Cele mai ciudate leacuri băbeşti pe care nu ai avea curajul să le testezi: broasca pisată pentru stomac şi puiul de câine spintecat şi pus pe rană

Cele mai ciudate leacuri băbeşti pe care nu ai avea curajul să le testezi: broasca pisată pentru stomac şi puiul de câine spintecat şi pus pe rană

Leacurile băbeşti folosite în diferite zone ale ţării de sute de ani seamănă mai mult cu cele vrăjitoreşti. Boli care dădeau de cap ţăranului român cu secole în urmă, cum ar fi durerile de gât, incontinenţa urinară ori reumatismul, erau tratate cu hoituri de animale, licori cu ingrediente ciudate ori căţei fără ochi spintecaţi.

Bacalaureat 2015, română. Ce au scris unii elevi din Vaslui despre importanţa sportului:  ”Am povestit despre boşorogii care aleargă seara în jurul blocului” | bacalaureat 2015

Bacalaureat 2015, română. Ce au scris unii elevi din Vaslui despre importanţa sportului:  ”Am povestit despre boşorogii care aleargă seara în jurul blocului”

Considerate cele mai uşoare şi generoase subiecte date în ultimii ani la Bacalaureat, cerinţele la proba de Limba Română din acest an nu au fost pe placul tuturor candidaţilor. Unii fie nu le-au înţeles, fie le-au încurcat, fie au scris ”bazaconii” pentru că altceva nu ştiau.

Pentru că, de zece ani, România pare că trece printr-o situaţie de urgenţă la fiecare trei zile, i-am cerut Avocatului Poporului să atace ordonanţele de urgenţă ale Guvernului. Răspunsurile au fost tot atâtea pretexte, de la „nu facem politică” până la „sesizăm Curtea Constituţională când vrem noi, nu când vreţi voi”.

acum 4 zile · comentarii (8)

Istoria dovedeşte că prăbuşirea unuei naţiuni sau chiar a unei lumi întregi ţine uneori de deciziile unei persoane sau ale unui grup destul de restrâns. Nu este nevoie de mari tensiuni sociale, de revoluţii sau de mişcări dramatice în ecuaţiile de putere pentru a face pasul de la o viaţă normală la haos.

acum 4 zile · comentarii (57)

Un scriitor perseverent cu propria ambiţie, de a rămâne sesizabil cu volumele sale, pe rafturile unor biblioteci naţionale îşi tipăreşte fiecare nouă carte măcar în o sută de exemplare, dintre care primele zece le trimite la instituţii culturale de prim rang, iar restul le oferă la prieteni. Impact posibil? Circa patru sute de conaţionali vor răsfoi volumul în următoarele săptămâni, ulterior totul depinde de valoarea cărţii.

acum 4 zile · comentarii (18)

Analiza ADN-ul mandibulei unui om care a trăit acum 40.000 de ani pe teritoriul României de azi arată că oamenii preistorici s-au împerecheat cu Neanderthalieni, mai târziu decât se ştia. O parte din genele noastre actuale provin de la specia Neanderthaliană, care a dispărut acum 39.000 ani.

acum 11 zile · comentarii (14)

Într-o totală indiferenţă din partea statului român, a reprezentanţilor săi în Franţa, Emil Cioran a trecut prin cel de-al 20-lea an de când a murit. Îmi doresc să vă redau aici povestea unui eşec. Al meu. Mărturisesc că nu am reuşit să sensibilizez, aşa cum aş fi dorit, pentru Cioran, reprezentanţii imaginii României în străintate.

acum 12 zile · comentarii (18)

O reţea infracţională se construieşte cu greu. Cu greu se construieşte orice, chiar dacă este făcut la lumina zilei. Exemplul cel mai simplu şi evident sunt drumurile patriei noastre, că este vorba de şoselele pe care circulăm – unii cu picioarele, alţii cu bicicletele, alţii cu BMV-urile -, dar şi de căile pe care urmează să le parcurgă societatea românească în viitor, şi care pot fi rezonabile sau greşite, mai drepte sau mai ocolite.

acum 12 zile · comentarii (17)

VOLUNTARI Doi tineri bucureşteni s-au înrolat de câteva luni în gherilele care luptă în Irak şi Siria, contra Statului Islamic. „Adevărul” demarează azi o serie de reportaje de pe frontul din Orientul Mijlociu şi vă prezintă cine sunt luptătorii occidentali care îşi părăsesc viaţa confortabilă spre a se arunca în cel mai dur război din lume de la această oră.

acum 12 zile · comentarii (21)

De Ziua Istoricului, celebrată pe 18 iunie, pe pagina web a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) a apărut un Apel către alegătorii din municipiul Chişinău. În acel mesaj, locuitorii capitalei erau îndemnaţi să-l susţină pe liberalul Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor locale, în defavoarea socialistei Zinaida Greceanîi.

acum 12 zile · comentarii (4)

Întotdeauna când este vorba de a le lua dreptul românilor la limba lor, la denumirea lor, la ţara lor, este invocată ”istoria”. Aşa fac şi organizaţiile de ţigani, şi cele ale extremiştilor maghiari, dar şi comentatorii români care se pun în slujba lor din diferite motive, în principal pentru bani. Iată însă şi argumentele românilor din Diaspora în vederea adoptării legii Partidului România Unită de revenire la denumirea de ţigani pentru ”romi”.

acum 14 zile · comentarii (29)

Acum o lună, când încă nu era motivată decizia definitivă în dosarul Marianei Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa Curţii Supreme, evocam posibilitatea ca hotărârea de achitare să fie încă şi mai scandaloasă decât păreau atunci arestarea şi condamnarea în primă instanţă. Între timp a apărut şi motivarea achitării şi aceasta este, într-adevăr, scandaloasă.

acum 9 zile · comentarii (159)

Cum ar fi bine să fie demnitarii? Ca generalul Oprea? Ca „Iznogood“, personaj de desene animate franceze, care, după cum îl descrie Dan Alexe, nu vrea, în iritarea lui perenă, decât să fie "calif în locul califului“?Cum ar trebui, deci, să fie dregătorii? Ceva îmi spune că ar fi util să se străduiască serios să-l imite pe Cel ce ne-a creat după chipul şi asemănarea Lui.

acum 9 zile · comentarii (2)

Luând în calcul precedentul din anul 1997, atunci când cartea Istorie şi mit în conştiinţa românească a determinat nu doar adeziuni venite nu atât din partea profesioniştilor scrisului istoric cât mai cu seamă dinspre politologi şi politicieni, eseişti şi filologi, ci şi aprige contestări, unii se aşteptau ca şi eseul „Cum s-a românizat România”,

acum 10 zile · comentarii (8)

Premierul s-a pus în ghips, avem prim ministru general şi cu o strategie naţională cu atâtea pagini; simt că suntem cu toţii, nu doar serviciile, la adăpost de toate cele. De asta o să vă întreţin azi cu altceva, cu o problemă mai de durată decât astea. Anume, motoraşul capitalismului autohton care merge la liberali din 1990 încoace şi care face inutile toate victoriile noastre electorale.

acum 10 zile · comentarii (0)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 5 luni · comentarii (10)
Postari Recente