Sibianul din SUA care i-a făcut pe englezi şi pe americani să „invadeze“ România. Pictorul Liviu Lee Vasu i-a cucerit pe străini cu galeria sa de artă din New York 0

Lee Vasu, un pictor de 36 de ani stabilit în SUA de 25 de ani, conturează o imagine extraordinară a Sibiului în galeria de artă pe care o deţine în „Marele Măr“. Ba chiar i-a incitat atât de mult pe străini cu peisajele sale, încât zeci de artişti americani, britanici şi coreeni s-au înghesuit să vină să vadă cu ochii lor locurile pitoreşti.

Sibianul din SUA care i-a făcut pe englezi şi pe americani să „invadeze“ România. Pictorul Liviu Lee Vasu i-a cucerit pe străini cu galeria sa de artă din New York Vezi comentarii 0

Cum sunt ardelenii şi ardelencele. Ei - înceţi, ele - mândre, no? De unde vin exigenţa şi atitudinea de superioritate - explicaţiile specialiştilor

Cum sunt ardelenii şi ardelencele. Ei - înceţi, ele - mândre, no? De unde vin exigenţa şi atitudinea de superioritate - explicaţiile specialiştilor

Despre ardelence se spune că sunt femei extrem de mândre, că se simt oarecum superioare celor din restul ţării, iar despre bărbaţii din Ardeal se spune că gândesc mult înainte să acţioneze. Un specialist a explicat pentru Adevărul cât adevăr este în aceste afirmaţii şi cum se explică atitudini de acest fel.

FOTO Cele mai frumoase cabane din Sibiu

FOTO Cele mai frumoase cabane din Sibiu

De la Cabana Negoiu, una din primele apărute în Carpaţi, la cabana de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu de la Bâlea Lac, cele mai frumoase cabane din Sibiu îi aşteaptă pe iubitorii de munte cu locaţii de cazare pline de poveşti frumoase, în zone cu peisaje care îţi taie respiraţia.

Preşedintele Klaus Iohannis pare să-şi respecte promisiunea din campania electorală de a face un alt fel de politică. A demonstrat-o miercuri seara, când a făcut o declaraţie după o zi întreagă de consultări cu partidele parlamentare. Iar unul dintre atributele acestui nou fel de a face politică pare a fi opacitatea. O fi bine?

luna trecuta · comentarii (107)

Şi la Cotroceni, şi la Parlament, au loc consultări pe marginea Codului electoral în care societatea civilă e din nou marginală. Aşteptăm încă un răspuns serios de la dl. Preşedinte Zgonea de ce nu se poate face livestreaming de la discuţia Comisiei de cod electoral, pentru ca  vrem ca toată diaspora să poată urmări dezbaterile în direct.

luna trecuta · comentarii (0)

Aniversarea împlinirii primului an de viaţă a micului creştin nu poate fi decât un moment de bucurie în orice familie. Cum însă pentru unii bucuria este înţeleasă mai mult ca o distracţie lumească, apar tot felul de obiceiuri profane, ca tăierea moţului, care vor să catalizeze evenimentul. Mai grav e când apare şi tenta superstiţioasă.

luna trecuta · comentarii (66)

De la o Syriza condamnabilă la una stimabilă nu e decât un pas: azi UE o blamează, însă mâine aceeaşi UE o să găsească cel puţin o cale de a se înţelege cu ea. Mereu se găsesc interese comune, chestii de evacuat, de cumpărat...Într-o Uniune a compromisului şi a interesului imediat, pe scurt lipsită de viziune, vom trece şi de această stupoare şi ne vom obişnui cu ea.

luna trecuta · comentarii (55)

Notam, în comentariul de joia trecută, că băncile au fost obligate, în activitatea de creditare, să respecte cu stricteţe normele BNR. Iar astfel de norme, îndeosebi cele menite să reglementeze creditele în valută, au fost elaborate în serie începând din 2003. Debutul a fost însă făcut, de fapt şi de drept, în 1998.

luna trecuta · comentarii (6)

Trăim într-o lume cu multă dezordine, parcă lipsită de aranjamente care să ordoneze conduita statelor mari şi mici. Este ceea ce observa un decan al diplomatiei mondiale ca Henry Kissinger (‘World Order”, Penguin Books, 2014). Ian Bremmer a încapsulat această stare a sistemului internaţional în formula G-0, pe fondul multipolarizarii puterii în spaţiul global, chiar dacă SUA rămân superputerea globală fără egal.[1]

luna trecuta · comentarii (2)

Recenta şi brusca demisie a lui George Maior, directorul SRI, este un eveniment care se mişcă, deocamdată, între secret şi mister. Secretul este secret pentru că este interzisă, prin Lege, dezvăluirea lui. Nici astăzi nu ştim dacă Victor Ponta a fost sau nu a fost ofiţer sub acoperire. Desecretizarea făcută de către preşedintele Traian Băsescu, din raţiuni de moralitate politică, nu a fost suficientă pentru a dovedi dedublarea premierului.

luna trecuta · comentarii (2)

Întrebarea de ultimă oră, la Moscova, este: raportul, din decembrie 2000, al Consiliului Naţional pentru Informaţii, din SUA, care viza evoluţii geopolitice în perioada anilor următori, până în 2015, a fost un plan de acţiune sau doar o înşiruire de previziuni dezirabile, pentru cei care s-au succedat, ca preşedinţi, la Casa Albă? Scopul, presupus de analişti ruşi, fiind acela de a menţine hegemonia americană globală, după prăbuşirea URSS.

luna trecuta · comentarii (18)

Întotdeauna am crezut în potenţialul turistic al României. Am vizitat multe ţări şi în continuare consider că ţara noastră nu este mai prejos decât multe destinaţii turistice de top. E drept, nu ştim să ne prezentăm şi să ne vindem. Asta e încă o mare problemă. Nu avem un marketing eficient de ţară, deşi AVEM o ţară cu care putem ieşi în faţă.

luna trecuta · comentarii (3)

Decizia CCR privind participarea elevilor la ora de religie obligă Parlamentul la modificarea prevederii neconstituţionale. În esenţă, Curtea a decis că solicitarea scrisă de a nu participa la ora de religie este neconstituţională. Parlamentul are la dispoziţie câteva variante pentru rezolvarea situaţiei.

luna trecuta · comentarii (129)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 2 luni · comentarii (3)