Cea mai mare reţea de contrabandişti care acţiona la frontiera verde a judeţului Vaslui, judecată în stare de arest

Cea mai mare reţea de contrabandişti care acţiona la frontiera verde a judeţului Vaslui, judecată în stare de arest

Magistraţii Tribunalului Vaslui au dispus declanşarea cercetării judecătoreşti în dosarul în care un ofiţer de la Sectorul de Frontieră Huşi, doi ofiţeri basarabeni (şeful Punctului de frontieră Leova şi un subaltern al acestuia), alături de alţi patru cetăţeni din Republica Moldova sunt acuzaţi că introduceau ilegal în România cantităţi mari de ţigări de contrabandă, pe frontiera verde a judeţului Vaslui.

Cumnata unui ofiţer huşean de la Poliţia de Frontieră, arestată preventiv pentru contrabandă cu ţigări

Cumnata unui ofiţer huşean de la Poliţia de Frontieră, arestată preventiv pentru contrabandă cu ţigări

Cumnata unui cunoscut ofiţer din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii şi Migraţiei Transfrontaliere a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Froniteră Vaslui a fost arestată sub acuzaţia de contrabandă. Deşi obligaţiile de serviciu sunt tocmai combaterea faptelor săvărşite de cumnata sa, ofiţerul Sebastian Arhire a declarat superiorilor că nu avea ştiinţă de preocupările infracţionale ale soţiei fratelui său.

Era tratat cu politeţe trandafirie în redacţiile de ziare, ca şi în sediile de partid. Campionul atâtor „topuri” discuta mai rar despre privatizarea Petromidia, despre creanţele din Libia sau despre manipulările bursei. N-a lămurit niciodată deficitul democratic apărut din relaţia între corporatismul de cumetrie şi mafiile partidelor politice. A pozat ca victimă, alături de Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Gigi Becali sau George Copos...

acum 2 zile · comentarii (9)

Cine se aştepta să vadă alegerile prezidenţiale transformate într-o competiţie între PSD-Ponta şi Dreapta-„candidat unic cu susţinerea tuturor partidelor” s-a înşelat amarnic. Marea bătălie înainte de alegerile prezidenţiale - sau măcar înainte de primul tur - nu e între cele două mari tabere şi nici măcar între cine e cel mai de seamă candidat de dreapta, ci e între cei care îşi dispută titlul de „Adevăratul Urmaş al lui Traian Băsescu”.

acum 2 zile · comentarii (0)

În postarea publicată pe 1 aprilie pe blog-ul personal comentam că  ‘din când în când apare câte un semnal dinspre taxele Radio TV’. Şi chiar dacă era 1 aprilie, nu a fost nici o păcăleală, căci iată, din nou sunt semnale privind modificarea Hotărârilor de Guvern care reglementează cine, când şi cum plăteşte taxele Radio TV.

acum 2 zile · comentarii (2)

Nu este manifestare maghiară în Transilvania la care să nu apară “omuleţii verzi”, ştiţi, personajele acelea care strigă autonomie, adică separatism, şi care îndeplinesc în România rolul separatiştilor ruşi din Ucraina. Noroc că la noi metodele sunt doar ideologice şi politice. De exemplu, la Zilele Culturii Maghiare de la Cluj a apărut şi omuleţul verde, Nemeth Zsolt, care a apărat dreptul Ungariei de a decide autonomia maghiară în România!

acum 3 zile · comentarii (21)

Acum un an şi ceva, Statele Unite au evitat, la limită, un faliment tehnic; de fapt, pericolul persisită, falimentarea economică fiind doar amânată, prin votul politic al autorităţilor. Multă lume a fost surprinsă să constate cât de vulnerabilă în plan economic s-a dovedit a fi SUA. La fel de multă lume este astăzi surprinsă să audă cât de vulnerabilă este SUA în plan identitar.

acum 3 zile · comentarii (82)

Încheiem o săptămână în care evenimentele s-au aglomerat, s-au suprapus, s-au amestecat, ignorând canicula, înfruntând şi contrazicând prejudecata în conformitate cu care vara ar fi un sezon mort, iar august luna concediilor şi a liniştii absolute. O lună în care îndeobşte nu se întâmplă nimic notabil şi pentru care definitorie ar fi doar monotonia.

acum 4 zile · comentarii (17)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 7 zile · comentarii (66)
Postari Recente