De multă vreme am atras atenţia asupra faptului că politicienii români sunt din ce în ce mai slabi din punct de vedere politic şi intelectual, iar realitatea îmi dă dreptate în fiecare zi. Nu e nevoie să fii înţeleptul neamului pentru a vedea un lucru care a fost observat şi din spaţiu, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să gândim întotdeauna mai mult şi mai bine.

acum 6 zile · comentarii (74)

Diversiunea lui Băsescu, cu ofiţerul de informaţii acoperit, care nu şi-a trecut funcţia în CV (nonsensul este evident, nici nu ar putea s-o facă chiar şi dacă ar vrea), are în spate un raţionament banal: eu acuz un candidat nenumit, drept urmare, toţi sunt posibil duplicitari şi cu dublă comandă, cu excepţia unuia singur, protejata mea oficială.

acum 6 zile · comentarii (5)

Tinerii din asociaţia Vocea Etnicilor Români din Basarabia, studenţi în Bucureşti, vin în perioada 15-17 septembrie în oraşele Ungheni, Chişinău, Bălţi şi Cahul pentru a le vorbi studenţilor admişi anul acesta în România despre provocările şi oportunităţile pe care le oferă mediul universitar românesc.

acum 6 zile · comentarii (0)

Metodologia-cadru privind organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate, în anul şcolar 2014-2015, nu se referă, aşa cum îi spune şi numele, la învăţământul universitar, ci la învăţământ nonuniversitar

acum 6 zile · comentarii (4)

‘’ Mi-ar plăcea să existe o limbă a teatrului, ca să nu fiu nevoit să traduc în maghiară, engleză, germană! Prin ea le-aş spune tuturor că sunt mândru de voi, că a meritat să trăiesc până acum, ca să vă cunosc! Ceea ce faceţi e extraordinar! Sunt emoţionat, mulţumit, mă dau mare şi vă iubesc! Galeria Manole e cel mai frumos proiect teatral din care am făcut parte! Mulţumesc!’’ Paul Sarvadi - Festivalul de Teatru Internaţional SPOT

acum 6 zile · comentarii (0)

Îngenunchezi şi te gândeşti cu mâinile împreunate la ce ai făcut. Ţi-e ruşine de acţiunile tale, le auzi cum se rostogolesc zgomotos în capul tău şi te simţi străină de tine. Ai vrea ca o mână să te atingă pe creştet şi să-ţi spună: eşti iertată. Când te vei ridica, va fi fost un alt început. Eşti singură în biserică şi nu se aude nimic.

acum 6 zile · comentarii (93)

Apple a lansat iPhone 6 şi Apple Watch. Deloc previzibil, bloggeri şi presa de tehnologie au scris despre ce reprezintă noile gadgeturi şi unii au anunţat moartea Apple după moartea lui Jobs. Martorii lui Steve Jobs, însă, şi slujitorii de iPhone s-au aşezat la coadă pentru încă un model, ceea ce am de gând să fac şi eu.

acum 6 zile · comentarii (7)

Constat, de la o vreme, că multe din simbolurile biblice şi religioase suferă de o lipsă de înţelegere corectă a lor, pornită fie din nepricepere sau interes propagandistic. Semnele zodiacale, curcubeul, Steaua lui David şi altele asemenea lor sunt simboluri care ajung să tensioneze inutil comunităţi, dincolo de limita discursului academic. Printre ele, unul care stârneşte pasiuni apocaliptice: 666.

acum 5 zile · comentarii (98)

Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan, cea care ar trebui să devină în curând Uniunea Euroasiatică, va fi fără de ... Kazahstan. Aceasta este decizia luată de preşedintele acestei ţări şi care a ameninţat public Rusia că dacă se va urmări atingerea suveranităţii, independenţei şi integralităţii ţării sale va recurge la acest gest.

acum 5 zile · comentarii (4)

In iulie 2013, conform prevederilor legale, am depus la registratura Primariei declaratii pentru o serie de proteste pe biciclete. Calendarul protestelor a fost copiat dupa cel al adunarilor Critical Mass din Budapesta. Acolo, timp de vreo 10 ani, in sambetele cele mai apropiate de Ziua fara Masini si Ziua Pamantului, au avut loc astfel de proteste. La primul au fost vreo 50 de persoane. Iar la ultimul au fost aproape 100.000.

acum 5 zile · comentarii (3)

Înţelegerea, din perspective diferite, a relevanţei ultimului Summit al NATO, pentru securitatea reală a comunităţii euroatlantice, pentru parteneriatele Alianţei cu state interesate de o cooperare reciproc avantajoasă, concretă, nu doar declarativă, impune invitarea, în arena publică, a unor experţi care ştiu mecanismul interior de funcţionare al Cartierului General al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, din Belgia.

acum 5 zile · comentarii (5)

O să vă spun din prima: trăim în Ţara Minunilor, tărâmul amnistiilor pe bandă rulantă. Poate nu ştiaţi, dar o ordonanţă de urgenţă care aduce mai multe modificări la Legea Educaţiei, adoptată încă din iunie, permite universităţilor să organizeze colegii în care să înveţe tinerii care nu au luat Bacalaureatul.

acum 5 zile · comentarii (26)

Citesc zilele acestea articole şi comentarii nenumărate pe tema acceptării în legea învăţământului a admiterii la facultate fără diploma de Bacalaureat. Sunt păreri vehemente şi pro şi contra. Nu îmi voi exprima aici propria părere. Îmi pun însă întrebarea... dacă diploma de bac şi statutul unui absolvent de bacalaureat nu sunt atât de importante, atunci ce ar putea face diferenţa?

acum 5 zile · comentarii (3)

Atunci când, la nivelul unei ţări, orice organizaţie poate pune în discuţie factorii constitutivi ai statului respectiv, asistăm de fapt la sfârşitul statului şi la începutul tribalizării. Regula tribală este câştigul celui care dă mai tare: din mâini, din gură, din tot ce poate. UDMR aplică această tehnică, iar rezultatul este că avem o campanie prezidenţială în care discutăm despre desfiinţarea statului român!

acum 5 zile · comentarii (13)
Postari Recente