Sibiu
Articol publicitar

Record de înscrieri la cea de-a şasea ediţie Transylvania Horse Show: 36 de locuri ocupate în doar 72 de ore la Concursul Internaţional Universitar

Record de înscrieri la cea de-a şasea ediţie Transylvania Horse Show: 36 de locuri ocupate în doar 72 de ore la Concursul Internaţional Universitar

TransylvaniaHorse Show, care va avea loc în perioada 10 – 12 iunie, dovedeşte încă o dată că este cel mai popular eveniment hipic universitar din Europa. La fel ca şi ediţiile anterioare, competiţia va avea loc în satul Prod (com. Hoghilag), situat la 16 kilometri de Sighişoara, într-un peisaj idilic recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind o destinaţie ideală pentru turiştii care vor să practice echitaţia outdoor.

Ţinând seama de moştenirea actualului preşedinte al Romaniei la Sibiu, desi incitant, nu e chiar simplu şi confortabil să îi urmezi la Primărie. Ne convine sau nu, timp de 14 ani, Klaus Iohannis a condus Sibiul cum a ştiut el, obţinând ultima dată, în 2012, 77,9% din voturile sibienilor, în acel an când peste 48% din aceştia au ieşit la vot. Nu cred că viitorul primar, oricine ar fi, va mai obţine un procent atat de ridicat.

acum 9 zile · comentarii (8)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 luni · comentarii (21)

O cohortă întreagă de birocraţi cu probleme penale aşteaptă în aceste zile, cu sufletul la gură, o decizie crucială a Curţii Constituţionale, într-o speţă ridicată de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Dosarul e important, pentru că dacă CCR admite excepţia, infracţiunea de abuz în serviciu ar urma să fie dezincriminată.

acum 2 luni · comentarii (31)

Terorismul creşte nevoia de securitate, dar şi ca serviciile să comunice mai bine. O tema dilematică este cea a identităţii celor ce folosesc cartele pre-paid. Pentru a argumenta nevoia creşterii gradului de monitorizare, premierul Dacian Cioloş a pus sare pe rană: cartelele pre-pay sunt folosite în mod anonim. Deci, zice premierul, să le dăm cu buletinul. O fi bine sau o fi rău?

acum 2 luni · comentarii (27)

Majoritatea politicienilor anchetaţi de DNA spun că banii pe care i-au extras ilegal din diverse afaceri au mers „la partid”. Este de notorietate faptul că toate partidele au datorii la stat, motiv pentru care Camera Deputaţilor a şi adoptat amendamentele ce exceptează de la executare silită conturile de campanie ale partidelor. Apare întrebarea: unde sunt banii partidelor?

acum 2 luni · comentarii (6)

Aud tot mai des în jurul meu despre diverse nemulţumiri ale părinţilor în legătură cu şcolile în care învaţă propriile odrasle. Unii cer schimbarea câte unui profesor, alţii sunt nemulţumiţi că profa de muzică “le strică media” pentru că nu le dă 10 la toţi ş.a.m.d. Nu-mi dau seama cât de extins e acest fenomen, dar cred că merită puţină reflecţie.

acum 2 luni · comentarii (23)

Cei care urmaresc activitatea OPTAR, stiu ca am fost preocupati tot timpul de drepturile pietonilor. Toate materialele publicate pe platforma de bloguri adevarul.ro contin urmatorul mesaj: „Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.”

acum 2 luni · comentarii (1)

Poeta Ana Blandiana a primit din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca titlul de doctor honoris causa. Prezentă la eveniment, Ana Blandiana a ţinut un discurs pe care audienţa universitară l-a aplaudat şi comparat – prin vocea rectorului Universităţii, Aurel Pop –, cu discursul inaugural al lui Vasile Pârvan, care a fost invitat să vorbească la înfiinţarea Universităţii clujene, în 1919.

acum 2 luni · comentarii (266)

De regulă, când se întâmplă un atentat terorist, opinia publică se uită fix la serviciile de informaţii şi întreabă: „Ce-aţi păzit, băi aceştia?” Serviciile, ca orice elev prins cu tema nefăcută, nu vor recunoaşte că au greşit, ci doar se vor plânge că n-au avut suficientă cerneală pentru a scrie compunerea pe curat, că nu au avut suficiente mijloace.

acum 2 luni · comentarii (0)

O mulţime impresionantă s-a adunat duminică la Chişinău pentru a sărbători, dar şi pentru a cere din nou reUnirea României cu Republica Moldova. Evenimentul s-a desfăşurat în data de 27 martie 2016, la 98 de ani de când reprezentanţii Basarabiei au cerut revenirea la ţara mamă, proces ce a dus în cele din urmă la formarea României Mari.

acum 2 luni · comentarii (22)

În 1938 la Munchen, Franţa, Marea Britanie şi Italia au fost de acord în mod tacit cu încălcarea de către Germania a condiţiilor de la Versailles, tratat pe care Hitler îl denunţase oricum cu 3 ani în urmă. În urma negocierilor, aceştia au acceptat cererea lui Hitler de a anexa Regiunea Sudetă, aflată la graniţa Cehoslovaciei şi locuită în principal de etnici germani. Cehoslovacia n-a fost consultată.

acum 2 luni · comentarii (30)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 1 an · comentarii (3)
Postari Recente