VIDEO Cât plăteau cetăţenii moldoveni să obţină buletin de Vaslui în câteva zile 0

Patru funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa Persoanei, din cadrul Primăriei Vaslui sunt acuzaţi de luare de mită în dosarul vizelor pentru moldoveni. Pentru fiecare buletin, funcţionarii primeau în jur de 20 de euro. Pe lângă şpaga dată la ghişeu, moldovenii plăteau şi intermediarilor care le ofereau domiciliul necesar obţinerii reşedinţei. Tarifele practicate de intermediari: între 150- 200 de euro.

Vezi comentarii 0

FOTO Cât costă înfrumuseţarea Vasluiului. Flori şi plante ornamentale de peste 300.000 de lei

De câteva sptămâni, lucrătorii de la Serviciului de Gospodărire din cadrul Primăriei Vaslui lucrează de zor la reamenajarea spaţiilor spaţiile verzi din municipiul, mii de flori şi plantate ornamentale fiind plantate în întreg oraşul. Pentru acest an, Primăria Vaslui a prevăzut în buget nu mai puţin de 310.000 de lei pentru achiziţia de flori, arbuşti şi copaci ornamentali.

Pregătirile pentru europarlamentare, pe ultima sută de metri. Peste 500 secţii de votare vor fi în judeţul Vaslui

Prefectura Vaslui a anunţat, astăzi, că se află în grafic cu organizarea alegerilor pentru Parlamentul European. Sediul Biroului Electoral Judeţean Vaslui a fost stabilit la Casa de Cultură “Constantin Tănase”, efectuându-se, în paralel, dotarea acestuia cu echipamente de comunicaţii, fiind asigurate şi măsuri de pază şi protecţie la sediul acestuia.

FOTO Descinderi la Primăria Vaslui. Procurorii vizează o reţea care le facilita moldovenilor obţinerea cetăţeniei române

Zeci de jandarmi, poliţişti, lucrători de la trupele speciale, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au descins, luni, în mai multe locaţii, în căutarea celor care se ocupă cu facilitarea obţinerii cetăţeniei române pentru persoane din Republica Moldova.

Dl. Crin Antonescu e foarte supărat pe dl. Victor Ponta. Dar ce zic supărat? Exasperat! Furibund! Necruţător! Nici Băsescu nu are atîtea păcate! Dl. Ponta e o nulitate, un mincinos, o marionetă, un sabotor al justiţiei, o piedică în drumul nostru spre europenizare! Dlui Antonescu i-au trebuit mai mult de doi ani ca să ajungă la asemenea teribile concluzii.

acum 2 zile · comentarii (190)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 2 zile · comentarii (0)

În probabil ultimul interviu pe care l-a acordat înainte de a pleca din România, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a arătat – într-o limbă română pe care a învăţat-o cu toate nuanţele ei – cum poţi să iubeşti o ţară care nu este a ta şi să fii ferm cu greşelile celor care o conduc. A fost un interviu lecţie pentru politicienii români.

acum 2 zile · comentarii (2)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul Maghiar a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 2 zile · comentarii (0)

Monica Macovei a fost acum ceva timp la Chişinău, imediat după ce Uniunea Europeană a stabilit ca finală data de la care cetăţenii Republicii Moldova vor putea circula fără vize pe teritoriul majorităţii statelor europene. Ea a rămas profund marcată că această veste nu a stârnit un mare val de emoţie şi de bucurie din partea românilor de dincolo de Prut.

acum 3 zile · comentarii (11)

Vine Paştele, anual se întâmplă asta, niciodată la dată fixă şi oamenii se sparg brusc în două categorii: credincioşii şi ateii. Mai sunt subcategoriile „săraci“ şi „obscen de săraci“, dar sunt în alte poveşti. Iată cum să descoperi un ateu înainte de Paşte.

acum 4 zile · comentarii (23)

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 2 zile · comentarii (5)

Declaraţiile lui Vladimir Putin că Rusia nu va merge mai departe nu au fost şi se dovedesc a nu fi credibile. Acesta a încercat în mod făţiş să obţină o înţelegere cu americanii, dar a fost categoric refuzat: Ucraina trebuie să îşi decidă singură liberă viitorul şi asta în condiţii democratice. Scenariul din Crimeea se repetă în aceste zile în teritoriile în care comunităţile de ruşi sunt importante, dat atenţie, nu majoritare.

acum 2 zile · comentarii (24)

Mergi pe stradă şi te gândeşti, la una, la alta, la masa de Paşte, la cât de încărcată va fi aceasta, pui drobul de miel pe listă, apoi îl tai de nevoie, faci calcule, eşti cu capul ca o varză. Dar te gândeşti şi la ceva politică, că (cacofonie voită) fără ea nu se poate, iar bucatele de pe masă de ea depinde, fir-ar mama ei....., completaţi dumneavoastră.

acum 3 zile · comentarii (26)

De ceva vreme, nu prea multă, ce-i drept, îmi place ţara mea! Mi-a înviat sentimentul acela că da, dom’le, hai, că nu-i totul pierdut! Că n-om fi noi umiliţi, prostiţi şi furaţi până închidem ochii! Că n’or să ne mai calce pe grumaz, la infinit, toate hienele astea comunistoide până-n măduva oaselor, puii ăştia de nomenclaturişti, parveniţii ăştia ieşiţi de prin cele mai infecte cotloane ale ţărişoarei.

acum 7 zile · comentarii (102)

O ştim cu toţii, România ”nouă” e veche. Nici corupţia, nici incompetenţa adusă la putere, nici abuzul de presă nu s-au inventat azi.  Dovezi se găsesc din abundenţă, chiar dacă ele nu sunt neapărat prezente în conştiinţa publică. E bine, de aceea, să facem, din cînd în cînd, mici exerciţii de memorie. Nicio vindecare nu e posibilă, fără o bună cunoaştere a istoriei bolii.

acum 9 zile · comentarii (197)
Postari Recente