Apropierea alegerilor prezidenţiale, din România, invită la reflecţie pe compatrioţii interesaţi de consolidarea instituţiilor fundamentale ale statului naţional unitar român. Din această perspectivă, o tribună de exprimare a unor opinii distincte, complementare sau parţial opuse, care să vizeze modalităţile prin care şeful statului poate şi trebuie să fie preşedintele tuturor românilor este un necesar exerciţiu democratic.

acum 4 zile · comentarii (8)

Campania va fi încinsă. Fără mari dezbateri între candidaţi, căci sunt şanse minimale ca ei să se întâlnească faţă în faţă, dar plină de ură şi venin de la locotenenţii electorali. Focurile vor arde până la cer ca să mascheze un lucru simplu pe care îl simte orice observator măcar parţial imparţial: lipsa de substanţă a celor care candidează în acest an.

acum 4 zile · comentarii (2)

Nu trebuie să înlocuiţi toată mobila din casă atunci când vă vine cheful de o schimbare de decor! Nu e eficient din punct de vedere costuri şi nici bătaia de cap nu face sens. Până dăm piesele vechi, până le luăm pe cele noi, riscăm să ne piară pofta de reamenajare, să ne oprim chiar în mijlocul procesului şi să rămânem cu casa neterminată. Şi asta chiar nu cred că ne dorim!

acum 3 zile · comentarii (1)

Pe lângă faptul că sistemul naţional de educaţie este unul complet neperformant, ineficient, neprofesionist, covârşit de lipsuri şi incompetenţă, toţi părinţii care au copii la şcoală ştiu şi cât de corupt este acest domeniu cu o importanţă majoră pentru viitorul României. Doar politicienii şi, în special, prezidenţiabilii cu pretenţii de a conduce ţara nu văd, nu vor să ştie şi tolerează cu bună ştiinţă criminalitatea din educaţie.

acum 4 zile · comentarii (1)

Astăzi, fără să vă daţi seama, a început Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Ea se sărbătoreşte în oraşele unde autorităţile cunosc conceptul de „mobilitate urbană durabilă”. Acolo, la ei, deviza acestei săptămani este „Our streets, our choice” („Străzile noastre, alegerea noastră”). Este o campanie asemănătoare cu „Tu esti traficul”, iniţiată de OPTAR. (foto sus)

acum 4 zile · comentarii (3)

Nu era suficient că o serie de asociaţii de proprietari au decis renunţarea la repartitoarele de căldură, nu era suficient că în cadrul adunărilor generale există o mare dispută între cei care doresc păstrarea/montarea de repartitoare şi cei care nu doresc o astfel de contorizare, a apărut un nou act normativ care va încinge şi mai mult disputa.

acum 4 zile · comentarii (1)

Toamna anului 2014. Socialismul a învins! Comuniştii zilelor noastre (pfui, m-a luat gura pe dinainte, am vrut să zic social-democraţi) se adună într-un Congres biruitor. Într-o atmosferă plină de entuziasm, se oferă cuvântul geniului Carpaţilor, varianta 2.0. Un socialist neinspirat îl aclamă drept „noul cârmaci”. E scos în şuturi din sală: e un băsist infiltrat!

acum 4 zile · comentarii (10)

Poate cineva va vrea să înveţe ceva din comportamentul ce merită elogiat al actualului comisar european Dacian Cioloş. Am vorbit în numeroase rânduri despre excepţionala sa prestaţie profesională, încununată de ceea ce este acum una dintre cele mai importante politici europene, noua Politică Agricolă Comună cu care, deja, şi-a înscris numele în istoria de succes a Uniunii Europene.

acum 5 zile · comentarii (1)

Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

acum 5 zile · comentarii (6)
Postari Recente