Arhitect vasluian condamnat pentru moartea soţiei într-un accident rutier

Arhitect
vasluian condamnat pentru moartea soţiei într-un accident rutier

Arhitectul vasluian Vasile Bujdei a fost condamnat de Judecătoria Huşi la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă, fiind acuzat că a provocat un accident rutier, pe fondul consumului de alcool şi al vitezei, în urma căruia soţia sa a murit. Vasile Bujdei este tatăl studentului criminal, Ciprian Bujdei, care în 1999 şi-a ucis iubita cu un sadism greu de imaginat.

Unu: IPS Laurenţiu Streza avertizează candidaţii la prezidenţiale asupra intenţiilor care pot aduce votul de blam al celor 86%români ortodocşi, plus cei de alte confesiuni creştine. Doi: Americanii au curăţat plaja din Năvodari. Trei: Robert Turcescu repetă într-una că vrea un judecător drept. Păi, dacă-i aşa, mă „deconspir” şi eu.

acum 2 zile · comentarii (23)

Campania electorală pentru alegerea noului preşedinte începe cu o Mega Fraudă pentru care nimeni nu va răspunde. Legea cere ca pentru depunerea unei candidaturi să existe peste 200 000 de semnături strânse, ori cei 14 candidaţi înscrişi în cursa electorală au depus deja peste 7 milioane. Aceste semnături ar arăta un mare spirit civic la români, unul din doi semnând deja pentru un viitor preşedinte.

acum 2 zile · comentarii (2)

Expoziţia de fotografie „Marcel-G. Lefrancq. Suprarealismul cotidianului“, vernisată în acest weekend la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), prezintă 60 de lucrări ale unui artist valon mai puţin cunoscut, asociat în perioada interbelică mişcării suprarealiste belgiene. Din ele rezultă un Mons – oraşul fotografiat cu predilecţie de Lefrancq – crepuscular, apropiat mai degrabă de romantism decât de suprarealismul propriu-zis.

acum 3 zile · comentarii (0)

Perfecţionat cu tastaturi, mouse-uri şi game controller-uri şi împachetat în concepte catchy de marketing şi, mai mult, legat la un Matrix global de alte device-uri similare, devine Internetul – micul ecran din zilele noastre – evil, forma supremă de capcană a demonului dependenţei?

acum 6 zile · comentarii (0)

În spaţiul exterior avem diverse averse, ele fiind acvatice, iar ploaia poate fi însoţită, sau nu, de tunete şi fulgere. În spaţiile interioare şi în spatele „Sticlei”, avem diverse controverse, ele fiind însoţite „negreşit”, cum zic moldovenii, sau „musai”, cum zic ardelenii, de tunete şi fulgere, iar uneori chiar de trăznete.

acum 6 zile · comentarii (0)

Se strâng, în aceste zile, rândurile coaliţiei anti-teroriste şi sunt declanşate primele lovituri din războiul global împotriva ameninţării islamiste. Lumea occidentală e obligată să acţioneze ferm pentru stăvilirea barbariei jihadiste şi a riscului joncţiunii califatelor. „Epoca terorismului” nu mai e o sintagmă-sperietoare, ci o realitate, cu antecedentele sale, elocvente pentru permanenţa şi feţele terorii în istoria omenirii.

acum 6 zile · comentarii (3)

Electoratul non-PSD este în situaţia în care s-a aflat electoratul democrat american la alegerile din 2008: de a alege între un minoritar şi o femeie. Ne amintim de competiţia strânsă dintre cei doi candidaţi democraţi americani, Barack Obama şi Hillary Clinton, mai puternic mediatizată decât campania electorală ce i-a urmat.

acum 6 zile · comentarii (6)

Nu ştiu de ce, dar de mulţi ani încoace tot observ că fiecare început de an şcolar este marcat de câte o ciudăţenie. Fie se schimbă vremea brusc şi nu te mai poţi îmbrăca cu ce ţi-ai propus din timp, fie afli că ai un director nou, paroh deja la biserica din comună, fie că abia ai ore să-ţi asiguri norma (alţii mai ghinioşti aleargă pe la alte şcoli să le întregească);

acum 6 zile · comentarii (7)

Dacă avansezi ideea că în lumea asta jocurile sunt făcute de serviciile secrete şi, în general, de structuri care nu se află la vedere, eşti catalogat imediat ca „bolnav de scenarită“ şi „adept al teoriei conspiraţiei“. Asta e ceva peiorativ, iar un astfel de individ este luat în râs de toţi oamenii cu scaun la cap.

acum 7 zile · comentarii (23)

Nu mai vorbim de viitorul României pentru că niciun candidat nu îi acordă vreunul, ci de ”acoperiţi”, într-o învălmăşeală a acuzelor de la o tabără la cealaltă. Democraţia românească a devenit una ”acoperită”, dezbinată şi murdărită, în care nu eşti om dacă ţii cu unul şi nu cu celălalt sau eşti om doar dacă ţii cu cineva anume. Aşa ne găseşte ceasul istoriei după 25 de ani în care ne-am urât şi ne-am răstit unii la alţii până la schimonosire.

acum 7 zile · comentarii (12)

Sociologul Cătălin Stoica observă ceva important: „Declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia nu poţi fi preşedinte al României dacă ai dublă comandă (ofiţer acoperit) relevă ceva mult mai grav: faptul că serviciile de la noi pot servi sau chiar servesc şi altor interese (private?, străine?) decît aşa-zisului interes naţional“.

acum 6 zile · comentarii (19)
Postari Recente