Vaccinarea copilor împotriva tuberculozei se reia la Sibiu

Vaccinarea copilor împotriva tuberculozei se reia la Sibiu

Începând de luni 25 august 2014, Ministerul Sănătăţii organizează campania de recuperare a restanţierilor la vaccinarea antituberculoză (BCG), pentru copii nevaccinaţi, născuţi în perioada iunie - august 2014. În judeţul Sibiu, recuperarea se va desfăşura de preferinţă în maternităţile unde s-au născut copiii.

Festivalul Medieval “Cetăţi Transilvane” are loc în ultimul week-end din luna august, la Sibiu

Festivalul Medieval “Cetăţi Transilvane” are loc în ultimul week-end din luna august, la Sibiu

Carros de Foc (Spania), una dintre cele mai cunoscute companii de teatru stradal din Europa, Obscurus Orbis (Letonia), Drachenmond (Germania), Novosadski Kamerni Hor (Serbia), Compania de Reconstituiri Istorice Chigot (Bulgaria), Asociaţia “Casa Calfelor”, alături de numeroşi artişti şi ordine cavalereşti din Sibiu şi din România participă în acest an la cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane”.

Gunter Krings, secretar de stat în Ministerul de Interne al Germaniei: „Politicienii germani nu se amestecă în proceduri judiciare“

Gunter Krings, secretar de stat în Ministerul de Interne al Germaniei: „Politicienii germani nu se amestecă în proceduri judiciare“

Günter Krings, secretarul de stat în Ministerul de Interne al Germaniei, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul” despre teme de actualitate precum independenţa justiţiei în România şi sancţiuni ce se doresc a fi impuse de Germania pentru cei care vor să meargă în această ţară doar pentru a beneficia de ajutoare sociale. Oficialul german a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din România dar şi despre Klaus Iohannis.

Trilok Gurtu la Sibiu, la prima ediţie Mozaic Jazz Festival

Trilok Gurtu la Sibiu, la prima ediţie Mozaic Jazz Festival

Anul acesta, în peisajul cultural din România şi-a făcut apariţia un nou festival de jazz. Mozaic Jazz Festival, se va desfăşura în perioada 14 – 16 noiembrie 2014 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, având la bază un concept simplu, axat în primul rând pe calitatea artiştilor şi trupelor participante cât şi pe experienţa oferită publicului.

Abia aştept ziua de mâine! Marea zi de 10 august 2014, în care ne vom câştiga libertatea! Da, ne vom câştiga în stradă LIBERTATEA! Să se ducă naibii regimul ăsta de comunisto-securişti, care ne sugrumă vieţile! Să scăpăm odată de tortura asta, în care un turnător dovedit, un şarlatan dovedit, un mogul care ne-a făcut şi desfăcut guvern după guvern, un specialist în spălat creierele prostimii e băgat, Dumnezeule!, la puşcărie.

acum 13 zile · comentarii (222)

Bunica din povestea lui Barbu Ştefănescu Delavrancea. O făptură angelică ce îşi dezmierda nepoţii: „cu o poală fermercată şi un glas, şi un fus cari mă furau pe nesimţite.” Bunica Maidanului românesc organizat în numele libertăţii: o creatură balcâză, o leliţă pusă pe bătaie şi plină de venin. Un posibil caz de pensionare înainte de vreme. Posibil.

acum 11 zile · comentarii (6)

Observ că este la modă să evoci momente în care te-ai întâlnit cu „mogulul“, fie că întâlnirea aduce sau nu ceva în plus la conturul personajului aflat acum la Rahova. „Spune-mi, te rog, e de ruşine să fii în acest top? Păi, dac-oi fi cu Vântu şi cu nu ştiu mai cine... Dacă mai era şi Becali, şi mai erau câţiva, dar... mă rog. Când îmi vine rândul?", mă întreba Dan Voiculescu prin anul 2005.

acum 12 zile · comentarii (22)

Condamnarea lui Dan Voiculescu nu doar că face dreptate într-o afacere de corupţie care a păgubit cetăţenii României de 60 de milioane de euro. Claudiu Crăciun şi Vasile Ernu au dreptate când spun că acesta trebuie să fie doar începutul procesului privatizărilor ilegale. Condamnarea lui Voiculescu este însă, pentru mine, şi un act de justiţie poetică .

acum 12 zile · comentarii (10)

Sentinţa de fond a Tribunalului Bucureşti, ca şi Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care au soluţionat în final cauza privind privatizarea ICA, vor constitui o piatră de hotar nu numai în sfera practicii judiciare postdecembriste, dar deopotrivă şi ca dovezi convingătoare a faptului că, în sfârşit, autoritatea judecătorească îmbracă, în fapt, haina constituţională a legalităţii, imparţialităţii şi independenţei.

acum 11 zile · comentarii (1)

Privatizarea este doar una dintr-o multitudine de mijloace prin care oameni obişnuiţi au ajuns milionari sau miliardari în euro, în două decenii şi jumătate. Nu vă aşteptaţi ca aceste metode să semene prea mult cu cele care i-au propulsat pe miliardarii americani în acelaşi interval de timp.

acum 14 zile · comentarii (10)

Aşa după cum era de aşteptat, îndată după ce justiţia şi-a spus cuvântul şi a pronunţat verdictul în dosarul ICA, trustul „Intact” al cărui fondator este Dan Voiculescu, posturile Antenele 1 şi 3 reunite, simulând atmosfera unei false revoluţii necesare, ducând în derizoriu drapelul României, au declanşat o vastă acţiune cu vădit caracter manipulator.

acum 11 zile · comentarii (52)

Aveaţi nevoie de vreo dovadă că România e divizată? Ieşi de pe Facebook, simte fiorii şutului în fund primit de o tânără jurnalistă care-şi făcea doar meseria, simte flegma celor pentru care, dacă nu eşti cu ei, eşti împotriva lor. Simte fiorul atacului la diversitatea de opinie. Apoi gândeşte-te dacă vrei să te pişi pe vot.

acum 11 zile · comentarii (30)

Sami Abu Zuhri este unul dintre cei mai respectaţi lideri ai grupării Hamas, deşi a intrat în atenţia publicului în 2006, în urma unui scandal de corupţie. Oficialul îşi doreşte ca Israelul să ridice embargoul pentru a le permite palestinienilor o viaţa decentă, dar spune că Hamas nu-şi va opri rezistenţa până când statul evreu nu le va accepta toate cerinţele.

acum 11 zile · comentarii (89)

Victor Ponta a denunţat pactul de coabitare cu Traian Băsescu. Târziu, spun unii, contraproductiv, spun alţii. Eu spun că acest pact, de fapt, nu a existat şi că nu există nimic de denunţat. Acordul de colaborare inter-instituţională a fost un gest pur politic, necesar ambelor părţi la un moment dat.

acum 14 zile · comentarii (10)

Un sfert de secol. Atât s-a scurs de la schimbarea de regim din 1989. Un sfert de secol de democraţie imperfectă în care cei mai inteligenţi dintre noi încă nu reuşesc să iasă din coconul partizan. În numele libertărţii de exprimare, dau de pământ cu cei care se plimbă” în numele aceleiaşi libertăţi, plimbăreţi care, la rândul lor dau de pământ nu nişte jurnalişti, adică tocmai cu gardienii libertăţii de exprimare.

acum 11 zile · comentarii (2)

Argentina este ameninţată de un nou faliment. Agenţiile de rating S&P şi Fitch au declarat-o într-un fel de faliment parţial. Argentina ajunsese la o înţelegere cu o covârşitoare majoritate (peste 90%) a deţinătorilor obligaţiunilor sale suverane, care acceptaseră o reducere (haircut) importantă a valorii nominale.

acum 11 zile · comentarii (4)