FOTO Un vasluian a încercat să se arunce pe geamul Finanţelor Publice, supărat că a pierdut banii la păcănele, iar finanţiştii i-au ignorat reclamaţia

FOTO Un vasluian a încercat să se arunce pe geamul Finanţelor Publice, supărat că a pierdut banii la păcănele, iar finanţiştii i-au ignorat reclamaţia

Un tânăr de 30 ani din localitatea vasluiană Bălteni a ameninţat în această după amiază că se aruncă de la etajul al treilea al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vaslui, supărat că a pierdut 150 de lei la "păcănele" într-un restaurant ce aparţine unui fost poliţist, iar funcţionarii nu ar fi vrut să îi ia în seamă reclamaţia.

Procurorii au finalizat ancheta în cazul violenţelor fără precedent de la Pungeşti: protestatarii care au distrus gardul companiei Chevron, amendaţi

Procurorii au finalizat ancheta în cazul violenţelor fără precedent de la Pungeşti: protestatarii care au distrus gardul companiei Chevron, amendaţi

La aproape un an de la violenţele fără precedent înregistrate în localitatea vasluiană Pungeşti, 40 de persoane care au participat la proteste, acuzate că au distrus gardul perimetrului deţinut de compania Chevron în zonă, au fost sancţionate de procurorii vasluieni cu amenzi cuprinse între 100 şi 300 de lei, iar alţi doi protestatari au fost absolviţi de orice vină.

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 2 zile · comentarii (4)

100 de minute, în dialog cu militari de azi şi camarazi de ieri constituie cadrul consemnării   unor confesiuni inedite, în cazul profesioniştilor activi - premiaţi de aliaţii italieni -, dar şi a unor concluzii de referinţă, la finalul discuţiilor nonconformiste purtate cu seniori cu experienţe anterioare relevante, în posturi cheie din armată, cu nimic mai puţin interesanţi decât rezerviştii invitaţi la posturi TV, de peste Ocean.

acum 2 zile · comentarii (1)

Ştiţi bine, şi Hitler a fost ales democratic! Nu, nu-l asociez pe primarul Cherecheş cu Hitler, nu ar fi cinstit faţă de istorie şi nici nu cred că primarul din Baia Mare a ajuns în acea fază, de rang diabolic, însă ar trebui să ne îngrijoreze modul în care acesta nu pierde nici o ocazie prin care să mai pună o “cărămidă” la popularizarea unui gândiri viciate de rasism şi xenofobie.

acum 2 zile · comentarii (71)

Bugetul pentru 2015 este o temă discutată aprins din motive serioase. Unul central este că, dacă nu s-ar opera modificări în structura chetuielilor şi/sau nu s-ar încasa mai mult la venituri, ar avea loc o inversare a tendinţei de scădere a deficitului bugetului public consolidat aşa cum a început din anul 2010 (în 2009 deficitul structural fiind de cca 9% din PIB).

acum 2 zile · comentarii (5)

Alegerile parlamentare de la Chişinău au loc sub spectrul fricii. Am asistat la o campanie electorală întinsă pe mai bine de două luni de zile – oficial şi neoficial – o perioadă extrem de lungă, însă a fost o campanie lipsită de orice fel de elemente spectaculoase, spre deosebire de zbuciumata campanie pentru prezidenţiale din România.

acum 2 zile · comentarii (4)

Marele câştigător al acestor alegeri nu este şi cel care şi-a adjudecat victoria, Klaus Iohannis. Există un câştigător simbolic şi acela este o o instituţie a statului, cu o activitate semi-secretă, respectiv DNA. DNA a fost vedeta campaniei electorale, iar Laura Codruţa Koveşi şi nu altcineva a primit de la New York Times, în preziua turului al doilea de scrutin, un portret elogios. Sloganul care a tranşat soarta alegerilor a fost Eu votez DNA.

acum 3 zile · comentarii (29)

Într-un atom există şi protoni, şi electroni. Similar, într-o societate democratică există şi viziuni de dreapta, şi de stânga. Totodată, dacă în fizică extremele se atrag, atunci în politică ele trebuie respinse. Orice deviere de la aceste legităţi înseamnă anormalitate. Or, extremismul nu este doar anormal, ci şi pernicios, pentru că presupune instigarea la violenţă şi impunerea unor anumite convingeri.

acum 2 zile · comentarii (3)

Când domnul Victor Ponta a câştigat şefia PSD-ului părea că acest partid o apucă pe o cale nouă, cu oameni tineri hotărâţi să lase în istorie organizarea de tip comunist a partidului. Creşteau multe speranţe la vestea că generaţia domnului Ponta preia cel mai mare partid din România. Această generaţie s-a ars repede şi s-a dovedit a fi una de tineri superficiali fără operă şi fără viziune, uşor de corupt şi cu o coloană vertebrală moale.

acum 3 zile · comentarii (89)

În „Biblie” se afirmă că „La început a fost Cuvântul”, dar, în contrapunct, să-i zicem armonic, în chiar zorii epocii moderne, Goethe afirmă că „La început a fost Fapta”. Intrate în concurenţă, adesea neloială din ambele părţi, cele două entităţi, Cuvântul şi Fapta, o iau pe două linii de evoluţie. Vom avea în vedere aici doar prima linie.

acum 3 zile · comentarii (1)

Săptămâna trecută, joi 13 noiembrie 2014 şi subliniez data, la Arhiepiscopia Râmnicului a avut loc un eveniment care în accepţia mea, în receptarea mea, este dătător de Speranţă pentru ceea ce numesc acum deschiderea spaţiului ortodox spre modalităţi de comunicare care păreau şi încă mai par, poate, străine de rigorile, altfel fireşti, ale devotamentului faţă de canonul ortodox.

acum 5 zile · comentarii (5)

„Îi este foarte greu la şcoală“, spune mama (casieriţă, de 28 de ani). „Nu e atent şi se joacă tot timpul. E hiperactiv.” Tatăl (tehnician de calculatoare, de aceeaşi vârstă) adaugă: „Face pe avocatul tuturor, apărându-şi colegii mai ales când fac prostii”. Tatăl e convins că învăţătoarea nu poate să-l sufere, iar copilul nu vrea să se îndrepte.

acum 5 zile · comentarii (7)

Putem fi indiferenţi la răspândirea acestui nou virus ucigaş, Ebola, momentan fără antidot. După cum unii sunt insensibili la războiul slavo-slav, cel derulat la circa 300 de kilometri de graniţele României, iar Moscova ne şi sfătuieşte să nu ne implicăm în problemele sale...interne. Glumă bună, poate, de Radio Erevan. Ebola nu este însă deloc o glumă şi se răspândeşte în condiţii care nu pot fi ignorate.

acum 3 zile · comentarii (4)

Citesc cu mirare crescândă textul "Femeia de carieră, fără copii, singură la 40 de ani, o bombă nucleară cu efect de praştie", semnat de colegul meu de la "Evenimentul zilei", Mihnea-Petru Pârvu, şi de un psihiatru anonim, devenit acum celebru, Gabriel Diaconu. Un text cu adevărat „bărbătesc”. Domnilor cu pretenţii pseudo-literare, deţinători ai unor „adevăruri” absolute, nu ştiţi nimic, chiar nimic, despre femeia pe care o puneţi la zid.

acum 4 zile · comentarii (163)

Faptul că pe 16 noiembrie am participat (unii, au asistat) la o revoluţie în adevăratul sens al termenului ţine de o evidenţă ce nu mai are nevoie să fie demonstrată. Solidaritatea, emoţia ce ne-a cuprins pe toţi, responsabilitatea în faţa unui pericol iminent la adresa fiinţei naţionale, ş.a. s-au simţit în acele momente de către milioane de persoane simultan (datorită invenţiei domnului Zuckerberg).

acum 4 zile · comentarii (29)
Postari Recente