Ce daune va primi un medic rănit grav de un motostivuitor care aşeza paleţi cu marfă în faţa unui depozit din Bârlad 0

O societate comercială care deţine un depozit de construcţii în municipiul Bârlad a fost obligată de judecătorii Curţii de Apel Iaşi să achite 40.000 de euro unui medic rănit în urma unui accident produs în faţa depozitului. Doctorul, aflat la cumpărături, a fost lovit de un motostivuitor care aşeza paleţi cu marfă.

Ce daune va primi un medic rănit grav de un motostivuitor care aşeza paleţi cu marfă în faţa unui depozit din Bârlad Vezi comentarii 0

Pedofilul din Huşi trimis în judecată. A scăpat de acuzaţia de tentativă de viol pentru că victima a reuşit să fugă

Pedofilul din Huşi trimis în judecată. A scăpat de acuzaţia de tentativă de viol pentru că victima a reuşit să fugă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi au finalizat în timp record ancheta în cazul bărbatului care pe 15 aprilie, anul curent, a atacat două fetiţe de 5, respectiv 8 ani, în scara unui bloc. Suspectat de comiterea a patru fapte, bărbatul a scăpat de acuzaţia de tentativă de viol, pentru că victima a reuşit să i se smulgă din mâini.

VIDEO Reacţia unei pensionare după ce a aflat că trebuie să plătească daune unei profesoare pe care a hărţuit-o: „Bandita! O tai, bag cuţitul în ea!“

VIDEO Reacţia unei pensionare după ce a aflat că trebuie să plătească daune unei profesoare pe care a hărţuit-o: „Bandita! O tai, bag cuţitul în ea!“

Genezia Ţaga, de 68 de ani, din Bârlad, pensionara condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare şi obligată să achite 15.000 de lei unei profesoare pe care a hărţuit-o şi ameninţat-o moartea, a fost surprinsă de martori la scurt timp după ce a primit hotărârea instanţei strigând în gura mare pe stradă că „o va desfigura“, „o să o taie cu cuţitul“, pentru că „este o bandită şi o hoaţă“.

Simpozion internaţional organizat de Gimnaziul ”Alexandra Nechita” Vaslui: Şcoala şi familia trebuie să colaboreze pentru a scoate viitori adulţi responsabili

Simpozion internaţional organizat de Gimnaziul ”Alexandra Nechita” Vaslui: Şcoala şi familia trebuie să colaboreze pentru a scoate viitori adulţi responsabili

Centrul Cultural ”Alexandra Nechita” din municipiul Vaslui a găzduit vineri, 20 aprilie, cea de-a patra ediţie a Simpozionului Internaţional de Educaţie Intergeneraţională organizat de Şcoala Gimnazială ”Alexandra Nechita”. Evenimentul, inclus în programul Zilelor Şcolii, va fi urmat astăzi de etapa naţională a concursului ”Planeta Pământ- Casa tuturor”.

Mii de tone de gunoaie sufocă drumurile publice şi parcările din România. Apel la bunul simţ al şoferilor şi al localnicilor

Mii de tone de gunoaie sufocă drumurile publice şi parcările din România. Apel la bunul simţ al şoferilor şi al localnicilor

Reprezentanţii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi atrag atenţia cu privire la faptul că drumurile naţionale sunt "sufocate de gunoaie", din cauza celor care aruncă deşeuri pe arterele de circulaţie şi în parcări, fiind suspectaţi nu numai călătorii care aruncă PET-uri sau alte ambalaje, ci şi localnicii şi operatorii economici

Cum a ajuns un director de instituţie publică cu salariul mai mic decat o secretară

Cum a ajuns un director de instituţie publică cu salariul mai mic decat o secretară

Directorul Centrului Medico-Social Băceşti din judeţul Vaslui a dat în judecată Consiliul Judeţean, instituţie în subordinea căreia funcţionează, nemulţumit că nu i-a fost mărit salariul protrivit modificărilor legislative din 2017. Ion Briscaru are un salariu brut de 4.200 lei, mai puţin şi decât secretara de birou a şefului CJ, a cerei leafă este de aproape 6.000 de lei.

O să vi se pară un titlu ciudat, dar să ştiţi că am aflat, de la o peisagistă, că lalelele bătute, care seamănă mai degrabă cu bujorii şi au cele mai neaşteptate culori, au şi parfum. Iar când le vezi în covoare în toate nuanţele curcubeului, împodobind celebra Piaţă Taksim, dintr-o dată te simţi ca în Grădina Raiului.

acum 5 zile · comentarii (0)

Cea mai mare problemă a României este anti-selecţia, faptul că valoarea individuală e zero în faţa combinatoristicii de grup. Din acest motiv, orice individ cât de cât cinstit şi valoros ajunge, mai devreme sau mai târziu, în impas. El îşi dă seama că, oricât s-ar strădui, nu poate progresa, bazându-se pe propriile merite, şi nu-şi poate prezerva capitalul de onestitate.

acum 5 zile · comentarii (2)

„Festivalul Lalelelor“ din acest an a prilejuit nu numai un nedorit şi ciudat-atipic moment din viaţa politică a doamnei Dăncilă, Prim-Ministru al României noastre. Ţară care se dovedeşte din nou atipică, impredictibilă şi excentrică. Nu a fost vorba despre doar atât, căci atunci nu ar fi fost eveniment, ci parte a cotidianului.

acum 3 zile · comentarii (120)

Cred că nu mai este un secret pentru nimeni că Dragnea se crede unicul factor de putere din România. Un dictator. Toate acţiunile din ultima perioadă confirmă această teză. Conduce guvernul prin „umbra” sa, Viorica Dăncilă, conduce parlamentul cu ameninţarea că parlamentarii care nu-l ascultă orbeşte nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele alegeri.

acum 3 zile · comentarii (10)

După ce luni a făcut mult-aşteptatul, dar şi previzibilul anunţ legat de refuzul de a o demite din funcţie pe d-na Laura Codruţa Kὅvesi - România este, după cum se vede, printre altele, şi ţara tuturor oximoroanelor - preşedintele Klaus Iohannis nu a lăsat să treacă nici măcar o zi fără să formuleze o critică la adresa felului catastrofal în care guvernează ţara alianţa PSD-ALDE.

acum 3 zile · comentarii (4)

Cu ocazia dialogului cu protestatarii din 17 Aprilie a.c., ministrul Educaţiei, inginer doctor Valentin Popa, a afirmat că în anii următori facultăţile de drept şi de economie îşi vor reduce drastic numărul de studenţi, la 20% din numărul actual, deoarece nu este nevoie de atâţia jurişti şi economişti. Ulterior, şi-a nuanţat atacul împotriva Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

acum 7 zile · comentarii (17)

Ca oricare altă instituţie, şi „Târgul de carte GAUDEAMUS“ are o geneză şi un parcurs. În anul 1995 am fost numit Preşedinte-Director General (PDG) al „Societăţii Române de Radiodifuziune“ (S.R.R). În anul anterior apăruse „Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea“ celor două servicii mass-media publice, Televiziunea şi Radiodifuziunea.

acum 8 zile · comentarii (3)

Scandalul exporturilor către Siria de substanţe interzise, cele denumite „de uz dual“, deci posibil de folosit atât în scopuri comerciale normale, cât şi pentru producţia de arme chimice şi bacteriologice, nu e unul deloc unul nou. E readus acum în atenţie de situaţia dramatică din această ţară şi în contextul perspectivelor imediate, neclare şi nesigure pentru viitorul regiunii şi al întregii omeniri.

acum 7 zile · comentarii (28)

Sâmbătă 14 aprilie, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a găzduit un eveniment special, prilejuit de aniversarea celor 80 de ani ai baritonului şi profesorului universitar Nicolae Constantinescu, unul dintre importanţii artişti ai Operei bucureştene, însemnat cadru didactic al prestigioasei instituţii de învăţământ care, demnă de toată lauda, a găsit de cuviinţă să-l onoreze printr-o sărbătorire strălucită.

acum 8 zile · comentarii (2)

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţa. Prima „dimineaţă“ a Laurei Codruţa Kovesi este chiar familia dânsei, numită Lascu, tatăl dânsei, recent decedat, fiind procuror. Aşadar a învăţat meseria în familie, iar şcoala a dus-o spre maxima performanţă. Este vorba de o performanţă profesională, ca jurist, dar şi de una morală, caracterială.

acum 9 zile · comentarii (5)

Aţi avut vreodată curiozitatea să parcurgeţi bugetul de venituri şi cheltuieli al localităţii unde locuiţi şi plătiţi taxe şi impozite? Va spun că merită şi, mai mult, dacă dorim să devenim cu adevăraţi cetăţeni implicaţi în viaţa urbei, trebuie să ne rupem câteva ore din timpul nostru pentru a vedea ce se-ntâmplă cu banii strânşi din taxele şi impozitele noastre.

acum 9 zile · comentarii (0)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 3 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 3 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 3 ani · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 3 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 3 ani · comentarii (10)
Postari Recente