Fetiţă de 12 ani violată în Joia Mare sub ameninţarea cuţitului. Violatorul, care a recidivat de nenumărate ori, este liber 28

O copilă de 12 ani dintr-un sat din judeţul Vaslui a trăit clipe de coşmar în Săptămâna Mare, când a fost sechestrată şi violată de un tânăr de 17 ani care a ameninţat-o că o va omorî şi o va arunca într-o fântână dacă ţipă. Prins după 24 de ore de căutări, agresorul, care în luna ianuarie a mai violat o femeie din sat, a fost prezentat instanţei pentru arestare preventivă, însă judecătorii au decis să judece propunerea abia după Paşte.

Fetiţă de 12 ani violată în Joia Mare sub ameninţarea cuţitului. Violatorul, care a recidivat de nenumărate ori, este liber Vezi comentarii 28

Patru tineri români vor să schimbe lumea. Se pregătesc să plece de unii singuri într-o călătorie până în Mongolia. Au o cauză, o maşină, mult curaj şi inspiraţie pentru a-şi continua proiectul ajuns deja la ediţia a II-a. Proiectul lor se numeşte Schimbălume, iar echipa lor, Learnmads. M-am întâlnit cu unul dintre ei şi mi-a vorbit despre ce au de gând să facă vara asta.

acum 3 zile · comentarii (4)

În urmă cu ani- patru la număr- atunci când Thomas Ostermeier şi Teatrul „Schaubühne” din Berlin aduceau la ediţia a opta a Festivalului Internaţional „Shakespeare” din Craiova un magnific Hamlet, unul dintre spectacolele pe care sunt sigur că nu le voi uita vreodată, au fost voci care au acuzat o anume impuritate a montării.

acum 7 zile · comentarii (0)

Constituţia României, inspirată de aceea a Franţei, nu deosebeşte naţionalitatea de cetăţenie. Statul român este definit încă din articolul întâi ca „unitar naţional“. E vorba de o confuzie de termeni cu consecinţe foarte grave. De care se loveşte în anii din urmă îndeosebi statul francez, ca urmare a terorismului şi a imigraţiei masive.

acum 4 zile · comentarii (50)

Ultima ştire politică este demisia ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, la cererea premierului Cioloş, pentru lipsa de performanţă în gestionarea sarcinilor ministerului. După pierderea a 7 miliarde de euro în exerciţiul financiar anterior, în perioada 2014-2016 România n-a tras de la UE nici măcar un euro!

acum 8 zile · comentarii (3)

Criticul literra Dan C. Mihăilescu îşi exprimă amărăciunea că acum trăim într-o lume pe dos. Isteria Învierii constă în zilele noastre numai în umplerea frigiderului cu mâncare, în desfătări gastronomice născute din sângele mieilor, în împărţirea de cadouri kitch-oase cu iepuraşi. Nu mai ştim ce înseamnă limpezirea şi  adevărata lumină, am uitat că iubirea adevărată înseamnă jertfă.

acum 4 zile · comentarii (7)

De câteva minute citesc cu stupoare blogul lui Tolo şi stau cu o ureche pe Realitatea. Sunt stupefiat! Nu pot descrie altfel starea mea de spirit. Am vizitat în urmă cu 3 zile un spital care arăta la fel ca în occident şi cu performanţe similare. Am sesizat dispersoarele cu dezinfectante existente în terapie chiar şi la uşa liftului. I-am felicitat pe însoţitori şi i-am întrebat de ce nu există dispozitive similare şi în secţii.

acum 8 zile · comentarii (21)

Mi-amintesc ca şi cum ar fi fost ieri cât de tare a bătut vântul în acea zi. Mult praf. Mi-am pus batista la nas. Nici nu mai ştiu cine de pe uliţă a zis ceva despre o explozie nucleară. Eram oricum ”rupţi” de lume, de ştiri şi de televizor. Eram nişte copii, dar adulţii erau şi mai departe de realitate.

acum 6 zile · comentarii (17)

În acest moment a început o luptă dură între structurile de forţă ale statului român. Se pare că DNA a trecut la un alt nivel, la acel nivel în care afectează interesul grupurilor infracţionale străine, ce deţin legături cu structuri de securitate ale altor state şi care sub diverse forme prejudiciază statul român şi pe cetăţenii români.

acum 6 zile · comentarii (8)

Aprilie 2016, Bucureşti. Am petrecut o zi întreagă cu o prietenă originară din Nigeria şi stabilită în Marea Britanie. A fost prima ei vizită în Bucureşti, un oraş în care discriminarea pe baza culorii pielii este izolată. Şi când apare, parcă ne vine greu să credem. Capitala României este, totuşi, un oraş cosmopolit din toate privinţele. Profit, aşadar, de câteva întâmplări izolate, sper eu, pentru a introduce un subiect: ura.

acum 7 zile · comentarii (27)

În urmă cu ani - patru la număr - atunci când Thomas Ostermeier şi Teatrul „Schaubühne” din Berlin aduceau la ediţia a opta a Festivalului Internaţional „Shakespeare” din Craiova un magnific Hamlet, unul dintre spectacolele pe care sunt sigur că nu le voi uita vreodată, au fost voci care au acuzat o anume impuritate a montării.

acum 7 zile · comentarii (0)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 9 luni · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 9 luni · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 9 luni · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 10 luni · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 1 an · comentarii (10)
Postari Recente