„Jos labele de pe copiii noştri” şi „Copiii mei sunt în pericol” proclamau pancartele afişate în faţa cancelariei Reichului weekendul trecut, însoţite de obişnuitele hămăituri rituale ale demonstranţilor din ţări unde s-a trecut cam repede sau deloc de la strigătul la ordin la demonstraţii libere.

acum 4 zile · comentarii (5)

O fuziune făcută pe genunchi, cea dintre PNL şi PDL, demonstrează încă o dată că în politica românescă este greu să construieşti un proiect politic de anduranţă plecând doar de la înţelegeri de moment cu scop electoral, cum a fost în cazul în 2014 când pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte, liberalii şi pedeliştii s-au înfrăţit.

acum 4 zile · comentarii (7)

Copiii au nevoie să joace roluri: de femme fatale, de tip cool, de fată plictisită, de băiat dur şi rău. Fiindcă toate rolurile de mai sus merită experimentate de copii pentru a se simţi puternici şi cool. Mai mult, aceste roluri hrănesc stima de sine şi vindecă, cu condiţia ca ele să fie acceptate de către părinte.

acum 4 zile · comentarii (8)

Respectul politicianului român pentru cetăţeni este de notorietate: egal cu zero. Tragedia din clubul Colectiv a scos la iveală tot acest imens dispreţ: de la nepăsarea cu care s-au degrevat de responsabilităţi toţi aleşii în funcţii publice care au dat hotărâri în consiliile locale care să-i absolve de vinovăţii posibile şi să mute responsabilităţile funcţiei publice pe umerii altora (ISU), capitalizarea în scop politic de

acum 3 zile · comentarii (27)

Proverbul îl cunoaşteţi foarte bine, din păcate. Oare de câte ori aţi auzit că, la noi,  „o minune nu ţine decât trei zile“? De câte ori, la vestea că s-a făcut ceva bine, n-aţi dat din mână a lehamite, convinşi că şi acel lucru, oricare ar fi el, va trebui să cadă sub blestemul pământului,

acum 3 zile · comentarii (2)

Dl profesor Solomon Marcus a publicat, pe platforma Contributors.ro, un articol intitulat “Copiii, sub agresiunea unei şcoli care le ignoră nevoile şi drepturile. Cazul dramatic al clasei a V-a”. Titlul sună grav, iar dl profesor Marcus nu se joacă cu vorbele. Aşa încât, în deplin acord cu perspectiva domniei-sale, adaug câteva comentarii.

acum 3 zile · comentarii (22)

Magistraţii care cer tot mai isteric deconspirarea ofiţerilor acoperiţi din Justiţie s-au plasat în cea mai convenabilă poziţie posibilă: vehiculează o temă sensibilă printre magistraţi şi solicită un lucru pe care, dacă nu sunt idioţi, ştiu foarte bine că nu-l vor primi niciodată. Cum mă îndoiesc că sunt chiar toţi idioţi, mă întreb: de ce o mai fac?

acum 3 zile · comentarii (52)

Revine în discuţie, aşa cum s-a întâmplat mereu în momente de criză majoră, discuţia despre capacitatea de lovire/ripostă pe care o deţin marile armate ale lumii posesoare de armament nuclear. Discuţie pe nedrept uitată sau ignorată, cu o inconştienţă provocată şi întreţinută profesionist în cadrul unui uriaş război informaţional în miezul căruia trăim.

acum 15 ore · comentarii (43)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 17 ore · comentarii (87)

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 18 ore · comentarii (5)

Mai nou, printre picături, societatea românească post-post-postdecembristă dezbate o chestiune arzătoare la ordinea zilei: cărţile scrise în puşcării care scurtează pedeapsa condamnaţilor, conform legii gândite inclusiv de cei care se află după gratii. Conform tradiţiei, părerile sunt împărţite, iar gâlceava e mare. Pro şi contra, câtă frunză, câtă iarbă.

acum 19 ore · comentarii (16)

Am recitit cu puţină vreme în urmă un interviu mai vechi acordat unei publicaţii on line de binecunoscuta actriţă bucureşteană Andreea Bibiri. Lucidă, tăioasă, rece, caracterizată în primul rând printr-o autoevaluare severă specifică adevăratelor talente, Andreea nu e deloc blândă atunci când e invitată să vorbească despre modul în care percepe ea publicul bucureştean.

acum 22 ore · comentarii (0)

În termeni strict pragmatici, într-un limbaj agreat la Curtea Prea Înalţilor Europeni, de la Bruxelles, unde vocile europarlamentarilor români nu există, nu se aud, nu contează în ecuaţia tot mai firavei Uniuni Europene, doar dacă mai apare o poveste de alcov sau de spălătorie, iniţial privată, ulterior publică, o decizie recentă, luată în capitala unui stat momentan, vecin cu România, ţine de recursul la metoda (dez)informării opiniei publice.

De 26 de ani educaţia din România bate pasul pe loc, din lipsă de reforme sau cu reforme mimate. Ministru dupa ministru a luat procesul de la capăt, stergand cu buretele tot ce s-a facut înaintea sa, ca in legenda meşterului Manole. Sistemele de educaţie şi formare profesională nu sunt bune sau proaste în sine, sunt bune doar dacă răspund nevoilor societăţii la o etapă a evoluţiei sale.

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 6 luni · comentarii (113)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 7 luni · comentarii (218)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 7 luni · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 7 luni · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 1 an · comentarii (10)
Postari Recente