germane post-Brazilia? Nicidecum!

acum 4 zile · comentarii (107)
Postari Recente