Răzbunarea Episcopiei Huşilor: mai-marii Bisericii s-au pus cu tunurile pe preotul care a avut curajul să demaşte în instanţă abuzurile episcopului cu bolid 6

Înfrântă de preotul care a avut curajul să demaşte abuzurile din sistem, Episcopia Huşilor apelează la căi extraordinare după ce a fost obligată de judecători să restituie preotului Lucian Botez sumele reţinute în mod ilegal din salariu. Între timp, Episcopia Huşilor a mai pierdut un proces, vineri, judecătorii stabilind că evacuarea preotului Botez din Parohie a fost ilegală.

Răzbunarea Episcopiei Huşilor: mai-marii Bisericii s-au pus cu tunurile pe preotul care a avut curajul să demaşte în instanţă abuzurile episcopului cu bolid Vezi comentarii 6

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Vaslui. Un elev din Bârlad, eliminat din concurs. O elevă de la LMK, luată cu ambulanţa | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Vaslui. Un elev din Bârlad, eliminat din concurs. O elevă de la LMK, luată cu ambulanţa

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizica. Absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima probă scrisă a Bacalaureatului. Urmăriţi site-ul adevarul.ro pentru a vedea ce subiecte primesc elevii la Bacalaureat 2015. Tot pe adevarul.ro au loc rezolvările subiectelor la geografie, biologie, chimie, fizică Bacalaureat, iar profesorii vor vorbi despre subiecte.

Una dintre primele ţări capitaliste pe care le-am vizitat prin anii ’90 a fost Grecia. Mi-a plăcut grozav atunci, tot aşa cum mi-a plăcut şi ulterior. Era cu mult peste România (nu vă faceţi iluzii, chiar şi astăzi e aşa). Rareori mi s-a întîmplat să am probleme în Grecia şi foarte puţine reproşuri aş avea.

acum 4 zile · comentarii (20)

E un blestem să ai uter în politică. E o culpă pe care trebuie să o internalizezi din timp sau au grijă ceilalţi să îţi amintească neobosit. Un neajuns care te va condamna la lupte suplimentare, genul de lupte pe care un bărbat nu va fi nevoit să le poarte, deşi tu vei purta lupte aidoma lui, umăr la umăr la umăr.

acum 4 zile · comentarii (63)

Personal sunt extraordinar de mândru de faptul că am ochii căprui. Pe lângă faptul că-s frumoşi, în apărarea părerii mele vis-à-vis de ochii căprui vin numeroase studii care demonstrează că oamenii cu ochi căprui sunt mai deştepţi, mai frumoşi, mai inteligenţi, mai educaţi şi cu şanse mai mici spre comiterea vreunei infracţiuni.

acum 4 zile · comentarii (15)

Ce bine că anul ăsta a fost uşor şi la bac, şi la evaluarea naţională. Sunt convinsă că vom avea generaţii mai bine pregătite doar pentru că nu au fost traumatizate cu nişte subiecte normale. Ce să mai zic de cei care vor intra la facultate pe bază de dosar. Eheheeee, iar o sa aibă toată lumea studenţi cu carul, ce mişto. Vine banu`, trece anu`.

acum 4 zile · comentarii (28)

Ce se întâmplă cu contul de Facebook după moarte? Va fi întrerupt odată cu viaţa posesorului? Sau va continua să existe, conferind un fel de nemurire digitală? Şi, poate mai important, cine are dreptul de a decide ce se întâmplă cu profilul social după ce posesorul dă logout din viaţa?

acum 3 zile · comentarii (0)

Este doar o chestiune de timp până la demisia lui Victor Ponta. Condiţiile interne şi externe sunt „coapte” pentru aceasta decizie, lucru înţeles de tot mai mulţi români şi politicieni. Faptul ca Ponta a plecat din ţară, în condiţii interne şi externe dificile, întăreşte ideea că-şi pregăteşte o ieşire cât mai onorabilă, eventual medicală şi are nevoie de timp. Iata şi argumentele.

acum 3 zile · comentarii (28)

Chiar dacă nu este recunoscut la lumina zilei, acest enunţ machiavelic este practicat de către politicieni aproape tot timpul, ziua şi noaptea. Numai că, pentru a ne lua faţa, sau pentru a ne îmbăta cu apă de ploaie, ei îmbracă scopul, de regulă dubios dacă nu chiar mârşav, într-o haină de sărbătoare.

acum 3 zile · comentarii (14)

Cu Parlamentul intrat in vacanta, cu un Victor Ponta revenit din Turcia, un presedinte Iohannis din ce in ce mai implicat in politica interna si PNL ceva mai increzator in sansele de a ajunge la guvernare, mi-e teama ca nu ne vom plictisi in sezonul estival. Ce urmeaza?

acum 3 zile · comentarii (2)

În ultimii 2 ani de zile, a adus prin munca şi performanţele ei, este o extraordinară imagine a românilor şi României, pe plan internaţional, cum nu a făcut-o niciun politician în ultimii 25 de ani. De câteva săptămâni, Simona Halep, o fată, o sportivă de 23 de ani, pe care statul roman nu a ajutat-o în niciun fel să se formeze şi să facă performanţă, dar cu rezultatele căreia se mândreşte, este pusă la zid. Executată public.

acum 3 zile · comentarii (13)

Un personaj luminos al vieţii noastre publice dinainte de război, preţuit şi simpatizat de multă lume, Ion Valjan, avocat celebru, dramaturg de succes, publicist mereu în vervă, memorialist, om politic de bună-credinţă, iniţiator al Legii teatrelor din 1926 (care îi şi poartă numele), este arestat în noaptea de 5 spre 6 iulie 1950. Este acuzat în mod fantezist de autorităţile comuniste de „înaltă trădare” şi anchetat mai mult de un an.

acum 3 zile · comentarii (7)

Scriu aceste rânduri după ce am parcurs, la volanul autoturismului personal, două sute de kilometri, din Capitala tuturor românilor, până la munţii de unde pot fi admirate: Ţara Românească, Transilvania, pământ în veci românesc, precum şi Moldova mutilată de Stalin, în urma perfidei înţelegeri, dintre Berlin şi Moscova. Avem o ţară frumoasă! Una cu câmpuri ale căror fascinante culori nu depind de iluziile trecătorilor conducători de la Bucureşti.

acum 3 zile · comentarii (40)

Constatăm cu tristeţe că Parlamentul a ratat ocazia de a dezbate cum se cuvine încă o temă de importanţă strategică pentru România. Iar situaţia e de-a dreptul dramatică dacă ne gândim că acest Parlament este singurul for care are dreptul de a controla activitatea serviciilor secrete. În mod ironic, am asistat la o mostră clară de „politică măruntă, de tranşee” chiar în timp ce UNPR relua robotic placa „interesului naţional”.

acum 2 zile · comentarii (0)

În decembrie 2014, Academia de Geopolitică din Paris organiza un foarte interesant colocviu internaţional asupra terorismului Islamului fundamentalist şi proiecţiilor sale în spaţiul european. Printre altele, am reţinut comunicarea semnată de de Jean-Paul Gourevitch, expert internaţional în probleme africane, intitultă „Islamo-business, mediu favorizant de dezvoltare a terorismului“ - titlu adaptat pentru acest articol.

acum 2 zile · comentarii (10)

Referendumul de duminică din Grecia nu este doar despre datorii economice sau despre poziţia grecilor în Uniunea Europeană. Este un test democratic menit să ilustreze capacitatea oamenilor de a se mobiliza împotriva dominaţiei birocraţiei şi capitalului, de a se exprima conştient cu privire la austeritate şi de a participa decisiv la actul politic.

acum 2 zile · comentarii (3)

În faţa situaţiei Greciei, aparent fără ieşire, asistăm la o propagandă greţoasă a stângii din ţările conduse de guverne de stânga, care să aburească populaţia, să nu mai înţeleagă nimeni nimic. Grecia a tot cerut ajutoare şi păsuire, ştergere de datorie, promiţând că-şi rezolvă problemele structurale.

acum 2 zile · comentarii (36)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 5 luni · comentarii (10)