Ginerele „Regelui asfaltului” din judeţul Vaslui, trimis în judecată pentru omor. Este acuzat că a călcat intenţionat un om cu maşina, pe un câmp

Ginerele „Regelui asfaltului” din judeţul
Vaslui, trimis în judecată pentru omor. Este acuzat că a călcat intenţionat un
om cu maşina, pe un câmp

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Şelaru, ginerele omului de afaceri vasluian Emil Savin, zis Farmazon, cunoscut ca şi „regele asfaltului” din judeţ. Şelaru este acuzat că a omorât un cioban de 42 ani pe care l-a urmărit cu o maşină de teren prin lanurile de grâu, călcându-l intenţionat.

VIDEO Cum a ajuns un traseist politic să ţină hăţurile Bârladului. Povestea baronului roşu cu „liberalism prin vene”

VIDEO Cum a ajuns un traseist politic să ţină hăţurile Bârladului. Povestea baronului roşu cu „liberalism prin vene”

Ascensiunea  primarului de Bârlad, Constantin Constantinescu, de la un simplu angajat al Primăriei Bârlad, la primul om al oraşului şi cel mai influent om din zonă este demnă de filme americane. Nea’ Titi şi-a dorit cu orice chip să ajungă din fiu de muncitor primul om al oraşului. A reuşit să pună mâna pe trei mandate şi se pregăteşte pentru următorul

FOTO VIDEO Mărturii cutremurătoare în cazul mamei beţive din Vaslui care s-a prăbuşit  peste copii. Un raport ţinut la secret de Protecţia Copilului

FOTO VIDEO Mărturii cutremurătoare în cazul mamei beţive din Vaslui care s-a prăbuşit  peste copii. Un raport ţinut la secret de Protecţia Copilului

Cazul mamei din Vaslui care a scandalizat România, după ce femeia, în stare avansată de ebrietate, se prăbuşeşte peste unul dintre cei opt copii ai ei, scoate la iveală bolile unui sistem. După ce i-au dus într-un centru special, pentru a-i scăpa de teroarea din familie, tot Protecţia Copilului a decis să-i reintegreze pe minori în familia cu probleme.

Vreau-nu vreau, eşti partenerul meu. Nu pot să nu te iau în serios. Vei înţelege însă că n-ar fi rezonabil să crezi că trebuie (şi sunt în stare) să răspund prompt sutelor de comentarii cu care mă onorezi de-atîta vreme. Ar însemna să nu fac decît asta cît e ziulica de mare; or, fie că mă crezi sau nu, am (încă) şi (multe) alte treburi.

acum 4 zile · comentarii (313)

Acest noiembrie al anului 2014 ne aduce alegeri generale în ambele state româneşti. Scrutinurile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie vor fi încheiate la Chişinău pe 30 noiembrie. Dacă cineva îşi închipuie  că alegerile interne din cele două state nu au o miză (cea geo-politică) mai mare decât DNA-urile şi numirile politice în instituţiile de stat, se înşală amarnic.

acum 3 zile · comentarii (1)

Ultimele zile de campanie prezidenţială debutează cu fenomene paranormale. De pildă, un interviu al candidatului ACL Klaus Iohannis, acordat la Pro TV, dispare de pe site în mod misterios, cam ca navele din Triunghiul Bermudelor. La fel a dispărut şi invitaţia adresată Monicăi Macovei pentru următoarea emisiune. Cui îi e frică de Pro TV? (vezi foto).

acum 3 zile · comentarii (12)

Întâiul discurs - destinat cancelariilor de pe mapamond şi opiniei publice - al europeanului Jens Stoltenberg, în noua sa calitate, de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, a fost rostit, simbolic, sub auspiciile Fondului German Marshall al Statelor Unite. Departe de a fi o personalitate defensivă, concesivă, cu orice preţ, noul oficial al NATO a optat pentru un „duş rece“ aplicat celor care mai visează la un nou Pact Ribbentrop-Molotov.

acum 3 zile · comentarii (5)

Matematica! Cei atraşi de această regină a cunoaşterii umane au libertatea de observa şi imagina noi lumi. Natura doar încearcă să imite perfecţiunea sistemelor şi regulilor matematice… În acelaşi timp rareori se întâmplă ca Natura şi toate celelate ştiinţe care se ocupă cu misterele ei să nu aibă nevoie de o schelărie matematică.

acum 3 zile · comentarii (1)

Dintre toate ornamentele care împodobesc, gingaş, procesul electoral de pe la noi, am ales, astăzi, spre admirare, autobuzul electoral. Ca în poveştile noastre de patrimoniu, mândre că sunt româneşti, acest autobuz electoral are puteri magice, putând multiplica spectaculos voturile pentru cel care-l stăpâneşte.

Există subiecte politice care pentru mine nu pot fi negociate: avortul şi violenţa asupra femeilor. Fiecare îşi poate selecta preferinţe şi priorităţi politice, cele două menţionate anterior sunt ale mele. Votul meu depinde de cât de departe sau cât de aproape sunt candidaţii faţă de dreptul femeilor de a recurge la întrerupere de sarcină şi de reglementarea adecvată a violenţei asupra femeilor.

Ce preşedinte aş vrea eu, Vasile Ernu, ca simplu cetăţean? Grea întrebare. E mult mai uşor să spunem ce nu vrem decît ce vrem. După 25 de ani de veşnică tranziţie spre nicăieri, de distrugere continuă, de demantelare a statului social şi de fărîmiţare şi polarizare extremă cu toţii am obosit să votăm negativ. Iarăşi votăm răul cel mai mic?

Despre această nouă construcţie militar – politică care a apărut pe teritoriul Irakului şi Siriei s-a scris şi se scrie intens, deoarece multe din faptele care îi însoţesc apariţia şochează sufletele slabe sau naive, convinse că în secolul XXI umanitatea nu mai poate ajunge la nivelele de barbarie din perioada medievală.

Motivele pentru care mulţi dintre noi nu se duc la vot sunt multe şi, în cea mai mare parte, juste. Nu am să încerc să-i contrazic, pentru că nu pot nega evidenţa. Şi nu vreau să apelez, în pledoaria mea pentru vot, la cuvinte mari ca patriotism sau conştiinţă socială, pe care oricum le-au pervertit tocmai aceşti politicieni care ne întreţin scârba. Dar nici nu cred că e normal să asistăm pasiv-mioritic.

Sfârşitul de săptămână a adus, la Opera din Constanţa, debutul ediţiei XXXX a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, moment aniversar al celui mai „bătrân” festival de gen din ţară, onorat cum se cuvine şi prin diversitatea reperelor incluse în programul ce se derulează între 25 octombrie-23 noiembrie, dar şi prin premiera baletului Romeo şi Julieta de Prokofiev, prezentat chiar în deschidere.

acum 3 zile · comentarii (0)

Trăim într-o lume în care viaţa privată şi viaţa publică sunt în continuu în competiţie, fără vreo victorie completă care să stabilească cum stau lucrurile cu noi. Fiecare trebuie să decidă. Depinde de noi să căutăm să învăţăm despre situaţia noastră şi despre problemele cărora trebuie să le facem faţă. Competiţia dintre talentele care ne distrag şi ideile serioase despre vieţile noastre ca oameni şi cetăţeni noi o arbitrăm.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente