Revenirea umitoare a băieţelul de 9 ani zdrobit de o autoutilitară pe trotuar, în timp ce se întorcea de la şcoală. Impactul nimicitor, surprins de camerele video 3

Robert Andrei Dediu, elevul de 9 ani din Vaslui accidentat grav în urmă cu o săptămână în timp ce se deplasa pe un trotuar, face progrese uimitoare la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, acolo unde a fost transportat cu un elicopter SMURD, după ce medicii din Vaslui au reuşit să îl stabilizeze.

Revenirea umitoare a băieţelul de 9 ani zdrobit de o autoutilitară pe trotuar, în timp ce se întorcea de la şcoală. Impactul nimicitor, surprins de camerele video Vezi comentarii 3

Pedeapsa revoltătoare primită de un tânăr care a atacat o mamă în casă şi a snopit-o în bătaie în faţa copiilor, pentru că s-a opus violului

Pedeapsa revoltătoare primită de un tânăr care a atacat o mamă în casă şi a snopit-o în bătaie în faţa copiilor, pentru că s-a opus violului

Un tânăr de 17 ani din localitatea vasluiană Iaz (comuna Soleşti) a fost găsit vinovat de Judecătoria Vaslui de săvârşirea infracţiunii de tentativă la viol, după ce în noiembrie anul trecut a atacat o mamă care locuia cu cei trei copii ai săi. Femeia a fost salvată după ce unul dintre copii a reuşit să fugă din casă şi să alerteze vecinii.

Cazul olimpicei obligate să plătească cheltuieli judiciare record, după ce s-a împăcat cu afaceristul care a siluit-o. Agresorul pregăteşte o nouă strategie

Cazul olimpicei obligate să plătească cheltuieli judiciare record, după ce s-a împăcat cu afaceristul care a siluit-o. Agresorul pregăteşte o nouă strategie

Astăzi, la Curtea de Apel Iaşi, a avut loc primul termen în dosarul în care un tânăr om de afaceri din Bârlad a fost condamnat la închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după, pe parcursul cercetării judecătoreşti, a reuşit să convingă victima sa îşi retragă plângerea pentru viol.

Apel disperat pentru salvarea unei tinere handbaliste, diagnosticată cu o tumoră la şold, survenită în urma accidentărilor

Apel disperat pentru salvarea unei tinere handbaliste, diagnosticată cu o tumoră la şold, survenită în urma accidentărilor

O tânără handbalistă din Vaslui trăieşte o adevărată dramă după ce medicicii i-au descoperit, în urmă, cu un an o tumoră la şold, care ulterior s-a extins spre abdomen. Tânăra de 19 ani, pivot al echipei de handbal al Liceului cu Program Sportiv Vaslui, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar pe 4 aprilie urmează să fie din nou operată. Familia fetei, una modestă, nu a reuşit să adune cei 7.800 de euro necesari intervenţiei chirugicale.

Interdicţie record pentru primarul din Vaslui depistat că finanţa firma fiului său atribuindu-i toate lucrările din comună

Interdicţie record pentru primarul din Vaslui depistat că finanţa firma fiului său atribuindu-i toate lucrările din comună

Iorgu Şonea, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Vaslui, a fost condamnat de Judecătoria Huşi pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Primar al comunei Olteneşti, vreme de 20 de ani, din partea PSD, Şonea a fost acuzat că ani la rând a realizat lucrările privind reabilitarea drumurilor din comună, prin intermediul firmei fiului său.

Fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui, la închisoare. Cât va sta după gratii şi cât va plăti Laurenţiu Turbatu pentru că a furat 50 de tone de combustibil

Fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui, la închisoare. Cât va sta după gratii şi cât va plăti Laurenţiu Turbatu pentru că a furat 50 de tone de combustibil

Fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui, Laurenţiu Turbatu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la 4 ani de închisoare cu executare, fiind găsit finovat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, instigare la fals şi uz de fals. Turbatu a condus 12 ani Poliţia Locală Vaslui, iar după ce a fost trimis în judecată a fost angajat de Consiliul Judeţean Vaslui într-o altă funcţie publică cheie.

În urma numeroaselor incriminări, spuse şi scrise, privind „cadoul” prietenesc pe care i l-am făcut, în februarie 1990, lui Gabriel Liiceanu, mă văd obligat să-mi recunosc, smerit, faptele şi să mă pun, gata de jertfă, la dispoziţia tuturor „organelor” acreditate, pentru lămurirea definitivă a cazului.

acum 3 zile · comentarii (189)

E greu de crezut că sunt atât de puţini manageri care îşi dau seama că scandalul şi sudalmele la adresa fetelor de la HR, cele care îi împiedică să obţină nu ştiu ce job important, nu fac decât să scoată în evidenţă slăbiciunea lor şi, mai ales, faptul că, cel mai probabil, nu erau potriviţi pentru acel post.

acum 3 zile · comentarii (31)

O propunere legislativă ce impunea instalaţii automate de stins incendiul la toate clădirile publice şi alte categorii de clădiri a fost stopată înainte ca aceasta să blocheze întreaga activitate I.S.U. în domeniul prevenirii. Legea, fără să fie susţinută de corpul de specialişti, ar fi adus condiţii imposibil de aplicat şi care nu există în nici un loc din lume.

acum 3 zile · comentarii (5)

Rezist tentaţiei de a scrie despre ultimele „giumbuşlucuri” ale lui Igor Dodon, cum ar fi isprava de a-i dărui lui Vladimir Putin vinuri din propria colecţie a preşedintelui rus, sau propunerea eliminării examenului de bacalaureat. Ele nu fac decât să adauge noi tuşe unui portret deja închegat, de bufon aflat într-un loc – preşedinţia Republicii Moldova – pentru care nu este absolut deloc potrivit.

acum 3 zile · comentarii (32)

Directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, profesorul Ion Iovcev a acordat un interviu, în exclusivitate pentru site-ul Asociaţiei Europene de Studii Geopolitice şi Strategice „Gheorghe I. Brătianu”, unde a punctat realităţile geopolitice cu care se confruntă românii transnistreni în cei 25 de ani care s-au scurs de la războiul care i-a scos de sub autoritatea Chişinăului.

acum 4 zile · comentarii (8)

Ne facem unii altora chip cioplit. Ne alegem reprezentatul cel mai rău al oponentului şi ne certăm cu el, indiferent cu cine vorbim. Toţi ceilalţi sunt nişte oameni de paie cu chip cioplit. Faptul că majoritatea suntem oameni rezonabili e desconsiderat ca truism. Teoretic om fi, practic ne comportăm toţi ca nebunii şi îi tratăm pe ceilalţi la fel.

acum 4 zile · comentarii (38)

Intervenţia din 2003 a Statelor Unite în Irak, precum şi izbucnirea Primăverii Arabe din 2011, au fost percepute de către Arabia Saudită ca ameninţări la adresa propriei securităţi şi stabilităţi interne, motiv pentru care Riyadul a trebuit să construiască o strategie de politică externă care să răspundă propriilor nevoi şi percepţii privind dinamicile geopolitice ale Orientului Mijlociu.

acum 3 zile · comentarii (4)

Ieri, Primăria Capitalei a transmis un Comunicat. Acesta începe aşa: „La initiativa Primarului General, Gabriela Firea, ieri, la sediul Municipalităţii, a avut loc o şedinţă de lucru la care au participat toţi factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor soluţii pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea.”

acum 5 zile · comentarii (5)

România întâlneşte duminică Danemarca într-un context deloc fericit pentru fotbalul nostru. Presiunea este mare pentru echipa naţională, deoarece competiţia internă este răvăşită de neajunsuri şi scandaluri, în cupele europene contăm din ce în ce mai puţin, iar naţionala pare singura echipă capabilă să mai umple un stadion.

acum 4 zile · comentarii (3)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 2 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 2 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 2 ani · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 2 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 2 ani · comentarii (10)
Postari Recente