Povestea mămăligii. De unde îi vine numele şi cum se prepară cea mai gustoasă mămăligă. Cele mai importante proprietăţi nutritive ale mălaiului

Povestea mămăligii. De unde îi vine numele şi cum se prepară cea mai gustoasă mămăligă. Cele mai importante proprietăţi nutritive ale mălaiului

Mămăliga este considerată, alături de mici şi de sarmale, un preparat tradiţional românesc. De aici şi gluma că românii sunt neam de mămăligari, aşa cum italienii sunt supranumiţi macaronari. Dispreţuită pe nedrept, fiind considerată o mâncare ţărănească, mămăliga are un aport important de vitamine şi minerale.

Cei mai odioşi criminali din Vaslui: bârlădeanul care şi-a omorât fratele şi i-a compus un epitaf, vasluianul care şi-a ucis fetiţa, pentru a se răzbuna pe soţie

Cei mai odioşi criminali din Vaslui: bârlădeanul
care şi-a omorât fratele şi i-a compus un epitaf, vasluianul care şi-a ucis fetiţa,
pentru a se răzbuna pe soţie

De-a lungul timpului, în judeţul Vaslui s-au înregistrat zeci de crime care au îngrozit opinia publică. Majoritatea cazurilor care s-au înregistrat în ultimii ani, s-au produs spontan, pe fondul consumului de alcool, între rude, prieteni sau vecini. Au fost însă şi situaţii în care criminalii au ieşit din "tipare" prin sadismul de care au dat dovadă sau modul în care şi-au premeditat fapta.

Poliţistul de frontieră din Huşi care a spulberat un copil pe trotuar şi l-a abandonat în agonie, arestat preventiv

Poliţistul
de frontieră din Huşi care a spulberat un copil pe trotuar şi l-a abandonat în agonie, arestat preventiv

Alin Andrunache, poliţistul de frontieră din Huşi care duminică a accidentat un băiat de 13 ani, după ce a scăpat de sub control bolidul care îl conducea cu peste 130 km/oră a fost arestat pentru 30 de zile. Tânărul de 28 ani este acuzat de vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. Soţia sa, profesoară la Liceul „Dimitrie Cantemir”, a încercat iniţial să mintă poliţiştii spunând ea se afla la volan.

Primarul Bârladului, în faţa instanţei. În ce condiţii pot respinge magistraţii acordul de recunoaştere, prin care i s-a stabilit condamnarea

Primarul Bârladului, în faţa instanţei. În ce condiţii pot respinge magistraţii acordul de recunoaştere, prin care i s-a stabilit condamnarea

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au înaintat Judecătoriei Bârlad acordul de recunoaştere a primarului Titi Constantinescu, pe 21 aprilie edilul fiind aşteptat în faţa instanţei. Primarul Bârladului şi-a "negociat" pedeapsa cu procurorii primind un an de închisoare cu suspendare. Potrivit procedurii penale, judecătorii nu pot agrava pedeapsa, dar pot respinge acordul de recunoaştere dacă apreciază pedeapsa prea blândă.

Accident de tren la Vaslui: Şoferul unei autoutilitare de la Salubrizare a scăpat cu viaţă după ce a fost lovit în plin de un tren

Accident
de tren la Vaslui: Şoferul unei autoutilitare de la Salubrizare a scăpat cu viaţă după ce a fost
lovit în plin de un tren

Un maistru de la societatea de salubrizare din Vaslui a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce autoutilitarea pe care o conducea a fost lovită de un tren, noaptea trecută, la nivelul de cale ferată de la ieşirea din oraş, spre Bacău. Este al treilea accident grav petrecut în zonă, în ultimii doi ani şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce autoturismele în care se aflau au fost lovite de tren.

Un poliţist de frontieră este căutat pentru fugă de la locul accidentului. Copilul de 13 ani, mutilat de şofer: „Cred că e un vis urât”

Un poliţist de frontieră este căutat pentru fugă de la locul accidentului. Copilul de 13 ani, mutilat de şofer: „Cred că e un vis urât”

Autorul teribilului accident de circulaţie petrecut duminică după-amiaza, 22 februarie, pe o stradă din oraşul Huşi, este de negăsit. Poliţiştii fac demersuri pentru identificarea autorului, un poliţist de frontieră de 28 de ani. Soţia suspectului şi-a asumat vina pentru a-şi acoperi soţul. Copilul de 13 ani, spulberat pe trotuar, este în stare gravă

Pare ca sfârşitul umanului este aproape. Lumea s-a îndreptat greşit spre acea parte din bifurcaţie care o duce spre pieire. "Molecula morală" dă semne de oboseală, arată că este învinsă. Oamenii se îndepărtează de oameni. Oamenii nu mai sunt oameni. Creaţia / evoluţia îşi joacă limitele. Homo economicus a învins, dar totuşi, mai sunt şanse...

acum 6 zile · comentarii (3)

Printre evenimentele „palpitante„ care  umplu paginile ziarelor şi ecranele televizoarelor, legate de arestările corupţilor „la nivel înalt”, urmărite cu sufletul la gură de cetăţenii curioşi, indignaţi, satisfăcuţi sau revoltaţi (se găsesc şi din ăştia), s-a strecurat aproape „pe şest” o decizie cărora aproape nimeni nu i-a dat atenţie. E drept, nici nu i s-a făcut popularitate. De ce?

acum 8 zile · comentarii (14)

Gestul lui Iohannis este un semnal şi pentru Ponta, şi pentru Predoiu. Pentru Ponta înseamnă că Iohannis îi numără zilele, chiar dacă o face ardeleneşte. Pentru Predoiu înseamnă că, de va fi să ajungă prim-ministru, va fi un premier-tolerat. Este clar că dl. Iohannis preferă să lucreze cu colegi din partidul său, vechiul PNL.

acum 7 zile · comentarii (0)

Dacă propunerea lui Klaus Iohannis pentru conducerea SRI va fi validată de Parlament, drumul PNL spre preluarea guvernării se consolidează tot mai mult. Odată cu această consolidare vine şi o fereastră de oportunitate tot mai larg deschisă pentru mulţi sinecurişti şterşi, în principal din PSD dar şi din alte partide, care se vor ”lumina” brusc şi vor veni să sprijine ”voinţa populară” din 16 noiembrie alături de PNL.

acum 7 zile · comentarii (21)

Channel 4 difuzează un prim episod dintr-un serial cu români care îşi caută de muncă în Marea Britanie. Jignită la sentimentul naţional, comunitatea românească din insulă ia foc şi face miting „la costum“ în faţa televiziunii, iar ambasadorul nostru la Londra, dezamăgit de conţinutul filmului, îi trimite producătoarei o scrisoare. Aşadar, libertate de exprimare să fie, băi, europenilor, „Je suis Charlie“, dar până vă luaţi de români.

acum 7 zile · comentarii (169)

În timp ce marea se umple de sânge nevinovat, cerul primeşte în lăcaşurile sale tot mai mulţi martiri creştini. Criminalii Statului Islamic şi-au propus să ne reducă pe noi, creştinii din lumea întreagă, la tăcere, fără să ştie că odată cu fiecare cap căzut pe nisip,noi avem tot mai mulţi rugători celeşti. În rugăciunile mele, voi pronunţa cu lacrimi încă 21 de suflete...

acum 7 zile · comentarii (3)

Muncea, era mecanic, dar se afla pe locul 303 din 358 în lista de priorităţi a Primăriei Cluj-Napoca pentru acordarea de locuinţe. Putea să fie şi pe locul +∞ că tot atunci îi venea rândul fiindcă în dreptul său scria NEELIGIBIL. Clujenii i-au trimis apoi la groapa de gunoi de la Pata Rât. V-aţi fi aşteptat să trăiască toată viaţa acolo?

acum 7 zile · comentarii (109)

De la apariţia sa pe scena istoriei, Rusia i-a fascinat pe europeni. De la baronul Munchhausen, contemporan cu Petru I, ale cărui imaginare aventuri în Rusia ne-au inspirat râsul copilariei, la dramaticul destin al scriitorului englez George Orwell şi până astăzi, când excentricii Europei, în numar tot mai mare, se lasă sedusi de mirajul şi îndepartarea Moscovei.

acum 7 zile · comentarii (0)

Susţinătorii DNA au convingerea de nezdruncinat că anticorupţia va produce o curăţire a societăţii şi în special a clasei politice. Că acesta este un moment T0 în care, prin pedepsire, comportamente inacceptabile şi ilegale percepute ca normale prin generalizarea lor vor fi inhibate. Am spus-o şi o repet: doar represiunea prin DNA a anticorupţiei nu va avea efectele aşteptate.

acum 7 zile · comentarii (2)

Arad. Parcul Reconcilierii. Trei cetăţeni anonimi îşi bat joc de culorile naţionale ale României, vandalizând* monumentul celor 13 generali maghiari executaţi în 1849. Gestul şochează. El vine în contextul convingerii multora că aceşti generali au ucis zeci de mii de români. Într-un articol obiectiv, care nu-i  menajează nici pe maghiari, istoricul LADÓ Árpád-Gellért explică de ce resentimentele românilor faţă de cei 13 sunt nejustificate.

acum 8 zile · comentarii (161)

Ministerul Afacerilor Externe are datoria să reacţioneze ferm pentru oprirea documentarului anti-românesc difuzat de Channel 4 în Marea Britanie şi să solicite scuze oficiale. Channel 4 este un post de televiziune public, deţinut aşadar de Regatul Unit. Vă imaginaţi reacţia acestui stat dacă TVR ar difuza un documentar în care britanicii din România sunt acuzaţi în masă de alcoolism şi pedofilie din cauza unor cazuri izolate?

acum 7 zile · comentarii (6)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 26 zile · comentarii (10)