Ce ar face ţăranii români cu refugiaţii musulmani: „Ei se înmulţesc repede, nu-s ca noi. Vor vrea moschee, loc în Primărie. „Dacă vor să moară de foame, să vină!” 8

Departe de politicienii cu nume grele de pe bătrânul continent, care fac şi desfac jocurile lumii în privinţa crizei refugiaţilor, departe de declaraţiile oficiale pentru care destinele fugarilor veniţi în Europa din statele arabe se rezumă la câteva numere împărţite în cote pentru o ţară sau alta, în satele româneşti problema imigranţilor se judecă simplu, mai mult prin „tribunalul” conştiinţei.

Ce ar face ţăranii români cu
refugiaţii musulmani: „Ei se
înmulţesc repede, nu-s ca noi. Vor vrea moschee, loc în Primărie. „Dacă vor să moară de foame, să vină!” Vezi comentarii 8

UPDATE Femeia din Vaslui măcelărită de soţ ceruse ordin de protecţie, dar judecătorii i-au respins cererea. Criminalul a fost găsit spânzurat

UPDATE Femeia din Vaslui măcelărită de soţ ceruse ordin de protecţie, dar judecătorii i-au respins cererea. Criminalul a fost găsit spânzurat

Forţe impresionante de ordine participă la căutarea criminalului din localitatea vasluiană Poieneşti, care şi-a ucis cu bestialitate soţia şi şi-a înjunghiat cu o baionetă fiica. Cu o zi înainte de crimă, femeia a renunţat la procesul prin care solicita ordin de protecţie împotriva criminalului, după ce pe 9 septembrie instanţa de fond i-a respins cererea.

Un nene de vreo 50 de ani, cu faţa de om cu frică de Dumnezeu, a intrat în magazin cu o hârtie de 5 lei în mână. S-a îndreptat spre vânzător, i-a întins banii şi i-a zis: „O apă minerală la doi litri, vă rog“. Magazinul fiind cu autoservire, iar vânzătorul fiind o scârbă intergalactică faimoasă în tot cartierul pentru asta, am ştiut cu toţii că întâlnirea dintre cei doi e sortită dezastrului.

acum 3 zile · comentarii (38)

Protestele de la Chişinău au devenit nu doar caraghioase, ci şi contagioase: corturile s-au răspândit ca o tumoare canceroasă din Piaţa Marii Adunări Naţionale în faţa legislativului şi apoi a Ministerului Agriculturii, mai multe grupări îşi etalează în stradă revendicările deplasate (de la platformişti, socialişti şi până la falşii apărătorii ai animalelor sălbatice), iar majoritatea parlamentară se transformă treptat în minoritate.

acum 3 zile · comentarii (2)

Săptămâna trecută propuneam un experiment de gândire: cum ar fi dacă România ar accepta să primească peste o sută de mii de refugiaţi? Am primit aproape optzeci de răspunsuri. Astăzi, îi invit pe aceiaşi şi pe alţii să privim la cele scrise şi să tragem concluziile, adică să gândim despre ce am gândit. Sau, cum se spune în cărţile de psihologie, să ne activăm funcţia reflexivă.

acum 3 zile · comentarii (29)

Programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. este administrat anual de Departamentul de Stat.  Pentru anul fiscal 2017, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (“diversity visas”) pentru cei care doresc un nou inceput in SUA.

acum 3 zile · comentarii (5)

Programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. este administrat anual de Departamentul de Stat.  Pentru anul fiscal 2017, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (“diversity visas”) pentru cei care doresc un nou inceput in SUA.

acum 3 zile · comentarii (5)

Nu mă poate bănui nimeni că mor de grija PSD. Dar e de neînţeles politica dusă de actuala conducere a partidului, care riscă să scufunde PSD în mlastina neîncrederii electoratului. Populaţia şi electoratul din România sunt exasperate, indignate, revoltate de corupţia fără sfârşit, care duce la fraudarea  banilor publici destinaţi spitalelor, şcolilor, infrastructurii de transport, canalizării şi alimentării cu apă curentă a satelor noastre

acum 2 zile · comentarii (25)

Dincolo de evenimentele surogat care acaparează piaţa comunicării publice în efortul steril de a deplasa atenţia de la priorităţi acute, realitatea românească, aparent haotică, urmează o traiectorie pe cât de păguboasă pe atât de dură. Există o ordine parşivă în ambalajul dezvoltărilor inerente, specifice unei lumi părăsite de ani (răi…) de involuţie, infracţiune şi indiferenţă. .

acum 2 zile · comentarii (0)

Las la o parte prietenia cu care mă onorează Neagu Djuvara, dar care, vă asigur, nu are nicio legătură cu preţuirea istoricului, fiind chiar ceva mai veche. Recent, petrecându-mi câteva zile la Câmpulung Muscel, am luat cu mine cea mai nouă ediţie (2015) a cărţii „Thocomerius-Negru Vodă“, apărută în condiţii grafice excepţionale la Humanitas, graţie şi dosarului iconografic alcătuit de Radu Oltean.

acum 2 zile · comentarii (146)

Limba română se manifestă ca un sistem lexical deschis, primind necontenit cuvinte din limbi străine, dominantă fiind azi engleza anglo-americană. În general, aceste cuvinte îşi menţin scrierea şi pronunţia din limba de origine, fără adaptări. Fireşte, nu toate împrumuturile sunt recomandate, fie că este vorba de un sens nou, fie că este vorbă de o nouă unitate lexicală, dar aceasta este o chestiune pe care doar timpul o va putea lămuri.

acum 2 zile · comentarii (12)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 2 luni · comentarii (113)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 2 luni · comentarii (218)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 2 luni · comentarii (68)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 3 luni · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 8 luni · comentarii (10)
Postari Recente