FOTO O viaţă pe care niciun copil nu şi-o doreşte. Părăsit de mamă în orfelinat, Andrei pictează tablouri, pentru a-şi îndeplini visul: vrea să-şi ia o bicicletă 5

Andrei Marian Lupşa (12 ani), elev în clasa a VI-a la o şcoală din Bârlad (Vaslui), visează să aibă o bicicletă nouă. Băiatul este considerat un pictor talentat şi profesorul îndrumător l-a sprijinit să deschidă o expoziţie personală cu vânzare pentru a-şi împlini visul

FOTO O viaţă pe care niciun copil nu şi-o doreşte. Părăsit de mamă în orfelinat, Andrei pictează tablouri, pentru a-şi îndeplini visul: vrea să-şi ia o bicicletă Vezi comentarii 5

AUDIO Soluţiile primarului de Bârlad pentru spital: împrumut la Trezorerie sau creştere birurilor pentru populaţie

AUDIO Soluţiile primarului de Bârlad pentru spital: împrumut la Trezorerie sau creştere birurilor pentru populaţie

Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, a intrat pe uşa din dos a spitalului pentru a le expune medicilor soluţiile pentru salvarea de la faliment a unităţii. După un discurs de o oră a plecat grăbit, tot pe uşa din dos. Paznicii spitalului, ameninţaţi că-şi vor pierde locurile de muncă, au avut misiunea de a-i opri pe jurnalişti la poartă.

FOTO Militarii vasluieni au descins în şcoli cu armele şi echipamentele din dotare

FOTO Militarii vasluieni au descins în şcoli cu armele şi echipamentele din dotare

Timp de două zile, cadre militare de la Centrul Militar Judeţean şi de la Batalionul “Bogdan I” al Garnizoanei Bârlad au fost în vizită la elevii Liceului cu Program Sportiv şi ai Şcolii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir”. Aceştia au aflat ce presupune o şcoală militară, care sunt instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta, dar şi care este semnificaţia zilei de 25 octombrie.

VIDEO Medicii de la Ambulanţa Vaslui, revoltaţi de dezastrul de la spitalul din Huşi: pacienţi transportaţi cu tărgile în spital, gravide care nasc în lift

VIDEO Medicii de la Ambulanţa Vaslui, revoltaţi de dezastrul de la spitalul din Huşi: pacienţi transportaţi cu tărgile în spital, gravide care nasc în lift

Medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui sunt revoltaţi de rezultatele anchetei desfăşurate de de Ministerul Sănătăţii la Spitalul municipal Dimitrie Castroianu Huşi în cazul fetiţei decedate. Medicii spun că au înştiinţat reprezentanţii DSP Vaslui că la spitalul din Huşi se pot întâmpla tragedii încă de la începutul lunii septembrie, când o gravidă a născut cu ambulanţierii aşteptând liftul în spital.

Sancţiuni revoltătoare. Iată "toleranţa zero" promisă de ministrul Sănătăţii în cazul fetiţei de 4 ani, decedate la spitalul din Huşi

Sancţiuni revoltătoare. Iată

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a finalizat verificarea respectării procedurilor medicale şi a condiţiilor igienico-sanitare, dar si modul în care a fost gestionat cazul fetiţei de 4 ani care a primit asistenţă medicală la compartimentul de pediatrie a Spitalului Municipal Husi. Spitalul, Serviciul de Ambulanţă şi mai mulţi medici au fost amendaţi. Singurul nesancţionat este managerul unităţii sanitare.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

acum 5 zile · comentarii (289)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

acum 6 zile · comentarii (13)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 6 zile · comentarii (13)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

acum 5 zile · comentarii (1)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

acum 6 zile · comentarii (21)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

acum 6 zile · comentarii (5)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

acum 5 zile · comentarii (22)

Rezultatele unui sondaj recent realizat de INSCOP Research şi prezentat în paginile virtuale ale „Adevărului” ne prezintă sec, în procente statistice, evoluţia descendentă a încrederii românilor în cea mai veche şi, îndrăznesc să spun, importantă instituţie a poporului nostru: Biserica.

acum 2 zile · comentarii (63)

Boşilor, ca să fie clar: în 25 de ani, noi, cetăţenii de rând ai acestei ţări, am fost cei care am belit-o zi de zi. Ne-am lepădat de comunism când era prea târziu, dar poate că România va reuşi să se cureţe la timp de aceşti 25 de ani mizerabili, pestilenţiali, plini de putregai, în care s-au făcut combinaţii, şmecherii şi s-a furat pe rupte.

acum 2 zile · comentarii (21)

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 2 zile · comentarii (48)

Moştenirea PDL s-a împărţit frăţeşte în trei părţi inegale. Monica Macovei a plecat cu spiritul, Elena Udrea a luat departamentul financiar iar Vasile Blaga a rămas cu sediile şi imnul. Toţi îşi închipuie că au pornit pe un drum nou şi complet diferit de ce au trăit până acum, dar toţi se trezesc în miezul nopţii transpiraţi şi agitaţi, suferind de sindromul membrului fantomă. Singurul membru care a contat vreodată cu adevărat: Traian Băsescu.

acum 2 zile · comentarii (62)

Aparent, cartea de alegător ar putea fi ceva util. Dar chiar am nevoie de-o hârtie sau un plastic în plus? Nu putem trece dincolo de tradiţia birocratică a hârtiilor cu ştampile şi semnături sau a abţibildurilor cu inscripţia „votat,” în 2014 când avem baze de date informatizate, sisteme de gestionare informatizată a documentelor şi semnături electronice, alături de arhive electronice?

acum 2 zile · comentarii (2)

Deşi reglementarea celor două penalităţi este distinct prevăzută de lege, se pare că o parte importantă dintre proprietari nu fac diferenţa între cele două tipuri de penalităţi. Îngrijorător este faptul că o parte importantă dintre administratori nu fac distincţia, în listele de plată, între cele două tipuri de penalităţi .

acum 3 zile · comentarii (1)

Acesta este un exerciţiu foarte simplu. O comparaţie-clişeu, rudimentară, poate chiar jignitoare, extrasă din prea cuprinzătoarea lume academică. 1. Alexandra Bellow, 79 de ani, matematician, profesor emerit la Universitatea Northwestern din Statele Unite, e fiica soţilor Dimitrie şi Florica Bagdasar. 2. Andrei Hrebenciuc, 30 de ani, economist, milionar!, lector universitar la Academia de Studii Economice, e fiul lui Viorel Hrebenciuc.

acum 2 zile · comentarii (2)
Postari Recente