Cum poţi pune mâna pe banii care să-ţi deschidă propria afacere: Start-Up Plus 0

Sibienii care au o idee de afacere în oraşul lor şi vor să beneficieze de un grant nerambursabil în valoare de 38.000 de euro din fonduri europene au putut beneficia în aceste zile de sesiuni de informare despre toţi paşii care pot fi luaţi de la o simplă idee până la propria afacere. Sesiunile de informare au fost pregătite de către organizaţiile alese să împartă fondurile europene pentru judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Harghita, Mureş şi Covasna.

Cum poţi pune mâna pe banii care să-ţi deschidă propria afacere: Start-Up Plus Vezi comentarii 0

Risc de avalanşă la Bâlea Lac. Atenţionări pentru cei care vor să ajungă la munte în minivacanţa de 1 Mai

Risc de avalanşă la Bâlea Lac. Atenţionări pentru cei care vor să ajungă la munte în minivacanţa de 1 Mai

Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu îi atenţionează pe cei care vor să ajungă la munte în următoarele zile - când românii vor avea un weekend prelungit - de riscul producerii unor avalanşe pe care nici specialiştii nu le pot estima. Cu această ocazie, directorul Salvamont Sibiu a prezentat o sinteză a activităţii serviciului în perioada de iarnă.

Ce va câştiga Sibiul, aderând la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate

Ce va câştiga Sibiul, aderând la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate

Autorităţile locale din municipiul Sibiu cred că implementarea soluţiilor inteligente va ridica nivelul de trai al oamenilor, va îmbunătăţi calitatea vieţii, va uşura accesul la informaţii de la autorităţi etc. Pentru aceasta, municipiul a decis să se asocieze la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM). Decizia finală va fi luată mâine, 26 aprilie, în cadrul noii şedinţe a consiliului local.

Ziua Forţelor Terestre. Ce buget gestionează prima şcoală militară românească

Ziua Forţelor Terestre. Ce buget gestionează prima şcoală militară românească

Ziua Forţelor Terestre în România, marcată pe 23 aprilie, este sărbătorită de câteva zile în toată ţara, organizându-se mai multe evenimente: expoziţii de tehnică militară, activităţi de promovare a profesiei de militar, cupa presei la tir sau depuneri de flori. La Sibiu, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Balcescu” - prima şcoală militară românească - şi-a deschis uşile pentru vizitatori.

Primăria Sibiu caută operatori care să facă filme despre activitatea instituţiei. Cât este gata să plătească

Primăria Sibiu caută operatori care să facă filme despre activitatea instituţiei. Cât este gata să plătească

Primăria municipiului Sibiu organizează o licitaţie publică prin care intenţionează să angajeze o echipă care va realiza filme scurte informative despre activitatea instituţiei şi a serviciilor publice finanţate din bugetul local. Pentru aceasta, autorităţile locale sunt gata să plătească aproape 100.000 de lei pentru un contract valabil un an.

Demenţa colectivă cu care parlamentarii Puterii s-au năpustit asupra legislaţiei penale a fost justificată prin faptul că trebuie să implementeze directive europene. Aceasta e o minciună nu doar colosală, dar şi foarte uşor de dovedit. Şi se pune întrebarea: de ce au apelat la ea dacă e atât de uşor demontabilă? Cum amploarea şi sensul modificărilor exclud prostia, rămân două ipoteze: ori au înnebunit cu toţii, ori sunt, realmente, infractori.

acum 4 luni · comentarii (73)

Acestea sunt datele unei dictaturi. Că nu există un singur dictator ci vreo 250, nu e nicio consolare. Opoziţie parlamentară nu mai există, a fost desfiinţată, i s-a pus căluşul în gură, jandarmii sunt gata să intervină împotriva celor care nu sunt de acord cu actuala dictatură. Inclusiv împotriva judecătorilor. Posibil să vedem judecători  bătuţi de jandarmi.

acum 4 luni · comentarii (27)

Horrible dictu (et auditu): nimic nu o poate salva! Dar, precum în bancul cu bătrânica pe care o treceau cu toţii strada, deşi ea nu voia, poate că nici nu e nevoie, ne-au salvat geografia şi istoria. Existăm, slavă Domnului, poate mai bine chiar decât o merităm! Cât despre monarhia constituţională, aceasta este o variantă pe cât de superioară republicii, pe atât de iluzorie. Din nefericire.

acum 4 luni · comentarii (13)

Editura Humanitas a publicat recent „Geneza“, ediţie îngrijită de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu, punct de plecare al unui proiect ambiţios, derulat la Colegiul Noua Europă. O altă carte importantă „la temă“, „Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus“ a profesorului Brant Pitre, se lansează astăzi (luni), la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa Monicăi Broşteanu.

acum 4 luni · comentarii (8)

Protestele din Piaţa Universităţii, din 1990, au reprezentat naşterea societăţii civile româneşti. Atunci a apărut discursul radical anti-comunist, care este exprimat şi astăzi de o parte importantă a elitei. Deşi învinşi atunci, „golanii“ din anii ’90 au reuşit să creeze o mitologie şi o cultură a protestului.

acum 4 luni · comentarii (13)

Tovarăşii miliţieni din Republica Socialistă România, am să vă transmit nişte lucruri, pe scurt, ca să nu vă obosiţi citind şi altceva decât rapoarte de 2 lei despre cât sunteţi voi de eficienţi, în timp ce noi murim cu zile pe stradă.

acum 1 an · comentarii (7)

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 2 ani · comentarii (4)

În oraşul meu de poveste, dincolo de poveste şi de toate pozele de pe pliantele turistice, se întâmplă o grămadă de lucruri de care unii se fac că uită. Miercuri a murit aiurea un urs, altădată au murit pe stradă oameni. Pe toţi i-a ucis cu zile „operativitatea” care dă impecabil la sfânta statistică bună de aruncat la gunoi.

acum 2 ani · comentarii (17)

E mişto să vorbeşti cu preşedintele pe Facebook, nu? Sau cu miniştrii. Cu şefii de partid. Ai, aşa, parcă un sentiment de normalitate, simţi că le zici şi tu direct ce ai de zis. Iar ei, uneori, îţi şi răspund. Dar hai să privim direct în faţă bătaia de joc! Puţin curaj, e doar Sistemul pur. Sistemul ăla care te scuipă între ochi, care te înnebuneşte o viaţă, care te bagă în mormânt.

acum 2 ani · comentarii (82)

Am să vă povestesc în textul ăsta, pe care am simţit că trebuie să-l scriu exact astăzi, când un om extrem de curajos ne-a vorbit deschis despre mizeria din sistem, despre cum am ajuns aici. Şi despre cum, cu VOI alături, putem merge mult, mult mai departe.

acum 2 ani · comentarii (11)

Ţinând seama de moştenirea actualului preşedinte al Romaniei la Sibiu, desi incitant, nu e chiar simplu şi confortabil să îi urmezi la Primărie. Ne convine sau nu, timp de 14 ani, Klaus Iohannis a condus Sibiul cum a ştiut el, obţinând ultima dată, în 2012, 77,9% din voturile sibienilor, în acel an când peste 48% din aceştia au ieşit la vot. Nu cred că viitorul primar, oricine ar fi, va mai obţine un procent atat de ridicat.

acum 2 ani · comentarii (8)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 3 ani · comentarii (3)