FOTO Paşte medieval la Biertan

Dacă doriţi nu doar să fugiţi de agitaţia marilor oraşe, ci şi să vă întoarceţi în epoca domniţelor şi a cavalerilor medievali, o destinaţie excelentă este localitatea Biertan din judeţul Sibiu.

O ştim cu toţii, România ”nouă” e veche. Nici corupţia, nici incompetenţa adusă la putere, nici abuzul de presă nu s-au inventat azi.  Dovezi se găsesc din abundenţă, chiar dacă ele nu sunt neapărat prezente în conştiinţa publică. E bine, de aceea, să facem, din cînd în cînd, mici exerciţii de memorie. Nicio vindecare nu e posibilă, fără o bună cunoaştere a istoriei bolii.

acum 14 zile · comentarii (198)

“Duceţi toţi aceşti prea mari copilaşi undeva departe şi ridicaţi-le o casă, un locşor numai al lor”. Când scria aceste caustice versuri, la începutul anilor ’80, Roger Waters făcea o mare nedreptate unor oameni de stat precum Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Menahem Begin sau chiar Leonid Brejnev. Vedea-l-aş pe basistul de la Pink Floyd ce-ar mai compune dacă ar trăi acum, în România...

acum 19 zile · comentarii (22)

Împreună cu părinţii mei, deţin un teren într-o bucolică zonă rurală, aproape de autostrada A2, în satul Radu Vodă, judeţul Călăraşi. Stăm acolo numai vara. Iarna, ne retragem în oraş, la căldurică. În răstimpul în care nu mişunăm pe proprietatea personală, hoţii din sat ne fură tot, iar prin tot înţeleg chiar asta, tot: tî, o, tî.

acum 16 zile · comentarii (76)

După 3-4 ani în care a fost, alături de Victor Ponta, printre cei mai vizibili politicieni din România, Crin Antonescu a dispărut de pe scena mare a politicii româneşti fix în momentul în care vocea sa trebuia să se audă cel mai tare. În apropierea alegerilor prezidenţiale pentru care acum câteva luni era favorit, Crin Antonescu se aude slab, nu se prea vede din mulţime şi pare că nu mai are vlagă.

acum 15 zile · comentarii (68)

Anul 2034. Masive şi îndelungi proteste stradale, dar şi furtunoase dezbateri în Parlament au obligat Guvernul României să adopte rapid mult aşteptata Lege a Separării Bisericii de Stat şi a Şcolii de Biserică. În exclusivitate pentru Adevărul, am obţinut jurnalistic-futuristic textul integral, înainte de a fi promulgat şi trimis la Monitorul Oficial.

acum 18 zile · comentarii (232)

În ultimii ani, în societatea românească s-a stârnit o controversă privind predatul Religiei în şcoli, unii fiind pro alţii, fiind contra învăţării obligatorii a acestei materii de către elevi. Discuţiile au ajuns până acolo încât un deputat a solicitat Parlamentului ca Religia să fie facultativă în unităţile de învăţământ.

acum 19 zile · comentarii (122)

NATO a desfăşurat, timp de 48 de ore, o simulare de răspuns la o situaţie posibilă de criză, în arealul statelor baltice, ca urmare a temerii liderilor acestor state, că după agresiunea militară rusă din Ucraina, finalizată, deocamdată, cu anexarea peninsulei Crimeea, ar urma să fie atacate Estonia, Letonia şi Lituania. De altfel, premierul eston, Taavi Roivas are un dialog programat pe 3 aprilie, cu secretarul general Rasmussen.

acum 18 zile · comentarii (72)

Peste 80% dintre averile celor mai bogaţi o sută de români sunt construite pe baza relaţiei dintre oamenii de afaceri şi autorităţile statului. Metoda de calcul porneşte de la o cercetare The Economist. Studiu de caz: averile celor patru miliardari în dolari pe care România i-a dat în ultimii opt ani. Există însă şi multimilionari care şi-au ridicat averile nu prin afaceri cu statul, ci preponderent prin iniţiative în zona privată.

acum 15 zile · comentarii (38)

În gimnaziu, în liceu şi în facultate am făcut enorm de multă matematică. La început, algebra şi mai ales geometria mi s-au părut fascinante. Apoi, a venit perioada examenelor de admitere (a treptelor, cum li se zicea pe atunci), la liceu, în clasa a XI-a şi la facultate. Matematica era regina acestor examene, cel puţin pe calea pe care voiam eu s-o urmez.

acum 14 zile · comentarii (4)
Postari Recente