Pieptul de pui Iohannis face senzaţie la Sibiu. Şi preşedintele ales l-a testat: „Văd că lumea vrea să mă mănânce şi la propriu, nu doar la figurat“ | klaus iohannis

Pieptul de pui Iohannis face senzaţie la Sibiu. Şi preşedintele ales l-a testat: „Văd că lumea vrea să mă mănânce şi la propriu, nu doar la figurat“

Un restaurant din localitatea Cisnădioara, de lângă Sibiu, are inclus în meniu de aproximativ 10 ani un preparat „botezat” special după primarul de atunci al Sibiului, actualul preşedinte al României. Iohannis şi-a dat acordul pentru denumirea preparatului şi l-a şi gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregăteşte două preparate noi: un turnedo Herr President şi un desert Santa Klaus.

VIDEO Cum a fost primită în clasă de elevi Carmen, soţia preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis: „We are the champions!“ | klaus iohannis

VIDEO Cum a fost primită în clasă de elevi Carmen, soţia preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis: „We are the champions!“

Carmen Iohannis, soţia noului preşedinte al României - Klaus Iohannis -, a declarat că este foarte fericită după ce soţul ei a câştigat alegerile prezidenţiale 2014. Mai mult decât atât, Prima Doamnă a fost întâmpinată de elevii cărora le predă cu aplauze. Adolescenţii au scandat „Campionii!“ şi au cântat „We are the champions“.

Alegeri prezidenţiale 2014. Sibienii sărbătoresc în Piaţa Mare: „Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!“ | klaus iohannis

Alegeri prezidenţiale 2014. Sibienii sărbătoresc în Piaţa Mare: „Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!“

Peste 1.000 de persoane s-au strâns duminică seară în centrul Sibiului pentru a sărbători victoria anunţată de exit-polluri a lui Klaus Iohannis. Oamenii scandează: „Noi am votat, nu am plagiat“, „Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!“, „Unde-i Antena 3?“, „România!“. De asemenea, în PIaţa Mare din Sibiu s-a cântat „Deşteaptă-te, române!“.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

luna trecuta · comentarii (292)

Memoria oamenilor e uneori mai puternică decât memoria documentelor. Pentru ceea ce urmează nu există hârtii irefutabile, probe devastatoare sau interceptări înmărmuritoare. Există doar amintirile unor oameni asupra unor evenimente pe care le-au trăit şi despre care credeau că sunt pur întâmplătoare, fără nicio legătură între ele. Iar acum încep să aibă îndoieli.

luna trecuta · comentarii (37)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

luna trecuta · comentarii (21)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

luna trecuta · comentarii (13)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSDul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elveţian „Berner Zeitung“.

luna trecuta · comentarii (20)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

luna trecuta · comentarii (2)

Acum câteva luni, nu foarte multe, Vladimir Putin se lăuda că dacă asta îşi doreşte în câteva zile va fi la Bucureşti. Dincolo de ameninţări însă, se pare că Rusia nu este capabilă să ajungă nici măcar până la Kiev, conflictul din Estul Ucrainei fiind unul restrâns.

luna trecuta · comentarii (8)

Cu ocazia alegerilor parlamentare din data de 30 noiembrie, în Republica Moldova a reînceput să fie avansată tema schimbării, printr-un referendum, a modalităţii de alegere a preşedintelui prin modificarea articolului 78 din constituţie. O parte a clasei politice îşi doreşte revenirea la alegerea preşedintelui prin vot direct, asta după ce un referendum organizat pe 5 septembrie 2010 nu a întrunit o treime din alegătorii înscrişi pe liste.

luna trecuta · comentarii (2)

În urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 18 septembrie, în miezul scandalului Cornel Nistorescu-Sorin Avram, creat artificial de dl. Stelian Tănase cu scopul autovictimizării, preşedintele-director general al SRTV acorda un interviu ziarului Gândul. Mustind de minciuni, de falsuri, de auto-laudaţii, de iluzii bolnave, de fantasme şi dezinformări.

luna trecuta · comentarii (0)

O ţară a desenelor animate. România, cu tot circul ei cotidian, cu mascarada unei campanii electorale în care nimic nu este ce pare şi în care toate loviturile sunt permise, o ţară în care preşedintele îşi acuză premierul de a fi fost ofiţer al serviciilor secrete, iar acesta nu zice nimic, în care presa şi populaţia primesc ca hrană zilnică dosare, noi şi noi dosare de corupţie, de interes naţional, cu acuzaţi miniştri.

luna trecuta · comentarii (84)
Postari Recente