Motivare aberantă a judecătorilor din Vaslui: o femeie şi copila sa, obligate să trăiască cu 15 lei pe lună, instanţa invocând că ospătarii primesc şi bacşişuri

Motivare aberantă a judecătorilor din Vaslui: o femeie şi copila sa, obligate să trăiască cu 15 lei pe lună, instanţa invocând că ospătarii primesc şi bacşişuri

O femeie din Vaslui, unic întreţinător de familie, trebuie să supravieţuiescă, alături de fetiţa ei, cu 15 lei pe lună, după ce Judecătoria Vaslui a refuzat să îi acorde un ajutor public judiciar, hotărând ca femeia să să achite un sfert din veniturile lunare pe taxa judiciară stabilită la un dosar de succesiune.

Întoarcerea la posturi a şpăgarilor din vămi. Cum ne controlează la Albiţa aceiaşi lucrători care au luat saci de bani cu lumina stinsă

Întoarcerea la posturi a şpăgarilor din vămi. Cum ne controlează la Albiţa aceiaşi lucrători care au luat saci de bani cu lumina stinsă

Cel mai mare punct de frontieră din estul României, Vama Albiţa, s-a aflat în centrul a două mari scandaluri de corupţie, soldate cu zeci de arestări în rândul poliţiştilor de frontieră şi al vameşilor. Toţi cei acuzaţi de corupţie au fost eliberaţi rând pe rând din arest şi, ulterior, şi-au reluat activitatea în punctul de frontieră. Dosarele lor aşteaptă şi în prezent soluţia instanţelor de fond.

Proxenetul care racola eleve în poarta liceelor din Vaslui pentru a participa la orgii sexuale, condamnat

Proxenetul care racola
eleve în poarta liceelor din Vaslui pentru a participa la orgii sexuale,
condamnat

Judecătorii Tribunalului Vaslui au condamnat la opt ani şi opt luni de închisoare un bărbat de 46 de ani din Vaslui care a racolat mai multe eleve de liceu pentru a participa la orgii sexuale. Violent cu fetele care refuzau să-şi vândă trupul, bărbatul a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate, pornografie infantilă şi trafic de minori.

Una peste alta, primul interviu televizat al lui Dacian Cioloş din postura de prim-ministru ne face să credem că metafora cea mai potrivită este cea legată de pisica lui Schrödinger. Dacian Cioloş este în acelaşi timp şi mulţumit şi nemulţumit să fie un Premier-plombă, doar pentru un an, are şi nu are în acelaşi timp o viziune politică asupra administraţiei, are şi nu are un plan politic pentru după alegerile din 2016.

acum 6 zile · comentarii (6)

Din câte ştiu eu, România are cea mai mare rată de eşec la angajare din UE, adică de abandon sau de separare în primele 3 luni de la preluarea unui job într-o nouă companie. E şi normal să fie astfel, de vreme ce România are cel mai redus indice de încredere generalizată dintre toate ţările europene în care s-au făcut aceste studii.

acum 6 zile · comentarii (11)

Rectificările bugetare adoptate vineri de Parlamentul Republicii Moldova în lectură finală, după ce fuseseră supuse votului şi în octombrie, prevăd venituri mai mici cu peste 1 miliard de lei moldoveneşti (aproximativ 50 de milioane de euro), şi reducerea cheltuielilor cu peste 1,6 miliarde de lei (în jur de 80 de milioane de euro).

acum 6 zile · comentarii (14)

Societatea românească se află astăzi într-un punct de minim, adusă şi menţinută aici într-un mod pervers de generaţii întregi de guvernanţi şi politicieni ai ultimului secol. Încă din perioada interbelică discursul public a început să se despartă de logica naturală trecând prin distopicul comunismului şi ajungând, confiscat, în buzunarul adânc al sălbaticului post-decembrist.

acum 5 zile · comentarii (9)

Guvernul britanic a publicat ieri 23 noiembrie mult-aşteptata evaluare a capacităţilor şi strategiei de apărare a ţării (Strategic Defence and Security Review, care de data asta include în acelaşi document şi strategia naţională de securitate). Romania nu dispune de un astfel de proces, aşa că o privire asupra SDSR poate fi instructivă.

acum 6 zile · comentarii (5)

Avem o capacitate uriaşă de a ne autoamăgi şi de a-i minţi pe alţii. De unde o veni – nu ştiu. Doar că funcţionează. Uite, numai, bunăoară, noul guvern. Purtătorii de celule cenuşii puteau înţelege din start ce s-a întâmplat. Dragnea a simţit presiunea străzii, clocotul mulţimii şi a mizat pe ţapul ispăşitor. De fapt, pe doi: Ponta şi Oprea.

acum 5 zile · comentarii (19)

Pentru a neforma o imagine completă a ceea ce întelege Federaţia Rusă prin „soft power”, care sunt instrumentele sale şi modul în care aceasta urmăreşte să le aplice. Mai mult decât atât, trebuie înţeleasă aplicarea practică şi analizat modul în care au fost abordate aceste politici în termeni clari.

acum 5 zile · comentarii (8)

Shakespeare School a lansat, alături de editura Aramis, cartea „Învaţă engleza cu Ziggy & Zaggy - Adventures in Storyland”. Al doilea volum al aventurilor celebrelor personaje Ziggy şi Zaggy se adresează copiilor între 6 şi 11 ani şi îşi propune să le stimuleze, prin dialog, joc şi cântec, abilitatea naturală de a învăţa o limbă străină.

acum 5 zile · comentarii (0)

Este realitatea crudă pe care INS (Institutul Naţional de Statistică) a prezentat-o zilele trecute. Iată citatul din Comunicatul de presă: „învăţământul profesional a înregistrat cea mai semnificativă creştere (+24,3 mii elevi), ajungând la 50,8 mii elevi, dar fiind în continuare nivelul educaţional cel mai puţin reprezentat în totalul opulaţiei şcolare (1,4%).”

acum 5 zile · comentarii (10)

La mai bine de zece zile de la atacurile teroriste din Franţa, de când Parisul a redevenit, cum cu sensibilitate şi inspiraţie îl numea Paul Eluard în vremea Ocupaţiei, „Capitale de la douleur”, de când spaima unor noi atentate a pus stăpânire pe întreaga Lume, nici America nerămânând indiferentă, trăiesc o acută senzaţie de déjà vu.

acum 5 zile · comentarii (1)

Societatea românească se află astăzi într-un punct de minim, adusă şi menţinută aici într-un mod pervers de generaţii întregi de guvernanţi şi politicieni ai ultimului secol. Încă din perioada interbelică discursul public a început să se despartă de logica naturală trecând prin distopicul comunismului şi ajungând, confiscat, în buzunarul adânc al sălbaticului postdecembrist.

acum 5 zile · comentarii (9)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 3 luni · comentarii (113)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 4 luni · comentarii (218)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 4 luni · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 4 luni · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 10 luni · comentarii (10)
Postari Recente