Mesajul dureros al tinerilor plecaţi din Valeni pentru banda de violatori: „Ne-aţi tras o palmă peste faţă tuturor vasluienilor şi moldovenilor, în general!“ 5

Mai mulţi tineri originari din Văleni, care s-au mutat din localitatea vasluiană în care locuiesc cei şapte violatori, condamnă public atât faptele acestora, cât şi reacţiile unora dintre foştii lor consăteni, care au sărit în apărarea bărbaţilor judecaţi pentru batjocorirea unei eleve.

Mesajul dureros al tinerilor plecaţi din Valeni pentru banda de violatori: „Ne-aţi tras o palmă peste faţă tuturor vasluienilor şi moldovenilor, în general!“ Vezi comentarii 5

Ce-au înţeles bătrânii din Văleni după ce violatorii le-au făcut satul de râs: „Ţi-e frică să mai ieşi seara afară! Nu înţeleg cum de le-au dat drumul din puşcărie“

Ce-au înţeles bătrânii din Văleni după ce violatorii le-au făcut satul de râs: „Ţi-e frică să mai ieşi seara afară! Nu înţeleg cum de le-au dat drumul din puşcărie“

Cazul de viol petrecut în noiembrie anul trecut a încins spiritele şi printre localnici. Taberele rămân, totuşi, împărţite. Mulţi dintre săteni continuă să fie de partea celor şapte tineri, considerând fata vinovată, însă, în ultima vreme, tot mai multe voci ale localnicilor se îndreaptă împotriva susţinătorilor.

Şefii Vasluiului apără onoarea judeţului, dar dosesc alte violuri: nou caz zguduitor al unei copile de 12 ani abuzate sexual, sub „tăcerea“ Protecţiei Copilului

Şefii Vasluiului apără onoarea judeţului, dar dosesc alte violuri: nou caz zguduitor al unei copile de 12 ani abuzate sexual, sub „tăcerea“ Protecţiei Copilului

Autorităţile din Vaslui, în frunte cu prefectul şi şefii Consiliului Judeţean, au o reacţie tulburătoare şi nejustificată faţă de modul în care este mediatizat cazul violului din Văleni, acuzând deformarea realităţii privitoare la judeţ. Realitatea îi contrazice: un nou caz zguduitor, o copilă dată în plasament maternal şi abuzată sexual de soţul „mamei de împrumut”, arată cum autorităţile încearcă să trateze cu lejeritate astfel de tragedii.

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 7 zile · comentarii (68)

Ceea ce veţi citi în continuare este povestea unui viol întâmplat, dar nereclamat vreodată. Este o poveste reală, a cărei victimă este o bună prietenă de-a noastră şi care la momentul respectiv nu a avut puterea de a merge la poliţie pentru a-i reclama pe agresori. Este o poveste tragică aşa cum e orice poveste despre viol şi este şi mai tragică pentru că violatorii au scăpat nepedepsiţi.

acum 8 zile · comentarii (5)

Încep cu rezumatul unei „note de sinteză” realizată de Senatul Franţei care analizează diferitele prevederi legislative privind abuzurile sexuale împotriva minorilor în ţările considerate ca reprezentative pe plan mondial: Germania, Anglia, Ţara Galilor, Austria, Belgia, Danemarca, Spania, Italia, Elveţia şi Statele Unite (la nivelul legislaţiei federale). Foarte interesant. Să vedem:

acum 9 zile · comentarii (67)

Este total irelevant cine a preluat acum conducerea interimară a PSD. Partidul Social Democrat nu se va însănătoşi complet de boala care-l macină până când nu va scăpa de acel virus, microb, bacil, ce-o fi el, pe care îl duce pe picioare încă de pe vremea când se numea Partidul Comunist Român. Iar această lighioană este modul în care partidul se raportează la Lege.

acum 8 zile · comentarii (143)

Sunt unul dintre fericiţii posesori ai cărţii „Afacerea Edward Snowden. Cele mai şocante dezvăluiri despre spionajul global american" (titlu original „No place to hide", lansată anul trecut în SUA), semnată de jurnalistul şi activistul civic american Glenn Greenwald. A fost distribuită împreună cu ziarul Adevărul în data de 29 iunie 2015.

acum 11 zile · comentarii (5)

Afirmaţia premierului Victor Ponta, apropos de nepromulgarea Codului Fiscal de către preşedintele Iohannis: „Este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care dl Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc“ este echivalentă, oricum ai lua-o, cu o acuzaţie de înaltă trădare.

acum 12 zile · comentarii (20)

A ajuns Curtea Constituţională să ţină cu traficanţii de stupefiante? Ce tot are Curtea Constituţională cu Codul de procedură penală? Ce are Codul penal cu Curtea Constituţională ? Citiţi fără întârziere textul ce urmează, deşi nu sedează

acum 11 zile · comentarii (0)

Guvernele de pe mapamond nu sunt întotdeauna cele mai bune aliate ale drepturile femeii, chiar şi când acestea nu afectează credinţe fundamentale ale statului, cum este hărţuirea sexuală din transportul în comun din China. Dar acestea se împotrivesc cu atât mai mult când religia face parte din guvern, iar aceasta oprimă femeile.

acum 11 zile · comentarii (0)

Probabil majoritatea dintre noi am avut mici probleme cotidiene cu reprezentanţii celor care trebuie să ne ocrotească, să ne apere sau celor care trebuie să vegheze la aplicarea nediscriminatorie a legii. Există însă şmecherii, acest tip de oameni, o mare parte semianalfabeţi, ce găsesc căi de a rezova chiar şi astfel de probleme.

acum 13 zile · comentarii (16)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 5 zile · comentarii (218)

O vorba tristă, dar foarte des auzită în Diaspora, spune că primii de care trebuie să te fereşti, odată ajuns în Occident, sunt compatrioţii tăi, românii. Diaspora este, cu regularitate, ţinta unor atacuri violente venite din ţară. Dar nu credeam că se poate ca un partid nou infiinţat, întitulat naţionalist, se poate alia, senin, cu inamicii propriului popor. Naţionaliştii români împotriva naţiunii române, asta da originalitate…

acum 5 zile · comentarii (17)

Ce pedeapsă ar fi primit violatorii de la Vaslui dacă fapta lor ar fi fost comisă pe la 1650? Cum ar fi fost judecată fapta lor şi ce dovezi ar fi fost luate în considerare? Exista o discriminare faţă de femei în astfel de cazuri în evul mediu românesc? Dacă victima avea o reputaţie proastă, ar fi scăpat violatorii de pedeapsă?

acum 5 zile · comentarii (17)

În timpuri în care consultările democratice şi referendumurile pe tot felul de teme sunt la ordinea zilei, politicienii ar trebui ca, democratic, să urmeze voinţa exprimată a cetăţenilor europeni. Ei cer direct, prin cea mai mare petiţie din istoria UE, o protecţie extinsă a naturii. “Dacă nu e stricată, nu o repara!”.

acum 4 zile · comentarii (1)

Până la 12 ani am crescut într-un sat mic din Moldova, undeva între Bârlad şi Târgu Bujor. În perioada aceea am prins electrificarea, când a ajuns şi în satul nostru şi am înlocuit patru lămpi cu gaz cu un singur bec, asfaltarea - acelaşi singur drum asfaltat ca şi acum, de altfel, care trece prin marginea satului -, trecerea de la mersul în căruţă până la Târgu Bujor la camionul cu prelată şi apoi la rată,

acum 4 zile · comentarii (108)

De la Adam şi Eva, acest Alfa şi Omega al relaţiilor sexuale, există o regulă clară: în tot acest proces de asigurare a reproducerii biologice a speciei umane, bărbatul trebuie să seducă femeia pentru a ajunge în pat cu ea: „[..] atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni“ (Facerea, 3.16). Asta mi-a rămas întipărit în memorie de la o lecţie de religie din gimnaziu, când un preot a suplinit absenţa profesoarei de la clasă.

acum 4 zile · comentarii (17)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 10 zile · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 6 luni · comentarii (10)
Postari Recente