Scandal la Vaslui. Liderul PNL acuzat că ar fi mers la penitenciar pentru a-i cere unui fost subprefect să îl denunţe la DNA pe ex-preşedintele Dan Marian

Scandal la Vaslui. Liderul PNL acuzat că ar fi mers la penitenciar pentru a-i cere unui fost subprefect să îl denunţe la DNA pe ex-preşedintele Dan Marian

Preşedintele PMP Vaslui, fostul liberal Corneliu Bichineţ, l-a acuzat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, pe liderul interimar al PNL, senatorul Nelu Tătaru, că l-a îndepărtat de la conducerea filialei PNL pe fostul preşedinte Dan Marian, punând anumite persoane să facă denunţuri la DNA împotriva sa.

Când salvarea întârzie din cauza drumurilor proaste: un bărbat de 50 de ani, care şi-a tăiat piciorul cu o drujbă, a murit aşteptând ambulanţa

Când salvarea întârzie din cauza drumurilor proaste: un bărbat de 50 de ani, care şi-a tăiat piciorul cu o drujbă, a murit aşteptând ambulanţa

Un bărbat de 50 de ani, din localitatea vasluiană Chilieni, comuna Coroieşti, a murit în aşteptarea ambulanţei,după ce şi-a secţionat cu drujba un picior în timp ce tăia lemne în curtea locuinţei, fiind găsit în şoc hemoragic de către soţia sa. O ambulanţă a plecat spre caz, de la Bârlad, în mai puţin de două minunte de la apelul la 112, însă din cauza drumurilor proaste a ajuns prea târziu la pacient.

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 6 zile · comentarii (90)

Câştigând categoric şi neaşteptat alegerile primare ale dreptei franceze, François Fillon devine prima opţiune pentru Élysée, având-o în coastă pe Le Pen. Aşadar, prezidenţialele din primăvară vor fi, oricum, câştigate de Rusia. Pentru că Fillon – care consideră că ”în diplomaţie, dacă le vorbeşti doar prietenilor, nu vorbeşti nimănui” – e descris de Putin ca ”un mare profesionist”, care ”se distinge puternic între oamenii politici ai planetei”.

acum 6 zile · comentarii (28)

Dragă TVR, eşti o slugă PSD-istă! Da, fix asta eşti. Eşti o televiziune de doi lei care trăieşte pe spinarea noastră, a celor care muncim până ne ia naiba, a celor care plătim taxe tot până ne ia naiba doar pentru ca tu să exişti. N-ai învăţat nimic, dragă TVR, din ultimul sfert de veac de democraţie.

acum 7 zile · comentarii (101)

Este cvasiunanimă opinia între macroeconomişti că avem o creştere efectivă a PIB-ului în prezent considerabil peste rata potenţială, ultima fiind estimată în general la cca 2,5-3% anual. Este probabil să terminăm anul cu o creştere puţin sub 5%, ceea ce se vede şi în evoluţia deficitului de cont curent – probabil dublu faţă de cel consemnat în 2015.

acum 7 zile · comentarii (16)

Într-unul din episoadele trecute afirmam că, în general, literatura memorialistică a Marelui Război a fost una dominată de bărbaţi, evident şi pentru că războiul este în esenţa sa o istorie masculină. Alături de această realitate, se mai adaugă şi faptul că în lumea românească a începutului de secol XX, egalitatea de gen nu există.

acum 5 zile · comentarii (0)

Armata termitelor nu este apanajul unui singur partid politic, este pluripartită. Are şi apolitici atârnaţi la ciolan. E greu să te pui cu termitele. Rişti să te devoreze cu totul. De-a lungul celor 25 de ani de democraţie originală, mulţi care au încercat au sfârşit rău. Forţa acestora s-a mărit, are tehnologie şi strategii moderne. Atacă în permanenţă. Războiul Justiţiei cu termitele este tot mai greu. Cine ezită e mâncat inevitabil.

acum 5 zile · comentarii (15)

De 23 de ani de când sunt ziarist, n-am pomenit aşa o campanie în surdină. Ce-i drept, programe nu s-au dezbătut niciodată asiduu, dar actorii măcar se atacau reciproc pe te miri ce false teme. În anul de graţie 2016, am atins culmea: nici programe, nici manipulări şi nici acuzaţii sforăitoare! „Nu vota! Sistemul veghează!” (precum FNI odinioară) e chintesenţa nerostită a acestei campanii.

acum 6 zile · comentarii (138)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 1 an · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 1 an · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 1 an · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 1 an · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 2 ani · comentarii (10)