Poliţistul bârlădean care în urmă cu 3 ani a ucis un om pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul faptei, trimis în judecată

La aproape  de când a ucis pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul faptei, poliţistul Gheorghiţă Apur, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. După producerea accidentului, poliţistul de 38 ani s-a pensionat pe caz de boală.

Un tânăr din Vaslui şi-a incendiat maşina în timpul controlului vamal după ce a fost prins cu ţigări de contrabandă

Un tânăr de 30 ani din Vaslui a fost reţinut de poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa   pentru 24 de ore după ce şi-a incendiat autoturismul în care transporta ţigări de contrabandă, chiar în timpul controlului vamal. Incendiul puternic izbucnit în încăperea unde avea loc controlul a fost stins cu ajutorul pompierilor. O maşină aflată în apropierea celei incendiate a fost afectată de flăcări.

Verişorul fostului deputat Iftime vrea amânarea executării pedepsei de patru ani şi patru luni de închisoare

Ionuţ Atofanei, fostul director comercial al societăţii Koket, condamnat la închisoare cu executare alături de fostul deputat Dragoş Iftime şi tatăl acestuia, Ionel Iftime, a solicitat judecătorilor Tribunalului Vaslui amânarea executării pedepsei, din motive medicale. Se pare că Atofanei, în prezent internat la Institutul Oncologic din Iaşi, este în stare foarte gravă.

Cum a ajuns un procuror vasluian să primească bani de la un spărgător de locuinţe pentru a-l scăpa de puşcărie

Procurorul Vasile Şelaru este acuzat că a primit 8.000 de lei pentru a interveni pentru un hoţ judecat pentru săvârşirea a 9 infracţiuni de furt din locuinţe şi societăţi.  Procurorii DNA susţin că Şelaru s-a folosit de banii primiţi ilegal şi pentru a merge în luna mai la o reuniune a procurorilor criminalişti, la Cheile Grădiştei. Cu o zi înainte a fi reţinut, Vasile Şelaru a încercat să cumpere tăcerea unui martor oferindu-i 1.000 de lei.

Jurnal de vacanţă: Cabanele de vânătoare construite pentru Ceauşeascu în judeţul Vaslui – perlele din inima pădurii

Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă propune astăzi un popas în cea mai frumoasă zonă a judeţului Vaslui,  în pădurea din comuna Poieneşti, unde în urmă cu peste 30 ani aveau să fie construite două cabane de vânătoare pentru Nicolae Ceauşescu. Pădurea,  de o frumuseţe mirifică şi cu un potenţial cinegetic ridicat, avea să fie considerat un loc perfect de vânătoare pentru foştii nomenclaturişti.

Stenogramele şpăgii de la Garda de Mediu. Un afacerist către comisar: “Fă o manevră, te rog fă ceva…nu-i da pe societate, dă-i pe persoană fizică”

Un afacerist controversat din Bârlad a fost arestat după ce a mituit doi comisari de la Garda Naţională de Mediu cu 10.000 de lei, vin, ţuică şi parfum. “Adevărul” vă prezintă toate detaliile acestui caz, inclusiv o serie de interceptări care demonstrează influenţa pe care o avea omul de afaceri asupra autorităţilor locale.

Procurorul vasluian Vasile Şelaru, arestat preventiv, după o şedinţă de judecată maraton

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a procurorului criminalist Vasile Şelaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Sentinţa pronunţată de magistraţii ieşeni aproape de ora 23.00, nu este definitivă, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să judece contestaţia formulată de procurorul Şelaru, în această seară.

FOTO Trei vasluieni reţinuţi de procurori, după ce au omorât în bătaie un tânăr şi pe alţi doi i-au băgat în spital

Trei vasluieni cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru omor şi tentativă de omor, fiind acuzaţi că au ucis în bătaie cu o coasă, o bâtă şi o furcă, un tânăr de 22 de ani, iar pe alţi doi i-au băgat în spital, în urma unui conflict izbucnit din cauza unei fete.

O întrebare strict teoretică, deoarece, în acest moment, ţara noastră nu a cerut intervenţia organismelor europene specializate sau/şi activarea unor operaţiuni de sprijin, sursele consultate la Bruxelles afirmând că omologii români au estimat că există suficiente resurse naţionale pentru a ţine situaţia sub control.

acum 3 zile · comentarii (12)

Am vizitat pînă acum mai mult de 50 de ţări, dar cea mai grozavă dintre călătorii a fost cînd aveam 3 ani şi jumătate, în Rusia. Bineînţeles că poveştile de mai jos sînt frînturi de amintiri de-ale mele, amestecate cu cele ale părinţilor, învelite într-un strat de dorinţe şi vise care s-au născut în mine mult după această primă călătorie în străinătate.

acum 3 zile · comentarii (2)

În cele ce urmează vom prezenta cum văd secuii autonomia sau cel puţin trei dintre liderii lor*. Articolul lor are neajunsuri, criticate de juristul MaghiaRomânia. Adaug la criticile lui faptul că sunt reflectate prea puţine din nemulţumirile românilor din zonă. Totuşi, are meritul că defineşte limitele autonomiei şi că expune probleme pe care le poţi auzi şi de la unii dintre secuii de rând, dacă ai timpul şi răbdarea să îi asculţi.

acum 3 zile · comentarii (111)

Oraşul emblematic al lui Mihai Viteazu a devenit capitala lumii interlope din România. Acum şase ani, craiovenii au asistat la strânsura tuturor clanurilor la înmormântarea unui ”celebru” şef de clan, pe numele său Caiac. Astăzi, craiovenii s-au trezit că au luat parte la tăierea moţului progeniturii nefericite a baronilor roşii, Victor Ponta.

acum 4 zile · comentarii (17)

Principalii indici bursieri ai pieţelor din America, Europa sau Asia se menţin la niveluri maxime, superioare celor dinaintea prăbuşirii Lehman Brothers deşi tiparniţa de bani a SUA se apropie de momentul în care va lua o pauză, iar economia nu e suficient de zdravănă încât să meargă pe propriile picioare.

acum 4 zile · comentarii (9)

A picurat cu stropi de ploaie, aidoma unor lacrimi discrete, şi a tunat cerul deasupra Cimitirului Militar Ghencea 1, pe timpul ceremoniei militare organizate în memoria celui care a fost generalul Ion Tutoveanu, despre care abia în cuvântul de adio al camarazilor săi, de pe Frontul de Est, s-a rostit un adevăr ascuns. Tutoveanu, ca şef al Marelui Stat Major a avut partea sa de contribuţie la retragerea trupelor sovietice din România.

acum 4 zile · comentarii (27)

8 august 2013: „Solidaritatea se practică şi se demonstrează” - sunt cuvintele prin care sociologul Nicolae Gheorghe, fondatorul mişcării romilor din România şi unul dintre cei mai apreciaţi intelectuali romi din Europa, cu un an în urmă, când a părăsit această lume, ne îndemna să ne afirmăm calitatea de cetăţeni ai României şi ai Uniunii Europene.

acum 3 zile · comentarii (1)

Primul Război Mondial a schimbat radical Europa şi întreaga lume. Ambele tabere beligerante credeau că va fi de scurtă durată, soldaţilor spunându-li-se că vor fi acasă de Crăciun, în decembrie 1914. Cei care au supravieţuit au prins sărbătorile de iarnă în sânul familiei abia după 4 ani.

acum 4 zile · comentarii (6)

Nu, nu voi scrie despre accidente auto, violenţă sau crimele premeditate din România. Este un articol pe care îl scriu cu mare întristare şi indignare. După câteva ore bune de călătorie Sibiu-Cluj-Milano, obosit mă aşez în trenul spre nord-vestul Italiei şi deschid bagajul cu gândul de a căuta ceva de lecturat. Mă aşteptau alte ore pe drum. Dau la o parte cărţile de psihologie şi găsesc Dilema Veche.

acum 5 zile · comentarii (22)

„În locul politicianului român, aş fi mers la Tuşnad chiar şi cu autostopu': poate-l prindeam pe Orban Viktor într-o pasă bună şi-mi explica cum a făcut ca fiecare palmă de pământ arabil să fie lucrată, prin ce minune i-a forţat pe ăia de la gaz să nu mai bage în facturile populaţiei pierderile din reţea şi - altă minune - de unde bani pentru mărirea lefurilor profesorilor.”

acum 5 zile · comentarii (11)

Părintele individualismului este Alexis de Tocqueville. Acest om a scris în tinereţe cea mai bună carte despre democraţie şi despre America, Despre democraţie în America. Tocqueville este faimos pentru că a prezis atât de bine viitorul democraţiei--lumea noastră arată mai mult ca descrierile lui decât arăta America în 1832, când a vizitat-o.

acum 5 zile · comentarii (4)

Uneori mă întreb dacă politicienii români conştientizează cât de penibili sunt, sau dacă îşi dau seamă că ei aşa sunt percepuţi de către noi. Citesc că astăzi la nu ştiu ce congres PNL-PDL au omis că cânte strofa a doua şi care conţinea numele de Traian. Mi-aduc perfect aminte când eram pe stadion la un meci al Naţionalei şi am rămas uimit că imnul nu mai era cel pe care eu îl ştiam. Iată că scenele penibile se repetă.

acum 6 zile · comentarii (31)