Reacţia episcopului cu bolid de lux faţă de răzvrătirea enoriaşilor. PS Corneliu Bârlădeanu terfeleşte imaginea părintelui duhovnic, iubit de credincioşi 15

PS Corneliu Bârlădeanu, episcopul Huşilor, a explicat printr-un comunicat de presă motivele pentru care a fost transferat preotul Sorin Chirvase, de la biserica "Sf. Spiridon" Bârlad. Este primul răspuns oficial al episcopului, după mai bine de şase luni de când enoriaşii cer să le fie adus înapoi părintele intrat în dizgraţia Episcopiei

Reacţia episcopului cu bolid de lux faţă de răzvrătirea enoriaşilor. PS Corneliu Bârlădeanu terfeleşte imaginea părintelui duhovnic, iubit de credincioşi Vezi comentarii 15

Cum şi-a ruinat cariera o avocată din Vaslui, din dragoste pentru un interlop periculos

Cum şi-a
ruinat cariera o avocată din Vaslui, din dragoste pentru un interlop periculos

Procurorii DNA au dispus ieri trimiterea în judecată a avocatei Alina Scafaru din cadrul Baroului Vaslui, sub acuzatia de complicitate la dare de mită şi introducerea în penitenciar, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deţinuţi.

VIDEO Enoriaşi în pragul răscoalei. Credincioşii care l-au huiduit Episcopul de Huşi în uşa bolidului de lux ameninţă cu sechestrarea bisericii

VIDEO Enoriaşi în pragul răscoalei. Credincioşii care l-au huiduit Episcopul de Huşi în uşa bolidului de lux ameninţă cu sechestrarea bisericii

La o săptămână după ce câţiva enoriaşi s-au adunat în curtea Protopopiatului Bârlad şi l-au huiduit pe PS Corneliu Bârlădeanu, au organizat un protest în curtea bisericii "Sf. Spiridon" Bârlad. Credincioşii au decis să nu mai dea bani pentru Biserică şi traiul îndestulat al celor care nu fac cinste sutanei

Domnule Preşedinte, constat cu amărăciune, dar şi cu dezamăgire că vă e greu să ne fiţi preşedinte. De parcă nici n-aţi vrea. Spun să ne fiţi, pentru că, în noiembrie, atunci când mulţi dintre noi v-am votat, am crezut că vă şi doriţi asta. Că vreţi cu toată inima să ne reprezentaţi pe toţi, că suntem sau nu din Sibiu.

acum 7 zile · comentarii (168)

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi există de vreo doi ani într-un spaţiu expoziţional „inedit“. Inedit pentru muzeu, căci pentru noi e cât se poate de obişnuit: este vorba despre parterul şi primul etaj al unui bloc banal situat în Piaţa Centrală a Galaţiului.

acum 2 zile · comentarii (1)

În Parcul Natural Văcăreşti există cinci proprietari privaţi alături de statul român prin Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor. Conform datelor cadastrale actuale, suprafaţa viitorului parc va fi de 183 ha. Din acestea, aprox 3 ha reprezintă loturi private, iar un mare lot, de 180 ha, este proprietate publică, adică a noastră, a cetăţenilor. Există mai multe cereri de punere în posesie, pe Legea 10/2001, nefinalizate până acum

acum 2 zile · comentarii (3)

Centrale nucleare vechi, perimate, teste de securitate incomplete, construite în zone seismice. O temă gravă care nu trebuie tratată nici pe repede-înainte şi nici cu suficienţa totală şi criminală a celor care, de ani şi ani de zile, evită să vorbească sau să comunice date precise de teama „panicării populaţiei“ sau, şi mai credibil, din motive pur economice.

acum 2 zile · comentarii (1)

O căutare pe Google News cu numele directorului ONB relevă 141 de articole din presa românească, din 12 mai încoace. Din aceste 141 de ştiri, vreo 130 susţin că domnul Răzvan Ioan Dincă a fost reţinut, arestat, sau chiar „săltat” într-un dosar privind execuţia bugetară la instituţia pe care o conduce.

acum 2 zile · comentarii (26)

Uitându-ne la cifrele furnizate de Eurostat anul trecut, observăm că Moldova, tradusă în termeni bruxelezi drept Regiunea Nord-Est, e cea mai săracă zonă din Uniunea Europeană. În ciuda acestei realităţi crunte, instituţiile europene pun la coada priorităţilor atât o autostradă spre vestul sau centrul ţării, cât şi alte drumuri expres care ar contribui la dezvoltarea economică a regiunii, sub privirea pasivă a guvernanţilor noştri.

acum 2 zile · comentarii (41)

Florin Zamfirescu, actor, profesor universitar şi fost rector: „După atîta murdărie aruncată parcă «la comandă» asupra coregrafului si profesorului Sergiu Anghel, îi răsfoiesc si eu postările de pe Facebook... Îmi exprim încă odată respectul, nu numai pentru un maestru intrat definitiv in istoria scenei şi şcolii româneşti, ci si pentru un cetăţean implicat dureros in destinul lumii în care trăim”.

acum 2 zile · comentarii (6)

Alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD în 2010 a fost orchestrată de baronii ”bătrâni” din partid care i-au aruncat atunci la gunoi pe Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu. Alegerea a fost gândită pentru ca ei să îşi poată păstra puterea şi să nu rişte reapariţia unui politician experimentat precum Năstase care le-ar submina influenţa. Astăzi, la 5 ani de la acel moment, Ponta i-a îngropat, pas cu pas, pe toţi aceia care l-au girat.

acum 3 zile · comentarii (55)

Sunt destui cei care cred că epoca cea mai bună a ţării noastre a fost cea interbelică, pe când se făcuse “România Mare”. Şi visează la reîntregire. Sunt destui care cred în “românism” şi în valorile sale. E normal. Discuţia despre “specificul naţional” şi despre identitatea noastră naţională e veche. Dar nu întotdeauna ştim, de fapt, despre ce vorbim.

acum 3 zile · comentarii (21)

Vestea că Gabriel Cotabiţă se află în moarte cerebrală m-a lovit ca un trăsnet. Ne dăruim cu toată fiinţa noastră, ne luptăm cu corpul nostru, cu fiinţa noastră să ne autodepăşim fizic şi psihic. Ne luptăm în zadar cu prejudecăţile celor din jur. Facem prea multe eforturi ca să dam bine pe scenă, pe sticlă, să arătam bine în faţa oamenilor şi mai ales în faţa vieţii. Pentru o iluzorie tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.

acum 10 zile · comentarii (13)

O anomalie de preţ remarcată în Galaţi chiar înainte de ultima scumpire ar putea fi indiciul că şi consumatorii au un cuvânt de spus. Fiindcă situaţia nu este una nouă, ci se perpetuează de la ultima ieftinire majoră încoace, ar putea fi demosntraţia că nu doar comercianţii stabilesc preţul, dar şi concurenţa acerbă, ajutată de cumpărători.

acum 11 zile · comentarii (0)

Mâine va începe la Riga summit-ul Consiliului European dedicat Parteneriatului Estic. Dacă în a doua jumătate a anului 2013, în timpul preşedinţiei unui alt stat baltic, Lituania, se lua decizia semnării Acordurilor de Asociere cu Republica Moldova, Ucraina sau Georgia, iar previziunile referitoare la parcursul european al acestor ţări erau optimiste, astăzi predomină reticenţa

acum 3 zile · comentarii (2)

Cercetătorul de peste o sută de ani care va avea curiozitatea să se aplece asupra presei noastre culturale de azi (sau asupra unor bloguri, pagini de facebook etc.) va fi uimit de amploarea pe care au luat-o în primii 15 ani ai secolului XXI atacurile unor tineri scriitori şi mai ales ales ale unor tineri fără talent cu veleităţi de scriitori împotriva scriitorilor consacraţi din generaţiile anterioare.

acum 11 zile · comentarii (29)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 4 luni · comentarii (10)
Postari Recente