Colecţionarul de uniforme

PATIMĂ Dan Johann von Szomraky a adunat timp de zeci de ani în casa sa din Sălişte, dar şi în cea din Germania, o colecţie de uniforme care valorează zeci de mii de euro. În plus, a intrat în posesia unor brevete semnate de toţi regii României şi a unui număr însemnat de săbii şi decoraţii

Calfele călătoare revin la Sibiu, pe strada Cetăţii

Calfele călătoare revin pentru a opta oară la Sibiu. În perioada 21 iulie – 31 august 2014 strada Cetăţii între Turnurile Olarilor şi Dulgherilor va fi locul de prezentare a diferitelor tehnici meşteşugăreşti tradiţionale şi moderne şi a unui schimb viu de experienţă între calfele călătoare venite din Germania, Elveţia şi Franţa.

Bulevardul Coposu închis pentru prologul Red Bull Romaniacs

Cea de-a 11-a ediţie a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, va aduna la start peste 370 de competitori din 40 de ţări. Ca în fiecare an, sibienii şi turiştii vor avea ocazia să vadă pe viu super-starurile curselor de hard enduro la Prologul Red Bull Romaniacs, organizat în centrul Sibiului, pe bulevardul Coposu.

Uciderea lui Franz Ferdinand în atentatul de la Sarajevo a pus capăt dinastiei Habsburgilor. Urmările au fost tragice: Imperiul Austro-Ungar a declarat război Serbiei. La scurt timp a izbucnit Primul Război Mondial iar Europa se reconfigura după cel mai sângeros război al acelor vremuri. Apunea o întreagă epocă.

acum 26 zile · comentarii (16)

Cel mai bun premier pe care l-ar fi putut avea România este Traian Băsescu. El se numără printre puţinii politicieni români - dacă nu chiar singurul - care a înţeles că sistemul nu se dărâmă, sistemul se reconstruieşte şi se consolidează din interior. Din nefericire, cele mai multe pârghii pentru reformarea sistemului se găsesc la Palatul Victoriei şi nu la Cotroceni.

acum 24 zile · comentarii (70)

Klaus Iohannis patronează o adunare de vreo 50 de persoane. Subiectul este important: aşezarea României în noul context geopolitic. Cuvintele sunt grave, scenarii alarma(n)te, iar vorbitorii încearcă, fiecare în domeniul său de experienţă, să schiţeze o agendă de politică externă. De fiecare dată când sintagma „viitorul preşedinte” este rostită, vorbitorii nu-l privesc pe Iohannis, căci el rămâne implauzibil pentru cei prezenţi în sală.

acum 25 zile · comentarii (21)

Când a apărut în politica mare, lui Klaus Iohannis politicienii de pe Dâmboviţa îi dădeau şanse mici să se impună şi să obţină o funcţie mare. Cu „mitul neamţului“ în traistă, primarul Sibiului a zis ca ei şi a făcut ca el. Refuzat de două ori la intrarea în Palatul Victoria – odată de Traian Băsescu şi a doua oară de Victor Ponta – el şi-a văzut de drum chiar dacă în urma lui s-au făcut glume şi s-a râs cu palmele la gură.

acum 25 zile · comentarii (26)

Săptămâna trecută, la Bruxelles, Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Partea politică a documentului a fost semnată în martie, acum a urmat parafarea celor mai importante capitole, cel economic şi comercial. S-a pus punct astfel unei prime etape care ar duce, într-o perspectivă destul de îndepărtată, la integrarea celor trei ţări în structurile europene.

acum 25 zile · comentarii (4)

Abia terminase de făcut primele teste la imprimanta 3D pe care şi-o cumpărase de pe un site nemţesc, cu cîteva săptămîni înainte, pentru atelierul său, şi, în principiu, Constantin era destul de mulţumit: coloanele pe care le plămădise lent şi sigur aparatul electronic (pe care artistul începuse deja să-l alinte „Cuminţenia pămîntului“) arătau chiar mai bine decît primele sale versiuni sculptate.

acum 24 zile · comentarii (1)

Bună! Mi-ai transmis că eşti un român de treabă, cu profunde apucături europene, că vorbeşti şi scrii perfect (în) engleza americană, că lucrezi la o multinaţională, care te plăteşte fix cât să trăieşti decent, să-ţi achiţi ratele la casă, să-ţi fi cumpărat deja o maşină mişto şi să-ţi petreci toate concediile în străinătate.

acum 28 zile · comentarii (37)

Se pare că s-a încetăţenit bine de tot în viaţa noastră politică şi, fireşte, parlamentară, această formulă cu o aparenţă foarte democratică, dar cel mai adesea menită să ţină locul unei umbreluţe de domnişoară în cazul unei ploiţe de vară uşoare de tot şi care, până la urmă, poate să şi lipsească; ploiţa, chiar dacă te udă niţel, în lipsa umbreluţei, tot nu te poate duce până la pneumonie.

acum 27 zile · comentarii (1)

România se confrunta, în momentul trecerii la convertibilitatea de cont curent, cu mai multe feluri de inflaţie: una structurală, cu rădăcini în economia reală; alta corectivă, care readucea în actualitate preţurile rămase în urma mişcării economiei; şi ne mai confruntam cu o inflaţie emoţională, fără nici o legătură cu logica economică. Persista încă, la noi, un climat inflaţionist impregnat în toate fibrele societăţii.

acum 28 zile · comentarii (1)

Vin Stevens, Sgt 1st Class, ISAF Joint Command (telefonic): „Putem confirma că o rachetă a lovit ieri aeroportul din Kandahar. Nu au existat victime. Premierul român se afla în tabăra din Kandahar la acel moment, deşi nu se afla în imediata vecinătate a locului unde a căzut racheta, adică nu se afla în zona unde cineva ar fi putut fi rănit. Procedura standard a fost aplicată.”

acum 24 zile · comentarii (23)
Postari Recente