FOTO Cât de nocive sunt bateriile de telecomandă şi de ce acestea nu trebuiesc aruncate la gunoi. Caravana Ecotic te învaţă să fii ecologist

FOTO Cât de nocive sunt bateriile de telecomandă şi de ce acestea nu trebuiesc aruncate la gunoi. Caravana Ecotic te învaţă să fii ecologist

Noţiuni elementare privind ecologizarea materialelor poluante pentru mediu, importanţa selectării deşeurilor periculoase şi modul de reciclare, sunt câteva dintre lucrurile învăţate de elevii Şcolii Gimnaziale “George Tutoveanu” şi ai Colegiului Naţional “Gh. R. Codreanu” Bârlad, singurele instituţii de învăţământ din oraş care s-au înscris în campania concurs “Caravana ECOTIC”

FOTO Judecătorii nu au validat acordul de vinovăţie semnat de fostul primar al Bârladului în dosarul de conflict de interese. Omisiunile procurorilor

FOTO Judecătorii nu au validat acordul de vinovăţie semnat de fostul primar al Bârladului în dosarul de conflict de interese. Omisiunile procurorilor

Fostul primar al Bârladului, Constantin Constantinescu, a fost prezent astăzi în faţa magistraţilor Judecătoriei Bârlad, acolo unde urma să fie validat acordul de vinovăţie semnat de fostul edil cu procurorii de la Curtea de Apel Iaşi, în dosarul penal în care calitatea de inculpat pentru infracţiunea de conflict de interese. Acordul nu a fost  validat de judecători, care au constatat că  din înţelegerea cu procurorii lipsesc precizări esenţiale.

Motivele pentru care judecătorii vasluieni nu doresc arestarea medicilor corupţi: "Pacienţii încurajează acest fenomen, urmărind un regim preferenţial"

Motivele pentru care judecătorii vasluieni nu doresc arestarea medicilor corupţi:

Judecătorii Tribunalului Vaslui care au respins propunerea procurorilor privind prelungirea arestării doctoriţelor Simona Botez şi Doina Andrei, arată în motivarea deciziei că două luni de arest ar fi suficiente pentru diminuarea rezonanţa publică a faptelor. Judecătorii reiterează ideea ca pacienţii sunt vinovaţi de corupţia din spitale pentru că dau bani doctorilor pentru a beneficia de tratamente preferenţiale în raport cu alţi pacienţi.

Prima mea reacţie la necazul cucoanei Vasilica, ce-şi cheltuie bănuţii de la stat (vreo 5000 de lei pe lună) doar pe coafor şi e ţinută în viaţă de soţ şi părinţi a fost una, să mă ierte doamnele şi domnişoarele, eminamente misogină. E limpede că parlamentarii ar trebui să fie bărbaţi, eventual cu chelie. Doar aşa ar putea, sărăcuţii, să supravieţuiască.

acum 7 zile · comentarii (37)

Călătoria la Petra începe cu Iordania, locuri şi oameni. Un drum într-o lume a nisipului, apei, esenţelor, sau într-o lume a bărbaţilor. Pentru mine, Iordania a început la Aqaba, în miez de noapte. Mi s-a părut că am coborât din avion direct în deşertul bătut de vânt – într-un fel, chiar aşa era. Dincolo de pistă se întindea nisipul cenuşiu. Şi de aici a început călătoria.

acum 7 zile · comentarii (5)

În timp ce luptele în noroi continuă să fie servite publicului românesc şi planurile de ţară rămân uitate între pauzele publicitare, lumea se schimbă radical în jurul nostru. Dacă cineva şi-ar asuma responsabilitatea să propună societăţii româneşti răspunsuri măcar la trei întrebări, atunci, am avea poate şi o altă perspectivă pentru ce va urma, nu pe termen lung, ci în viitorul cât mai apropiat.

acum 7 zile · comentarii (32)

Informaţia că, de la 1 iunie 2015, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) se va reduce la 9 la sută (de la 24 la sută) la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, aşadar, la toate alimentele, nu doar la cele de bază a generat, firesc,  comentarii, unele controversate, dar şi teamă.

acum 7 zile · comentarii (17)

Am norocul să fac bani din ce-mi place şi asta să implice şi cunoaşterea de oameni noi în mod constant. Şi aşa, să pot verifica anumite percepţii, trenduri pe care le observ în jurul meu. Unul dintre ele este că sunt mulţi oameni (prea mulţi) care nu sunt ok cu ei şi cu viaţa lor şi, cu toate astea, continuă pe aceeaşi linie.

acum 7 zile · comentarii (3)

Publicam o parte din viziunea implementarii reducerii TVA la 9% mai devreme decat era programat. Principii simple: guvernare centrata pe cresterea bunastarii populatiei; acord cu recomandările CE si FMI; reducerea inegalitatii sociale; balans intre temperarea presiunii sociale si impactul macroeconomic favorabil; incurajarea productiei interne si micsorarea evaziunii fiscale.

acum 7 zile · comentarii (2)

Filosoful german Friedrich Nietzsche vorbea despre existenţa la oameni a unei “voinţe către dominare”. Iar în psihologia socială este cunoscut termenul “necesitatea de putere”, pentru a descrie dorinţa accentuată a unor persoane de a deţine controlul asupra proceselor politice, de a conduce mulţimea într-o direcţie anume. Pentru aceşti oameni, puterea este un loc care trebuie ocupat.

acum 7 zile · comentarii (141)

Nici n-a trecut prea mult timp de la sărbătoarea Învierii Domnului că au şi reînviat nişte cadavre politice. Nici nu şi-a revenit Iurie Leancă din divorţul de PLDM că a şi intrat într-un concubinaj cu „liberalii reformaţi” ai lui Hadârcă (PLR), „activiştii democraţi” ai lui Godea (PAD) şi „casnicii” lui Costiuc (PDA).

acum 4 zile · comentarii (1)

Despre eGuvernare sau guvernarea electronică se vorbeşte mult şi se scrie sau postează pe net chiar şi mai mult. Ca orice noutate cu o conotaţie pozitivă este preluată adesea fără prea mult discernământ şi folosită dacă nu pentru a epata, cel puţin pentru anumite foloase individuale sau de grup. Are deci toate condiţiile pentru a fi considerată o modă. Moda este trecătoare, eGuvernarea însă nu. eGuvernarea este o necesitate.

acum 5 zile · comentarii (7)

Klaus Iohannis s-a plasat singur în ipostaza bărbatului care îşi prinde nevasta înşelându-l pentru a treia oară şi i se adresează în felul următor: „’Tu-ţi zidirea mă-tii, femeie, ia aminte ce-ţi spun: tura asta te iert. Apoi te mai iert o dată, după care de încă două ori, da’ după aia termini cu prostiile astea, da?”. Desigur, domnul Iohannis foloseşte alte cuvinte, mult mai puţine.

acum 5 zile · comentarii (134)

Am citit în ultima vreme cărţi şi articole despre efectele negative ale Internetului. Sunt unii care cred – şi au argumente solide – că Internetul “ne prosteşte”, ne face superficiali, ne dezvaţă să citim şi să reflectăm asupra celor citite. Alţii nu sunt atât de pesimişti. Dar foarte mulţi uită că, de fapt, tot televizorul rămâne marele duşman.

acum 5 zile · comentarii (13)

Este suficient să privim biografia fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu ca să pricepem că nu este vorba de un ageamiu sau un individ care a făcut avere din contrabanda de ţigări. Nu, Tăriceanu are şcoală, a făcut afaceri chiar de când Revoluţia nu se răcise, a început politica în 1990 ca membru fondator al Partidului Naţional Liberal. Controversat sau nu, omul a făcut bani şi politică de când lumea.

acum 5 zile · comentarii (31)

În dorinţa de a arăta lumii că în România lucrurile „se aşează”, Statul s-a gândit să facă din ANAF o poliţie financiară, care să se comporte cu contribuabilul ca atare.  Probabil pe model american, că tot vorbeşte lumea că nu te joci cu Fiscul american. Aşa că ANAF are atribuţii, uniformă, sirenă şi girofar. Plus că, la nevoie, te poate opri în trafic.

acum 5 zile · comentarii (22)

Sunt la Bruxelles, şi e greva transportatorilor, şi am de vorbit trei ore la Comisie aşa că o să fiu scurtă că o să imi ia două ore să ajung acolo pe jos. E doar un semnal referitor la consultările pe teme electorale şi triumfalismul uşor, dar de netăgăduit, care se degajă din discuţiile de la Cotroceni, plus voturile majorităţii parlamentare.

acum 5 zile · comentarii (0)

Chef de recitit, de vorbit despre, de croit planuri, de mers pe urma paşilor lui. Comemorarea dispariţiei sale se apropie cu paşi repezi - 20 iunie, 20 de ani de la când nu mai este decât altfel, diafan, între noi - şi multiplicarea coincidenţelor legate de prezenţa sa se împleteşte cumva cu conceptul potrivit căruia nimic nu este întâmplător.

acum 5 zile · comentarii (17)

Adevărul e că n-a fost doar despre turturele, ci şi despre prepeliţe! Pe 11 aprilie, Malta a votat pentru autorităţile locale, dar şi în cadrul unui referendum mai special. Cetăţenii au avut de răspuns la întrebarea: sunteţi de acord ca guvernul să îngăduie în continuare vânătoarea de primăvară a celor două specii? Cum s-a ajuns aici?

acum 5 zile · comentarii (5)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 3 luni · comentarii (10)
Postari Recente