Spovedania cu ochii în lacrimi a lui Valentin Gligor, colegul de celulă al lui Nicolae Steinhardt: „Nu mi-am putut imagina că Iliescu o să ajungă la putere“ 44

Sibianul Valentin Gligor (80 de ani) a trecut prin două închisori comuniste, Fortul 13 Jilava şi Gherla, şi prin lagărul de muncă forţată de la Luciu-Giurgeni. Printre toate aceste momente dramatice a existat şi o mare bucurie: la Jilava, a fost coleg de celulă cu Nicolae Steinhardt, de care l-a legat apoi o prietenie de o viaţă.

Spovedania cu ochii în lacrimi a lui Valentin Gligor,
colegul de celulă al lui Nicolae Steinhardt: „Nu mi-am putut imagina că Iliescu o să ajungă la putere“ Vezi comentarii 44

Reacţia dură a unor poliţişti, după votul din Parlament în cazul Oprea: „Este un afront adus fiecărui poliţist activ şi societăţii în ansamblul ei”

Reacţia dură a unor poliţişti, după votul din Parlament în cazul Oprea: „Este un afront adus fiecărui poliţist activ şi societăţii în ansamblul ei”

Într-o petiţie adresată Preşedintelui României şi Guvernului României, reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor ”Diamantul” cer revizuirea COnstituţiei, astfel încât să nu mai fie nevoie de încuviinţarea Parlamentului sau a Preşedinţiei pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorilor, deputaţilor şi miniştrilor.

Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală, explică rolul testelor ADN în Criminalistică. Cazuri celebre de omor rezolvate în România

Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală, explică rolul testelor ADN în Criminalistică. Cazuri celebre de omor rezolvate în România

Profesorul universitar doctor Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală din România şi membru de onoare al Academiei Române, explică, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”, cum au ajuns să se facă expertize ADN în România, cât de importante sunt în soluţionarea dosarelor penale în care avem, iniţial, autor necunoscut şi ce cazuri din dosare celebre au fost rezolvate pe baza acestor teste.

Ofiţer de la Crimă Organizată Sibiu, condamnat la închisoare cu executare după ce a sprijinit cea mai mare grupare de traficanţi de etnobotanice din oraş

Ofiţer de la Crimă Organizată Sibiu, condamnat la închisoare cu executare după ce a sprijinit cea mai mare grupare de traficanţi de etnobotanice din oraş

Subcomisarul Alexandru Tancou, fost ofiţer în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sibiu, a făcut închisoare cu executare după ce a fost acuzat de procurori că ar fi sprijinit gruparea de traficanţi de etnobotanice a lui “Adi Foto”, cea mai mare de acest gen destructurată la Sibiu.

Prin modul în care s-a poziţionat pe scena publică, Liviu Dragnea seamănă cu ce era acum un an Gabriel Oprea - omul de care pare să depindă totul: majoritatea parlamentară, stabilitatea guvernamentală, soarta miniştrilor şi a premierului, poate chiar a preşedintelui, ba până şi soarta luptei anticorupţie. Iar în unele minţi încolţeşte ideea de a-l avea premier de la toamnă. Oare nu avem dreptul să fim, totuşi, ceva mai pretenţioşi?

acum 3 luni · comentarii (71)

Titluri senzaţionale. Uluire, şoc şi cutremur. Ortodocşii nu se mai pot căsători cu ne-ortodocşii. O decizie „nouă” a Bisericii, care va speria, probabil, pe cei prea conectaţi la tabloidizarea presei. În rest, nimic nou. Tabloidele au descoperit gaura de la covrig, pardon, de la inelul de logodnă.

acum 3 luni · comentarii (86)

Dragă Victor Viorel, ştiu că e inutil să te întreb dacă ţi-e ruşine. Nu ţi-e. Aşa că nu te întreb. Ştiu că e inutil să te întreb şi dacă nu ţi-e silă când rămâi de unul singur, tu cu tine, şi te vezi cât de mic, cât de gol, cât de putred şi de slab eşti pe interior. Sunt sigură că nu te vezi aşa. Ţi-ar trebui puţin bun-simţ, puţină conştiinţă. Şi nu le ai.

acum 3 luni · comentarii (134)

Cred că aproape nimeni n-a crezut în drasticul rezultat al referendum-ului britanic. Chiar cei care l-au organizat vor fi contat pe o largă confirmare publică a opţiunii pentru rămînere în UE. Ghinion! Socotelile de-acasă nu s-au potrivit cu cele din tîrg. Iar acum asistăm la un policrom delir analitic, la un amestec de cutremur şi bîlbîială, de apocalipsă şi resemnare.

acum 3 luni · comentarii (132)

Să presupunem următoarea situaţie. Te întâlneşti pe stradă cu un cunoscut care îşi aminteşte fix atunci un banc bun. Îţi zice: „Băi, ţi-am spus-o pe-aia cu…“. La finalul bancului, deşi erai pregătit să râzi, nu doar că nu faci asta, dar te sperii: îţi dai seama că omul ăla ţi-a dezvăluit ceva din cotloanele minţii tale, ceva despre care credeai că-i bine ascuns.

acum 3 luni · comentarii (2)

La ora la care citiţi aceste rânduri, Preşedinţii Tusk şi Juncker se vor întâlni cu Preşedintele Obama pentru a „recimenta“ sentimentul uniunii transatlantice şi pentru a prezenta planurile privind întărirea spaţiului de apărare şi securitate la nivelul aliaţilor europeni.

acum 3 luni · comentarii (2)

Ca est-european, Brexitul mi se pare un act de un egoism sfidător. Am trăit pe un continent divizat, într-un comunism mizer şi asupritor din care ieşeai doar cu visul la ţările occidentale. După 1990, am văzut şi simţit interdicţii după interdicţii. De călătorie, de studiu, de muncă. În cele din urmă, printr-un gest de solidaritate, am intrat în Uniunea Europeană doar ca să auzim din nou de Europa cu două viteze şi de excepţia britanică.

acum 3 luni · comentarii (147)

Brexit nu este un şoc. Brexit este urmarea firească a educaţiei, a (lipsei) valorilor, a profitorilor erei informaţionale, a populiştilor care sunt atât de slabi încât cu victoria în braţe se scuză şi nu ştiu ce să facă. Oamenii ăştia au obţinut majoritatea voturilor pentru că majoritatea votanţilor s-au identificat cu aceşti politruci mediocri, cu alte cuvinte sunt la fel de mediocri, sau chiar mai mediocri decât ei.

acum 3 luni · comentarii (150)

După un început timid, timorat de frica unei moţiuni de cenzură, guvernul Cioloş atacă în forţă problemele importante ale ţării. Dacă le va şi duce până la capăt, vom vedea. Avantajele unui guvern de tehnocraţi sunt clare. Nu trebuie să stea „cu faţa la partid”, cum erau obligaţi toţi ceilalţi premieri sau miniştri.

acum 3 luni · comentarii (0)

D-na Gabriela Vrânceanu-Firea a spus, din poziţia de Primar al General al Capitalei, că ar vrea să nu mai fie închise străzile pentru evenimente culturale, pentru că se blochează circulaţia, iar asta „nu se întâmplă în nicio capitală europeană”. O enervase că Şoseaua Kiseleff era închisă.  Apoi a revenit, într-o conferinţă de presă, spunând că era vorba doar despre concertele din Piaţa Constituţiei. Cum o dăm, tot prost iese.

acum 3 luni · comentarii (26)

Un ministru zice că învăţământul e un lux. Altul, că trenul e un lux. Nu e prea îndepărtată clipa în care alţi miniştri şi un preşedinte s-au dat, şi ei, în stambă, decretând că şi sănătatea e un lux. Ce mai urmează? Munca să fie un lux? Să plătim, până la moarte, pentru dreptul de a munci gratis? Stai, dar a munci gratis nu e „concept comunist“?

acum 3 luni · comentarii (35)

"Aşa cum am promis ultima dată când ne-am întâlnit în acest format, v-am invitat să continuăm discuţia pe tema Brexit-ului, să căutăm şi să găsim soluţii pentru a poziţiona România cât se poate de bine", a declarat preşedintele Klaus Iohannis în faţa invitaţilor săi înaintea începerii consultărilor pe tema ieşirii Marii Britanii din UE şi a viitorului Uniunii Europene.

acum 3 luni · comentarii (23)

Cine nu a auzit: eu nu votez!, spusă cu mândrie?! „Eu nu votez“ spusă cu o privire dezgustată, cu sentimentul că ei, cei care o spun, trăiesc într-o altă realitate, că sunt deasupra lucrurilor, deasupra aceastei mizerii care este „politica“, iar politica nu are nimic de-a face cu ei. Convingerea de nezdruncinat că nimic din ce înseamnă politica nu ar avea vreo legătura cu viaţa lor de zi cu zi.

acum 3 luni · comentarii (74)

Am să vă povestesc în textul ăsta, pe care am simţit că trebuie să-l scriu exact astăzi, când un om extrem de curajos ne-a vorbit deschis despre mizeria din sistem, despre cum am ajuns aici. Şi despre cum, cu VOI alături, putem merge mult, mult mai departe.

acum 9 zile · comentarii (10)

Ţinând seama de moştenirea actualului preşedinte al Romaniei la Sibiu, desi incitant, nu e chiar simplu şi confortabil să îi urmezi la Primărie. Ne convine sau nu, timp de 14 ani, Klaus Iohannis a condus Sibiul cum a ştiut el, obţinând ultima dată, în 2012, 77,9% din voturile sibienilor, în acel an când peste 48% din aceştia au ieşit la vot. Nu cred că viitorul primar, oricine ar fi, va mai obţine un procent atat de ridicat.

acum 5 luni · comentarii (8)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 2 ani · comentarii (3)
Postari Recente