Un traseu montan, distrus de motocicliştii enduro în mai puţin de doi ani. „Trec pe lângă noi ca rachetele“ 1

În nici doi ani, unul din cele mai apreciate trasee turistice din munţii Cindrel a fost distrus în proporţie de 90% de motocicliştii pasionaţi de enduro. Salvamontiştii spun că situaţia se repetă în multe alte locuri, dar legislaţia nu permite limitarea accesului pasionaţilor de off-road. Ai căror reprezentanţi spun că lucrurile au o rezolvare simplă: panouri de informare.

Un traseu montan, distrus de motocicliştii enduro în mai puţin de doi ani. „Trec pe lângă noi ca rachetele“ Vezi comentarii 1

Calculul de groază făcut de experţi. De ce n-ar putea fi reparat mai devreme de 2020 lotul 3 al autostrăzii Sibiu - Orăştie

Calculul de groază făcut de experţi. De ce n-ar putea fi reparat mai devreme de 2020 lotul 3 al autostrăzii Sibiu - Orăştie

Începută în iunie 2011, o porţiune de 22,11 kilometri din autostrada A1, situată între limita judeţului Alba şi oraşul sibian Sălişte, are nevoie de reparaţii radicale, în special pentru a opri alunecările de teren. Anul trecut, autorităţile au eşuat în demersul de a remedia defecţiunile. Au reluat acum procedurile, care – în cel mai optimist scenariu – vor stabiliza autostrada la începutul lui 2020.

Călin, maramureşeanul cu fofează. Povestea singurului producător de elice pentru paramotoare din România

Călin, maramureşeanul cu fofează. Povestea singurului producător de elice pentru paramotoare din România

Dintre paginile cărţii „Sfârlează cu fofează“, copilului Călin Paşca i s-au aprins „beculeţele“ pentru zbor. Călcâiele i-au luat foc pentru această pasiune câţiva ani mai târziu, când în aceeaşi zi în care şi-a cumpărat o parapantă a şi zburat. După ce a descoperit paramotorul, Călin a îmbinat pasiunea cu munca, iar acum este singurul român care produce elice pentru astfel de aparate de zbor.

Cum se aruncă bani publici cu ghiotura pe proiecte culturale îndoielnice. Oraşul în care municipalitatea este acuzată că „a făcut praf tot segmentul cultural privat“

Cum se aruncă bani publici cu ghiotura pe proiecte culturale îndoielnice. Oraşul în care municipalitatea este acuzată că „a făcut praf tot segmentul cultural privat“

Mai bine de 54 de milioane de lei din bugetele locale sunt alocate în 2017 în şapte oraşe din România pentru a susţine evenimente culturale independente. Deşi banii reprezintă procente importate din bugetele publice, operatorii culturali arată că, de multe ori, banii sunt aruncaţi pe proiecte fie discutabile, fie care s-ar putea autofinanţa.

FOTO Saşii, întâmpinaţi de Iohannis la Sibiu: „Ne lipseşte România, dar aici nu aveţi ordinea din Germania“

FOTO Saşii, întâmpinaţi de Iohannis la Sibiu: „Ne lipseşte România, dar aici nu aveţi ordinea din Germania“

Cea de-a 27-a ediţie a Întâlnirii saşilor din România este cea mai mare organizată până acum, cu peste 12.000 de participanţi. La Sibiu, capitala saşilor transilvăneni, cel care i-a întâmpinat a fost preşedintele României, Klaus Iohannis. Oamenii s-au bucurat, dar la final au tras concluzia: „după ce se termină, ne întoarcem acasă. Acasă e în Germania“.

Doamna Carmen Dan este, după alegerile din 11 decembrie 2016, senator în Parlamentul României, iar din ianuarie 2017 deţine postul de ministru de Interne. A trecut fără nici un fel de probleme din guvernul condus de dl. Sorin Grindeanu în cel care îl are în frunte pe dl. Mihai Tudose. Probabil, un semn de competenţă. Aşa cum înţelege dl. Liviu Dragnea conceptul.

acum 3 zile · comentarii (45)

Lipsa acută de subiecte de natură să suscite interesul cititorului toropit de căldură, o situaţie cu care se confruntă an de an presa în cursul lunii august, dar şi un anume apetit al publicului românesc pentru botezuri, nunţi, înmormântări în rândurile vipurilor, indiferent de natura lor, explică, cred, atenţia neobişnuită de care s-a bucurat în weekend vestea morţii lui Tudor Postelnicu.

acum 4 zile · comentarii (42)

Dacă teza expusă de Michael Elleman şi publicată ieri pe site-ul Institutului Internaţional de Studii Strategice se va confirma (şi la asta lucrează acum experţi din mai multe servicii de informaţii), atunci se poate declanşa cu siguranţă un scandal uriaş care va tensiona şi mai mult relaţii pe scena internaţională.

acum 3 zile · comentarii (79)

E, fireşte, binevenită crescînda exigenţă planetară faţă de sănătatea mediului în care trăim. Trebuie să ştim ce aer respirăm, ce apă bem, ce produse „naturale“ mîncăm, ce resurse globale punem în pericol, cum putem fi influenţaţi de ambianţa vieţii noastre zilnice şi cum putem influenţa, la rîndul nostru, această ambianţă.

acum 4 zile · comentarii (164)

Tovarăşii miliţieni din Republica Socialistă România, am să vă transmit nişte lucruri, pe scurt, ca să nu vă obosiţi citind şi altceva decât rapoarte de 2 lei despre cât sunteţi voi de eficienţi, în timp ce noi murim cu zile pe stradă.

acum 9 luni · comentarii (7)

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 10 luni · comentarii (4)

În oraşul meu de poveste, dincolo de poveste şi de toate pozele de pe pliantele turistice, se întâmplă o grămadă de lucruri de care unii se fac că uită. Miercuri a murit aiurea un urs, altădată au murit pe stradă oameni. Pe toţi i-a ucis cu zile „operativitatea” care dă impecabil la sfânta statistică bună de aruncat la gunoi.

acum 10 luni · comentarii (17)

E mişto să vorbeşti cu preşedintele pe Facebook, nu? Sau cu miniştrii. Cu şefii de partid. Ai, aşa, parcă un sentiment de normalitate, simţi că le zici şi tu direct ce ai de zis. Iar ei, uneori, îţi şi răspund. Dar hai să privim direct în faţă bătaia de joc! Puţin curaj, e doar Sistemul pur. Sistemul ăla care te scuipă între ochi, care te înnebuneşte o viaţă, care te bagă în mormânt.

acum 11 luni · comentarii (82)

Am să vă povestesc în textul ăsta, pe care am simţit că trebuie să-l scriu exact astăzi, când un om extrem de curajos ne-a vorbit deschis despre mizeria din sistem, despre cum am ajuns aici. Şi despre cum, cu VOI alături, putem merge mult, mult mai departe.

acum 11 luni · comentarii (10)

Ţinând seama de moştenirea actualului preşedinte al Romaniei la Sibiu, desi incitant, nu e chiar simplu şi confortabil să îi urmezi la Primărie. Ne convine sau nu, timp de 14 ani, Klaus Iohannis a condus Sibiul cum a ştiut el, obţinând ultima dată, în 2012, 77,9% din voturile sibienilor, în acel an când peste 48% din aceştia au ieşit la vot. Nu cred că viitorul primar, oricine ar fi, va mai obţine un procent atat de ridicat.

acum 1 an · comentarii (8)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 3 ani · comentarii (3)
Postari Recente