Descoperire macabră în râul Vasluieţ

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 40 ani a fost descoperit în râul Vasluieţ a doua zi de Paşte, de un grup de copii din localitatea Moara Domnească, comuna Văleni. Aceştia au observat în urmă   cu două zile o haină plutind pe apă, însă abia ieri şi-au făcut curaj să meargă să vadă exact despre ce este vorba.

Pastorala adresată vasluienilor de presfinţitului Corneliu, episcopul Huşilor:  “Nimeni nu trebuie să fie trist”

Învierea Domnului este singura şi fără sfârşit mângâiere. Învierea Mântuitorului ne dă sens vieţii şi curaj trecerii din această trecătoare viaţă spre cea veşnică. Învierea Celui răstignit pe cruce pentru păcatele noastre ne cheamă la întâlnirea cu El în taina vieţii celei veşnice, ne invită la masa bucuriei sfintei Împărtăşanii: „gustaţi şi vedeţi cât de bun este Domnul”!

Fostului şef al Agenţiei Domeniilor Statului, Daniel Drăgan, condamnat la şase ani de închisoare, eliberat condiţionat

Judecatoria Vaslui a decis ieri eliberarea condiţionată a lui Daniel Drăgan, fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), aflat după gratii din mai 2010, când a fost condamnat la şase ani de închisoare, pentru abuz  în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Drăgan a fost găsit vinovat de retrocedarea unei suprafeţe de 147 de hectare, din nordul Capitalei.

Revista 22, ajutată de Kelemen Hunor, mi-a făcut onoarea de a mă numi ”extremist” şi ”naţionalist”. Venită de la unii care vor să ne bage pe gât maghiara ca singur scop al existenţei noastre, percep atacul ca pe un compliment. Pe de altă parte, nu pot să nu reacţionez văzând că se creează o confuzie voită: toţi cei care nu sunt de acord cu caracatiţa UDMR care vizează autonomia teritorială, sunt brusc extremişti.

acum 22 ore · comentarii (18)

Eu nu sunt fana lui Antonescu. Nici a lui Ponta. Nici a lui Băsescu. Poate că am fost, în aceşti 7 ani, fana fiecăruia pe rând, dar fiecare pe rând m-a dezamagit, în felul lui. Am învăţat, ca şi basarabeancă, să disociez binele pe care un lider politic de la Bucureşti îl face pentru R. Moldova de răul pe care îl face României. Pentru că, într-adevăr, unii fac mult bine la Chişinău şi mult rău la Bucureşti.

În toamna lui 2013, în acele zile tumultuoase, încărcate de imagini şocante din capitala vecină, un grup de tineri ocupa clădirea unui oficiu poştal. De atunci şi până acum câteva zile, când a fost acuzat de provocarea unui război civil, Sectorul de Dreapta a străbătut un drum sinuos şi, adeseori, violent.

Există o situaţie, cu probabilitate mare de a se întâmpla, şi prin care România declanşează mecanismul NATO.Acest lucru va deschide un conflict armat între NATO şi Federaţia Rusă, în cazul în care aceasta din urmă nu va negocia. O situaţie similară a mai existat în 1989, dar cele două blocuri armate s-au înţeles, iar Federaţia Rusă a bătut în retragere.

acum 2 zile · comentarii (30)

Trăim într-un prezent nebulos pentru cei ce ignoră trecutul, previzibil pentru cei care ştiu precedentele unor conduite aparent noi, ale cărui rădăcini sunt temporar ascunse de ochii opiniei publice, din raţiuni conjuncturale. Trecând peste astfel de prejudecăţi pasagere am invitat la un dialog pe martorul vizitei unei delegaţii militare româneşti, la Departamentul Apărării al SUA, spre finalul epocii încheiate în decembrie 1989.

acum 2 zile · comentarii (47)

În domeniul tehnologiei informaţiei România nu duce lipsă de evenimente/conferinţe, la ora actuală având peste 34 de evenimente care se desfăşoară regulat. Techsylvania, cu desfăşurare in Cluj-Napoca (31 Mai-2 Iunie), este cea mai nouă conferinţă din peisajul românesc al acestui tip de evenimente.

acum 2 zile · comentarii (2)

Biserica Sf. Nicolae, Mariupol. E noaptea de Înviere şi cei mai mulţi ucraineni se pregătesc să întâmpine Paştele. În ciuda filtrelor de control ce împânzesc fiecare drum de acces şi a prezenţei masive a forţelor de ordine, bisericile sunt pline, ucrainenii respectând tradiţiile şi obiceiurile pascale şi în acest an.

acum 3 zile · comentarii (3)

O capcană sau marea şansă pe care orice popor o merită într-o lume liberă şi democratică? Principiul autodeterminării este legat, în general, de afirmaţia tranşantă făcută în 1918 de Woodrow Wilson, pe atunci Preşedintele SUA :„De acum înainte, popoarele nu vor mai putea fi guvernate decât în funcţie de propriul lor consimţâmânt".

acum 3 zile · comentarii (18)

Am scris despre toate acestea pentru că an de an, nu lucrurile se schimbă, ci înţelegerea asupra lor. E mult mai important să vezi toate acestea decât să faci paradă de definiţii într-o pledoarie în care cei mai mulţi s-ar putea să nu se regăsească, din diferite pricini. Dar ca orice sărbătoare, a născut culturi şi subculturi.

acum 3 zile · comentarii (9)

O carte poate schimba o lume. E o idee care nu îmi aparţine, au spus-o mulţi alţi învăţaţi înaintea mea, dar subscriu din toată inima la acest lucru. Şi cred că Sărbătorile de Paşte sunt un răgaz cum nu se poate mai bun pentru a ne întoarce spre sine. Putem transcende înţelesul pe care ni-l oferă şi să vorbim despre sensul Reînvierii sau putem să privim totul ca pe câteva zile libere în care putem fi liniştiţi cu noi înşine.

acum 3 zile · comentarii (65)
Postari Recente